Ronai and Ronai
AMERIKAI

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek 15:20 | AN

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt

Teherán – Az Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr, valamint három bűntársa – Áder, Kövér és Martonyi – által üdvözölt iszlám forradalom teszi a dolgát: kivégezték Hashem Shabani iráni költőt. Magyarország vezetői szorosabb kapcsolatokat és együttműködést sürgettek  a világ első számú terrorista államával, amely már maradéktalanul megvalósította a centrális erőteret.

A 32 éves költőt január 27-én végezték ki, halálának híre azonban csak most került nyilvánosságra. A költőt és aktivistát 14 másik aktivistával azért ítélték halálra, mert „háborút viseltek Isten ellen”. Shabani a perzsa Iránban élő arab kisebbség egy tagja volt, aki az arab kultúra és irodalom megismertetéséért dolgozó Dialóg Intézet alapítójaként volt ismert.

Shabanit három éve börtönözték be, és a hírek szerint kínzásoknak is alávetették. Raboskodása alatt nem kapott megfelelő jogi védelmet. Az ítéletet az iráni elnök, Haszan Róháni hagyta jóvá, ami azért érdekes, mert Róháni az utóbbi időben nyitott politikus képét igyekszik kelteni. Ha ennyire lehet megbízni abban is, az atomot békés célra használja, akkor igaza lehet Izraelnek, amely nem bízik ebben a “nyitottságban”.

Orbán Viktor és bűntársai utóbb arra hivatkoztak, hogy az iszlám forradalom üdvözlete csupán udvariassági és diplomáciai kötelezettség, és Kovács László is üdvözölte annak idején Iránt az iszlám forradalom évfordulóján. Csakhogy a keleti diktatúrák felé orientálódó Orbán és társai valamennyien a kapcsolatok erősítésére és a két oszrág közötti szoros együttműködésre tettek javaslatot, ami túlmegy az udvariasság által megkívánt mértéken.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +40 ( 44 szavazatból)
Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt, 4.7 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. @Neked5

    Köszi az információt és a linkeket, mit írtam fent, tudom hogy kemény érdekasszony, bár a részleteket nem tudtam ilyen pontosan.

    .
    Hát egyszer egy korábbi hszemben írtam , hogy a világ gazdagjai és hatalmasai nagyon meg fognak lepődni mert nem ők lesznek a túlélők. Vannak szituk és nehézségek ahol sem a hatalom sem a pénz sem a TEK nem segít. Nem feltétlenül csak a betegségekre gondolok, és ahol a túlélők azok lesznek akik más emberi minőségekkel, tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek, még ha szegények is. Hogy ezek kik lesznek és hogyan és milyen kvalitásokra van szükség az már nagyon messze esne ettől a cikktől nem is érdemes belemenni.
    .
    Egyébként felháborítók és megdöbbentőek az adatok amiket írtál. Gondolom Orbán bukásakor jönnek versengeni a bankok ki mentse át a pénzét.
    .
    Amikor Szuhartó beadta a kulcsot már rohantak is Indonéziába a ha jól emlékszema Bank Ausztria ügynökei és vitték is az egész vagyonát.
    .
    Mint embert mint beteget természetesen sajnálom a nőt, kívánom neki, hogy gyógyuljon meg, és utána menjen a börtönbe a férjével együtt, mert valójában csúcs bűnözők mindahány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Eagle,
    amit leirtál azzal csak egyetérteni lehet.
    Ez egy bűnbanda, pereputtyostól. Hogy a nép meddig tűr és szenved megfélemlitve, mig az orbáni bűnbanda harácsol és dőzsöl, azt nem tudom.
    De egyszer minden pohár betelik, ki tudja mi lesz az utolsó csepp. Ezket a férgeket csak elkergetni lehet, választáson legyőzni nem: bármi lesz is az edmêny,orbán nem fogja átadni a hatalmat, annyit loptak, annyi mindent követtek el az ország, a nép ellen, hogy tudják, ezért biróság előtt feleniük kêne, nem fogja feltartott kézzel megadni magát. Nameg annyira megszerette a hatalmat, annyira erősnek, élet-halál urának képzeli,magát, hogy erről nem tud lemondani.
    Néha bevisz a kiváncsiság Orbán fb oldalára, félelmetes.. Az oldalt köztudott hogy nem ez a primitiv szotyolát köpködő tahó csinálja (valamilyen Fanni). Kitettek egy Radnóti verset (Két karodban) valamint a házaspár fotóját. Van pofájuk Radnóti képével a felesêg halála kapcsán ennek az aljasnak a fb oldalán villogni, aki most akar egy gyalázatos, hazug emlékművet állitani, Radnótit nem német katona lőtte le. Radnóti Miklós fotója Orbán facebook oldalán a költő meggyalázása. A sok agyatlan barom, a fidesznyaloncok meg ugy köszöngetik neki a verset, mintha nem is Radnóti, hanem ez a priimitiv bugris irta volna. Sokan vannak, és ez az elkeseritő. Ezeknek mindegy mit böfög az Orbán, ezek örülnek. Orbán fb oldalának több mint 220 ezer lájkolója van. Siralmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. @Neked5

    Igen sajnos undorító az egész, főleg ha Most radnótival kérkedik.
    .
    Hogy a nép meddig tűr, hát valószínűleg a végtelenségig, mert ha nem csinál forradalmat akkor marad minden a régiben és az Orbán klán kipusztítja Magyarországot. Ami viszont a forradalmat illeti, hadd adjak idézetet Dr. Drábik János egyik könyvéből. Nem tudom a megállapítások tőle származnak e vagy ami valószínűbb ő is idézett de nem olvastam ez a hivatkozási jegyzéket így csak idézőjelbe téve ide írom.
    —–

    A Francia Forradalomból számos tanulságot lehet levonni:
    .

    1/ Noha minden forradalmat a nép nevében robbantanak ki, egyetlenegy forradalmat sem a nép hozott létre egyedül és magától.
    .
    2/ A forradalmi vezérek egyike sem volt olyan óriás, amiként azt a történészek megpróbálják feltüntetni. Az idő múlása a helyére teszi őket.
    .
    3/ Egy vezér minél hosszabban marad hatalmon, annál inkább változtatja színeit. A vezéreknek a felemelkedése és a bukása szinte kivétel nélkül gondosan előkészített körülményeknek a következménye.
    .
    4/ A vezérek egyike sem tudja igazán, hogy kit szolgál, és ki is az igazi uralkodó.
    .
    5/ Azt az uralkodót vagy diktátort, aki kísérletet tett olyan változtatások bevezetésére, amelyek az alullévő tömegek – a nép – szükségleteit és értékeit szolgálták, de sértették a pénzoligarchia érdekeit, azt előbb vagy utóbb eltávolították a hatalomból.

    .
    Ezen jelek szerint viszont, ha hihetünk a megállapításoknak, ahogy megállapodtak és döntés született ki viszi el Orbánék és társai vagyonát, a halála biztosra vehető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Eagle,
    Nincs mit hozzátenni, nálad a pont!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Kedves Eagle,

    megint előkerült a jövő kérdése. Ki marad fent és hogyan? Valahol korábban írtad, hogy Te és Gonoszka is felkészült. Mire? Hogyan? Tudtommal Gonoszka Németországban van. Mi a biztosíték egy esetleges európai háborúban, hogy Németország kimarad belőle? Főleg, hogy a két előző világháborúból sem maradt ki? Olvastam olyan elméletet is, hogy Németország-Japán 2. világháborút kirobbantó magatartását az USA, Anglia és a Szovjetunió közösen tervelték volna ki, mert mindkét nép sokkal tehetségesebb annál, mintsem hogy a rendelkezésükre álló terület-nyersanyagforrás…etc. elegendő lenne nekik. Ez nagyon összeesküvés-elmélet szagú? A levezetés logikusnak tűnt… (ami természetesen nem menti fel Németországot az elkövetett tömegmészárlás felelőssége alól).

    Ha nem a legerősebbek, legokosabbak maradnak fent, akkor kik? Miért pont ők? Mit tudnak, amit a másik két csoport tagjai nem?

    Kérlek, ha van ráérő időd, elemezd még ezeket a dolgokat – soraidat olvasva néha több kérdés merül fel bennem, mint amennyi megválaszolásra kerül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Az előbbiből kimaradt, hogy Németország-Japán az említettek miatt erős vetélytárs lett volna (vagy már volt is), ezért kellett visszavetni őket a fejlődésben. Ami csak ideiglenesen sikerült mindkét ország esetében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. @Barnamedve

    Azt hiszem a túlélés kérdését tekintve már egyre messzebb elkanyarodunk a tárgytól, és a részleteket illetően nem is olyan természetű amit hozzászólásban és annak terjedelmében le lehet írni. Tényleg túl messzire mennénk és olyan dolgokat is szóba kellene hozni ami tényleg nem ide való. Hiszen a túlélés nem csak egyedek túléléséről szól. Természetesen a hely is számít, nem lehet mindent előre kikalkulálni. Én egyébként az írtam, hogy én és @Gonoszka felkészülünk. Valószínűleg sikerrel, ő is a túlélő típusú ember.
    Persze előre tudni nem lehet semmit.
    .
    Ha az ehhez szükséges tulajdonságokat képességeket és adottságokat, a megtanulható és nem megtanulható dolgokat távirati stílusban kezdeném írogatni akkor is minimum 5 oldal.
    .
    A lényeg, hogy tisztán kellene látnunk, vajon a háborúcsinálók győznek e, vajon tényleg a 3VH előkészítése folyik, vajon a fasizmust és Orbán veszélyes tevékenységét időben megfékezik e, ( van több ilyen vezető is nem csak Orbán), és vajon a pénzügyi hatalmak, nem csak a bankok természetesen, hogyan döntenek, és még ha a jövőre nézve kedvező döntés születik is , sikerül e eredményesen keresztül vinni.
    .
    Most a leaggasztóbb amit a cikk is felvetett, hogy Orbán túlmenően azon, hogy mint @Neked5 mutatta már milliárdos vagyont harácsolt össze, bűnöző bandát futtat és kirabolta az országot, nem áll meg és a fasizálódást nyomatja teljes erővel miközben a terrorista államokkal szövetkezik..
    .
    Felveti a kérdést, ugyan miért nem áll meg amikor mindene megvan, kirabolta a Magyarországot, többszörös multimilliomos lett, ugyan mi szüksége van ezekre a veszélyes további ténykedésekre amely valóban háború veszélyét rejti magában.
    .
    Egyik lehetséges válasz, hogy mert egy velejéig mocskos, elmebeteg aki nem ismeri a veszélyeket és a valóságot, a másik, hogy valami nagyon komoly dolog történik a háttérben mégpedig kitervelten időzítve, szándékosan.
    Mind a két feltevésnek vannak ezen a siteon hívei. Én addig nem tudok biztosat mondani amíg a másik lehetséges feltevés valamilyen aspektusból akár pozitív akár negatív, nem bizonyított. Az első feltevés már sokszorosan bizonyított, de nálam az, hogy Orbán egy velejéig aljas, mocskos elmebeteg, nem zárja ki a másik lehetőséget is. Sokaknál úgy tűnik igen és mindent letudnak Orbán elmebajával.
    .
    Bocsáss meg a túléléssel kapcsolatos kérdésedre most nem tudok válaszolni, egyrészt nagyon hosszú lenne, másrészt nem illik ebbe a fonálba, harmadrészt én magam sem tudom, hogyan lehetne vagy tudnám érthetően, hitelt érdemlően, egyszerűen és tudálékoskodás nélkül leírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Eldrad,
    Kodolányi János: Vízözön. 28-29 oldal. Utnapistim Simetán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Gonosz:
    .
    - Aha, értem. :)
    .
    Többiek:
    .
    1,
    - Ne kezdjétek már megint ezt a III. VH dolgot… tételesen cáfoltam, miért nem adott semmi egy ilyen konfliktushoz. Semmi, egyetlen feltétel sem. És nem is lesz adott, ezt is leírtam, miért. A csórók, koldus népek (vagyis, a többség a világon, többnyire saját hibájukból olyanok) pedig nem számítanak ebben a dologban, ezt is írtam.
    .
    Szóval, senki ne rettegjen olyasmitől, ami nem reális.
    .
    2,
    Orkbán egyáltalán nem zseniális, hanem a leggátlástalanabb gonosztevő az utóbbi 70 évben Magyarországon. Hogy oda került, ahová, egyvalaminek köszönhető: a magyar nép többségének hitvány vágyait kezdte el teli pofával ordítani, felerősítve, és ez nagyon bejött a tömegeknek – melyek ezt a salakanyagot kitermelték. Ennyi a titka, nem több.
    .
    3,
    Az orKbán- hordában (családban) SENKI SEM ÁRTATLAN, ahogy haveri körében, és azok családtagjai közül sem. Bűnös mind, erről is beszéltünk már, miért. Most az, hogya lévai anikó nevezetű gonosztevő le van pukkanva csúnyán, nem menti fel azon tény alól, hogy aktív és tartós résztvevője az ország szétrablásának.
    .
    Nem fogom sajnálni, ahogy hitlert sem sajnáltam, mikor láttam róla élete vége felé készült fotókat, hogy nézett ki. Egy roncs, de ez senkit nem mentesít semmilyen halálos bűne alól.
    .
    Lévai anikó ugyanolyan koporsótöltelék, mint férje, a lánya, annak a férje, és az egész banda. DE ugyanez elmondható sz…rgyártóról, jáder gányosról, csende habáról, kósza alajosról, és az egész bandáról.
    .
    Ezeknek nem járna kegyelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Eldrad,
    100 %
    Hogy is mondta Adolf bácsi?
    “Mert mindenkinek van egy kedvenc zsidója”
    Na igen, egynek kegyelmezni annyi, mint a többit is felmenteni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Mi sem tehetünk kivételt. Személy szerint bár semmi bajunk velük,
    de az országot tették tönkre saját érdekükben, a magyar nép és haza becsületét
    taposták a sárba önös előnyeik okán.
    Ennek a “parlamentnek”, akik megszavazták Orbán törvényeit, Kövér és társai ámokfutását, nincs kegyelem.
    ITT EGYETLEN LEHETSÉGES TENNIVALÓ VAN, AZ ORBÁNI TÖRVÉNYEK AZONNALI HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSE, SZÁMONKÉRÉS SIMONTÓL -MÉSZÁROS LŐRINCZIG.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Az összes rablott pénzt elkobozni a vagyonnal együtt és befizetni az államkasszába, valamint kártalanítania kifosztottakat. Ezeket életfogytiglanira szigorított fegyházba vágni , hogy maximálisan szeparálva legyenek a külvilágtól, ne tudjanak bentről is szart kavarni. A börtön helyét maximálisan titokba tartani, hogy ne mehessenek oda tüntetni a csőcselék haverjaik.
    .
    A bűntényeiket és kapcsolataikat, bűnrészeseket feltárni, nyilvánosságra hozni és oktató műsorban bemutatni nyilvánosan, hogyan hazudtak a népnek, mivel tudták megvezetni őket és közben hogyan raboltak.
    .
    Én személy szerint sem Lévainak sem senkinek nem kívánok se halált se betegséget, ha betegek akkor kapjanak rendes börtönkezelést de semmilyen betegség, sem elme sem más nem adhat felmentést azért amit elkövettek.
    .
    És bent maradni a börtönben a társadalomtól elzárva mindannyiuknak életük végéig. Nem kívánom, hogy kínozzák őket de éljenek szegényen olyan szar kaján mint azok akik belehaltak az országlásukba és soha, soha ki ne jöhessenek mert abból csak baj lehet.
    .
    Haláluk után ha akarják, – kicsit morbid, – de be lehet őket balzsamozni és kiállítani a testüket a Terror Házában. Betenni őket a történelemkönyvekbe mint hazaárulókat és mint történelmünk legszennyesebb alakjait, és tanítani miről lehet az ilyeneket idejekorán felismerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Öreg Titán,
    a “Fújjátok meg a kürtöket …” cikkhez már feltettem, de biztos, ami biztos, ide is:
    ..
    III. A verhetetlen páros
    ..
    Viktor felkereste volt a japán császárt,
    vitte kiképezni yakuzának Lázárt,
    mert már tudva tudta: váltani akarják,
    s kell, ki megfékezze a nyakas magyarját!
    ..
    Meglátogatta hát ő a japán császárt;
    kapott tőle egy tőrt, no meg három szárcsát.
    Nem tudta, mire jó, s eltette talonba:
    lehet, ez tartja meg majd a hatalomba’?
    .
    Hős üngét betűrte a magyar gatyába,
    ingujját felgyűrte, úgy indult Iránba.
    János vitézt kérte, hogy tartana véle,
    mert útján számit pár ravasz ellenfélre.
    ..
    Hogy került most oda, ne is kérdezzétek!
    Sámánok dalától nőtt nagyra e lélek.
    Így jutott Iránba a mi hősünk, János:
    Orbán Viktorral ő verhetetlen páros.
    ..
    Kérdezik a perzsák: “Te meg minek jöttél?
    Tán öngyilkossági fogadalmat tettél?
    Elkél a segítség, bár sok az önkéntes:
    rengeteg a célpont, s néhány elég kényes!”
    ..
    Meghökkent e szókra nagyotmondó János,
    Erről nem szólt néki Viktor, az álságos.
    “Mit akar ez tőlem?”, gondolta magában.
    “Én fegyvert forgatni tudok a csatában…!
    ..
    Nem mondom, lesz gondom miatta temérdek:
    tízőlnyi tűzifa ennyit már nem ér meg!
    Azt hiszem, Jancsi, most jól át lettél verve!
    Vajon mi lehet az elmebeteg terve?”
    ..
    Viktor is meghökkent, ámbár nem mutatta:
    nem öngyikosnak jött ám az ebugatta!
    Inkább kuncsorogni: pénz- vagy atommagot,
    s Jánosra számított; ha majd mond pár nagyot,
    ..
    azzal átverik e fanatikus bandát…
    “Most légy okos, János! Valami nagy hantát
    találj ki, de nyomba’, hogy célunk elérjük:
    s dől a pénz halomba, ha okosan kérjük!”
    ..
    “Most aztán nagy a tét! Ezek itt, vezérem,
    kocsmai hantával nem érik be, vélem!
    Hazudd azt nekik, hogy el vagy reá szánva:
    halálos csapást mérj majd a Nagy Sátánra!”
    ..
    “Jószagú tehénszar! Mire gondolsz, Jani?
    Itt most nem lehet ám kudarcot vallani!”
    “Az USA elnöke felkeresi Davost:
    mondd, hogy ott pusztítod el nekik a gonoszt!”
    ..
    Viktor szeme ragyog: “Ezt jól kifundáltad!
    A tíz öl tűzifát bőven megszolgáltad!”
    S máris felvázolja Ahmedinedzsádnak,
    mint veszejti el majd elnökét USÁ-nak.
    ..
    A perzsa vezérnek szeme felszikrázik,
    s a Nagy Átverővel máris parolázik:
    “Nemzeti Hős leszel! Kérj cserébe bármit!
    Rólad nevezzük el a kóser szalámit!”
    ..
    “Hősünk” persze pénzért tartja mocskos mancsát,
    miből folytathatja szent szabadságharcát.
    A perzsa ígéri: sok-sok milliárdot
    kap, ha leigázza a szabad világot.
    ..
    Végül megalkusznak: a felét előre,
    s ha az elnök tényleg “felül egy felhőre”,
    megkapja a többi sok-sok milliárdot;
    pénzelhet belőle oligarchát, pártot.
    ..
    Semtexszel telt mellényt adnak a testére,
    az USA-elnöknek majdani vesztére.
    Szirénázó konvoj viszi a reptérre,
    hogy hazaérhessen Felcsútra estére.
    ..
    Most légy okos, János! Mit fogunk majd tenni?
    Én nem szeretnék egy halott mártír lenni!
    Hogy szedik le rólam e gyilkos szereket,
    s hogy váltjuk valóra az ígéreteket?”
    ..
    “Ne aggódj, vezérem! Három hét van addig,
    hogy a mi javunkra keverjük a paklit!
    Közben kigondolom, hogyan is teheted,
    hogy valóra váltod majd az ígéreted!”
    ..
    Hazatérve rögvest hívatja a TEK-et:
    szednék le róla a robbanószereket!
    Vakarja ám fejét erre Hajdú János:
    ha most elhibázzák, felrobban a város!
    ..
    Végül János vitéz mondta meg a tutit:
    koplaljon a Vezér! Két hét és lefogyik!
    Csak így bújhat ki a halálos mellényből,
    s távozhat végre a rettegés lelkéből.
    ..
    S lőn! Két hét múlva már karcsú, mint egy agár:
    futóversenyen is indulhatna akár,
    ha nem zörögne úgy ősszes bordacsontja,
    hogy unplugged koncerten zenélhetne nyomba’!
    ..
    A gyilkos mellénytől megszabadult végül,
    és üdvözült arccal nézhet ki fejébül.
    Már csak a megoldás tartja némi lázban,
    miközben sétálgat bent az Országházban.
    ..
    Megrémülnek tőle: azt hiszik, kísértet,
    ki a vezér arcát felvéve kísérthet.
    Láttára Semjén Zsolt szívinfarktust kapott,
    s máris hívhattak a teteméhez papot.
    ..
    “Hej, de jó lenne, ha Gyurcsányra is hatna!
    Feldobná a pacskert, míg egyet szólhatna…!
    Ne álmodozz, Viktor: Gyurcsány nehéz eset,
    de legyőzzük őt is, meg mind az összeset!”
    ..
    János vitéz végül nem mondott egyebet,
    mint hogy kerítsenek egy kis, kóbor ebet,
    s annak a testére szíjazzák a mellényt:
    tán végrehajthatják így a gyilkos merényt.
    ..
    Repül is Davosba Viktor s vezérkara,
    és velük az “öleb”: csuda egy maskara!
    A mellényt sikerült bundának álcázni,
    ám súlyától az eb alig bírt mászkálni.
    ..
    Át is estek szépen az ellenőrzésen;
    mellettük az “öleb” bóklászott békésen.
    A testőrök szórták a borsot-paprikát,
    megzavarandó az őrkutyák orrlikát.
    ..
    Viktor a kutyust az asztal alatt hagyta,
    és a kísérőkkel kiment a teraszra.
    A küldöttség végül egy szálig lelépett,
    s igyekeztek mind, hogy elérjék a gépet.
    ..
    A kutyus meg közben jócskán megéhezett:
    nem győzte cipelni már a nehéz jelmezt.
    Hívták az illatok; lement a konyhába,
    s mert onnan kidobták, tovább a világba.

    Néhány házzal odébb ismét szagot kapott:
    itt bizony sok hús van, súgták az illatok.
    Addig keresgélt, míg egy törött ablakon
    bejutott, s ment tovább ő az alagsoron.
    ..
    Nem tudhatta, hogy ez a B-terv háza:
    egy csapat vette be magát a padlásra.
    A parancs úgy szólt: ha Viktor beparázik,
    ez a kommandó már biztos nem hibázik…!
    ..
    Az osztag tehát csak várta a nagy bummot;
    nem sejtették, hogy lent egy kis kutyus kullog,
    s a sok Semtex alatt kilóg már a nyelve:
    ezen bukott meg a terroristák terve.
    ..
    Egyre éhesebbnek éhezte már magát,
    amint orra itta a mészárszék szagát.
    Úgy megkóstolt volna egy szép marhacombot…!
    S Viktor a reptéren megnyomta a gombot.
    ..
    Megrendült most a föld: még az ég is zengett,
    amint a robbanás széttépte a csendet.
    Kártyavárként dőltek össze a szép házak:
    a detonáció megrongált vagy százat.
    ..
    És habár úgy tűnt, hogy ég-föld összeszakadt,
    a sok-sok részvevő mind életben maradt.
    Néhány karcolással megúszták, így tehát
    később folytathatták a konferenciát.
    ..
    A rendőrség végül alig talált nyomot:
    a rengeteg Semtex nagyon jól dolgozott,
    így aztán nem tudták ők dokumemtálni,
    ki is akarta a gyűlést likvidálni.
    ..
    ..Ahmedinedzsád most öklözi az állát,
    s csomókban tépi ki jól ápolt szakállát:
    “Allahra! Megvolt az esély a sikerre!
    Hogy bízhattam ezt egy kevély hitetlenre?”
    ..
    Viktorunk meg, mivel elszállt az ígéret,
    nem örülhet most, csak az összeg felének,
    és még bent is maradt fülében a bolha:
    le fogja vadászni ezért a Hezbollah?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Gonoszka,
    úgy is, mint egy (üde) színfolt,
    helyesen fogalmaztál, és csak remélni tudjuk, hogy ilyen tökösen gondolkozik majd az ellenzék is!
    Végig kell vinni a dolgot, az elszámoltatástól az ügynöklistáig!
    És az a minimum, hogy egy tollvonással eltörlünk – eltörölnek – mindent, amit ez a fasiszta horda fosott a világra, illetve Magyarországra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kedves figyelő!

    Ez.38:2-38:6- ez a nagyon közeli jövőnk. Csak nem sokan ismerik fel.

    És sajnos ismét a rossz oldalon állunk, mint mindig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Eagle !
    Rosszak a Drábikféle következtetések !
    Azt akarja bemagyarázni, hogy a forradalmak nem tudatosak. Aki ezt így látja, az nincs tisztában a forradalom, felkelés, és a zendülés közötti különbséggel, amiből az csak utóbbi kettő nem tudatos, nincs elvi, csak ösztönös indítékuk…
    A Nagy Francia Polgári Forradalom, annyira tudatos volt, hogy a hitbizomány és más, főleg az örökös nemesi jogok megszüntetése érdekében kivégezték e kiváltságos kisebbség nagy részét, főleg a királyi családot, megszakítva vele a nem kiérdemelt, hanem öröklődő hatalmi igényeket…
    Ugyanezt tette a Nagy Októberi szocialista forradalom is, amikor a cári családot kivégezte, elvágva minden későbbi trónkövetelő “jogos” igényét a hatalomra… A NOSzF 120 évvel a NFPF után ezzel a feudális Oroszország alapjait vágta el.(Itt most mellőzve minden mellékzöngét, azt hogy a különféle fenti hibák, és bűnök nem tették túl ízlésessé a forradalmakat.)
    A Dózsaféle Parasztfelkelést éppen e tudatos tartalom hiánya miatt lehetetlen forradalomnak nevezni, nem is hozott gyökeres >forradalmi< változást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Egyébként, az iráni rendszer egyáltalán nem forradalmi, mert annyira konzervatív társadalmi érdekeket képvisel, és annyira elnyomja a modernizációt. Véletlenül sincs tehát szó forradalomról egy középkort idéző rendszerben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos