Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kilépett Bajnai pártjából az egyik alapító 2013. október 8. kedd 10:09 Forrás: AN

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kilépett Bajnai pártjából az egyik alapító

Budapest – Felcsúti Péter, az Együtt 2014 egyik alapító tagja, a Bankszövetség korábbi elnöke, majd később Bajnai Gordon egyik tanácsadója, kilépett az Együtt-2014-ből, melynek egyik alapítója volt.

A kilépés nem most történt, hanem másfél hónappal ezelőtt, augusztus közepén. Felcsúti távozására – egy reggeli tévéműsorban jelentette be – most derült fény. Távozásának legfőbb oka az volt, hogy nem értett egyet azzal, ahogy Bajnai és pártja az ellenzéki összefogást kezelte.

Felcsúti elmondása szerint ugyan a múltban több vitája is volt Gyurcsány Ferenccel, ám mint mondta, nem tetszett neki, hogy a Demokratikus Koalíciót kihagyták az ellenzéki összefogásból, s Bajnaiék csak az MSZP-vel együtt tervezték közös politikai jövőjüket.

Felcsúti szerint sokkal szélesebb összefogásra van szükség ahhoz hogy Orbánt le lehessen váltani 2014-ben. A kilépés mostani bejelentésének pikantériája, hogy épp tegnap állapodtak meg abban, hogy a demokratikus ellenzék október 23-án közösen – értsd: a Demokratikus Koalícióval együtt – ünnepel.

Igaz, ez még nem az összefogás, de egy lépés lehet a további együttműködés irányába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 29 szavazatból)
Kilépett Bajnai pártjából az egyik alapító, 4.7 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. Felcsúti Péter arról beszélt, hogy az ellenzék vezetőinél az egyéni érdekek felülírják a rezsim leváltásának prioritását. A mai hírhez tökéletesen kapcsolódik Bartus László: A kiegyezés napszámosai c. tegnapi írása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. helyesbítek: Bartus László szintén mai írása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. talán bajnainak és vidám kompániájának le kéne ülni egy sarokba és átgondolni, tulképp mi a jó fenét akarnak?
    egyedül tuti, hogy nem fogják megváltoztatni a helyzetet.
    ráadásul mesterházi egyre reménytelenebb alak, nyaki-nyaki, dagi-dagi alapon sorszámokat osztogatnak, miközben már az ország mükincseit nyulják le egyáltalán nem is titkolt szándékkal!
    csak nekem rándult görcsbe a gyomrom ettől a hirtől?
    nem most, már vagy egy féléve, amikor először irtak erről a tervezetről!
    ezután magánlakásokba vándorolnak a közös kincseink és azokat már soha többé senki nem fogja látni, elvész az telhetetlen kapzsi tolvaj banda feneketlen bugyraiban!
    békemenet lehet bégetni a nyájban és türni tovább birkamódon, hogy ellopják a ti kincseiteket is, mert az mindannyiunké, a tietek is, ti elvtelen gerinctelen társaság, meg a mienk is,
    ekkora fosztogatás ami most következik háborus körülmények között szokott történni, nem békeidőben!
    a gyerekeitek, az unokáitok még ha akarná sem fogja tudni megismerni ezeket, de csak bégessetek nyugodtan, csak tessék tessék, folyton folyvást!
    nesze neked muzeumok éjszakája!
    még muzeum se lesz, mert kellenek ám nagyon az értékes ingatlanok is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  4. “Igaz, ez még nem az összefogás, de egy lépés lehet a további együttműködés irányába.”
    — Ha ez a kijelentés az okt. 23-i közös ünneplésre vonatkozik, akkor téves.
    A Mesterházy-Bajnai páros csak Orbánt, de nem Orbán rendszerét akarja leváltani — a célja nem az, hogy helyreállítsa a demokráciát, hanem csak az, hogy kormányra jusson. Magával a rendszerrel semmi baja.
    A DK az orbáni rendszert bontaná le.
    Két, más-mást akaró fél között értelmetlen (és hazug dolog) együttműködésről beszélni, merthogy nincs közös ügyük, amiért együttműködhetnének.
    A politikusok érzik az összefogásukat sürgető baloldali nyomást, és megpróbálnak eleget tenni neki: egye fene, felállunk együtt a dobogóra, azt a pár órát féllábon is kibírjuk.
    Csakhogy ez így nem lesz jó. Ez így csak egy tartalom nélküli gesztus, mert nincs mögötte közös akarat, csak az “együtt vagyunk” látszatát akarják megadni ez erre vágyóknak. A tartalom nélküli üres gesztus (magyarán: maszlag) nagyon méltatlan lenne Gyurcsányhoz.
    Gyurcsány magát amortizálja és Mesterházyékat fényezi, ha beáll Mesterházyék mellé.
    Azzal kampányol, hogy őszinte, és valóban annak is látszik. Kár lenne ezt elrontani egy értelmetlen és hazug odaállással.
    Pedig valósztínűleg el fogja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  5. Nagyon egyetértek Felcsuti P-el.Ö vaaloban tisztán látja a DK.és benn Gyurcsány F.szerepét.Nagy bünt követett el Bajnai G.és Mesterházi ur,amikor odzkodtak a DK-tól,föleg Gyurcsány F-től.Szerintem ma A DK.és Gy.F.népszerübb,elfogadottabb,mint a másik kettő szemény.Jol tette a Felcsuti ur,hogy kilépésével jelezte a két személy által elkövetett hibát.Talán ez a kilépés felnyyitja majd Bajnai és Mesterházi urak szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  6. Felcsúti nagyon jól látja a problémát. Igaza van. Nem szabad tovább olyan pártban részt venni, ahol a szándékok nem tisztességesek!
    Túl nagy a tét, ha nem vették volna még észre az urak!!!
    Történelmi jelentőségű lesz, hogy ki marad a demokrácia mellett,és ki lesz képes ezért tenni is!
    Az úgy nem megy ma már, hogy fogjunk össze, egy hamis látszatot megteremtve.
    Az igazak megmaradnak, a mutyizók meg el fognak hullani ebben a “társasjátékban”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  7. Késő! Ez a hajó elúszott, a saját pecsenyéjüket sütögető ellenzéki politikusok rövidlátó, érdekpolitizálásán. A választásokig nem lesz széleskörű összefogás, nem lesz győzelem, nem lesz katarzis, csak veszekedés, egymásra mutogatás. Teljes amortizálódás. Döbbenetes, nevetséges és szégyenletes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Már csak azt nem értem, hogy Felcsúti Péter miért lép hátra?
    Miért nem áll oda inkább Gyurcsány Ferenc mellé? így tényleg soha nem lesz változás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  9. Szirmai
    Talán mert már elege lett az egészből, nem mindenki bírja azt, amit Gyurcsány Ferencnek ki kellett és még ki is kell állnia, a családról nem is szólva!
    Nyugalmat szeretne gondolom, csak sajnos az nem lesz, még sokáig nem lesz itt senkinek sem nyugalma!
    Pedig úgy gondoltam, hogy mivel “…a múltban több vitája is volt Gyurcsány Ferenccel…” túl tud lépni dolgokon, de nem mindenki alkalmas a hazafiúi, államférfiúi szerepre, sok keserűséggel, nem megértéssel, támadásokkal jár együtt!
    Meg tudom érteni, ha ezt nem vállalja, attól még RENDES EMBER marad a szememben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. csakén
    Felcsúti prioritásról beszélt, arról, hogy Orbán leváltása érdekében félre kell tenni az egyéni érdekeket, sérelmeket. Ezt én tőle is elvárom. Ha úgy látja, hogy Bajnai erre képtelen, mert nem állt oda Gyurcsány Ferenc mellé, akkor ezt tegye meg ő. Most nem arról kellene beszélni, hogy ki mit képvisel, gondol a jövő demokratikus Magyarországáról. Egy feladat van: Orbánék elzavarása! Ha ez megtörtént, majd utána lehet választásokat kiírni, ott már nem kell Felcsútinak Gyurcsány mellé állnia.
    De addig nincs mese, oda kell állni ahol nem beszélnek kiegyezésről, ahol olyan ember áll az élen aki Felcsúton is ki mer szállni az autóból/ buszból. Egy demokrata pedig most ne akarjon nyugalmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Szirmai
    Gondolom el is mehetne ebből az országból.
    Nem akarok vitába szállni, kinek mit kellene tennie, de amikor a 3 millió ember 3 ezer milliárdját elvették sem moccant a 3 milliónyi, csak 100 ezer!
    De ettől kezdve tudta a Fidesz, hogy minden megy, mint kés a vajban….én pedig ettől kezdve látom, hogy mi várható el az emberektől, a fogjuk meg és vigyétek ország lakosságától!
    Ja, és azóta is csendben várják a számlát, melyen jóváírták nekik a pénzüket!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. http://www.atv.hu/videok/video-20131008-kiszall-a-volt-bankvezer-a-politikabol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Ő is jó miniszterelnök lenne. Akárcsak Tétényi Éva.
    Belügy v igazságügyminiszternek Dopeman oszt jónapot :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  14. http://derstandard.at/1379293237358/Ungarns-Ex-Premier-Der-naechste-Wahlkampf-wird-brutal
    “Gyurcsány Ferenc nyilatkozott a Der Standardnak

    DER STANDARD

    Brutális választási kampányra számít Gyurcsány Ferenc, bár meggyőződése, hogy Orbán Viktort le lehet győzni. A lapnak adott interjúban elmondta: nemigen van ugyanis olyan társadalmi csoport, amelyet Orbán ne sértett volna meg. A fő kérdés ennél fogva: vele vagy nélküle? Az ellenzék többi pártjáról a DK elnöke úgy véli, hogy azok nem a Demokratikus Koalíciótól, hanem tőle félnek. És jó pár tömörülésnél az a tét, ki lesz 2014 után az ellenzék arca, ezért nem szeretnének vele konkurálni. Ám ha ellenzékben maradnak, akkor Gyurcsány frakcióvezetőként megmutatja majd, miként lehet Orbán ellen harcolni. Győzelem esetén azonban nem fogja zavarni az új miniszterelnök köreit, akkor nem is veszi át a parlamenti csoport irányítását.

    Az új kormány teendőit illetően a legfontosabbnak Gyurcsány a növekedés beindítását gondolja. Ehhez vissza kell állítani a gazdasági és politikai bizalmat az ország iránt. Azon kívül vissza kell csinálni az oktatás és az egészségügy központosítását, illetve államosítását. Radikálisan el kell választani az államot és az egyházat, és nem utolsósorban tenni kell a rettenetes szegénység visszaszorítására.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  15. Ha Bajnai a Szoli.-val és a DK-val fogott volna össze ma már ott tartanának, hogy komoly tárgyalási pozícióban lennének az MSZP-vel, de még az LMP-vel kapcsolatban is.
    Az MSZP-vel nem lehet sem kormányt sem korszakot váltani.
    Intellektuálisan “Királyi”ellenzékiségre képesek csak, mint ahogy az lesz mindenki aki velük szövetkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Ja és Felcsúti úr még mindig az E-14-et erősítené.

    Kíváncsi vagyok Oszkó Péter meddig bírja az MSZP közelségét.
    (Szekeres mint gazdasági kabinet vezető)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Éljen a devizahitel, a Bankszövetségnek mindenben igaza van!!! Aki kritizálni merészelni őket az az “ellenzéki összefogás” ellensége, vagy náci esetleg kommunista. Az utóbbit még vállalom is ha ilyenek képviselik az antikommunizmust ebben az országban akik; legyenek azok a turulban született vadbarmok, a fradi B közép, vagy éppen a köpönyegforgató, intellektuálisan és morálisan az előbbieknél nem sokkal kevésbé silányabb “balliberális” oldal. Biztosan az Orbán rezsimmel kötött kis külön paktumukban is igazuk van, amelyben “szegények” laza mozdulattal az ügyfelekre terhelték a különadók miatti többletköltségeket. Így lehet az a zseniális helyzet ha valaki magyar bankba teszi a pénzét takarékba, még a végén kevesebbet vesz ki mint amennyit betett. Aki kölcsön adja a pénzét az tartozik annak akinek kölcsönadta!!! Persze az is érdekes helyzet ha valaki hitelfelvevőként nagyobb összegű THM-et/kamatot fizet mint a tőkeösszeg amit felvett… Amíg ez az ország ilyeneket tűr meg a nyakán nem érdemel a jelenleginél jobbat. Észre kellene venni hogy a Bankszövetség nevű maffia épp annyira a felcsuti fasiszta diktatúra kollaboránsa, mint a köpönyegforgató, ész játszó pesti “balliberális” értelmiség. Ezekkel akarják megbuktatni a felcsuti vezért…? Viccnek is rossz. Menjenek a jó bús bánatos ********-ba!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  18. Orbán-rezsim Bankszövetség paktum, azaz felcsutiak egymás közt… Fel is csút, le is csút…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  19. HIstván!
    az ötleted még viccnek is rossz!
    Tétényi meg a jobbik?
    na ne! menj le egy napra Esztergomba és tájékozódj!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Bajjao, te milyen műkincsekről vizionálsz? Forrás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. “A Mesterházy-Bajnai páros csak Orbánt, de nem Orbán rendszerét akarja leváltani — a célja nem az, hogy helyreállítsa a demokráciát, hanem csak az, hogy kormányra jusson. Magával a rendszerrel semmi baja.”

    Ego barátom, ezt honnan vetted? Légy szíves, bizonyítsd!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  22. Miért pont ő ne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Felcsúti Péter eddig kétszer fordult a damaszkuszi úton. Helyesen tette mindkét alkalommal. Hiteltelenségtől fél, ha megteszi harmadszor is. Pedig az lenne a helyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Jobb is, ha kilépett. Ilyen névvel politizálni, ráadásul egy bankárnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. emofree “Bajjao, te milyen műkincsekről vizionálsz? Forrás?”
    Forrásom nekem sincs, de arról van szó, hogy a kormány határozhatja meg a műkincsek helyét. A múzeumok ugyanis nem szívesen kölcsönöznek, mert félnek a szakszerűtlen tárolás káros következményeitől. Emofree attól tart, hogy holnaptól a műkincsek helye a fideszesek házában lesz kijelölve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. emofree, 2013. október 8. kedd, 15:49,
    .
    A bizonyítást Bartus László több cikkében, többszörösen megadta.
    Itt egy kivonat: Aki a NER rendszerében szervezett “választásokon” komolyan indul, az ezzel elismeri annak fennhatóságát.
    .
    Vegyük hozzá, hogy ezzel megtagadja a Magyar Köztársaság Alkotmányát. Azt az Alkotmányt, amit a 2/3 hatalmával visszaélve cserélt le a tákolmányukra.
    .
    Bűnügyekben gyanakvók kedvéért: Indíték is van. Ez pedig a konc. A Simicska – Pintér – Orbán triónak megvan a párja a másik oldalon, és Puch-hal kezdődik. A koncon korábban osztoztak, ezt rúgta föl Gyurcsány (és az SzDSz).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. emofree itt a forrás és egyébként is hónapok óta nyilt titok + FB
    http://index.hu/kultur/2013/10/07/a_szakma_retteg_hogy_kirabolhatjak_a_muzeumokat/
    a vizionálás nem az én müfajom
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. Felcsúti Péter egy gerinces ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Sajnos ugy ahogy van elcseszett a magyar ellenzek. Az MSZP tele van toketlen tehetsegtelen tolvaj emberekkel akik mar “bizonyitottak” Az uj generacio is ezen reteg embereit tartalmazza.

    Bajnai meg sajnos ( bar volt nemi remenyem az iranyaba ) bebizonyitotta hogy messze nem az a formatum akire mint vezetore orszagvezetore szamitani lehetne. A hatalomert az ellenzeki ezusteremert ( ami vesztett valasztasnal is jol fizet ) eladta a tisztesseget.

    Gyurcsannyal szemben kettos erzeseim vannak. Egyreszt egyszer mar megvolt a teljhatalma hogy kipucolja a disznoolat es nem tette. Masreszt meg az utobbi idoben el kell ismerni o a leghitelesebb ellenzeki figura. Az is latszik hogy nem fel Orbantol ami fontos mert Orbannak ebben van az ereje a felelemben a tole valo felelemben. Olyan mint az Oz a nagy varazslo akitol mindenki fel mig ki nem derul hogy egy kis atlagfigura aki megprobalja elhitetni magarol hogy hatalmas.

    Kerdes hogy Gyurcsany feltud e sorakoztatni maga moge melle olyan kalibereket akik SZAKEMBEREK es egyben meg hitelesek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Most ráhajtok a mínuszokra.

    Emlékeztek a buszok hátulján a plakátokra: EGYÜTT TETTÉK TÖNKRE AZ ORSZÁGOT.
    Én azt mondtam volna: Igen? Ti így gondoljátok?
    AKKOR MOST EGYÜTT JAVÍTJUK KI ÉS ADUNK A KÉPES FELETEKRE “Oszt jónapot”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. “ráadásul mesterházi egyre reménytelenebb alak, nyaki-nyaki, dagi-dagi alapon sorszámokat osztogatnak, miközben már az ország mükincseit nyulják le egyáltalán nem is titkolt szándékkal!”

    Most akkor ki osztogat? Nem világos. A szocik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. http://www.origo.hu/itthon/20131008-hogyan-szervezi-az-mszp-es-az-egyutt-pm-az-oktober-23-ai-tuntetest.html

    Juhász Péter nyugodtan elhúzhat, mint a vadlibák.

    Kedves Gyurcsány Ferenc,
    tényleg ezekkel kell ünnepelni? Biztosan nem éri meg hosszabb távon, hogy a fodrászverseny bajnokán és kenderkén is keresztül nézzen? Hogy elöl menjen, ne mellettük?
    Nem kellene végre nyíltan beszélni?
    Történelmet csinálni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Előtte nyugtató bevétele javallott, ez a pasi már szubjektív idealista: azt hiszi, amit mantrál az lesz – oszt majd csodálkozik, hogy a választók beleszarnak az ő fene nagy koncepciójába.
    http://hvg.hu/itthon/20131009_Bajnai_Egyutt_Gyurcsany_Szigetvari_interj
    A keményebb megjegyzéseket meghagyom Nektek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Ma olvastam:
    “Felcsuti távozásával módosult a szövetség létszáma, így a többiek Együtt 2013 néven folytatják tevékenységüket. ”
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Szerintem ez az ellenzéki összefogásikisérlet hasonlit ahhoz a szólás-mondáshoz,mely igy hangzik: “Fogjunk össze és vigyétek.”Vagyis a balhét azok vigyék el,akik erre a tehetetlen ellenzékre adják a szavazatukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos