Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy már tudja, hol rontották el – mindenhol 2014. április 13. vasárnap 16:54 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy már tudja, hol rontották el - mindenhol

Budapest – Mesterházy Attila több mint húsz pontban foglalta össze a hibákat, hiányosságokat, és jelezte, legtöbbjüket saját magának is felrója. Nem lehetett nehéz dolga a szocialisták elnökének, szinte csak hibát követtek el, nem csupán a kampány során, hanem már jóval korábban.

Szerinte nem voltak jelen eléggé a kistelepüléseken, lemaradtak a szervezetépítésben, hiányoztak a mozgalmi akciók, civil kapcsolataik nem voltak kellően erősek, mint ahogyan voltak kampánytechnikai, ütemezésbeli, logisztikai problémák is.

Kritika volt a választmányi ülésen, hogy túl későn jött létre a baloldali szövetség, kevés volt a felkészülési idő az egységes kampányirányításra, inkább csak koordináció volt, igaz, az jól működött. Ha egy évvel korábban jön létre az összefogás, mélyebb tartalmat is lehetett volna adni neki. Az is elhangzott bírálatként, hogy a konkrét választási ígéreteket túl későn fogalmazták meg.

Mesterházy Attila elmondta, sokan említették nehézségként a médiafelület hiányát. Szerinte az aktivisták ajtótól ajtóig folytatott kampánya hatékony volt ugyan, de nem tudta ellensúlyozni a Fidesz médiafölényét.

Hibaként említette, hogy programjuk – bár valós problémákra adott választ – túlzottan pragmatikus volt, érzelmi azonosulásra nem adott lehetőséget. Emellett egyes társadalmi folyamatokat is félreértelmeztek vagy nem értettek meg. Probléma volt az is – folytatta -, hogy mivel többkulcsos adórendszert szorgalmaztak, elvesztették szimpatizánsaik közül az egykulcsos adózás nyerteseit, noha ők aktívak politikailag.

Nem találtak ellenszert a Fidesz rezsicsökkentési kampányával szemben. Mint mondta, saját javaslatuk jó, de túl bonyolult volt. Emellett nem mindenki hitte el, hogy amit ígérnek, meg tudják és meg akarják valósítani. A pártelnök szerint a kampány alatt burokban éltek: ő maga és jelöltjeik is döntően saját szavazóikkal találkoztak, a bizonytalanokhoz nem jutottak el.

Hibaként értékelte a választmány azt, hogy megpróbálták karanténba zárni a Jobbikot, nem vállalták a vitát, a konfrontációt. Így a szegényekhez a Jobbik ért el pozitívnak tűnő üzeneteivel, miközben azok többnyire szociális demagógiából építkeztek.

Az MSZP elnöke elmondta, a kisebb településeken az is befolyásolta támogatottságukat, hogy nem megfelelő hangsúllyal foglalkoztak a cigánykérdéssel és a közbiztonsággal. Az ezzel kapcsolatos kérdésre elmondta: nincsenek könnyű helyzetben, mert a Jobbik nem lakossági fórumokon, nem országos keretek között hirdetett elfogadhatatlan megoldásokat, hanem ajtóról ajtóra járva, miközben a baloldal oktatás-, foglalkoztatás- és szociálpolitikai javaslatai sokkal nehezebben jutnak el a választókhoz.

A választmányi tagok szerint a Simon-ügy is sok szavazatot vett el, azzal a 2010-es korrupciós stigmát vissza tudták vetíteni árnyékként az MSZP-re.

A pártelnök szerint mindebből az következik: alapvető, radikális változásokra van szükség. A politikai tartalom újragondolását azonnal elkezdik – mondta, fontosnak nevezve a pártstruktúra átalakítását, a szervezetépítést a kistelepüléseken, valamint azt, hogy a választókerületi beosztáshoz igazítsák a pártszervezetet.

Feladatként jelölte meg a nyitást a civil közösségek, az érdekképviseletek és szakmai műhelyek felé, továbbá, hogy alternatív nyilvánosságot kell teremteniük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -15 ( 35 szavazatból)
Mesterházy már tudja, hol rontották el - mindenhol, 2.3 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Csak ennyi?
    Ez az! A pártstruktúra átalakítása. Nincs is annál fontosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  2. Attila drága, nagyon sokat tanulhattok kommunikáció terén akár még a Jobbiktól is.
    A Jobbik kiplakátolt olyan bűvös jelszavakat, hogy elszámoltatást, munkát, megélhetést, férfiaknak is 40 év munkaviszony után nyugdíjat, stb, és ezek olyan varázsszavak, amelyek a legegyszerűbb szürkeállományig is eljutnak, nem kell rajta egyáltalán gondolkozni, bár felelőtlenül igérgetni sem túl etikus.
    A fidesz meg egyfolytában rágalmazott minden médiafelületen, az igazság viszont csak kevesekhez jutott el.
    Most szépíthetnének a szocik a renomén, pl nem esküdnének fel az orbán tákolmányra, de Atesz azt mondta, természetesen felesküdnek. Mit lehet erre mondani?! Mindenki menjen, amerre lát, mert itt hosszú évekig még a fű se fog nőni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  3. Nem csoda, hogy nincs igazi ellenzéki vezető még. Azt is megírtam már itt, hogy a szovjet hatalomnak kifejezetten nem volt érdeke, hogy tehetséges, politikailag képzett vezetők legyenek pld. itt is; parancsvégrehajtókra volt szükségük. Szomorú, hogy az utóbbi évtizedek talán legtehetségesebbje negatív irányba vitte Magyarországot, minden ellenfelét legyőzve. Előbb-utóbb, jobb híján kívülről lépnek ellene majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. Boldvai,Puch, Baja(szegénykém).Ott vannak még?Majd ha Meseházy elküldi őket,elhiszem,hogy ők ár nem azok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. Mesterhazi alkalmatlan, nem ellenfel Orbannak, jolfesült, pipogya csavo, selyemfiu, elöre lathato volt a eredmeny, (döglött lora nem fogadunk). Ellenzek negy evig nem tett semmit, hagytak szabadon garazdalkodni a koteros Maffiat, cserben hagytak a valasztokat azert otthon maradtak. Valasztasi kampanyban pedig ugy tettek mint ha nem is akarnanak nyerni.
    Varunk egy karakteres, küzdö vezetöre aki felveszi a bokszkesztyüt es kiütessel gyöz a ringben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  6. A választmány, a vezetőség,ott rontottuk el…
    És Te hol rontottad el Mesterházy?
    Egy személyben miért vagy felelős esetleg?
    Meg lesz oldva minden, ha a pártstruktúrát átalakítjátok?
    Kinek szántad ezt a szánalmas dumát?
    Az a baj, hogy annyira távol vagy tőlük, és ráadásul le is nézed a mezei tagságodat, hogy nem voltál képes tudni megszólítani őket!
    Az ugyanis nem a kérem szépen, és a tisztelt miniszterelnök úr világa.Ott a képedbe mondták volna a valóságot, amit Te tudomásul sem akarsz venni!
    Az is baj, hogy ez a 2. választás, ami a neveddel fémjelezve bukta.
    És kijelentetted, hogy nem érzed szükségét a lemondásnak.
    Miért is?Mi akadályoz meg ebben?
    Nem volt elég a bukásból?
    Micsoda elhivatottság ez a gőgnek látszó bunkóság?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (54 szavazatból)
  7. Vereckénél.
    .
    Ott kellett volna maradni a többségnek.
    És aki mégis eljött, annak tovább kellett volna mennie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. Má’ megin’ megújulnak. Aha. 2018-ban, 40%-os Jobbikkal majd megint elmondják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. párt struktúra átalakítása = sikerült eljátszottuk az “ellenzék” szerepet , az én és az embereim helyzete stabil pénzünk megvan nyugi semmi nem változik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  10. őt pontosan erre a szerepre szerződtették

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. kanadában megfagyok izraelben megsülök itt meg megőrülök

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  12. Egy apróságot kifelejtett. Segítek:
    Elvtelen, pénzéhes, opportunista, kollaboráns ellenzék voltunk és vagyunk, ezért eleve nem is lehettünk Orbán ellenzéke, csak “ellenzéke”. Ha az ellen akartunk volna fellépni, ami Orbán, saját magunk ellen kellett volna fellépnünk, de ezt meglépni sem nem tudtuk, sem nem akartuk. Fontosabb volt a saját politikai túlélésünk, mint a szóban hangoztatott elveink, amelyeket egyébként sem gondoltunk soha komolyan, de etettük vele a népet. Ezért nem tudtuk hitelesen megszólítani az embereket. Ezért nem volt releváns mondanivalónk. Ezért nem érünk egy kalap szart se. Ezen, egyedül ezen alapul minden hibánk és sikertelenségünk. A többi, amit felsoroltunk, csak következmény, amelyek kezelése semmit nem javít az alapvető problémán: azon, hogy soha nem voltiunk és ma sem vagyunk valódi ellenzék; azon, hogy nincs a pártunkban egyetlen olyan politikus sem, aki egy valódi ellenzékbe való lenne. Morális lúzerek vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (43 szavazatból)
  13. volt itt casting és akinek egy csepp agya szíve egyénisége volt röpült

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. nem rontottak el semmit nagyon meg vannak velük elégedve ha ezt a színvonalat képesek tartani nyugdíjas állásuk van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  15. Gábriel arkangyal

    Azért azt se felejtsük el, amikor (bizonyára Szigetvári ötletére) Bajnai és Mesterházi megléptek a sivatagban a kulaccsal, azaz egymás közt elosztották a jelölő-helyeket, ahelyett, hogy mindenhova közös, értsd a közösség számára legesélyesebb, tisztességes demokratikus jelöltet állítottak volna, párt-preferenciájától függetlenül, de miden szóba jöhető helyi és országos párt és egyéb jelölőszervezet véleményének figyelembe vételével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  16. Na, jó ez vicc! …
    Pl. mikor lesz HÍR arról, hogy lerugdostátok magatokról a Puch-Simicska korrupt bandát, Szekeres, stb. … “bandát”…mi van ezekkel a “láthatatlan megállapodásokkal” amik miatt nem is mer mozdulni SENKI?! ÁÁÁÁ…, hagyjuk… GÁZ, amit csináltok MSZP! Hogy a jó francba került bele az “összefogásba” az “egyszemélyes-fodor-gabi-párt”? – normálisak vagytok? … komolyan mindenkit hülyének néztek? … ELKÉPESZTŐ!… “Megmondó ballibek által is irányított csapat” vagytok… Majd ha nem rugdossátok le magatokról a fiatal tehetségeket, és kirúgjátok a korrupt “szemeteket”, és a “ballib – megmaradt – média” is megújul, na akkor esetleg, lehet valamicske változás!…Nem látjátok, hogy ezt az EGÉSZ VILÁG tudja, hogy a nemzetközi sajtóban is folyamatosan ezt az igazságot olvassuk, ma is nap mint nap?!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  17. “A pártelnök szerint mindebből az következik: alapvető, radikális változásokra van szükség.”
    .
    Igen.
    1. A pártelnök lemondása.
    2. A felsorolt hibákat és hiányosságokat az átlagszavazó több éve, több hónapja, több hete tudta és ismerte. Az MSZP-stáb miért nem? Kinek a hibájából?
    Személyi konzekvencia levonása nélkül nincs továbblépés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  18. Ma este a ZATV-ben Atika megüzente Konrád Györgynek, hogy jobban szereti, mint írót……Egyre magabiztosabb…hehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  19. Nem húsz, hanem egyetlen -azaz 1db- hiba történt, mégpedig hogy nem BOJKOTTálták -és ma sem bojkottálják- a 2010 után létrejött újhorthy-maffia diktatúrát, az Orbán-rendszert.
    .
    Ma voltam a DK eu-kampánnyitó tömeggyűlésén.
    Gyurcsány többek között azt is elmondta, hogy tisztelni kell a választók múlt hét vasárnapi döntését, a demokratikus ellenzéknek a jövőben pedig azon kell fáradoznia, hogy az emberek szemét felnyissák és megértessék velük a valódi érdekeiket. Egy demokrata ezt demokratikus eszközökkel kell megvalósitsa.
    .
    Akkor ezek szerint úgy látszik, Gyurcsányéknak a jövőben is elfogadhatóak lesznek azok a játékszabályok, amiket az orbáni-diktatúra létehozott:
    - az egyoldalú média felületet, amelytől nem várható az állampolgárok megfelelő tájékoztatása, igy a választó reális döntésének biztositása sem
    - továbbra is jó lesz ez a választásicsalás törvény, azaz a függőlegesen lejtő pálya
    - a parlamenti munka értelmetlensége, hála a gombnyomogató pártkatonáknak, továbbá egy mozdulat lesz csupán a háromheti ülésszak újbóli bevezetése
    - állami- és közalkalmazottak, ill. közmunkások és úgy általában a kisemberek megfélelmitettsége is rendben van
    - nincs probléma azzal sem: az ellenzék és annak rendezvényei, továbbá az azokon részt vevők csupán biodiszletei lesznek a látszólag demokratikus, de valójában diktatúra-rendszerének
    - a jövőben is tűrni kell a történelemhamisitást, horthy-szobor/stb. avatásokat, aktuálisan most a holokauszt tagadást
    - úgy általában a nép hülyitését is el kell viselni: mint pl. a rezsi/rizsacsökkentést vagy az eu-ellenességet, ill. a fiatalok gazdaségi okokból hazájukból való elüldözését, a munkanélküliséget és létbizonytalanságot, közben a haveroknak való kedvezéseket és lopásokat/mutyikat, a korrupciót/nav…
    .
    Amúgy a DK-sok jóravaló emberek, viszonylag jól tűrik a más véleményt, nem lett abból semmi bajom, hogy a naggyűlésen táblát/tükröt tarthattam a most még mindenképpen elégtelen ellenzéki működésüknek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  20. hamlet :-)
    “kanadában megfagyok izraelben megsülök itt meg megőrülök”
    .
    ilyen frappánsan csak keveseknek sikerült eddig megfogalmazniuk a lényeget :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  21. Sokáig némi fenntartással fogadtam Bartus L. azon kijelentéseit, hogy az érdemi változások egyetlen helyes sorrendje, az az, hogy először az eddigi “baloldal” politikai szereplői tűnnek el, akár a pártjaikkal együtt is, mert a puszta létük gátolja egy valóban alulról szerveződő tisztességes demokrat ellenzék létrejöttét. Olyanok ezek, mint a penészgomba, valamilyen kényszerű “összefogás” címén rendre befertőzik spóráikkal az új és még tiszta induló politikai kezdeményezéseket, önmagukhoz hasonítva őket.
    .
    Ma már egyértelműen Bartus nézetét osztom ebben a kérdésben: amíg ezek a spórák ott vannak, addig röhögve üli torát a gyalázatos jobboldal. Egy ilyen “ellenzéknél” jobbat el sem tudnának képzelni maguknak.
    .
    Az érdemi változásoknak ALAPFELTÉTELE, hogy egy teljesen új, és az eddigiekkel SEMMIFÉLE közösséget nem vállaló, európai demokrata értékrendű ellenzék épüljön fel Magyarországon, akár a nulláról. Ha valami jót még kívánni akarok Magyarországnak, akkor az az, hogy ez megtörténjen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  22. Öreg Titán
    Pusztába kiáltott szó a kívánságod.
    Ezt az országot már úgy megfertőzte a politikusok tisztességtelensége, hogy ebből nincs kilábalás.
    Hogy egy új, demokratikus erő fellépjen? Közös erővel lehetetlenítené el a kormány, és annak ellenzéke.
    Ez egy ILYEN ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  23. Egyetlen Attilám! Sürgősen keressétek fel Moldova György bácsit és kérjétek meg, tanítson meg benneteket arra, miként kell megszólítani az „egyszerű” embereket, hogy azok válaszoljanak nektek. Csak egy kis strigulával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  24. Gábriel arrkangyal
    Szigetvárinak bizonyára volna mesélnivalója.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Az Elnök Ur ugy kerülgeti a lényeget mint a macska a kását.A verességnek nem az volt a döntő oka,amiröl most ő locsog.Sokkal inkább azok a korrupcios elkövetések,melyeket a fideszesek jol khasználtak.Nekik is meg volt aa lehetőségük a fideszesek csintevéseinek a kiteregetésére,uton-utfélen való hangoztatására,de ugy tettek,mintha a fideszeseknél minden a legnagyobb rendben lenne.Magas labdát kaptak,melyeket nem ütöttek le.Talán nem is akarták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. @Öreg Titán: ha megkérhetem Önt, válaszoljon valamit! Azt írja, a nulláról indulhat csak erkölcsileg tiszta ellenzék. Igaz! A mai fiatalságban lát-e Ön ilyen, erre alkalmas “alakzatokat”? Én vak lehetek, de nem látok ilyeneket. Nem gondolja Ön, hogy előbb egy tiszta jövőkép kéne, aztán az ezt képviselő új ellenzék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. mit rontottunk el ?

    már megszületni sem volt egy jó ötlet
    de hogy pont ide ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos