Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan manipulál és provokál a HírTV? 2011. szeptember 22. csütörtök 15:20 | AN

  • Hozzászólások(131)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?

Budapest – A HírTV egy munkatársa a mai napon felhívta szerkesztőségünket, majd azt a kiforgatott hamis állítást igyekezett az Amerikai Népszavának tulajdonítani, hogy mi azt állítjuk, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása miatt Budapest Európa antiszemita fővárosa lett. Ezzel szemben mi arra hivatkoztunk, hogy a nyugati sajtó már korábban Európa antiszemita fővárosának nevezte Budapestet, és epedve várjuk, mikor vonják vissza ezt a címet a magyar fővárostól.

A HírTV a mai napon kétszer hívta fel szerkesztőségünket. Első alkalommal interjút szerettek volna kérni tőlünk szerkesztőségünk álláspontjával kapcsolatban, amelyet Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával kapcsolatban tettünk közzé (“Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését“, AN 2011. szeptember 21.). Közöltük, hogy ezen a közleményen kívül nincs mondanivalónk az ügyről, a közleményben szereplő véleményünket fenntartjuk, ez a vélemény nyilvános.

Néhány perccel később ismét telefonáltak, hogy csupán egyetlen kérdést szeretnének tisztázni. Mégpedig azt, hogy fenntartjuk-e azt az állításunkat, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával Budapest Európa antiszemita fővárosa lett? A szövegben ugyanis az szerepel, hogy “Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle”.

Ekkor közöltük a riporterrel, hogy amit ő mond, az csúsztatás és hazugság, ugyanis mi nem állítottuk azt, hogy Budapest attól lett Európa antiszemita fővárosa, hogy visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címét. Azt írtuk, hogy a nyugati sajtó már korábban ezt a címet adományozta Budapestnek, amitől jó lenne, ha megszabadulna. A Google segítségével ezt a HírTV is megtalálhatja. Egyébként ez a minősítés felcímben a Spiegelben jelent meg 2010. október 14-én, ez bárki számára ellenőrizhető (Europe’s Capital of Anti-Semitism, Budapest Experiences A New Wave of Hate Spiegel Online International 2010. október 14.).

Felolvastuk a nyilatkozatunknak azt a részét, amelyben világosan az szerepel, hogy ezt a nyugati sajtó írta Budapestről, már azt megelőzően, hogy Kertész Ákos a levelét megírta volna. Ezért semmiképpen sem lehet a mi mondatunkat úgy értelmezni, mintha a díszpolgári cím visszavonása miatt mi adtuk volna ezt a címet Budapestnek. Az alábbiakban idézzük a teljes bekezdést, amelyben az idézett mondatok szerepelnek:

“Meggyőződésünk, hogy Magyarország ordas eszmék foglya, ez az ország nem nézett szembe a második világháborúban és a népirtásban játszott szerepével. Kertész Ákossal együtt valljuk, hogy Magyarország emiatt átok alatt van, nem nyert feloldozást, és nem szabadul az átoktól, a kudarcoktól, a reménytelenségtől, a gyűlölettől, a populista és demagóg uszításra épülő nacionalizmustól, a fenyegető diktatúrától és annak következményeitől, amíg ezt a mulasztását nem pótolja. Álláspontunk szerint ez az oka annak, hogy – amint azt a nyugati sajtó megfogalmazta – “Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa”. Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása ezt a nem túl hízelgő rangot erősítette meg. Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle.”

Ezután a riporter azt akarta kimondatni, hogy fenntartjuk a véleményünket és a nyilatkozatban szereplő mondatot felhasználhatják. Közöltük, hogy tisztában vagyunk a HírTV módszereivel, és hogy engedély nélkül ezt a beszélgetést is nyilván rögzítik, ezért azt kértük, hogy kivételesen ne csúsztassanak, hanem azt mondják, amit mi írtunk. Egyébként pedig a szöveg nyilvános, abból lehet idézni, de ezt kivételesen tegyék úgy, hogy abban a korábbi hazug állítás ne szerepeljen, mert azt mi nem írtuk, nem mondtuk, az a Spiegelben jelent meg.

Ezzel a példával csupán szeretnénk bemutatni azt, hogyan működik a Fidesz hazugsággépezete. Van egy Spiegel cikk, ami egy évvel korábban jelent meg. Visszavonják Kertész Ákos díszpolgári címét, amelynek kapcsán mi emlékeztetünk arra, hogy a nyugati demokráciák sajtójában Budapest Európa antiszemita fővárosaként jelent meg, és epedve várjuk, hogy ezt a címet visszavonják tőle. A HírTV ezt összemossa úgy, hogy mi azt állítjuk, hogy a díszpolgári cím visszavonása miatt lett Budapest Európa antiszemita fővárosa. Majd felhívatják a szerkesztőséget egy riporterrel, hogy az kérdezgessen, azt engedély nélkül rögzítik, és a szavakból összevágnak egy olyan nyilatkozatot, mintha mi azt nem cáfolnánk, vagy egyenesen megerősítenénk, amit ők hazudnak. Ez a stílus a náci Németországra emlékeztet.

Természetesen nincsenek illúzióink, ismerjük a HírTV módszereit, goebbelsi propagandastílusát. De miután ma Magyarországon ez a mindennapok része, védekezni nem lehet ellene. Legfeljebb majd bepereljük őket, ha hazudnak, és kíváncsian várjuk a független magyar bíróság döntését. Ezt a kis jegyzetet azért is írtuk meg, hogy előre rögzítsük, mi történt, mi az igazság. Nem mintha ez bármit is számítana a mai Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +61 ( 89 szavazatból)
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?, 4.4 out of 5 based on 56 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(131)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

131 Reader’s Comments

  1. e-Vita írja:
    “Kedves Németh Péter, azért a hibákból is lehet tanulni, és legalább saját maga érdekében próbálja azt a vezérelvet magáévá tenni: bízni senkiben sem szabad. Különösen olyanban nem, akiről azt hiszi, hogy barát. Olyanban meg pláne nem, aki azt mondja “bízz bennem!”. Hiszen aki kivont karddal közelít, abban bízni lehet: biztosan tudni, hogy ellenség. De aki mosolyogva, mézes-mázos szavakkal, annak mindig figyelni kell a kezét: nem rejteget-e benne kést. Ha “barát” áll a háta mögött, akkor sűrűn tekintsen hátra.
    Ha ezen elv alapján cselekszik, akkor nagy baj nem érheti.”
    .
    Mekkora szerencse, hogy a világ nemcsak férfiakból áll! Érzelmek és nők nélkül még embertelenebb és kegyetlenebb lenne a valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. “Kertész Ákosnak meg csak igaztalansága van és hazugsága. Jó ezt kimondani. Felszabadító. Miképpen azt is ki kell mondani végre, hogy Auschwitz nem teszi zárójelbe mindazt, amit Shakespeare, Liszt, Kosztolányi, Németh László, Ady vagy éppen Petőfi mondott, írt a zsidóságról.”
    Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

    Akkor ezért most adjanak Kossuth díjat ennek a bunkónak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  3. Avi! Neki szabad, ővé az ötös számú párttagkönyv! Sőt! Futó Barnabás, Kaya Ibrahim és Joszip Toth védője is nyilatkozott már Kertész Ákosról, persze nem pozitívan! A Kövér család hatalmas adóelsikkasztását védeni az erény! Ez a fiúk morális szintje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  4. Vajon mi a célja a zsido tuladonu Amerikai Népszavának, ezzel a kertész ákosnak súgott gyalázkodó cikkel. Találgassunk! A zsidok már nem tudják tovább fosztogatni M.országot?Vagy a zsidok növekvő befolyását megakasztotta az Orbán kormány?Vagy Rettegnek a felelőségrevonástol amiért tönkre tette az Országot a zsido származású gyurcsány ferenc és hold udvara. Vagy azt a hosszú távú tervet,hogy Magyarország lakosságát 4millióra csökkentség adminisztratív módszerekkel,hogy az arabok által netán elfoglalt izraelből biztonsággal tudjanak hova menekülni.Talán a felsoroltak mind igazak. Bár tudott dolog,hogy sok országban van sokkal keményebb antiszemitizmus,ezek az országokról mégsem jelennek meg gyalázkodó cikkek,Vajon miért,miért fontos a zsidoknak ennyit foglalkozni Magyarországgal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -29 (43 szavazatból)
  5. Tisztelt Olvasóink,

    “bill” antiszemita bejegyzése sérti az Amerikai Népszava szabályzatát, de azért beengedjük ide, hogy mindenki lássa, milyen gondolkodás áll – szerintünk – amögött, hogy a magyar nép mindent eltűr Orbántól és csendben szemléli a demokrácia felszámolását. Azt gondolják, hogy mindez a zsidók ellen van, ezért úgy gondolják, hogy ez rendben van. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (28 szavazatból)
  6. Kedves admin!
    Ezt én nem nevezném gondolkodásnak, ez az új náci papagájkommandó hangja.
    Ha ők veszik át Ovi hatalmát akkor erre számíthatunk?
    Én 120 évre visszamenőleg sem tudok zsidó ősömről, de az ilyen hangok bennem is félelmet és dacot keltenek.
    Az ilyen csökött nácitól bármi kitelik és annak ellenkezője is ezért együttélésre nem alkalmas.
    Még remélem, hogy kevés ilyen “írástudó” van Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. bill -szerinted a ZSIDÓK fosztják ki Magyarországot? Nem a fidess (és személyesen Orbánc és az ő jobbkeze, Eltolcsy)?
    “Magyarország, CDS: 526

    Szóval lehagytuk a PIIGS országok két tagját is országkockázatban… gratulálok!

    Egyébként két hét alatt nőtt bő 100-zal a CDS-ünk, még csak 415 volt mielőtt bejelentették a végtörlesztést, azóta emelkedik… Amúgy tavaly áprilisban még csak 180 volt, azóta háromszorosára nőtt.”
    egy év alatt 6 százalékkal esett vissza Magyarországon az új ipari megrendelés mértéke, ami egész Európában a legrosszabb.”
    Mivel kétségem van az elmebeli képességeid felől (miazhogy? nagyonis!) ezért némi magyarázat:
    PIGS – disznók nem a hízómalac, hanem a gyengén bukdácsoló uniós déli országok (Portugália. Itália, Görögország és Spanyolország)
    A CDS felárban az a jó, ha minél alacsonyabb (tehát a megháromszorozása nem jó hír!)
    Ha valami, az ország egyre nagyobb gazdasági kockázata növeli a fizetendő kamatainkat: azaz az adósságot – az ipari termelés csökkenése meg azt okozza majd, hogy ez a helyzet csak romlani fog.
    ÉPESZŰ zsidó nem vágyakozik egy gazdaságilag kivéreztetett országba, ahol a BTK-ból kifelejtik a holokauszt-tagadást. A németzek is majd belerokkantak, hogy valamennyire szanálják az NDK-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  8. Bill fijam.
    TE olyannyira sötétnek láccol firkantásod alapján,
    hogy a negrócukor vakítóan világít a szádban.
    ( Láttál már negró-cukorkát ? Fekete a színe , mert az a torok kéményseprője.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  9. Bill:
    megmondom én mit akartak velünk a zsidók legutóbb üzletelni , államszinten :
    Felajánlották Magyarországnak hogy egy (1) Grippen árából a mi meglévő MIG21 .-eseinket modernizálják és NATO kompatibilissé teszik.
    Azt tudni kell Magyarországnak a légtér-védelemre csak magassági elfogó-vadászre van szüksége. A MIG21.-es erre tökéletesen alkalmas. Még mindig az egyik leggyorsabb gép és megfelelő elektronikával , fegyverzettel csodákra lenne képes.
    De nem ! Az úrhatnám akkori magyar vezetésnek nem jót üzent a gondolat :
    ” csóró ország neakarjon olyan repülőt amit nem tud kifizetni annélkül hogy ne okozzon nehézséget a gadaságában “.
    Ígyaztán nem is reagáltak a világ második legerősebb légierejét fenntartó ország álami szintű baráti gesztusára.
    Namost megkérdezem tőled : Vajon melyik párt volt akkor hatalmon ? ( Feltéve ha emlékszel rá. Mert a magadfajtának nemigen szokott lenni hosszútávú memóriája. Csak arra bírtok emlékezni , amit három napja mondott összetartáskor a helyi nemzetvezető-testvér.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. Bill te egy nagy mocskos nyilas vagy, náci , fasiszta.Undoritó még olvasni is soraid.Pusztuljatok!+

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  11. Bár ez nem a rémhírtv-től származik de ua a kategória ! Ma az Anyukámnál a háttérzajként szóló Kossuth vagy Petőfi adón hallottam pakolgatás közben a következőt ! A világgazdaságról értekeztek, és éppen azt magyarázták hogy miért van a görögöknek úgy 350-370 milliárd Euró tartozásuk ?! Kiderítették , hogy ez valójában csak 15 milliárd , a többi az a hatalmas uzsorakamata a nyugati UZSORÁSOKNAK !! Nekem az jön le hogy ezt akarják ráhúzni a magyar helyzetre is (no meg A GYURCSÁNY) ! Számomra továbbra is az körvonalazódik “kishazánkban”, hogy itt minden addig volt elviselhető az “Únijó”-ból amíg ez a patkány elmondhatta magáról hogy fél évig “Ö” volt az elnöke ! Most már ki kéne vonulni , mert hogy nézne az ki ha netán újra körbe érne az elnökségi sor és valaki más is esetleg 25 év múlva elmondhatná magáról hogy az “Únijó” soros elnöke !! Mert ugye nem a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG volt a soros elnök hanem a csuti patás !!!
    Jobb lenne ha visszavonulna a malacai közé a disznóólba !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Tisztelt Geyza ! Te úgylátszik ,nem tudsz róla, de azidőben jelentek, meg légterünkben, a ,rovásírásos, felségjelű, szittya- sárkányrepülők! Melyek, zuhanórepülésben , is képesek voltak emelkedni, sőt! emelkedés közben ,is képesek voltak zuhanni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. bolygó: “itt minden addig volt elviselhető az “Únijó”-ból amíg ez a patkány elmondhatta magáról hogy fél évig “Ö” volt az elnöke!”
    .
    Nemcsak amiatt. Aki jár-kel az országban, lépten-nyomon öles táblákkal találkozik, amiken azt teszik közzé, hogy ez és ez a fejlesztés hány száz és száz millió forint uniós támogatással épül(t). Se szeri, se száma ezeknek az Új Magyarországot propagáló hatalmas tábláknak.
    Ha ez azek EU-s pénzek nem jönnének tovább, lassan se fejlesztés, se munkahely nem lenne az országban.
    Vajon arra miért nem gondolnak az Európai Unió ellenesek, hogy felkopna az álluk a munkavállalóknak az unió – és annak sok-sok milliárd forintos anyagi támogatása – nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Kedves Provokativ !

    Azert nem gondolnak erre az EU ellenesek, mert arról a “pártszóvivők”
    se beszélnek.
    Öregszeder beszélgető társunk egyik hozzászólásában a
    Jehova tanuihoz hasonlitotta az egyik párt hiveit, szerintem több párt
    ” vakonhivőkre” igaz:
    ” legveszélyesebb hogy a saját érték, az egyéniség törlődik ”
    mivel az önálló gondolkodást felülirja a ” panelgondolatok” szajkózása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Ez a cikk is jó példa a vakonhivőkről :

    http://szeretgom.hu/content/68977-a-fidesz-frakcio-940-millio-forintos-pert-akasztat-a-varossal-a-suzuki-nyakaba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Mennyi nyakatekert felrebeszeles! Senki nem akar a temaval komolyan foglalkozni. Kertesz Akos, mint elismert magyar allampolgar, leirta velemenyet, gyakorolva a szolas szabadsagat. Aki ugyet akar csinalni a velemenyebol, bizonyitsa be, hogy az ellenkezoje a valosag. Kivanok sok jo szerencset annak aki be tudja bizonyitani a mai Magyarorszagon, hogy Kertesz allitasai hamisak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. Bill!
    te szegeny szerencsetlen szellemi nincstelen!!!
    surgosen menj orvoshoz!!nagyon nagy szukseged lenne egy jolzarodo kenyszerzubbonyra!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ilyen “bill” nevű fanatikus buták, még mindig hisznek a zorbáni fasiszta vezetésnek. ezeknek a szemét nem lehet kinyitni, ezek a “hírtvfanok”….. ezek egy ismeretterjesztő adót nem ismernek, műsort nem láttak…pedig szokott azokon menni film a múlt századi fasizmusról, megnézhetnék tanulságképpen… és a legdurvább az, hogy ezek a régi filmek rettentő kísértetiesen hasonlítanak a mai magyar kormány ténykedéseire…..illetve az volt előbb, és ezek tanultak a Duce, és a führer ténykedéseiből…..én csak a partizánokat keresem, amíg el nem érjük a “Duce” fokozatot…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Tisztelt LPD! Erről van itt szó, mert ezek csak a nyakatekert gondolkodás módját ismerik ! A fidesz kommunikációja szerint már régen nem az a rossz ami tényleg az ! Az a rossz, vagy a legrosszabb aki felhívja arra a figyelmet ! Magyarul ha valamiről nem beszélünk az nincs! -Hát a nagy lóf..szt!! Ezek sajnos így működnek!! Vele együtt itt az MSZP-SZDSZ áldásos 8 éve , ma már szinte nincs lehetőség arra hogy valaki elmondja a véleményét, amit legalább 200000 ember lát vagy hall! Úgy néz ki ebben nem is lesz változás egy darabig ! Ezért kell hogy ott legyünk a tiltakozásokon minél többen !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. bolygo!
    -”a fidesz kommunikacioja…”-,……………………vagy legalabbis annak csufoljak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. A királyi M1 se különb. Az adóemelések bejelentése után elmondják, hogy az Eu több államában is emelték az áfát. Ennyi. Azt már elfelejtették hozzátenni, hogy hol, mennyire emelték. Sehol nem emelték az EU ajánlás fölé, és hogy a magyar áfamérték lett a legmagasabb az EU-ban.
    Ugyanezt a csúsztatást eljátszák a bank adóval is.

    Hogy a bill félék honnan veszik a baromságaikat az rejtély előttem. ki agyal ki ilyeneket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. A következő tényezők teszik tönkre a mindig is virágzó, tévedni, hibázni, baromságokat beszélni képtelen, dicső, fénykorát élő mélymayar fajt és gazdaságot a történelem során folyamatosan:

    1, zsidók
    2, bankok
    3, idegenek

    És ezek különféle kombinációi..

    Pl. a bankok azok mind a zsidók kezében vannak, akik – mint az köztudott – az egész Világot, de elsősorban a Magyart akarják leigázni és elpusztítani, hogy aztán jól uralkodhassanak rajta.

    ÁÁÁÁHHH… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Ezeknek HALVÁNYLILA fogalmuk sincs arról, hogy a nemzeti jövedelem 80! azaz NYOLCVAN százaléka a külkereskedelemből származik. Ennek igen nagy része az Unióból. Kilépés esetén azonnal Áfát és vámot kellene fizetnünk, azaz a forgalom a töredékére esne, mivel megdrágulna a magyar áru. Most éppen NULLA gazdasági növekedést hozott össze Eltolcsy, és máris gebasz van, mi lenne, ha zuhanás történne? Ezek az Enver Hodzsai Albánia életszínvonalára vágynak? Vagy Észak-Koreára? Van arról fogalmuk?
    Nagyon hízelgő a negróvilágítás erre a fekete lukra, ami az agyuk helyén tátong!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. nesin – meg elmondják, hogy mindenki a zorbán zseniális magyar bankadóját másolja, és elfelejtik megemlíteni, hogy
    A Gyurcsány találta ki
    B Sehol sem olyan irracionálisan magas, hogy megfojtsa a hitelezést
    C Nem a költségvetési lukakat tömködik, hanem tartalékalapot képeznek belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Tisztelt hozzászólók!
    Nem kívánom megvédeni a bill nevű kommentálót, viszont néhány megszívlelendő tanácsom lenne. ( Nekem mint zsidó nő férjének egyébként is illik pártatlannak lennem) Nem tudom, hogy kik törekednek világuralmi hatalomra – ez nem olyan egyszerűen eldönthető kérdés, amire itt e fórumon végleges eredményre lehet jutni- viszont azt látom, hogy ezen az oldalon is forr egyesekben az indulat. Ahogy idősödő fejjel elnézem a világ történetét megállapítható, hogy nincs mit egymás fejéhez vágni. Egyszer ez egyik fél bántja másikat, másik alkalommal ez fordítva történik. Avagy nem tudjátok, hogy az indulat indulatot szül?! Dehogynem tudjátok. Tudjátok mégis ezt teszitek. Egyesek durva szavakkal ócsárolják a bill nevű hozzászólót. Talán meg kellene értelmes és józan szavakkal válaszolni, miért nincs igaza. Én nem értek a politikához, de lehet, hogy ti sem. Mert ha értenétek /Geyza, gyuri, bolygó meg asher …./ akkor nem lennétek ilyen trágárak. Mint mondtam nem tudom megmondani, hogy a mindenkori politikai elit jó vagy éppen rossz döntéseket hoz, ezt majd eldönti az idő. Egy dolgot viszont biztosan tudok. Ha szeretem a hazámat, a népemet akkor idegen földön nem becsmérlem. Ha nem szeretem akkor az más tészta. És végül egy szelíd kritikát had írjak Tisztelt Admin. Látom sietett válaszolni bill-nek. Rendben is van. De siessen válaszolni a csúnya szájúaknak is, hiszen a tisztesség így kívánja. S. Kele

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Avi
    2011. szeptember 24. szombat
    04:17

    ez a bunkó Madách díjat kapott. a Mester forog a sírjában állítom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. kata 2011. szeptember 25. vasárnap 00:03
    “Kedves Provokativ!”
    Nem lehetne, hogy soron kívül megtanulsz olvasni és írni is, és utána helyesen írod le a nevet a megszólításnál? Ha nem megy, inkább hagyd ki, mert többször is hibásan leírva látni, fölöttébb provokáló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. kele írására (2011. szeptember 25. vasárnap 20:40) válaszként:
    “- Hölderlin ist ihnen unbekannt? – kérdezte dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
    – Ki volt az? – kérdezte a német őr.
    – Aki a Hpyerion-t írta – magyarázta dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
    – Kik ezek? – kérdezte az őr.
    – Költők – mondta dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
    – De ismerem – mondta a német őr.
    – És Rilkét?
    – Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte dr. K. H. G.-t.”
    .
    Csak finoman, jólnevelten. Isten ments, hogy megsértsük emberi önérzetében azt, aki magasról tesz a másokéra, és ha teheti, az életükre tör.
    Kultúrember jólnevelten löveti le magát.
    .
    Kedves kele,
    azt írja: “Nekem mint zsidó nő férjének” — megkérdezte a feleségét, hogy ő is ilyen jólnevelten viszonyul-e a kérdéshez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Eldrad (2011. szeptember 25. vasárnap 19:27):
    Kihagytad:
    4. néger biciklisták
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. @bill (2011. szeptember 24. szombat 13:44)
    Jó helyen kapiskálsz, csak a helyzet még ennél is sokkal rosszabb:
    Mi, zsidók már valóban nem tudjuk tovább fosztogatni Magyarországot; próbáltuk, de Orbán már mindent elvitt. Orbán valóban útját állta a terjeszkedésünknek, ez abból is látszik, hogy ma ismét nem jó zsidónak lenni Magyarországon. Pedig bölcseink a Gellérthegy alatti barlang alatti barlangban éjt nappallá téve dolgoznak az ország teljes tönkretételén és kiszipolyozásán, de hiába: sajnos, Orbánon nem tudtunk kifogni, átlát rajtunk, ahogy te is.
    Abban tévedsz, hogy Magyarország lakosságát adminisztratív módszerekkel 4 millióra akarjuk csökkenteni.
    Egyrészt a helyes szám 250 (kettőszázötven) — annyi, amennyi egy skanzen lakosságához kell, győzelmünk után rajtuk mutatnánk be, milyenek voltak a magyarok.
    Másrészt itt sikerült kifognunk Orbánon, a saját minisztériumaival végeztetjük el a piszkos adminisztratív munkát. Ha olvasol újságot (látom, az AN-t igen, ez a jó ízlésedet dicséri), láthatod, hogy már a kezdeti eredmények is igen biztatóak, például hamarosan nem lesz orvos, ápoló stb.
    Jól látod azt is, hogy Izrael lakossága ide akar menekülni, ebbe a tejjel-mézzel folyó Kánaánba. Esetleg nem ártana elgondolkodnod, nem akarsz-e bevándorlási útlevelet kérni a leendő palesztin államba. Izrael jelentős infrastruktúrát fog hátrahagyni, jövedelmező fosztogatás néz ki belőle. Az építést meg végezhetné a veled együtt odatelepülő szorgos, dolgos, magas színvonalú magyar munkaerő.
    Szebb jövőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Kele kívánságát részben teljesíteni tudom, miközben nem értem miből gondolja, hogy ordas eszmék hirdetőivel mindig szépen illik beszélni. Nem akarom – mert lehetetlen – meggyőzni Billt és Eldradot. Viszont semmi nem tiltja a közéleti tájékozódást számukra sem. Bemásolom máshová írt bejelentkezésemet, nézzenek utána állításaim igazának. ( Ha már használnak internetet nem oly nehéz!)
    Nem Kertész Ákos újítása volt a “genetikailag” kifejezés. Orbán Viktortól hangzott el: …”a baloldal genetikailag mindig ráront a nemzetére…” gondolat. Abban hibázott Kertész Ákos , hogy nem tette idézőjelbe a kifejezést, ami a kitüntetésébe került. Orbán Viktor Miniszterelnök pedig abban, amikor egy szava nem volt ezzel kapcsolatban, nem igyekezett Kertész Ákos segítségére, és nem vállalta saját korábbi mondatait. Ugyanakkor visszavonták Kertész Ákos Díszpolgárságát. Méltánytalan módon. A mindig igazat mondó ember már mindenről elmondta az “A” és “B” variánst, tehát az ellenkezőjét is. Számonkéréskor hivatkozhat erre is és arra is- aktualitás szerint. Egyébként – nem tudom feltűnt-e? -nem szokott kérdésekre válaszolni. Akkor is igazat mondott, amikor állította készen áll a kormányzásra és felmutatta a kezében tartott iratokat. Csak azt nem mondta mi van benne. Rengetegen hitték el a semmit, hiszen konkrétum el nem hagyta a száját. Mindenki arra gondolhatott amit szeretett volna megvalósulni látni. Eltelt közel két év és kezdjük sejteni a mappák titkát. Tapasztalhatjuk is, mindenki a saját bőrén. Ám aki a tapasztalatának sem hisz annak nincs segítség, ellenszer sincs , működik a taktika. De nem elég a tapasztalás, olvasni sem árt és az összefüggéseket meglátni. A tájékozódáshoz rendelkezésre áll majdnem minden információ, ha nem is az összes, de azokból is kiderül ez meg az, csak végig kell gondolni a történéseket, utána nézni az elhangzott előzményeknek. Megírják a jelentős eseményeket az újságok, tehát hozzáférhető információk vannak azok számára, akiket ez érdekel. Ilyen például a jegyzőkönyvek nélküli előző jobboldali kormányzás. Emiatt nincs is számon kérhető dokumentuma az adott időszaknak. Erőlködhetett Keller László a szocialisták élén, nem volt dokumentum, lukra futottak. Polt Péter akkori Főügyész bizonyíték hiányában joggal utasított el minden keresetet, csak nem éppen etikusan. A FIDESZ nem járult hozzá vizsgáló bizottságok létrehozatalához önmaga ellen, a szerencsétlenkedő szocialisták pedig ötletszegének voltak a megoldásban. Azt hitték úriemberek klubjában ülnek. Elítélt szocialistákról sokat hallunk azóta, de csak keveset FIDESZ perekről, az egy Varga Tamást kivéve, aki 3,5 évet kapott.. Pedig volt székház ügy, Ezüst Hajó Kft , Magyar Vizsla, Josip Tot és Kaja Ibrahim, szerver feltörés, bányák, szőlők, egyebek. Dokumentált időszakról beszélek. Hab a tortán, hogy mára már van plágium gyanús doktori cím második hete, maszatolva a keletkezés körülményei felett, bizonyítható cáfolat helyett. Meg lesz új választójogi törvény testre szabottan.
    Az elhíresült Balatonöszöd-i beszéd is jellegzetes műfaja napjainknak. A kommunikáció jól kiragadott és szándékoltan indulat keltő volt, az ellenkezőjét bizonyította a beszéd valódi céljának és tartalmának. Már az sem volt fontos innentől fogva kinek szánták és miért? Kevesen vették a fáradtságot utána nézni mi hangzott el. Máig beszédtéma, de csak néhányan olvasták el amiről véleményük van. Mert elegendő az érzelmek felkorbácsolása, nem mindig a tényekre alapozva a mondanivalót. Elégnek bizonyult a konkrétumok helyett a jelképes beszéd. Működik az: “Oszd meg és uralkodj! ” elve, eltereli rengeteg ennél lényegesebb dologról a figyelmet.
    Egy szégyenletes példa az engem bőszítők közül: Semjén Zsolt Keresztény Demokrataként kamaszos büszkeséggel nyilatkozott a karaktergyilkosságban vállalt szerepével kapcsolatban Gyurcsány Ferenc ellen. Ez lenne a keresztényi tevékenység lényege? Ráadásul nem is pironkodva mondta. A katolikus egyházi méltóságok nem tiltakoztak, a “Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat! ” bibliai gondolat nevében. Miért nem kérik ki intézményesen maguknak Semjén mondatait azóta sem? Tudom Latin-Amerika messze van, a híradók sem foglalkoznak külpolitikával ma már. A belpolitikai nyilatkozatokra nem is akarok kitérni. Arrogáns, pökhendi, másokat lenéző és szóhoz jutni nem hagyó akarnokok hiszik magukat felkentnek, a dolgok egyedüli tudójának. Az ” Amiről nem beszélünk az nincs is” korszak diktátuma jött el. Sőt, az információk gátlástalan hamisításának idejét éljük. De nem teljesen reménytelen a helyzet, pótolható a hiány A letagadott információk beszerzésével, utána olvasással, beszélgetéssel.Latin -Amerikához visszalépve: az ottani katolikus egyház képviselői, a szegények egyházaként vált világszerte ismertté. Igazi baloldaliak, nem szégyenítik meg a bibliai szent szöveget, aszerint is cselekszenek. Ezzel szemben a mi egyházunk és volt jobboldali politikusok sem dicsekedhetnek pozitív történelmi tettekkel. Tragikus a történelmi részvételük abban is, hogy Horthy Miklós kormányzása idején egyházi áldással hajtották ki a frontra a hiányosan felszerelt hadsereget meghalni. Az akkori jobboldali politika tévedéseinek árát máig fizetjük. Anyagilag évtizedekig, politikailag és szellemileg máig terjedően. Napjaink történelme egészen odáig, Trianon és következményéig nyúlik vissza. Mikor számolt el ezekkel a tévedésekkel a jobboldal? Az akkori soha, a mai szintén nem. Lehet Trianont emlegetni és keseregni, de mi volt a magyar politikusok, katolikus egyház felelőssége és mi az akkori állampolgároké? A mai egyházra visszatérve: mikor számolnak el papjaink a múltjukkal, a politikában vállalt szerepükkel? Tevékenységükből másik példa: miért nem képesek a modernitást elfogadva engedni a fogamzásgátlók szedését.? Aki nő és szeret – házasságban vagy azon kivül – várandós lehet. Ki állítja, hogy Istennek nem tetsző, ami előzmény és ami ezután bekövetkezhet? Na és a háborúkkal mi a helyzet? Úgy gondolom Isten mindenhatósága erre is kiterjed az egyház intézményének engedélye nélkül is. A hit a fontos nem a szervezet. Elítélés, megbélyegzés helyett az örökbefogadás gyorsítását kellene megszavazni és anyagilag támogatni. Helyette az abortusz tilalmát ismételgetik, a lelkek tulajdonát remélve. De ha már itt tartunk miért nem téma a katolikus egyház besúgóinak múltja, pedofiljainak tettei, adózás nélküli és aránytalan támogatásuk + az 1%, amit kapnak azoktól, akik nem jelölnek senkit adózáskor a mellékelt űrlapon. Vagy újabb példaként hogyan számolnak el azzal a ténnyel, hogy tavaly más egyházakat hagytak kizárni az elismert egyházak közül? Elég magyarázat erre az érdek? És megismétlődik a példa, amit a II. Világháború kapcsán leírtam, csak ez most velünk. a szemünk előtt zajlott: gárdisták avatóján áldást hintett az egyház képviselője Sólyom László Köztársasági Elnök ablaka alatt. Aki nem látott semmit, mert szava nem volt ezzel kapcsolatban . Nem volt szeme, később füle sem, amikor nem hallotta az ‘56-os megemlékezéskor a Műszaki Egyetem előtt felvonulva – háta mögött a tömeggel! – mit skandáltak :…”Gyurcsányt a Dunába, a többit meg utána!:::” Mondhatom derekas tett volt, s utólag sem reagált az elhangzottakra. De a baloldalt megrótta etikai okokból. A gárdisták betiltásuk óta is az utcákon vannak, tüntetnek a legnagyobb nyugalommal feszítve egyenruhájukban. Nincs rendőri intézkedés, hivatalból indított ügyészi eljárás. Hol a beígért két pofon és két hét múlva rend lesz? Ez lenne az? Máig nem gondolja végig és nem vitatja meg meg egy egész ország ezeket a kérdéseket, nem a politika, nem az egyházi tematika része. Vajon miért? Mitől válna éretté egy ilyen társadalom? És nekünk mi a mostani felelősségünk, ha nem teszünk fel kérdéseket a jelenlegi helyzetünkkel kapcsolatban? Mitől venné észre bárki a saját személyes felelősségét, az eseményekben játszott szerepét? Inkább hagyja magát megvezetni, újabb kanyarokba sodorni. Önállóságot mellőzve elfogadja a kész gondolatokat, amit számára felkínálnak, kétkedés nélkül. Vagy mi van a hozzá nem értő kormányzással? A katasztrofális gazdasági helyzettel, nyilatkozatokkal bedöntött forint zuhanással, deviza hitelesekkel, munkanélküliséggel, akár a BKV-val, leállított , nem működő beruházásokkal, kapkodó rögtönzésekkel? Meddig lehet az elődökre hivatkozni? Egy másik lényeges kérdésre térve: a szocializmusban fontos volt a tovább tanulás. Ingyenes, támogatott . Szellemileg, mentálisan sikk volt műveltnek lenni.Olvasni, színházba, moziba járni rendszeresen. Az elszegényedés miatt ez mára elérhetetlen a többség számára. A múlt rendszerben legalább felismerték a tudás jelentőségét. Más lapra tartozik, hogy akkoriban sem igazán honorálták a tudást. Arra most nem térek ki, ami a bukáshoz vezető állapotokat jelentette rendszer és világszinten. Tudjuk nem bírta a társadalom a sok ingyenességet. A mostani helyzetre is igaz ez a megállapítás. A FIDESZ ellenzéki pártként kőkeményen tandíj elleni fellépő volt, ma horribilis hozzájárulásról döntenek .Ráadásul már ott tartunk, a művelődés nem fontos. Hogy miből következtetek erre? A pedagógiai és iskolai reformból, a most 16 évre leszállított tankötelezettségből. Kik fogják és milyen értelmi szinten elhagyni nemsokára az iskolákat? Ahogy a törvények nem ismerete nem ment fel senkit annak hatálya alól, úgy a tények nem ismerete sem ment fel senkit butasága miatt. Csak becsapható követővé teszi és egy rossz közérzetű, mindig elégedetlen ember válik belőle, aki irigységében könnyen uszítható mások ellen. Nem erény a tudatlanság, hanem átok és utólag nagy árat követel. A nem felismert lehetőségek kihagyása a vegetációra elég. Ki hibáztatható mindezért? Az egyén is, a politikai vezetés is. Ma látjuk-e miben élünk, hogy függenek össze az események, amik a szemünk előtt zajlanak? Munka nincs, foglalkoztatás sztrájk-jog sincs, elbocsájtás, összeomló egészségügy és oktatás van, egy sávos adózás tehetőseknek kedvezménnyel van. Rossz kedv ellen levezetőnek pedig emberhez nem méltó gyilkos uszítás engedélyezett, cigányozás, zsidózás. Értem az elkeseredést, a rosszul felismert ellenséget kiváltó indulatokat és nem küldöm el melegebb éghajlatra őket. Szeretnének jobban élni velünk együtt, de csak a felkínált ellenség-képig jutnak el és nem az okok forrásáig, mert nem képesek összefüggéseket átlátni. Az új oktatási törvény megszorításaival ez lenne a cél, eddig jutni? Vissza fog ütni nagyon hamar. Summa summarum: ha erre képes a politikai és vele összefonódva az egyházi elit mit várjunk Billtől és a többiektől? Nem a leginkább hibáztathatók közé tartoznak. Ennyit mentségükre felhozva .
    De nem azokéra, akik ezt engedik. Aljas és megbocsájthatatlan dolgot követnek el mindenkivel szemben. Tehát szükség van a párbeszédre, amit a durvaság lehetetlenné tehet. Ennyiben és csak ennyiben értek egyet Kele megbocsájtó felszólításával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Első fokon hazudott a Fidesz szóvivője 2013. december 6. péntek

Újra meghamisította az ATV Kertész Ákost 2013. november 18. hétfő | AN

Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát 2013. november 16. szombat | AN

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos