Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan manipulál és provokál a HírTV? 2011. szeptember 22. csütörtök 15:20 | AN

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?

Budapest – A HírTV egy munkatársa a mai napon felhívta szerkesztőségünket, majd azt a kiforgatott hamis állítást igyekezett az Amerikai Népszavának tulajdonítani, hogy mi azt állítjuk, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása miatt Budapest Európa antiszemita fővárosa lett. Ezzel szemben mi arra hivatkoztunk, hogy a nyugati sajtó már korábban Európa antiszemita fővárosának nevezte Budapestet, és epedve várjuk, mikor vonják vissza ezt a címet a magyar fővárostól.

A HírTV a mai napon kétszer hívta fel szerkesztőségünket. Első alkalommal interjút szerettek volna kérni tőlünk szerkesztőségünk álláspontjával kapcsolatban, amelyet Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával kapcsolatban tettünk közzé (“Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését“, AN 2011. szeptember 21.). Közöltük, hogy ezen a közleményen kívül nincs mondanivalónk az ügyről, a közleményben szereplő véleményünket fenntartjuk, ez a vélemény nyilvános.

Néhány perccel később ismét telefonáltak, hogy csupán egyetlen kérdést szeretnének tisztázni. Mégpedig azt, hogy fenntartjuk-e azt az állításunkat, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával Budapest Európa antiszemita fővárosa lett? A szövegben ugyanis az szerepel, hogy “Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle”.

Ekkor közöltük a riporterrel, hogy amit ő mond, az csúsztatás és hazugság, ugyanis mi nem állítottuk azt, hogy Budapest attól lett Európa antiszemita fővárosa, hogy visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címét. Azt írtuk, hogy a nyugati sajtó már korábban ezt a címet adományozta Budapestnek, amitől jó lenne, ha megszabadulna. A Google segítségével ezt a HírTV is megtalálhatja. Egyébként ez a minősítés felcímben a Spiegelben jelent meg 2010. október 14-én, ez bárki számára ellenőrizhető (Europe’s Capital of Anti-Semitism, Budapest Experiences A New Wave of Hate Spiegel Online International 2010. október 14.).

Felolvastuk a nyilatkozatunknak azt a részét, amelyben világosan az szerepel, hogy ezt a nyugati sajtó írta Budapestről, már azt megelőzően, hogy Kertész Ákos a levelét megírta volna. Ezért semmiképpen sem lehet a mi mondatunkat úgy értelmezni, mintha a díszpolgári cím visszavonása miatt mi adtuk volna ezt a címet Budapestnek. Az alábbiakban idézzük a teljes bekezdést, amelyben az idézett mondatok szerepelnek:

“Meggyőződésünk, hogy Magyarország ordas eszmék foglya, ez az ország nem nézett szembe a második világháborúban és a népirtásban játszott szerepével. Kertész Ákossal együtt valljuk, hogy Magyarország emiatt átok alatt van, nem nyert feloldozást, és nem szabadul az átoktól, a kudarcoktól, a reménytelenségtől, a gyűlölettől, a populista és demagóg uszításra épülő nacionalizmustól, a fenyegető diktatúrától és annak következményeitől, amíg ezt a mulasztását nem pótolja. Álláspontunk szerint ez az oka annak, hogy – amint azt a nyugati sajtó megfogalmazta – “Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa”. Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása ezt a nem túl hízelgő rangot erősítette meg. Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle.”

Ezután a riporter azt akarta kimondatni, hogy fenntartjuk a véleményünket és a nyilatkozatban szereplő mondatot felhasználhatják. Közöltük, hogy tisztában vagyunk a HírTV módszereivel, és hogy engedély nélkül ezt a beszélgetést is nyilván rögzítik, ezért azt kértük, hogy kivételesen ne csúsztassanak, hanem azt mondják, amit mi írtunk. Egyébként pedig a szöveg nyilvános, abból lehet idézni, de ezt kivételesen tegyék úgy, hogy abban a korábbi hazug állítás ne szerepeljen, mert azt mi nem írtuk, nem mondtuk, az a Spiegelben jelent meg.

Ezzel a példával csupán szeretnénk bemutatni azt, hogyan működik a Fidesz hazugsággépezete. Van egy Spiegel cikk, ami egy évvel korábban jelent meg. Visszavonják Kertész Ákos díszpolgári címét, amelynek kapcsán mi emlékeztetünk arra, hogy a nyugati demokráciák sajtójában Budapest Európa antiszemita fővárosaként jelent meg, és epedve várjuk, hogy ezt a címet visszavonják tőle. A HírTV ezt összemossa úgy, hogy mi azt állítjuk, hogy a díszpolgári cím visszavonása miatt lett Budapest Európa antiszemita fővárosa. Majd felhívatják a szerkesztőséget egy riporterrel, hogy az kérdezgessen, azt engedély nélkül rögzítik, és a szavakból összevágnak egy olyan nyilatkozatot, mintha mi azt nem cáfolnánk, vagy egyenesen megerősítenénk, amit ők hazudnak. Ez a stílus a náci Németországra emlékeztet.

Természetesen nincsenek illúzióink, ismerjük a HírTV módszereit, goebbelsi propagandastílusát. De miután ma Magyarországon ez a mindennapok része, védekezni nem lehet ellene. Legfeljebb majd bepereljük őket, ha hazudnak, és kíváncsian várjuk a független magyar bíróság döntését. Ezt a kis jegyzetet azért is írtuk meg, hogy előre rögzítsük, mi történt, mi az igazság. Nem mintha ez bármit is számítana a mai Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 67 szavazatból)
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?, 4.5 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

100 Reader’s Comments

  1. A hírtv szövegéről meg ezt találtam:
    http://www.hirtv.hu/?tPath=/print/belfold&article_print=yes&article_id=401444
    mindenki (már persze, aki TUD olvasni, eldöntheti, hogy “moslékzabálónak”
    nevezte Kertész a “magyarokat”, vagy sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  2. admin
    Látom, közben megoldódott a következő Hír-tv-s adásban ama bizonyos rész lejátszásának megnézése. Folyt. köv?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Emlékeztek a néhány nappal előbbi hírre? Új nemzeti konzultációra készülnek a közbiztonsági témában.
    Már nincs türelmük és idejük megvárni, magasra csapott a szar! :)) (Miért nincsenek kicsi symbólumok?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. bár persze, ha “moslék”nak nevezzük a ValóVilágot, a RémhírTv-t (az Echóról már nem is beszélve) a párt egyenírányított MTI-vel etetett médiákat: akkor az ezeket fogyasztó az bizony “moslékzabáló”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  5. Nem kell ezen csodálkozni.A magyar MÉDIA már régen csupán fizetett munkások csapata.Az önálló gondolkozásu és véleményü értelmiséget,már rég kirugták.
    Az még a jobbik eset,ha leadják a hazug hireket.
    De ma már inkább a hirek elhallgatása folyik.
    Mert jól tudják,hogy a tömeg az csak magyarul tájékozódik.
    Hiába a sok külföldi MÉDIA elitélő véleménye,azt nem sokan képesek elolvasni,megérteni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. Figyelem! Van egy elmegyógyintézet ahol megállapították, hogy a betegeik közül 98% a HIR – tv – től hülyült meg. Az ECHÓ -tól a többi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  7. “Ez a stílus a náci Németországra emlékeztet.”

    Bizony, ez az egész fideszes stílus a náci Németországra emlékeztet. Az egész pályás letámadás, a verbális erőszak, a kiszolgáltatottság és a félelem érzésének elültetése a társadalom gondolkodásában, a másság drasztikus eltiprása, a nacionalista és sumák antiszemita szólamok folyamatos pufogtatása, az önteltség, a gőgösség, a küldetéstudat mantrázása, a tévedhetetlenség. Oszt akkor, ha mindez jó nekünk, mi is a baj Kertész úr megállapításaival, tessen mán nekem elmagyarázni, hogy végre megérthessem a Nagy Szellem logikáját (ha ilyen létezik egyáltalán).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  8. Figyu!!!!!!!
    Ha a csúsztatásokra, félremagyarázásokra és mocskolódásokra Oscar díjat lehetne adni M.o.-n már több díjazott is lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. Tartozom egy vallomással: én adtam ki az Amerikai Népszava telefonszámát. Nem mintha titkos lenne, egy szerkesztőség még sem működhet titokban, de a történeti hűséghez és a a Hír Tv természetrajzához ez is hozzátartozik. Illetve az is, hogy mennyire bízhatunk meg egymásban, kollegában, szb…
    Tegnap délután Mihalik Sándor kollegám hívott föl telefonon: tudnék-e segíteni neki, a Bartus Laci telefonszámára lenne szüksége Kertész Ákos ügyében. Mihalik Sanyit az ATV-ből ismerem, jedves aranyos fiú – ezt gondoltam róla -, ügyes híradós riporter. “Persze, hogy megadom a számot” – mondtam neki, hozzátéve: Biztos, hogy a Bartussal akar inerjút csinálni? . -Hát meglátjuk mi lesz, válaszolta ő. Teljesen nyilvánvaló – így utólag -, hogy tisztában volt vele: azt hiszem ő még az ATV-nél dolgozik. Este aztán döbbentem látom: nem ő már nem az ATV, hanem a Hír Tv munkatársa.
    Mit is mondjak erre ? Ilyen gyors metamorfózist nemigen láttam, tapasztaltam még, pedig higgyék el láttam, tapasztaltam eleget.
    Úgy látszik manapság az erkölcseinket is úgy el lehet dobni,mint egy koszsos papírzsebkendőt. Hja kérem, ha valaki Orbánék istállójában akar dolgozni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  10. aser: “Az még a jobbik eset,ha leadják a hazug hireket. De ma már inkább a hirek elhallgatása folyik.”
    .
    Mégha csak az folyna. A kezembe került a Magyar Nemzet “Mûsorújság” c. hetenként rendszeres melléklete, amiben az ATV nem is szerepel a hazai tv-csatornák adásai között. Aki MN-t olvas, annak az atv adásai ismeretlenek, illetve az atv nincs is. Csoda, ha annyi bekábított ember van az országban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. proaktiv
    Csak azt lehet “bekábítani”, aki hagyja magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. Sajnos az ATV-nek is csak bizonyos műsoraiban – azokban sem mindig – fedezhető fel a függetlenség. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. gets
    Sajnos igaz. Elegem van az ATV-n is állandósult Szijjártó monológokból, Olgánk is időnként feltünően tájékozatlan, lassan már nincs mit nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Hír TV?
    Nos, nálam megjelent Krakkó Ákos, riportot akart készíteni. (Tán 2008-ban) Szerintem amatőr volt, mert csak, és kizárólag a botrányt kereste, és nem beszélte meg előre, hogy a riport témája mi lenne? Pedig… lett volna botrány, csak hát a politikai elkötelezettsége ennek nem adott teret.

    És a legfontosabb: a későbbi Duna TV-s elnök azt mondta: Majd erre még visszatérünk… de nem tértünk vissza…
    Nem illett a koncepcióba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Az (ál)HírTv Orbán házi televíziója. Mi értelme van függetlenséget várni tőle?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  16. A TV2 állandó stáblistájára is fel lehetne venni Trubadúr Pétert.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Kedves Péter,

    nem tettél semmi rosszat, a telefonszámunk nyilvános, a riporter a website-on is megtalálhatta volna ugyanezt a számot. Ráadásul nem tudtad, hogy már kinek dolgozik a kolléga, hogy már nem újságíró, hanem a HírTV foglalkoztatottja. Az már egy másik szakma. Ott be kell bizonyítani a hűséget és “alkalmasságot”. Nem haragszom rá, ő így döntött. Tisztában vagyok a küldetésükkel, a módszereikkel, biztos voltam benne, hogy törvénytelen lehallgatás miatt hívnak másodszr is vissza, de nem akartam szó nélkül hagyni a tudatos csúsztatást és manipulációt, mert utólag már hiába magyarázzuk, hogy mi ilyet nem mondtunk, a Spiegel mondta egy évvel ezelőtt, és mi utaltunk is erre. A tények nem számítanak, legenda lesz belőle. Ezért írtuk meg előre ezt a híradást is a provokációról, hogy ne lehessen olyan könnyen hazudni. Nem volt könnyű, de azért így is sikerült, ha nem is annyira. Sándor barátunk még kap bizonyítási lehetőségeket. Te nem tettél semmi rosszat. A kolléga esete és a két tévé (HírTV és ATV) közötti könnyű átjárhatóság pedig tanulságos. Üdv., Laci

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  18. Tanulság:
    Ma már Magyarországon senkiben nem lehet megbízni.
    Tiszta harmincas-negyvenes évek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  19. Mrs. Mihalik Alexandra kérdése:
    Erst, wovon ledt der Mensch,
    Erst kommt das Fressen
    und dann die Moral !
    http://www.youtube.com/watch?v=pKAffOLV0cI&feature=related

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Az ATV is beállt a sorba.Annak idején Bartus úr tökéletesen kifejtette a jövő televízió műsorainak megváltozását.Bekövetkezett nem kellett sokat várni rá!Nem nézek Tv-t ez a megoldás nekem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. wovon lebt der Mensch

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Az ATV nem ma állt be a sorba. Én már akkor felháborodtam, mikor mostohaanya Purlitzer-díjat kapott, mert III/III-as fióka egyenes adásban kirohant a stúdióból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Látom Gyozo, te “jó helyen” élsz. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves Barátaim!
    Nem értem, hogy a Kertész-”ügy”-ben miért nem hozzám fordult a HörrTv nyilatkozatért? Én ugyanis fenntartottam volna és büszkén azt, amit ezzel kapcsolatosan a tegnap már leírtam a nepszava.hu-n:

    “Dísz”polgárok
    Tegnap, 13:58
    (Kertész, Orbán, Budapest, Esztergom, díszpolgár)

    Körülbelül háromtucatnyi síkhülye, pártszolgálatos bunkó – élükön a tarlóhántott agyú Főpolgármesterrel – náci javaslatra megvonta a díszpolgárságot Kertész Ákostól! Mert ő erre állítólag és a síkhülye bunkók szerint “méltatlanná vált”. Esztergom pedig közben döglődik, s az ottani “Díszpolgár” mindezt hagyja!

    A minap olvasom a hírt a Népszavában, hogy Jobbikos javaslatra a mélyen (úgy bányászbéka alfara alatt 20 kilóméterrel!) tisztelt(?) Fővárosi Közgyűlés megvonta a díszpolgári címet Kertész Ákos (Kossuth-díjas) írótól.
    “Bűne” az volt, hogy indulatos és keresetlen szavakkal “címkézte” és “sértette” meg “A Magyarságot” azzal, hogy “genetikusan” szolgának, restnek, butának, irígynek, önsorsrontónak és diktatúraimádónak nevezte.
    No egy analitikus elme ilyenkor felteszi a kérdést: ugyan kik is azok “A Magyarok”?
    Kertész szerint a “genetikusan” szolgák (a “genetikusant” visszavonta s bocsánatot kért!), a restek, a buták, az irígyek, az önsorsrontóak, a diktatúraimádóak, a dolgozni és tanulni nemhajalndóak, a történelmi bűneikkel szembenézni nem akaróak, akik többek között ezért lettek a “Holocaust” egyetlen felelősei.
    Az én Családom “Fáját” néhány erre hajlamos rokonom 1459-től vezeti. Őseim állítólag akkor vándoroltak be a mai Olaszország földjéről Hunyadi Mátyás országába, s telepedtek le Erdélyben, mert őket a magyar uralkodó biztosította arról, hogy a saját hazájukban üldözendőnek kikiáltott unitárius vallásukat Mátyás Magyarországában háborítatlanul gyakorolhatják. Ezt a királyi kegyet a magukkal hozott szaktudásukkal hálálták meg, melynek következménye volt az, hogy bevándorolt első Ősöm fia, mint kitűnő orgonakészítő mester, 1474-ben örökös nemesi rangot kapott az Uralkodótól.
    Olasz származású, de magyar nemesi Családom ettől kezdve (is) híven szolgálták az Ország érdekeit. Hadakoztak és építettek, ha kellett, de pontosan tudták, kik a “magyarok” és kik “A Magyarok”! Nagyapám, aki köztiszteletben álló orvos volt Kárpátalján, s nem mellesleg nyugállományú kuk-főtiszt, úgy zavarta el a házától a bunkó nyilasokat, mint a csuhajlom (állítólag azt mondta nekik: “Vannak dolgok, amit Úriember még bottal sem piszkál meg!”).
    Mindezek alapján én és Családom egyáltalán nem vettük magunkra Kertész Ákos keresetlen és indulatos minősítéseit, lévén tapasztalataink tökéletesen egybevágtak ezekkel.
    Nemúgy a “magyarok”!
    Őket ez lágyágyékon találta (azaz Kertész nekifutásból és jó alaposan tökönrúgta őket!), s mivel az úgy 90 esztendővel ezelőtti, tisztikülönítményes helybenpogrom már kiment a divatból, hát elébb jó alaposan lezsidózták, majd a tökönrúgott NÁCIk javaslatára, a szintén tökönrúgott kvázináci “úri” (? hehehe! ezek a bunkók?!) “középosztály” fővárosi képviselői, megvonták a díszpolgári címet tőle!
    Gratulálok! “Nemes” volt a bosszú, már csak azért is, mert a jóltáplát, közpénzeken élősködők jó háromtucatja néhány papírral, meg egyetlen gombnyomással le tudta győzni az 50 kilós és 80 éves írót!
    Ehhez már csak tupírozás végett tudnám hozzátenni, hogy a (helyes)írástudatlan Közt.Eln., amúgy csakis saját kútfejéből táplálkozva, kérdést intézett a totálbunkó, láb- és oroszlánszagú fociöltözőkben szocializálódott Kormányfőhöz, hogy ugyan hogyan lehetne visszavonni állami díjat és kitüntetést azoktól, akik utóbb(!!!!) arra méltatlanokká váltak (akik már előtte is azok voltak, mint pl. Kerényi, vagy Kopátsi, vagy Tupou – Tonga-szigetek királya -, azokkal mi a helyzet Gojostol Úr?! He?!).
    Kertész Ákostól tehát megvonták budapesti díszpolgárságát, mert a megsértett és tökönrúgott NÁCIK (Jobbik) erre javaslatot tettek.
    De mi a helyzet pl. az esztergomi NÁCIKkal, akik Tétényi Évával karöltve próbálják kiszabadítani a meggyespókhálóból a várost? Ennek a városeladósító és magának-kaparizó expolgármesternek (jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőnek), aki hatalomvesztése okán úgy megharagudott Esztergomra, hogy azóta mindent és minden módon ront, gátol, ugye van egy Főnöke. Ez a Főnök meg ugye “rászólhatna” a sértődött/bukott (tökönrúgott) beosztottjára hogyaszondja: “Tomikám! Most már elég legyen, mert nem csak magadat, de engem is lejáratsz!”. De nem teszi!
    Sőt, annyira nem teszi, hogy parlamenti mamelukjaival a városért kűzdő polgármesternő ellen hozat egy különtörvényt!
    Esztergom pedig közben vergődik, fizetésekre sincs már pénz (a képviselői tiszteletdíjjakra van? igen? megvonni!!!), a hitelezők széthordanak már szinte mindent (kivéve a papok BaziLikát), szétrohad az infrastruktúra, megszűnik az oktatás!
    De az expolgármester Főnöke nem szól egy szót sem. Pedig ez az IZÉ a város egyik díszpolgára!
    Helyi Jobbikosok! Nem köllene már kezdeményezni Viki Mouse címének megvonását?! Hiszen ő tevőlegesen és főleg a nemtevőlegességével annyi kárt okozott már, hogy szegény Kertész Ákosnak úgy 800 éves koráig köllene írnia a jeremiádáit ahhoz, hogy ugyanannyi bajt csináljon, mint a Ti Boldogságotok és Napsugaratok, a Ti Örökös Mini.Elnökötök!
    … és ezt…
    … szendamondja!

    No, rendben! A teljes poszt nem csak Kertészről szól, de minden leírt szava megállja a helyét.
    De szeretném még fokozni az én nemzetellenességemet ezzel is:

    Schmitt és Barátai Kertészkednek!
    2011. szeptember 16., 19:40
    (Kertész Ákos, Kossuth-díj, visszavonási javaslat)

    A Nemzet Gojostola, aki annyira “hiteles” és “önálló”, mint kutyán a bolha, törvénymódosítást kezdeményezett a tőle független Kormánynál, a “méltatlanná vált” kitüntetettek és díjazottak állami elismerései visszavonása érdekében! Pont Ő! … hehehe!

    Hát ez pazar!

    Kertész Ákostól visszavennék a Kossuth-díját, a budapesti díszpolgárságát, de még az állampolgárságát is, mert írt egy cikket az Amerikai Népszavának, amelyben ugyan indulatosan és durva szavakkal minősítette a magyar “átlag’polgárt’”, de jelzői meg sem közelítették azokat, melyeket a bayerzsoltika nevezetű bértollnok firkász szokott használni (korábban a Magyar Nemzetben, mostanság pedig a széljobbra eltérített Magyar Hírlapban – érdekes, mivé lettek ezen veretes nevű és hajdan még minőségi napilapok, miután a “nemzeti oldal” betette szerkesztőségeikbe gumicsízmában érlelt gombás lábát!).

    Kertész Ákostól visszavennék a Kossuth-díját, a budapesti díszpolgárságát, de még az állampolgárságát is, mert írt egy indulatos és durván fogalmazó cikket az Amerikai Népszavának, s mert sokan – a magyar “átlag’polgárt’” képviselni hazudók és szégyenszemre egyes “baloldali, liberális értelmiségiek” is – találva érezték magukat.
    Meglátták önmagukat egy olyan tükörben, mely nem azt a képet mutatta, melyet ők elképzelnek magukról.

    Tipikus magyar válasz erre: összetörjük a tükröt és jól megrúgdaljuk azt, aki elénk tartotta! Ezzel persze igazolják K.Á. azon tételét, miszerint “a magyar” soha, semmiféle történelmi bűnét el nem ismeri, abból tanulni nem hajlandó.

    Kertész Ákostól visszavennék a Kossuth-díját, a budapesti díszpolgárságát, de még az állampolgárságát is …
    … de kik is?

    Kik ezek az “emberek”? Mit is tettek eddig úgy az Országért, mint mondjuk a magyar kultúráért? Milyen címek, kitüntetések, díjak birtokosai ők? Milyen irodalmi (avagy bármi egyéb) “alkotások” szerzői ők, melyek feljogosítják őket egy elismert író szövegének elemzésére/értelmezésére?

    Netán mondjuk Zagyva Gy.Gy. jobbikos képviselő “úr”, aki a tavalyi Magyar Szigeten anális kényszerszexszel fenyegette meg az odalátogató újságírókat?
    Netalán mondjuk Sch. P. közt.eln., aki még az “államfő” szót sem képes helyesen leírni, s előélete (meg a jelenlegi tevékenysége) alapján abszolut méltatlan a mai posztjára?
    Netalán Tarlós Főpolgármester, aki kerületi vezető korában rá akart ugrani egy neki ellentmondó helyi képviselő szemüvegére, a budapesti Városházán meg azt üvölti az egyik városatyának, hogy fogja be a pofáját?
    Avagy netalán Orbán miniszterelnök, aki lábszagtól és ízzadságtól büdösödő fociöltözőkben “szocializálódott”, de azért személyesen nevezi ki az Operaház igazgatóját (ahol még életében nem hallgatott végig egy előadást!)?

    Nos? Tudja valaki a választ?

    Minapi újsághír szerint Orbán és Sch. magas állami kitüntetésben részesítette Tupout, a Tonga-szigetek királyát.

    Ez a Tupou mivel is lett méltó erre?
    Eladott egy szigetecskét – diszkont-áron – Demjánnak?
    És egyetlen (magyar) szóval sem bírálta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét?

    Ellentétben a “Makra” szerzőjével?

    Sajna ezen blogban nincs lehetőség az ún.”indulati szimbólumok”-ra. Ezért csak azt tudom leírni, hogy …
    … az a herrdörrgős jó édes Q…anyukája minden előbb említettnek, kivéve Kertész Ákost! ….
    … és ezt…
    … szendamondja!

    No, ezek uttán várom a HörrTv riportereit! Tegyék fel kérdéseiket nekem emailben, s ennek érdekében a T. Admin.-t felhatalmazom címem kiadására!
    Hát nem teszik majd az ablakba, amit tőlem hallhatnak!
    Az tuti!
    … és ezt…
    …szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  25. @nemeth péter: íme, a csecsemőlelkű baloldaliak-demokraták egy reprezentánsa. A magyar ballibesek-demokraták oly sírnivalóan naivak, oly borzalmasan jóhiszeműek, olyannyira képtelenek önvédelemre, küzdelemre, hogy a szélsőjobbosoknak gyerekjáték őket földbe döngölni, ledarálni. Azt csinálnak velük, amit csak akarnak, kényükre kedvükre. Nekem a szélsőjobb helyében igen zsenánt lenne ilyen harmatgyenge “ellenfelél” kicsinálásán fáradozni, hiszen nincs benne egy csipetnyi kihívás se. Olyan nőt “megerőszakolni”, (de még csak elcsábítani is) aki maga is akarja, nem igazán alkalmas cselekedet a macsói büszkeség dagasztására.
    .
    És a ballibesek-demokraták még évtizedekre nem is jelentenek kihívást, talán majd 1-2 generációváltás után, akiket már nem bénít a 40 átkos évben megszokott kényelem, önállótlanság, paternalizmus, fensőbbségtudat, meg ilyesmi. Nem mintha nem lehetne ezeket levetni, és új személetmódot és módszereket megtanulni, de csak nehezen, és ezt csak oly óriási elkötelezettséggel, az ügybe vetett oly hatalmas hittel lehet csak megvalósítani, amelyre 8. éve csak a szélsőjobbos körökben látok példákat.
    .
    Kedves Németh Péter, azért a hibákból is lehet tanulni, és legalább saját maga érdekében próbálja azt a vezérelvet magáévá tenni: bízni senkiben sem szabad. Különösen olyanban nem, akiről azt hiszi, hogy barát. Olyanban meg pláne nem, aki azt mondja “bízz bennem!”. Hiszen aki kivont karddal közelít, abban bízni lehet: biztosan tudni, hogy ellenség. De aki mosolyogva, mézes-mázos szavakkal, annak mindig figyelni kell a kezét: nem rejteget-e benne kést. Ha “barát” áll a háta mögött, akkor sűrűn tekintsen hátra.
    Ha ezen elv alapján cselekszik, akkor nagy baj nem érheti.
    .
    Ezek az örökzöldségek se ok nélkül születtek: “az a cápa amelyik a kezedből eszik, előbb vagy utóbb a lábadból is fog” vagy:
    .
    “Legfeljebb egy emberevőnek hiheted el, hogy szeret téged.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Szendam!
    ,
    Mielőtt egy mondvacsinált indokkal eltüntetnének a színről szerintem próbálj átköltözni az AN blogterére. (tudod? USA szerver …)
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Kedves “gets”!
    http://www.hu.worldpress.com?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Szendam!
    .
    Nekem ? nélkül sem működött. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Ezt én kérdeztem, csak az azonosító prg. ugyanúgy kék színbe borította, mint a címet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Akkor adj egy másik tippet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Evita vagy admin jobban tud segíteni – valahol már ismertették.
    Próbálkozz a kvázi üres blogokon, biztos kapsz hozzá segítséget.
    pl.: roofingcost a lap jobboldalán fentebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Kedves GYOZO!!
    teljesen igazad van!!
    ami Ma Magyarorszagon zajlik,az erosen emlekeztet az 1936-37es evek NEMETORSZAGARA!!!
    Ugyanigy kezdodott Minden a hirhedt Reichskristallnacht elott!!!!
    -es en (Sajnos!!!!!)-NEM csak konyvbol tudom mindezt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Kedves szendam,

    itt alink: http://hu.wordpress.com/

    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. szendam! Copyright-ot nem tudok fizetni, de bevallom, barátaimnak továbbítottam a 13:28-as bejegyzést. Kösz, mert tanulságos és szórakoztató (siralmas helyzetünkön!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  35. @trulla!
    Tartsd meg a copyright-ot és terjeszd!
    Hátha mégse lesz olyan siralmas a helyzetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Francesco Massaro velencei követségi titkár 1523-ból származó jelentésében olvashatjuk:
    „A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember. Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá. Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelemesek a végrehajtásban. Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köz meglopását. Ebben nagyon serények.”

    Itt magyarokról van szó és nem maga a “zemberről”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. Qki!
    1523-ban kevés ismeretségből nagy merészség ekkora általánosítással következtetni, ezért ez semmit nem támaszt alá. Ez egy vélemény nem több. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  38. Mihalikot nem lehet a MUOSZ etikai bizottsága elé vinni?
    Biztos nagyon naív vagyok. (Még mindig!)

    Gondolom, ha bemutatkozás után azt mondja Németh Péternek, hogy Péter én már nem az ATV, hanem a Hír TV munkatársa vagyok, akkor nem kapja meg a telefonszámot, amit egyébként egy kis olvasással az impresszumból kiolvashatott volna. Ő biztos most egy baromi nagy sikernek könyveli el, hogy milyen jól átverte N.P.-t!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. A “rémhírTV-nél” lévő szervilis, szolgalelkű, rosszindulatú “sajtó-rabszolga egyedekbe” az emberi kultúra csirája sem fakadt meg. Megzápult nyilas-tojások! A történelmet és a mélymagyarkodó mai társaik és (Hothysta, Szállasista elődeik népirtó, fajgyűlölő, nacionalista, irredenta bűneit nem ismerik, vagy alantas céljaikért letagadják! Hogy merték arra a mocskos pofájukra venni ilyen nagyszerű emberek nevét és kikezdeni ŐKET? SZÉGYELLJÉK MAGUKAT! Budapest valóban nem antiszemita, hanem az ilyen szélső-jobbos sajtó-rabszolgák és az általuk képviselt csürhék viselkednek antiszemitaként! Mellesleg a “rémhírTV”(is) 2006-s csürhe-megmozdulásokban való szerepét a budapestiek NEM felejtik el soha!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. gets!!!!

    Akinek nem inge ne vegye magára!
    Lehet vele nem egyetérteni, de attól még sajna igaz!!!
    És Kertész Ákosnak is igaza van!
    Hol vannak a Kádár idején szabadságért harcoló elit osztály???
    A vezér betömte a szájukat a 16%-os szja-val.
    Ők meg feladták az elveiket egy tál lencséért!

    gets!
    Most már ugye veszi a lapot Francesco Massaro velencei követségi titkár írásából???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Az nem újság, hogy a magyarok a legrasszistább, legantiszemitább népek között vannak Európában és a világon. Amíg itt állomásoztak az “ideiglenesen hazánkban tartózkodó szovjet csapatok” – addig nyilvánosan nem volt szabad zsidózni, cigányozni, csak halkan és szűk körben. A 80-as évek elején a szemem előtt “büdös zsidózott” a munkahelyemen a párttitkár fia, aki történetesen a munkatársam volt. A Hír TV-sek, vagy elődeik akkor nyilván a párttitkárok seggét nyalták. Ilyenkor mindig eszembe jut a kis kopasz köpcös, aki azt találta mondani, hogy 10 millió fasisztával kell felépítenie a szocializmust. A Jobbik a Fidesz képződménye, azé az álszent, farizeus párté, amely annak idején bevezette a holocaust emléknapját, amivel azóta is rendszeresen büszkélkedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Gyozo – Kertész nyílt levelénél kikertics olvtárs felrakott néhány nagyon jó idézetet: azokban elég jó válaszokat találsz a kérdésedre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. proakrív – nekem meg a NOL múlt heti műsorújságja került a kezembe. Na AZT sem teszik ki Orbánék az ablakba – elég sok pikírt, napi politikai megjegyzéssel ajánlották a műsorokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. szendam – csak a fejüket, meg ne sántuljanak. De szerezz be a célzáshoz erős nagyítót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Qki!
    Én Kertész igazát sosem vontam kétségbe, de egy 500 évvel ezelőtti gyenge alapú vélemény azt csak degradálná, úgyhogy szerintem marhaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. Tisztelt Gets! Úgy gondolom Qki nem szorul a védelmemre ! De szerintem lehet egy idehozott forrás akár milyen régi , ha a mai viszonyokra illik akkor nem az a hibás aki ‘majd 600 évvel ezelőtt erre a megállapításra jutott !! Sajnos a ma körülött(em)ünk zajló folyamatokra rá lehet húzni és még csak erőlködni sem kell nagyon !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Viszont a ‘majd 500 év az a 600 , mert egy kicsit “mellé nyomtam” ! -bocsi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Ma olvastam egy romániai magyar nyelvű hírportálon a felszólítást, hogy Kertész Ákost ne vigyék Erdélybe, nem akarják hallani.
    Az egész hírt nem olvastam el.
    Nem nehéz kitalálni, hogy a felhívás írója (írói) honnan tájékozódnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. szendam
    2011. szeptember 23. péntek
    13:24
    Tisztelt szendam!
    Élvezettel olvastam kommentjét, minden szava igazság! Ha sok ilyen ember lenne Esztergomban, akkor már régen a Dunának zavarták volna a meggyescsapatot. Én nem vagyok esztergomi, de néhány éve kb. időm felét itt töltöm és érdekel a város sorsa. Annál is inkább mert majd 3 évtizede itt töltöttem pár hónapot és emlékszem milyen kedves kis városka volt Esztergom. Szomorúsággal tölt el, hogy hová jutott (juttatta az OVisszemét), de sajnos mint kívülálló tehetetlen vagyok. Csak azt nem értem, ha volt mersze az esztergomiaknak tavaly kiütni Meggyest, akkor most miért hagyják a város tönkretételét? Miért nem állnak fel, vonulnak a városháza elé és miért nem hajtják ki onnan az OVisékat , neki a Dunának = ússzanak – boldogítsanak másokat. Miért nem? Talán azért mert mégis igaza van Kertésznek? Bizony , hogy igaza van! Sok évtizedes tapasztalatom, hogy sokunkra pontosan ráillik amiket Kertész írt. Maximális tiszteletem a kivételeknek, de sajnos a kivételek ugyebár erősítik a szabályt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. e-Vita írja:
    “Kedves Németh Péter, azért a hibákból is lehet tanulni, és legalább saját maga érdekében próbálja azt a vezérelvet magáévá tenni: bízni senkiben sem szabad. Különösen olyanban nem, akiről azt hiszi, hogy barát. Olyanban meg pláne nem, aki azt mondja “bízz bennem!”. Hiszen aki kivont karddal közelít, abban bízni lehet: biztosan tudni, hogy ellenség. De aki mosolyogva, mézes-mázos szavakkal, annak mindig figyelni kell a kezét: nem rejteget-e benne kést. Ha “barát” áll a háta mögött, akkor sűrűn tekintsen hátra.
    Ha ezen elv alapján cselekszik, akkor nagy baj nem érheti.”
    .
    Mekkora szerencse, hogy a világ nemcsak férfiakból áll! Érzelmek és nők nélkül még embertelenebb és kegyetlenebb lenne a valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Heller Ágnes a fővárosi abszurdról 2011. szeptember 21. szerda

Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését 2011. szeptember 21. szerda | Amerikai Népszava

Kertész Ákosban “származási görcs” uralkodik 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

Pápai Gábor a Kertész Ákos-ügyről 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos