Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor 2012. január 12. csütörtök 23:57 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor

Budapest – A Público című portugál lapnak Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, és mivel sok sebet kapott, sem miniszterelnöki, sem kormányzati szerepre nem vágyik. Ez egy újabb sejtelmes mondat, mert nem azt mondta, hogy nem vállal, csak nem vágyik. Kezdődik a szokásos csiki-csuki. Ez a mondata így is szíven szúrja azokat, akik eddig benne reménykedtek. Emellett elkezdte az ellenzék tompítását, hogy Orbán még sokáig maradjon, mert nekik nincs elég önbizalmuk ahhoz, hogy találjanak tizenkét Orbánéknál jobb embert, aki kormányozni tudna. Érthetetlen, Gyurcsány miért csodálkozik azon, hogy az ország kétharmada nem tud a létező ellenzéki pártokra, köztük rájuk szavazni.

Gyurcsány Ferenc a vezető portugál politikai napilapban megjelent interjúban kijelenti, hogy “Orbán nem egy diktátor, Magyarország nem egy diktatúra”. Szerinte Orbán egy “autokratikus vezető, aki szereti a futballt, de egyedül szeret játszani a pályán, ellenfél nélkül”.

Gyurcsány Ferenc több híradás szerint a karácsony előtti őrizetbevétel során azt mondta, hogy ez diktatúra, a Facebookon azt írta, hogy elindult Orbán a puha diktatúra felé, Gréczy Zsolt több írásában állampárti diktatúráról írt. A nyugati sajtó zsarnoknak és diktátornak nevezte. Gyurcsány Ferenc ehhez képest most mentegeti Orbánt.

Orbán autokráciája azért nem diktatórikusabb, mert nem kényszerül rá. Egyebek mellett az ellenzék, köztük a Demokratikus Koalíció, olyan gyenge, hogy nincs szükség a diktatúra megnyilvánulásaira. Az LMP egyetlen valamire való akciója azonnal megmutatta, hogy ez az autokrácia csak egy alvó diktatúra, amely azonnal működésbe lép, ha szükség van rá.

A volt miniszterelnök óva intett legutóbb attól, hogy Orbán túl korán megbukjon, aminek veszélye egyébként egyáltalán nem áll fenn. Orbán felelősségének elkenése azonban nem befolyásolja hatalmon maradását, viszont jelentősen képes csökkenteni a Demokratikus Koalíció táborát. Kívülről úgy látszik, hogy Gyurcsány igyekszik eltompítani az ellenzéket és az Orbánnal szemben állók elszántságát, hogy Orbán ne bukjon meg előbb, mint ahogyan a Demokratikus Koalíció más ellenzéki pártokkal nem érez annyi erőt és önbizalmat magában, hogy Magyarország területén találjon egy kormányra való hozzáértőbb embert, mint Orbán kormánya, beleértve Hoffmann Rózsát, Matolcsyt és Lászlónét is. Ez az impotencia maga a csőd. Ezek után sokan azt a kérdést tehetik fel, hogy mi szükség volt a Demokratikus Koalícióra, azt leszámítva, hogy Gyurcsány Ferenc a kedvenc sportját, a politikát űzze, ami érdekesebb, ha vannak még néhányan, akik asszisztálnak mellette.

Annál is inkább, hogy saját politikai jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy nem vágyik semmilyen kormányzati, így miniszterelnöki szerepre sem. Világos számára, hogy az elmúlt öt évben súlyos sebeket szerzett. “Tudom, hogy vannak, akik kinevetnek engem, és vannak sokan, akik gyűlölnek”. És Magyarországon kit nem?

A Demokratikus Koalíciót sokan támogatják olyanok, akik Gyurcsány Ferenc hívei és az ő kormányzati szerepvállalásában bíznak. Tűzbe mennek érte, még egy kritikai megjegyzést sem fogadnak szívesen. Nekik talán meg kellene mondani, hogy csak “nem vágyik” kormányzati szerepre, de vágyai ellenére vállal ilyen szerepet, ha lehetőséget kap rá, vagy kijelenti, hogy nem vállal ilyen szerepet.

A szituáció kezd hasonlítani ahhoz a csiki-csuki helyzethez, amikor Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy nem hagyja el az MSZP-t, nem alapít új pártot, amivel sokak számára csalódást okozott, majd mégis új pártot alapított, egyik szavával ütötte a másikat. Ha megint túl hamar mondja majd az ellenkezőjét a mostani nyilatkozatainak, tényleg sokan lesznek, akik kinevetik, és még igazuk is lesz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 32 szavazatból)
Gyurcsány szerint nincs diktatúra, Orbán nem diktátor, 4.2 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(196)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

196 Reader’s Comments

  1. Értem a háborgást, de talán érdemes lenne újra átgondolni:
    “Az önkény a demokrácia jelentős torzítása, lényegének mély megsebzése, helyenként elvétele. De az önkény még nem a demokrácia elpusztítása. Az önkény félút, instabil állapot. Innen bármerre el lehet indulni, de tartósan ebben a helyzetben nem lehet megmaradni.”
    “….ha Orbán rendszere diktatúra, akkor ….bármilyen eszköz bevethető a kormánnyal szemben. Ha viszont nem diktatúra, és én ezt gondolom, akkor nem így áll a helyzet, akkor bizony nem lehet túl lépni az alkotmányos szabályokat. Tehát nincs semmilyen helye forradalmi hevületnek, erőszaknak, nem elég szabadjára engedni az indulatokat Orbán ellenében
    Az én olvasatomban még lát demokratikus lehetőséget Orbán leváltására, és felakasztották a puskát ugyan a kandalló fölé (tehát a dramaturgia szabályai szerint azt előbb-utóbb elsütik) DE NEM MOST!
    A fidesznek lehetősége van még a demokrácia szabályai szerint egy konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal az irányváltásra és egy ésszerűbb politizálásra (bármely irányban el lehet indulni) de ha ezt nem lépik meg, akkor kénytelenek lesznek Orbán hatalmának fenntartása érdekében a NYÍLT diktatúra felé elmozdulni. Az is egy másik helyzet lesz!
    MOST nincs forradalmi helyzet – és igen nagy valószínűség szerint azt külföldről sem támogatnák.
    Gyurcsány valószínűleg több infóval rendelkezik, mint mi. Reálpolitikus.
    (HA szeretitek a virslit és a politikát – ne nézzétek meg,. hogyan készül!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Két bohóc miatt civakodik az ország: http://www.youtube.com/watch?v=b-3wuKcqhO8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (9 szavazatból)
  3. “Gyurcsány valószínűleg több infóval rendelkezik, mint mi. Reálpolitikus.” Szerintem idióta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  4. Kekec, csak egy baj van. A régi puska a kandalló felett egylövetű volt.
    A mai puskák sorozatlövők. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. A lét azért mégis hatással van a tudatunkra. Akit úgy tettek ki az utcára, mint engem, 29 év állami szolgálat után indoklás nélkül, annak nem kérdés, hogy diktatúra-e orbanisztán (kis betűvel), és az sem, hogy miféle diktatúra. Segítek: f-fel kezdődik és asisztával végződik. A beküldők között egy megfejtőt sorsolunk ki. (Rejtő Jenőt idézve.) Gyurcsánynak nincsenek ilyen ismerősei, barátai, akik ismeretlen okok miatt feketelistára kerültek, és nem kaphatnak otthon állást. Mondhatjuk, utcán lenni egyéni szoc. probléma. Diktátornak lenni nemkülönben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. kekec
    Lojalitásod Gyurcsány iránt már nem magyarázható semmivel, hiszen látni kell, hogy ahogy felénk mondják: nem tudja melyik lyukba tegye…Legalább ne jártatná a száját! De beszédkényszere van, azt hiszi hogy ő fújja a passzátszelet.
    Sem ő, sem a pártja nincs abban a helyzetben (pláne ő) hogy szükséges legyen naponta megnyilvánulniuk.
    Gonoszkának nagyon igaza van!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  7. “A Demokratikus Koalíciót sokan támogatják olyanok, akik Gyurcsány Ferenc hívei és az ő kormányzati szerepvállalásában bíznak. Tűzbe mennek érte, még egy kritikai megjegyzést sem fogadnak szívesen.” Pont ahogy Orbán Viktorért is tűzbe mennének az elvakult hívei. Ez a két ember olyan mint a szektavezérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  8. “ha Orbán rendszere diktatúra, akkor ….bármilyen eszköz bevethető a kormánnyal szemben. Ha viszont nem diktatúra, és én ezt gondolom, akkor nem így áll a helyzet, akkor bizony nem lehet túl lépni az alkotmányos szabályokat” Alkotmányos szabályok? Az Orbán -féle tákolmánynak csúfolt egypárti alaptörvényre gondolsz kekec?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Magyarországon diktatúra van. Én nem mondom, hogy fegyverrel , erőszakkal kell megdönteni. Azonban egymillió békés , de hangos tüntető elég nyomást gyakorolna Orbánékra, hogy demokratikus , előrehozott választásokat írjanak ki és még előtte visszavonják a jelenlegi választási törvényt , amely őket segítené.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Szerintem igaza van Gyurcsánynak. Ma még nincs diktatúra, csak egy fideszes önkényuralomra törekvés. Ezt persze a hétköznapi szóhasználatban diktatúrának szoktak nevezni. Nem mond ellent korábbi véleményével. Gondolom nem csak az AN-t olvassátok. Nagyon sok még a hívő! Nincs értelme tovább feszíteni a húrt, mert a végén tényleg szükségállapothoz vezethet, ami már valóban diktatúra lenne. A felesleges izmozás nem vezet sehova.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  11. Kedves Gy.F.Kár volt igy nyilatkozni.Ezzel sok szimpatizánst elbizonytalanitottál,engem is,aki biztam benned.Szerintem igen is diktatura van m
    Magyarországon.Mimás az,ahol csupán egy ember akarata érvényesül?Ennek az egy embrnek a tudta nélkül még tanári kinevezésre sem kerülhet sor.Ne állj O.V.mellé.Ne kövess el megbocsájthatatlan hibát.Én szeretnék sokad magammal bizni benned.Reméllem,reméljük nem gondoltad komolyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. “Szerintem igaza van Gyurcsánynak.” Éljen Orbán Viktor külföldi szóvivője és védelmezője Gyurcsány Ferenc. A nyugati sajtó világosan leírta, hogy Orbán diktátor erre Feri megvédi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Gyurcsány nyilvánvalóan hülyeséget mondott.
    Alkalom szüli a diktátort.
    Óriási szerencséje a világnak, hogy a Szovjetúnió még azelőtt megszűnt, hogy Orbán megkaparinthatta volna az elsőtitkári posztot. Egy nap arra ébredtünk volna, hogy mindenhol potyognak az atombombák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Szörnyű, ahogy egy ember megfordul, pár hónappal ezelőtt diktatúra, most már nem. De igen, mert ez a büntetések országa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Ma Magyarországon, legyen az ellenzéki vagy kormánypárti, az Ország Háza közeléből el kellene zavarni. Teljesen új embereket kell kinevezni az ország élére mint például Kónya és Árok Kornél, a Szolidaritási Mozgalom két vezetője, volt katona és tűzoltó, akiket különféle ármány intézkedésekkel felmentettek beosztásukból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Gyurcsány menjen vissza vállalkozónak és tőzsdézzen, Orbán pedig focizzon és a Tokaj hegyaljai szőlőbirtokokat menedzselje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök téved vagy félre van informálva ? Orbán Viktor barátja a bolgár miniszterelnök.Miért tett ilyen kijelentést ?

    “Orbán Viktor a barátom, de amit most csinál, az helytelen”. “Nemcsak, hogy helytelen. Kompromittálja a jobboldali eszmét”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Bírálta Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök az állami televízióban Orbán Viktort reformjai miatt, amelyekkel nemcsak hogy nem ért egyet, hanem egyenesen károsnak tartja azokat az európai jobbközép politikai családra nézve.

    A magyar kormányfőhöz hasonlóan konzervatív Boriszov csütörtöki tévényilatkozatában azt mondta: “Orbán Viktor a barátom, de amit most csinál, az helytelen”.

    “Nemcsak, hogy helytelen. Kompromittálja a jobboldali eszmét” – tette hozzá a bolgár miniszterelnök, akinek szavait a BNN bolgár hírportál idézte pénteken.

    A BNN emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság szerdán jogi eljárást helyezett kilátásba Magyarország ellen arra az esetre, ha a kormány nem módosítja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségét csorbító, illetve a Fidesz hatalmának bebetonozását célzó, a fékek és egyensúlyok rendszerét megszüntető törvényeke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Martonyi a Le Figarónak: Orbán Viktor nem diktátor
    A magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal – erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaró című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon. A cikk címe: “Martonyi: Orbán Viktor nem diktátor”. Martonyi János és Gyurcsány Ferenc versenyeznek egymással ,hogy melyikük tudja jobban megvédeni külföldön Orbán Viktort és rendszerét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Feleselő – viszont!
    Gonoszka – minden sorozat az első lövéssel kezdődik.
    Bumburi – tehát azt kellett volna mondania, hogy itt olyan diktatúra van, ami ellen csakis forradalommal lehet harcolni és fegyverbe? Tetszik-nem teszik: itt még nem tartunk! És EZT mondta Gyurcsány. Nem lojalitás – realitás.
    Feleselő – én a világban általában elfogadott demokratikus elvekre gondolok. Nem harcolunk fegyverrel, csak amikor már nyilvánvalóan és tagadhatatlanul nincs más békés és demokratikus lehetőség. Most még nyitva az ajtó a konstruktív bizalmatlansági indítvány előtt. És mit gondolsz, mi a fenének gyorsították fel snittpali menesztését?
    Na meg ez az 1 millió tüntető, mint nyomásgyakorlás. Orbánnak KÉTMILLIÓ volt – és mire jutott vele?
    tapis32 – ha diktatúra – akkor BÁRMILYEN eszköz bevethető ellene. Szerinted már akkora az elnyomás, hogy fegyverrel kellene ellene harcolni? Nincs más út, mint a vérontás? Csalódtál Gyurcsányban, mert nem hív hadba? Hanem azt állítja, hogy VÉGIG kell próbálni az összes létező BÉKÉS megoldási módot? Egyetértesz Feleselővel: egyik kutya – másik eb, és mindkettő harcolni akar?
    Ráadásul fegyverek és felkészülés nélkül ez nem forradalom, csak egy kis lázongás lenne, ami könnyen átbillenti az önkényuralmat nyílt és kemény diktatúrába. Arra vágytok? Rendkívüli állapotra és Orbán rendeleti kormányzására? Mert Gyurcsánynak van annyi esze, hogy nem hajtja ERRE a malomra a vizet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Bocsánat, nem szóltam semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Gyurcsánynak köszönhetjük a kétharmados Fidesz diktatúrát. Ő járatta le a baloldalt az öszödi locsogásával és az ostoba kormányzásával. Legalább befogná a száját és hallgatna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  23. Noskó Istvánné

    Nem akarom elhinni,hogy ezt mondta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Évek telnek el és még mindig két emberről Gyurcsányról és Orbánról szól a magyar közélet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  25. Noskó Istvánné

    kekec – érthetően elmagyaráztad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. “A közelmúltban Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter egy interjúban elmondta, hogy szerinte Magyarország nem méltó-e az EU-elnökségre, és azt is kifejtette, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt diktátornak tartja.”Gyurcsány jobban tudja: Orbán nem diktátor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  27. Feleselő! Téged Vona küldött ide? Az ő malmukra hajtja a vizet, aki ebezik és kutyázik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Látom, végigsöpört a Népszabán a gyurcsányista mínuszolóhorda.
    .
    gyurcsány legalább kap egy rakást pénzt azért, hogy megvédte orbánt, továbbá így nem csukják börtönbe. Valahol megértem őt, még ha hánynom is kell tőle.
    .
    Ti viszont ingyen vagytok hülyék. Maximum néhány ehetetlen receptet kaptok tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  29. Valami nyugdíjas állást kaptál a fidesztől vagy annyira elvontan sikerült gondolkoznod, hogy a Jóisten sem érti?
    Erre még aludnod kellett volna egyet ha valóban ezt mondtad Feri mert ha ekkorát lépsz hátra figyelmeztetés nélkül nagyon sok emberre taposol akik nem ezt érdemlik!
    Legalább szólj, hogy húzzatok el mögülem ha nem akarjátok, hogy fájjon!
    Lassan már azt hiszem, a fideszt kellene támogatnom, mert az ellenzék csak élteti őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Alpokalja: szerintem nem feltétlen kizárólag újak kellenek. Csak az MSZP, a Fidesz és a DK tűnjön el örökre.
    Felőlem Kónya és Árok mellett Bajnai, Bokros és Békesi is jöhetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Feleselő
    - a hozzád hasonlóknak köszönhetjük a 2/3-os fidesz diktatúrát, akik bedőltek a könnyű út ígéretének, akik megalapozatlan meséknek AKARTAK hinni, akiknek alapvető közgazdasági ismereteik is hiányoznak. A jellegzetes magyar “mások vittek rossz utakra engem, a mások bűne, nem az én hibám” mentalitásnak, a sunnyogásnak, mint nemzeti alapjellemvonásnak az eredménye, hogy itt tartunk!
    Noskó Istvánné
    - azt azért nem állítottam, hogy a “MÉG” szó nekem is nem hiányzott volna!
    Még nincs diktatúra, még nem diktátor. Még “csak” önkényuralom és önkényúr.
    Mert a kormányképes alternatívához hozzá tudta tenni, hogy “még nincs”
    Ditte
    Miért, volt egy pillanatig is kétséged a szövegei alapján?
    Maeldron:
    nem Orbánt, hanem az országot. Nem Orbánnak, hanem az országnak akar egy békés megoldást. Ne ess abba a hibába, amibe Orbán: hogy összekeveri a kettőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. “Feleselő! Téged Vona küldött ide? Az ő malmukra hajtja a vizet, aki ebezik és kutyázik!” Ditte! Ha figyeltél volna akkor olvashattad, hogy én Bajnai Gordonban és egy általa alapítandó új pártban látom a megoldást. Nem a szélsőséges Vonában, nem a diktátor Orbánban és nem a baloldalt tönkretevő Gyurcsányban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Bajnaira Gordonra és egy általa vezetett új pártra szavaznék, az ostoba Gyurcsányra nem! A Fideszre és a Jobbikra semmiképpen nem szavaznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. “Nem Orbánnak, hanem az országnak akar egy békés megoldást. Ne ess abba a hibába, amibe Orbán: hogy összekeveri a kettő” Gyurcsány és Orbán már ártottak annyit ennek az országnak, hogy eltűnjenek a közéletből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. A Bajnai Gordon mögött álló Haza és Haladás Alapítvány:Alapítványunk küldetése

    Célunk a közjóra törekvő, haladó kormányzás felelős és szakszerű gyakorlatának támogatása. Magyarok vagyunk és európaiak, nemzeti hagyományainkra büszke, haladó gondolkodású polgárok.

    Évente átagosan két, kormányzati gyakorlatba átültethető szakpolitikai javaslatcsomagot hozunk nyilvánosságra, közben pedig rendezvényeink és publikációink révén polgári gondolkodói közösséget szervezünk, hogy megvitassuk a XXI. század Magyarországának nagy kihívása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Maeldron! Én sem csak egyedül rájuk gondoltam. Ők mint új arcok, új gondolatok, más szemléletből látnak. Bajnai egy nyugodt, kiegyensúlyozott ember, nem harcias típus. Szerintem ők és még biztosan lennének mások is, akik készülnek kiugrani, csak az időre várnak. Szavahihető emberekre van szükség, nem hazugokra.

    Nem lehet az, hogy még mindig várakozik Ovi arra, hogy majd szerdán meglátjuk, mit mond az IMF és akkor ráér cselekedni. Addig emberek éheznek, a kamatok emelkednek, a forint romlik. Telnek a napok, a hetek, ők meg játszanak velünk.
    Szégyen, gyalázat, amit művelnek.

    Stadionokat épít, a hazug kommunikációjára fordít rengeteg pénzt a kormány.
    Nem akarja meglátni a kétharmad, hogy az emberek többsége nem vezető, hanem ha megszületett, akkor emberien szeretné leélni a családjával az életét. Ebbe beletartozik, a munka, a szabadidő, a pihenés, utazás, a napi megélhetést biztosító munka – ami nincs, az állandó létszámleépítések miatt -. Gyermekek taníttatása, a hobbik fejlesztése, az ötletek továbbgondolása és innováció ebből adódóan. És nem a drog “elismerése” lenne a cél, hogy melyik legális, melyik nem, és a fiatalok ezzel foglalkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. A Bajnai Gordon mögött álló alapítvány:http://www.hazaeshaladas.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. http://www.hazaeshaladas.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. kekec
    Könyörgöm! Ne magyarázd,hogy mit mondott Gyurcsány, mert olvasni és értelmezni gondolom tudunk.
    Nem látsz Te többet Gyurcsányban mint ami van benne?
    Ennyi felelőtlen,elhamarkodott kijelentés után, mindig más magyarázat szükségeltetik, ami kétségessé teszi az eredeti indítóokot.
    Nem vagyunk egyformák, és ahogy elfigyelem nagyon sokan úgy értelmezik ahogy én is.
    Lásd,én azt hittem nem is olyan rég, hogy egy kiforrott politikus.Mára belátom, hogy ez egy naiv feltételezés volt.
    Sőt! Azt is hittem, hogy tanult az eddigi hibáiból, de tévednem kellett ebben is.
    És ezeket a tévhiteket nem más, mint ő cáfolja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. A “vezírnél” jobban senki sem tudja szétverni a jobboldalt!
    Had “melózzon” még egy kicsit, a “jó” munkához idő kell, a munkáját majd értékelik, mind a jobb és bal oldalról!
    Egy a baj, hogy ez nagyon fájdalmas mindenkire nézve!
    Jut eszembe, mi van Tétényi Évával??
    Talán hajlamosak vagyunk feledni??

    További szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. “Módszeresen, csigolyánként törték el a magyar demokrácia gerincét” Bajnai Gordon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Ditte! Aki Gyurcsány Ferencet bírálja az szerinted Jobbikos! Én baloldali voltam és vagyok azonban nem kérek Gyurcsányból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Vacsora közben rájöttem, kire hasonlít gyurcsány.
    .
    Fodor Gáborra.
    .
    Játssza a nagy erkölcsös moralizáló demokratát, közben folyamatosan hazudik. Nagyon rosszul. Folyton lebukik. Hetente ellent mond önmagának.
    .
    Taktikázik, néha jól, többnyire rosszul. A fontos helyzetekben hibázik igazán nagyokat.
    .
    Most épp azt játssza, hogy ő a rendes politikus, aki odakint az ország becsületét védi. Ugyanaz a műsor, mint amikor kiállt azért, hogy ne legyen tüntetés orbán háza előtt. Az igazságos gyurcsány mátyás ferenc megvédi a miniszterelnököt a rossz emberektől. Nehogy felsírjanak éjjel a gyerekei.
    .
    Fodor is megosztotta a saját pártját. Ő se tudta felsorakoztatni az embereket maga mögött. A végén mindig kudarcot vallott a taktikája. Vesztes típus.
    .
    Valódi sikert felmutatni nem tud. Egyetlen konkrét eredményt sem. Tele van “mi lett volna, ha időben felsorakoznak mögöttem” történetekkel a padlás.
    .
    Hiteles baloldali politikusnak túl sokat hazudik. Győztes gazembernek meg túlságosan ostoba.
    .
    Fodor, csakúgy, mint gyurcsány, bukott politikus létére próbálja osztani az észt. Nyílt leveleket írogat orbánnak. Annyival jobb gyurcsánynál, hogy ritkábban kerül elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  44. Szomorú a helyzet. Próbálunk itt segíteni, megbeszélni, és várakozunk, várakozunk. Hátha a kifárad a kétharmad.
    Abba fog kifáradni, hogy ki hogyan tudja a hatalmát átmenti, mennyi pénztartalékhoz tud majd a leköszönéskor hozzányúlni.

    A következő szavazáskor a jelenlegi kétharmadból nem is szabadna senkinek bejutni parlamentbe, ez lenne a legmegnyugtatóbb. Bár ez biztosan egyenlőre álom marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Maeldron! Igazad van. Elég volt a Gyurcsányhoz hasonló levitézlett politikusokból. Bajnai Gordonban és a mögötte lévő alapítványban látok fantáziát, azonban szükség van egy új pártra, új arcokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. Bohém! “A “vezírnél” jobban senki sem tudja szétverni a jobboldalt!
    Had “melózzon” még egy kicsit, a “jó” munkához idő kell, a munkáját majd értékelik, mind a jobb és bal oldalról! Egy a baj, hogy ez nagyon fájdalmas mindenkire nézve!”

    Egyetértek Bohém fenti gondolatával, csak már gyorsabban csináljon egy-két dolgot, remélem az idő nekünk dolgozik, addig megpróbál még mindenki tűrni egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Feleselő – az Alapítványok alapító okiratában nyilatkozni kell a politikamentességről. Tehát az Alapítványból nem lesz párt. Az más tészta.
    A támogatásáról meg annyit: persze, az ÉRTELMES emberek támogatni fogják. Sacc/kb Magyarországon az 5-10 % közé tehető. Éppen elég a Parlamentbe kerüléshez. De a többség hallani sem akar arról, hogy ebből a kátyúból csak fájdalmas intézkedésekkel lehet kihúzni az országot. Inkább hisz a meséknek – mert hinni akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Feleselő! Az új arcok – Kónya és Árok és a többi még készülődő! Ne csak egy párt, erre figyeljünk. Bajnait sokan szeretik még most is.
    De most már a kétharmad megpróbálja ügyészekkel “kicsinálni” a Telekomos üggyel.

    Gyurcsány visszalépett, bár szeretne bekerülni majd a DK révén újból a parlamentbe, ennek valami oka van, hogy a facebook oldalán is ekkorát hátrált? De mi lehet az igazi ok? Van valami a háttérben, amibe talán Bartus Laci belelátna, jó lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  49. Gyurcsány Ferenc a vezető portugál politikai napilapban megjelent interjúban kijelenti, hogy “Orbán nem egy diktátor, Magyarország nem egy diktatúra”. Szerinte Orbán egy “autokratikus vezető, aki szereti a futballt, de egyedül szeret játszani a pályán, ellenfél nélkül”.

    Nos amit Gyurcsány mond az fából vaskarika ha valaki ellenfél nélkül szeret játszani az hajaz a diktatúrára. Egyébként nem attól igazán diktatúra a mostani, mert a DK, az MSZP, vagy az LMP gyenge erőt képvisel a parlamentben, hanem mert jogszabályok sorozatával Orbánék aláásták a jogállam demokratikus intézményeit, és legfőképpen a választási körzetek átírásával illetve a külhoni magyarok választójogával a következő parlamenti választást is jó eséllyel meg fogja nyerni a Fidesz. Az nagyon fura, hogy Gyurcsány ezt nem érti, vagy taktikai okokból nem akarja érteni, mert neki valóban nem érdeke Orbán azonnali bukása, hiszen ma szinte garantált, hogy míg az MSZP simán bejutna a parlamentbe addig a DK nem. Viszont, hogy Gyurcsány ezt mondja azért nagyon szomorú mert világos, hogy kizárólag önnön politikai jövője izgatja akár azon az áron is, hogy Orbán maradjon hatalmon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. Itt az emberek azért tüntettek, éhségsztrájkoltak, mert diktatúra van. A hangulat az országban 2001 óta meg van mérgezve, és ennek egy darabig nem is lesz vége. Nem értek egyet Gy.F-fel, hogy pusztán arról van szó, hogy OV autokrata. – A fidesz-kndp-jobbik pártok 8 év alatt mást sem csináltak, mint megírták, kidolgozták az egész rendszerüket, amit most felépítettek. És nem a demokráciát építették fel. Vagy van átmenet a kettő között? Én úgy érzem, hogy 2001 óta a fidesz a nem velük szimpatizálókat következetesen a hazaárulók kategóriájába helyezte el, és ezt az ideológiáját azóta is fenntartja, és táplálja. Közben pedig, felnőtt egy új nemzedék, a mai huszonévesek, és lám, azok már úgy élik meg a demokrácia eltiprását, mint a magyar függetlenségért folytatott szabadságharc nagy idejét… Sajnos, Magyarország olyan sorsra fog jutni, amilyet választ! Mert azok is választanak, akik nem mentek el szavazni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány: még nincs kormányképes alternatíva 2012. január 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos