Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését 2011. szeptember 21. szerda 16:48 | Amerikai Népszava

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését

Budapest – Magyarország újabb lépést tett visszafelé a felvilágosodástól a sötét középkor felé vezető úton. Az antiszemita hecckampány, a keresztény-nemzeti boszorkányüldözés hivatalos formát öltött azzal, hogy megvonták Kertész Ákos díszpolgári címét. Az írót erkölcsi értelemben nagy veszteség nem érte: egy olyan városnak, amelynek ilyen sötét, ostoba vezetése van, nem nagyon érdemes a díszpolgárának lenni.

Az Amerikai Népszava szerkesztősége primitív és a középkort idéző döntésnek tartja Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonását, amely méltatlan Budapest múltjához, sokszínű és gazdag kulturális életéhez, világvárosi jellegéhez és a főváros lakóihoz. Ez Budapest egyik legszégyenletesebb döntéseként vonul majd be a történelembe, és vélhetően nem váltja ki a világ demokratikus országaiban a többi főváros csodálatát. A döntés Magyarország történelmének legsötétebb korszakait idézi. Civilizált országokban ehhez hasonló lépés egy íróval szemben elképzelhetetlen. A döntés utólag igazolja Kertész Ákos minden szavát.

Meggyőződésünk, hogy ezt a határozatot elsősorban az író zsidó származása váltotta ki. Egy nyíltan fajgyűlölő párt indítványát egy burkoltan antiszemita párt polgármestere karolta fel, és többsége szavazta meg. Ez a döntés nem más, mint antiszemita, rasszista, fajgyűlölő uszítás. Mindamellett, hogy a döntéshozók intelligenciája a cigányverő bőrfejűek és a tehetségtelen, sikertelen, frusztrált, nyilas házmesterek értelmi színvonalát tükrözi.

Meggyőződésünk, hogy Magyarország ordas eszmék foglya, ez az ország nem nézett szembe a második világháborúban és a népirtásban játszott szerepével. Kertész Ákossal együtt valljuk, hogy Magyarország emiatt átok alatt van, nem nyert feloldozást, és nem szabadul az átoktól, a kudarcoktól, a reménytelenségtől, a gyűlölettől, a populista és demagóg uszításra épülő nacionalizmustól, a fenyegető diktatúrától és annak következményeitől, amíg ezt a mulasztását nem pótolja. Álláspontunk szerint ez az oka annak, hogy – amint azt a nyugati sajtó megfogalmazta – “Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa”. Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása ezt a nem túl hízelgő rangot erősítette meg. Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle.

A vérlázító döntés alkalmat nyújt arra, hogy öntudatos magyar testvéreinket újra szembesítsük Kertész Ákos szavaival, és megfontolásra ajánljuk sorait:

“… a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeretfurdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van, legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a keletnémet turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 86 szavazatból)
Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését, 4.3 out of 5 based on 46 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. SZTONGI
    Nem rejtőzködő ez, csak a vak nem látja, ki kivel működik együtt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. lehar végig bogarásztam a linket a kommentjeivel együtt. A Remenyik vers Adyról olyan jó (bár a kommentelő szerint nem alkalmauzható Kertészre: csak azért is!)hogy megosztom az olvtársakkal:
    Reményik Sándor: Köt a rög
    A megbékélt Ady Endrének

    Aki messzevágyik,
    Csak hazáig ér el,
    Ha nem selyemszállal:
    Köt a rög kötéllel,
    Koporsókötéllel.

    Aki pártos szívvel
    Önszívére lázad,
    Földalatt lel végül
    Ősi hazát, házat,
    Nyugodalmas házat.

    Aki tépegeti
    Mint egy nyűgöt, átkot,
    Szívében hordozza
    Az a magyarságot,
    Igaz magyarságot.

    Akinek magyarul
    Muzsikál a vére,
    E bús szerelemtől
    Nincsen menekvése,
    Sehol menekvése.

    Majd ha a sírodon
    Friss tavaszi hajtás
    Nő – Te is belátod:
    Így van ez jól, pajtás,
    Így van ez jól, pajtás.

    1919. február

    Ez az, amit Kertésznek nem lehetne címezni, Adynak meg lehetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Szerintem amíg Kertészről nem írnak külön verset, ezek a sorok igenis rá IS illenek:
    Aki tépegeti
    Mint egy nyűgöt, átkot,
    Szívében hordozza
    Az a magyarságot,
    Igaz magyarságot.

    Akinek magyarul
    Muzsikál a vére,
    E bús szerelemtől
    Nincsen menekvése,
    Sehol menekvése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  4. Ady Endre:
    NEKÜNK MOHÁCS KELL
    (Illés szekerén – 1908)

    Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
    Veréshez szokott fajta,
    Cigány-népek langy szívű sihederje,
    Verje csak, verje, verje.

    Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
    Én magyarnak születtem.
    Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
    Üssön csak, ostorozzon.

    Ha van Isten, földtől a fényes égig
    Rángasson minket végig.
    Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
    Mert akkor végünk, végünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. A cikkel egyetértek.
    Van azonban hozzáfűzni valóm, és mindenkit kérek nyomatékkal, mielőtt elítél, olvasás után ÉRTELMEZZE, mit is írtam.
    Tehát: Kertész Ákossal kapcsolatban az a véleményem, hogy, egy már teljesített, megjelent műegyüttessel van dolgunk. Ezért a díj, ezért a díszpolgári cím. Megérdemelten. Kertész Ákos későbbi, FIGYELEM: a teljesítmény UTÁNI egyes kijelentéseivel nem értek egyet. Ez, egyébként kinek-kinek egyéni ítélete kell, hogy legyen. Talán lehet mondani, hogy az ÍRÓT, így nagybetűvel, a személyes aggodalma vezette erre a véleményre. Talán (szerintem nem), lehet mondani, hogy “elment az esze”. Igen, talán lehet. DE!!!
    A “Nagymagyarok” előtt is ismert lehet, hogy Széchenyi (egy NAGYMAGYAR), a döblingeni tébolydában végezte nyomorú sorsát.
    TESSÉK MONDANI: EZÉRT LEBONTJÁK A LÁNCHIDAT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  6. Mondhatunk itt, amit csak akarunk. A karaván meg csak halad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Kedves Alugy., a csurka idézeted utólagos engedelmeddel elcsenem! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. A fideszesek már 2002-ben sem szavazták meg (az akkori újnyilasokkal együtt) Soros és Kertész Ákos díszpolgárságát – gondolom, azóta vártak arra, hogy valamiért “intézkedhessenek” (ezúttal is az újnyilasokkal együtt…). Soroshoz (egyelőre?) nem mernek hozzányúlni…

    http://karancs.nolblog.hu/archives/2011/09/23/Egy_igen_ket_nem/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  9. Nem értek egyet az Amerikai Népszavával. Ez a példátlan támadás elsősorban a szabad véleményét elmondó emberrel szemben történt és nem a zsidóval szemben. A szabad embert, a szabad véleményt akarják eltörölni a mai Magyarországon, és ehhez várja Orbán a külföldi magyarság támogatását, hiszen ezért rohangál Erdélybe is. Kellenek a szavazatok. Tudja, hogy Magyarországon már elveszítette a választásokat, ha lesz egyáltalán választás. Ezek a “honatyák” boldogan szavaznák meg, hogy ne legyen.
    A Heller Ágnes elleni lejáratókampányt követni fogja Ferge Zsuzsa kivégzése és ezzel vége is a hazai értemiség lefejezésének. Jön újra a “fortélyos félelem igazgat” kora. Már csak a tömegsírok hiányoznak. Ne legyen tévedés! Ezekben vegyesen fekszenek majd a zsidók, keresztények, buddhisták stb., mindenki, akiknek más volt a véleményük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. JAVASLOM!!
    visszavonni mindazon Jobbikos es Fideszes kepviselok kulfoldi Diszpolgari cimet,akik Igen-nel szavaztak Kertesz Ur elleneben,ebben a Mocsoktol ragado,undoritoan aljasul,ujjalmutogatos ugyben Magyarorszag reszerol!!
    Megerositem Kertesz Ur allaspontjat,kiegeszitve azzal; GENETIKAI TEVEDES,MELLEKTERMEK mind!!!
    jo pelda erre az a Magyar kormanyereju dontes,amelyik 43-tol Elfogadta a Nemet csatlosatol azt hogy a Nemetek a Magyarokat a 2-od rendu nepek;-(kulturat hordozok)-koze sorolja,espedig CSAK AZERT hogy ok maguk-(Magyarok)-minosithessek a sajat zsidosagukat 3-adrendu neppe-(kulturat rombolo)-!!!
    ugyancsak kituno pelda Edmond Wesenmayer ex Birodalmi kovet vallomasa a Szalasi perben-(mi oka lett volna hazudni,hiszen CSAK mint Tanu hallgattak meg!!)-aki szo szerint ezt mondta,;-”Mi akik elfoglaltuk egesz europat,sehol olyan Aljas,Gerinctelen,nepseggel nem talalkoztunk mint a Magyarok!a Megszallas Elso EGY honapjaban tobb feljelentest kapott a GESTAPO,mint 6 honap alatt mashol….”-!!!
    mire vall mindez ha nem arra hogy amit Kertesz Ur leirt az Szorol-Szora IGAZ 1000%-ig!!!
    -en nevvel-cimmel leirom mindezt,mivel tolunk meg az Allampolgarsagot is elszedtek a Magyar Csendorok a Mosoni utcai Csendorlaktanyaban-(sok-sok massal egyutt!!)-mielott a Deliben Waggonokba zartak volna Auschwitz-Birkenau fele!!!
    Tisztelettel,;
    Neubauer Alexander.
    Franciaorszag/Nizza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  11. reszemrol,meg annyit tennek hozza-(szemelyes ugyben!!)-hogy,;
    a Magyar Kormany -(a NEM BOCSANATKERESUKKEL!!!)-Tartozik nekem 11-elettel!!
    Ennyien vegeztek a Birkenau-i Gazkamrakban az eletuket a Csaladombol,akiket Mengele Balra kuldott a Szelekcio kozben az un,; Judenrampa-n,1944 Juniusaban!!
    NEM fogadtam el,es NEM is fogadok el soha semmifele un,;”karterites”-nek csufolt akarmit,amiben-(1990,meg megvan az okmany!!)-felajanlott a Magyar Kormany “bokezuen” egy Felnott-ert; 50$-t,egy Gyermek-ert,; 30$-t!!!
    ez meg viccnek is aljas!!!!
    az en szeretteim emleke NEM ELADO SENKI RESZERE!!!!!!
    -”Yisgadal v’yiskadash sheme raba!
    b’alma di v’ra kirhusse,v’yamlikh malkhusse,v’yatsme purkanne,vikrev meshie!
    behayekhon,uvyomekhon!-uvhaye b’kol yisroel,baagala uvizman koriv;veimri Amen!
    yeheshem raba,mevorakh,ulalme almeyo!
    v’istabah,veyitbarakh,v’yipoar,v’yisromam,v’yisnasse,v’yisalol,seme dekudsho veimri; Amen!
    Leila minekhol…………………….;;”-
    Kaddish az en Draga Szeretteim Emlekere!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. @asher alexander
    Aki békét szerez a magasságban, Ő teremtsen békét számunkra és egész Izrael számára, s mondjátok együtt: úgy legyen

    OMÉN

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Simplemind!
    Amen v’Amen!!
    Magyarorszagon,tagadjak ezt,es ujjal mutogatnak mindenkire aki nem Magyar,vagy legalabbis Olyan Magyar mint Ok!!!
    mirol is lenne szo?
    Errol,;
    az 1944 Aprilis-Junius kozti teljes videki zsidosag osszegyujtesenel,-(szemelyesen ellenorizte,; Ferenczy Laszlo Magyar kiralyi Csendor alezrds.)- Nemet meg csak mutatoban sem volt jelen!!!Kizarolag a Magyar Rendorok,Csendorok,Honvedek voltak jelen ott!!
    egeszen az Osztrak hatarig meg a deportalo vonatot is a Magyar Csendorok kisertek!!Nemet SS-eket CSAK az Osztrak hatar tuloldalan lattunk eletunkben eloszor!!!
    mindig is csodalattal toltott el latva a buzgo igyekezetet 20-on eves kis suhancoktol,akik megkiserlik uton-utfelen megmagyarazni nekunk Lagereket tuleloknek mi hogyan is zajlodott le akkoriban!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Van egy zsidó haza Izrael.
    Szerintem, ha oda minden zsidó “visszavonulna”, magára hagyva a világ népeit, kiderülhetne, hogy mi történne ezek után. Nem kellene állandóan a gojokkal foglalkozni.
    El kellene minden zsidónak hagynia magyarországot, és távolról szemlélni az eseményeket, mi történne a magyarokkal ezek után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  15. Wizz-Air!
    .
    Ez azért marhaság, mert szerintem a zsidók nem akarják visszafizetni a holocaustot, és nem is hagyják cserben szülőhazáikat, (mint az őket?).
    Ha ebben nem lenne igazam, az sok népnek okozna gondot nemcsak nekik, mert ők is elsősorban emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. @asher alexander
    OMÉN askenázi nyelvjárásban az Ámen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. simplemind!
    tudom!!
    en is Askenazy zsido vagyok!
    de eredetileg a Sefard “Amen” nalunk ugy hangzik,; “OUMEJN”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Wizz-Air!
    mi tortenne?
    ecceru a valasz!!
    Ket even belul ehenpusztulna ott mindenki!!!
    -es……………………..hidd el Tudom mirol-Mit Beszelek!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. @asher alexander: a “JAVASLOM!”-ra reagálva megkérdezem, hogy ha van/lenne Önnek gyereke, neki/nekik van-e/lenne-e köze/közük a francia Kormány algériai tetteihez 1954-1962 között? … és a jelenlegi francia Kormánynak?
    Továbbá kérem, tegye fel magának azt a kérdést is, hogy sok-sok év után miért él még mindig ez a mondás, hogy “Si fueris Romae, Romano vivite more!”? Nem a vallásra és a vallásgyakorlásra gondolok, de arra igen, hogy a másság erős “hangsúlyozása” előbb-utóbb annak szintén erős “felfedezéséhez” vezet. …és ez esetben vajon ki lesz a hunyó?
    Segítek: nem a gyerek, és nem is az unoka, egyik oldalon sem. Amúgy üzenem, hogy mi — gyerekek, unokák — jól megállunk a lábunkon, és bár tiszteljük az elődeinket, kérjük, a megoldatlan és számunkra megoldhatatlan problémáikat ne tessék ránk “lőcsölni”, azt oldják meg Önök, ha tudják. Ha nem, akkor meg tessék minket ezzel békén hagyni. A tanulságot sokan ismerjük, remélem tényleg tanultunk is belőle.

    Érdemben: már írtam, hogy sok mindenben nem értek egyet Kertész Ákossal, de a bp-i döntést hozók egyértelműen hülyék. Tipikus “óvodás” megnyilvánulás, de a szó szoros értelmében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. McJames!
    valaszom a hulye kerdesere a kovetkezo!!
    koszonhetoen a Naci “orvosok” Sterilizalasi programmjanak-(RTG besugarzasi kiserletek az Auschwitz Kz Lager 11-es blockjaban)-NEM lehet utodom soha!!
    remelem ezzel a hirrel sikerult Onnek oromet szereznem!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. McJames
    Na most kérdezz! McJames, ravasz kis antiszemita barátom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Nem tudom ki ennek a szennyoldalnak a moderátora,de egy biztos,pont olyan nagy trágya,mint azok akik fenntebb ide irtak.Tudja moderátor,már Victor Hugo megmondta:”…aki nem ismeri az igazságot az tökfilkó,de aki ismeri és hazugságnak kiáltja ki,az GAZFICKÓ !” Maga pedig mivel letörölte irásomat,az igazságot törölte,tehát GAZFICKÓ,Remélem a fentiekkel együtt maga is megkapja egyszer a nyakravaló szép erős kenderkötelet,és talpa alatt el fog fujni a szél!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  23. MonteCristo,

    kenderkötéllel és akasztással itt nem szokás fenyegetőzni. A hazaáruló szélsőjobboldali, náci portálok sajátja az. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Wizz-Air
    Az volna csak az igaz tönkrejutás, nem Trianon.
    Kevés olyan izgalmas szellemi teljesítmény, műhely, pezsgés van errefelé, amely csak “színmagyaroknak” köszönhető. Az idézőjel azért van ott, mert ez a fogalom eleve jelentés nélküli, a használatával most is csak egy kis technikai engedményt tetttem azok felé, akik azt hiszik, hogy ilyen van. Így rövidebb lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Wizz-Air,
    Kissé túlegyszerűsített a világképe.
    Ha itt mindenki visszamenne oda, ahonnan származik, nem sokan maradnának
    Továbbá annak a kevés “fajmagyarnak” úgy hiányoznának az elmentek, mint egy falat kenyér — a továbbiakban már csak egymást hibáztathatnák és irthatnák, amíg léteznek, de nem sokáig léteznének. A világ gonosz, nem tart el elmebajosokat.
    .
    MonteCristo,
    Mindig a magadfajta sötét csőcselék vitte romlásba az országot, csak rombolni és gyilkolni tudtok.
    Megmondhatnám, ki a moderátor, de minek arra a is időre?
    Ha még itt vagy/lehetsz: takarodj a kurva anyádba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hogyan manipulál és provokál a HírTV? 2011. szeptember 22. csütörtök | AN

Heller Ágnes a fővárosi abszurdról 2011. szeptember 21. szerda

Gergényi megvédte a köztársaságot 2011. szeptember 21. szerda | AN

Kertész Ákosban “származási görcs” uralkodik 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos