Ronai and Ronai
AMERIKAI

Váradi-Fekete Jenő: Fejétől bűzlik a náci hal 2013. november 19. kedd 17:41

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Úgy gondolom, megalapozott az a feltételezésem, hogy a Horthy-szobor avatás a Szabadság téren, a náci felvonulás a Gellért téren, a miskolci Radnóti könyvégetés és a ny-mo.-i abdai Radnóti szobordöntés egy összehangolt akciósorozat egyes elemei. Az egybeesés pedig közel sem csak Horthy 1919-es budapesti bevonulásának évfordulója miatti véletlenszerűség. Ugyanis világosan felfedezhető az események mögötti egységes szellemi szál, koncepció. Ennek az a lényege, hogy a hírfolyamokban ezek az események az emberek tudatában összemosódjanak. Tekintettel arra, hogy a média egy-egy rövid hírt közöl, a nézők, hallgatók, médiafogyasztók tudatában ez a négy esemény a viszonylagos egyidejűségük révén egybeolvad.

Mi ebben a koncepció, hogyan manipulálja a tudatot ez a fajta kommunikációs stratégia?
A következőképpen:
1. Van egy egyházi esemény, gyakorlatilag magánterületen. Horthy-szobor avatás. Horthy méltatása. A kormánypárt és Orbán nem nyilatkozik, arra hivatkozva, hogy nem avatkozik egyházi belügybe, nem közterületi eseményről van szó.
2. Van egy közterületi esemény: Gellért tér, náci felvonulás. A gyülekezési szabadságra hivatkozva nem akadályozza meg a regnáló hatalom a felvonulást, a Horthy-t méltató náci beszédek elhangzását.
3. Történik egy könyvégetés Miskolcon. Amelynek nem ismerjük a helyszínét, de tudjuk, hogy egy militáns náci szervezet hajtotta végre, és közzétettek róla fényképeket.
4. Történik egy Radnóti-szobor döntés, rongálás Abda közelében. Valaki egy személygépkocsival ment neki az ott felállított szobornak, amely Radnóti kivégzési helyének állítaott emléket.
Ha ez a négy hír egybeolvad az emberek tudatában, akkor mire is fognak mindebből emlékezni? Arra, hogy Horthy Miklós budapesti bevonulásának emléknapján teljesen szabadon lehetett Horthy-szobrot avatni, náci egyenruhás menetoszlopban masírozó  militáns felvonulást rendezni, Radnóti (zsidó) könyveket égetni, és zsidók áldozatnak emléket állító szobrot dönteni, rongálni. Mindezt anélkül, hogy a kormánypárt és a közjogi főméltóságok (Köztársasági Elnök, Országgyűlés Elnöke, Miniszterelnök) részéről akár csak egy halvány pisszenés is elhangzott volna. Milyen következménnyel jár mindez? Először is: az emberek szoktatása ezekhez az eseményekhez, a toleranciaszintjük, a természetes önvédelmi reflexeik “elaltatásával”. Az emberek többsége minden kritikus alapállás ellenére, képes hinni a főméltóságok erkölcsi-etikai iránymutatásában, pusztán azon az alapon, hogy önmaguknál tájékozottabbaknak, képzettebbeknek, naprakészebbnek képzelik őket, mégiscsak sok ember választása révén kerültek a közhatalomba. Ez a sajátos automatikus állampolgári tisztelet a főméltóságok erkölcsi-etikai állásfoglalásai iránt (éppen azért, mert ebben nem feltételeznek politikai elfogultságot) azzal az indirekt következménnyel jár, hogy habár e főméltóságok nem is nyilvánítottak véleményt, az események összemosódásából, és eme állami vezetők hallgatásából az emberek tudatában olyan emlékkép áll össze, hogy mindezt szabad volt megtenni, végtére is még csak kritikával sem illették, amiből az következhet számukra, hogy lehetséges, hogy ez tényleg így van rendjén. Aki ki mer állni az utcára menetoszlopban és egyenruhában, vagy egy egyház, amelyik szobrot avat, nyilván többet tud, mint az átlagember, ha ők így látják jónak, akkor ez bizonyára helyes cselekedet lehet. És itt jön be a képbe a könyvégetés és a szobordöntés. Ezt Freud tudná igazán leírni, de e cselekedetek emlékképének a tudatban való összemosódása eredményeképpen a végkövetkeztetés tekintetében is létrejön az összemosódás: az egész végső soron rendben van, és “ha rendben van, akkor pedig jövőre lehet, hogy én is csatlakozni fogok” – gondolhatja az egyszerű átlagember.
Nagyon átgondolt, pszichológiai tudományossággal megalapozott tömegbefolyásolási stratégiával tör előre Magyarországon a legaljasabb, legordasabb nézeteket az emberek tudatában tervszerűen először eltűrtté, majd megszokottá, azután pedig támogatottá tévő szélsőjobboldali fasiszta-náci szellemi központ. Azt pedig, hogy e központot a 3 közjogi főméltóság közvetlen környezetében kell keresni, abból lehet kikövetkeztetni, hogy az AKTÍV hallgatásuk a fent leírt forgatókönyv szerves részét képezi, nem véletlenszerű és nem esetleges. A terv részeit képezik ők maguk is, hacsak némelyikük eleve nem a terv alkotói között foglal helyet.
Nem lehet megfeledkezni a jezsuiták szerepéről. Nem kerülhető meg a stratégiai szerepük ebben az ügyben. Ezt azzal tudom alátámasztani, hogy a jezsuiták nagyon aktívak az egyetemi ifjúság körében. És nem csak az egyházi kézben lévő felsőoktatási intézményekben, hanem minden egyetemen ott vannak. Nagyon népszerűek a hallgatók körében, lenyűgözik a tudásukkal, az intelligenciájukkal a fiatalokat. Ugyanakkor közismert, hogy a Jobbik az egyetemi hallgatók körében úgyszintén hasonlóképpen népszerű, hallani olyan híreket, hogy a politikai véleményt alkotó egyetemisták között többséget alkotnak a Jobbikkal szimpatizáló hallgatók, a Hallgatói Önkormányzatokban is vezető pozíciókat birtokolnak. Nehéz lenne a jezsuiták egyetemi jelenléte és a Jobbik e népszerűsége mögött nem észrevenni az összefüggést.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +54 ( 60 szavazatból)
Váradi-Fekete Jenő: Fejétől bűzlik a náci hal, 4.9 out of 5 based on 39 ratings

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20131119_Feladta_magat_a_Radnotiszobrot_kettetoro
    .
    Mindez már természetesnek is hat. Mi más lenne a valóság, amikor hallgat mindenki, akinek a szavát kellene hallatnia.
    Az önvédelmi reflexet azonban nem tudják elaltatni mindenkinél. Nálam pl penge éles. Gyanítom vagyunk így többen is.
    .
    A fent leírtak mellé még nyugodtan hozzá lehet venni a különböző fórumokon elszaporodott náci hozzászólásokat.
    Ahol a moderátor engedi a náci szennyet hömpölyögni a végtelenségig. Többször szóvá tettem a magyar Népszavában, de eredmény semmi.Így azt kell hinnem hogy tudatosan törekednek – ezeknek sekély lelkeknek teret adva -, a hatalom kimondatlan szolgálatára.
    .
    Itt nem lesz szép, és jó végkimenetel. Hacsak… A veszélyérzet nem sokszorozódik meg az emberekben.Mert lássuk be, a zöm, el van a maga mindennapos bajával, problémájával, a politikát meg úri huncutságnak tartja.
    .
    A mindennapi betevőről meg gondoskodik pártunk és kormányunk, meg annak a rendőrsége.
    Micsoda szégyen az egy országra, hogy náci “tömegjelenetet” biztosít a rendőrség,nehogy bajuk essék.
    Az urak meg érdeklődve figyelik, hogy elég bénult e már a nép, hogy a következő akciót elindíthassák ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. “… az események összemosódásából, és eme állami vezetők hallgatásából az emberek tudatában olyan emlékkép áll össze, hogy mindezt szabad volt megtenni, végtére is még csak kritikával sem illették, amiből az következhet számukra, hogy lehetséges, hogy ez tényleg így van rendjén.”.
    .
    Megborzongatott a tényeknek és az összefüggéseknek ez pengeéles logikája. Nem találni szavakat rá. Elhinni sem akarom, hogy a három legfőbb közjogi méltóság – akik mélységesen hallgatnak erről a szörnyűségről – náci szellemiségű lenne. Viszont akkor miért hallgatnak? Vagy téves a következtetés, és költői a kérdés?
    .
    “… és “ha rendben van, akkor pedig jövőre lehet, hogy én is csatlakozni fogok” – gondolhatja az egyszerű átlagember.”.
    Nos, ilyenféle csatlakozásra végképpen nem is gondolok, de arra igen, ha valaki hívni fog, hogy vessünk véget ennek rémséges vircsaftnak – akkor ott a helyem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. A Radnóti szobor megrongálása körül az is gyanús, hogy a rendőrség megtalálta a gépkocsit, a személyt még nem. És???

    A rendszám, vagy a járműn található azonosítók ( motorszám, alvázszám) alapján pillanatok alatt megtalálható a tulajdonos. A rendőrség ebben az ügyben is ködösít, mint más (pl:bajai videó) ügyben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Ez itt!, az összefüggések!

    http://hvg.hu/itthon/20131119_Penzt_kaptak_a_2006os_tuntetok_a_volt_fo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  5. A mostanában Magyarországon történtek nem csupán a mi szégyenünk, az unióé is. A jelentős szavazattöbbséggel rendelkező alapítók képtelenek belátni és korrigálni azt a tévedésüket, hogy a közelmúlt diktatúráinak beengedésekor csupán a pénzügyekkel és a gazdasággal kapcsolatban voltak elvárásaik, a demokratikus működés folyamatos biztosításával nem törődtek. Bűnösen elfeledkeznek arról, hogy a manipulálható tömeg könnyű prédája az Orbán féléknek, akik könnyedén elmozdíthatatlanná cselezhetik magukat. Ha sokáig tétlen szemlélői maradnak az egyik tagállam átalakításának önkényuralommá, ismét a hatalom közelébe engedve szélsőjobboldali eszméket és a „keresztény Európáért” buzgólkodókat, kellemetlen meglepetésekkel szembesülhetnek.
    Az élet az öreg kontinens gazdagabb részén sem lesz könnyebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Grósz Károly látnok volt még a nyolcvanas évek vége felé,hogy ha Magyarországon többpártrendszer lesz vissza fognak jönni a horthysták,a nyilasok, a zsidógyűlölet.Persze annak nem a többpártrendszer az oka,hogy visszajöttek,mert benne voltak abban demokratikus pártjaink,akik már Göncz Árpádot is kifütyülték,Dávid Ibolyka, aki nem ért a focihoz, ha focimeccsen zsidózó transzparenst húznak fel és akkor a mélyen demokratikus,sunyi orbánékról még nem is beszéltünk.Úgy hogy a Jobbik és szabadcsapatai csak következmény.Viszont Grósz hogy beletrafált a közepébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  7. Ez az ország egy valódi fertő, egy embertelen, gyilkos, ordas hely. Elveszíti az ember a tisztességét mert itt van és nem állíthatja meg őket, az önbecsülését, mert egy ilyen helyen kénytelen az események szemlélője lenni és a józan eszét, mert egy tébolydában nehezen maradhatsz józan. És persze sok egyéb mást is elveszítenek itt az emberek, akár az életüket is nagyon gyorsan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  8. Magyarország elvállalta hgy nem engedéyez a területén semmifée fasiszta vagy náci szerveződést.
    Ezért kapta meg a békét az amerikaiak, angolok és az oroszok kezéből.
    A tűzzel játszik aki nem tarja be ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  9. Három közjogi méltóság” ezen röhögnöm kell.Akkor lehetne ezt a kifejezést használni,ha olyan egyének lennének ott akik ennek megfelelően tudnak viselkedni és példaképek lehetnének.Hogyan lehet olyan közt.elnök aki parlament elnökeként úgy elfeküdt a székben,az asztalra könyökölve,mint a kocsma látogatói.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  10. ateista
    Hamvakkal futkorászó, németeknél nem fogadott közjogi méltóság!)))
    Másutt már a süllyesztőben lenne!
    Itt az elrontott imázs helyrehozatalára milliókat költenek, külföldi tanácsadókat fizetnek meg az adófizetők pénzéből de, hogy a vezír sallereket oszt, pávatáncot jár – az biztosan az imázsunkat emeli?!
    -
    A Fidesznél megfelelési követelmény, hogy valami gond legyen az illetővel: Plagipálról biztosan tudták, hogyan jutott diplomához és a balesete sem volt titok a ke-nek kinevezője előtt, Budai Gyula halottal szerződő ügyvéd, a médiában vezető pornóújság szerkesztő, aki tudja folytassa a felsorolást!
    -
    Az idei vakkomondoros eset és a legújabb lefejelési történet – ezek mindig az imázst javítják – birkaországban persze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. A lefejelés története
    -
    http://www.atv.hu/belfold/20131120-exkluziv-eloszor-az-iskolanal-tamadt-a-fejelo-fideszes-polgarmester:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Bűzlik itt már három éve minden és a választásokig az események egyre elfajultabbak lesznek, mert az idegek pattanásig feszültek, a hatalom elvesztése, mely börtönnel fenyegető kilátást jelenthet – ott lóg a narancsok feje felett, amit a 2/3-dal gombnyomogattak, ettől egyiküket sem mentheti fel semmi!
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/20/megszegte-orvosi-eskujet-egy-fideszes-kepviselo/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Most, hogy így belegondolok, tényleg. A magyar művészetért, kultúráért borzasztómódon felelős MMA adott már ki valamiféle véleményt ezügyben?
    No csak mert, szerintem egy ekkoranagy tekintetü AKADÉMIKUSgyülekezésnek azért legalábbis illene…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Előkerült a Radnóti szobor ledöntője. Rendőrségi vallomása szerint a köd miatt hajtott a szobornak.

    Pedig a szobor nem egy forgalmas útkereszteződés közepén állt, hanem egy gyalogos zóna végén, a növényzetáltal körülölelve. Ennek ellenére ismét meg fogja úszni ő is. Mint eddig az összes többi társa.

    Íme, a magyarok bebizonyítják ország-világ előtt, hogy nácibbak a náciknál. A nácik ugyanis megelégedtek azzal, hogy egyszer lemészárolják a zsidóságot.
    A magyar nácik azonban, mint lehetne sorolni a hasonló megfelelési kényszerek sokaságát, ennyivel nem elégszenek meg. Ők újra és újra bizonyítani szeretnék a náciságuk változatlanságát, ezért most szobrok képében ölik meg újra és újra a már egyszer kioltott életű áldozataikat.
    Ez már nem egyszerű nácizmus. Ez annak a legperverzebb vállfaja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. nem tudom, meglepődik-e valaki még azon ezek után is, hogy a közjogi méltóságaink egyike sem kívánja hallatni a hangját a teljesen nyilvánvalóan összefüggő antiszemita eseménysor kapcsán.

    olyan ez, mint 2006-ban, amikor valaki éppen akkor arra járt, ahol egy beindításra alkalmas akkumulátor nélküli tank várakozott, “véletlenül” éppen azon az útvonalon, ahol a randalírozók vonultak. aztán valaki “véletlenül” gyorsan találta egy alkalmas akkumulátort, azt be is szerelte, és valaki az odatévedt békés járókelők közül éppen “véletlenül” harckocsivezetői képesítéssel rendelkezett, hát gondolta néhény békés járókelő, hogy tesznek a harckocsival egy kis városnéző túrát a feldúlt Budapesten. “véletlenül” a túra első állomása éppen egy velük szemben agresszív szándékkal felsorakozott rendőrsorfal volt, akik megakadályozták e békés csoport naiv városnéző sétáját. “Véletlenül” sem a harckocsi vezetője, sem az összes többi városnéző turista utas egyike sem kapott egy kis ejnye-bejnyénél többet. A tankkal felhergelt rendőröket viszont meghurcolták, sokan a mai napig nem kaptak kártérítést a zavargásokban elszenvedett sérüléseikért.

    Aki még ezek után is képes hinni az ezekhez hasonló véletlenekben, az hülye.

    A szegény utcai kisrendőröket odadobták áldozatul a randalírozó csürhének, miközben ugyanennek a rendőrségnek a felsőbb vezetéséről megdöbbentő korrupciós történeteket lehet hallani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Jó a cikk!
    Egyébként magam is azt látom, hogy a magyar ember ingerküszöbe, mint a féltégláé, és annyi az önvédelmi képessége az agymosás ellen, mint egy döglött halnak! És nem érti, hogy akkor miért kezelik élettelen tárgyként! Hát ezért, mondom én, és meg sem akarja hallani. Érdekes ide Luc Boltanski munkássága, különösen a Kapitalizmus új szelleme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Magyarország már most ott tart, hogyha nem lenne fékentartó nemzetközi figyelem, akkor simán meg lehetne ismételni félmillió zsidó vagy cigány bevagonírozását és Magyarországról való kitoloncolását. Az elűzött zsidók vagyonát ismét pillanatok alatt einstandolnák, akik tehetik, a többiek pedig ugyanúgy szemérmesen elfordítanák a fejüket, mint egykoron: ők nem láttak, nem is vettek észre semmit. A Békemenet népe pedig Bayer Zsolt hívó szavára még meg is ünnepelné Magyarország gyarmatosítás elleni harcának e tündöklő sikerét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  18. Az AN e cikke nyomán a mai magyar Népszavában is megszületett egy nagyon hasonló tárgyú cikk, amelynek szerkezeti hasonlósága az AN cikkel kifejezetten szembetűnő, mint ahogy az is, hogy éppen a cikk mondanivalójának a lényege van kihagyva: sem a három közjogi méltóság nincs még csak meg sem említve benne, sem pedig az akciósorozat összehangoltságára sem utal a “szerző”, Benedek István Gábor újságíró. Ugyanakkor a hétköznapi emberek felelősségét felveti. Ismert módszer: konkrét felelősök nincsenek, a felelős az a bizonyos MINDENKI.

    http://nepszava.hu/cikk/1003490-sikoly/

    Ismét annak lehetünk tanúi, hogy a magyarországi sajtó hogyan kollaborál a regnáló hatalommal, hogyan születnek azok a látszatellenzéki írások, amelyek csak arra jók, hogy hamvába holhasson a valóságos ellenállásnak még a csírája is. Tanúi lehetünk annak, hogy a magyarországi sajtóban hogyan lehet egy konkrét felelősök megállapítására irányuló mondanivalót úgy kibelezni, hogy a valóságos felelősök helyett MINDENKI felelős. Nem vitás, hogy a métely már valóban olyan mélyen beépült a magyarok tudatába, hogy valóban felelősek a tömegek is a passzivitásukért. Az AN cikke azonban a magyar Népszava cikkével ellentétben éppen azt igyekszik feltárni, hogy kik a felelősek azért, hogy az a bizonyos métely ennyire mélyen tudott hatni ilyen sok ember agyában. A magyar Népszava pedig közreműködik e hatásmechanizmus elpalástolásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. felháborító, gyomorforgató, ami a magyar Népszava online felületén zajlik. az előbbi hozzászólásomban jelzett linken megjelent cikkről írt kritikámat kérem gyengéd símogatásnak tekinteni ahhoz képest, amit most a cikk+kommentek együtteséről lenne ingerem írni. de elhatároztam, hogy nem fogom most itt nyilvánosan kitombolnom magam. megpróbálom magam visszafogni, és csak a szükséges abszolút minimumot megfogalmazni: megdöbbentő és felháborító, amit a magyar Népszava ezzel az üggyel és Radnóti Miklós meggyalázott emlékével művelt. Önmagában már az is elképesztő, ahogy a Népszava elbagatellizálja ezt az egyébként kardinális ügyet. Az AN-ben megjelent hiánypótló cikk nyomán nyilván érzékelték, hogy az azért mégiscsak feltűnő lenne, ha ők továbbra is hallgatagok maradnának. Ezért összebarkácsoltak egy önálló gondolat nélküli alibi-cikket, amellyel kipipálhatják az antiszemitizmus elleni “kötelező” küzdemüket, ugyanakkor a cikkhez olyan kommenteknek engednek teret, amelyek olvasói, ha nem is voltak eddig antiszemiták, akkor e szellemi nívótlanság, bunkóság és nyílt nácipropaganda olvastán még akár azzá is válhatnának. Az egész úgy színvonaltalan, ahogy van, rendkívül méltatlan, hogy Radnóti Miklós neve egy önmagát baloldaliként pozícionáló lapban ilyen szövegkörnyezetben egyáltalán megjelenhet. Sokan felvetették már, de sajnos ismét bebizonyosodott: azzal, hogy a magyar jobboldal sajtópropagandistái milyen aljasságokra vetemülnek nap, mint nap, közhelyszerű foglalkozni, egy liberális baloldalinak nem tudnak a gyűlöletükkel gyötrelmet okozni, mert úgy tekintünk rájuk, mint akik a saját ganéjukban hemperegnek. Az viszont mély traumát tud okozni az embernek, amikor olyan irányból jön a csapás, ahonnan normálisan nem várná: a szavakban a vele azonos célokért küzdők oldaláról, azoktól, akik eddig arról igyekezték meggyőzni, hogy hiteles újságírást folytatnak.

    Nem kommentelek ott, nem süllyedek le az ott folyó bekiabálások emberileg és szellemileg mély szintjére. Itt írom le a véleményem: sajnos nem csak a jobboldali lapok miatt van okunk szégyellni magunkat, hogy milyen alantas eszközzé képesek egyesek silányítani a közös anyanyelvünket, hanem a magukat baloldalinak valló orgánumok miatt is. Nekem ne mondja senki, hogy az helyénvaló, hogy moderálatlanul jelenhetnek meg ott azok az ocsmány kommentek. Kb. mintha egy gyászjelentéshez lehetne olyan kommenteket fűzni, hogy “na végre, hogy elpatkolt már ez a szemét”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Öreg Titán
    Szégyenletes módon én is beszálltam a kommentelésbe, mert egyszerűen nem bírom elviselni, hogy a Népszava ennyire színvonaltalan lett, és régi híréhez képest,már nem a baloldalnak teret adó, hanem a mocskos nácik véleményét leközlő orgánum lett.
    Számtalanszor megszólítottam a moderátort, de nem történt semmi.
    Ritkán lépek be, és általában a mocskolódást elkerülöm.Nem sikerül mindig.
    Szégyen amit a magyar Népszava megenged a szélsőségeseknek,egyetértek..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. http://nol.hu/belfold/gyor_felallittatja_ismet_a_radnoti-szobrot

    “Kedden aztán jelentkezett az a 24 éves férfi, aki a volán mögött ült. Azt állította, hogy utasával szórakozni indult Pápáról Győrbe, eltévedt, a sűrű ködben nekihajtott a szobornak, megijedt, továbbment a kocsival, amelyből azonban kifogyott a benzin, ezért hagyta magára, s társával közösen stoppal jutott be Győrbe, onnan meg busszal haza, Pápára. Hogy miként lehet tévedésből rásodródni erre a kockaköves útra, azt nehéz elképzelni, de az nyilvánvaló, hogy nem politikai szándékok vezették az elkövetőt. A rendőrség közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt folytatja az eljárást. Tudni kell, hogy a gondatlanságból elkövetett rongálás nem bűncselekmény. Más kérdés a polgárjogi felelősség, s a kocsi biztosítójának a helytállása.”

    Döbbenetesebb, mint maga a szobordöntés.

    “nyilvánvaló, hogy nem politikai szándékok vezették az elkövetőt”

    miből nyilvánvaló? főképpen egy Népszabadság számára miből???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. köszönöm a megerősítést, kedves bumburi. észrevettem, hogy van ott egy szintén bumburi nevű kommentelő, gondoltam is, hogy te lehetsz az…. láttam derekasan küzdöttél a mocsokkal, de hasztalan… nem értem, hogy a Népszava hogyan degradálhatja magát náci-fasiszták szócsövévé. a kamu, vagy igazi szélsőbalos marhákról nem is beszélve, akik nyilvánvalóan csak azért járnak oda, hogy csúfot űzzenek a baloldaliságból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Hitlernek nem volt igaza semmiben. És rossz ötlet Kertész Ákos igazságával együtt emlegetni. Ezt a hozzászólást kár volt itt közzétenni. Lehúzod nagyon a színvonalat. Nem lennék meglepve, ha a provokáció lenne a célod. Én az ilyen nívótlan hozzászólást is törölném az admin helyében. Valahogy sikerült átmenned a rostáján…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Magamfajták! Aki Radnótit bántja, az nem Magyar! Most nem óhajtok, verseket ajánlani. Deee gyönyörű, és szomorú! Ez van. El kell olvasni, és értelmezni, a Nem tudhatom .című verset,szerintem brutális, a maga nemében.Mélyről jövő érzelmek! Ez az Ember, Talpig Magyar Volt! Ennyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Breaking News !

    A magyar rendőrség már a náciknak falaz! Itt tartunk !!!!

    Fotók és térkép a helyszínről!!! Ezen a fotón Győr felől Abda felé menet látható a Győr irányába néző szobor a tuja háttérrel.

    “UPDATE 13:47: Megkaptuk a rendőrség leírását az esetről!
    Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint:

    “A gépkocsivezető relatív gyorshajtás miatt elvesztette az uralmát járműve felett, letért az útról és a szobornak ütközött.”
    A közleményből nem derült ki, hogy a kocsi melyik útról tért le a “relatív gyorshajtás” miatt. Ha az 1-es úton Győr felől Abda felé közlekedett, akkor a szobornak ütközés előtt át kellett szakítania a szalagkorlátot, és a fák között egy árkon áthajtva kellett a szobornak csapódnia. Ha Abda felől tartott Győrbe, akkor sem szalagkorláton, sem árkon nem kellett áthajtania, csak megkerülnie a tuját, hogy aztán szemből eltalálhassa az Abdának háttal álló alakot.

    A szobor térdmagasságban kettétört, a felső részét a tujában találták meg….”

    http://444.hu/2013/11/18/gondatlansagbol-dontotte-ki-valaki-a-radnoti-szobrot-a-rendorseg-szerint/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. És mélyentisztelt ellenzékinek mondott pártjaink egymásra acsarognak, ahelyett, hogy látva az ország állapotját valóban összefognának. Néha olyan érzése van az embernek, hogy nem is akarnak nyerni, csak úgy tesznek. Aztán valami kis koncért a továbbiakban is eljátsszák az ellenzéki szerepet, hogy meglegyen a parlamentarizmus látszata a nemzetközi szemek számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Anikó Bíbok
    És az itt megszólalókkal mi a helyzet? Nem az megy, mint a pártok között, csak kicsiben?
    Akkor?!
    Nem jó az MSZP, nem jó az Együtt, nem jó a DK – de akkor ki?!
    -
    Köszönöm….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Na most már lehet, hogy a net következik.
    http://www.168ora.hu/itthon/orbanekat-biralo-norveg-cikk-miatt-kerettek-be-torok-nagykovetet-120875.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Szomorú, de igaza volt Kertész Ákosnak.
    .
    Hitler (moderálva) Jól ismerte a magyarokat.
    .
    Nem tartotta megsemmisítendőnek mint a zsidókat, oroszokat.
    .
    Megtartandónak ítélte őket.
    .
    Szolgálóknak, szolganépnek az új, rabolt német “élettérben” .
    .
    És “mi” még ünnepeljük, de legalább is hagyjuk ünnepelni!
    .
    (moderálva)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. http://www.inforabakoz.hu/hir_olvas/permalink:tobb-sebbol-verzik-a-szobordonto-tortenet-2013-11-20-162326/

    A helyszínen látottak alapján nem lehet igaz a tettes vallomása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos