Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor 2012. január 12. csütörtök 23:57 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(262)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor

Budapest – A Público című portugál lapnak Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, és mivel sok sebet kapott, sem miniszterelnöki, sem kormányzati szerepre nem vágyik. Ez egy újabb sejtelmes mondat, mert nem azt mondta, hogy nem vállal, csak nem vágyik. Kezdődik a szokásos csiki-csuki. Ez a mondata így is szíven szúrja azokat, akik eddig benne reménykedtek. Emellett elkezdte az ellenzék tompítását, hogy Orbán még sokáig maradjon, mert nekik nincs elég önbizalmuk ahhoz, hogy találjanak tizenkét Orbánéknál jobb embert, aki kormányozni tudna. Érthetetlen, Gyurcsány miért csodálkozik azon, hogy az ország kétharmada nem tud a létező ellenzéki pártokra, köztük rájuk szavazni.

Gyurcsány Ferenc a vezető portugál politikai napilapban megjelent interjúban kijelenti, hogy “Orbán nem egy diktátor, Magyarország nem egy diktatúra”. Szerinte Orbán egy “autokratikus vezető, aki szereti a futballt, de egyedül szeret játszani a pályán, ellenfél nélkül”.

Gyurcsány Ferenc több híradás szerint a karácsony előtti őrizetbevétel során azt mondta, hogy ez diktatúra, a Facebookon azt írta, hogy elindult Orbán a puha diktatúra felé, Gréczy Zsolt több írásában állampárti diktatúráról írt. A nyugati sajtó zsarnoknak és diktátornak nevezte. Gyurcsány Ferenc ehhez képest most mentegeti Orbánt.

Orbán autokráciája azért nem diktatórikusabb, mert nem kényszerül rá. Egyebek mellett az ellenzék, köztük a Demokratikus Koalíció, olyan gyenge, hogy nincs szükség a diktatúra megnyilvánulásaira. Az LMP egyetlen valamire való akciója azonnal megmutatta, hogy ez az autokrácia csak egy alvó diktatúra, amely azonnal működésbe lép, ha szükség van rá.

A volt miniszterelnök óva intett legutóbb attól, hogy Orbán túl korán megbukjon, aminek veszélye egyébként egyáltalán nem áll fenn. Orbán felelősségének elkenése azonban nem befolyásolja hatalmon maradását, viszont jelentősen képes csökkenteni a Demokratikus Koalíció táborát. Kívülről úgy látszik, hogy Gyurcsány igyekszik eltompítani az ellenzéket és az Orbánnal szemben állók elszántságát, hogy Orbán ne bukjon meg előbb, mint ahogyan a Demokratikus Koalíció más ellenzéki pártokkal nem érez annyi erőt és önbizalmat magában, hogy Magyarország területén találjon egy kormányra való hozzáértőbb embert, mint Orbán kormánya, beleértve Hoffmann Rózsát, Matolcsyt és Lászlónét is. Ez az impotencia maga a csőd. Ezek után sokan azt a kérdést tehetik fel, hogy mi szükség volt a Demokratikus Koalícióra, azt leszámítva, hogy Gyurcsány Ferenc a kedvenc sportját, a politikát űzze, ami érdekesebb, ha vannak még néhányan, akik asszisztálnak mellette.

Annál is inkább, hogy saját politikai jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy nem vágyik semmilyen kormányzati, így miniszterelnöki szerepre sem. Világos számára, hogy az elmúlt öt évben súlyos sebeket szerzett. “Tudom, hogy vannak, akik kinevetnek engem, és vannak sokan, akik gyűlölnek”. És Magyarországon kit nem?

A Demokratikus Koalíciót sokan támogatják olyanok, akik Gyurcsány Ferenc hívei és az ő kormányzati szerepvállalásában bíznak. Tűzbe mennek érte, még egy kritikai megjegyzést sem fogadnak szívesen. Nekik talán meg kellene mondani, hogy csak “nem vágyik” kormányzati szerepre, de vágyai ellenére vállal ilyen szerepet, ha lehetőséget kap rá, vagy kijelenti, hogy nem vállal ilyen szerepet.

A szituáció kezd hasonlítani ahhoz a csiki-csuki helyzethez, amikor Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy nem hagyja el az MSZP-t, nem alapít új pártot, amivel sokak számára csalódást okozott, majd mégis új pártot alapított, egyik szavával ütötte a másikat. Ha megint túl hamar mondja majd az ellenkezőjét a mostani nyilatkozatainak, tényleg sokan lesznek, akik kinevetik, és még igazuk is lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 38 szavazatból)
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, 4.2 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(262)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

262 Reader’s Comments

  1. girbegurba 2012. január 14. szombat 19:38
    A jobbik vezetőinek őszinteségét kétségbe vonom! Egyértelmű hatalmi törekvés józanság és realitás nélkül. Egy személyében meggyalázott, megnyomorított embertől sem lehetne elfogadni azt a pusztító, az országot tönkre tevő politizálást ami szinte kizárólag csak gyűlöletből áll. Aki ilyen szinten elvakult az hülye vagy politizál!
    Kilépni az unióból? És fél év múlva mit eszik az ország az a része amelyik nem vezető az új diktatúrában vagy nem a felállítandó koncentrációs táborokban “dolgozik” kápóként, vagy nem az éhséglázadások leverésére létrejött fegyveres szervezetek tagja?!
    Ennyire hülyék, hogy az alapvető gazdasági helyzettel sincsenek tisztában, vagy ennyire gazemberek, hogy végleg elintéznék az országot a hatalom ideiglenes birtoklásáért?
    -Egyik sem!
    Nem őszinték, ezzel a viselkedéssel zsarolják orbánt! Tudja orbán is, hogy az országnak vége ha a jobbik hatalomra kerül és megteszi amit ígér. Támogatja őket és magát olyan erőként próbálja feltüntetni amelyik ezt a rettenetet vissza tudja tartani. Ez az egész az orbáni hatalom megtartásához szükséges színjáték!
    Miért ordít vona orbán ellen ha mindent megszavaz ami ellen tiltakozik?
    Miért szólítja népét orbán ellen ha mellette tüntet amikor szorul szeretett vezére?
    Egyik sem életképes a másik nélkül és mindkettő átveri a támogatóit ami őket nem nagyon zavarja csak közben az ország belepusztul ebbe a színjátékba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Nyugi Fiúk!Mindennek eljön az ideje!Ferenc-meggondoltabban nyilatkozzál,mert ami itt zajlik az országban,nem demokratikus!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. “A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak szombat délután Szegeden; a demonstráción Csurka István mondott beszédet.
    A MIÉP elnöke – aki, mint mondta, kórházi kezelését megszakítva érkezett Szegedre – kijelentette, a demonstráció célja, hogy megerősítsék a magyar kormányt és miniszterelnökét, Orbán Viktort. Hangsúlyozta, “Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, Magyarországot nem magyar országgá akarják változtatni”. Csurka István szerint a tömeg, a magyar keresztény akarat erejével kell elérni, hogy “erőszakkal, példátlan galád nemzetközi összefogással” ne lehessen letéríteni az országot a törvényes kétharmados hatalom útjáról, “visszalökve egy olyan állapotba, ahol minden az idegeneké”.
    http://hvg.hu/itthon/20120114_csurka_orbankormany_fidesz
    .
    Admin!
    Nem baj, ha kitörlöd!
    Köptem egyet!
    Többet kellett volna, de bent a szobába!!!
    Majd kint!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. A helyzet szinte óráról órára változik. Forradalmi helyzet szerintem még most sincs és a jövő héten sem lesz, mert erre sem elszántság, sem szervező erő, sem vezető,sem fegyver nincs. Azonban polgárháború – ha mással nem hát botokkal – akármikor kialakulhat, hiszen a Vona ma megigérte, hogy ott lesznek legközelebb. Ha meg ott lesznek, akkor ismerve az agresszivitásukat nem fognak símán viselkedni. Azaz megfenyegették a demokratákat, a baloldaliakat. Ez biztosan Orbánnak fog kedvezni, mert bevezetheti a rendkívüli állapotot. Veszélyhelyzet! És ez sok mindent elodázhat.

    GyF kijelentését azért ítélem el, mert “így” szerencsétlen. Egy politikus nyilatkozhat ennél választékosabban is, úgy, hogy elitéli Orbánt, lelkesíti de egyben halaszthatja is a lelkesedést a híveiben. És akkor nem csinál segget a szájából. Ez pedig fontos, mert GyF őszinte és igaz ember. Márpedig szerintem ez a legfontosabb. Még akkor is az, ha netán kevésbé tehetséges.

    Bár szerintem nincs baj a tehetségével sem. A helyzetet jól értékeli most is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Pupu – Gyurcsány sem azt mondta a kupacra, hogy az nem szar (azaz önkényuralom) De abban is vannak fokozatok. Pl a hígfolyós hasmenéses LIBAfos és a takaros, ám kikerülhető kecskebogyó között.
    A legnagyobb baj azonban amire célzol – Orbán bármikor meg tud szervezni egy SZÉLSŐJOBBOS zavargást – aminek a letörésére a demokratikus államok általános helyeslése mellett vezethet be szükségállapotot. Amivel már úgy él, ahogy akar. Eszem azt az antifasiszta szívét nekije!
    Nem is terelheti el jobban a fizetéscsökkentésről a figyelmet – egy jó kis SAS behívónál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. „A »külföld« nem kérheti Orbán »fejét«, és ezt mi nem is engedhetjük meg magunknak, mert ebben például valóban szuverének vagyunk, és ezt önérzetesen gyakorolni is kell” – nyilatkozta a Heteknek Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke,”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Gyurcsány mostani nyilatkozata is megerősített abban, hogy az elmúlt 20 év összes politikusát ki kell tiltani a közéletből és az állami funkciókból.
    Alkalmatlanok.
    Szégyen, hogy elvesztegettünk, elvcesztegettek 20 évet – az ország felemelkedése helyett tönkreverése lés kifosztása történt csak meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Most már abszolút nem értem a fecó mit is akar, elkergetni Orbánékat, vagy kinyalni a seggüket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. A gyártmányfejlesztés büzatóitnak éves szintre való fejlesztése, és a káposztalepke életmódjának vizsgálata után megállapítást nyert, hogy elégetésre került az Uniós zászló, másik széttépve, cipők alatt a földön!
    Megmondták azt is hogy “anyátoknak magyarázzatok”!
    Bocs, hogy beleszóltam a beszélgetésbe!
    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Bohém
    Üdvözöllek
    Közben itt a Gyurcsány lelkének az elemzése folyik.Amire pillanatnyilag egy percet sem volna szabad vesztegetni, mert az általunk ismert Gyurcsányhoz,szerfölött méltatlan kijelentéseket tesz.
    A kérdés nem az hogy mit mondott,és miért, hanem az,hogy melyik az igazi énje. Szerintem. Persze kekec meg fogja cáfolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. bumburi!
    Üdvözöllek!
    Olvastalak benneteket!
    Csavarogtam egy nagyot!
    Szegeden is “jártam” Csurkánál, Budapesten Vonáéknál, a Kossuth térre is “benéztem”!
    Elfáradtam!
    Rövidre fogva, és hangosan!
    ROHADJON EL MINDEN POLITIKUS, AKIK MIATT IDÁIG JUTOTTUNK!
    Most csak friss levegőt akarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. bumburi – inkább sajnálatosnak tartom.
    Egyébként én is meg szoktam “védeni” jobbosokat – de általában nem túl hálásak érte. Legalább abba belegondolnál, hogy ezért a cikkért mennyire “hálás” Orbán? Hiszen mégis csak önkényúrnak és a rendszerét önkénynek minősítette.
    Bohém: ez most nagyon használt az országnak! Más sem hiányzott egy Uniós ultimátum mellett, mint az uniós zászló nyíltszíni elégetése.
    rupcsi- köszi a linket!
    “a magyar elitek a történelem során sosem közeledtek a polgári attitűdhöz, megmaradt az elit életében és szemléletében az arisztokratizmus, a teljesítménytől független kivételezettség iránti vágy.”
    “Amikor a Fidesz, orbán és a mögöttük állók „állammonopolizmust” akar(t) építeni, akkor ezt emiatt tették: nem volt a fejükben a teljesítményalapú polgári attitűd. Az volt a fejükben, hogy a hatalommal lehet itt megszerezni mindent, nem pedig a teljesítménnyel. És az a baj, hogy ebben – magyar viszonylatban – tulajdonképpen még mindig igazuk van!”
    “A mai világban nem lehet tartósan csupán a hatalommal pozíciókat birtokolni, mert a világ nem így működik körülöttünk. Tulajdonképpen soha nem is így működött – és éppen ez okozta Magyarország történelmi sikertelenségét: sosem volt valóságos erőnk, mert sosem gondolkodtak vezetőink erőforrások megteremtésében, csupán azok lefölözésében”
    Itt van az ideje, hogy véglegesen lezárjuk a „nemzeti-úri” elitmentalitás útját a hatalomba – éspedig egyáltalán nem valamiféle ideológiai ok miatt. Egyszerűen azért, mert nem célszerű, ha önző és a társadalmi dinamizmust kontraszelektíve lefojtó kormányzás folyik itt. Ennek az elitnek, ennek a politizálásnak, ennek a hatalomgyakorlási módnak és a mögöttük álló mentalitásnak a végleges száműzése elengedhetetlen a sikeres XXI. századi Magyarországhoz. A „nemzeti kivételességet” hangoztató és ezek alapján kivételes elbánásra igényt formáló szólamok soha, semmiféle sikert nem hoztak az országnak. Semmi másra nem szolgáltak amúgy sem, mint egy, a (nemzetközi) versenytől elzárkózni akaró és hatalmát nem teljesítménnyel, hanem „adminisztratíve” megtartani kívánó érdekkör uralmának elfogadtatását azzal a tömeggel, amelynek tagjait ilyen vagy olyan okok miatt szintén a versenyellenesség és emiatt a magyarság határokon belüli privilegizálásának vágya jellemez
    …..
    Megfontolandó – különösen mivel ezt Bajnai feladatának minősíti a poszt..
    Ezzel együtt: Bajnai SEM nyilatkozott volna másként MOST, mint Gyurcsány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. lószart mama!!!!dehogynem!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. és talán ezt is fontolóra kellene venni:
    “Van-e olyan érdek, amely orbánt arra késztetheti, hogy új, demokrata szoftvert telepítsen magába?

    Úgy is megfogalmazhatjuk e kérdéseket, hogy elfogadnának-e a demokratikus hatalmi tényezők egy ilyen átváltozást? Hitelt adnának-e egy megújult orbánnak? Mert csak ebben az esetben van értelme orbán számára a megváltozásnak; csak abban az esetben érdeke orbánnak a megváltozás, ha ezzel továbbvihető a hatalma.

    Ma orbán szavahihetősége egyenlő a nullával – vagy éppen negatív tartományban áll. És maga a szavahihetőségéről kialakult vélemény aligha fog immár változni, hinni nem fognak neki a demokrata hatalmak, bízni benne aligha tudnak. Viszont: saját kényelmi szempontjaik esetleg arra motiválhatják őket, hogy tegyenek úgy (még egy darabig?), mintha elhinnék azt, hogy az „új orbán” igazi demokrata lett. Ha annyira képes változtatni a hatalomgyakorlási módszerein, hogy az már elfogadható legyen a demokrata hatalmak számára, akkor esetleg eltűrik továbbra is az ország élén…”
    http://progressziv.blog.hu/2012/01/08/lesz_e_realpolitikus_szalonna
    ….
    azaz mi áll inkább az ország érdekében: ha Orbán rá tudják venni egy elfogadható fordulatra – és szoros ellenőrzéssel azon is tudják tartani -
    vagy ha bemenekül MOST az államelnöki pozícióba, amely még előzetes hosszabbítás nélkül is 2017-ig adna neki lehetőséget a hatalomban maradásra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. azaz Gyurcsány talán csak Orbán hiányzó hitelességét akarja pótolni? 2014-ben ugyanis jobb esélyekkel lehet tőle megszabadulni, mint 2017-ben (vagy akár tovább is?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Gyurcsány Ferenc sem és Bajnai sem válalják fel már nyiltan, hogy élére állnának az ellenzéknek.
    Fel kellen adni egy hirdetést:
    Keresünk büntetlen előéletű nem zsarolható múltú, nem plágiummal doktorált ellenzéki miniszterelnök jelőltet. Aki nem azt mondja előre, majd én utánatok megyek, hanem fordítva, kövessetek.

    Hiába várjátok a jelentkezőket, mert nincsenek. A nagy kérdés: Miért?

    Mostanában Ezékielt olvasom, pontosan Ez. 6. de a 13 is sokat elmond erről.
    Isten perel. Hamis egyházak, hamis pásztorok, korrupció, mindennemű bűn
    a keresztényeknél. Korrupció hatalmi harcok a magyarországi zsidóságnál is.
    Minden a mammon körűl forog. Itt is ott is egy kevés maradék egyenes derékkal. Ez van.

    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. kekec írta (2012. január 14. szombat 22:42):
    “Bajnai SEM nyilatkozott volna másként MOST, mint Gyurcsány.”
    — Ezt nem tudhatjuk. De azt igen, hogy volt annyi esze, hogy nem nyilatkozta el magát.
    .
    “2014-ben ugyanis jobb esélyekkel lehet tőle megszabadulni”
    — Orbántól egyetlen módon lehet mergszabadulni ha az ellenzék illegitimnek nyilvánítja az Orbán-érát, annak minden törvényével és kinevezettjével együtt. Ha nem ezt teszi, hanem öngyilkos módon behódol annak a torz világnak, ami Orbán, akkor nemhogy 2014-ben, de még legalább egy évtizedig esélye sem lesz váltani. Azért “legalább”, mert Orbán oktatásügye, egyházpolitikája, “centrális erőtere” a gondolkodásra alkalmatlan, “alárendelődni képes” (Orbán szavai), vezető pozíciókat betöltő janicsárok tízezreit fogja az országra szabadítani, az emberek elhülyülése folytatódik, és lassan nem marad elég gondolkodni képes ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. “Minden a mammon körűl forog.” Sanyibácsi! Igazad van. Feri is félti a vagyonát és inkább nyal Viktornak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  19. 20. évvel a rendszerváltás után hatalmas tömegek nyomoroknak, az Gyurcsány-féle demokraták is a saját vagyonokat mentik közben a fasizmusban sodródik Orbán és Vona ténykedése miatt az ország. Az ellenzék is tele van pénzéhes, megalkuvó emberekkel. Oda lökik az országot a Jobbiknak és a Fidesznek., hosszú távra is , csak a vagyonuk megmaradjon. Aki tagadja, hogy az országban diktatúra van az a Jobbik és a Fidesz szekerét tolja. Gyurcsány szétverte a magyar baloldalt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Gyucsany nyilvan tisztaban van azzal, hogy Orban tisztessegtelen modon akar kormanyon maradni 2014-ben.
    De!
    Most vegye at a baloldal a kormanyzast, amikor Orbanek gazdasagi politikajanak eredmenyekent Magyarorszag szinte teljesen elszigetelodott es egyre tobb kulfoldi ceg hagyja itt az orszagot?
    Most vegye at a baloldal a kormanyzast, amikor a fidesz szavazoi honaprol-honapra jelentosen csokkenek?
    Most vegye at a baloldal a kormanyzast, amikor komoly esely van arra, hogy a valasztastol tavolmaradok is belassak, hogy a tavolmaradasukkal a fidesz hajojat huzzak?
    Most vegye at a baloldal a kormanyzast, amikor januartol olyan megszoritasok lepnek eletbe, amelynek az eredmenye Orbannak es a fidesznek (es veluk a Jobbiknak) a parlamenti kuszob ala sullyedese lehet?

    Aki 2012-ben kormanyon lesz az annyi, mintha valaki toronyugrast hajtana vegre egy ures medencebe.

    Gyucsany nyilvan meg akarja varni, amig a medenceben viz lesz.

    Egyebkent Orbanek utan en is a Bajnai-Oszko parost latnam szivesen az orszag elsullyedt “kompjanak” a felszinre emeleseben es a nyugati part fele valo iranyitasaban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Feleselő
    “Feri is félti a vagyonát és inkább nyal Viktornak.”
    .
    Gyurcsány nem a vagyonát, hanem a szabadságát félti Orbán egyre kiteljesedőbb, végtelenedő hatalma alatt. Néhány koncepciós perre jók a kilátásai, ezért kicsit finomít.
    Más kérdés, hogy Orbánnál nem megy vele sokra, mert más a neveltetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. T moderator.

    Miert nem jelent meg a hozzaszolasom?

    Udv. szemi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Magyarország hajóját a nyugati part felé irányítani ?
    Inkább Magyarország tengeralattjáróját. Azt is csak akkor ha valami csoda folytán lánctalpa nő neki.
    Hogy a tenger fenekén vánszoroghasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Sanyibácsi
    “Ezékielt olvasom, pontosan Ez. 6. de a 13 is sokat elmond erről.
    Isten perel. Hamis egyházak, hamis pásztorok, korrupció, mindennemű bűn
    a keresztényeknél. Korrupció hatalmi harcok a magyarországi zsidóságnál is.
    Minden a mammon körűl forog. Itt is ott is egy kevés maradék egyenes derékkal. Ez van.”
    .
    Ezékiel könyve az Ószövetség része és Izráel népéhez intézi szavait a próféta, a keresztény tanításokról viszont az Újszövetség szól. Ne keverd össze a kettőt, inkább olvasd lassabban, de figyelmesebben a Bibliát.
    Emiatt a következetetés is döcög: “Korrupció hatalmi harcok a magyarországi zsidóságnál is.”
    .
    És még hol? Netán a magyarországi magyarok között még nagyobb? Vagy bizonyos szempontok szerint csak a mások “bűne” feltűnő?
    A Bibliát jobb helyeken nem önigazolásként, hanem iránymutatásként olvassák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. szemi
    Küldd el újra, de küldés előtt mindig másold le magadnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Gyurcsány úr!Kezd Önnek is elmenni az esze? Ön melyik országban él? Tessék többet sétálni az utcán a pór náp. azaz a választó polgárok között, hallgassa meg problémájukat, hallgassa meg ….hogy jogorvoslatra nincs lehetőségük….tessék beszélgetni a visszamenő hatállyal bevezetett törvényekről stb….és majd rájön, hogy MO-on NINCS DEMOKRÁCIA! De van egy szerencsénk…hála Istennek nem ön dönti el van e vagy sem…hanem mi, a választópolgárok!…..egy volt rajongója!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Ha Gyurcsány a koncepciós perektől félne akkor nem tagadná a diktatúrát és nem védené a diktátort, ugyanis a koncepciós perekben éppen a nemzetközi sajtó és nemzetközi politika védelmére számíthat. Korábban tönkretette a magyar baloldalt,most pedig elárulja az ami még megmaradt belőle. Van az pénz amiért valakinek korpásodik a haja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. ” Van az a pénz amiért valakinek korpásodik a haja”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A Jobbik EU zászlót égetett, Csurka Szegeden a külföld ellen uszított és megvédte Orbán Viktort, Szűrös Mátyás egy Fidesz-KDMP-MIÉP-Munkáspárt együttműködést javasol, az MSZP a Fidesszel közösen megszavazta a kényszersorozásról szóló törvényt a parlamentben: Lásd Bartus László írása, az LMP szétesőben, Gyurcsány védelmezi Viktort, e közben Orbán emberei átvették a hatalmat szinte mindenhol. Bajnai Gordon nélkül és egy általa vezetett teljesen új párt nélkül nem lehet leváltani a Diktátort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. lotusz11! Gyurcsány azt sosem mondta, hogy most demokrácia lenne. A Dem Charta tüntetése pont erről szólt. Persze akkor az a kérdés, hogy ha nincs demokrácia, akkor éppen mi van? Ez nem egyszerű kérdés, mert gyönyörű a parlament épülete, benne vannak pártok, még ellenzékiek is, van köztársasági elnök is, igaz kicsit lopós, írni nem annyira, inkább csak aláírni tud, stb. Mintha demokrácia lenne! Persze hogy nem az.
    Ezért volt baromság Gyurcsánynak kijelenteni, hogy nincs diktatúra. Nem kellett volna!
    De az is egy baromság, hogy ő verte szét a baloldalt! Hogy valamelyest tehetett a bukásról ő is, az világos, de ezért sokan tettek az mszpén belül. Aki ilyent állít, az az mszpét akarja védeni, de nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Nyers Rezső, Horn Gyula, Kovács László, Hiller István pártelnöksége alatt egy erős MSZP volt, amely párt volt mikor ellenzékbe került, de soha nem sikerült a Fidesznek a kétharmad. A MSZP-t Gyurcsány pártelnök tette tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  32. Végül is kíváncsi lettem, hogy mi is a különbség az önkényuralom és a zsarnokság között a Wikin. Kapaszkodjatok meg: NINCS zsarnokság szócikk! Önkényuralomról annál több, de ott is csak annyi, hogy szinonimaként szokták használni pl a zsarnoksággal, holott nem az.
    Tehát Gyurcsánytól legalábbis elvárható lett volna (vagy valamelyik Dkp-stól), hogy ha ilyen megkülönböztetést tesz, akkor szerkessze meg a zsarnokság oldalt.
    Maga az “önkényuralom” egy személy vagy egy réteg kizárólagos, demokratikus eszközökkel nem-, vagy csak mérsékelten korlátozott uralmát jelenti.(pl. felvilágosult abszolutizmus) de minden esetben a demokrácia ellentéte.
    Zsarnokság gondolom amikor ezt az egyeduralmat erőszakos eszközökkel,
    élet- vagy egzisztencia elleni fenyegetéssel tartják fenn.
    …..
    Mindenkinek aki “csalódott” Gyurcsány nyilatkozatában: ugyan áruljátok már el, hogy milyen nyilatkozat felelt volna meg nektek? A Fegyverbe? Ez nem Svájc
    ahol a polgárok otthon tartják a fegyvereket és bármikor mozgósíthatók.
    Ráadásul még mindig a legnagyobb tábor a “Nem szavazna” – azaz NINCS tömeges elégedetlenség, aminek az élére lehetne állni.
    A “Ne adjanak az országnak egy fillért sem” – mint Orbán javasolta anno dacu Brüsszelben?
    Esetleg meneküljön Brüsszelbe vagy a NATO-hoz (mint Kádár 56-ban Moszkvában) és idegen katonasággal térjen vissza?
    És mindezt még azelőtt, hogy lejárna az Unió által adott határidő?
    Tényleg érdekelne. Egy dolog, hogy csalódtatok – de a másik, hogy MIT akartatok volna helyette?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. kekec drága
    Gyurcsány ma megint megszólalt…Hirdeti az igét… Hogy milyen okos ember!
    Attól még hallgathatna szerintem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  34. Szerintem is: Gyurcsánynak semmit nem kellett volna nyilatkoznia: Hallgasson az aki szétverte a baloldalt és az ostoba kormányzásával hozzásegítette Orbánt a kétharmadhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  35. Szerintem, most is az történt mint az öszödi beszéd esetében. Egy-két mondatot kiragadtak belőle. És persze így, senki nem tudta miről szólt a beszéd. Véleményt két mondatról alkottak, ha alkottak és nem a beszédről.
    Na, hogy ne két mondatról, hanem a teljes véleményről alkothassunk véleményt http://www.facebook.com/gyurcsanyf ajánlom figyelmetekbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Hogy ne megint két mondat után alkossatok véleményt egy beszédről…
    Orbán diktátor?
    .Gyurcsány Ferenc, 2012. január 12., 23:43.Forrósodik a hangulat, ideje hideg fejjel gondolkodni. Ideje vigyázni szavainkra és pontosan fogalmazni.

    Diktatúra-e Orbán rendszere? A kérdésfeltevés most nem szónoki eszköz, hanem az Orbánnal szembenálló ellenzék stratégiájának meghatározásához vezető út első állomása. Miért is? Azért, mert végső soron azt gondolom, hogy a diktatúra megdönthető alkotmányon kívüli eszközökkel, ha viszont Orbán rendszere nem diktatúra, akkor bizony az alkotmány keretei között kell maradni.

    Mi a diktatúra? – folytassuk saját gondolatmenetünket egy újabb kérdéssel. A diktatúra a jogállami normák, a hatalommegosztás, a demokratikus eljárások és garanciák, az emberi méltóság, a szabadságjogok kiterjedt rendszerének érvényesülésével szemben kiépített, egyetlen hatalmi központból irányított, felügyelt, az előzőekben felsorolt normákat, elveket és értékeket általánosan és tudatosan korlátozó, esetleg teljesen felszámoló, a hatalom fenntartása érdekében nyílt erőszakot is alkalmazó elnyomó rendszer. Persze semmi sem fekete vagy fehér. A diktatúrák is ezerfélék, más volt Pol-Pot rezsimje, Sztáliné, Brezsnyevé, Rákosi vagy éppen Kádáré. Vannak őrült, totális diktatúrák, és szabad mozgásnak, önállóságnak mérsékelten teret hagyó puha diktatórikus rendszerek.

    Ha saját definícióm nagyobb részt megállja helyét, akkor Orbán rendszere nem diktatúra. Már nem demokrácia, de még nem diktatúra. Orbán az önkény embere, rendszere az önkény rendszere.

    Mit értek önkény alatt? A demokratikus eljárások, normák, intézmények nagymérvű, tudatos egyirányú torzítását annak érdekében, hogy az éppen hatalmon lévők érdekében erőteljesen korlátozzák a demokrácia versengő, diskurzív jellegét, hogy a kormányzati főhatalom intézményesített, garanciákkal alátámasztott túlhatalomra tegyen szert befolyásának kiterjesztésére, védelmére. Ennek érdekében az önkényre épülő rendszer informális eszközökkel, kinevezésekkel, a demokratikus nyilvánosság ellenőrzése alól kivont üzleti-politikai, oligarchikus háló építésével korlátozza a kormánytól független intézményeket, azokat igyekszik saját befolyása alá vonni, korlátozza a nyilvánosságot, a szabadságjogok érvényesülését, meghonosítva az erőszak morális és verbális kultúráját ellenfeleivel szemben fenyegetően lép fel. Mindezt a demokratikus alkotmányosság vékony máza fedi, de az elvek, normák, intézmények jelentős részt kiüresedtek, mint színházi kellékek állnak az előtérben, takarva a valóságot.

    Na, most az én szememben a fentiek szerint Orbán önkényt épít. Nem rendszerének egyes elemeivel van önmagában baj, hanem a rendszer egészével, legbelső logikájával, a centrális erőtér logikájával. Orbán tudatosan építi az önkényt, az ő elhíresült őszödi beszédében világosan beszélt erről. A vita feleslegességéről, egyetlen érték, a fundamentalista konzervativizmus primátusáról, a szabad művészet és kultúra értelmetlenségéről és káros hatásáról, az egyetlen hatalmi központ szükségességéről.

    Az önkény a demokrácia jelentős torzítása, lényegének mély megsebzése, helyenként elvétele. De az önkény még nem a demokrácia elpusztítása. Az önkény félút, instabil állapot. Innen bármerre el lehet indulni, de tartósan ebben a helyzetben nem lehet megmaradni.

    Szóval azért fontos mindez, mert ha Orbán rendszere diktatúra, akkor most mondhatnánk azt, amit Ő harsogott 2006-ban, hogy bármilyen eszköz bevethető a kormánnyal szemben. Ha viszont nem diktatúra, és én ezt gondolom, akkor nem így áll a helyzet, akkor bizony nem lehet túl lépni az alkotmányos szabályokat. Tehát nincs semmilyen helye forradalmi hevületnek, erőszaknak, nem elég szabadjára engedni az indulatokat Orbán ellenében.

    Ezzel szemben demokratikus választásokon kell vereséget mérni Orbánra, fel kell készülni az őt követő időszak súlyos feladataira és vissza kell állítani a demokratikus alkotmányosságot.

    Felelős ellenzék kell. Mert felelőtlen ellenzékből felelőtlen kormány lesz.

    Én így gondolom.

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Bumburi. Kekec előbb feltett kérdéseire add meg (magadnak) a válszt. Akkor talán nem fogsz tüzelni.
    Kekec! Van egy olyan érzésem, hogy Feleselő egy troll. Az ilyesmit szélmentében is megérzem.
    Sokaknak rosszul esett GyF nyilatkozata, nekem is. De Feleselőnek nem csak ezzel a nyilatkozattal van baja, hanem – MINDENNEL! Aki olyan jól tájékozott, mint ő, és emellett állítja, hogy Gy verte szét az mszpét, annak hátsó gondolatai vannak.
    Gyurcsány lejáratása lehet a fő feladata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. “Orbántól egyetlen módon lehet mergszabadulni ha az ellenzék illegitimnek nyilvánítja az Orbán-érát, annak minden törvényével és kinevezettjével együtt. Ha nem ezt teszi, hanem öngyilkos módon behódol annak a torz világnak, ami Orbán, akkor nemhogy 2014-ben, de még legalább egy évtizedig esélye sem lesz váltani. “(Ego)
    IGEN. teljes mértékben egyetértek.
    szemi: “Gyucsany nyilvan meg akarja varni, amig a medenceben viz lesz.”
    Hiába vár. A medence teljesen kiszárad, ha így marad a politika. Ha egy (hosszú) idő után mégis elkezd nedvesedni, akkor az azok dicsősége lesz, akik előbb kiszárították. Mindig annak a dicsősége, aki éppen kezeli a berendezést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. “Kekec! Van egy olyan érzésem, hogy Feleselő egy troll. Az ilyesmit szélmentében is megérzem.” lagyapatya! Akkor rossz a szaglásod! Gyurcsányt egy idiótának tartom , Orbán és Vona kéz a kézben egy fasiszta diktatúrát alakítottak ki amely diktatúra már működik. A véleményem változatlan: Egy olyan teljesen új demokratikus párt kell amely Bajnai Gordon vezetésével valóban képes a a Fideszt és a Jobbikot is visszaszorítani. Erre az idióta Ferike képtelen. Gyurcsány kövesse az LMP frakcióvezetőjét és tűnjön el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. A Fasiszták már a “spájszban vannak”! Nincs idő az idióta Ferikére. Bajnainak nyíltan vállalnia kell, hogy a demokratikus ellenzék vezetője lesz, azonban ehhez, egy új demokratikus párt kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  41. Gyurcsány a saját hatalmáért harcol,még úgyis ha a Fidesz szolgájává válik időlegesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  42. latyapatya
    Megválaszoltam magamnak a kekec által feltett kérdéseket. Ezzel együtt is azt mondom, hogy jó lenne,ha nem közölne minden kiforratlan gondolatot Gyurcsány a nagyérdeművel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Feleselő – a sok hülye, megvezethető, mesehívő ember, és a kollaboráló sumák értelmiség segítette Orbánt a kétharmadhoz. Gyurcsány csak közelebb akarta volna ráncigálni az országot a nyugathoz és a demokráciákhoz. De ez a nép sajnos arra alkalmatlan, jobban szereti “zabálni a moslékot”
    bumburi – ha megválaszoltad (magadnak) akkor miért nem osztod meg velünk?
    Akkor legalább tudnám, hogy mihez képest, milyen elváráshoz képest csalódtál:
    Egyébként meg nekem elég kiérlelt gondolatnak tűnt. és talán nyomatékosan el kellene olvasni az ELSŐ sorát:
    “Forrósodik a hangulat, ideje hideg fejjel gondolkodni. Ideje vigyázni szavainkra és pontosan fogalmazni.”

    Egyszerűbben: amíg ki nem merítik a lehetséges ÖSSZES demokratikus eszközt – nem lehet, nem szabad áttérni a nem demokratikusakra. Már ha az ember demokratának tartja magát. Ha meg politikusnak, akkor tudja, hogy nem ugrunk fejest az üres medencébe (de a 60 centis Balatonba sem) Annak mindig gerinctörés a vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Viszont a fenyegető államcsődöt üdvözlendőnek tartóknak és azon nyerészkedni szándékozók elriasztására: legalább ilyen világosan és határozottan ki kell mondani, hogy akik azon nyerészkedni fognak, azokkal szemben alkalmazni kell Orbánék 98 %-os adószabályát. Nem TELJES vagyonelkobzást – elvégre demokraták vagyunk, vagy mi?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. “Gazdaságpolitikai fordulatot, reformokat sürgettek a Demokratikus Koalíció konferenciáján felszólaló előadók .
    Vizitdíjat, tandíjat vezetne be Bokros Lajos

    A szerkezeti reformok fontosságát, a tandíj és a vizitdíj szükségességét hangsúlyozta Bokros Lajos, az MDF színeiben megválasztott európai parlamenti képviselő a Gyurcsány Ference vezette Demokratikus Koalíció (DK) gazdaságpolitikai konferenciáján vasárnap Budapesten.

    Az egykori Horn-kormány volt pénzügyminisztere kiemelte: az oktatásban, az egészségügyben és a nyugdíjrendszerben meg kell találni az öngondoskodás és az állami “kényszerszolidaritás” egyensúlyát. Véleménye szerint a tandíj bevezetése szükséges, de önmagában nem elég, a felesleges felsőoktatási intézmények megszüntetésével és a keretszámoknak a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazításával kell társulnia.

    Bokros Lajos szükségesnek tartja a vizitdíj bevezetését és a kötelező magán egészségbiztosító pénztárak működését. Ugyanakkor a hatékonyság növelése érdekében megszüntetné az egyetemi és főiskolai oktatók, valamint a gyógyító személyzet közalkalmazotti jogállását.” Lajcsink is megszólalt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Feleselő
    – a fidesz nem vezet be tandíjat “csak” a töredékére csökkenti az államilag támogatott képzést. Akinek van pénze, az továbbtanulhat, a többinek coki.
    - a fidesz nem vezet be vizitdíjat – “csak” költség terhére engedi (tehát az adó terhére) a magán egészségbiztosító fizetését – és ezzel létrehozza a kétszintű egészségügyet – a fizetőset és az “ingyeneset” – elavult gyógyszerekkel, lerohadó gépparkkal, “30 kilométeren belül” elérhető túlterhelt kórházakkal,
    minimális túlélési esélyekkel a senkiknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Csakhogy ezeket a dolgokat a lakosság elutasítja és így Gyurcsány és Bokros nem tudják leváltani Orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. “Szóval Orbánnak menni kell, de még egy kicsit maradjon.

    (Utáltam leírni ezt a mondatot, de ez a helyzet. És ezért mi vagyunk a felelősek.)” Gyurcsány Ferenc írta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Feleselő – mert sokan MÉG MINDIG “hisznek” OrbánBAN (nem neki – benne), és azoknak még idő kell ahhoz, hogy kijózanodjanak. Ha most menesztik, megmarad a legendája, hogy már “csak egy kicsi” idő kellett volna és bejött volna neki. Februárban kézhez kapják a zemberek a többezer forinttal csökkentett fizetéseket és GYED-et. Az is majd hozzájárul a józanodáshoz: a megemelt áfával érkező közüzemi számlákkal és az elszabadult élelmiszerárakkal. és MUK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos