Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját 2012. március 16. péntek 17:52 | AN

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját

Budapest – Gyurcsány Ferenc felismerte az Orbán-rendszer lényegét, ezért elérkezett az idő, hogy a katolikus klerikális fasiszta diktatúra beazonosítása után a cselekvés ideje következzen. Gyurcsány pontosan és jól határozta meg a rezsim elleni harc területeit. Konkrét cselekvési terv is van, nemcsak a a célpontokat jelölte ki. Március 15-i beszéde és a “Három csapás” című mostani írása fordulópontot jelent a diktatúra elleni küzdelemben. Miután leleplezte az ellenfelet, amelynek ereje a rejtőzködésből és a ködösítésből származik, a győztes pozíciójában van. E naptól kezdve nem vitás, hogy Gyurcsány az ellenállás vezére, az új magyar felvilágosodás élharcosa. Ha nem hagyja kibeszélni magát az igazságból. Az alábbiakban közöljük erről szóló blogbejegyzését, amely mindhárom pontban pontosan jelöli ki a célpontokat.

“A Fidesz balliberális ellenzékében mára alapvető egyetértés alakult ki Orbán rendszerének megítélésében. A Millától a Szolidaritáson keresztül a demokratikus ellenzéki pártokig, a balliberális világ civil- és sajtónyilvánossága nagyjából ugyanazt mondja: Orbán önkényt épít, hatalma illegitim, mert nincs olyan demokratikus választás, amelyen felhatalmazást lehet kapni a demokratikus alkotmányosság lebontására.

Ezt nem érdemes nagyon cizellálni tovább. Érdemesebb arról beszélni, hogy mi a teendő.

Én azt gondolom, hogy Orbán rendszerét három legérzékenyebb pontján kell támadni. Nem beszélve, hanem cselekedve.

1.)    Az Alaptörvény szerint senki nem törekedhet a hatalom kizárólagos megszerzésére illetve annak gyakorlására. Az ilyen törekvés alkotmányellenes. Nem kérdéses, hogy Orbán ezt teszi. Ez esetben a Fidesz hatalma nem egyszerűen illegitim, hanem egyenesen illegális, azaz törvénytelen. Persze kérdés, hogy ki mondhatja ki a törvényellenességet. A kézenfekvő válasz, hogy az Alkotmánybíróság. Persze az alkotmánybírók (ki szakmai meggyőződésből, ki politikai lojalitásból vagy épen szimpla gyávaságból) mondhatják, hogy nekik nincs ilyen hatáskörük. Tényleg nincs? Vajon nem azt mondja-e az Alaptörvény, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére illetve gyakorlására irányuló törekvésekkel szemben mindenki jogosult illetve köteles törvényes eszközzel fellépni? Ismétlem: mindenki jogosult és köteles. Akkor ne vacakoljon az Alkotmánybíróság, legyen olyan kedves, tegye a dolgát, mi meg segítsünk nekik, hogy értsék történelmi, alkotmányos kötelességüket! A tegnap kilátásba helyezett alkotmányos blokád ebben fog segíteni.

2.)    Orbán nem egyszerűen illegális politikai hatalmat épít, hanem politikai befolyását arra is használja, hogy a háttérben hozzá kötődő gazdasági-üzleti hatalom épüljön ki. Simicska Lajos és Nyerges nem egyszerűen strómanok, inkább amolyan üzleti helytartói Orbánnak. Orbán törvénymódosítással segítette Simicska médiabirodalmának megerősödését, a vetélytársak ellehetetlenítését. A Lázár fivérek érdekkörébe tartozó CBA-nak szintén erős politikai hátszelet ad Orbán. Nyerges vezeti a semmiből mára a magyar építőipar legbefolyásosabbá váló cégét, a Közgép Zrt-t, mely úgy nyeri el a legjelentősebb állami, önkormányzati beruházásokat, hogy az egyébként off-shore lovagozó Orbánt nem érdekli, hogy a Közgép részvényeinek 99%-a ismeretlen hátterű off-shore cégben van. Vajon kié a Közgép? Orbáné? A példákat most nem folytatva akkor most rendezetten induljunk neki, és próbáljuk megismerni, bemutatni, leleplezni, Orbán szervezett üzleti felvilágát, a csókosok láncolatát! Ezért kezdünk neki megszervezni a Tiszta Kezek Bizottságát.

3.)    Orbán hatalmának eszmeiségét „az oltár és a trón szövetségére” építi. Amikor keresztény Magyarországról és Európáról beszél, akkor nem a szeretet, a megbocsátás, a könyörület érdekében szól, hanem a Vatikán hatalmának növeléséről, az érsekek és püspökök közéleti szerepének megerősítéséről, kiváltságaik megőrzéséről, bővítéséről. Semmi okunk nincs arra, hogy ezt szótlanul tűrjük. Miközben az ország hatodik éve küzd, hogy egyensúlyba hozza gazdaságát és elindítsa a növekedést, ennek érdekében millióknak kell több terhet vállalni, addig az egyházak senki mást meg nem illető adókedvezmények sorát élvezi. Mi indokolja például, hogy egyházi személy nem fizet gépjármű adót, vagy fizetése után töredéknyi közterhet fizet. Az egyházaknak nem a kiváltságosok sorát kell szaporítani, hanem az alázat példájával kell az élen járniuk.  Ne legyünk szégyenlősek, vagy ahogy Orbán mondja, merjük ledönteni a tabukat. Döntsük le a kiváltságaiban érinthetetlen egyház tabuját. Mi, a Demokratikus Koalíció képviselői a következő hetekben olyan törvénymódosító indítványokat fogunk benyújtani a Parlamentnek, amelyek eltörlik az egyházi kiváltságokat.

Ideje befejezni Orbán elemzését. Küzdjünk! Ne beszéljünk, cselekedjünk! Mert összegyűlhetünk még párszor, de mi fog történni? Hazamegyünk és minden marad a régiben. Ezt akarjátok?”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (107 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +158 ( 176 szavazatból)
Gyurcsány meghirdette az ellenállás programját, 4.8 out of 5 based on 107 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(94)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

94 Reader’s Comments

  1. 4Ω- 100Ω-ig. Komolytalankodunk, komolytalankodunk. A letteknlél vonul az SA
    légió, Orbán szabadságharcol és mi ellenállunk.
    Én csak szomorkodom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  2. Jan_OS,
    Egyrészt nem igaz, amit írsz, Orbán nem Gyurcsány miatt van.
    Másrészt amit írsz, az — hogy finom legyek — árnyalatlan.
    Harmadrészt ne itt szólongasd Gyurcsányt, nem itt lakik. Tudod, hol a blogja, ott szépen kifejtheted, ha van mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  3. “Van egy nem mélyen megélt hittel, hanem inkább csak felszínesen gyakorolt vallásosság. Anyám katolikus, én járok hittanra, elsőáldozom, bérmálkozom. Egy rövid időszakában az életemnek, még az Április 4. utcában lakunk, tehát úgy tíz év körüli gyerek lehetek, ha kérdezik, hogy mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt mondom, hogy másodállásban pap. Talán azért mondom így, mert apámnak akkoriban volt másodállása. Ez most viccesen hangzik, de én akkor komolyan gondoltam. Minden vasárnap sietek a fél nyolcas misére a nagytemplomba, gyónok, áldozok. De mindez nem lehet hosszabb, mint egy-két év. Aztán ahogy jön, úgy el is megy az életemből, minden különösebb ráhatás nélkül. Amikor tizenhárom éves voltam, és már kinn laktunk a Vajda Péter lakótelepen, onnan már nincs olyan emlékem, hogy templomba járnék.

    http://mozgovilag.com/?p=2439

    Na ja, gondolom jött a KISZ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (15 szavazatból)
  4. Elnézést, Waffen SS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Az értelmiségi nem = a józan paraszti ésszel, és többet ér a devalválódott diplománál (S. P.)!
    A mai értelmiség bólogat, lapít, mert hozzá még nem ért el, ami a másikat már tönkre is tette! Egy színházigazgató mondta, nem hőböröghet, mert felelnie kell az embereiért….pont ő ne tudná, hogy ma neked, holnap nekem?
    Horatius: Mit nevetsz? A mese rólad szól, csak a név más!”
    Na jó, a színházigazgató nem nevetett, inkább félt – ennyi csak a különbség…
    Viszont kényelmes álláspont, őt még békén hagyják dolgozni, de valaki megkívánja az ő színházát, aztán mehet ő is, meg a védett emberei is! Ha nincs összefogás, a másikért kiállás, akkor egyszer mindenki sorra fog kerülni!
    A diploma – mint a kiadajcstompika és a koki-, sallerosztó, ahonnét eszünk oda rondítunk modor, senkit nem tisztelünk – amint látjuk, nem jár együtt intelligenciával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  6. Érdekes, hogy “csak” szereplője van az országnak. Szerintem jobb lenne egy harmadik, aki a szívén is viselné úgy az ország, mint az emberek…közemberek …sorsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Emlékeztetőül:
    .
    Márai Sándortól
    Óriási szívességet tenne az a magyaroknak aki megmondaná nekik, hogy akkorák amekkorák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Jan_OS, kezd el fosni.
    Elsöprünk benneteket, visszaállítjuk a DEMOKRÁCIÁT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  9. Nagyon igaza van Márai Sándornak. Tudomásul kellene már vennünk kik vagyunk, mekkorkák vagyunk. Be kellene látnunk, hogy csak – bocsánat a jelzőért – picsányi kis porszemek vagyunk a nagyvilágban. Hiába nagy a pofánk, hiába játsszuk itt a hős szabadságharcost, előbb utóbb orrba gyűrnek, mint tették ezt mindkét világháború után, meg tették ezt 56 ban is, meg kezdik megtenni most is. Ha nem tudjuk elzavarni az OVisékat, akkor megint megtanulhatjuk hol is lakik az Úristen = megmutatják nekünk hol a helyünk, aztán sirathatjuk magunkat ismét évtizedekig, amikor megint jön egy szabadságharcos és minden kezdődik előről. Mi már csak ilyenek vagyunk. Van a mondás, hogy a jó pap holtig tanul. Kiegészítem: A jó pap holtig tanul, de mi magyarok soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Visszakézből – látom, nem sok mindent értettél meg Bartusból. Ettől a “semmiképpen nem bírálnunk, kritizálnunk”-tól azért távol áll!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Jan_OS
    Elvesztetted az iránytűdet. Ez itt nem a kuruc infó vagy a barikád. Ott a helyed!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Visszakézből írta (2012. március 17. szombat 11:51):
    “Őt nekünk most semmiképpen nem bírálnunk, kritizálnunk, hanem minden demokratikus törekvésében és harcában támogatnunk kell!”
    Ez a hozzáállás — a kritikátlan rajongásra való szomjazás — az, ami miatt most ott tartunk, ahol.
    Ezt az országot belökte egy sötét pincébe egy gonosz, mézes szavú gazember, aki már évtizedek óta kábítja az embereket a megváltás igéretével. Ha most valaki azt mondja, hogy kivezet ebből a sötétségből, annak minden mondatát, minden jelzését kritikusabb, bírálóbb vizsgálatnak kell alávetni, mint eddig bárkiét, mert csak így bízhatunk meg benne. Ez egyúttal a legnagyobb bók és dicséret, amit vezető kaphat: hogy minden megnyilvánulását komolyan veszik. Orbán ezt soha nem fogja megkapni.
    A kritikátlan rajongóktól pedig ments meg, Uram, minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  13. Na jó, mondom, ellenállok. De hogyan? Nem, ígérem, nem fogok átmenni a másik oldalra, akárhogy próbálnak vezetni. De szeretném látni, hogy mások mit csinálnak.
    Vagy gondoljátok, hogy Simicska, Puch, együttesen lerakják pénzüket a Kossuth téren és a pusztába vonulnak böjtölni? 40 percre sem, nem negyven napra. Pedig 40 évre kellene.
    Elég lesz a 100 pontot a Fidesz ellen szegezni? (Nem nagyon hiszem.) Talán mást kellene “szegezni.”
    Csak könyörgöm, mondjátok már, hogy mit kellene tenni! Azt ugyanis nem hiszem, hogy beszélni elég lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Gonoszka,én sem,de kitegye meg helyettünk a beszéd helyetti mást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Végre!

    Köszönöm Gyurcsány Ferenc!
    Isten áldása legyen a harcodon! Többen megyünk veled, mint azt gondolod!

    Az idő elérkezett a cselekvésre!
    Most van igazán szükség a totális összefogásra!
    Ha gyorsan és időben cselekszünk, akkor ez az esztendő nagy változásokat hozhat!
    Rajta Hát!
    Takarítsuk el ezt a fertőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  16. Ha személyesen akarunk valami értelmeset is TENNI, tudnunk kell, hogy mikor miben és hol tudunk segíteni. Ebben egyelőre az AN tud a segítségünkre lenni!
    Eljön az idő amikor magunk is tudni fogjuk! Valahogy el kell kezdeni!
    Kezdjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  17. Jó,jó gusztávnagy, de én messzire nem tudok dobni, csak csúzlival. Ki fogja dobni?
    Receptem van, csak az anyagot kérem, majd kotyvasztok. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Gonoszka – nem a mi, hanem a fidesz jelszava volt a hebrencs “Előbb a szó, azután a tett” Nekünk nem sok dobásunk van, ezért azt nagyon meg kell fontolni, azaz a régi szabó bölcsességgel: “Kétszer mérj, míg egyszer vágsz” Utólag már
    .a.hatjuk! (b + sz – tetszőleges sorrendben, amúgy Hofisan)
    Tehát nagyon nem mindegy, hogy mit, mivel, merre, milyen távol, milyen irányban.
    Gyurcsány legalább annyit bejelentett, hogy “majd” netán hajlandó lesz dobni is. De amíg a fentieket nem tisztázza az ellenzék, ő egy parlamenti küszöb körül tanyázó pártocska élén nem sok hatást érne el egymaga.
    És hogy egy jól elkoptatott közhellyel éljek: Türelem rózsát terem.
    Én minden bizalmamat Qurmányunk Szeretett Vezérébe vetem: minden napra jut egy olyan lépés, amellyel erodálja a saját-, és erősíti az ellenzék táborát.
    Majd ha teljesen és látványosan átbillen – akkor jön el a cselekvés ideje.
    Az ellenzék tömegtámogatás nélkül porcement és kis kavics – azzal nem lehet, de nem is érdemes hajigálni. Viszont keverd össze vízzel…. és betont kapsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. … és a betontömböket nem is kell hajigálni. Földanyánk 1 G-vel segít, elég lelökni……..!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. “hatalma illegitim, mert nincs olyan demokratikus választás, amelyen felhatalmazást lehet kapni a demokratikus alkotmányosság lebontására.” – kacc kacc. Már hogyne lenne olyan demokratikus választás, hiszen épp 2010-ben volt ilyen, nemde? Gyurcsánynak és az övéinek, és a többi verbáldemokratának pontosan tudnia kellett, hogy kinek a lábaihoz teszik az országot, a demokrácia lehetőségét. Atyám, eldobom az agyamat. Különben is nézőpont kérdése, hiszen a fidesz-jobbik azt harsogja, hogy ők az igazi demokraták, és ha egy ország teljhatalommal ruházza fel őket egy demokratikus választáson, az csakis az ország akaratát tükrözi. Mint ahogy volt már ilyen a történelembe, nem is oly nagyon rég.
    Atya gatya! Magyarországon az egy főre eső (deklarált) demokraták száma a világon tán a legmagasabb.
    .
    Persze Gyurcsánynak, a nagy demokratának egy szava nincs a magyar törvényt sértően létező neonáci jobbikról és csatolt széleiről. Ja persze, az antifasizmusnak nincs PR értéke egy magyar politikus és pártja számára, amint azt tőle magától tudjuk. Pedig épp emiatt illegitim nemcsak a kormány, hanem az egész parlament fideszestől, jobbikostól, koalástól, mindenestől.Merthogy már a választások is törvénysértőek voltak. Na de hát ilyen kicsinységgel egy igazi, tökös demokrata miért is foglalkozna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (16 szavazatból)
  21. Orbán egy beteg ember. A hatalma illegitim, de a sok seggnyalója még látványos méretű néhány ezer lengyel-litván szélsőjobbossal felturbózva.
    Gyurcsány Ferenc okos, intelligens, összetett gondolkodású, bátor ember, aki sakkban tudja tartani ezt a magyar népre nagyon ártalmas, demagóg gőgös gúnárt.
    Álljunk Gyurcsány Ferenc mögé, álljunk ki mellette, hogy érezze is, mert egy igazi mérges kigyóval és egy klerikális fasiszta bandával van dolga. Igaz sokkal butábbak nála, de aljasabbak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Istenem, de örülök ezeknek a mondatoknak !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. e-Vita: igazságtalan vagy. Gyurcsány mindvégig részt vett az Élet meneteken, és megszervezte az antifasiszta ellenállást is, amikor a jegyirodánál akart randalírozni a barna csőcselék. A tettek világosan beszélnek! A nagy vehemenciában kezdesz átcsúszni a szélsőjobb érveihez: ők szokták Gyurcsány demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonni. Holott demokrata volt, és nem diktátor: tehát ki volt téve a nagyonlilaködös Szdsz-nek akik többször is elmeszelték a gyűlöletbeszéd törvényt. Meg a független magyar bíróságoknak, akik engedélyeztek, meg nem helyeztek törvényes kívül, stb…
    Ha ezeket félresöpri egy általa vélt “közérdek” vagy “közjó” érdekében – miben lett volna különb Orbánnál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Még mindig nem elég radikális.
    Az “alaptörvényre” csak taktikai lépésekben lenne szabad hivatkozni, pl. jogi beadványban.
    A nyilvánosság előtt, beszédben a Alkotmányra kell hivatkozni, arra, ami ugyan most éppen nem hatályos (mert a Köztársaság megbukott), de attól még érvényes. Az Alkotmány pontjaira hivatkozva kell cselekvésre buzdítani, a tákolmány erre alkalmatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Egonak erre: http://nepszava.com/2012/03/magyarorszag/gyurcsany-meghirdette-az-ellenallas-programjat/comment-page-2#comment-156633
    “ne itt szólongasd Gyurcsányt, nem itt lakik. Tudod, hol a blogja, ott szépen kifejtheted, ha van mit.” – Gyurcsányt teljesen fölösleges a saját blogjában szólongatni, mert Gyurcsány nem kommunikál. Ő megírja a postot, a kommentcsóva meg éli a maga külön életét.
    .
    Valamikor évekkel ezelőtt, amikor még naivan azt hittem, hogy egy hajóban evezünk, próbálkoztam szólongatni így, úgy, amúgy, pl. az akkori Amőba blogban is, mert én dőre, akkor még azt hittem, hogy érdekli, mit írnak az “övéi” , mi a problémájuk, és én, ó én marha, azt hittem, hogy szóba áll velünk, hogy válaszol legalább néha a feltett kérdésekre, de legalább valakinek kiadja feladatul, hogy hadd higgyük azt, Gyurcsány figyel ránk, érdeklik a (potenciális) szavazói.
    .
    Makacs ember vagyok, nehezen adom fel. De van egy pont még egy nagyon makacs embernél is, amikor be kell ismernie: reménytelen. Nincs értelme ezeregyedikszer is nekiugrani a palánknak, ha ezerszer már visszapattantam. És szembe kell néznem a pőre valósággal: Gyurcsány mégis csak mégis olyan, mint a többi: csak szavazógépként van rá, ránk szüksége, egyébként le se sz@r.
    .
    Úgyhogy a szabad vélemény-nyilvánítás mellett elkötelezett kedves kommentelőtársak, ne adjatok a fan-klub tagjainak a fensőbbség, agresszív, diktatórikus kísérleteire semmit, amikkel el akarnak hallgattatni benneteket, csak mondjátok itt, ami a szíveteket nyomja, és a moderálási elvekkel konzisztens. Ha a fanklub tagjainak nem tetszik ez a szabadabb levegő, akkor ők menjenek vissza Gyurcsány blogjába, mert ott valószínűleg zavartalanabbul imádhatják ŐT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  26. kekec! A Hollán utcában egészen másképp történtek a dolgok. Ott voltam az eredeti elsőn, és a másolaton, a Gyurcsányén is. Az eléggé másról szólt, és nem annyira az antifasizmusról, mint inkább “én is megmutatom, hogy tudok olyat csinálni, sőt, mint pár nappal vagy héttel korábban a spontán tüntetők.” Uramisten, milyen rövid a társadalmi tudat. Hát, mit mondjak, könnyű dolga van a szélsőjobbnak, mert talán az övéké még mindig hosszabb. Azt hiszem, hagyjuk inkább, kárbaveszett idő csak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  27. e-Vita – na látod, hogy az elfogultság elhomályosítja az ítélőképességed? Gyurcsány ritkán szól bele a kommentekbe, de olvassa, és amikor szükséges szól. Például Márfi levelénél egy evangélikus bloggazda jelezte, hogy a forrásként megjelölt Galamus tőlük vette át a Márfi levelet – és elég hamar személyesen exkuzálta magát! Lehet, hogy te nem írtál olyat, amire szükségesnek látta a választ, vagy pedig azóta rájött, hogy a kommentelőkkel való kapcsolatra időt kell fordítania. Azaz fejlődőképes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. e-Vita: majd tárgyaljuk ezt újra, ha Orbán valami hasonló utángyártást csinál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. kekec, már mindegy. Számomra Gyurcsány hajója elment. (Véglegesen az Európa hajón.) És azért se jön vissza, mert ha egy politikusnak nincs azzal problémája, hogy egy törvénysértő náci párttal egy illegitim parlamentben ücsörögjön, hogy vele közös levegőt szívjon, akkor az a politikus számomra már nem létezik. Ebből következik, hogy számomra már semmilyen politikus se létezik Magyarországon, a fideszeseket, jobbikosokat kivéve, hiszen azok legalább nyíltan felvállalják szemétségüket.
    Úgyhogy hagyjuk, tényleg nincs értelme róla beszélni, innentől kezdve csak azt tudnám kérdezni: Gyucsány? Az kicsoda?
    Köszönöm a tömeges mínuszokat, melyek engem igazolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (16 szavazatból)
  30. Nagyon szépen köszönöm,hogy Gyurcsány nagyon ügyesen harcolja Orbán ellen!!!:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm,mert elfelejtettem leírni,hogy Gyurcsány nagyon ügyesen harcolja Orbán-kormány, Jobbikosok,nácok,,szélsőségesek,Hatvannégy Megyerek ellen!!!!:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Na ilyet, Gyurcsány Ferenc eljutott arra a felismerésre, amire már rajta kívül jó páran, jóval hamarabb, sőt cikkeket, kommentek ezreit írták le ezzel kapcsolatban. Szóval mitől korszakaklkotó teljesítmény ez?
    Gondoljátok, hogy ő, a maga mögött vonszolt morális deficitjével, a szerencsétlen kormányzásával majd legyőzi Orbánt? És egyáltalán Orbánt kell itt legyőzni? Orbán egyszerűen tünete a magyar társadalom belső problémáinak. Olyan ember kell, aki képes megújulásra késztetni a társadalmat, aki képes elhitetni az emberekkel, hogy van értelme hinni a megújulásban. Nos, ilyen ember nélkül nem fog semmi sem változni. Gyurcsány nem ilyen ember. Ha netán megerősödne a pártja(ellenzéki összefogással is) annyira, hogy a Fidesz ellenében nyerjen egy választást, őt ismerve 4 év után elhajtja a nép. Akkor is, ha a szándékai szépek és jók. Aztán jön majd Vona, vagy egy újorbán.
    Mitől gondoljátok, hogy Gyurcsány racionalistább lett, hogy jobb politikus lett? Én nem látom semmi jelét ennek.
    Javaslom, olvassátok el Frank Tibor cikkét, nekem az egyik kedvencem:
    http://tibor.frank.nepszava.com/2011/02/27/majom-a-vizben/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  33. Én úgy látom, Orbán és a droidjai egy embertől félnek, de rettenetesen Gyurcsány Ferenctől. Orbán már Gyurcsány nevétől rohamot kap, mert úgy gondolták a nagy amortizálók ( Semjén, Navrasics ) hogy Gyurcsány eltünt és lám visszajött. Oly annyira , hogy a legújabb hírek szerint valami tehetségtelen filmrendező valami baromságot kitalálva feljelentette terrorcselekményért. Senkinek ne legyen kétsége, a Polt Péter vezette teljesen független ügyészség megfogja kezdeni a vizsgálatot és jó sokáig elfogja húzni. Ugyancsak a Gyurcsánytól való félelem jele, véleményem szerint, hogy úgy tűnik nem alakíthatnak frakciót, mert beterjesztenek egy gyakorlatilag visszamenőleges törvényt, ahogy ez a félős fideszes bagázs idáig tette.Tényleg ennyire veszélyes Gyurcsány Ferenc nem tudom.Azt viszont látom, hogy a fidesz valamiért , valamitől nagyon fél .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. e-Vita, én igazán nem szeretem Gyurcsányt. Ezt mindenki tudja rólam.
    Azért nem állítanám, hogy jelentéktelen. Rajtad csodálkozom, a véleményed
    ilyentén alakulásán.
    Ha kiállsz a Blahára kiabálni, talán 3 ember fog melléd állni, két ápoló és egy orvos. Ha én teszem, az eredmény ugyanaz lesz.
    Ha Gyurcsány kezd el kiabálni, akkor többen lesznek. Ez van. :)))
    Azzal, hogy kimondta az ellenállás megkezdését, közelebb hozta azt a pillanatot, amikor az ellenállás fizikai formában is megnyilvánul. Ez a jelentős!
    Bizony, a dolgok élesednek.
    Mi, ha betörünk egy ablakot a Körúton, jól seggbe rúgnak. Ha El fognak indulni Gyurcsány nevével, Orbán össze szarja magát.
    Ettől még mindig nem szeretem Gyurcsányt. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  35. A commenteket még nem olvastam, a cikknek nagyon örültem. Gyurcsány megragadta a három legfontosabb aspektust:
    -a hatalom kizárólagos birtoklására törekednek, ezért törvénytelenek
    - gazdasági oligarchiaként ráültek a népre és szívják a vérünket
    - orbán az egyház érdekeit szolgálja ki
    Jó a cikk vége is: “mert összeggyülhetünk még párszor…” pont ezzel a gondolattal mentünk haza a férjemmel a március 15.-ei Milláról!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Szerintem orbán jelszavait, faramuci mondatait ne idézzük. A “Három csapás”-ról nekem a fideszes választási kampány jut eszembe, ott hangoztatták. (persze rosszul, hiszen ök a “három dobásra” gondoltak.)
    -
    Legyen az ellenzéknek saját nyelve! Kérem, kedves Gyurcsány Ferenc, a világ minden kincséért se idézze ezt a pojácát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. gusztavnagy

    2012. március 17. szombat

    21:28 csatlakozom a véleményedhez,.

    Fejtő Ferenc, ha élne, örülne Gyurcsány miniszterelnök úr fenti gondolataihoz, elhatározásához, amelyhez minél többünknek csatlakozni kell, sőt MEGVÉDENI őt, mível Orbánék volt bébiszittere Polt Péter már ügyködik a GYF elleni feljelentésen,……
    Orbán Viktor legfontosabb LEVADÁSZÁSA, Gyurcsány Ferenc ellen beindult…….
    Meg kell állítanunk a szélkakas, vekkeres, beszélni jól nem, de még felolvasni sem jól tudó röhögcsélő Orbánt az egyeduralkodásában meg kell állítani!
    A NÉPHÜLYÍTÉST ne engedjük tovább érvényesülni a mindennapokban.

    Gratulálok Gyurcsány úrnak, kívánom legyen ereje végigvinni, ami részére adatott kis országunk boldogulása céljából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Egyébként jó látni ezt a mosolygós magabiztosságot tükröző Gyurcsány arcot Ne adja fel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  39. A politika nem szerelem kérdése.Otthon kell gyakorolni az ilyesmit.De tudomásul kell venni tetszik nem tetszik Gyurcsány Ferencnek még mindig nagy a tábora és nem feltétlen gondolkodni nem tudó elfogult emberekből tevődik össze.Én kikérem ezt magamnak én is sokszor leírtam a véleményem még az Amőbán igen.Mindent nem de volt amit megfogadott.Ma azt mondja sokat tanultam a saját hibáimból.A bűnözőnek is szoktak adni egy lehetőséget neki miért nem lehet??Nézzük meg mit tesz most azután lehet kritizálni.Talán neki kellene egymagában felszámolni a fasiszta berendezkedést?Na ehhez sokunkra szükség lenne.Vajon miért nincsenek több millióan ez ügyben? Az emberek nem hibásak ebben ?Miért hagyták magukat hülyíteni és még ma is ez a tendencia.Könnyű valakit ,bárkit ki kiáltani bűnösnek és azután őt hibáztatni mindenért.De most nem erről van szó.Szerintem sokunknak tükörbe kellene nézni vagy együttesen megtenni végre a hibáinkat észrevenni és a jövőben korrigálni.Amíg ezt nem tesszük addig itt nem lesz változás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. Bíztató gondolatok Ady szavaival is:
    *
    “…Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,
    Éhe a szépnek hajt titeket.
    Nagyobb igaza sose volt népnek,
    H i t v á n y a b b . N é r ó k . m é g . s e h o l . s e m . é l t e k.
    Vagytok: a Ma, vagytok: a Holnap.
    *
    Én, beteg ember, csupán csak várok,
    Vitézlő harcos nem lehetek.
    De szíveteket megérdemeltem,
    Veletek száguld, vív újong a lelkem…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Kedves Kommenttársak (akik még mindig – ezek után is – gyurcsányoznak)!
    .
    Eljuthat e egy harcra kész sereg a kitűzött célig, ahol a tisztek a tábornok ellen morgolódnak, uszítanak ?!
    Emberek! Ebben az országban már a fasizmus tart a kezében bizonyos kulcsokat !!!
    Észnél legyünk !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  42. Balogh de nem balga

    Kedves Málnaszőr!
    Igazad van. Épp ezért vagyok elkeseredve, mert ma megnéztem az ATV-n a TÉT című műsort. Az okostojás politikai elemzőknek ez sem tetszik, tovább folytatják az ekézést, mondhatnám a cézár seggnyalását.
    Túl sok az okos ember nálunk, csak az a baj, hogy Ők maguk mégsem tesznek semmit a változás érdekében. Teljes energiájukat még mindig a Gyurcsány szapulására fordítják. Nem tudom elképzelni, hogy ez a szerencsétlen ember mit vétett ellenük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Hehe! “Gyurcsány kezd bedurvulni”
    http://nol.hu/belfold/orban__a__felkapaszkodott_proli__
    pedig szerintem csak kezd felpörögni arra a sebességre, ahol majd megindul, mint a gyalogkakukk! Éas egy szimpi komment:
    bermuda | 2012. március 20. | 15:07:02
    gyurcsány végtelenül pontosan fogalmaz és kezd indulatban felpörögni arra a szintre, amit a mai magyar helyzet megkövetel. tucatnyi ember=orbán és nagyon kevés barátja teljesen elpusztítják magyarországot. hogy lehet, hogy e hallatlan tragédia elszenvedöi még mindig hagyják ezt a kis fideszmagot ámokfutni? hogy lehet, hogy a tömeg nem jutott még el oda, hogy bármilyen módon kiiktassa orbánt a hatalamból? 8 év komcsizással és gyurcsányozással jutottak a hatalomba, de most a fidesz az egyetlen párt, aki retteg az ügynökakták nyilvánosságra hozatalától! kicsit sem gyanus, hogy netán volna valami rejtegetni valójuk? lehet, hogy már korábban is mindent megtettek magyarország ellen? kik azok, akiket még nem sértettek meg, nem tettek tönkre? Kinek nem fáj, hogy a fidesz leértékelte a forintot, elértéktelenítette az ingatlanokat, tízezrével üldözi el a szakmával rendelkezö, többnyire fiatalokat az országból? ha ennyire bamba nép a magyar, akkor tényleg orbánt és kis csapatát érde

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai? 2014. április 7. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos