Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az öngyilkos gazdaságpolitika eredménye 2012. január 11. szerda 15:16 | RR Forrás: Népszabadság

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az öngyilkos gazdaságpolitika eredménye

Budapest/Brüsszel – Hadüzenettel felérő rovót kapott az Orbán-diktatúra az Európai Bizottságtól, amiért nem tett meg mindent annak érdekében, hogy időben és fenntartható módon korrigálja túlzott költségvetési hiányát, írja a Népszabadságban Zalán Eszter, a lap brüsszeli tudósítója.

A magán-nyugdíjpénzárak kirablása árán sem sikerült győzelemre vinnie a fülkeforradalomnak a pénzügyi szabadságharcot, derül ki a cikkből. Az Európai Bizottság álláspontja szerint „a testület által vizsgált másik négy állam, Belgium, Ciprus, Lengyelország és Málta a bizottság véleménye szerint viszont elegendő erőfeszítést tett”, így azt javasolják az Európa Tanácsnak, „mondja ki, hogy Magyarország nem tett eleget azért, hogy fenntartható módon az uniós aláírásnak megfelelően három százalék alá vigye a költségvetési hiányt. Erről a pénzügyminiszterek tanácsának legközelebbi ülésén dönthetnek. Ezután a bizottság új ajánlásokat tesz Magyarországnak a költségvetési hiány csökkentése érdekében. A többi négy országgal kapcsolatban a bizottság nem viszi tovább az ügyet, de folyamatosan figyelemmel kíséri a költségvetés alakulását.”

Mint emlékezetes, a budapesti rezsim több alkalommal nagy sikerként kommunikálta a pénzügyi szabadságharcot, mert annak tulajdonította, hogy tavaly három százalék alá tudta vinni a költségvetési hiányt. A jelek azonban arra utalnak, hogy a bizottság nem az unortodox matolcsysta gazdaságpolitikának tulajdonítja a hiánycsökkentést, sőt, azt átmenetinek tartja, és nem bízik abban, hogy az idei évben is sikerül megismételni. „A közlemény emlékeztet rá, hogy bár Magyarországnak 2011-ben sikerült 3 százalék alá vinnie a költségvetési hiányt, ezt főleg a GDP 10 százalékát kitevő egyszeri lépésekkel érte el Budapest. (Ilyen többek között a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítása, amiből 3000 milliárd forint bevétele származott az államkasszának.) Ezek hatása érvényesült 2012-ben is. 2013-ban azonban a bizottság szerint az egyre rosszabb makrogazdasági környezet miatt ismét három százalék fölé ugrik a hiány”, folytatódik a Népszabadság brüsszeli tudósítása.

A közlemény kitér arra, hogy a bizottság újabb ajánlásokat fogalmazhat meg Magyarországnak; de nem elképzelhetetlen bizonyos szankciók alkalmazása, sőt, akár a kohéziós alapokból származó kifizetések felfüggesztése sem.

„A bizottság a biztosok következő ülésén, 17-én döntenek arról, hogy indítanak-e eljárást a bírák nyugdíjaztatása, az adatvédelmi hivatal függetlenségének és a jegybank függetlenségének ügyében – közölte szerdán a bizottság szóvivője, Pia Ahrenkilde Hansen. A bizottság jogi elemzése csak jövő hétre fejeződik be ezekben a kérdésekben. Azt vizsgálják, hogy a kifogásolt törvények összhangban vannak-e az uniós joggal. A magyar hatóságok tíz nappal ezelőtt küldték meg a jogszabályokat, ezek elemzése időbe telik, de a szóvivő szerint a szakértők rekordtempóban dolgoznak. A bizottság szerint az ügy leggyorsabb megoldása az lenne, ha a magyar hatóságok maguktól változtatnának a kérdéses jogszabályokon. A szóvivő szerint most a labda a magyar térfélen van”, fejeződik be a Népszabadság írása.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 22 szavazatból)
Az öngyilkos gazdaságpolitika eredménye, 4.8 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Aki szelet vet, vihart art…:
    Az Európai Bizottság kezdeményezi a Magyarországra irányuló transzferek felfüggesztését, a magyar kormány ugyanis nem tett eleget a túlzottdeficit eljárás során megfogalmazott EU-s ajánlásoknak – közölte Brüsszelben Olli Rehn, az EU gazdasági biztosa.
    Ez ki fogja valtani a «narcisztikus dühöt » a felcsuti kormanyzonal. És méginkabb fog ragaszkodni beteges elképzeléseihez… Mindaddig, mig hagyjak, hogy a kormanyrudhoz lancolja magat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  2. Soha se lesz vége amig államcsőd nem jön, vagy amíg ez a kókler el nem megy a jó…-ba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  3. Valóban minden jel arra utal, hogy az EU egyértelmű intézkedéseinek hatására az Orbán rendszer nem fog együttműködően reagálni. Erre lehetett következtetni már akkor is, amikor Orbán kijelentette, hogy “az Európai Unión kívül is van élet” Pedig ez nagyon szomorú, hiszen az uniónak csak gazdasági retorziós lehetősége van Orbánék “szabadságharcának” fékezésére és az alapvető demokratikus jogok fenntartására. Ha nem visszakoznak, akkor hihetetlen sok szenvedés vár erre a szerencsétlen magyar népre. Pedig mi -sajnos- nem nyertünk szinte semmit az 1998- as rendszerváltás óta. Életszínvonalunk nem nőt és óriásira emelkedett a munkanélküliség, közben iparunk is megsemmisült. Ma már Magyarország önálló nemzetállamként szinte működésképtelen! Tehát nélkülözhetetlen az EU keretein belül maradni és mindent megtenni az ország helyzetének javítására. Azért talán van valamicske remény a józan ész győzelmére, hiszen Orbánék is tudják, ha eszkalálódik a nyomor az könyörtelenül elsöpörheti hatalmukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  4. Ott vannak tévedésben Mosthatalmonlévők hogy nem értik a nyugati terminológiát:
    Ha az EU vagy az USA valamit ” ajánl ” a közös szövetségi rendszerben , az nem azt jelenti hogy van jogunk felülbírálni vagy uram’bocsá nem végrehajtani azt.
    Az kötelező érvényű rendelkezés !
    Ha velük szövetségben kívánunk maradni.
    -
    Úgyanez a II Vilháb alatt a németek megszállta területeken úgy kezdődőtt hogy : ” Achtung ” és azzal fejeződött be : ” különben halál ”
    Oroszok alatt meg csak egyszerűen ” ukáz ” volt a neve az ilyesminek.
    A különbség most annyi : Magunktól csatlakoztunk a NATO hoz és az EU hoz is.
    És nem kötelező benntmaradni.
    ( Nekik is jobb lenne ha magunktól lépnénk ki , megtakarítanak maguknak egy meglehetősen udvariatlan procedúrát .)
    -
    A magyar lakosság meg dögöljön éhen. Urainknak mindig lessz mit enni és kandallóikban sem fog kialudni a békés parázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. ” Matolcsy minisztériuma ragaszkodik a 265,5 forintos euróhoz
    Zsiborás Gergő, 2012. január 11., 12:20
    Privátbankár
    Cimkék államadósság , körte , forintárfolyam , alma , NGM , Matolcsy György , GDP
    Minisztériumi szintre emelkedett az “alma-körte’ módszertan, kérdésünkre az NGM sajtóosztálya elárulta, hogy a forint “átmeneti gyengülését” nem kell figyelembe venni az államadósság elszámolásánál, mert az nem festene korrekt képet az ország helyzetéről. A tárca adósságnyomás-mérőjét azért csak sikerült átírnunk.”

    ……….
    OK ezt örömmel hallom mert akkor megbeszélem a bankommal, hogy ezen az árfolyamon számolja a hitelemet, mert a mostanin épp most készülök odaadni nekik. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. Mármint a házamat :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. Izsak-Bacs Jeremias

    Felkerült Orbán Viktor a modernkori diktátorok listájára – fotó!

    http://www.pecsistop.hu/belfold/Felkerult-Orban-Viktor-a-modernkori-diktatorok-listajara—foto/983488/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  8. “Hadüzenettel felérő rovót kapott az Orbán-diktatúra az Európai Bizottságtól, amiért nem tett meg mindent annak érdekében, hogy időben és fenntartható módon korrigálja túlzott költségvetési hiányát.”
    .
    Igen, és akkor mi van?
    Azt hiszik, hogy a puskaport szagolt , fülkeforradalmár “vezír” ezt felfogja!
    A „békemenet” szervezőket, és majd az ott részvevőket meghatja?
    Hát nem!
    Nekünk, itthon kell tudtára adni a “vezírnek”, eddig és ne tovább!
    Méghozzá úgy, hogy ezt a “vezír” is megfogalmazta!
    “Népszavazás után vagy teszi a kormány, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Végrehajtja az emberek akaratát, vagy maga ad zöldutat, hogy kipenderítsék. Onnantól nincs több magyarázkodás, nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, sem törvényre, semmire az égvilágon. Nem marad más számára, mint futni, de gyorsan.”
    Úgy legyen!
    A saját fegyverével kell legyőzni!
    MIELŐBB!
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Egyszerű a helyzet ,népszavazást kell kiírni.
    Aki ki szeretne lépni az Európai Unióból az elmegy Orbánékkal Kazahsztánba pitizni egy homokbuckáért és ott lehet nyomni tovább a Sámán mantrát.
    Mi pedig itt maradunk Európában és újra kezdjük. Nélkülük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  10. Szegény Széchenyi foroghat a a sírjában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  11. Ilyen egyszerű?
    Akkó’ gyerünk, oszt népszavazzuk mán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Egy Handelsblattban megjelent cikkből.
    2011-01-11.
    Magyarország magasabb kamatot fizet a három hónapos futamidejű kincstárjegyek révén felvett kölcsönért, mint Görögország.
    Magyarországnak így nagyobb gondjai vannak a pénzpiacon, mint Görögországnak.
    -Van mit ünnepelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  13. Látom előkerültek a bérminuszolók is. További jó munkát kívánok és el ne felejtsék összeszámolni a minuszolásaik számát mert még kevesebb pénzt kapnak a központban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Azelmúltnyóccévelhibázottgazdaságpoliti… na akarom írni AZ elmúlt majdnem két év elhibázott gazdaságpolitikája , a neveket tudjátok , hogy mennének a …..ba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Tényeket minuszolni..!
    Lehet, hogy ez valami szexuális defektus én meg a racionalitást keresem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Geyza írta (2012. január 11. szerda 16:55):
    “…nem értik a nyugati terminológiát…”
    — Inkább nem akarják érteni, mert csak az erő nyelvén értenek. Ha pofán rúgják őket, rögtön értik a célzást.
    Aki nem érti a másikat, az éppen a Nyugat, mert nagyon nehéz párbeszédet folytatni egy krónikus hazudozóval, aki talán még el is hiszi magának, amit hazudik.
    .
    “Magunktól csatlakoztunk …”
    — Így igaz, és ezért baromság, amit Orbán mantráz: amelyik ország belépett az EU-ba, az pontosan azt vállalta ÖNKÉNT, hogy FELADJA a szuverenitása egy részét a nagyobb jó érdekében. Tehát például nem enged túl nagy hiányt, elfogadja a közösség demokratikus alapelveit stb.
    Aki belép, majd azon hőzöng, hogy ő most szabadságharcot vív, az vagy nagy gazember, vagy nagyon hülye, vagy mindkettő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Teljesen nyilvánvaló, hogy a 2. FIDESZ kormánynak esze ágában nincs megegyezni az EU-val.
    Orbán valóban nem egy szellemi óriás, de akik hatalomra juttatták, és mozgatják őt, azok pontosan tudják, hogy mit csinálnak.
    Benne vagyunk nyakig a második módszerváltásban.
    Az 1988-as válsághoz mérhető változásokra számítok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. Ha az EU val folytatott játszma futballmérkőzés lenne a bíró egy piros lappal már rég kiállította volna Orbánt és még egy jövőbeli eltiltást is a nyakába varrt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Ennek az izéfinak úgy áll a kezében a Széchenyi kép, mint kutya szájában a tojás. A hülyeségüket, ha vele akarják palástolni, fel hívnám a becstelen figyelmüket, hogy Széchenyi, csak később hülyült meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. A Széchenyi nevét ne is merjétek kiejteni a szátokon!
    Az árulóknak ez már nem megengedett!
    Leszerepelt lúzer banda! A Fidesz Európa celeb társasága!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Eagle – minek a bírókra várni. Mutassunk fel MI piros lapot! Mondjuk a békemenet melletti járdákon. Ügyesebbek fityisz alakúra is körülnyírhatják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. A kép alá
    Éhes disznó, amint makkal álmodik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Ne bántsátok Kuszaszemet, a nagy dakota sámánt! (elnézést, de a keresztapa nemén vagyok, de tetszik, mert igen találó) Ö nem tehet arról, hogy gyári hibás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Mit szólak hozzánk akárhol, ha belépnénk, barátként mert előnyt
    várunk tőle, de szabadságharccal álcázott magatartással utólag
    kritizáljuk a szabályokat és csak azt akarjuk betartani, ami nekünk
    kedvező? Miért kell erőszakos koldúsnak látszani?
    Mi az, hogy majd visszajönnek tárgyalni, ha kell a pénzük?
    Könnyű volt a rendszerváltozáskor a gazdaság lerombolása. Mit
    valósitottatok meg helyette. Munkanélküliséget és mesét a
    szociális piacgazdaságról. Ez lenne az? Az a jó segitenek bennünket.
    Hol lenne az orszg ilyen kölcsönök, munkahelyteremtő multik és
    tőkehiányunk pótlására alkalmas bankok nélkül. Miből is élünk most is?
    Ébresztő orbanisztán! Meddig akartok még “kalandozni”? A portyázás Ausburgnál befejeződött! Örüljük Lehel kürtje legalább mgmaradt!
    Nem elég ez emlékeztetőnek? Az ország kirablása után hányféle
    vereségre van szükség észheztérésetekhez?
    Sajnos az ellenzék jelen helyzete miatt még mindig 2/3-os támogatás
    birtokában szertnétek láttatni magukat. Nem elég a szép szó tőlük.
    Itt az újabb eredmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Az MSzP.-nek , minr nagybetűs ELLENZÉK.-nek volt két hete. Amikor is Mesterházy kezdett olyan megnyilvánulásokat tenni amit elvárnánk tőle.
    De ez mostanra láthatólag kifújt.
    Ennyike vóóót..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  26. Nekem az tetszik ,hogy kijönnek a barozótól azt már indul a hazugságlavina.Állítólag már minden le van zsírozva ,azt még az előszobába se engedtek be minket.Hát tudjátok ,ha ezeket túléljük jöhet árvíz jégeső tornádó,mi már nevetve fogunk állni minden fajta csapást.Barátaim imádkozzunk a jó istenhez ,hátha megszánja e kicsi országot és elkergeti a latort.Addig is egy kis összefogás nem ártana,ha nem akarja ez a sokkal többre is hivatott szép ország egy örökkévalóságig elásni magát a szómágia útvesztőjében.Hajrá milla,szolidaritás és mindenki aki össze tud ,és akar fogni ,az agy mosott zombik ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Kekec
    Azt eddig is tudtuk, hogy az ellenzék azért gyenge és nem tud profitálni a fidesz- szavazók lemorzsolódásából, mert megosztott és egymás ellen is harcol.

    Dehogyis. Azert gyengek, mert semmi elkepzelesuk sincs arrol, hogy mit kellene csinalni a gazdasaggal es az orszaggal. Mint ahogy az elozo kormany idejen sem volt.

    Egyebkent a tobbi dologgal, amit itt irogattal egyeteretek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Szabadságharc adóforintokból 2012. október 10. szerda | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

Matolcsy távozását követeli az MSZP 2012. augusztus 15. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos