Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hogyan manipulál és provokál a HírTV? 2011. szeptember 22. csütörtök 15:20 | AN

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?

Budapest – A HírTV egy munkatársa a mai napon felhívta szerkesztőségünket, majd azt a kiforgatott hamis állítást igyekezett az Amerikai Népszavának tulajdonítani, hogy mi azt állítjuk, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása miatt Budapest Európa antiszemita fővárosa lett. Ezzel szemben mi arra hivatkoztunk, hogy a nyugati sajtó már korábban Európa antiszemita fővárosának nevezte Budapestet, és epedve várjuk, mikor vonják vissza ezt a címet a magyar fővárostól.

A HírTV a mai napon kétszer hívta fel szerkesztőségünket. Első alkalommal interjút szerettek volna kérni tőlünk szerkesztőségünk álláspontjával kapcsolatban, amelyet Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával kapcsolatban tettünk közzé (“Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését“, AN 2011. szeptember 21.). Közöltük, hogy ezen a közleményen kívül nincs mondanivalónk az ügyről, a közleményben szereplő véleményünket fenntartjuk, ez a vélemény nyilvános.

Néhány perccel később ismét telefonáltak, hogy csupán egyetlen kérdést szeretnének tisztázni. Mégpedig azt, hogy fenntartjuk-e azt az állításunkat, hogy Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásával Budapest Európa antiszemita fővárosa lett? A szövegben ugyanis az szerepel, hogy “Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle”.

Ekkor közöltük a riporterrel, hogy amit ő mond, az csúsztatás és hazugság, ugyanis mi nem állítottuk azt, hogy Budapest attól lett Európa antiszemita fővárosa, hogy visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címét. Azt írtuk, hogy a nyugati sajtó már korábban ezt a címet adományozta Budapestnek, amitől jó lenne, ha megszabadulna. A Google segítségével ezt a HírTV is megtalálhatja. Egyébként ez a minősítés felcímben a Spiegelben jelent meg 2010. október 14-én, ez bárki számára ellenőrizhető (Europe’s Capital of Anti-Semitism, Budapest Experiences A New Wave of Hate Spiegel Online International 2010. október 14.).

Felolvastuk a nyilatkozatunknak azt a részét, amelyben világosan az szerepel, hogy ezt a nyugati sajtó írta Budapestről, már azt megelőzően, hogy Kertész Ákos a levelét megírta volna. Ezért semmiképpen sem lehet a mi mondatunkat úgy értelmezni, mintha a díszpolgári cím visszavonása miatt mi adtuk volna ezt a címet Budapestnek. Az alábbiakban idézzük a teljes bekezdést, amelyben az idézett mondatok szerepelnek:

“Meggyőződésünk, hogy Magyarország ordas eszmék foglya, ez az ország nem nézett szembe a második világháborúban és a népirtásban játszott szerepével. Kertész Ákossal együtt valljuk, hogy Magyarország emiatt átok alatt van, nem nyert feloldozást, és nem szabadul az átoktól, a kudarcoktól, a reménytelenségtől, a gyűlölettől, a populista és demagóg uszításra épülő nacionalizmustól, a fenyegető diktatúrától és annak következményeitől, amíg ezt a mulasztását nem pótolja. Álláspontunk szerint ez az oka annak, hogy – amint azt a nyugati sajtó megfogalmazta – “Budapest az antiszemitizmus európai fővárosa”. Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonása ezt a nem túl hízelgő rangot erősítette meg. Epedve várjuk a pillanatot, amikor Budapest méltó lesz arra, hogy az “Európa antiszemita fővárosa” címet visszavonják tőle.”

Ezután a riporter azt akarta kimondatni, hogy fenntartjuk a véleményünket és a nyilatkozatban szereplő mondatot felhasználhatják. Közöltük, hogy tisztában vagyunk a HírTV módszereivel, és hogy engedély nélkül ezt a beszélgetést is nyilván rögzítik, ezért azt kértük, hogy kivételesen ne csúsztassanak, hanem azt mondják, amit mi írtunk. Egyébként pedig a szöveg nyilvános, abból lehet idézni, de ezt kivételesen tegyék úgy, hogy abban a korábbi hazug állítás ne szerepeljen, mert azt mi nem írtuk, nem mondtuk, az a Spiegelben jelent meg.

Ezzel a példával csupán szeretnénk bemutatni azt, hogyan működik a Fidesz hazugsággépezete. Van egy Spiegel cikk, ami egy évvel korábban jelent meg. Visszavonják Kertész Ákos díszpolgári címét, amelynek kapcsán mi emlékeztetünk arra, hogy a nyugati demokráciák sajtójában Budapest Európa antiszemita fővárosaként jelent meg, és epedve várjuk, hogy ezt a címet visszavonják tőle. A HírTV ezt összemossa úgy, hogy mi azt állítjuk, hogy a díszpolgári cím visszavonása miatt lett Budapest Európa antiszemita fővárosa. Majd felhívatják a szerkesztőséget egy riporterrel, hogy az kérdezgessen, azt engedély nélkül rögzítik, és a szavakból összevágnak egy olyan nyilatkozatot, mintha mi azt nem cáfolnánk, vagy egyenesen megerősítenénk, amit ők hazudnak. Ez a stílus a náci Németországra emlékeztet.

Természetesen nincsenek illúzióink, ismerjük a HírTV módszereit, goebbelsi propagandastílusát. De miután ma Magyarországon ez a mindennapok része, védekezni nem lehet ellene. Legfeljebb majd bepereljük őket, ha hazudnak, és kíváncsian várjuk a független magyar bíróság döntését. Ezt a kis jegyzetet azért is írtuk meg, hogy előre rögzítsük, mi történt, mi az igazság. Nem mintha ez bármit is számítana a mai Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 79 szavazatból)
Hogyan manipulál és provokál a HírTV?, 4.5 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(120)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

120 Reader’s Comments

  1. e-Vita írja:
    “Kedves Németh Péter, azért a hibákból is lehet tanulni, és legalább saját maga érdekében próbálja azt a vezérelvet magáévá tenni: bízni senkiben sem szabad. Különösen olyanban nem, akiről azt hiszi, hogy barát. Olyanban meg pláne nem, aki azt mondja “bízz bennem!”. Hiszen aki kivont karddal közelít, abban bízni lehet: biztosan tudni, hogy ellenség. De aki mosolyogva, mézes-mázos szavakkal, annak mindig figyelni kell a kezét: nem rejteget-e benne kést. Ha “barát” áll a háta mögött, akkor sűrűn tekintsen hátra.
    Ha ezen elv alapján cselekszik, akkor nagy baj nem érheti.”
    .
    Mekkora szerencse, hogy a világ nemcsak férfiakból áll! Érzelmek és nők nélkül még embertelenebb és kegyetlenebb lenne a valóság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  2. “Kertész Ákosnak meg csak igaztalansága van és hazugsága. Jó ezt kimondani. Felszabadító. Miképpen azt is ki kell mondani végre, hogy Auschwitz nem teszi zárójelbe mindazt, amit Shakespeare, Liszt, Kosztolányi, Németh László, Ady vagy éppen Petőfi mondott, írt a zsidóságról.”
    Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

    Akkor ezért most adjanak Kossuth díjat ennek a bunkónak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  3. Avi! Neki szabad, ővé az ötös számú párttagkönyv! Sőt! Futó Barnabás, Kaya Ibrahim és Joszip Toth védője is nyilatkozott már Kertész Ákosról, persze nem pozitívan! A Kövér család hatalmas adóelsikkasztását védeni az erény! Ez a fiúk morális szintje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  4. Vajon mi a célja a zsido tuladonu Amerikai Népszavának, ezzel a kertész ákosnak súgott gyalázkodó cikkel. Találgassunk! A zsidok már nem tudják tovább fosztogatni M.országot?Vagy a zsidok növekvő befolyását megakasztotta az Orbán kormány?Vagy Rettegnek a felelőségrevonástol amiért tönkre tette az Országot a zsido származású gyurcsány ferenc és hold udvara. Vagy azt a hosszú távú tervet,hogy Magyarország lakosságát 4millióra csökkentség adminisztratív módszerekkel,hogy az arabok által netán elfoglalt izraelből biztonsággal tudjanak hova menekülni.Talán a felsoroltak mind igazak. Bár tudott dolog,hogy sok országban van sokkal keményebb antiszemitizmus,ezek az országokról mégsem jelennek meg gyalázkodó cikkek,Vajon miért,miért fontos a zsidoknak ennyit foglalkozni Magyarországgal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (21 szavazatból)
  5. Tisztelt Olvasóink,

    “bill” antiszemita bejegyzése sérti az Amerikai Népszava szabályzatát, de azért beengedjük ide, hogy mindenki lássa, milyen gondolkodás áll – szerintünk – amögött, hogy a magyar nép mindent eltűr Orbántól és csendben szemléli a demokrácia felszámolását. Azt gondolják, hogy mindez a zsidók ellen van, ezért úgy gondolják, hogy ez rendben van. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Kedves admin!
    Ezt én nem nevezném gondolkodásnak, ez az új náci papagájkommandó hangja.
    Ha ők veszik át Ovi hatalmát akkor erre számíthatunk?
    Én 120 évre visszamenőleg sem tudok zsidó ősömről, de az ilyen hangok bennem is félelmet és dacot keltenek.
    Az ilyen csökött nácitól bármi kitelik és annak ellenkezője is ezért együttélésre nem alkalmas.
    Még remélem, hogy kevés ilyen “írástudó” van Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. bill -szerinted a ZSIDÓK fosztják ki Magyarországot? Nem a fidess (és személyesen Orbánc és az ő jobbkeze, Eltolcsy)?
    “Magyarország, CDS: 526

    Szóval lehagytuk a PIIGS országok két tagját is országkockázatban… gratulálok!

    Egyébként két hét alatt nőtt bő 100-zal a CDS-ünk, még csak 415 volt mielőtt bejelentették a végtörlesztést, azóta emelkedik… Amúgy tavaly áprilisban még csak 180 volt, azóta háromszorosára nőtt.”
    egy év alatt 6 százalékkal esett vissza Magyarországon az új ipari megrendelés mértéke, ami egész Európában a legrosszabb.”
    Mivel kétségem van az elmebeli képességeid felől (miazhogy? nagyonis!) ezért némi magyarázat:
    PIGS – disznók nem a hízómalac, hanem a gyengén bukdácsoló uniós déli országok (Portugália. Itália, Görögország és Spanyolország)
    A CDS felárban az a jó, ha minél alacsonyabb (tehát a megháromszorozása nem jó hír!)
    Ha valami, az ország egyre nagyobb gazdasági kockázata növeli a fizetendő kamatainkat: azaz az adósságot – az ipari termelés csökkenése meg azt okozza majd, hogy ez a helyzet csak romlani fog.
    ÉPESZŰ zsidó nem vágyakozik egy gazdaságilag kivéreztetett országba, ahol a BTK-ból kifelejtik a holokauszt-tagadást. A németzek is majd belerokkantak, hogy valamennyire szanálják az NDK-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Bill fijam.
    TE olyannyira sötétnek láccol firkantásod alapján,
    hogy a negrócukor vakítóan világít a szádban.
    ( Láttál már negró-cukorkát ? Fekete a színe , mert az a torok kéményseprője.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Bill:
    megmondom én mit akartak velünk a zsidók legutóbb üzletelni , államszinten :
    Felajánlották Magyarországnak hogy egy (1) Grippen árából a mi meglévő MIG21 .-eseinket modernizálják és NATO kompatibilissé teszik.
    Azt tudni kell Magyarországnak a légtér-védelemre csak magassági elfogó-vadászre van szüksége. A MIG21.-es erre tökéletesen alkalmas. Még mindig az egyik leggyorsabb gép és megfelelő elektronikával , fegyverzettel csodákra lenne képes.
    De nem ! Az úrhatnám akkori magyar vezetésnek nem jót üzent a gondolat :
    ” csóró ország neakarjon olyan repülőt amit nem tud kifizetni annélkül hogy ne okozzon nehézséget a gadaságában “.
    Ígyaztán nem is reagáltak a világ második legerősebb légierejét fenntartó ország álami szintű baráti gesztusára.
    Namost megkérdezem tőled : Vajon melyik párt volt akkor hatalmon ? ( Feltéve ha emlékszel rá. Mert a magadfajtának nemigen szokott lenni hosszútávú memóriája. Csak arra bírtok emlékezni , amit három napja mondott összetartáskor a helyi nemzetvezető-testvér.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. Bill te egy nagy mocskos nyilas vagy, náci , fasiszta.Undoritó még olvasni is soraid.Pusztuljatok!+

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Bár ez nem a rémhírtv-től származik de ua a kategória ! Ma az Anyukámnál a háttérzajként szóló Kossuth vagy Petőfi adón hallottam pakolgatás közben a következőt ! A világgazdaságról értekeztek, és éppen azt magyarázták hogy miért van a görögöknek úgy 350-370 milliárd Euró tartozásuk ?! Kiderítették , hogy ez valójában csak 15 milliárd , a többi az a hatalmas uzsorakamata a nyugati UZSORÁSOKNAK !! Nekem az jön le hogy ezt akarják ráhúzni a magyar helyzetre is (no meg A GYURCSÁNY) ! Számomra továbbra is az körvonalazódik “kishazánkban”, hogy itt minden addig volt elviselhető az “Únijó”-ból amíg ez a patkány elmondhatta magáról hogy fél évig “Ö” volt az elnöke ! Most már ki kéne vonulni , mert hogy nézne az ki ha netán újra körbe érne az elnökségi sor és valaki más is esetleg 25 év múlva elmondhatná magáról hogy az “Únijó” soros elnöke !! Mert ugye nem a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG volt a soros elnök hanem a csuti patás !!!
    Jobb lenne ha visszavonulna a malacai közé a disznóólba !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Tisztelt Geyza ! Te úgylátszik ,nem tudsz róla, de azidőben jelentek, meg légterünkben, a ,rovásírásos, felségjelű, szittya- sárkányrepülők! Melyek, zuhanórepülésben , is képesek voltak emelkedni, sőt! emelkedés közben ,is képesek voltak zuhanni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. bolygó: “itt minden addig volt elviselhető az “Únijó”-ból amíg ez a patkány elmondhatta magáról hogy fél évig “Ö” volt az elnöke!”
    .
    Nemcsak amiatt. Aki jár-kel az országban, lépten-nyomon öles táblákkal találkozik, amiken azt teszik közzé, hogy ez és ez a fejlesztés hány száz és száz millió forint uniós támogatással épül(t). Se szeri, se száma ezeknek az Új Magyarországot propagáló hatalmas tábláknak.
    Ha ez azek EU-s pénzek nem jönnének tovább, lassan se fejlesztés, se munkahely nem lenne az országban.
    Vajon arra miért nem gondolnak az Európai Unió ellenesek, hogy felkopna az álluk a munkavállalóknak az unió – és annak sok-sok milliárd forintos anyagi támogatása – nélkül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Kedves Provokativ !

    Azert nem gondolnak erre az EU ellenesek, mert arról a “pártszóvivők”
    se beszélnek.
    Öregszeder beszélgető társunk egyik hozzászólásában a
    Jehova tanuihoz hasonlitotta az egyik párt hiveit, szerintem több párt
    ” vakonhivőkre” igaz:
    ” legveszélyesebb hogy a saját érték, az egyéniség törlődik ”
    mivel az önálló gondolkodást felülirja a ” panelgondolatok” szajkózása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Ez a cikk is jó példa a vakonhivőkről :

    http://szeretgom.hu/content/68977-a-fidesz-frakcio-940-millio-forintos-pert-akasztat-a-varossal-a-suzuki-nyakaba

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Mennyi nyakatekert felrebeszeles! Senki nem akar a temaval komolyan foglalkozni. Kertesz Akos, mint elismert magyar allampolgar, leirta velemenyet, gyakorolva a szolas szabadsagat. Aki ugyet akar csinalni a velemenyebol, bizonyitsa be, hogy az ellenkezoje a valosag. Kivanok sok jo szerencset annak aki be tudja bizonyitani a mai Magyarorszagon, hogy Kertesz allitasai hamisak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Bill!
    te szegeny szerencsetlen szellemi nincstelen!!!
    surgosen menj orvoshoz!!nagyon nagy szukseged lenne egy jolzarodo kenyszerzubbonyra!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ilyen “bill” nevű fanatikus buták, még mindig hisznek a zorbáni fasiszta vezetésnek. ezeknek a szemét nem lehet kinyitni, ezek a “hírtvfanok”….. ezek egy ismeretterjesztő adót nem ismernek, műsort nem láttak…pedig szokott azokon menni film a múlt századi fasizmusról, megnézhetnék tanulságképpen… és a legdurvább az, hogy ezek a régi filmek rettentő kísértetiesen hasonlítanak a mai magyar kormány ténykedéseire…..illetve az volt előbb, és ezek tanultak a Duce, és a führer ténykedéseiből…..én csak a partizánokat keresem, amíg el nem érjük a “Duce” fokozatot…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Tisztelt LPD! Erről van itt szó, mert ezek csak a nyakatekert gondolkodás módját ismerik ! A fidesz kommunikációja szerint már régen nem az a rossz ami tényleg az ! Az a rossz, vagy a legrosszabb aki felhívja arra a figyelmet ! Magyarul ha valamiről nem beszélünk az nincs! -Hát a nagy lóf..szt!! Ezek sajnos így működnek!! Vele együtt itt az MSZP-SZDSZ áldásos 8 éve , ma már szinte nincs lehetőség arra hogy valaki elmondja a véleményét, amit legalább 200000 ember lát vagy hall! Úgy néz ki ebben nem is lesz változás egy darabig ! Ezért kell hogy ott legyünk a tiltakozásokon minél többen !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. bolygo!
    -”a fidesz kommunikacioja…”-,……………………vagy legalabbis annak csufoljak!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Heller Ágnes a fővárosi abszurdról 2011. szeptember 21. szerda

Az Amerikai Népszava vérlázítónak tartja a közgyűlés döntését 2011. szeptember 21. szerda | Amerikai Népszava

Kertész Ákosban “származási görcs” uralkodik 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

Pápai Gábor a Kertész Ákos-ügyről 2011. szeptember 15. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos