Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap 20:32 | AN

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen

Budapest – Magyar Fruzsina dramaturg mondott rövid, de hatásos és igaz beszédet a Horthy-szobor állítása ellen tüntető tömegnek. Az alábbiakban közöljük az elhangzott beszéd szövegét.

Kedves Barátaim, kedves Egybegyűltek. Azért jöttünk ide egy-egy szál virággal, hogy megemlékezzünk a Horthy korszak áldozatairól, halottainkról. A keleti frontra kivitt katonákról, a holokauszt áldozatairól. És azért ide jöttünk, mert itt, a szomszédos templomban avatják a szobrát annak, aki legfelsőbb szinten, államfőként felelős volt mindezekért: a fronton és a lágerekben elpusztított több százezer ember haláláért.

Annak a kormányzónak a szobrát avatják itt, aki a helyén maradt az 1944. márciusi német megszállás után, aki kinevezte a Sztójay-kormányt, benne a deportálásokban kulcsszerepet játszó hírhedt belügyi államtitkárokat, legitimálta működésüket. És ezzel maga is részt vett a zsidóság deportálásában, és kiszolgálta a hitleri akaratot Magyarországon. Rövid idő alatt mintegy félmillió embertársunkat gyűjtötte össze és szállította ki brutális körülmények között itthonról az a kormány, amelyet a kormányzó legitimizált, akinek a szobrát most avatják odabenn a templomban. Annak a szobrát, aki működtette a gyilkos gépezetet. Mert az aztán működött, nem volt abban hiba!

Ne mondja senki, hogy Horthy nem tudta, hogy miről szólnak a német táborok! Történelmi tény, hogy tudta nagyon jól. Előtte is hosszú éveken keresztül a zsidótörvényeket államfőként ő szentesítette! És történészek azt is megállapították, tudott arról, hogy a bevagonírozott embereket haláltáborokba viszik! Közös fényképek Hitlerrel! Mit gondolnak azok, akik tagadják Horthy felelősségét, miről társalogtak autózás közben? Most már biztosan tudjuk, hogy Horthy megígérte Hitlernek, hogy folytatja a deportálásokat. Ne jöjjön senki azzal, hogy később leállította! Nem neki köszönhető, hogy a vidéki zsidóság totális kiirtása után a budapesti zsidóság „csak” kisebb mértékben pusztult el. A nemzetközi nyomásnak volt köszönhető! Édesanyám kétszer menekült meg többedmagával a gettóból, illetve a Duna partról: hatalmas szerencsének köszönhetően. Nem annak a személynek köszönhetően, akinek ott bent szobrot avat a jelenlegi kormányzat.

Deportálják Károlyi Mihály szobrát, az alsó rakpartra űzik József Attila szobrát, antiszemita megnyilvánulások szabadon hangozhatnak el a parlamentben, betiltott fasiszta alakulatok szabadon létezhetnek, masírozhatnak, félelmet kelthetnek szabadon, sőt újabbak alakulhatnak hatósági bejegyzéssel, etnikai, rasszista megnyilvánulások kormányszinten, valamint egyes bíróságokon zöld utat kapnak – ezek mind a fasiszta ideológia hűséges megnyilvánulásai. A gépezet most is működik, a nagy machinátornak nincs más dolga most sem, mint szemlélni az általa működtetett gépezet engedelmes csattogását. Nem győzzük hangsúlyozni egyre többen, hogy a fasizmus nem a vagonokkal kezdődik – az már a vége.

Utcákat, tereket elnevezni Horthyról és korszakának képviselőiről, szobrot állítani nekik, az ország szimbolikus főterét és az emlékezetet átrendezni a gyilkos ideológia üdvözítéseként – amellett, hogy cinikus – megengedhetetlen és életveszélyes. Azt mutatja, hogy a jelenlegi kormányzat az antiszemita, és tegyük hozzá, a rasszista ideológiát nemcsak elfogadottá, de példává, sőt kötelezővé is teszi.

Emlékezzünk az áldozatokra. Idézzük fel arcukat, tekintetüket, mosolyukat, integetésüket, ölelésüket. Nekik is tartozunk azzal, hogy végre szembenézünk a múltunkkal! Az utolsó órában vagyunk! Ne hagyjuk, hogy megmérgezzék gyermekeinket felelőtlen percemberkék a hatalommániás fővezér kénye-kedve és ideológiája szerint. Ne hagyjuk, hogy átírják a történelmünket, ne hagyjuk, hogy átírják és eggyé olvasszák a tankönyveket!

Lépjünk túl végre a jus murmurandis keretein, a morgás jogán. Emeljük fel szavunkat, de előbb a fejünket. Egyenesedjünk ki, és mondjuk, hogy elég volt! Elég volt! És ha már ezt ki tudjuk mondani, akkor itt ne álljunk meg, menjünk tovább. Minden fórumon (a nyilvánosság előtt, a bíróságokon) bármilyen lehetetlen, mert egyre inkább az, szerezzünk érvényt az alapvető emberi jogoknak, az emberi értékeknek!

Ez a kormány ellopta a megélhetésünket, ellopta a jövőnket, és ellopja a múltunkat is – és egy olyan múltat hoz vissza, egy olyan ideológiát, amely csak a múlt tanulságául lehetne jelen, és nem valóságosan, nem államideológiaként.

Nem felejtünk. Ígérjük meg, hogy nem felejtünk, és nem hagyjuk, hogy az a szörnyű múlt jelenünkké váljon.

Helyezzük el az emlékezés virágait, és ne felejtsünk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (81 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +133 ( 141 szavazatból)
Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen, 4.9 out of 5 based on 81 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(56)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

56 Reader’s Comments

  1. Szégyenlem magam az ellenzéki pártok helyett! Szégyen, hogy egy civil személynek kellett felemelni a szavát, mert az ellenzék nyilatkozatokon kívül mást nem tesz.
    Nekik így a jó.. Így a jó?
    Akkor is azt fogják majd magyarázni, ha ezek a fasiszták elkezdik a tombolást?
    Mivel fogják magyarázni a letagadhatatlan tényt, hogy semmit nem tettek ez ellen???Mivel fogják mentegetni magukat ha megállíthatatlanul hordják az embereket az ellenzék soraiból, ki tudja hová?
    Mi az oka a semmit tevésnek?
    Ennyire gyávák, és ennyire egoisták, hogy mindegyik a saját hatalmát akarja a másikra erőltetni, közben meg nem látják hogy az Orbán politikája milyen veszélybe sorol mindenkit?
    Mintha az egész ország megőrült volna!
    Választani akarnak! Mit?Hogy ki mennyire gyáva, vagy melyik fasiszta nagyobb a másiknál?
    Nem lehet már húzni az időt,vegyék tudomásul!
    Lépniük kell!
    Az egyes emberek tehetetlenek. Vessék le a nagy arcot magukról, és próbáljanak az országért tenni!
    Addig amíg lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +72 (90 szavazatból)
  2. Elég volt!!! Pusztuljanak Orbánék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (74 szavazatból)
  3. Elég volt!!! Takarodjanak Orbánék!
    Elörehozott választásokat! Betiltani a FIDESZT és a Jobbikot!
    Letartóztatni és bíróság elé az orbán bandát!
    Vagyonelkobzást és börtönt az alkotmánypucccsistáknak!
    Börtönt a manyup pénzek elrablóinak!
    Büntetést, elzárást a rasszistáknak és antiszemitáknak!
    Megszüntetni a horthy, wass, nyírö, prohászka stb. szobrokat, közterület átnevezéseket.
    Vissza az Alktományt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +64 (90 szavazatból)
  4. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    LE A HORTHYSTA GAZEMBEREKKEL !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (61 szavazatból)
  5. Grezó, valamit tenni is kellene a dologért. Szerintem Orbánék az eső rakétáig erősek.
    Ki kellene próbálni.
    Valahol egy első becsapódás. DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (48 szavazatból)
  6. Bumburi!

    Ezt próbálom közvetíteni hosszú idő óta!
    Birka nyájnak, birka embereknek mondják a politikusok, az értelmiségiek, a közgondolkodók, az embereket, de nem teremtenek egy összefogó erőt, amelyhez csatlakozhatnának!
    A felelősséget a mi vállunkra akarják tenni, a mi vállunkra, akiket nap mint nap hülyítenek, és azt mondják, ” te vagy a paraszt, neked kell adni a véredet ”
    Tényleg én vagyok a paraszt, de megválogatom, hogy kiért adom a véremet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (33 szavazatból)
  7. Szeretném tudni, hogy mi a református egyház véleménye ezzel kapcsolatban. És mi a katolikus, evangélikus egyház véleménye. Hogyan lehetséges szeretetről, Jézusról tanítani, beszélni amikor a gyilkosokat, bűnözőket hallgatásukkal passzivitásukkal tűrik, támogatják. Ha ma JÉZUS visszajönne mit mondanának neki., hogy mentsék a bőrüket. “”"”Ha azt mondanád, hogy erről nem tudunk, az aki a szíveket vizsgálja beléd lát.És aki a lelkedet őrzi ismer. Ő megfizet az embereknek a cselekedeteik szerint. /Példabeszédek/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  8. Gyöngyi Péter
    Az ellenzék mintha azt várná, hogy VALAKI elkezdi a nép egyszerű tagjaként a lázadást, és majd ők mellé állnak a nyilatkozataikkal.
    Nem gondolnak arra, hogy amikor megválasztattak, akkor a választó feltételezte róla (mindegyikről), hogy ha nem is személy szerint őérte, de a hazáért képesek lesznek beáldozni a kényelmüket, és biztonságukat.
    Hát ez nagyon nem így van, mint látjuk.
    Szépen el rivalizálgatnak, választásra készülődnek, mintha nem történne nap mint nap súlyos bűncselekmény., és államellenes törvényszegés, immár majd 4 éve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (42 szavazatból)
  9. Kegyelem Van abban valami logika, hogy nem az ateisták célpontjai a zsidók és az egyházak szerepe elég jelentős ebben az ügyben.
    (Elég csak arra gondolni, hogy nem is olyan régen még a különböző vallásúak vegyes házasságai is konfliktus forrásai voltak. Ha ez az őrület tovább folytatódik ismét ilyen világban fogunk élni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  10. Sajnálatos, hogy nem akad egy közvetlenül nem érintett egy ilyen beszéd elmondására, egy ilyen kiállásra. Horthy politizálásának, az általa fémjelzett tekintélyelvű elnyomó dzsentri világának nem csak a zsidó áldozatai voltak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  11. “Gyáva népnek nincs hazája.”
    A magyarság egy csőd! Birka nép, ostoba vezetőkkel!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  12. orbán politikai hulladék

    orbán lánya, a szípsíges dakota hercegnő nem tiltakozik a facebúk oldalán
    http://www.168ora.hu/itthon/felavattak-horthy-miklos-mellszobrat-szabadsag-teren-120235.html
    hortimiki a “jövő”, meg a komcsi MAYNYUPtolvajlás a rezsicsökkentéssel együtt
    ennek az ország vége, mint a botnak
    csőcselék nép a magyar
    a disznó-moslék metafora hízelgés volt
    ezek tényleg disznók
    http://www.youtube.com/watch?v=wh4vD9OhUho
    nem kicsit, nagyon
    az illegtitim, Alkotmány és választási tv. gyilkos fideSS-juntának pusztulnia kell, hogy élhessünk
    AZER

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  13. kegyelem

    Nyitott kapukat dongetsz, a szobrot ugyanis TEMPLOMBAN avattak fel.
    Ezutan mar folosleges megkerdezni, mi az egyhaz velemenye errol a gyalazatrol. Akkor is szorgalmasan statisztaltak (segedkeztek) az emberirtas kivitelezeseben, most is aktiv reszesei a tortenetnek.

    Velemenyem szerint az “alkotas” nem lesz ott sokaig. Valaki leonti festekkel, ledonti a talapzatrol, de ott nem maradhat. Legkesobb akkor fog onnan pusztulni, mikor OV es buntarsai a magyar tortenelem szemetdombjara kerulnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  14. Horthy Miklós levele gróf Teleki Pálhoz, 1940. október 14-én.

    “Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem, zsidó kezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  15. Sajnos sokára érjük utola cseh példát ott az olmützi ügészség kitett magáért, a magyar kollégáik viszont nem seénykedek, pedig a bűnbanda itt is elvihető lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  16. HOL VAN AZ MSZP? HOL VAN MESTERHÁZY, SZANYI, stb. ???
    Mi a fenét csinálnak, a sült galamb váráson kívül?
    “Civileknek” kell példát mutatniok! Mit csinálnak ezek a herék?
    Megszabják, hogy ki szavazhat OV ellen? Ez a maximum, amire képesek?
    Gusztustalanabbak, mint a hatalom, amit, le kell váltani! GYOMORFORGATÓ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  17. Egyik kutya, másik eb
    (Horthysztán újabb emlékműve Orbánisztánban)

    Horthy-szobrot avat a magyar diktátor,
    bár nem személyesen: annyira nem bátor!
    Tyúkszaros életét félti: nem is csoda,
    hogy csak seggnyaloncot, egy senkit küld oda!

    …Nem hivatalosan, mert a piszkos munkát
    majd Gyöngyösi Márton és Hegedűs Lóránt
    végzi “ad maiorem Viktor Dei gloriam”…
    S a gyilkosok helyett én szégyellem magam.

    Nem kell beérni a szoboravatással:
    lehet folytatni a terekkel-utcákkal!
    Legyen Göbbels Körtér s Hitler Sugárútja;
    Viktor tyúkeszéből csak ennyire futja!

    Kinek fogunk eztán szobrot állítani?
    Kiknek rémtetteit kéne tanítani
    az egész világon minden iskolában…?
    “Pedig cuki pofa volt ám kiskorában!”

    Ne hagyjátok abba! Nem kéne megállni!
    A történelemben lehet még találni
    jóhéhány diktátort, véreskezű gyilkost,
    pszichopatákat meg tömeggyilkos orvost…

    Miért nem csináltok mindjárt szoborparkot?
    Véssétek márványba mind, az összes barmot!
    Legyen bronzba öntve, arannyal futtatva;
    közöttük sétálva eszünkbe juttatja,

    hogy honnan is jöttünk és épp hová tartunk:
    Viktoristen vívja új “szabadságharcunk”.
    Az Ő arany szobrát mikor állítjátok
    a Szabadság térre, hogy ott imádjátok?

    A fideSS-kormány a gyilkosok kormánya!
    Ilyen csőcselék hogy kerülhet kormányra?
    Miféle horda az, akinek vezére
    formálja a hazát a saját képére?

    Kinek Mussolini a nagy példaképe
    és istent lát benne szolgalelkű népe;
    ha beszédet tart, összehord hetet-havat:
    ki gyűlöletet vet, gyűlöletet arat!

    “Áruló az, aki nem osztja az Eszmét,
    s nem nyalja folyton az Élő Isten seggét!
    Idegenszívű és libsi-bibsi-bolsi,
    Ki nem hajlandó az ő szekerét tolni!”

    “Eszem-… megáll!”, mondaná Nagy Feró…
    Hogy lett Istenkirály a felcsúti tahó?
    Hogy éljenezheti külön Birkamenet,
    miközben az útja szakadékba vezet?

    Mikor nyílnak meg majd a gyűjtőtáborok,
    hogy oda kerüljön mind, ki most háborog?
    Mikor masíroznak fess keretlegények -
    friss egyenruhában a “lelki szegények”?

    Ez már nem egy szabad nép szabad hazája,
    hanem egy dühöngő, egy bolondokháza!
    Hibás elnevezés: nem a Terror Háza,
    hanem egyre inkább a Terror Hazája!

    Lehet még fokozni ezt az őrületet?
    Borzalmas vége lesz! Senki sem érti meg?
    Sem EU, sem NATO nem fog harcba szállni:
    nekünk magunknak kell itt rendet csinálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  18. Csacsicska Tamás

    Tóth Elek:
    .
    „HOL VAN AZ MSZP? HOL VAN MESTERHÁZY, SZANYI, stb. ???”

    Megmondom: számolgatják, hogy egy nyilvános fellépés mennyit hoz a konyhára (pl. az MSZP-re szavazó liberálisok), illetve mennyit vihet (az MSZP-re szavazó antiszemiták). Ha kussolnak, akkor az utóbbiak lehetnek többségben.
    .
    Nagyjából ennyit az MSZP gerincéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  19. Egyaltalan mi az a pogany epulet amit “hazateres templomanak” neveznek? Milyen pogany balvanyimado vallas az ahol egy esemenynek epuletet szentelnek?
    Hazajottek a hadifoglyok, (halalba kuldott maradeka), gyorsan epetsunk egy templomot, hadd oruljon isten ? Milyen isten az ? A biblia szerint parazna isten. Parazna isten, pogany templom, ebbol kovetkezik hogy pogany papsag, es pogany hivek. A hivek persze nem hivek mert ezek az agyatlan birkak (vagy az apaik) ugyanugy tapsoltak Rakosinak mint most ORbannak. Az akkor MSZMP most Fidesz. Elotte persze MDF es vagy Kisgazda is lehetett, az illeto mindegy lenyeg hogy MAGYAR, Ezek a “magyarok” az igazi ellensegei Magyarorszagnak, ezek tettek tonkre az orszagot. MO most mar ott tart mint a Horty korszak idejeben. Lehet maszkirozni de ez nem mas mint a sotet kozepkor sotet feudalizmusa. Nem szamit hogy melyik evezredben vagyunk, MO a sotet kozepkorban vesztegel.

    Ne varjatok meg amig a kezcsokos orban bejeletni az elso ejszaka jogat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. bumbury
    “Mintha az egész ország megőrült volna!”
    Pontosan! És nem először.
    “Az ország megvadult s egy rémes végzeten
    vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  21. Kíváncsi lennék, hogy a kommentelők közül és nem a külföldön élőkre gondolok, hányan voltak ott tegnap a Szabadság téren tiltakozni? Könnyű hivatkozni mindenféle ürügyre és fikázni a fotelből, de tegnap bizony sokan, nagyon sokan voltak kinn a téren tiltakozni, Nem a sajtóból kell tájékozódni és kritizálni másokat, hanem cipőt húzni és odamenni! Aki elment az meglepődött, hogy bizony nagyon sokan tették, és hosszú órákat szántak a tiltakozásra vasárnap délelőtt, ebédidőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. Kedves Trulla,
    megértem az indulatát, de sajnos ez sem egyértelmű. Itt megint keveredtek az őszinte antifasiszták a megélhetési álantifasisztákkal, akik az Orbán-rendszert kiszolgálják, és csak a Jobbikra lőnek. A Fideszt pedig tisztára mossák. Kivezényelt tapsnokok közé én sem mentem volna ki. Németh Sándor pénzéért kivonuló kirendelt tüntetőkkel én sem vállaltam volna semmiféle közösséget. Az a tömeg csak látszat, Ha levonja belőle a parancsot teljesítő hiteseket, akkor nem sokan maradnak, és ők azok, mint Magyar Fruzsina, akik tiszta motívumokból mentek ki. Ez a szervezett antifasizta banda éppen olyan fasiszta szervezetből jön, még keményebb diktatúrából, mint a másik rohadék banda. Olvassa el Mihancsik Zsófiát róluk: http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/178158_ilyen-jutott Ezekkel tisztességges ember nem vállal semmiféle közösséget. Tudom, nincsenek könnyű helyzetben, mert nem tudják szétválogatni, hogy ki kicsoda, mint én a tengeren túlról, mert ahhoz túl közel vannak hozzá. Kellett három év ahhoz is, hogy megértsék, miről beszélek az ATV, a Klubrádió és az MSZP esetében is. De kezdik már pedzegetni. Még tíz év, és lassan kezdenek látni a pályán. Ne adják fel. :)) Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  23. Nem csak idén, hanem minden évben megakadályozzák a szélsőjobbosok vonulgatását több km-s élőlánccal a drezdaiak!
    http://hvg.hu/vilag/20130213_Tizezren_tuntettek_a_szelsojobb_ellen_Dre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  24. Prágában szintén: a város vezetése, élükön a püspökkel és több ezer ember megakadályozta az szélsőjobbosok vonulását!
    Ez az EU-ban nem tűnik fel, hogy itt szobrokat avatnak, tereket neveznek át és egyáltalán, mást mondanak, mint amit tesznek?! Belügy lenne?!
    Pedig EU-n belüli ügy lehetne, ha nem tojták volna össze magukat a bérbirkamenettől!)))
    -
    Ezt legalább már elítélhetnék az EP-ben, de nem teszik! Miért is?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  25. Steiner Pál levele Bölcskei püspökhöz:
    http://nepszava.hu/cikk/1002184-steiner-meddig-szorhatja-a-gyulolet-magvait-ifjhegedus-lorant-lelkesz-ur
    Érdeklődéssel várom a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. kedves bumburi Igazad van
    Igen is OTT KELLETT volna lenni Mesterházynak Bajnainak.minden demokrata politikusnak és kiabálni igenes itt virágzik a fasizmus
    mert a felcsutiék azok elbontották a kordont ez tény.
    de ezek semmit gondolják azt kis pénzecskét meg kapják és jó napot
    szégyen
    itt már mindenki fél
    persze ma nem mentem dolgozni holnap kell erre a fideszesnagyon szereti viktort szomszédom rokkant nyugdijas 47 évesen de van LOVÉ az orvosoknak tejelni!meg kérdezte mi van nem dolgozol !! mondtam neki anyucikádal foglalkozzál. hát ilyen nincs3 napot nem dolgozom és számon kérik kik ezek emberek !! ezek el is hiszik hogy aki nem fideszes az nem is magyar
    HATALMAS SÖTÉTSÉG van Magyarországon a sok büdös bunkó érvényesül
    minden jót kívánok az amerikai népszava forumozoinak maguk igaz emberek
    tiszteletel D. elemér

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  27. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    2006-ban, amikor a tévészékház ostroma folyt, autók égtek a Szabadságtéren, a csőcslék betontömbökkel tüzelt a kötelességüket teljesítő rendőrökre és már lángokban állt az MTV archiv raktára is; Hegedűs Lóránd órákon át, mindvégig a Visszatérés Templomának harangját verte félre, kongatta. Azt a harangot, amellyel tegnap a Horthy-szoboravató ellen tiltakozó demokraták hangját akarták volna elnyomni – hál’isten, sikertelenül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  28. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Külön megjegyzést érdemel Rogán Antal fidSS főarrogáns érdekes “tiltakozása” a Horthy szobor ellen, aki abban látja a veszélyt, hogy a külföldi baloldali sajtó így majd megint fogást talál rajtuk…
    Nem Horthy ellen van kifogása a kormány nevében megszólaló Martonyi külügyérnek sem. A kormány a Jobbik provokációjának minősíti a szoboravatást, és kész.
    .
    Tulképp, mindkét álságos megszólalás mindössze csak azt fejezi ki, hogy igazából “nem volna a szoboravatás ellen kifogásunk, de még nem jött el ennek az ideje. Legyetek végre türemmel ! Majd az is eljön…”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  29. A “provokáció” szót használják az “inszinuáció” helyett. Nem vállalják a kapcsolatot, de visszautasítani sem akarják – mert igaz. Sumák, aljas banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. Krisztus urunk kétezer évvel ezelőtt megjövendölte, hogy a mai, – laodíceai – korszakban erősödnek a látszatkeresztények, akiknél még az istentagadók is különbek, ” bárcsak hideg lennél,vagy meleg, mivel langyos vagy, kivetlek téged az én számból”. ( levél a laodíceai gyülekezetnek, – Jelenések könyvében)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Kedves, bocs. Tisztelt Admin! Köszönöm a kommentemre a reagálását és annyit fűznék hozzá, hogy tisztába vagyok vele, hogy bizony sok Hites volt a téren, de ők fél tizenegykor egy csoportban elvonultak, és még bizony nélkülük is nagyon-nagyon sokan maradtunk. Meglepően sok fiatal, nem csak nyuggerek! Mi fél egykor jöttünk el és még akkor is voltak, talán nem sok egy két milliós városban, de közel százan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  32. Itt és így is megemlékezem az 1956 november 4.-étől 1991. június 19-éig tartozó korszak áldozataira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  33. Igazuk van a lefelé fordított ujjal szavazóknak, de akkor is november 4.-e van, és 1956-ban, ha tetszik, ha nem, történt valami, ami, ha tetszik, ha nem, összefüggésben volt Horthyval, mégpedig azért, mert az emberellenes nemzeteket bünteti Valaki vagy Valami. Például szovjet ideiglenes ittállomásozással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  34. Ez a szoboravatás bennem azt az érzést kelti,hogy az avató uracskák helyeselik a magyar katonák 2.világháboruban való pusztulását és a zsidok koncentrácios táborba való elhurcolását.Tiszteséges magyar ember még az emlékét is kitörölné annak az alanynak,aki ennyi ember szenvedését és pusztulását okozta és teljesen romba döntötte agyarorsszágot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  35. Tisztelt Fórumtársak !
    Igen,valóban támogatom havi rendszerességgel az AN-át és azóta különös dolgok történnek velem.Megmagyarázhatatlanul lefagy a levelezőprogramom,vagy bizonyos funkcióit nem tudom használni,s mindez váratlan rendszertelenséggel.
    Lassan egy hete nem tudom plusszolni az AN-ban a hozzászólásokat !!!
    Azt a tanácsot kaptam egy levelezőtárstól,hogy az adott oldal frissítése után a hiba megszűnik. Sajnos nem így lett.
    Ez a probléma borzasztóan zavar és idegesít. Mivel nem vagyok az internet igazi szakértője,bármilyen jószándékú segítséget örömmel fogadnék.
    Egyébként az újjáéledő Horthy-kultuszon mélységesen felháborodtam és tudom,hogy ez pompásan beillik Orbán aljas terveinek sorába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. Kedves H. Sandor,

    nem hiszem, hogy a gép nehézségei és az AN támogatása összefüggene. Olyanoknak is vannak ilyen problémáik, akik nem támogatják az AN-t. Szakember segítségét kellene kérni. Sok sikert kívánva, BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. H.Sándor 2013. november 4. hétfő 18:04
    .
    Volna egy javaslatom, ami vagy segít, vagy nem.
    Lépjen most fel az Eszközök menüsorba és kattintson a Beállításokra. Majd menjen az Adatvédelem pontba, s itt lejjebb egy linken törölje a sütiket.
    Sok sikert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. http://www.parokia.hu/lap/raday28/hir/mutat/5036/ …és itt a ref. egyh. nyilatkozata az ügyről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  39. trulla
    Eszrevetted, hogy MO-on a szekelyek ugye nagysagrendekkel tobb embert mozgatott meg, mint a magyarok sajat ugyei, problemai?
    Itt nyugodtan ki lehet semmizni a nepet, lopni, csalni, rabolni, onkenyuralmat bevezetni, diktaturat epiteni, meg lehet nyirbalni a sajtoszabadsagot. Ez mind kis hordereju dolog, mert a birkak csak bekeben alldogalnak es csondesen begetnek. Nem tuntetnek, meg csak nem is morognak.
    Hat ezert erzi annyira nyeregben magat ez a szemet tolvaj fityeszes csurhe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Hol vannak, voltak az ellenzéki politikusok?
    Nekik mondom egytől-egyig!
    …”Vétkesek közt cinkos, aki néma!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. kegyelem: http://www.parokia.hu/lap/raday28/hir/mutat/5036/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Kedves Admin és Oldster !
    Igazából nem vagyok paranoiás,de a gépemen az internet beállításait nem szoktam változtatni,a jelenségek állandósult beállítás mellett léptek fel.
    Most alacsony szintre állítottam a biztonságot és minimálisra az adatvédelmet.
    Így sikerült annyit elérnem,hogy a szavazatom klikkelése után a honlapot frissítve és újra megnézve látom ,hogy az adott szavazatom átment. A baj az,hogy ezt a frissítést minden szavazatom érvényesítéséhez el kell játszanom.
    A segítő szándékokat nagyon köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. gusztavnagy 2013. november 4. hétfő 19:15
    sehol.
    De a többi egyházi méltóság, a szájkaratézó jobboldali anti-antiszemiták ugyancsak nem voltak ott.
    http://endresy.blogspot.com/2013/11/gandalf-ra-varva.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. H.Sándor
    2013. november 4. hétfő
    18:04

    A böngésző cache is lehet, hogy betelt. Teljes lapújratöltést kellen nyomni.
    Ez a FFox és Chrome esetén a shift gomb lenyomása mellett elindított újbóli lapletöltés — reload

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Amit egyetlen hírben sem olvastam:
    (1) Ki rendelte meg a szobrot?
    (2) Ki fizetett érte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. kegyelem!
    Te elhinnéd bármelyik egyház véleményét is, azok közül, akik most nem szólaltak meg! Most elsősorban a református egyház, de csak annyiban, hogyha nyilasfasiszta hegedűslelkész plébános lenne akkor nyílván a katolikus egyház! Undorító az egész állakereszténydemokrata csőcselék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Andy Mage!

    Az egyházak nem néma cinkosok, az ő keblükön nő ez a rákos fekély!

    De még hangosabban, bár bumburi az elején nálamnál jobban kifejezte:

    HOL VOLTAK AZ ELLENZÉKI PÁRTOK ÉS VEZETŐIK!!!???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. gusztavnagy
    Egy református püspök már sürgős fegyelmi eljárást követel Hegedűs ellen. A HVG-n olvastam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. gusztavnagy
    2013. november 4. hétfő
    22:18

    A bemásolt linken az a kérdés is visszhangzik, ha megnézed. Szintén sehol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. bumburi
    2013. november 4. hétfő
    23:31

    Utólag. De ez nem egy titkos szamizdat-projekt volt. Ja, és a sobor ettől még ott marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tiltakozás Lázár János provokációja ellen 2014. január 24. péntek | AN

A hitesek a Vidám Vasárnapot választották 2013. november 5. kedd | AN-álláspont

Az MMA kirekesztő, a művészet szabad 2012. december 15. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos