Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Ellenség már nem kell 2014. február 18. kedd 2:50

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Ellenség már nem kell

Akinek olyan barátai vannak, mint az „Összefogás” nevű választási szövetség tagjainak, annak már nem kell ellenség. Ez a régi magyar mondás jut az ember eszébe, amikor Gyurcsány Ferenc legutóbbi nyilatkozatát olvassa.

A szöveg logikája világos, ha a megfelelő bekezdéseket helyezzük egymás alá. Íme: „Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: amennyiben az Összefogás nyer a választásokon, a kétharmados törvények sokasága és a bebetonozott pártkatonák miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni.”

Majd: „a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és magam nem is megyek bele a kormányba. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni – fogalmazott a DK elnöke.”

Égesse magát Mesterházy, pusztuljon bele egyedül.

Lefordítva ez azt is jelenti, hogy Gyurcsány elismeri: az „Összefogás” izének semmi esélye sincs arra, hogy az Orbán-rendszert megdöntse. Fontos beismerés ez azok után, hogy az „Összefogás” deklaráltan ezzel a céllal jött létre.

Azt nem tudjuk, mikor törődtek bele a „demokratikus ellenzék” tagjai abba, hogy ha nem váltható le a rendszer, készek az Orbán-rendszer keretei között is kormányozni, mert a demokratikus közvéleményt erről elfelejtették értesíteni. És arról is, hogy ez a rendszer kétszeres legitimálását jelenti a választásokon való részvétel mellett.

Ahogy arról is, hogy ebben az esetben hogyan képzelik, hogy antidemokratikus választási-, vallási- és médiatörvény keretei között kormányoznak egy országot, és eközben még mindig „demokratikusnak” nevezik magukat. A szerepétől és a jogaitól megfosztott Alkotmánybíróságról nem beszélve, hogy másokról már szót se ejtsünk.

Teljesen világos, hogy egy közjogi nonszensz helyzet áll elő, amelynek szó nélküli tudomásul vétele esetén ez olyan a „demokratikusnak” nevezett izé számára, mintha az Orbán-rendszert maga Isten teremtette volna a hetedik napon, még a pihenőnapját is megszakítva.

Gyurcsány egyik oldalról februárban kijelenti, hogy az április 6-i választásokon nincs esélyük olyan győzelmet aratni, hogy a rendszert megváltoztathassák. Szép dolog ezt elismerni végre, noha ezt akkor is tudni lehetett, amikor hónapokon át azzal szédítették a közvéleményt, hogy ezért van szükség minél szélesebb összefogásra. Azért lehet ezt februárban megmondani, mert tavaly márciusban is tudni lehetett.

Másik oldalról ez azt jelenti, hogy semmi értelme az „Összefogás” izének nyerni, mert abban az esetben kormányozhatatlan lesz az ország. Ezt is úgy veszi tudomásul a „demokratikus” izé, mintha csak a gravitáció törvényéről beszélnénk, és nem egy államellenes bűncselekmény, az alkotmányos rend törvénytelen megváltoztatása idézte volna elő. Ide vezet az őshazugság, hogy nem vesznek tudomást az alkotmányos rend, a demokratikus rendszer erőszakos megváltoztatásáról. Erre az Alkotmány nem adott törvényes lehetőséget.

Az Orbán-rendszerről nem most derült ki, hogy lehetetlenné teszi az ellenzéki győzelem esetén is a kormányzást, és ezzel a hatalmi váltógazdálkodást, hanem két évvel ezelőtt. Ezzel megszűnt a demokrácia, nem leváltható a kormány. Normális esetben itt megáll az élet. De ezek “kampányolnak” tovább, mintha mi sem törént volna, és készülnek a rendszer legitimálására. Teljesen irracionális, kifordult gondolkodás.

Ez ellenkezik az Alkotmánnyal, amire Orbán kormánya felesküdött. Méghozzá azzal a szöveggel, hogy azt az alkotmányos rendet, amely az általuk létrehozott helyzetet kizárja, megvédi. Az ellenzék pedig arra esküdött fel, hogy ha ez netán mégis megtörténne, azt nem engedi meg. Most pedig mi történne, ha véletlenül nyernének, Felesküdnének az illegitim Orbán-rendszer alaptörvényére? Most akkor legitim vagy nem legitim?

Miután az ellenzék ezt a helyzetet elfogadja, tudomásul veszi, sőt részt vesz egy olyan választáson, amelynek kimenetele csak az lehet, hogy marad a kormányzó hatalom a helyén vagy kormányozhatatlan az ország, az „Összefogás” izébe tömörült egykori ellenzék bűnrészes az alkotmányos rend megdöntésében. Lassan közös lesz a felelősségük.

Gyurcsány szavaiból az is világos, hogy miután az ellenzék nem mondja ki a fennálló rendszer törvénytelen voltát, nem hirdet bojkottot, és nem követeli az alkotmányos rend és a demokrácia azonnali helyreállítását, normális ember nem szavazhat másra, csak a Fideszre, vagy ha arra nem akar, akkor nem szavaz senkire, nehogy kormányozhatatlan legyen az ország.

Gyurcsány ezúttal sem bontotta ki az igazság minden részletét, amikor azt mondta: „a kétharmados törvények sokasága és a bebetonozott pártkatonák miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni”. Nem „őrült nehéz”, hanem lehetetlen kormányzással kell szembenézni. És akkor az utcai harcokról még nem beszéltünk.

Feri az igazságnak ezeket a részleteit későbbre tartogatja, amikor majd ott lesz a magyar ember nem az égő csipkebokor, hanem az égő parlament előtt, ha elhitte azt a szamárságot, hogy az Összefogás izére bármiért is van értelme szavazni, és ehhez a tévedéshez túl sokan csatlakoztak.

Erről még azért nem kell beszélni, hátha nem történik meg, és nem lenne jó, ha az Orbán-Kövér kettős által fenntartott maszek álparlamentbe nem jutna be minden haver. Másrészt, ha Feri ezt elmondaná egy újabb őszödi beszédben, akkor adná magát a kérdés: mi a lópikulát keresnek ők a választáson, miért nem közlik, hogy ez egy színjáték, az országot elrabolták, demokratikus rendjét megdöntötték, jöjjön az, aminek ebből következően jönnie kell.

Márpedig ez a tiszta helyzet, amit nem csak most lehet észrevenni, hanem tudni lehetett már két éve. Leírták néhányszor elég világosan, ha máshol nem, hát az Amerikai Népszavában. De az egykori ellenzék ragaszkodott az „összefogás” hazugságához, hogy a választáson indulni kell, mert azon keresztül a rendszert meg lehet dönteni.

Feri az igazságnak azt a piciny részletét sem bontotta még ki (de majd megteszi három év múlva hívei nagy örömére, akik igazságbeszédként üdvözlik majd a mai hazugságok beismerését), hogy „a baloldali liberális tábornak nem azért nem lesz kétharmaduk a jelenlegi szabályozás megváltoztatásához, ha megnyerik a 2014-es választást”, mert sokan voltak ugyan, de nem elegen. Hanem azért, mert ha bármennyien lettek volna, akkor sem lehetnének soha elegen.

Márpedig ennek perdöntő jelentősége van a rendszer és a választás törvényes voltát illetően. De ha Feri erről túl korán beszél, akkor kiderülnek a hazugságok idő előtt, és mindaz, hogy a mértékadónak nevezett balliberális értelmiség, és annak sajtója a bolondját járatta az emberekkel, akik nem kérnének Orbánból. Elhallgatják előlük, hogy semmiféle választási erőfeszítésre nem lenne szükség, hiszen az egész törvénytelen, s a választások alkalmatlanok nemcsak a rendszer megdöntésére, de még a kormányváltásra is. Kormányváltásnak egyébként sincs értelme a rendszer megdöntése nélkül, és nem is lehetne tartós.

Most kanyarodhatunk vissza Gyurcsány második mondatához, amely szerint „a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és magam nem is megyek bele a kormányba. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni”. A DK nem fog „erőszakoskodni”, Gyurcsány áldozatot hoz, hogy nem megy be a kormányba. Csupa előzékenységből.

Lefordítom a mondatot: nem vállaljuk a felelősséget az országért, annyira nem vagyunk demokraták, hogy bármilyen kockázatot vállaljunk a jogállami helyzet helyreállításáért, az államellenes bűncselekményekkel szembeni fellépésért az orbáni puccs elutasításával. Ehelyett bemegyünk a parlamentbe, szerepelünk a nyilvánosságban és élvezzük kisded játékunkat az Orbán-rendszeren belül, amit ellenzéki politizálásnak neveztünk el.

De ha mindezt félreértené a semmibe vett magyar nép, és mégis ránk szavazna, és bekövetkezne az a katasztrófa, hogy nyerünk, akkor van annyi eszünk, hogy ne vegyünk részt a kormányban, amely pusztulásra és halálra van ítélve. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni, hadd nyírja ki saját magát. Csinálja csak, úgyis annyira szeretné, hogy miniszterelnöknek nevezzék.

Gyurcsány ezt a cinizmust abba a szövegbe csomagolja, hogy „vigyázni kell a másikra”, vagyis „lehet rivalizálni, de nem kell bántani egymást”, mert „aki a másikkal foglalkozik és nincs benne nagyvonalúság, az nagyon gyorsan ki fog esni közülünk”. Mesterházy halálba küldését nagyvonalúságnak nevezi.

Feri nagyvonalúan beleengedné Mesterházyt a késekbe, félreáll az útjából, hogy minél könnyebben zuhanjon a verembe, a kiálló tőrök közé. Ez a Demokratikus Koalíció forgatókönyve arra a katasztrofális helyzetre, ha esetleg kormányt kell váltaniuk az Orbán-rendszeren belül, mert rendszert váltani úgysem lehet.

Mondhatják egyes rajongók, hogy milyen okos a Feri, de nekem ez nem tetszik. Még akkor sem, ha Mesterházy Attilát alkalmatlannak tartom miniszterelnök-jelöltnek. Az egyetlen megnyugtató fejlemény, hogy nem lesz miniszterelnök. De ez nem jelenti azt, hogy mindenre alkalmatlan lenne, ám erre mindenképp.

Ez azonban nem ok arra, hogy Machiavellit idéző cseleket alkalmazzunk, és olyan mosollyal küldjünk valakit biztos pusztulásba, mintha a pápai udvarban lennénk. Akinek ilyen barátja van, annak ellenségre már nincs szüksége. Azt hinné az ember, ha már együtt hazudoznak, akkor van bennük betyárbecsület, hogy a bajban egymás mellé állnak. Milyen szövetséges az, aki nem hal velem együtt, hanem maga elé enged előzékenyen, magamra hagy azzal a szöveggel, hogy ő nagyvonalú a kivégzőosztag előtt.

Ennek az „Összefogás” nevű izének a hazugsága és képmutató volta eddig is nyilvánvaló volt. De arra senki nem számított, hogy egy hónappal később már elismerik, hogy semmi nem igaz abból, amivel bolondították a demokratikus érzelmű embereket, és „vigyázzunk egymásra” felkiáltással készek hátba szúrni egymást.

Gyurcsánynak még az a szövege is erről szól, hogy “Mesterházy Attila kiváló miniszterelnök lesz”. Bárki fogadhat arra, hogy Gyurcsány Ferenc az ellenkezőjét gondolja róla, csak teljesen hülyének nézi, és még rá is játszik a hiúságára. A mondat pedig még segíti is, bátorítja, hogy “szaladj Attila a késbe”. Majd röhögünk rajtad, megérdemled.

De ez csak elszólás, amely azért rámutat a lényegre. A nagyobb baj a szemfényvesztés, az üres szöveg, a felhő, amelyben nincs eső. Duma, duma, duma, és amilyen ostoba az emberek nagy része, ezt még gyanútlanul elhallgatja húsz évig. A közönség színházban ül, megtapsolja a jól sikerült monológokat. Azt hiszi, hogy a világ a színház, és nem a színház a világ, hogy a “lenni vagy nem lenni” kérdése dramaturgiai és nem valóságos. Megfeledkezik róla, hogy a színház, amelyben ül, egy lágerben van, ahol kívül húzzák már a szögesdrótokat.

Végül felhívnánk a figyelmet Gyurcsány Ferenc nyilatkozatának legragyogóbb sziporkájára, amely így hangzik: „Újra össze kell fognia a baloldali liberális tábornak 2018-ban.” Még túl sem jutottunk az első hazugságon, már itt a másik. Nem lehetne megvárni, hogy legalább a mostani elmúljon?

Másrészt Gyurcsány ezúttal sem bontotta ki az igazság minden részletét, mert azt kellett volna mondania, hogy az ő „táboruknak” nem csupán 2018-ban, hanem 2022-ben, 20026-ban, 2030-ban és 2034-ben is össze kell majd fognia, amikor végre jön egy igazi ellenzéki erő, amely hála Istennek úgy elsöpri őket a hozzájuk tartozó Orbánnal együtt, hogy remélhetőleg hírük sem marad. Aki kíváncsi lesz rájuk, a történelem szemétdombját kell majd turkálnia, hogy valahol rájuk találjon.

Úgy is van, Feri, „egy a tábor, egy a zászló”, virágozzék egy virág. Ne legyen rivalizálás, ne bántsuk egymást, hisz a szív a legszebb kincs, annál szebb szó, hogy szeretet, a nagyvilágon nincs. Az élet úgyis tovaszáll, kinek előbb, kinek később. Ha nyernétek egyszer a következő húsz évben, akkor Mesterházynak előbb, de az élet már csak ilyen, és ezt nagyvonalúan megengedjük neki.

A legjobb lenne, ha mindjárt hivatalosan is csatlakoznátok a centrális erőtérhez. A csavaros észjárású magyar nép egy kicsit nehéz felfogású, ezért kell neki húsz év, mire megérti, hogy ti ugyanolyan hazaárulók vagytok, mint Orbán. De akkor rájönnek, hogy a ti felelősségetek nagyobb, mert legitimáljátok a törvénytelen rendszert, pedig ti tudjátok, hogy az alkotmányos rendet törvénytelenül változtatták meg.

Elég lenne csak saját pre-őszödi nyilatkozataikat elolvasni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 80 szavazatból)
Bartus László: Ellenség már nem kell, 4.8 out of 5 based on 47 ratings

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Le se merem írni, mióta várom ezt a cikket.
    Becsillagozom, aztán megyek aludni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (51 szavazatból)
  2. Az Istenadta nép meg van tévesztve. Egyértelműnek tűnik, hogy Bajnai úr a legjobb most, de nem elég “karakán” a hülyéknek… Nem lehetne valami karakteres tanácsadót szerezni neki, akivel mint “barátok” erősítik egymást? A háttérben még ott lehetnek a támogatók…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (23 szavazatból)
  3. Ezeket a rövidebbre tördelt bekezdéseket könnyebb olvasni, mint a korábbi hosszabbakat. Nem tudom, a téma adta-e így, mindenesetre szerintem jó irány.
    Mást nem tudok hozzátenni. Ment a facebookra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (28 szavazatból)
  4. Na jó, eszembe jutott valami.
    Úgy tűnik, hogy Ferenc ugyanúgy le akarja szalámizni a baloldalt, mint ahogy azt Orbán a jobboldallal tette.
    Orbán maga mellé pakolta a kisgazdákat és az mdf-et. Nem azért, hogy segítsék, hanem azért, hogy kivégezze őket. A KDNP-t úgy integrálta, hogy nélküle nem létezik. Egyedül a Jobbikkal nem bír még.
    Fodor nem azért kell Gyurcsánynak, hogy a Liberálisokat leszalámizza, mert nem létező párt. Hanem azért, hogy könnyebben kinyírja az MSZP-t.
    Azért kellett az összefogásba bejutnia, hogy közelről gyomlálja ki a vörös szegfűt a kertből. Parlamenten kívül nehezebb volna. (Persze, élvezi a parlamenti szereplést is. Főleg amikor lehet írni Orbánnak új DVD-t.)
    Hogy ebben mennyi a taktika és mennyi a bosszú, nem tudom. Az ország szempontjából lényegtelen.
    Így végül két szereplő marad majd az előtérben (erőtérben), aki a KISZ óta birkózik egymással.
    Sok-sok évvel ezelőtt Dávid Ibolya azt mondta, hogy az országot két férfi párharca teszi tönkre. Ők Orbán és Gyurcsány.
    Mennyire igaza volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (49 szavazatból)
  5. alagútifény: “Az Istenadta nép meg van tévesztve.”
    Számomra azért döbbenetes, hogy ezt írod ezzel a névvel, mert pont akkor láttam meg Gyurcsány valódi arcát – amit felfoghatok ebben a tévedésemben “alagút végi fényként” -, amikor a Charta tüntetésen az “istenadta nép”-es beszédét elmondta.
    Szeretem az ilyen egybeeséseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (28 szavazatból)
  6. Tamas Csacsicska

    Orbánt nem az ellenzéki pártok, hanem a „körülmények” – főként a gazdaság bedőlése – fogja megdönteni. Az óriási probléma, hogy abban a pillanatban „ezek” jelennek meg majd „megmentőként” – pedig az országnak inkább tabula rasa-t kellene csinálnia. Még egy írni-olvasni is alig tudó juhász is jobb lenne, ha van benne egyenes gerinc.
    .
    Kár az időt és az energiát bármelyik „oldalra” is pazarolni: az egyik oldalon hazug, csaló és tolvaj banda áll, velük szemben meg az ugyancsak tolvaj – de még ehhez is hülye – ellenzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (31 szavazatból)
  7. Tamas Csacsicska,
    Mindkét oldalon “hazug, csaló és tolvaj banda áll”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (24 szavazatból)
  8. Sok igazság van ebben az írásban, de a lényeg mégis csak az, hogy mit gondol a nép, mit gondol a választók többsége. Az embereken múlik, milyen pártokat, pártvezetőket tartanak életben, a jelenlegi helyzetben pedig leginkább az, meddig tűrik vagy vágyják az őket kirabló, jogaikat csorbító despota vezető hatalmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  9. Az elemzés pontos. Minden mondata ül.
    Induljunk ki abból, hogy Feri nem hülye. Tudom, tudom, de tegyük fel:)). Mi lehet a célja?
    Nem lehet ez az igazi célja, hiszen bárki átlátna ezen, kevesen tudnák úgy kifejteni, ahogy Bartus tudja láttatni a dolgokat, de az emberek akkor is éreznék amit a cikk megmutat.
    .
    Akkor meg mi a cél?
    .
    Csak azt tudom elképzelni, hogy az Összefogás izé nem akarja a Moma alapvetését bevenni a programba, hogy a jogállamot lebontották, ergó, tenni kell ellene, ergó, ki kell nyilvánítani az Orbán rendszer bűnös voltát, ki kell nyilvánítani törvénytelenségét. Tehát, forradalmat kell csinálni.
    .
    Bajnai bejelentette a Momával történő összefogást. Gyurcsány elmondta a cikkben elemzett marhaságait. A cél csak az lehet, hogy az Összefogás izé hirdessen forradalmat teljes egészében, és ne csak a Moma külön, vagy ne csak a DK külön, hanem az Összefogás izé teljes egészében.
    .
    Csak így lenne értelme Piszkos “Fred” kavarásának:))), mert kavar, az tutti:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (20 szavazatból)
  10. Ha jol emlekszem, az ellenzek az Alaptorveny megszavazasakor kivonult a parlamenti ulesterembol, azaz annak nemhogy a szavazasi eljarasaban, hanem elfogadasan sem vett reszt.
    Most megis, az altaluk eddig nem elfogadott torvenyi eloirason alapulo valasztason mar reszt vennenek, ezzel is szembekopve sajat maguk korabbi allaspontjat. Azaz eppen most es ezzel is legitimalva a mara mar nyivanvaloan ujhorthy-diktaturat.
    Ha veletlenul nyernenek es kormanyt alakithatnanak, akkor ugyan milyen Alkotmanyra/Alaptorvenyre eskudnenek fel? A Szajer-takolmanyra?
    Mert itt ezzel a vesztesek fele is el kell majd szamolni, akar az utcan is!!!
    Ezt megelozendo: jobb lett volna a BOJKOTT-eszkoze, mert ha valoban erosek, akkor ez vagta volna at ezt a fidesz/devians-gondolatok menten keletkezett gordiuszi-csomot!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  11. ui: bekesen es ver nelkul!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Igen. Én is felkaptam a fejemet amikor arról beszélt, hogy 2018-ban is az új választási logika miatt össze kell majd fogniuk. Tehát marad a ner, Orbán emberei minden kulcspozícióban, a gazdaságot pedig a fideszes pénzemberek rángatják zsinóron továbbra is. Vagyis nem fog változni semmi, illetve annyi, hogy ismét lehet majd az utcákon randalírozni, nemzeti ünnepeken kórusban qvaanyázni. Én biztosan nem szavazok a ner-es “ellenzékre”, nekem ez nem hiányzik. Legszívesebben kaszinótojással kenném össze az “ellenzék” hazug plakátjait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  13. Összefogás+Fidesz=MSZMP :)

    Meg van az elitünk, nem vesztek el a fiúk a bányából! :)
    És mi nyomorultak is megvagyunk csak éhezünk, mint eddig, de azért páran meggazdagodtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  14. Trockij világosan megmondta, ha nem vigyázunk a pártelitből lesz az új burzsoázia.
    Úgy is lett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  15. Sajnálatosnak tartom, hogy Bartus úr levezetése egy reális opció.
    Bár kezdetben nem voltam a bojkott híve, valószínűleg azért mert nem éreztem azt kellően széleskörűen megvalósíthatónak.
    Ma már sajnálom, hogy senki –a magyar demokratikus politikai mezőben– komolyan nem vetette fel a gondolatát.
    Ez a hajó azonban már elment.
    Ami viszont még itt van az a MOMA gondolata a “helyreállító kormányzásról” amire reálisan vállalkoznia lehetne az “Összefogás nevű izének”
    Persze ebbe bele kellene rendesen állnia valamennyi résztvevőnek és a B.L. cikkben idézett egyrészt-másrészt típusú megnyilatkozások kerülendők lennének.
    Gyurcsány szereplési vágyát Bajnai és Bokros mentalitása tudná kordában tartani, ezért sajnálom, hogy mindketten visszahúzódottabbak a valódi potenciáljukhoz képest.
    Mesterházy csak nyerhetne ha ezt felismerné, és egy demokráciát helyreállító kormányzás utáni, előrehozott választást követően akár tartós miniszterelnöki szerep várhatna rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. telekis
    Először is, nálad a 10 pont! ++++++++++++++
    Másodszor:
    Nagyon örülök, hogy bár egy kis spéttel ugyan, de Bartus László csak megírta ezt a fontos cikket.
    Ami a szomorú, hogy az igazságon kívül azt is megmutatja, hogy a baloldali rajongótábor mennyire nem különbözik “genetikusan” a másik oldaltól. Csak nekik jobban bejön a magas vékony szőke, mint a kicsi fekete köpcös. Ennyi a különbség. Érveket egyikük sem ír, csak nyomják a mínuszt sunyin ezerrel. Hol vannak a gondolatok, az egészséges kritikai érzék, hogy nem nyelek be mindent, csak mert rajongásom tárgya mondja?
    Az Orbán fanok legalább le merik írni az érzelmeiket, a drágaminiszterelnökúrdeszépembermicsodagéniuszról, a ferimilyenviccesokosigazihofigézamicsodademokratacsakőbátor fanok sem gondolkodnak, csak imádják őt, végre nekik is van, akit lehet.
    Pedig ha csak egyetlen kérdést feltennének először maguknak, aztán az egyetlen reménységüknek.
    Igen, azt, amit telekis felvetett:
    -Te Feri, oszt mire fogsz felesküdni, ha bemész abba a Parlamentbe? Csak nem arra az Alaptörvényre, aminek az elfogadásáról kivonultál? Amiről ezt írtad 2013. június 24-én:
    “Az alaptörvény lényege szerint illegitim. Illegitim, mert nem a versengő politikai nézeteket vallók, illetve az ő szervezeteik kölcsönös kompromisszumára mint legkisebb közös többszörösre épül, hanem egy párt diktátumára. Demokraták ezzel nem egyeznek ki, ezt nem fogadják el, ezzel nem kötnek kompromisszumot.”
    Kedveseim, akik még bíztok benne, ide lehet beírni neki ezt a kérdést:
    https://www.facebook.com/dk365/posts/468863073204112

    Nem fog válaszolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  17. Hát, nem vigyáztunk. Itt a csöppet sem diszkrét és kicsit sem bájos burzsoáziánk helyett a sáskahad, amely felzabálja az országot. Bibliai csapás ez, amiért nem fogadtuk el a lehetőséget és nem éltünk szabadságban. Ez a nemzedék megítéltetett. De nem lenne késő, ha a szabadsághoz fordulna, legalább most, hogy nyilvánvalóan és mindenben érezhetően elvesztette. De az embernek még a magyar embernek is szabad akarata van, helyette még Isten sem akarhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ez a cikkegyébként valóban megérdemli, hogy megmaradjon. Ha szabad javasolnom, bölcs lenne összeállítani ezen a honlapon egy alapvetést, egy gyűjteményt a leglényegesebb kérdésekről. Ennek a cikknek véleményem szerint ott a helye. Köszönöm, hogy olvashattam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Bartus úr abban téved, hogy a rendszer az Alaptörvény elfogadásakor vesztette el a legitimitását. Ez sokkal korábban megtörtént. A nép nagy része azért fogadta el a rendszerváltást 89-ben, mert a rendszerváltók polgári demokráciát és szociális védőhálót ígértek, valamint belépést az „Európai Házba”. A szociális védőháló már az Antall kormány idején is csak lyukakból állt, és a helyzet azóta sokat romlott. Mindez annak ellenére történt, hogy a közvagyont széthordták, másrészt elkótyavetyélték, miközben az államadósságot sem fizették ki. Az összes vagyon 90%-a rövid időn belül magánkézbe került, amire Európában sem igen van példa. A polgári demokrácia ott kezdett sérülni, amikor a koronás címert fogadták el és az egyházaknak egyre nagyobb teret biztosítottak, hatalmi tényezők lettek. Nem beszélve arról, hogy az első két miniszterelnök horthysta volt és teret engedett a szélsőjobbnak. Az úgynevezett baloldal és a jobboldal kezdettől együttműködött, csak ízlésbeli különbség van köztük. Ha néha háborogtak is valami miatt, de szépen elnéztek egymásnak mindent. A jelentős bűnügyeket évtizedekre titkosították és ez ellen egyikük sem zúgolódott. Nyílván mindkét oldal érintett. A „demokratikus baloldallal” is előfordult, hogy illusztris képviselője azért nem ment el az általuk szentnek tartott parlament bizottsága előtti meghallgatásra, mert ott majd a másik oldal politikai tőkét kovácsol az ügyéből.
    Az történt, hogy értelmes jogászok segítségével kialakítottak egy alkotmányos jogrendet, ami azonban csak díszletül szolgált. Ma már erre a díszletre sincs szükségük. Az értelmes jogászok egy része már régen visszavonult, a többiek pedig asszisztálnak az új rendhez. Már az „Európai Házra” sincs többé szükség. Igaz Pozsgay elvtárs?
    Jelenleg nem látok olyan erőt, amely képes egy normális polgári demokráciához (ahol, mondjuk, egy enyhe télen nem hal meg 112 honfitársunk a hidegtől) elvezetni bennünket, de ami késik, nem múlik! A pohár lassan betelik. Uraink nem érezhetik magukat biztonságban sokáig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  20. De már értem, miért hívja Gy. F. Orbánt kollégának. Egyik mákgubó hívja így a másikat.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=414334

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (18 szavazatból)
  21. Egy utolsó idézet a baloldal mákgubójától:
    “Én is, az általam vezetett párt, a Demokratikus Koalíció is azt gondolja, hogy Orbán rendszere illegitim és illegális….
    Az MSZP és az E 2014 vezetői is úgy látják, hogy nem kell kidobni Orbán alaptörvényét az ablakon, elég módosítani. Egy frászt! – mondjuk mi. Az alaptörvény lényege szerint illegitim. Illegitim, mert nem a versengő politikai nézeteket vallók, illetve az ő szervezeteik kölcsönös kompromisszumára mint legkisebb közös többszörösre épül, hanem egy párt diktátumára. Demokraták ezzel nem egyeznek ki, ezt nem fogadják el, ezzel nem kötnek kompromisszumot.”
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/218379

    Feri, hogy egy klasszikust idézzek:
    …senki sem lépheti át saját árnyékát, ha nem tartja magát korábbi gondolataihoz, erkölcsileg megsemmisül. Kiürül és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  22. Kedves szgabi!
    Koszonom, es azt is, hogy nalam jobban meg tudod irni a dolgokat…
    Igy most csak visszautalni tudok Bartus Laszlo: Az Unio elso fasiszta allama 2011es cikkeben irtakra, a mar ott es akkor megjosoltakra.
    Sajnos, igaza lett…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  23. Elnézést kérek,ez nem a cikkhez tartozik de muszáj írnom róla.Komolyan mondom a saját kvázi oldalam ostobasága már jobban felbosszant mint kormánypárti mocskolódás.
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140217_Az_allam_a_Fidesz_gyozelmeert_dolgozik?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201402
    Ezeknek most esik le,amit már minden épeszű ember régen tud,hogy itt nem lesznek szabad választások?
    Különösen ez a monda:”2014 februárjában ott tartunk, hogy már a választások előtt lehet tudni: ez a választás nem lesz egyenlő és szabad”
    Nem 2014 februárjában lehet ezt tudni hanem már 2010-ben lehetett tudni amikor a fidesznek meglett a kétharmad. Amerikai Népszavát kellene olvasniuk ezeknek a nagyokosoknak,itt Bartus László leírta ezt már vagy ezerszer de ezek csak röhögtek rajta.Értelmes emberek fölhívták erre a figyelmet már 2010 előtt is aztán meg amikor jött a nenyi az új alaptörvény a médiatörvény az új válsztójogi törvény,de ezeknek a szerencsétleneknek csak most esik le,hogy valami nem stimmel.
    Ezért nem lesz ebből az országból semmi mert a mi oldalunkon is ilyenek vannak.Komolyan mondom az életkedvem elmegy ennyi butaság láttán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. Az “őrülten nehéz” és a “lehetetlen” nem szinonim fogalmak. Mert hatalmon azért vannak eszközök a kormány kezében és működik a “győzteshez húzás” is, ami segít a kormányzóképesség fenntartásában.
    Annak meg semmi realitása, hogy az ellenzéknek sikerülne 2/3-al nyerni, de “utcai harcok” még akkor is lehetnének.

    És ha Sziliházy annyira az élen akar rohanni (miazhogy? nagyonis!) miért is kellene visszatartani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Baraka, az Alaptörvény előtt egy olyan Alkotmányunk volt, ami demokratikus működést tett lehetővé. Az már más kérdés, hogy ki hogy élt (vagy élt vissza) vele. Ha kellő számú állampolgár észrevette a pártok, vezetők machinációit, megvolt a lehetősége (legalábbis nem volt jogi akadálya), hogy demokratikus úton váltsa le őket. Ilyen értelemben szerintem mindenképpen legitim volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Kedves Kekec,

    éppen ez a gondolkodás nem hiányzik egy demokratának, amely a gengsztervilág és Orbánék stílusa, hogy annyira akar miniszterelnök lenni, legyen, menjen csak a késbe. Nekem ez a cinizmus nem tetszik, nem tisztességes. Ehhez semmi köze annak, hogy Mesterházy milyen vagy mit akar. Én nem lehetek ilyen, mi nem lehetünk ilyenek, egy barátom nem lehet ilyen.
    Az “őrülten nehéz” és a “lehetetlen” valóban nem szinonim fogalmak, nem is úgy tekintem, hanem úgy, hogy Gyurcsány nem mond igazat, amikor a “lehetetlent” mondja “őrült nehéznek”. Ez hazugság, amelyet majd utólag bevallhat megint, ez már jól megy, mert az általa helyesen látott feltételek közötti kormányzás nem “őrülten nehéz”, hanem lehetetlen. Ezt ő is tudja, ezért nem “erőszakodkodik” a kormányzati pozíciókért, ki az a hülye? De ez a cinizmus, hogy mindezt tudja, és látja, és eljátssza, ez döbbenetes. Nem tisztességes. Abban pedig ne tessék bízni, hogy majd a “többség” megvédi az új kormányt. Pontosan úgy, mint eddig. A fotelból a Facebookon szájkaratéval.
    Mi ne legyünk cinikusak és gátlástalanok, ha javasolhatom. Lehessen tudni, hogy amit mondunk, az úgy van, azt úgy gondoljuk, éazért jót állunk, és ha összefogtunk, akkor a bajban is együtt vagyunk.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  27. Nem csaj Gyurcsány, de egyik ellenzéki párt sem bontja ki az igazságot. Ha megtenné, akkor be kellene ismerniük, hogy amit 4 évig csináltak, vagy nem csináltak az mind csak parasztvakítás, mondhatnám pótcselekvés volt.
    Évértékelő?
    Akkor ért volna valamit, ha minden mulasztásukat felsorolta volna.Csak ahhoz bátorság kellett volna. Majd elmondja egy év múlva, hogy hibázott. Ki leszünk vele segítve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. véleményem: dettó. ugyanezt írogatom azóta, amikor Gyurcsány az ATV-ben együtt szerepelt Mesterházyval és Fodorral, Bajnai nélkül. Már akkor kiolvasható volt mindez a testbeszédéből.
    .
    a puding próbája azonban a parlamenti eskütétel lesz. azt hiszem, Gyurcsány megfeledkezett erről a kis apróságról. ugyanis hiába is jut be a parlamentbe, ha nem teszi le az esüt az orbáni Alaptörvényre, akkor nem gyakorolhatja a képviselői jogait, nem szólalhat fel, nem lehet frakcióvezető. vagyis hiába csinálta az egészet eddig. ha pedig leteszi az eskü az Alaptörvényre, azzal máris aláírta saját politikai értelemben vett halálos ítéletét.
    .
    Gyurcsány élvezettel állít csapdákat másoknak, ami számomra nagyon ellenszenves. most az egyszer azonban saját magának is nagyon hülye csapdát állított. ebből már csak egyetlen egy kivezető út van számára: a bojkott meghirdetése, még ha nagyon megkésetten is. bojkott nélkül vagy néma kacsa lesz a következő ciklusban, vagy pedig Orbánnak behódoltan politikai nulla lesz belőle. ha részt vesz a választáson, akkor harmadik lehetőség nem lesz. ezt most nagyon elkúrta a Feri. csak most kivételesen nem mi fogjuk meginni a levét, hanem ő maga. talán ideje lesz belekóstolnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Baraka, nagyon jó az összkép, amit leírt az egész folyamatról! Meg kéne találni ezeknek a potenciális gyilkosoknak a gyenge pontját! Úgy látszik, nem Paks, hanem a Jobbik iráni kapcsolatait kéne megpiszkálni, elég a Google ehhez… Minden esetre a folyamatok elemzéséből az tűnik ki, hogy semmitől se félnek, valószínűleg már felkészültek egy esetleges “ukrajnai változatra” is itt. Menekülési útvonalak, stb… Csak külföldi beavatkozás segíthet legalább titkosszolgálati szinten? A lényeg, hogy féljenek már ők is valamitől!!! A vadállatokat is meg lehet félelmíteni valahogy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Akárhonnan nézzük, orbán és a fidesz betartja a demokratikus minimumot.
    (most még…)
    És az is igaz hogy a baloldali “összefogás” nélkül is meg lesznek tartva a (látszat) választások.
    Ha nem indulnak a választásokon, max annyi lesz a vége hogy a jobboldali propaganda gépezet azt fogja terjeszteni hogy a “bukót, vergődő, baloldal már a választásokon sem indul mert tudja hogy semmi esélye és a bojkott mögé bújik kifogásként”
    Egyébkét a “jövőnk,info” neo-nyilas portál is azt terjeszti hogy nem szabad a választásokon részt venni, mert akkor összeomlik a demokratikus/cionista/zsidó rendszer.
    Minél kevesebben vesznek részt a választásokon annál sérülékenyebb a demokrácia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Az ellenzék ködösít, nem néz szembe a valós helyzettel, de ennek az is lehet az oka, hogy a helyzet rendkívül súlyos, kvázi megoldhatatlan. Magyarországon a rendszerváltás után úgy éledtek újjá a fasiszta eszmék, mintha nem telt volna el sok-sok évtized a nagy bukás óta. Az ország lakosságának meghatározó része nem kér a nyugati demokráciából. Őket meggyőzni nem lehet, ők a baloldali pártokat mindig is a nemzet ellenségeként fogják megbélyegezni. A baloldal nem tud jót lépni. Ha egy csoda folytán képesek nyerni, ellehetetlenítik őket (valójában 2006 és 2010 között is ez történt). Ha bojkottot hirdetnek, a jobboldal 100 százalékot szerez, és örömtáncot lejt. A művelt Nyugat közömbösen néz, és legfeljebb lamentál, hogy minek is vett be minket az unióba. Ott tartunk, hogy még Ukrajnára is csak irigykedve nézhetünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Ez a cikk is csak megerősít engem abban a meggyőződésemben, hogy az összes jelenlegi parlamenti politikust el kell zavarni a fenébe!
    Egyre inkább úgy néz ki, hogy OVI és koleszhaverjai mellett ott fognak ülni a vádlottak padján az ellenzéki vezetők is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. http://www.atv.hu/belfold/20140218-balog-van-meg-ido-valaszolni-a-mazsihisznek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. “Egyre kell vigyázni, szerintem 100 százalék fölé ne menjünk, mert az gyanús” – csinált viccet a Fidesz magabiztosságából Balog Zoltán.

    Lehet, nem is vicc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. “Személyesen érintett volt Matolcsy György családja a zsidó és német polgárok gazdasági megsemmisítésében, a miniszter hazug módon mégis a németekre keni a felelősséget – mondja Ungváry Krisztián történész a múlttal való szembenézés fontossága kapcsán. A szakember szerint a Fidesz azért jegeli az ügynök-ügyet, mert a kormány és a jobboldali elit rengeteg tagja érintett a kérdésben.”

    http://www.pecsistop.hu/belfold/elhallgatott-mult-matolcsy-gyorgy-tudja-hogy-hazudik/1119533/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Már valahol írtam, leírom még egyszer. Választási győzelem (nem lesz ilyen, de játsszunk el a gondolattal, hogy mégis) roppant egyszerű a megoldás. Át kell vágni a gordiuszi csomót. Mivel az Orbán-rendszer illegitim, az első kötelesség a NER törvényen kívül helyezése, egyfajta Alkotmányos Forradalom (ha már egyszer volt fülkeforradalom, miért ne lehetne ilyen is?) Ki kell mondani, hogy érvénytelen minden, amit Orbánék kitaláltak: tákolmány, törvények, választási rendszer, a NENYI, az összes “Nemzeti” cégérrel felékesített hivatal, hatóság és vállalat.
    .
    Mivel a rendszer érvénytelen, helyre kell állítani az eredeti állapotot (pontosan úgy, ahogy az érvénytelen szerződések esetében). Törvénytelen, illegitim rendszer törvényei nem érvényesek, ezért a tiltakozás (nem demokratikus a dolog) nem vehető figyelembe.
    .
    Mindehhez meg kell szerezni a tömegek támogatását: ki kell vinni az utcára egymilló támogatót.
    .
    Ilyen egyszerű. Vagy mégsem? Van más megoldás? Én nem akarom kivárni, amíg a rendszer magától összedől! Egyszerűen nincs rá időm!
    .
    A kérdés: a jelenlegi Összefogás-izé (copyright by Bartus László) AKARJA-E és KÉPES-E mindezt véghezvinni? Én nem tudom a választ. Néha a történelmi helyzet egész furcsa dolgokat produkál: a megalkuvókból képes a pillanat hősöket varázsolni. De mindez csak akkor lehetséges, ha az ország döntő többsége ezt akarja.
    .
    Ezt akarja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. Az ország többsége… De akkor teljesen kezdő, főleg (az országnak) jóakaratú vezetőket, mert mint a féreg az almában, ha…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Kedves Observer!

    Megint egy remek posztot kaptunk, köszönöm a kapott kommentet, tényleg, ezek segítenek.
    Ismét a színtiszta igazságot látom , “Én nem akarom kivárni, amíg a rendszer magától összedől! Egyszerűen nincs rá időm!” tökéletes rálátás a dolgokra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Horváth Béláné

    Nem teljesen értek egyet a cikkel. Ennek az éremnek is van másik oldala is!
    Én bámily hülyén is hangzik: remélek! Sőt teszek is – gondolom jó helyem van a Kubatov listán. Úgy gondolom, hogy nem fekszek le előre – hisz az ágyban hal meg az emberek óriási többsége! Ha kell, rendben, de akkor azt állva szeretném megtenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Horváth Béláné

    Bartus Úr! Bocsánat, hogy ide írom – nem ide tartozik – de küldtem egy e-mailt egészen más témában Önnek, de visszajött a levél, az alábbi szöveggel:
    Hi. This is the qmail-send program at www1.nepszava.com.
    I’m afraid I wasn’t able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I’ve given up. Sorry it didn’t work out.
    Nem működik a lap alján megadott kapcsolat???
    Köszönöm, mindenkitől elnézést kérek az ide beírt hsz.-ért, de nem tudom, hogy máshová hová is írhatnám?
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Observer, Kedves
    a gordiuszi csomó átvágása jó lehetne, ha nálad lenne a kard. De náluk van, és elmondták, Gyurcsány és Mesterházy is, hogy nem fogják megtenni, hanem szépen kormányozgatnak az alaptörvény és a sarkalatos törvények szerint. Aztán majd 2018-ban megint jól összefognak, mert NEM változtatnak a választási törvényen, Talán ha kétharmaduk lesz. Ati akkor sem biztos. Feri meg hagyja nyugodtan kormányozni.
    Nem értem miért álmodoztok még mindig az ellenkezőjéről, hát nem halljátok, mit beszélnek? Pont Gyurcsány mondja ebben a fenti cikkben idézett interjúban.
    Ha minden illegitim, amit a NER csinált, akkor az általa kiírt választás eredménye is az. Vagy majd szemezgetünk, hogy mi az, mi nem az, ahogy Mesterházy javasolta? Hogy az alaptörvény bizonyos elemeit megtartanák? És ezt meg így hogy?- kérdezhetné a művelt riporter.
    Sokan úgy írnak ide, mintha nem olvasnák a cikkeket, és nem hallanák, miket mondanak az Összefogás izé vezetői, akik össze vissza beszélnek, egyik nap ezt mondják, másik nap az ellenkezőjét. Szerencsétlen Bajnai még úgy ahogy próbálkozik, de csúnyán ignorálva van.
    Szegény baloldali szavazótábor meg bedől egy hatásvadász kampánybeszédnek és már meg sem hallja, mikor másnap a szónok csendben egy riportban azért kiböki a valóságot.
    Megértem, hogy mindenki reménykedik, én sem örülök, hogy ez van, de be kell lássuk végre, hogy hamis bálványt imádtunk eddig.
    Bartusnak van igaza szerintem abban, hogy amíg az ellenzék nem hajlandó megváltozni, nem szabad rájuk szavazni, mert a megalkuvásunk juttatta ide ezt az országot, hogy ők a kisebbik rossz. Nem foghatnak mindent Kádár népére, mert nekik kéne példát mutatniuk ennek a genetikusan alattvaló, félázsiai, mindenki által kihasznált, elmaradott nyomorult népnek! Példát becsületből, gerincességből, szavahihetőségből és sorolhatnám. Az már kevés, hogy minden mindegy, csak ne Orbán, mert az ugyanide vezet.
    Amíg az összefogás politikusai és pártjai így viselkednek, amíg csak abban különböznek Orbántól, hogy kevesebbet lopnak, kisebbet hazudnak, addig itt nem lesz változás. Ha ugyanebben a formában visszajönnek, akkor Orbán százszorosan megerősödve fog visszatérni. De Bartus László ezt sokkal jobban leírja számtalan cikkében, mint én.
    A lényeg, hogy ha nincs gerinc, nincs demokrácia sem, csak ideig óráig, Gordiusz meg mehet a sóhivatalba, amíg mi itt egymást marjuk, hogy szavazzunk, vagy ne szavazzunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Nem véletlenül linkelte be admin a Hősök és karakterek cikket a Fletó évértékelő cikk alá, az ott kialakult személyeskedő parázs vitához. Nem semmi volt azt a 263 hsz-t végigolvasni, de senki nem reagált rá. Mindenki fújta tovább a magáét. Tanulságos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Ez egy fantasztikusan összállított,nagyon jó meglátású cikk,ehhez nincs mit hozzátenni.Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. stgabi: pontatlan az info. Tegnap este a XVI. kerületi választási naggyűlésen bajnai egyértelműen kijelentette, hogy nem kormányozgatni akarnak. AZ első lépésként a jogállam visszaállítását jelölte meg. Ott voltam, hallottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Tudom, Observer,
    olvastam és hallottam is, láttam is. Már Kerék-Bárczy is írt ilyesmit nem is olyan rég.
    Csak azt gondolom, Bajnainak ebben az összefogásban nincs sok szava, mintha ott se lenne, a másik 3 (Kuncze, GyF, MA ) ignorálja. És ők mindhárman arról beszélnek, hogy márpedig itt marad az alaptörvény és minden, amit a fidesz 2/3-dal létrehozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. Az is önmagáért beszél, ahogy Bajnai látványosan távol marad minden megmozdulásától az összefogásnak, nem megy el az ATV-be velük, nincs ott Feri évértékelőjén, a MOMA vele egyezkedik a támogatásról és már csak ő beszél egyedül az alkotmányról. Mint tudjuk, Bokrosék támogatásának feltétele, hogy 500 nap után új választásokat írjanak ki a régi szabályok szerint, a jogállam visszaállítása után. Bajnai erre azt mondja, a héten aláírják, a többiek hallgatnak, Gyurcsány meg azt nyilatkozza, amit fent olvashattunk. Mi van itt? Most akkor kinek higgyünk?
    Én azon csodálkoznék egyébként a legjobban, ha Bajnai március végén még benn lenne ebben az izében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Hölgyek és Urak! Mi itt ízekre meg “izékre” szedjük a témát, miközben a fő sz…rkeverő Ukrajnát figyeli fél szemmel hónapok óta; úgy legyen ötösöm a lottón, hogy az ottani magyarok “érdekében” be fog avatkozni! Megtalálta az új ellenségét! Ukrajnában már lőnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Ebből a cikkből kiderül egy-két dolog – amit azért nagyjából eddig is tudtunk. Az derül ki (ismét), milyen is a gondolkodásmódja Bartus úrnak. Először is van neki egy hatalmas és legyőzhetetlen gyurcsányfóbiája – eddig is tudtuk, de most sarat fröcsögve ismét előjött belőle és üti-vágja, ahogy csak tudja. Mégis mit képzel magáról Bartus úr? Maga az, aki a világon egyedül tudja a magyartutit? Nem tud maga semmit sem az itthoni életből, csak azt, amit a haverjai mondanak magának, meg amit elolvas itt-ott a sajtóban! Azt mondja Gyurcsány küldi a késekbe Mesterházyt. Ez hazugság, vagy nevezzük valótlan állításnak, mindegy, a lényegen nem változtat. Pontosan Gyurcsány nem akarta Mesterházyt, többször célzott is rá, többször is javasolta egy harmadik személy választását. Tehát Mesterházy maga löki saját magát a kések közé – na OK, jókora MSZP-s segítséggel – ő akar mindenáron miniszterelnök jelölt lenni. Gyurcsány többek között azért is ismételgeti, hogy nem akar kormánytag lenni, sőt még frakcióvezető sem, mert folyamatosan azzal utasították el a szövetségkötést vele, hogy sok szavazót elvisz, mert sokan őt nem akarják a kormányban látni. Most akkor Bartos úr, hogy is van ez? Ha van sapkája azért, ha nincs azért rúg bele? Az Orbán se Mesterházyt támadja – tudja, hogy Mesterházy nem ellenfél, hanem Gyurcsányt – tőle fél!
    Valóban kicsi az esély, hogy ellenzéki győzelem szülessen, arra meg pláne csak matematikai esély van, hogy ez 2/3-os győzelem legyen. Egyszerű többségi győzelem kevés, mert ha a fideSS-jobbik összesen többet ér el, akkor Áder az Orbánnak fog kormányalakítási megbízást adni, és lexarják a nemzetközi reagálást. Vagy ha mégis az összefogás alakíthat kormányt, akkor rögtön az első költségvetést elveti a bizottság és Áder feloszlatja a parlamentet = új választás , ha kell annyiszor, hogy a tömegek megunják és ismét az Orbánnak lesz többsége. Ha meg összejönne az ellenzéki kétharmad, akkor jönnek az utcai harcok és a demokrata urak gentleman-stílusa nem lesz nyerő = vagyis az utcáról puccsolják meg a kormányt. Tehát majdnem mindegy hogyan nyer az ellenzék, ha nyer. Tehát kedves Bartos úr, nem a Gyurcsány ilyen-olyanságán fog múlni, hogy mi lesz, hanem egyes egyedül az Orbánon. Nincsenek kétségeim arról, hogy mit fog tenni az Orbán. Nos, akkor kedves Bartos úr, mi lenne a teendőnk , mit gondol onnan a messzi távolból? Tud valami használhatót ajánlani? Használhatót kérek, mert 20.000 km-ről én is tudok sok okosat mondani, mert akkor nem az én bőrömre menne ki az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  49. @Neroka: Bartus László a nevem. Nem Bartos.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. szgabi
    “Aztán majd 2018-ban megint jól összefognak, mert NEM változtatnak a választási törvényen, Talán ha kétharmaduk lesz.”
    .
    Nem lesz, mert nem lehet. A terv hosszútávú, labdába sem rúgnak 2020-ig, mert Orbán évek óta a budai várba készül, ahonnét ki sem lehet robbantani.
    .
    “Helyet csinálnak Orbán király projektjének”
    Az MSZP-s Braun Róbert szerint a kabinet 400 milliárd forint elköltését tervezi 2014 és 2020 között elsősorban arra, hogy a kormányzat a budai Várba költözzön.
    .
    A szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatóján egy a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus budapesti beruházásairól szóló dokumentumra hivatkozva beszélt erről. A Népszabadság szombaton írt a Miniszterelnökség megbízásából készített tanulmányról, amely a cikk szerint több lehetséges helyszínkombinációt is felvázol a miniszterelnöki és az államfői hivatal elhelyezésére.
    .
    Braun Róbert azt mondta: úgy tűnik, azért van szükség múzeumi negyedre, azért kell kiköltöznie a budai Várból a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek, hogy “helyet csináljanak Orbán király projektjének”.
    .
    Az MSZP-s képviselőjelölt kiemelte, hogy a 104 oldalas tanulmány több mint fele a kormányzat elhelyezését taglalja.” (…)
    http://www.stop.hu/belfold/helyet-csinalnak-orban-kiraly-projektjenek/1217699/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos