Ronai and Ronai
AMERIKAI

A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek 2011. július 29. péntek 19:36 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek

Budapest – Ha valaki erre az útra lép, akkor arra az útra lép, melynek végén ott vannak a koncepciós perek. Az ’50-es évek koncepciós perei is apró lépésekkel kezdődtek, nem úgy, hogy Rajkot felakasztották, mondta Bárándy György arra reagálva, hogy a Fidesz megpróbálja megteremteni a jogi felelősségre vonás lehetőségét azon szocialista miniszterelnökök esetében, akiknek kormányzása alatt megugrott az államadósság.

Az elismert konzervatív ügyvéd arról beszélt, hogy a jogászok megdöbbenve nézik, miként rúgja fel a kormány a több száz év alatt kialakult hagyományokat és joggyakorlatot – egyéni, illetve pártpolitikai célok érdekében. Magyarország helyzete nem egyedülálló a világon, magyarázta Bárándy, hiszen az államadósság mindenütt természetszerűleg növekszik, azonban Magyarország kivételével emiatt sehol máshol nem vonják felelősségre az ország vezetőit.

Szikinger István szintén úgy vélekedett, mélységesen idegen a jogállami, civilizált gondolkodástól, hogy először kiválasztanak valakit, akit meg akarnak büntetni, majd ezt követően próbálják megteremteni ennek a törvényi alapjait. A miniszteri felelősséget azonban valamilyen módon szabályozni kell – vélte az alkotmányjogász –, persze nem visszamenőleges hatállyal, hiszen a jogrendszer egy következetes, egységes egész kellene, hogy legyen.

Szikinger István szerint mindenesetre a vezetők jogi felelősségének megállapításával óvatosan kellene bánni. Szikinger szerint a minisztereknek és a miniszterelnöknek elsősorban az Alkotmányban foglaltakat – azon belül is az emberi jogok garantálását – kellett betartania. Az eladósodási plafon azonban csak a most elfogadott alaptörvényben szerepel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +30 ( 34 szavazatból)
A koncepciós perek sem Rajk felakasztásával kezdődtek, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. Miért van az,hogy egy normális vitára,vita partnerekel le üllne Orbán Viktor.Gyanitom,hogy ott neki osztanák ki a salert,kokit,körmöst,tenyerest,tockost.
    Hebegne habogna.Én nagyon gerinctelenek tartom mint sok más minden féle
    politikust,jobbrol,balrol,középröl,nem hiában van 54% szavazó akiknek nincs pártjuk és nem szavaznának senkire.Az okokat remélem mindenki tudja.Olvasom
    mig Ö volt az eu soros minisztere minden ok minden szép sikert sikere halmosztam,le rendeztem mindenkit,mi Magyarok vagyunk a legfaszábbak,Ti csak másod hegedüsek vagytok,majd Mi meg mutatjuk,hogy kell nélkületek is
    boldogulni.Mostmár ott tartunk,hogy simán el küldjük Amarikát az eut a p…ba
    Orbán Viktor bizunk benned,hogy nagy Magyar országot,jólétet,munkahelyeket,
    munkatáborokat,nyomort hozol ránk.De ezt csak ugy érheted el,hogy mindenkit börtönbe kellene záratnod.Kezdjük veled,sok vaj van a fülcsid mögött,Pintér belügyér,fehér galléros nem is sorolom tovább.Tokaj,önkormányzati lakandusz,felujitva,majd 60 milláért el adva.Fénykép Koko éttermében Maffia vezérel.Ja jut agyamba gratulálok,hogy Gáspár fiad profi lett.Remélem többre viszi mint Te.Mert Te a politikában és a fociban nem igazán vagy voltál hasznos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  2. A dicső és mámorító kettőharmad birtokában bárkit és bármit felrúghat a fidesz. Mit számítanak itt az évszados jogelvek? (Főleg, ha bölcs Vezérünk is jurista). Ha valakinek ez netán nem tetszene, azonnal világos, hogy nem elkötelezett híve a Nagy Magyar Nemzeti Kollaborációnak, és akkor pedig idegen testként veti ki őt magából a Nemzet Szent Teste. Azaz a munka alapú társadalom dolgozó népének megvetése sújtja. Oszt megnézheti magát, ha konzervatív, ha nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  3. Miért nevezték FELELŐS MINISZTÉRIUMNAK AZ 1848-AST?
    Tisztelettel várom a választ Bárándy úrtól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos