Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újságíró iskola indul szeptembertől a belváros szívében 2014. augusztus 19. kedd 13:54 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újságíró iskola indul szeptembertől a belváros szívében

Budapest – Professzionális, projekt alapú újságíró iskola szeptembertől Budapest legfrekventáltabb helyén a Public Média Műhely szervezésében. A Váci utcai intézményben ősszel kezdődő, egyéves képzés az OKJ-s képzések megszűnésével keletkezett űrt tölti be, annak megfelelő tudásanyaggal, viszont sokkal hatékonyabb, gyakorlatcentrikus módszerrel.

A hazánkban forradalmian új módszer négyhetes projektek révén tanítja az újságírás gyakorlatát a diákoknak. Csejk Miklós iskolalapító lapunknak kiemelte, az  iskola egy nemrég felújított nagy múltú épületben, évtizedes
tapasztalattal rendelkező fenntartói háttérintézménnyel várja a hallgatókat, akik minden műfajban gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek, legyen szó hírszerkesztésről, interjúkészítésről, publicisztika- vagy jegyzetírásról.

Manapság ugyanis nagyon kevés az olyan műhely, ahol a hallgatók valóban a gyakorlatban sajátíthatják el az újságírást.

Az újságíró-oktatást hazánkban sok kritika érte, mert teljesen megszűntek a műhelyek, ahol tényleg meg lehetne tanulni a szakmát valódi mesterektől. A Public Média Műhely feléleszti ezt a régi hagyományt és az új, projekt alapú módszerrel társítja, amely a nemzetközi tapasztalatok alapján célravezető és sikeres – mondta el lapunknak az iskola vezetője. A Public Média Műhelyben elmélet és gyakorlat szorosan összekapcsolódik. Az elméleti oktatást igen neves előadók, az adott témák szakértői, a gyakorlati képzést pedig olyan mentorok biztosítják, akik gyakorló újságírók és a jelenlegi médiapiac kiváló ismerői.

A képzés két féléves, szeptember 23-án indul, a felvétel a jelentkezés sorrendjében történik. Az iskola a kurzusokat esténként tartja, mert nem akarja kizárni azokat a már dolgozó hallgatókat sem, akik pályamódosításban gondolkodnak. A Public Média Műhely azokat a hallgatókat is várja, akik első körben nem nyertek felvételt az általuk megjelölt felsőoktatási intézménybe. Az iskoláról, az oktataókról és a projektmódszerről bővebbet a  www.publicmm.hu honlapon olvashatnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Újságíró iskola indul szeptembertől a belváros szívében, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos