Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétszázezer magyar gyermek éhezik 2013. december 20. péntek 7:10 | Barát József

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétszázezer magyar gyermek éhezik

New York – Children’s Nutrition Fund névvel jegyezték be Kaliforniában azt a gyermekélelmezési segélyszervezetet, amely az éhező magyar gyermekek számára gyűjt adományokat. A szervezet kiemelten közhasznú státuszt kapott az Egyesült Államokban, amely azt jelenti, hogy az amerikai adózók adományaikat leírhatják az adójukból. Az Amerikai Népszava támogatja a szervezet munkáját és felkéri az amerikai magyarokat és a világ minden részén élő magyarokat, hogy lehetőségeihez mérten támogassa adományaival az éhező magyar gyermekeket. Az alábbiakban közöljük Barát József, a CHF ügyvezető igazgatója tájékoztató levelét és felhívását. Tegyünk meg mindent, hogy karácsonykor és az ünnepek alatt egyetlen éhező gyermek se legyen Magyarországon.

Ön vendégül látna-e az ünnepi asztalnál egy éhező gyermeket? Legalább egyszer egy évben? Legalább gondolatban? Akár csak egy gyorséttermi ebéd áráért? Ha igen, kérem, segítsen, hogy a Children’s Nutrition Fund (CNF), a magyarországi Gyermekétkeztetési Alapítvány amerikai testvérszervezete segíthessen.

Évről évre nő a gyermekszegénység Magyarországon. Érthető, az Európai Uniós sztenderd szerint 2013-ban a magyar lakosságnak már 46,6 százaléka élt szegénységben és kirekesztettségben. Az ENSZ szakosított szervezete, a UNICEF pedig megállapította: idén már minden második gyermek nélkülözik Magyarországon. Nem jut neki naponta háromszor ennivaló, nincs saját játéka, nincs új ruhája.

A legszomorúbb azonban, hogy egyre több gyermek éhezik. Egyre többen vannak, akiknek otthon nincs mit enniük, akik kiájulnak az iskolapadból, akik alig várják már a mások által lenézett menza ebédet. Akik azt mondják, hogy a kedvenc ételük a tészta és csak néznek, amikor megkérdezik, hogy milyen. Mert azt ők csak önmagában ismerik. Még mindig jobb, mint a kaparó, a vízzel kevert liszt megsütve a tűzhelyen. Már persze, ha van otthon fa, hogy meleg legyen a tűzhely. És ha van otthon liszt, hogy egyáltalán kaparó jusson. Mert előfordul, hogy semmi sincs vasárnapra. Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának magyar tagja, Herczog Mária szociológus szerint Magyarországon időről időre 200 000 gyermek éhezik.

Ennek az ötödmillió nélkülöző gyereknek próbál segíteni az idén húsz esztendős Gyermekétkeztetési Alapítvány, az egyik legnagyobb hagyományú közhasznú szervezet Magyarországon. Ám a gazdasági válság kezdete óta egyre több az éhes száj és egyre kevesebb az adomány. Ezért hozta létre az alapítvány elnöke, Király Gábor vállalkozó és költő a Kaliforniában bejegyzett Children’s Nutrition Fund elnevezésű szervezetet. Hátha. Hátha az amerikai magyarok szíve megmozdul. Hátha lehet nem magyar származású amerikai adakozókat is találni. Hátha az Új Világ segítségével sikerül legalább a 2007-es szintre visszajutni, amikor az alapítvány 69 600 rászoruló között több mint négymillió kilogramm élelmiszert osztott szét. Ma már a kétszázezret is meghaladja a rászorulók száma, nekik idén 1 millió 829 ezer kilogrammnyi ennivaló jutott. Persze, tudjuk: a felnőttnek jobb hálót adni, mint halat. De a gyerek nem várhat, ha nem kap időben ennivalót, sohasem lesz belőle ép felnőtt – akár halász.

A Children’s Nutrition Fund idén nyáron kapta meg az Egyesült Államok adóhatóságától (IRS) a kiemelten közhasznú státust (501(c)(3) organisation). A tapasztalataink vegyesek. Számos magyar szervezet egyáltalán nem reagált megkeresésünkre, volt olyan magyar katolikus közösség és zsinagóga is, amelynek tisztségviselői találkozni sem voltak hajlandók velünk. Akadt olyan magyar klub, amelynek vezetője csak az esetleges jövőbeli adománygyűjtő rendezvények terembére ügyében lett volna hajlandó tárgyalni.

De volt amerikai magyar, aki bőkezűen adott és barátait is mozgósította. A San Diego-i Magyar Ház tagsága pedig úgy döntött, hogy vállalja egy nyolcgyermekes szegény család vasárnapi étkezésének költségeit egy évre. Tisztességből, együttérzésből jeles! Vajon akad-e magyar közösség, amely követi a példát? Vagy John Legett tiszteletesét, a Bethany Baptist Church gyülekezetének pásztoráét, aki maga állt egy adománygyűjtő akciónk élére. Mont mondta: „mi fekete középosztálybeliek tudjuk, honnan jövünk. Közülünk az idősebbek még emlékeznek a nélkülözés és kirekesztettség idejére.”

És ön? Egy ünnepi vacsora ára egy nélkülöző magyar gyermeknek? Vagy akár csak egy gyorséttermi ebédé? Abból is hétvégi lakoma lehet Magyarországon egy egész családnak. Akkor nem csak kaparó lesz, sőt nem lesz üres az a tészta.

Kérjük látogasson el honlapunkra: www.childrensnutritionfund.org, vagy www.cildnfund.org,  ahol adományát elektronikusan fogadjuk. Csekket a Children’s Nutrition Fund, 2172 Blake Street Berkeley, CA 94704 címre küldhet.

Barát József

a CNF ügyvezető igazgatója

[youtube t1mmr_mJztc]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 57 szavazatból)
Kétszázezer magyar gyermek éhezik, 4.8 out of 5 based on 45 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. Horváth Béláné

    Segítsen aki még teheti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. Children’s Nutriton Fund
    Berkeley
    Blake Street 2172
    94704
    Ez egy Magyar Posta által elfogadott protokoll szerinti címzés.Járatlan vagyok a témában, aki tudja segítsen, hogy így lehet e küldeni adományt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Magyarországon ennyire telik
    .
    http://hvg.hu/itthon/20131219_rendorseg_tananyag_melyszegenyseg_ellen
    .
    Szégyenletes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Amerikaba igy kell megcimezni egy levelet:

    Children’s Nutrition Fund

    2172 Blake Street Berkeley, CA 94704

    De a levelcimre csak csekket lehet kuldeni, ez amerikaiaknak szol. Nem is tudom, hogy Magyarorszagon hasznalnak mar csekkel fizetest? Nem az OTP es egyeb csekkre gondolok, amit kikuldenek es be kell fizetni, hanem sajat bankszamlarol valo csekkel fizetesre. Magyarorszagrol azt hiszem a szamlara fizetes es atutalas a legjobb megoldas. De kerdeseikkel fordulhatnak közvetlenül Barát Józsefhez. Magyarországiaknak biztosan van magyar forintszámla is. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Admin
    Köszönöm.
    Most már csak az úr címe szükségeltetne, mert ugyan a gugliban megnéztem, de több Barát József is lehet aki pont nem az, akire szükség lenne.(elérhetőség viszont nincs)
    Köszönöm a segítséget,próbálkozok tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. “A szervezet kiemelten közhasznú státuszt kapott az Egyesült Államokban, amely azt jelenti, hogy az amerikai adózók adományaikat leírhatják az adójukból. ”
    .
    Ilyesmi nalunk is van…
    Csak itt aki stadionepitest tamogat, annak van ugyanilyen tipusu adokedvezmenye, hogy a fene esne a pofajukba…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  7. http://nepszava.hu/cikk/1006139-gki-evtizede-nem-latott-optimizmus-magyarorszagon
    -
    Valakik megtalálták a piros pöttyös ülepűek Tündérországát, azer ezzel az optimizmussal etetni az embereket, nem semmi narancsköd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. A múlt emlékképei. A SZETA alakulása.

    http://beszelo.c3.hu/98/11/12szeta.htm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Kedves Bumburi,

    itt van az email cím a szervezet honlapjáról: jozsef.barat@childnfund.org
    BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Kedves Admin!
    Nagyon szépen köszönöm, és elnézést a bénaságomért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Szenzor
    Már megbocsáss, de hogy kerül ide a SZETA alakulása??? A téma mintha másról szólna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  12. Kedves Bumburi megbocsátok!
    Olvasd el és megérted.
    Itthon sem tilos segítő szervezetnek alakulnia és volt és van rá példa.
    A téma az éhezés és segítség-nyújtás.
    Hidd el, sokan segítenek sok helyen, ha nem is teszik ide fel segítő szándékukat, csak elolvassák a cikkeket és csendben adnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Szenzor
    Nem mondod!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  14. Kedves Magyarországon élő barátaink!
    Új, amerikai alapítványunk a hazai Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) testvérszervezete. Elérhetőségei:

    Bankszámlaszám: 10300002-10350923-49020011
    Információ: info@gyea.hu
    Telefon:06-1-283-2510

    Köszönettel,
    Barát József

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Én nagyon szívesen segítek ezeken a gyerekeken, ha van mód személyesen, mert az ilyen felajánlásos módszereket kerülöm, mivel sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen “telefonáljon, 500ft-al támogatja az éhező gyermekeket” vagy ajánljunk fel száraz élelmet, és az ehhez hasonlók, sajnos olyan emberek zsebébe vándorol, akik nem csak hogy a gyermekeket verik át, hanem azokat is akik segítenének, nem beszélve az adózatlan profitról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Minimális bizalom nélkül nem megy.
    .
    Az éhező gyermekekért érzett szánalomnak és felelősségérzetnek erősebbnek kell lenni, mint annak a bizalmatlanság érzetnek, mint ami okkal felmerül bennünk.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/balogh-nem-emlekszem-mennyiert-vettem-a-hazam-2227763

    Aki nem olvasta az tegye meg. Sajnos jogos a bizalmatlanság. Tele vannak a jótékonysági alapítványok vérszívó patkányokkal.

    Balogh: Nem emlékszem, mennyiért vettem a házam

    2013-12-20 05:08:00

    Budapest – Noha az a feladatuk, hogy a pénzt jótékonykodásra fordítsák, a Gyermekrák Alapítványnak mégis 604 millió forintja pihen kamatozó bankszámlán. Ebből kapja 523 ezres jussát Balogh István, az alapítvány elnöke is.

    Hirdetés

    - 2012-ig nem kaptam semmilyen fizetést az alapítványtól – magyarázta Balogh, aki szerint bár „jóakaróik” folyamatosan feljelentik őket, eddig sem az adóhivatal, sem az ügyészség nem talált semmilyen hibát a működésükben. – Minden egyes ellenőrzésnek és vizsgálatnak örülök, mert tudom, hogy semmit sem találnak – szögezte le az elnök.

    Budai villa Miután Balogh megvette a házat, vagyonosodási vizsgálat indult ellene Fo­tó: MTI/Beliczay László és MTI/Czika László

    Balogh állítja, mindig mindent rendben találtak nála Fotó:MTI

    Bár a Gyermekrák Alapítvány igazán csak most került reflektorfénybe, hogy az Index videóval bizonyította, Balogh magáncélra használta betegszállító kocsijukat, pénzügyeik már korábban is felkeltették a hatóság figyelmét. Az ügyészség 2008-ban azért indított nyomozást, mert működési költségre többet költöttek, mint a beteg gyerekekre.

    A csontrákban szenvedő, akkor 16 éves Csabi is hiába várt segítségükre. A fiú szülei 2006-ban fordultak a Gyermekrák Alapítványhoz, fiuk bécsi műtétjére 10 millió forintot kellett volna összegyűjteniük. A visszautasítást akkor Balogh úgy magyarázta: nem az az alapítvány feladata, hogy kifizesse a pénzt.

    - Minden esetben mérlegelni kell, hogy milyen kérést teljesítünk. Ha nem tartjuk indokoltnak, kötelességünk visszautasítani, mert számon kérhetnek miatta – érvelt az elnök.

    Pedig lett volna miből segíteni. 2004–2006 között 1,696 milliárd forint adományt gyűjtöttek össze, egy tervezet szerint azonban ezeket a jövőben már nem lehet tartalékolni.

    Roland három évesen betegedett meg, édesapja gyógyulása után hozta létre az alapítványt

    – Eddig az alapítványoknak három év alatt kellett elkölteniük az adók egy százalékából befolyt pénzeket. A tervezet szerint ezt már az adott évben meg kell tenniük. Az olyan alapítványok vezetőinek pedig, amelyek évi 50 milliónál nagyobb állami támogatást kapnak, vagyonnyilatkozatot kell tenniük – mondta Latorcai Csaba, az emberi erőforrások minisztériumának (EMMI) helyettes államtitkára.

    Kapcsolódó cikkek

    Visszaélnek a Gyermekrák Alapítvány nevével

    Magánmentővel furikázik az alapítvány elnöke

    Megúszhatja Balogh a mentős furikázást
    - A vagyonnyilatkozattól nem tartok. A házamat 13 éve vettem, igaz, már nem emlékszem, mennyiért. Ennek a megvásárlásakor is volt vagyonosodási eljárás. De akkor is tiszta voltam, amikor pár éve meggyanúsítottak, hogy az alapítványnak vett 16 éves autót én használom – mondta az elnök, akinek budai otthona előtt szerdán este tüntetést tartott a Fidesz ifjúsági tagozata.

    Ugyanabban az utcában egyébként egy hasonló ingatlant most 150 millióért kínálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Csodálkozom ezen a Baloghon. Miért nem tudja, mennyiért vette az ingatlant? Elvesztette az adásvételi szerződését? Azon rajta van a vételi ár is! Hazug patkány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Csodálkozom ezen a Baloghon. Miért nem tudja, mennyiért vette az ingatlant? Elvesztette az adásvételi szerződését? Azon rajta van a vételi ár is! Hazug patkány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. további adalék a fenti “website”-on :

    Útközben elfogy

    Az Érzőszív Alapítványt a nyitott gerinccel született Blázsik Patrik megsegítésére hívták életre. Az összegyűjtött egymilliónak mindössze ötödét, 200 ezer forintot kapta meg a család, a többit működési költségre fordította a szervezet.

    Az autoimmun betegségben szenvedő Ivettnek (6) speciális vérvizsgálatra volt szüksége. A Reménysugár Alapítvány gyűjtést szervezett, csakhogy a szülők szerint az ebből befolyó pénznek töredéke jutott el hozzájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. csavargó
    Ezekről az esetekről sokan nem hallanak, nem hallottak.
    Tapasztalatot viszont már sokan szereztünk: amikor a vörösiszap-katasztrófa történt milliárdos összeget adományoztunk össze, telefonálással, adományokkal.
    Aztán ezt az összeget sikeresen megforgatták svájci bankszámlán, mely cég azóta eltűnt! És a pénzzel még mindig nem számoltak el…
    Van okunk a bizalmatlanságra.
    Most gyűjtenek a Máltaiak tartós élelmiszert, csak reménykedünk, hogy azok kapják akik valóban itthoni rászorulók – akik adakoztunk pont ezen filóztunk, hogy vajon kiken segítünk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Szerencsére most már Apukának is van egy iskolapad, ahonnan kiájulhat, miközben rajzolgatja a hópelyhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Kedves Olvasóink,

    jogos a bizalmatlanság, magam is írtam egykor a Világgazdaságban arról, hogy minden katasztrófa olyan, mint egy falat kenyér a Magyar Vöröskeresztnek, mert ekkor tölti fel a működéshez szükséges pénzzel a készleteit. Annak idején a lengyel árvíkarozultaknak egyetlen fillért sem utaltak át, mert minden pénzre a Magyar Vöröskeresztnek volt szüksége, és mint mondták, a segélyszervezetnek is működnie kell valamiből, hogy aztán tudjon segíteni. Rossz tapasztalatok tehát vannak.
    Ezt a kezdeményezést azért karoltuk fel, mert Barát József ügyvezető igazgató azonos a régi kollégával, a neves újságíróval, aki rádiós tudósító volt, majd a még valóban közszolgálati rádió külpolitikai rovatvezetője, később a 168 Óra közéleti rovatának vezetője. Számunkra az ő személye jelenti a garanciát. Biztosak vagyunk abban, hogy a gyermekek iránti féltés, együttérzés és segítószándék vezeti.
    Ezért szeretném javasolni, hogy ne vegyük el a kedvét azoknak, akik szeretnének segíteni, mert valóban éhező gyerekek várnak segítséget. Már az is egy politikai kiállás és bátorság, hogy a magyar gyermekéhezésról beszélnek az Orbán-rendszerben, nemcsak Magyarországon, hanem Amerikában is.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  24. Viktor!!!! Magyarország jobban teljesít ???? miben ???
    —Egyre több család kerül az utcára,—
    —Mert tönkre vertétek a forint árfolyamát—-
    —Az -ÁFA adója a legmagasabb az EU ban nincs párja.
    —A leg alapvetőbb élelmiszer árak a csillagos eget verdesi
    —Kétszázezer éhező gyermek.
    —ötszázezer kivándorló,általában fiatalok és.házaspárok
    —Alkotmányunk olyan mint te vagy BETEG,és csak a tiéd.
    —A korrupció éllovasai vagyunk,a segítségeddel.
    —Miden területen a csalás,összefonódás a tolvajlás minden szinten.
    Vége láthatatlan a sor,
    Még egyszer –Viktor -Jobban teljesít az ország ??miben??
    -Csak a közvagyon ellopásában Viktor,abban jártas vagy húsz év tapasztalattal
    a hátad mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  25. A segítségért köszönet! Azonban csak remélni tudom, hogy semmilyen magyar állami szerv, vagy szervezet nem folyhat majd bele a segélyek szétosztásába. Azt tudjuk, hogy amit jelenlegi állami, politikai vezetés megvéd, azt ellopják, amit a zemberek összeadnak ( pl. vörösiszap- katasztrófa után gyűjtött összegek) azt a kárt szenvedett emberek megsegítése helyett közösségi célokra, (buszpályaudvar, tanösvény, stb.) költik haveri cégeken keresztül. Iványi Gáborén kívül kevés olyan szervezetről lehet tudni, akik tisztességgel, becsülettel látnák el feladatukat. A milliós havi fizetést felvevő szegényügyi főtanácsost sem ajánlom közelébe engedi a segélyek szétosztásának. Szomorú a helyzet, de a közvetlen támogatás a segélyek valóban rászorultakhoz való eljuttatása az egyedüli lehetőség. És ismerve szeretett hazánk helyzetét ez nem lehetőség, hanem szükségszerűség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. Bizalaom nélkül valóban nem megy.
    (Hacsak valak nem akarja szomszédleső vénemberként végeznini.)
    Tehát: Az AN ajánlása nekem elfogadható, és monsjuk havi egy gyorséttermi étkezés árával (Ami nem tudom mennyi, mert nem járok oda) tudok valamennyit segíteni, már megérte az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. http://hvg.hu/itthon/20131220_Balog_Zoltan_Hilton_luxus
    .
    Sajtó nyilvános; luxus hotel;közéleti személyiségek….
    Pont erre van szükségük ezeknek a gyerekeknek…
    Hogy a sajtó előtt mutogassa magát pár futóbolond…
    Piár az egész, és nem őszinte,önzetlen szeretet.
    Ezek nem szégyellik magukat???
    A más nyomorát használják fel a népszerűségük növelésére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. A magyarországi Gyermekétkeztetési alapítványról még nem hallottam rosszat. Sajnos, sok az eszkimó, és kevés a fóka. Tavaly akkor sokalltam be, amikor felhívást kaptam: Mentsük meg a magyarországi hiúzokat felhívással. Most már – tényleges nyugdíjasként – korlátoznom kell magam. Sajnos, közel húsz év után az Ökumenikus Szeretetszolgálatban sem bízom igazán. Nem volt elég a vörösiszap-katasztrófa – naponta legalább egyszer telefonáltam, még államosították is azonnal a tavaszi árvíznél. Lehet, hogy helyben kellene többet adakoznunk, amikor tudjuk, biztosan eljut a rászorulókhoz? – Az adóból rég nem lehet levonni az ilyen közcélú adományokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Bumburi, megelőztél! De köszönöm. Sajtónyilvános étkezés pár szegény gyereknek a Hiltonban. Felháborító! A szegénységet, a nyomort is propagandájuk céljára, önfényezésükre használják fel. Egyházi közreműködéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Másnap meg szegény gyermek,vissza megy a való világában,és azt hiszi álmodott.Hasznosabb lenne olyan gazdaság és szocíál politikát folytatni,hogy ilyenre ne legyen szükség.—–ez reklám,remélem Balogh tiszteletes és népes csapata tesz a gyerekek tányérjába is valamit, nem ők esznek meg mindent.
    A villa akadna meg torkán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. Nem is tudom, hogy miért nem szólok hozzá. Mit mondotok? 200 000 gyermek éhezik?
    Van ennek 200 000 gyermeknek a’ 2 szülője?
    Az már 600 000 személy ?
    *
    Na majd ha ez a 600 000 személy napi váltásban 100 000-ként fog üvölteni a Cinege u 5 előtt, akkor odamegyek én is, még viszek is egy szatyor kaját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  32. Hegedűs Zsuzsa biztos beszáll egy tankolás árával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Naiva, mi a gond a hiúzokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Míg 2007-ben 69 600, gyerek éhezett, addig napjainkban 200 000!!!
    Orbán Viktor!
    Magyarország jobban teljesít?
    A zsebetekbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  35. Gonoszka
    Én meg arra gondoltam,hogy mennyivel lett volna hatásosabb az ÉHSÉG menet,
    ha egy- egy szülö is csatlakozik, vagy mind kettő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Sajnos az éhségmenet a maga 30-40 menetelőjével szomorú nevetségbe fulladt.
    EmlékszelTétényi Pestre menésére? Orbán emberhez is méltatlan viselkedésére?
    Láthatóan ezek nem megoldások. Valami hatásosabbat kell keresni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. http://www.atv.hu/videok/video-20131220-bokros-lajos-eb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. http://www.atv.hu/videok/video-20131220-magyar-balint

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Admin, meggyőztél. Mindamellett az, hogy megemlíti a magyar politika a gyermekéhezést nem az ő érdemük, pusztán akkora gáz van, hogy ezt élből nem tudják letagadni mint a többit. De majd erre is kitalálnak valamit. Akiket ismerek, azoknak továbbítom a linket és én is beállok. Kikapcs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Bumburi,
    Szerintem felesleges kiküldeni Amerikába az adományt, hogy ők aztán visszaküldjék Mo-ra. Magyarországon élőknek egyszerűbb közvetlenül a Gyermekétkeztetési Alapítványt (GYEA) támodatni, miután az új amerikai testvérszervezettől is oda jut vissza az adomány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. Kedves Olvasók!

    A CNF telefonszáma +1 (510) 239-3930.

    Hivjanak bátran, örömmel válaszolunk kérdéseikre.

    Udvozlettel: Shara Gemes, a CNF titkára

    http://www.childrensnutritionfund.org/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. http://nepszava.hu/picture/6565/normal/26/00026242.jpeg
    -
    Békés, boldog ünnepeket…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Gazsi Bácsi
    Köszönöm. Jöttek a jelzések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. csak annyit,hogy én egy sérült beszélni nem tudo járni nemtudó kisfiút nevelek,s több száz alapítványt kerestem meg levélben,s kb 3 tucatot személyesen,egyik sem adott semilyen támogatást,ja igen az egyik helyen tavaly télen voltam,s mondtam nincs gázunk se villyanunk,kaptam 3 szál gyertyát,s kérdeztem,hogy most evvel fűtsek vagy világítsak?s azt mondták az egyikkel vílágitsak a másikkal fűtsek a harmadikat meg rakjam el tartaléknak!

    S két alapítványtól még csekket is kaptunk,hogy nekik nincs pénzűk,de mi támogassuk őket,érti ugye mi aki sérült gyermeket nevelünk s szinte már mindent megvontak!

    S nekünk is ugyanúgy van deviza hitelünk mint sorstársainknak,csak mi azokból is sokkal nehezebben tudunk belöle kikevergözni!

    Hihetetlen de többször volt,hogy nemtudtam 1 ft-ot sem felvenni a számlámról,mert mind levonták,s mindenki egymásra mutogatott,de pénzt senki nem adott!

    Kár,hogy ebben az országban az ilyen kiszolgáltatott embereken nem segít senki!

    Orosz Imre

    Mindszent

    Táncsics Mihály u 35

    ide utalhat aki szeretne s közvetlenül a családhoz jut s nem veszi le a sápot a Alapítvány Maffia a K&H számlámra Kereskedelmi és Hitelbank más bankból is lehet oda utalni!

    a számlaszámom

    10404247 91456970 01170000

    Számlatulajdonos neve:Orosz Imre Zsolt
    6630 Mindszent
    Táncsics Mihály u 35

    banki azonosító:0283 G80744 100
    HUF

    S végezetül a kisfiam 8 éves mindig irtam minden évben vagy 100 alapítvánnynak s a 3 szál gyertyán kivül nem kaptunk semmit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Kedves Nagy András!
    A hiúzokkal semmi bajom. Csak tavaly – volt még egy is mellékkeresetem – több mint 20 ezer Ft-ot adtam fel karácsony előtt.
    SOS Gyermekfalu, Gyermekétkeztetési Alapítvány, Országos Mentőszolgálat, Ökumenikus Szeretetszolgálat, Bohócdoktorok, Tán még a Piros Orr alapítványt is megsajnáltam (miért van ugyanarra a célra kettő), ilyenekre. És akkor jött még ez a felhívás. Mert az alapítványok egymásnak is adják az adakozók címeit, hátha… Pedig, akinek egy-két szervezet esetleg belefér, számolatlanul azért mégsem. Idén – biztos ami biztos, a Madártani Intézettől kaptam levelet. De most már kénytelen vagyok önmérsékletet tanúsítani, föl se bontottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Összefogott a HIT gyülekezet, és az MSZP!!!
    http://nepszava.hu/cikk/1006273-mesterhazy-szegenyek-millioit-hagyta-magara-az-orban-kormany

    “Az MSZP karácsony előtt országszerte nyolcvan helyen oszt ételt, és a Hit Gyülekezete szeretetszolgálatával együtt háromszáz családhoz juttat el élelmiszercsomagot – “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Na hölgyeim és uraim, itt a konkrét eset, Orosz Imre 6630 Mindszent Táncsis Mhály u 35

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. felháborító, hogy magyarország a gazdasági felzárkózás helyett a rohamos elszegényedést választotta. olyan politikát támogatnak ma millíók vagy másképpen a 2/3, ami afrikai szegénységet hozott százezrekre, lehet, hogy most már milliós a nagyságrend. a szegénységet nem leküzdeni akarják az emberek, hanem kiaknázni a benne rejlö lehetöségeket. alapítványok árasztották el az országot, akik magukat gazdagítják az igazi szegények hátáról dobbantva. virágzik a patkánybuisness orbanisztánban, ami ugyanúgy magyarország védjegyévé vált, mint a gulyás vagy a túrórudi. én elhiszem orosz imre fenti történetét és meg vagyok gyözödve arról, hogy nem az alapítványok és a segélyszervezetek fogják megoldani a szegénység problémáját. egy kis adakozás csak szorongáscsökkentö annak aki ad, semmi, azoknak, akik végül meg sem kapják az adományt. a szegénység kapcsán is a saját stadiont építtetö orbán van a célkeresztben, öt kell likvidálni, és akkor majd enyhülni fog a szegénység is. melyik alapítvány kívánja megoldani ezt a problémát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Iványi GÁbor írása a nepszava.hu -n:
    http://nepszava.hu/cikk/1006105-egy-gyermek-adatik-nekunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Bezanne, az alapítványok képtelenek megoldani a problémát. Nem is biztos, hogy meg akarják oldani. Több alapítvány vezetője remekül megél az általa vezetett alapítványból, és nem jut azoknak, akiket az alapítványnak segítenie kellene.
    A Gyermekétkeztetési Alapítványnak szoktam pénzt küldeni, remélem, valamennyi eljut belőle azokhoz, akiknek szánom.
    Ha egy alapítványtól kérést vagy/és csekket kapok, körülnézek a neten, hogy az illető alapítvány valójában mit csinál. Hangzatos nevekkel könnyű becsapni az embereket.
    Borzalmas számomra a tudat, hogy csak Magyarországon kétszázezer gyermek éhezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos