Ronai and Ronai
AMERIKAI

Németh Sándor próbálta eltüntetni a nyomokat 2013. október 30. szerda 22:15 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Németh Sándor próbálta eltüntetni a nyomokat

New York – Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze levetette a YouTube videómegosztóról azt a felvételt, amelyen államtitkok vásárlásáról számolt be. Arra hivatkoztak, hogy a felvétel a Hit Gyülekezete tulajdona. A felvétel a szlovák konferencia szervezőinek tulajdona, ahol Németh csak előadó volt. Németh Sándor a videón ügynökmúlttal gyanúsította meg Bartus Lászlót, aki felszólította, hogy álljon a nyilvánosság elé, és mutassa be az erről szóló bizonyítékait.

Németh Sándor a Hetek című hetilapban, amelynek alapítő-főszerkesztője, egy kérdésre válaszolva azt állította, nem vásárolt államtitoknak minősülő dokumentumokat. A birtokunkban levő videó tanúsága szerint Németh Sándor 2012 augusztusában egy szlovákiai keresztény konferencia istentiszteletén azt állította a prédikációja részeként, hogy felajánlották megvételre, ő pedig megvásárolta Bartus László állítólagos beszervezési űrlapját és titkosszolgálati dossziéját. A felvételen Németh Sándor kijelentette: az általa megvásárolt anyag tele van államtitkokkal. Államtitkok birtoklása, megszerzése, azokkal való visszaélés, és annak előkészülete bűncselekmény.

A felvétel ezen a helyen is megtekinthető:

Németh Sándor lapja azzal érvelt, ha a 6-os karton hamis, akkor nincs államtitoksértés, ha államtitoksértés történt, akkor a 6-os karton nem hamis. Csakhogy a Németh Sándor által vásárolt dossziéban lehetnek valódi iratok is, amelyek államtitkok. A 6-os karton arra hivatott, hogy azonosítsa az ügynököt, attól még lehet hamis. Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője, aki a hamis 6-os kartont nyilvánosságra hozta, olyan iratokat is bemutatott, amelyek lehetnek igaziak. Csak azok nem bioznyítják, hogy Bartus László lett volna az azokban szereplő ügynök.

A Hetekben Németh Sándor tagadta azt, amit a felvételen mond. Ezért valamikor nem mondott igazat: vagy a videón, vagy akkor, amikor letagadta, amit a videón mondott. Bartus László azzal a céllel hozta nyilvánosságra a felvételt, hogy Németh Sándor tisztázza magát a saját maga által elmondott bűncselekményekkel kapcsolatban. Emellett ha bármilyen bizonyítéka van Bartus László ügynökmúltjára vonatkozóan, akkor azt hozza nyilvánosságra.

Németh Sándor a felvétel nyilvánosságra kerülése után nem mutatta be az állítólagos bizonyítékait, amelyekről a videón beszél. Ehelyett megpróbálta eltüntetni a nyomokat, és levetette a YouTube-ról a felvételt, arra hivatkozva, hogy az a Hit Gyülekezete tulajdona.

Ezzel sajátos megoldását választotta az általa keltett botrány megoldásának. Több ezer ember előtt azzal vádolt meg valakit, hogy a titkosszolgálat embereként került a Hit Gyülekezetébe, az állambiztonság ügynöke volt, és neki erről bizonyítékai vannak: megvásárolta az illető állítólagos dossziéját. De amikor nyilvánosan felszólították arra, hogy mutassa be ezeket, mélyen hallgat, és megpróbálja eltüntetni a nyomokat. Ez nem egyházi vezetőhöz, hívő keresztényhez, lelkipásztorhoz méltó eljárás. Amíg nem bizonyítja a vádjait, rágalmaz.

Németh Sándor újságja védelmébe vette a Gój Motorosok által nyilvánosságra hozott hamis 6-os kartont. Ezzel akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha a Gój Motorosok hamisítványa azonos lenne azzal, amiről ő a videón beszélt. A videón azt állította, hogy államtitkok vannak az általa megvásárolt dossziéban, ezért nem maga hozza nyilvánosságra annak tartalmát, hanem gondoskodik arról, hogy valami más módon történjen meg ez. Ha Németh Sándornak másik 6-os kartonja van, amely nem azonos a Gój Motorosok hamisítványával, azt bemutathatta volna.

A cikkben azzal próbálták igazolni, hogy a hamis 6-os kartonon levő adatok nem felelnek meg Bartus László állítólagos beszervezéskor aktuális 1984-es adataival, hogy a hamisítvány nem 1984-ben, hanem 2004-ben készült. 2004-ben azonban nem készülhetett hivatalos 6-os karton. Olyan 6-os karton, amely 2004-ben készült, csak hamisítvány lehet.

Németh Sándor lapja azzal igyekezett alátámasztani a Gój Motorosok ügynökvádját, hogy azt a hamis látszatot keltette, mintha Bartus László jelenleg is aktív ügynök lenne.

Bartus László feljelentést tesz közokirat-hamisításért. Hamisított közokirat készítése és felhasználása, az erre való előkészület börtönnel fenyegetett bűncselekmény. Ha Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője nem akar felelősséget vállalni egyedül az elkövetett bűncselekmény miatt, kénytelen lesz megnevezni azokat, akiktől a hamisított közokiratot felhasználásra kapta. Elmondása szerint valamilyen baloldali forrásból kapta az anyagot azzal, hogy hozza nyilvánosságra. Egy helyen Mészáros arra tett utalást, hogy a motorosok felvételt készítettek arról, amikor a hamis kartont átvették.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 57 szavazatból)
Németh Sándor próbálta eltüntetni a nyomokat, 4.5 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Hát igen. Ez tényleg egy fekete-fehér ügy.
    Viszont itt az idő, lépni kell. És nagyon keményen!

    (Várom a fejleményeket.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Sanyi bacsi azota sem tudta megemeszteni, hogy Laci bacsi kipakolt a gyulekezeterol es viselt dolgairol a konyveben :) En is jartam oda kemeny 3 evet es lattam fura dolgokat. De kereszteny lelkipasztor korul ekkora szemelyi kultuszt meg nem lattam azelott…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Ez az ember egy hatalom mániás! A pénz éhsége olthatatlan mindenkit eltapos a hatalom és a vagyon érdekében! Hogy ki ez az ember Ő maga a SÁTÁN!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak 2014. február 1. szombat | AN

Új főszerkesztő a hvg.hu élén 2014. január 7. kedd

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. december 17. kedd | AN

Adalékok az ATV-ről szóló vitához 2013. november 30. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos