Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor 2012. január 12. csütörtök 23:57 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(262)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor

Budapest – A Público című portugál lapnak Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, és mivel sok sebet kapott, sem miniszterelnöki, sem kormányzati szerepre nem vágyik. Ez egy újabb sejtelmes mondat, mert nem azt mondta, hogy nem vállal, csak nem vágyik. Kezdődik a szokásos csiki-csuki. Ez a mondata így is szíven szúrja azokat, akik eddig benne reménykedtek. Emellett elkezdte az ellenzék tompítását, hogy Orbán még sokáig maradjon, mert nekik nincs elég önbizalmuk ahhoz, hogy találjanak tizenkét Orbánéknál jobb embert, aki kormányozni tudna. Érthetetlen, Gyurcsány miért csodálkozik azon, hogy az ország kétharmada nem tud a létező ellenzéki pártokra, köztük rájuk szavazni.

Gyurcsány Ferenc a vezető portugál politikai napilapban megjelent interjúban kijelenti, hogy “Orbán nem egy diktátor, Magyarország nem egy diktatúra”. Szerinte Orbán egy “autokratikus vezető, aki szereti a futballt, de egyedül szeret játszani a pályán, ellenfél nélkül”.

Gyurcsány Ferenc több híradás szerint a karácsony előtti őrizetbevétel során azt mondta, hogy ez diktatúra, a Facebookon azt írta, hogy elindult Orbán a puha diktatúra felé, Gréczy Zsolt több írásában állampárti diktatúráról írt. A nyugati sajtó zsarnoknak és diktátornak nevezte. Gyurcsány Ferenc ehhez képest most mentegeti Orbánt.

Orbán autokráciája azért nem diktatórikusabb, mert nem kényszerül rá. Egyebek mellett az ellenzék, köztük a Demokratikus Koalíció, olyan gyenge, hogy nincs szükség a diktatúra megnyilvánulásaira. Az LMP egyetlen valamire való akciója azonnal megmutatta, hogy ez az autokrácia csak egy alvó diktatúra, amely azonnal működésbe lép, ha szükség van rá.

A volt miniszterelnök óva intett legutóbb attól, hogy Orbán túl korán megbukjon, aminek veszélye egyébként egyáltalán nem áll fenn. Orbán felelősségének elkenése azonban nem befolyásolja hatalmon maradását, viszont jelentősen képes csökkenteni a Demokratikus Koalíció táborát. Kívülről úgy látszik, hogy Gyurcsány igyekszik eltompítani az ellenzéket és az Orbánnal szemben állók elszántságát, hogy Orbán ne bukjon meg előbb, mint ahogyan a Demokratikus Koalíció más ellenzéki pártokkal nem érez annyi erőt és önbizalmat magában, hogy Magyarország területén találjon egy kormányra való hozzáértőbb embert, mint Orbán kormánya, beleértve Hoffmann Rózsát, Matolcsyt és Lászlónét is. Ez az impotencia maga a csőd. Ezek után sokan azt a kérdést tehetik fel, hogy mi szükség volt a Demokratikus Koalícióra, azt leszámítva, hogy Gyurcsány Ferenc a kedvenc sportját, a politikát űzze, ami érdekesebb, ha vannak még néhányan, akik asszisztálnak mellette.

Annál is inkább, hogy saját politikai jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy nem vágyik semmilyen kormányzati, így miniszterelnöki szerepre sem. Világos számára, hogy az elmúlt öt évben súlyos sebeket szerzett. “Tudom, hogy vannak, akik kinevetnek engem, és vannak sokan, akik gyűlölnek”. És Magyarországon kit nem?

A Demokratikus Koalíciót sokan támogatják olyanok, akik Gyurcsány Ferenc hívei és az ő kormányzati szerepvállalásában bíznak. Tűzbe mennek érte, még egy kritikai megjegyzést sem fogadnak szívesen. Nekik talán meg kellene mondani, hogy csak “nem vágyik” kormányzati szerepre, de vágyai ellenére vállal ilyen szerepet, ha lehetőséget kap rá, vagy kijelenti, hogy nem vállal ilyen szerepet.

A szituáció kezd hasonlítani ahhoz a csiki-csuki helyzethez, amikor Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy nem hagyja el az MSZP-t, nem alapít új pártot, amivel sokak számára csalódást okozott, majd mégis új pártot alapított, egyik szavával ütötte a másikat. Ha megint túl hamar mondja majd az ellenkezőjét a mostani nyilatkozatainak, tényleg sokan lesznek, akik kinevetik, és még igazuk is lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 38 szavazatból)
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, 4.2 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(262)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

262 Reader’s Comments

  1. Kekec
    .
    A Maga meglátását tartom helyesnek!
    Ki is fejthetem miért, de most inkább nem teszem.
    De röviden annyit, hogy Gyurcsány részéről egy taktika. szerint nem is taktikázik rosszul!
    Gondolja végig mindenki! Ha a Fidesz megbukik (ami szerintem nem kétséges), akkor a „sakktábla” átrendeződik!
    Az Orbán jelenleg sebet kapott! Megsebezte saját magát, megsebezte az Unió.
    Mert ezt érdemelte! Ezt látni lehetett előre! Aki ilyen „játékot” játszik az bizony számítson erre is!
    Szépen hagyják ki vérezni azt a sebzett őrültet! Ez kell a Fidesznek, hogy eltűnjön és kell az ország egyik részének, annak amelyik az Orbán mellett áll.
    Sokkal nagyobb dolgok húzódnak most a háttérben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  2. Azt nem tudom, a fanok mennyire fogták fel, hogy gyurcsány ezzel lényegében azt mondta, hogy Clinton, Barosso, Sarkozy, Merkel, Cohn-Bendit, Lagarde, stb. egytől-egyig hülyék.
    .
    A f. kivan azzal, hogy miközben a nyugat próbál megmenteni minket önmagunktól, csakazértis lehúzza magát a wc-n az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Kekec! Nem állítottam, hogy alapítvány párttá alakul, azonban az ott lévő emberek, ha úgy tetszik magánemberként alapját képezhetik egy Bajnai Gordon által létrehozandó pártnak. A legutóbbi közvélemény kutatások szerint Bajnai Gordon népszerűségben megelőzte Viktort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Kekec! Igaz, az emberek a meséknek hisznek! Annak, hogy hova utazok, mit főzök, mit láttam, az én gyerekem többet tud, nagyobb, magasabb, stb. – kicsit túlzással.
    De én inkább népmesének hívnám.
    Csak sokan utálják a politikát, ezt mondják. DE CSAK MONDJÁK!
    Én úgy látom, hogy inkább még jobban FIGYELIK A POLITIKÁT, és talán ezért utálják a politikát, mert már többen látják, hogy egy KÉSZ ÁTVERÉS SHOW zajlik.
    És minden a pénz körül mozog, utalok az IMF-re, a Valutaalapra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. karelsloboda: nem egészen ezt gondoltam. Gyurcsánynak vannak külföldi kapcsolatai – akik egyelőre még nem támogatnának egy Orbán eltávolító lépést. Hiszen végül is az ország 2/3-os felhatalmazást adott a pártjának – és még nem zárult le minden demokratikus lehetőség Orbán leváltására – vagy akár irányváltásra kényszerítésére. Ráadásul ha most KÜLFÖLDI nyomásra távolítanák el – ott lebegne a fejünk fölött és bármikor visszatérhetne.
    A külföld (Unió és Amerika) igen jól meg tudja különböztetni az országot – a fideszt – és Orbánt egymástól!
    Be kell látni, hogy még VAN demokratikus út a fidesz és az ország előtt. Sőt – kívülről nézve – még Orbán előtt is. Ilyen helyzetbe forradalmárkodni totális hitelvesztés – akármennyire nem tetszik is a híveinek-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  6. Kekec! Az egyenes beszéd nem forradalmárkodás. Orbán Viktor diktátor és ezt világosan ki kell mondani és nem kell a külföldi sajtóban védeni, vagy mentegetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. A Kanadai Hírlapról hoztam át:
    Még nincs zsarnokság, csak már nincs demokrácia, joguralom, parlament, és már nincsenek független hatalmi ágak – még nincs zsarnokság, de van már egyszemélyi uralom, korlátok közé szorított sajtószabadság, manipulált választási törvény, a kisebbség (hamarosan a többség) elnémítása, a szegénység, a konkurens politika, a kritikus értelmiség kriminalizálása – még nincs zsarnokság, de már meg van szervezve, törvénybe van iktatva minden kézhez álló eszköze – még nincs zsarnokság, s talán nem is lesz, mert nevetségbe fojtja a nép, amely 22 évig mégiscsak szabadságban élt…” – vélekedett Radnóti Sándor liberális filozófus.
    Mondtam már: amíg MÉG vannak demokratikus lehetőségek – demokrata nem szólít fegyverbe felelőtlenül. Megértem, hogy egyeseknek “TÚL” filozofikus Gyurcsány szövege – de ő sok egyéb infóval is rendelkezik, amely ilyen szöveget indokol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  8. és csak egy iciri-piciri empátiát kérek: sokan kizárólag azért vannak még mindig (és mindennek ellenére) a fidesz és Orbán mellett, mert bedőlnek a propagandának, hogy ő a nemzeti szuverenitásért és önrendelkezésért – valamint a “megszorítások” elkerüléséért harcol.
    Van arról fogalmatok, hogy TÉNYLEG polgárháborús helyzet alakul ki, ha kívülről – és nem belülről váltják le?
    Ezt a poharat fenékig ki kell inni (ha már nem ordítottak, mielőtt teletöltötték)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. Szántó István

    Nem értem hová lettek a hozzászólások? Ezelőtt 10 perccel még 153 komment volt, amire az elejére lapoztam még elolvastam aűAndrás kommentjét, aki beidézi Gyurcsány mai blogját és amikor átlapozok a korábbi kommentekre, már csak egyetlen kommentet látok. Mi történik itt.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. különben úgy járunk, mint 2002- ben: akkor már vágtuk a centit, hogy mikor meneszthettük végre ezt az arrogáns bagázst – és azt hittük, hogy esélyük sincs még egyszer az “egész pályás letámadásra” visszatérni. És mégis!
    A világegyetem és az emberi butaság végtelen (bár Einstein az elsőben nem volt egészen biztos)
    Ha a nép ezt a rossz beleválasztást megússza egy kis hányingerrel, pár év után Orbán és társai visszatérhetnek. VÉGLEG el kell távolítani őket a közéletből – ahhoz meg végleg ki kell belőlük ábrándulni nagy tömegeknek.
    Akárhogy torzítja a “lakásmédia” a közvéleménykutatás eredményeit – egy TÉNY: nincs még az ellenzéknek döntő fölénye, amivel ugrálni lehetne.
    Egy “zavargás” meg Orbán kezére játszana. Nyugalom és higgadtság: most ez a fegyverünk ellenük. Már a vicceken kívül. De a nevetségesség is öl!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. Szántó István: 1 lapon 50 hozzászólás van, tehát a 151. egy új lapon 1 hozzászólás. Lépj az Előző hozzászólások szövegre, ha azokat is látni akarod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Bocs “Korábbi hozzászólások”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  13. Azt az ellenségemnek sem kívánom, hogy bezárják, nem hogy neki.
    .
    De hogy ezek után egy másodpercig nem fogom sajnálni, ha lecsukja viktor, abban egész biztos vagyok.
    .
    Hányingerem van attól, hogy még itt élek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  14. “Németh Lászlóné bemutatkozása: Tisztelt bíróság! Bocsánat, bizottság!
    Pontosan tudja, milyen kockázatos posztot vállalt el – súgott össze az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsági ülésének rosszindulatú közönsége, amikor Németh Lászlóné, a fejlesztési miniszteri poszt várományosa, bizottsági meghallgatásán a leírt szöveget felolvasva is bakizott. Mondandójának közepén a „Tisztelt Bíróság” megszólítással élt, majd rövidesen javított a „Tisztelt Bizottság” fordulatra.” A Miniszter Asszony tud valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. Szerintem a diktatúra nem tekinthető olyan digitális fogalomkörnek,
    aminek két állapota van. Azaz vagy van, vagy nincs.
    Maga a valóságos állapot, amely lehetővé teszi müködéset a minimális
    állapottól a maximumig bármely állapotot felvehet az erőszak, mert a
    vezető döntése ellenőrizetlen. Azt semmi sem korlátozza. Senkit sem
    téveszthet meg a már elkezdődött fasisztoid állapot. Vagyis az előzőleg kibontakozott és fejlődésben lévő demokratikus rendszer valóságos felforgatására bevezetett és bármikor alkalmazható törvények
    életbeléptetése. A demokratikus szabadságjogok nagyrésze jelentős
    mértékben beszűkült. A fékek és ellensúlyok hol vannak?
    Ami mára fokozatosan lépésről lépésre kialakut az elfedi a valóságot.
    Ekkora ellenzéki “ellenállás” erejét látva miért lenne szükség a diktatúra
    magasabb fokozatának bevezetésére?
    Miért kellene erőszakosabb módszereket alkamazni, ha nincs rá szükség?
    Hiszen a mai helyzetben anyagilag úgy lehetetlenné tehető bárki, ahogy
    csak a vezető politikai osztály akarja.
    Tehát a diktatúra alapja adott, alkalmazásának pillanatnyi állapota nem
    a létét, hanem ereje fokát jellemzi. Tudják ezt az alaptörvény szerkesztői.
    A demokratikus választás rendszerének beszűkitésével az eredmény az
    uralkodó politikai osztály szerint bármikor befolyásolható. Egyes személyek
    min. 9 évi bebetonozása ugyan mit jelent? Nem tűnik demokratikus
    vivmánynak, hiszen ezzel bármikor – jelentősen – befolyásolhatják a
    következő választott kormány működését az őket kijelölt párt akarata szerint.
    Egyébként erről Bartus úr már jóval részletesebben irt. Csak a figyelmet
    szeretném újraéleszteni. Javaslom újraolvasni irásait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. A Progresszívblog.hu-n ajánlom mindenkinek a Bajnairól szóló írást. Elgondolkodtató. Szerintem, nagyon törik a fejüket azok, akik szeretnék Mo.-t kirángatni ebből a kátyúból, nem lesz könnyű. Érzésem szerint Gyurcsány Ferenc is ehhez az ” újbalos” vonalhoz tartozik( legalábbis remélem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. Egy kis kedvcsináló az íráshoz.
    “Ma Magyarországon a vagyon majdnem fele a lakosság néhány százalékának a kezében összpontosul. Ennek szükségképpen és megkerülhetetlenül vannak és lesznek is következményei a politikában is. Bajnai eljövetelével, vezetővé válásával az elitek uralma folyik tovább – és ez természetes is. A kapitalizmusban hatalom és anyagi erőforrások szükségszerűen kapcsolódnak össze. A kérdés csupán az lehet, hogy ez a kapcsolat mennyire kizárólagos és mennyire hajlandó (érdekei mentén) az elit nyitottá válni? (A nem kapitalizmus-alapú, újbalos, alternatív politikai forgatókönyvek megvalósíthatósága a mai Magyarországon a nullával egyenlő – és ha mégis megpróbálkoznánk vele, akkor sokkal nagyobb károkat okoznánk magunknak, mint akár a mai orbánizmus „függetlenkedései”…)

    Társadalmi nyitottság terén nem kell félnünk a „szoci eredetű” Bajnai-féle „újelit” hatalmi pozíciókba kerülésétől, éspedig azért nem, mert ez a hatalom sokkal toleránsabb, megértőbb és nyitottabb lesz akár a mai orbáninál, akár a „klasszikus”, sorait záró MSZP-s kompániára jellemzőnél. Remélhetőleg a „jó menedzser” Bajnai felfogja és az őt támogató elittel is elfogadtatja azt, hogy nem célszerű annyira önzően, gátlástalanul és bezárkózóan, „klikkben” politizálni, mint azt tették a korábbi szocialista befolyással működő kormányok idejében. Ez ugyanis erőforrásokat von el – és az erőforrások elvonásának árát manapság elég jól láthatjuk a Fidesz vezette országon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Bocsi az előzőekben rosszul fogalmaztam. Tehát. Gyurcsány kapitalista, némi balos áthallással. Ezt viszont csak akkor tudhatnánk meg, ha Bajnaival az élen alakulna egy kormány. De az is lehet, hogy ők se tudnának semmit tenni,amíg ezt az alaptörvényt nem tudnák eltöröltetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Túlavasúti 2012. január 13. péntek 23:02
    Igen, ez a helyes válasz.
    Ma diktatúra van, akkor is, ha nincs nyílt erőszak.
    .
    Taktikázni lehet, szabad, de félrebeszélni nem.
    Gyurcsány Ferenc túl sok hibát követett el. Az őszödi beszéd talán hiba volt, ez a nyilatkozat azonban bűn. Ez a diktatúra félremagyarázása, ami segíti fennmaradását. Gyurcsány mehet a levesbe. Ugyanazt teszi most, amit egyes médiumok: nem nevezi nevén a gonoszt, nehogy megharagudjon. Ugyanúgy is jár majd: annál rosszabb sorsra jut.
    .
    Abból hogy diktatúra van, még nem következik, hogy erőszakhoz kell nyúlni ellene. A passzív ellenállás, a diktatúra törvényeinek el nem ismerése, a köztársaság törvényeinek érvényben tartása, a tiltakozás egyéb formái, az emberek felvilágosítása, az igazság terjesztése: ezek mind erőszak nélküli eszközök. Erőszakra akkor lesz szükség, ha majd a diktatúra erőszakos eszközökkel akadályozza világos beszédet, a gyülekezést, az igazság kimondását. Persze nem árt felkészülni erre az esetre, mert nagy valószínűséggel bekövetkezik. Ma a törvények maguk erőszakosak, és már rendőrök intézkedtek országgyűlési képviselők ellen is. Annak is vannak jelei, hogy a diktatúra nyílt erőszakra készül – ha szükségét látja. A demokrácia hívei sem tehetnek mást, mint hogy felkészülnek a harcra. De először megpróbálják anélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  20. Ferink hülye lett.
    Na mindegy…kár érte !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. Merem remélni, még ez a kormány van, egy qrrrrrva petákot nem adnak nekik! /bocs admin/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. “A rendőrség politikai megrendelésre dolgozik. Az ügyészség bárkit megvádol, akit akar, a kijelölt bírók pedig elítélik, akiket eléjük tesznek. És már nem vagyok biztos abban, amit nem követtem el. Nem vagyok-e bűnös abban, amit még nem találtak ki ellenem.” Bartus László írása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Ferike! Tényleg nincs diktatúra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Kekec
    .
    Valahol egy dologról beszélünk! Csak más szemszögből nézve!
    De valóban! A taktika az ami kell most! És nem véletlen, hogy az
    a tüntetés amit szegről-végről a Fidesz szervezget mutyiban,
    azt szolgálja, hogy a nép haragot felkorbácsolja, hogy zúgolódás, de akár még zavargás is lehet az egészből. és persze akkor ő megmutathatja majd az embereknek a hatalma szükségességét …
    De mindezek felett persze a lényeg; Orbán nem lát tovább a helyi „trágyadombokon” túlra.
    Nem osztom az „okos politikusi” véleményt melyek őt illették!
    Nem tudom azt sem, hogy pontosan a Gyurcsányt mi inspirálja a kijelentéseire, csak bízom benne, hogy valóban taktikai gondolatok és lépések jellemzik, mozgatják.
    Az Orbáni dilivilágot, mindenkori véleményem szerint is csak belülről lehet összeomlasztani.
    Persze ha ez azt jelenti, hogy nem kap pénzt („készenléti hitel” „biztonsági tartalék” … na persze.
    Szerintem inkább életmentő hitelről van szó ..) akkor legyen úgy! Senkinek nem kötelessége pénzt adni egy diktatórikus eszközzel rendelkező és azt előnyben részesítő kormánynak.
    A Fidesznek és csatlós pártjainak mindenkorra el kell tűnni a közéletből és azoknak az eszméknek is melyek eddig életben tartották!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Gyurcsány addig “taktikázott “ameddig az ostoba kormányzása nagyban hozzájárult Orbán kétharmados győzelméhez. Gyurcsány jelenlegi ” taktikázása” többet árt egy normális ellenzék létrejöttének mint használ. Az lenne Ferike legjobb “taktikája” ha eltűnne a közéletből. Nem kell Orbán, nem kell Vona sem! Azonban az a Gyurcsány aki tönkre tette a magyar baloldalt az ne “taktikázzon”, hanem hallgasson. Bajnai Gordon nélkül és egy új párt nélkül nem lehet leváltani Orbánt. Gyurcsány ebben többet árt mint használ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  26. “Taktikázni lehet, szabad, de félrebeszélni nem.
    Gyurcsány Ferenc túl sok hibát követett el. Az őszödi beszéd talán hiba volt, ez a nyilatkozat azonban bűn. Ez a diktatúra félremagyarázása, ami segíti fennmaradását. Gyurcsány mehet a levesbe. Ugyanazt teszi most, amit egyes médiumok: nem nevezi nevén a gonoszt, nehogy megharagudjon. Ugyanúgy is jár majd: annál rosszabb sorsra jut.” Igazad van girbegurba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. “Mindkét Fidesz-közeli orgánum mélységesen hallgat arról, hogy Bajnai – pórázon vagy anélkül – megelőzte Orbán Viktort: „népszerűsége a friss adatok szerint 28 százalékos, Orbán pedig 27 százalékon áll”, olvashatjuk a 168 Órában. „Ehhez az kellett, hogy Orbán Viktor jelentős népszerűségvesztést szenvedjen el az elmúlt hónapokban. A volt miniszterelnököt többen látnák szívesen fontos politikai pozícióban, mint bármelyik parlamenti párt vezetőjét.” Az Amerikai Népszava a közvélemény kutatási adatokra hivatkozva megírta, hogy Bajnai Gordon népszerűbb Orbán Viktornál, szerintem Bajnai népszerűsége a következő hónapokban is nőni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Ez persze nem baj az mszps-nek, csak Schifferen rágódik, aki nem derogál kezet nyújtani az mszipinek. Hát én Schiffer mellett vagyok igenis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. milyen szép kép az un. elitről! Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy kollégákról van szó, akik egymást gyűlölhetik, de kifelé megvédik egymást. Ugyanez igaz a képviselpkre is. Mindnek ugyanaz a munkahelye.
    Had foglaljam a helyet egy viccel:
    Kohn kap még egy esélyt az itentől, hogy újrakezdje. Nézegeti a földgömboö, forgatja, ízlelgeti, majd megkérdeui: Tessék mondani, másik gemb nincs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Énmegmá’ mindentől ideges vok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. karelsloboda 2012. január 14. szombat 01:15
    Szerintem a kulcsmondat, hogy az önkényuralom még fordulhat a nyílt diktatúra felé és a másik (demokratikus) irányba is – de hosszan ez a KÖZTES állapot nem állhat fenn. Jelenleg Amerika és az Unió a jobbra fordításon ügyködik – és egy hosszú távon a politikában maradni kívánó ember nem verheti keresztbe ezeket a törekvéseket. Sokat nem kockáztat egyébként Orbán ismeretében.
    Egyébként Orbán meg látványosan elszámolta magát: nagyon jól ismeri a magyarok legalattomosabb vonásait és jól játszik azokon – de képtelen volt felmérni a demokráciák reakcióit. Az ugyanis nem a magyar törvényszerűségek szerint mozog. Amint kiteszi a lábát az országból – elveszíti a talajt a lába alól.
    Ha semmi más nem: viccpali sorsa igazolja. Úgy kalkulált, hogy LESZ 2 éve, mielőtt elfoglalja az elnöki pozíciót – most pedig másfél év után már kénytelen volt felgyorsítani a folyamatot. Éppen a nem jól kalkulált külföldi reakciók miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Bubu64 2012. január 13. péntek 23:51
    Bajnai a Reformszövetség programját valósította meg – és az nagyon távol áll a balos eszméktől. Egy tisztességes nyugati értelemben vett jobbközép-konzervatív
    politikát produkált – ami úgy hiányzik a hazai palettáról, mint egy falat kenyér.
    Abba belefér a szociális érzékenység is – tehát baloldalról is támogatható, ezért lenne alkalmas egy választási pártszövetség központjának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Pedig Gyurcsánynak teljesen igaza van. A Fideszt nem lehet úgy legyőzni, hogy hülyeségeiket ellenkező előjellel ismételgetjük és irracionális tőlzásokba esünk. Azt látom az ellenzék egy részénél, hogy azt hiszi Fidesz-stílusú szövegekkel le lehet győzni a Fideszt, pedig ez tévedés: a demagógiában a Fidesz jobb, nem lehet ebben győzni, ráadásul az értelmes emberek nagy részét nem csak a Fidesz-demagógia taszítja, hanem a Fidesz-ellenes is. Gyurcsány véleménye helyes: a realitások talaján marad, a valós helyzetet elemzi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. maxval,
    Gyurcsány szerint nincs diktatúra, piktor nem diktátor. Szerintem mindkét állítás téves.
    Lehet, hogy mást értünk diktatúra alatt. Akkor tisztázni kellene, hogy mi a diktatúra. (Nem lehet egzakt definíciót adni, de valamilyen kritériumok adhatók.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Szerintem sincs diktatúra. Egy autoritárius rendszer felé haladás van, ez nyilvánvaló, de ez nem diktatúra még. S akkor mit fogunk mondani, ha TÉNYLEG diktatúra lesz? A szavakat nem érdemes így használni, mert elvesztik hatásukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. girbegurba – pedig igen világosan fogalmazott:
    “….ha Orbán rendszere diktatúra, akkor ….bármilyen eszköz bevethető a kormánnyal szemben. Ha viszont nem diktatúra, és én ezt gondolom, akkor nem így áll a helyzet, akkor bizony nem lehet túl lépni az alkotmányos szabályokat. Tehát nincs semmilyen helye forradalmi hevületnek, erőszaknak, nem elég szabadjára engedni az indulatokat Orbán ellenében”
    Implicite tehát HA majd nyílt diktatúra lesz – akkor helye lesz az ilyen eszközöknek. De NEM MOST! Most még lehetőség van demokratikus eszközökkel is irányváltást elérni. Demokrata meg kipróbál minden békés eszközt, mielőtt a fegyverekhez nyúl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Stirner!
    Üdvözöllek!
    Tarts ki!
    “Lemondott frakcióvezetői pozíciójáról és minimálisra csökkenti a nyilvánosság előtti szerepléseit Schiffer András – ezt maga az érintett jelentette be az LMP választmányi ülésén. Arról a Népszabadság írt korábban, hogy a képviselőcsoportban felerősödtek a Schiffer-ellenes hangok. A politikus állítólag kijelentette: nincs meg a kellő támogatottsága a további vezetőséghez. ”
    http://nol.hu/belfold/schiffer_andras_lemond_es_hatterbe_huzodik
    .
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Köszönjük, Mihail Szergejevics Gorbacsov (oroszul:Михаил Сергеевич Горбачёв!
    Szép volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. kekec,
    1. Attól, hogy Orbán rendszere diktatúra, amég nem vethető be ellene bármilyen eszköz, ha egyébként leváltható. Ebben nincs (ebben sincs) igaza Gyurcsánynak.
    2. Orbán rendszere akkor is diktatúra, ha egyelőre nincs szüksége erősebb eszközök bevetésére. Maga a rendszer diktatórikus. A tákolmány, a törvényalkotás módja, az intézkedések, maguk a törvények és rendeletek diktatórikusak. Az erősebb eszközök használatának nem is szabnak határt, azok előtt nincs formai akadály, és ha mégis van, akkor egy pillanat alatt eltávolítható.
    Kádár rendszere is diktatúra volt, annak ellenére, hogy évtizedeken keresztül nem kellett kemény eszközökhöz nyúlnia.
    3. Értem, hogy talán taktikai okok miatt fogalmazott így, de ha kijelentése nem őszinte, akkor ezt a viselkedést nem tudom elfogadni. Ha őszinte, akkor téved, és lásd fent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Azért azt rögzíthetjük, hogy nincs forradalmi helyzet? Mert nincs.
    Mit mondott Bajnai? Azt, hogy
    -a legjobb megoldás az lenne, ha a fidesz 180°-ot fordul és helyre rakna mindent
    -amíg erre van esély, addig ne!
    Mondott mást is csak most erre hegyezek.
    Ehhez passzol a Gyurcsány morfondírozása, csak megint szerencsétlenül állt a kérdéshez. Akár Öszödön. Akár a szaudi focimeccs után. Ettől még az az ember, aki NEM ÖNMAGÁÉRT tevékenykedik, erre bizonyságnak látom azt, hogy a fizetéséről lemondott, regnálása idején nem a vagyonosodásával törődött, ellentétben orbánnal. Ezért illetlen dolog egy napon emlegetni őket.
    Sajnos kissé lagymatagnak tartom én is GyFt-et, az volt az ellenzékkel szemben amikor hatalmon volt is, az volt Dem Charta tüntetésén is, az most is.
    De!! Amikor miniszterelnök volt, nem a hatalma biztosításával törődött kizárólag (egy kicsit törődhetett volna!),hanem reformokat akart egyfolytában. Nem hagyták! De a lényeg az, hogy látta a tennivalókat.
    Azt hiszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Demokrata megkipróbál minden békés eszközt, mielőtt a fegyverekhez nyúl. Így van, de nem csak erről van szó! Nem kiérett helyzetben, idő előtt fegyverhez nyúlni = biztos vereség. Ezért félre a hevülettel, bár szívem szerint már én is ütnék!
    Ettől még elitélem Gy F mostani kijelentését, hibásnak tartom ezt a megnyilatkozást, de az embert nem itélem el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. girbegurba – vagy őszinte, vagy politikus. A kettő kizárja egymást! Teszik-nem tetszik, ez a realitás. Nézd meg, Gyurcsány egyszer volt őszinte, azt is zárt ajtók mögött Őszödön – aztán mi lett belőle amikor kiderült.
    “Honnan lehet tudni, hogy hazudik egy politikus? Jár a szája”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Gyurcsány egyszerűen idióta. Ha valakinek ennyi pénze van, miért nem megy el a Bahamákra nyaralni, fiatal csajokkal? Miért kell neki kényszeresen mindig valami állati blődséget mondania?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. latyapatya – ha helyesnek tartod, amit mond (nem kiérlelt helyzetben a biztos vereséget el kell kerülni) akkor miért is ítéled el?
    Nem tesz eleget a puskaporos közhangulatnak? Nem megy a többiek után, hanem próbálja vezetni/terelni őket az általa hasznosnak kívánt irányba?
    Azaz teszi, ami egy politikus dolga. Nem a tényektől elszállt népvezérként,
    nem váteszként “csak politikusként.
    Az a baj, hogy sokan csak dobálóznak bizonyos fogalmakkal, anélkül, hogy tisztában lennének a valós tartalmukkal. “államcsőd” ” polgárháború”. Ezek mind valós emberek valós tragédiáival járnának együtt. Felelős politikus viszont felelősen nyilatkozik: már ha azt akarja, hogy komolyan vegyék, és később támogassák.
    MOST nincs polgárháborús veszély – és meg is kell tenni mindent, amíg csak van esély annak elkerülésére.
    “Az erőszak a gyávák végső menedéke” meg egyébként is a pszihohistoria elvei szerint le kell zárni minden mellékútvonalat, hogy az objektív irányba haladhassunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. kekec
    Most nincs polgárháborús veszély? Tudod egyáltalán hogy mit állítasz?
    A jobbik ma uniós zászlót égetett, és kijelentették hogy az utca azövék, és az ellenzéknek magyarul kuss!!

    Hát tényleg béke van és nyugalom, csak éppen Gyurcsány szerint nincs diktatúra.
    A bakancs meg a fekete gönc lesz az egyeduralkodó az utcán, és nincs diktatúra?
    Drága! Te többet látsz bele Gyurcsányba, mint ami benne van!
    Többek között neki is köszönhetjük, hogy nem nyugszanak a kedélyek, mert nem tud hátra lépni, és átadni olyanoknak a helyet,akik okkal, és joggal ágálhatnának…Ő ugyanis nagyon elgaloppírozta magát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. bumburi – a Jó Isten áldjon már meg. Háborúhoz minimum KETTŐ hadviselő fél kell. Az ellenzék honnan venne fegyvert?Anélkül meg csak bármiféle randalírozás alkalmat adna a rendkívüli állapot kihirdetésére az ÖSSZES következményével. Mondtam már: MOST minden zavargás Orbán malmára hajtja a vizet. Főleg február eleje előtt – amikor a zemberek kézhez kapnák a jócskán lecsökkentett fizetéseket.
    MOST NEM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Figyeljetek!
    .
    “Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. A rendezvény résztvevői a színpadon egy uniós zászlót is elégettek.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=510545&referer_id=friss
    .
    Hát igen! A Fidesz és MIÉP közös gyermeke a Jobbik, kitett magáért!
    Majd 21-én jön a többi!
    Magyarország, 2012 január 14.
    Az Európai Unió, NATO tagja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. kekeckém!
    Rendkívüli állapotot akkor hirdet Orbán, amikor akar, az ürügynek most épül a stadion az Üllői úton, egyébként mind a mai napig nem kerültek elő a rendőrpalotára lövöldözők, a televízió-székház támadóinak nagy része, a 2006-os randalírozás szervezői, merthogy ne mondja senki, hogy az spontán tüntetés volt.
    A jobboldalnak szinte semmibe sem kerül előállítani az indokot, csak hagyni kell az idiótáit természetesen viselkedni és ellátni őket ötletekkel.
    Ehhez képest a szarra nem célszerű azt mondani, hogy még csak csoki-szuflé, ami büdös az büdös.
    Nem kell zavarogni, de nem célszerű Orbánon a nyomást sem csökkenteni, ő akarta így.
    Pedig lehetett volna akár demokrata is – de nem lett.
    Így jártunk.
    Hát nem kell széplelkűnek lenni, meg kell mutatni mindenkinek, hogy ő már régen nem csoki-szuflé.
    :O)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. kekec,
    1. Azt hiszem, én is elég világosan írtam.
    Nem akarok zavargásokat, nem akarok forradalmat, nem akarok polgárháborút.
    Ettől még ki kell, és ki lehet mondani, hogy diktatúra van.
    2. “vagy őszinte, vagy politikus”, na ne! Ez olyan, mint Dagobert bácsi jajveszékelése: “Segítséég! Tolvajook! Rablóóók! Politikusooooook!…”
    Demokrácia nem működik politikusok nélkük, csak nálunk a politikusok ilyenek – nagyon hasonlítanak az ország többségéhez. Gyurcsányt többek között azért (is) tisztelem, mert őszintének érzem. Azt hiszem, hogy őszintén írja amit ír, legfeljebb tévesnek tartom a következtetését. Ellenben piktorék hazug gazemberek. A jobbik vezetői is őszintébbek, csak az ő véleményükkel nem tudok egyetérteni, célkitűzéseiket életveszélyesnek és erkölcstelennek tartom (de nem azért, mert hazudnak). Az LMP vezetőjével sem tudok egyetérteni, de őt sem tartom hazugnak. Lám, ő is képes volt hátrébb lépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Biszku Béla és minden kommunista ártatlan 2014. január 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos