Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát 2013. november 16. szombat 22:18 | AN

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát

Budapest – Az ATV  meghamisította Kertész Ákos mondatát. Kertész Ákos az Amerikai Népszavában megjelent cikkében azt írta, hogy “a magyar genetikusan alattvaló”. Az ATV november 15-i híradóiban az író mondatát úgy idézték, hogy “a magyar genetikusan alávaló”. A két kifejezés tartalmi különbsége jogosan veti fel a szándékosság kérdését is, ha a csatorna nem igazítja helyre a tévesen idézett mondatot.

Az ATV november 15-i korai és késő esti híradójában is tévesen idézték Kertész Ákos vitatott mondatát (19 perc 10 másodpercnél látható a tudósítás). Kertész Ákos egy hosszú levél logikai levezetésének részeként azt íra, hogy a “magyar genetikusan alattvaló”. Az ATV híradói ezzel szemben azt híresztelték, mintha Kertész Ákos nem alattvalói attitűdje miatt kritizálta volna a magyarokat, hanem genetikusan alávalónak nevezte volna őket. Annak ellenére, hogy a csatorna korábban még tudta, hogy a Kossuth-díjas író “alattvalót” mondott, és nem “alávalót”.

A tévedés súlyosan módosítja Kertész Ákos mondatának tartalmát. Az “alattvaló” és az “alávaló” közötti tartalmi különbség teljesen más színben tünteti fel az író személyét, a szóban forgó cikket, valamint emigrációjának okát is. Az alattvalói attitűd nem becsmérlő megállapítás, hanem lehet jogos kritika. De a magyar népet alávalónak nevezni, durva sértés lenne. Kertész Ákos ilyet nem mondott.

A tévedés a két szó tartalma közötti különbség miatt akár szándékos hamisítás látszatát is keltheti, ha nem igazítják helyre. A “magyar genetikusan alávaló” mondat hatásvadásznak tűnő módon torzítja el Kertész Ákos politikai menedékjogának megítélését. Az ATV hamis színben tüntette fel Kertész Ákost és emigrációjának okát is. Ezzel a szócserével a szélsőjobboldal által indított hecckampányt felülmúlva rágalmazza meg az írót olyan szöveggel, amit nem is mondott.

Ha a szócsere csupán tévedés, és nem szándékos lejáratás, amely arra irányul, hogy hangulatot keltsen az író és az őt befogadó Kanada ellen, akkor a tévedést a csatornának helyre kell igazítania. Ha ez nem történik meg, akkor felmerül a gyanú, hogy az ATV a nézők manipulálásának céljával tüntette fel Kertész Ákost ilyen rossz színben, és ellensúlyozni akarta, el akarta venni a kanadai politikai menekültjog megadásának tényében levő kritika élét.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +82 ( 86 szavazatból)
Az ATV meghamisította Kertész Ákos mondatát, 4.9 out of 5 based on 52 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(59)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

59 Reader’s Comments

  1. Kertész Ákosnak igaza van!!!
    Remélem az ATV -ben csak elírás történt, habár ahogy mostanában kekeckednek az ellenzékkel még a szándákos félrevezetés sem kizárt. Nagyon sajnálnám, ha így lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  2. Meglehet persze, hogy szándékosság történt, de EdCarping úgy látszik, figyeli a hírműsorokat általában, mert tökéletesen igaza van. Mindennapos dolog, amin én is mindig dühöngök, hogy egyszerű magyar szavak jelentésével sincsenek tisztában (tisztelet a kivételnek).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. A suttogva kimondott igaz szó az orbáni csatazajon is áthallatszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. Most javították ki, és kért elnézést Kertész Ákostól az ATV a híradóban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Azért nem sok csatorna van kis hazánkban, amelyik 24 órán belül helyreigazít és főként elnézést is kér. Úgyhogy lehet, hogy kicsi is sárga is, de még egy kicsit a mienk haziaknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. Csak megerositeni tudom, az ATV az esti hiradoban elnezest kert es modositott, annak rendje, – modja szerint.

    En kozben a canadai nagykovetsegen keresztul fejeztem ki halamat es nagyrabecsulesemet, mert politikai menedekjogot adtak Kertesz Akosnak.

    Kozvetlen Lisa Helfand nagykovet asszony volt a cimzett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  7. Kijavították, mert nem csengett le a disznóság nyomtalanul, mint Orbán minden gaztette. És ebben az AN nek is része volt. Mondom, ha nem hagyják annyiban és van reakció akkor visszakoznak a gyáva alakok. Nem szabad semmit annyiban hagyni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  8. A Népszabadság Teller Ede-levelet hamisított, az ATV Kertész Ákost idézte hamisan. Tovább a lenini úton, elvtársak! :-) :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Drága Ákos bácsi, én kérek tőle bocsánatot az egész ország nevében, hogy ilyen gyalázat érte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. december 17. kedd | AN

Adalékok az ATV-ről szóló vitához 2013. november 30. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos