Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő 6:28 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország túszul ejtette magát

Budapest – 1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre, mint 2014-ben, Orbán Viktor pártja most mégis a kétharmad küszöbén áll. Két körzet eredménye még mindig nem dőlt el, ezen múlhat a Fidesz elsöprő győzelmének aránya. Magyarország bevette a maszlagot, most van négy éve, hogy rágódjon rajta.

Hétfő hajnalban, az országos listákra leadott szavazatok 98,58 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP a szavazatok 44,29 százalékát szerezte meg, összesen 2.115.192 vokssal.

A második helyen a “kormányváltó erők” (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) álltak, a szavazatok 25,92 százalékával, összesen 1.237.729 vokssal. A Jobbik a szavazatok 20,49 százalékát szerezte meg (978.708 voks), míg az LMP-re 250.609-en szavaztak (5,25 százalék). Munkáspárt: 0,58% (27.539 voks), A haza nem eladó: 0,47% (22.508 szavazat).

A Fidesz-KDNP kétharmadán két körzet végeredménye változtathat.

A Fidesz kétharmados többsége részben Miskolcon dőlhet el, ahol a hajnali két órás adatok szerint, 98,58%-os feldolgozottság mellett fej fej mellett halad a kormányváltó erők (Dr. Varga László 31,72%), a Jobbik (Pakusza Zoltán 30,69%) és a Fidesz (Sebestyén László 30,58%) jelöltje.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókörzetében az éjfél körüli órákban már vezetett az MSZP-s, a fideszes és a jobbikos jelölt is. Negyed kettőkor még Sebestyén állt a második helyen, kettőkor hajszállal vezet Pakusza.

A budapesti 15. számú választókerületben 98,68 százalékos feldolgozottságnál Kucsák László (Fidesz-KDNP) 21 szavazattal vezetett Kunhalmi Ágnes (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) előtt.

Nyolc fővárosi kerületben baloldali győzelem valószínű. Első helyen állt hétfő hajnalban a III. kerületben Kiss László, a IV. kerületben Kiss Péter, a VII. kerületben Oláh Lajos, a X. kerületben Burány Sándor, a XIII. kerületben Hiszékeny Dezső, a XIV. kerületben Tóth Csaba János, a XX. kerületben Hiller István és a XXI. kerületben Szabó Szabolcs.

Azzal, hogy az LMP bejutott a parlamentbe, és ha ebben a választókörzetben a Fidesz jelöltje nyer, akkor a 199 országgyűlési helyből 133 jut a Fidesz-KDNP-nek, amivel ismét kétharmados többségben lennének. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 37, a Jobbik 24 képviselőt delegálhatna a parlamentbe. Ha azonban valamelyik ellenzéki jelölt kapja a legtöbb szavazatot, előfordulhat lehet, hogy csak 132 mandátumuk lesz a kormánypártoknak. Igaz, a töredékszavazatok is befolyásolják majd a végeredményt, valamint számít még, hogy a szintén szoros budapesti körzetekben tudnak-e nyerni a kormányváltók jelöltjei.

A külképviseleteken leadott listás és egyéni szavazatokat és az átjelentkezők voksait csak később, legkorábban április 12-én összesítik. Mind a 106 egyéni választókerületben van ugyanis egy szavazókör, amelyben 6-án este nem bontották ki az urnát. Az ebben található helyi szavazatokhoz a választást követő hatodik napon keverik hozzá a külképviseletekről hazahozott voksokat és a másutt szavazó átjelentkezők szavazólapjait.

1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra, 2002-ben 2,31 millióan, 2006-ban 2,27 millióan, 2010-ben 2,7 millióan, most várhatóan mintegy 2,1 millióan.

Az adatok azonban nem hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel 2014-ben a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, amelynek 95 százaléka a Fideszt erősíti.

A levélben leadott listás szavazatok összesítése szerint (88,66 százalékos feldolgozottságnál, éjfél előtt) a FIDESZ-KDNP pártlistájára érkezett a szavazatok 94,43 százaléka. A Jobbik 2,49 százalékot, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 1,78 százalékot kapott.

Az országos pártlistákra levélben leadott összes érvényes szavazat: 33.769
A levélben szavazók névjegyzékében szereplő választópolgárok száma: 193.793
Érvényes szavazási iratok száma: 87.972.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 27 szavazatból)
Magyarország túszul ejtette magát, 4.4 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(118)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

118 Reader’s Comments

  1. Magyarország népe jelenlegi demokrácia felfogási szintjén ezt a pártot és ezt a vezetőt érdemli.
    Most kiépül a második horthy-korszak.
    Kb. ezt vártam, de úgy jött mint egy hasba rúgás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (56 szavazatból)
  2. Magyarország túszul ejtette magát? Csak? Egy jó túsz tárgyaló esetleg?
    Engem meg letaglózott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  3. Azért kíváncsi vagyok hol volt az a 4,6 millió szegény aki a létminimum alatt él a szavazás napján ?

    Abszurdisztán gyáva népe ? ! meg érdemli a sorsát !

    Mert nem merte megtenni hogy leváltsa a Magyar Köztársaság Alkotmányra tett esküjét tudatosan megszegő orbánt és bagázsát leváltsa !

    Ez nonszensz hogy állítólag az emberek annyira félnek inkább ennyire nem tudnak/nem akarnak/ gondolkodni .?

    Hihetetlen ez a passzivitás ,nem lehet ráfogni arra hogy unják a politikát meg hogy nem hisznek a politikusoknak ez mese .

    A fotelból , kocsmából puffogó nagy arcú figurák még csak el sem mentek szavazni ez az igazi szégyen.

    Megjegyzem hogy a jobboldal taktikája a sárdobálás meg hozta gyümölcsét .

    De a baloldal is sokat tökölt s nagyon gyengén kommunikált .

    Remélem hogy az EP választások valamint az ön-korm választások idején már komolyabban lépnek elő a programjukkal .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (37 szavazatból)
  4. Miután csökken a hozzászólások lehetősége, itt próbálom talán utoljára leirni néhány gondolatomat.

    Bartus úr profiltisztitást jelentett be, ami gyakorlatilag a hozzászólások megszűnését jelenti.

    Én ebben egy jó adag jogos/nem jogos durcit érzek.

    Jó volt ezen a fórumon olvasni és megosztani más a magyarországi lehetőségekhez képest normális gondolatokkal rendelkező társak véleményét.
    Talán én is odatettem magam néhányszor, még akkor is ha úgy érzem, velem inkább sűrűbben volt a csapat, mint többen.

    Az hogy itthon mi történik megtudom másképp. Itthon. Megtapasztalom.

    Majd 60 évesen, gyógyithatatlan betegként hova menjek, kinek kellenék??

    Marad a Szózat gondolata:”… itt élned, halnod kell…”

    A szem-fül bajom nem változik, mert továbbra sem azt látom amit hallok, ill. nem hallom azt amit látok.

    Ha Bartus úr véleménye nem változik, rövidesen én is -kényszerűségből- profiltsztitást kell, hogy végrehajtsak. Az explorer Kedvencek törölni fogom az AN elérhetőségét.

    Én sajnálom…..

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  5. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Azt kell h mondjam mindenki meghujult.
    A tegnap esti bezár AN komment h az itt levő kommentelők csak szórakoznak stb nagyon gáz, de lehet akar igaz.
    Üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  6. Engedtessék meg, miután az AN hozzászólás rovata bezár, hogy elköszönjek minden kedves kommentelő társamtól, mindenkinek az AN-t és Bartus urat is beleértve sok szerencsét és boldog jövőt kívánok.

    Üdvözlettel

    Eagle

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  7. gizda gerszon: “Abszurdisztán gyáva népe ? ! meg érdemli a sorsát !”
    Sajnos ez valóban így van ez a nép rettentően gyáva, mivel igazából alig van munka és az emberek 2/3-a Állami munkahelyen dolgozik(?), így féltik az állásukat, a hosszabb nyelvűek pedig az ingyen pénzt, ezért nem mernek másfelé szavazni.
    A jelenlegi 4 millió dolgozóból nincs 1 millió akik a magánszektorban dolgoznak, van 3 millió állami alkalmazott és 3,5 millió nyugdíjas nekik ez így jó és meg kell védeni a rendszert.
    Csak az a kérdés meddig lehet ezt a rendszert fenntartani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  8. Attól tartok, hogy én már kinőttem a kukaborogatásból, a gyújtogatásból, és a barikádok építéséből, de ahogy elnézem az utánam következő korosztályoknak nem sok eszköze maradt a helyzet jobbá tételére, ha valaha is normális életet szeretnének élni Magyarországon. Ehhez persze igazi, hiteles vezetők kellenének, nem pedig a pártszékházak klimatizált irodáiban, szolgálati Passatokban feszítő kimosakodott ficsúrok.Mivel ilyeneket se közelben, se távolban nem látunk, marad a kivándorlás még, mint a lehetséges megoldás a jobb élethez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  9. topi mackó
    “Én ebben egy jó adag jogos/nem jogos durcit érzek.”
    Szerintem nem durci, minek is asszisztáljanak ahhoz ami most jön? A kormány bedob egy gumicsontot,közben a haverok viszik ami mozdítható. Ennyi a következő 4 év. Az ál ellenzék szíves közreműködésével.
    Szerinted nincs igaza BL.-nek? Este 9-kor már az MSZP az EU. Parlamentbejutáshoz gyűjtött aláírásokat.Az is szép zseton ám.

    Ha nem is sokat kommenteltem de mindig örömmel olvastam a gondolatébresztő cikkeket és hozzászólásokat.Köszönöm nektek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  10. Én is profiltisztítást hajtok végre.
    Nem idegesítem magam a politikával,
    Magyarország birkalelkű, jobbágytudatú hülyéivel.
    Az összes könyvjelzőm közül törlöm a politikával foglalkozókat.
    Elsőként az AN-t.
    Viszlát egy jobb világban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  11. orbán rabszolgái lettünk,ennek az országnak vége!! mindig a rossz oldalon álltunk,mindig vesztettünk,most is ,szégyelemhogy orbán a rezsi csökkentéssel igy megtudta vezetni a népet.orbán 2115192 szavazattal győzött.Hol volt a 3mill.nyugdijpénztári tag kiknek lenyulta pénzét,hol voltak a rokkantak,bányászok,rendőrök,várólistás betegek,tandijjas egyetemisták?Most megint kezdődik a sirás-rivás hogy az orbán megint ki……..t velünk ez a nép megérdemli sorsát.Sajnos,saját családomban is többen egész évben szidták a fideszt de szavazni nem mentek,szégyelem magam.BÚCSÚZOM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  12. Mit is írhatnék egy túszul ejtett országból?
    Köszönöm hogy megismertelek benneteket az írásaitokon keresztül, és hogy el tudtatok viselni magatok között.
    A redőnyök leengedve, az utolsó kapcsolja le a villanyt.Le vagyok sújtva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (40 szavazatból)
  13. Köszönet mindenért, Mindenkinek!
    Mit lehetne még: Jő egészséget, nyugalmas életet

    Köszönet mindenért, mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. Fecseg a felszín de hallgat a mély

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. jól mondod köszönet mindenkinek köszönet mindenért

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Hát akkor búcsúzóul MEGÍROM:

    Köszöntöm alattvalóimat az Európai Unió első, választáson legitimizált fasiszta államában!

    I. Viktor

    Oszt jó napot!

    :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  17. Most aztán többszörösen le vagyok sújtva. Ez az oldal volt a menedékem. Jó volt látni, hogy nem csak én gondolkodom “maradian”, nem csak az én családom látja így a dolgokat. Hát vége? Mindennek?
    Pedig most kéne a leginkább az igaz, őszinte szó, katartikus kibeszélés; bár felteszem, hamarosan figyelni fognak bennünket (ha eddig még nem tették).
    Mindegyikőtöknek jó egészséget, jó idegzetet kívánok a túléléshez, az optimális egyéni út megtalálásához. Nem lesz könnyű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  18. Sajnálom hogy profiltisztítás lesz, és eltűnnek a kommentek. Még visszanézek, mennyire szól majd nekem az oldal. Az áprilisi díjat befizettem, de hogy ezután mi lesz majd eldől. Örülök hogy itt lehettem. Viszlát, és sok sikert mindenkinek a folytatáshoz, vagy az újrakezdéshez. Legyetek jók és egészségesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Kérem az AN-t MOST ne hagyjon magunkra, mert elveszünk.
    *
    Bár nem ildomos, de utalok arra, hogy igazam volt Giap elvtárssal együtt.
    *
    “Hivatásosaink” teljes alkalmatlansága katasztrófa és végmegsemmisülés szélére sodorta országunkat.
    _
    Hol van még a világon egy ország ahol 43,69 %-al kétharmadot lehet elérni?
    Az egyszerű számtan megcsúfolása, hacsak nem úgy igaz, hogy Magyarország jobban teljesít.
    Ne legyenek illúzióitok,világ nagy matematikusai hallgatni fognak és tapsolni.
    *
    Egyetlen hang maradt, hogy értésére adjuk a világnak: MÉG ÉLÜK !
    *
    ” A kárpátoktól le az Aldunáig
    egy bősz üvöltés, véres zivatar.
    Szétszórt hajával véres homlokával
    áll a viharban a magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  20. Kedves Kommentező Társaim!
    .
    Búcsúzom én is tőletek.
    Megtiszteltetés volt számomra itt lenni köztetek. Megtiszteltetés volt Bartus (és mások) cikkeiről beszélgetni veletek. Megtiszteltetés volt számomra, ha egy-egy véleményemre reagáltatok, és hogy én is megtehettem ugyanezt.
    .
    Úgy érzem, hogy ez alatt a néhány év alatt általatok is jobb ember lettem. Okosabb ember is lettem, az írások és az ahhoz fűzött – olykor rendkívül érdekes, izgalmas és nagyon okos – kommentárok által.
    .
    Érzelmileg is gazdagodtam, hiszen úgy éreztem, hogy hozzászólásaitok mögött ott álltak a hazátok és a polgári (gyakran liberális) demokrácia iránti szeretet, tisztelet és az aggodalom motívumai, valamint a fasiszta diktatúra iránti gyűlölet és megvetés motívumai.
    .
    Mindezekért köszönettel tartozom Bartusnak és nektek, mindnyájatoknak.
    .
    Búcsúzom tőletek azzal, hogy VISZONTLÁTÁSRA BARÁTAIM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  21. Örülök, hogy pár éve rátaláltam az AN-re. Sokat tanultam itt. Sajnálom, hogy vége, de megértem.
    .
    Sokan közületek már jó helyen vannak. Sajnos nekem most kell lépnem – nehéz lesz. Talán még nincs teljesen késő.
    .
    Adminnak és minden kommentelőnek sok sikert és minden jót kívánok!
    .
    Üdv. – Gyuri

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  22. http://www.168ora.hu/itthon/az-orban-rt-fovarosa-felcsut-125400.html
    -
    Ha majd az itt élők is így látnak, akkor talán….
    Kell még ahhoz a négy év, mert a Fidesz, mint ellenzék már bemutatkozott, kormányon is “élvezhettük” őket, de ez úgy néz ki még nem ért el mindenkihez.
    Külső hatalom nyomása nélkül, csak a koleszosokkal megyünk Keletre, úgy néz ki István király nem jól tudta, a magyaroknak nem Nyugaton van a helyük.
    Mindenkinek sok erőt és minden jót kívánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. https://www.youtube.com/watch?v=5HZXg9eEzPs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. .
    „Lehet szidni a demokratikus ellenzéket, lehet elemezgetni a szarvashibáikat, de nem tudok elképzelni olyan ellenzéki bűnt, amelyik ennek a rettenetes országrontó pártnak és beteg lelkű vezérének akár csak a kicsinyke arányú győzelmét is indokolta volna.
    .
    Mindenesetre én szégyellem magam amiatt, ami vasárnap történt. Szégyellem ezt az országot, amelyben élek, akkor is, ha tudom, milyen mérhetetlen mennyiségű hazugság, uszítás, manipuláció és visszaélés vezetett ehhez a gyalázatos eredményhez.”.
    (Mihancsik Zsófia)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (39 szavazatból)
  25. oldster
    2014. április 7. hétfő
    10:32
    Így igaz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. A helyzet az hogy a magyarok szavaztak meg ezt rendszert es jeleztek ezzel ez nekik megfelelo ez kell.

    Az orszag garantaltan megy egy osszeomlas fele ami jo esetben csak gazdasagi lesz, de mar most boritekolhato hogy mindenki meg lesz lepodve hogy mikent fajulhattak idaig a dolgok.
    Mikent , mikent mikor egy onjelolt despota “profeta” kapta a legtobb szavazatot.
    /
    /
    Jajj neked Magyarorszag !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  27. Meg akartam várni a választást, mert eredetileg szavazni akartam. Nagyon nehezen értettem meg Bartus úr okfejtését a bojkottról, hiszen én nem állok ott, ahol ő, és nem látom azt, amit ő, és úgy tűnik, ő sem értette, miért nem értjük, amit mond. Ettől egyre dühösebb lett, de hát sajnos, a vaknak hiába mondja, mi is az, hogy “piros”. A legnagyobb baj, hogy ezek szerint azok sem értették, miért fontos a bojkott, akiknek meg kellett volna hirdetniük ezt a bojkottot, hogy aztán legyen alapjuk arra, hogy tovább léphessünk. Nincs tovább, ez már itt a fal.
    Így hát összerakom a kis motyómat, és pár héten belül már kintről nézek én is befelé.
    Elég volt.
    Ötven éven felüliként, nőként, ebben az országban számomra nincs jövő.
    Viszont én nagy pofátlanul még élni akarok, nem nyomorogni.
    Régi olvasóként, ritka hozzászólóként én is búcsúzom a tisztelt olvasó társaktól. Az AN-t kintről ugyanúgy el fogom érni, ahogy eddig.
    Köszönöm Bartus úr eddigi fáradozásait, bárcsak több eredménye lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  28. Ildique
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  29. Búcsúzásról egy szót se!
    Búsongás,sírva vigadás?
    Ezek nem Ti vagytok.
    /
    Arccal a család,a művészetek,a kutyasétáltatás felé!
    Lesz pissentyű meg kakkantyú bőséggel.
    Majd odahordom a szobraik tövébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. Ahogy zarulnak be a kommentelesi lehetosegek, olyan erzesem van, mintha a lassan sullyedo Titanic-on bucsuzkodnank….
    Koszonom, hogy olvashattalak Benneteket az elmult evekben.
    Kivanom, hogy mindenki megtalalja a maga mentocsonakjat es remelem, hogy ujrakezdhetjuk valahol egy ujonnan felfedezett szigeten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  31. Mielőtt mindenki könnyes búcsút vesz, nem lenne jobb kitalálni, hogy hová vonuljunk át fórumozni?
    Kár lenne veszni hagyni az egészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  32. Sarah? Receptklub??? ))) (mondjuk fözni nem éppen az erösségem, inkabb improvizalok… )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Magyarország azt kapta, amit megérdemel.
    Honfitársaim egy része inkább Orbanisztánt akar.
    Remekül érzik magukat a feudális mocsadékban.
    Győzelmük azt jelenti, hogy egyre többen lefeküdtek, belesimultak a Viktatúrába.
    A többség, kiszolgáltatott alattvalóként képtelen sorsát kézbe venni.
    Még nem ért el hozzájuk, hogy, mit jelent 43.6 %-kal kétharmadot szerezni
    Még többen szegényednek el.
    Gyerekeink és unokáink megvetése fogja kísérni őket.
    Gyáva népnek nincs hazája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  34. Sarah
    Jó ötlet. De én még várok.Várok. És még utána is várok, mert engem hűséggel áldott meg a Teremtő.
    De ha nem, akkor főzzünk.Erősen, és csípősen, hogy belesajduljon a nyelvük a fogyasztóknak.
    Már csak az a kérdés, hol?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  35. bumburi, jaj, a csipöset én is nagyon szeretem;)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Az Amerikai Népszava a legelső,az egyetlen,
    a legutolsó fórumozó helyem.
    Marad az AN olvasása.
    Innen egy tapodtat sem mozdulok!
    Amerika az Amerika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  37. Khm…

    Profiltisztitás?

    - A személyes sértődöttségen kívül erre mi ok?

    Mellesleg megjegyzem, épp az AN hozta le nem egyszer, hogy ugyannár, civilizált ember ne támogassa szavazatával a RENDSZERT.

    Eszem ágában sem volt – persze hozzáteszem, a helyi ellenzék is kb olyan jelölteket keresett, akiket kb egy utcai hirdetőtábla politikai képességeivel bírtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. Ildiqe

    2014. április 7. hétfő

    11:14

    “Ötven éven felüliként, nőként, ebben az országban számomra nincs jövő.”
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Ehhez a kommenthez , csak annyit tennék hozzá, hogy a 30-as és a 40-es korosztálynak sincs jövője!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  39. Értem Bartus Lászlót, de megérteni nem tudom. Most bezárul az utolsó szabad vélemény-nyilvánítási fórumok egyike. Nincs kétségem a felől, hogy hamarosan a többiek is hasonló sorsra jutnak. Bartus László érvei érthetőek: ő azon kevesek egyike, aki elvi alapokon foglalkozik a politikával, és nem enged elveiből, amelyek döntő többségükben helyesek. Sajnos, a fórum bezárásával nem csak a vélemény-nyilvánítás lehetősége lesz lényegesen szűkebb, hanem megszűnik egy olyan közösség is, amelynek tagjai (de legalábbis a tagok döntő többsége) olyan értékek hordozói, amelyeknek az ápolására és továbbörökítésére nagyobb szükség lesz a jövőben, mint eddig bármikor. Azok az emberek (és most nem az időről-időre idefurakodó trollokról beszélek) , akik itt összegyűltek (még ha vitatkoztak is egymással, vagy Bartussal) egy dologban közös platformon állnak: a szabadság és a demokrácia tántoríthatatlan hívei. Most ennek vége. Sajnálom, pótolhatatlan vesztesége ez mindnyájunknak.
    .
    Azonban annak érdekében, hogy ne tűnjön el nyomtalanul ez a közösség, mégiscsak kellene tenni valamit. Mivel a nicknevek alapján soha nem tudjuk egymást megtalálni a világháló dzsungelében, a további kapcsolattartásnak a kulcsa Bartus László kezében van, hiszen ő ismeri a nicknevekhez kapcsolódó valódi e-mail-címeinket. Hozzá fordulok hát:

    Kedves László! A közösség nevében kérek egy “búcsúajándékot” Öntől. Tegye lehetővé, hogy a fórumtagok dönthessenek e-mail-címük átadásáról a közösség tagjainak. Bárki, aki ezel egyetért, küldjön egy e-mailt Önnek, amelyben felhatalmazza Önt, hogy címét megküldje mindazoknak, akikkel tartani szeretné a kapcsolatot a jövőben is. Öntől annyit kérek, hogy juttassa el ezt a listát (nicknév, mail-cím) a közösség tagjainak.
    .
    Ez a kis kör vihetné aztán tovább mindazt, amiért Ön (és Önnel együtt a fórumozók döntő része) nagyon sokat tett az elmúlt években. Mi lehetnénk a Szabadság Lángjának Őrzői, és – ki tudja? – talán a jövő igazi demokratikus mozgalmának alapítói. Mert meggyőződésem, hogy új, alulról építkező, valódi civil mozgalomra van szüksége az országnak. A jelenlegi ú.n. “ellenzék” ugyanis soha nem fogja megdönteni Orbán rendszerét, ez tegnap egyértelműen bebizonyosodott.
    .
    Amennyiben javaslatom megvalósítható, neki lehetne kezdeni a mozgalom megszervezésének.
    .
    Akárhogy is alakul azonban a sorunk: itt és most megköszönöm Önnek azt a munkát, amit évekig belefektetett ennek az igen értékes szellemi közösségnek az együtt-tartásába.
    .
    Egyben búcsúzom mindazoktól, akik mindennapos beszélgetőtársaim voltak itt, az AN fórumán. Lányok, fiúk, jó volt veletek! Talán még összejövünk valamikor a cybertérben…
    .
    A legjobbakat kívánom mindenkinek, egészséget, sok (apró) örömöt, ha már egyszer legnagyobb vágyunk, a demokratikus Magyarország létrejötte (egyelőre) nem teljesülhet.
    .
    Ám ne legyen kétségetek, eljön majd az a nap.
    .
    LESZ MÉG MAGYAR KÖZTÁRSASÁG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  40. bumburi: én is várok és bizakodom. Az egyetlen ‘ígéret’, amit Bartus László rendszeresen nem tart be, hogy bezárja az AN-t. Hátha marad ennél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  41. Sarah (2014. április 7. hétfő 12:22)
    Mielőtt mindenki könnyes búcsút vesz, nem lenne jobb kitalálni, hogy hová vonuljunk át fórumozni? Kár lenne veszni hagyni az egészet.
    Ez jó “A” tervnek, de nem ártana egy “B”…
    Ha netán más fórumot találtok, legalább az itteni neveteken írjatok, hogy megtaláljuk egymást.
     
    Köszönöm sokatoknak (tudjátok, kik vagytok) a sok jó beszélgetést. Jó volt. Egyedülálló volt. Hiányozni fogtok.
    Aki el akar érni, üzenjen Bartus Lászlón keresztül (ha ő vállalja), aztán privátban folytathatjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. Observer, Ego, Sarah….. és a többiek!

    Lehet, hogy akad jobb is, én ezt a lehetőséget tudom ingyenes fórumnyitásra, amennyiben akad valaki, aki regisztrál és vállalja a moderátor szerepét is.

    http://sgforum.hu/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Ego: van már B terv. Az A legyen az, hogy abban bízunk, hogy marad ez a hely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Zorka, jó ötlet, köszönjük, már ha mondhatom többes számban.
    Azt hiszem, csak külföldi szerver jöhet szóba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  45. oldster (2014. április 7. hétfő 10:32)
    Orbán összes hazugsága, csalása, gazembersége nem lett volna elég a győzelemhez, ha itt valódi ellenzék lett volna. Ha lett volna, sor sem kerül egy ilyen választásra. De nem volt, és nincs. Ez a vereség nem Orbán érdeme, hanem az “ellenzék” megbocsáthatatlan bűne.
    Orbánnak eggy érdeme van: hajszálpontosan felmérte, kikkel van dolga, szemben az “ellenzék”-kel, amely még most is kukán áll a történtek előtt.
    Amikor majd magához tér, következik a mosakodás, a másra kenés, az új ígéretek (lásd Gyurcsány: “nem fognak négy évig kormányozni”). Bármi, csak ne kelljen szembenézni a történtekkel, csak ne kelljen levonni a konzekvenciákat, csak ne kelljen látszatellenzékből valódi ellenzékké válni, mert az koclkázhatos, azt meg nemn szeretik. Annyi még az átverhető ember, csak össze tudnak hozni valamit, ami távolról tömegbázisnak hat.
    Leszerepeltek, egytől-egyig.
    Ha lesz még itt ellenzék, nulláról — dehogyis: mínusz 100-ról — kell kezdenie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Observer
    2014. április 7. hétfő
    12:16
    .
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    .
    Kedves Obsedver!
    .
    Mindannyian tudtuk, hogy így fog alakulni ez a választás,
    de még is, letablózott a tény.
    .
    Az igazi kérdés az; Hogy hogyan tovább (?)
    AZ Ön felvetése egy járható út – hiszen szinte semmi más nem maradt.
    .
    Amennyiben bármiben segítségére lehetek , – ámbár beszűkültek lehetőségeim – de bármi legyen is az, szívesen segítek. Legyen az bármi, amivel előrébb tudom mozdítani a mozgalmi ötletét Örömest segítek!
    Csak fogja már valaki csokorba azon embereket akik TENNI AKARNAK a demokráciáért a Magyar Köztársaságért valamit!
    .
    A Családért a Szabadságért a Köztársaságért!
    .
    Tisztelettel: K. S.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. Sarah (2014. április 7. hétfő 13:02)
    Én nem bízom benne, hogy marad az AN fóruma.
    Szerverügyben egyetértek.
    B terven egy új fórumot értesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Orbánt időben fizikailag kellett volna megtámadni..Elmulasztottuk hála Gyurcsány úrnak, mert Mo.-on demokrácia van és demokráciában nem illik.
    Újabb 4 évet Mo nem bír ki, tehát a forradalom csak idő kérdése.
    Minden nappal nagyobb áldozatot fog követelni.
    Én azt hiszem mindent elmondtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  49. Nemtudom mi ez a nagy sajnálkozás…
    Bartuslaci kb. kettő éve megírta hogy aszongya:
    -
    ” A bürök-poharat még nem itta ki fenékig a magyar társadalom ”
    / Vagy valami hasonlót /
    -
    Szóval akkor kellett volna elkezdeni jajongani !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  50. Orbánt időben fizikailag kellett volna megtámadni..Elmulasztottuk hála Gyurcsány úrnak, mert Mo.-on demokrácia van és demokráciában nem illik.
    Újabb 4 évet Mo nem bír ki, tehát a forradalom csak idő kérdése.
    Minden nappal nagyobb áldozatot fog követelni.
    Én azt hiszem mindent elmondtam.
    Orbánt bele kell hajszolni a rendkívüli állapotba, ami viszont az EU-ban fenntarthatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos