Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nézze meg ezt a filmet Elnök úr és szégyellje magát! 2013. szeptember 10. kedd 7:57 Forrás: AN

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nézze meg ezt a filmet Elnök úr és szégyellje magát!

Budapest – Gyurcsány Ferenc a parlamentben odalépett a meglepett miniszterelnökhöz, kezet fogott Orbán Viktorral, majd átadott neki egy borítékot. Nem fehér por volt benne, bár jogállamban azzal is felért volna: két filmfelvétel volt a borítékban. Amit itt lát, az maga a megrendítő gyalázat – mondta Gyurcsány Ferenc Orbánnak.

Gyurcsány Ferenc két kisfilmet is forgatott Felcsúton, Orbán Viktor szülőfalujában. Az egyik film keletkezésének története viszonylag ismert, a közmédián és a kormányhoz közeli sajtón kívül minden más helyen megírták a sztorit. Gyurcsány és néhány párttársa filmet forgattak Felcsúton, ám nem csupán készítői voltak ennek a rövid, hétperces filmnek, de szereplői is egy másiknak. Minden lépésüket filmre vették ugyanis, figyelték, hogy mit csinálnak. Felcsút hűbérurát ugyanis Orbán Viktornak hívják, élet és halál ura a településen, talán még az első éjszaka joga is az övé.

Ezen a vasárnap bemutatott filmen Gyurcsány Orbánnak és ismerőseinek a meggazdagodásáról beszél. Ám egy nappal később felkerült egy másik film is a világhálóra: amikor a múlt szerdai forgatás után elhagyták Felcsútot, és a fideszeseket is lerázták, akkor találkoztak Váradi András felcsútdobozi juhásszal, aki azt állítja, hogy egy nagyegyházi asszony, bizonyos Marika néni erdejét “kilopták a Tiborczék” és a rendőrség nem hajlandó eljárást indítani. Ezt a két filmet tette le Gyurcsány a Parlamentben Orbán Viktor asztalára, a Facebookon pedig azt üzente neki, hogy nézze meg ezt a filmet és szégyellje magát. “Nézze meg Elnök úr, hogyan tette tönkre Ön, rokonai és barátai tisztességes emberek életét. Nézze meg ezt a filmet és szégyellje magát. És ne merjen a nyilatkozatot névvel-arccal vállaló megnyomorított emberekhez hozzányúlni!”

Marika néni története korábban már megjelent a Népszabadságban, Ferenczi Krisztina kiváló oknyomozásának eredményeként. Polt Péter ügyészsége ennél kisebb ügyekre is lecsapott már, ám ezúttal nem érezte szükségét, hogy bármit is lépjen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (76 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +112 ( 122 szavazatból)
Nézze meg ezt a filmet Elnök úr és szégyellje magát!, 4.9 out of 5 based on 76 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Hova jutottunk 24 év alatt, visszamászunk a fára és reménykedünk, hogy lesz elég banán?????? Nem akarok a “naccsága és naccságos” kezitcsokolom korban élni!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (64 szavazatból)
  2. Sajnos OVI-t, egy diktátort már nem lehet ilyen lépésekkel elzavarni. Szégyenérzet? Régen nincs már neki ilyenje, ahogy becsülete sem! Ennek az embernek már az első kormányzása idején börtönbe kellett volna kerülnie! Ahogy sok más politikusnak is!
    Én azt mondom, nem kéne megvárni a választásokat, ami amúgyis egy cirkusz lesz! Itt az ősz, csináljon már végre egy szervezet vagy párt valami megmozdulást OVI elzavarását meghirdetve! Legyen már végre egy rendőrben vagy ügyészben annyi gerinc, hogy letartóztatási parancsot ad ki OVI és a FIDESZ vezetői ellen! Amit Kövér nyilatkozott, hogy rendeleti kormányzás kell, simán ki kellene hogy verje a biztosítékot a Parlamentben és a népben is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +82 (92 szavazatból)
  3. Vessenek rám követ, de a jelenlegiek közül Gyurcsányt kezdem megint bírni, pedig ellene szavaztam, mert nem bírtam már azt a totojázást sem, ami alatta zajlott!
    Lehet, nem ő volt a hibás, de amiket nyilatkozgat utóbbi időben, kezdem becsülni a kiállását!
    Én a helyében nem simulnék egyik párthoz sem, vesztenivalója nincs, kiállnék, azt mondanám, gyerekek, hibáztam, nem voltam elég kemény az akkori ellenzékkel, nem voltam kemény a visszahúzó párttagokkal, de elég volt! Aki ma demokráciát, jogállamot akar a jövőben Mo-n, az álljon mellém, ígérem, ha elég sokan úgy kívánják, behozzuk a lemaradást, végrehajtjuk végre azokat a változtatásokat az országban, amely garantálja egyenlő tagságunkat az EU-val!
    Az a baj, hogy mindenki félrebeszél, nem a lényeget említi, nem konfrontálódik, nem mondja ki a kemény igazságokat, nem mondja azt, hogy ELÉG VOLT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +138 (148 szavazatból)
  4. Bajnai még a buszból sem mert kiszállni, na ez a különbség kettejük között!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +81 (85 szavazatból)
  5. Az a kérdés, hogy hogyan tovább?
    Ha marad az a demokrata, aki ezekkel a felvételekkel szembesíti Orbánt, akkor nyerő lesz! Ehhez viszont következetesen ki kell állnia a demokrácia mellett, amibe sehogyan sem fér bele a választásra való készülődés.
    Teljes mellszélességgel kell kiállnia a diktatúra ellen, és akkor elmondhatja, hogy nehéz volt, de férfimunka!
    Ha viszont megint 2 lépést hátrál, akkor semmissé teszi az eddigi ténykedését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  6. Grezó
    2013. szeptember 10. kedd
    08:53

    Ferit az MSZP hátországa csinálta ki. Ezért ment onnan. Hamarabb kellett volna. Még jóval 2006 előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +69 (71 szavazatból)
  7. Egy ilyen film után nem szabad, sőt életveszélyes tempót és időzítést téveszteni.
    Ugyancsak bele kell kalkulálni, hogy a magyarok egy részének, bizony jó részének ez tetszeni fog, amit Orbán csinál, mert ők is maguk olyanok.
    .
    Majd így szólnak: ” látod nekünk is ezt kéne tenni, kilopni mások erdejét. „ Ez a szellem most Magyarországon. A külföldet meg cseppet sem érdekli vagy rázza fel.

    Kiszámíthatatlan az igaz szó hatása.

    Nem egyszerűen Orbánt kellene támadnia, hanem az egész alapállást. Mi ez az alapállás?
    .
    Orbán egy svábbogár.

    Az arról híres, hogy mindent kibír, bárhol megél, mindent megeszik. Megtalálhatók a kohókban és a fukushimai erőműben.
    Hogyan képes erre.

    Úgy, hogy svábbogár 15 -féle csírának ad helyet a testében. Ez egy egyezmény. Ezek minden lehető táplálékot feldolgoznak és cserébe vitaminnal látják el a svábbogár testét.
    Valójában nem is tudni, hogy a svábbogár látja őket vendégül, vagy ők fejlesztettek ki egy primitív önjáró mozgó bázist amely biztosítja fennmaradásukat és táplálékot szerez nekik. Lehet, hogy így van, mert a svábbogárnak nem a fejében van az irányító központ, ha levágjuk akkor is életben marad és megy tovább.
    .
    Na ez a sok csíra Orbán feudális hűbéri birodalma, haszonlesői. Őket vezérli Orbán, vagy már nincs is agya és a sleppje viszi őt éhes kapzsi természeténél gyomránál vezetve anélkül, hogy ő ezt észrevenné?
    .
    Ezt a sok csírát baktériumot kell fertőtleníteni, mert ha meg is öli a svábbogarat, azok költöznek a másik testbe. Nem elég Orbán ellen harcolni, nem elég az igazság és a leleplezés fegyverével harcolni. Ami itt történt ahhoz nagyon sok kell, mert az elmúlt évtizedek termelték ki ezt a förtelmet. Főleg a magyar emberek tudatának gondolkodásmódjának megváltozása lenne a legszükségesebb az első helyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +78 (86 szavazatból)
  8. Ez miert nincs itt?

    http://index.hu/belfold/2013/09/09/kover_egyfajta_rendeleti_kormanyzas_rossz_iz_nelkul/

    Kövér rendeleti kormányzást szeretne

    Index
    2013. szeptember 9., hétfő 19:59 |
    Címkékkövér lászló, házelnök, interjú
    A parlamentnek nagyobb mozgásteret kellene adnia a mindenkori kormánynak, mondta Kövér László házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér szerint a mostani, törvényekhez kötött kormányzásra már nincs szükség, ezt a rendszert a diktatúráktól való félelem miatt alkották meg a rendszerváltás után, és talán 1998-ig indokolt volt. A veszély azonban elmúlt.
    DSC 3670
    Fotó: Bődey János
    A házelnök szerint a parlamentnek nagyobb mozgásteret kellene adnia a kormánynak, hogy az közvetlenül, rendeletekkel irányítson. A parlament pedig „fordítsa az energiáit a végrehajtó hatalom beszámoltatására”.
    „Azt tartanám normálisnak, függetlenül attól, hogy a következő ciklusokban milyen kormányok lesznek, ha a parlament csak a legalapvetőbb garanciális szabályok megalkotására tartana igényt, és adna egy felhatalmazást négy éven keresztül a kormánynak” – mondta. Ez elképzelése szerint egyfajta rendeleti kormányzás lenne, a rendeleti kormányzás rossz íze nélkül.

    h i r d e t é s
    Az alaptörvény újabb módosításával kezdenek
    A nagy átalakításokról Kövér azt mondta, elvégezték azt a munkát, amit a ciklus kezdetekor elterveztek. Szerinte kívülről nézve talán kapkodónak és hektikusnak tűnő, de alapvetően mennyiségében és minőségében jó teljesítmény van mögöttük.
    A kormány az első hétre tervezi az alaptörvény ötödik módosítását. Kivesznek olyan részeket, amelyek nemzetközi kritikát váltottak ki. Nem feltétlen fogadják el ugyan a kritikák jogosságát, de nem akarnak konfliktust. Módosítják a vallási közösségekre vonatkozó részt, és a kampány alatt a politikai reklámok szabályozását. Elmondta ugyanakkor, hogy az alkotmány szelleme a módosítások ellenére sem változik majd.
    A kormány 42 pontos törvényalkotási tervet állított össze, melyben a legkülönbözőbb súlyú, nagyságú és jelentőségű jogszabályok szerepelnek
    Orbán még Kádárnál is jobb
    Az interjúból kiderült, hogy a Fidesz kampánytémája a rezsicsökkentés lesz. Kövér szerint ez szimbolizálja ugyanis, hogy az ország képes saját lábára állni, „kiszabadultunk a gyámság alól, a béklyók közül”. Másik szimbólum, hogy van egy olyan kormánya az országnak, amely valóságos változásokat ér el az emberek életében. „Rezsicsökkentést még a Kádár sem csinált ebben az országban” – idézte Orbán frakciógyűlésen elhangzott szavait.
    A rezsicsökkentést Kövér morális okokkal is magyarázta: „A multinacionális cégek profitszerzési vágya sem morális, sem törvényi gátakat nem ismert. Ezért tovább kell menni ezen az úton, hogy kiszabaduljanak a csapdából, amibe jutottak a monopolhelyzetben lévő szolgáltatókkal szemben.”
    Megnyugtatásul azonban elmondta: „Nem lehet mértéktelenül csökkenteni a szolgáltatások árát. Addig kell ezt csinálni, amíg a nyereséget a tisztességes mértékre szorítják vissza. Tudják fizetni a munkatársaikat, tudjanak fejleszteni.”
    Leszerelik a székeket az ülésteremből
    Kövér László a választások utáni időszakról elmondta, hogy mivel kevesebb képviselő ül majd a teremben, a felesleges székeket majd leszerelik. A székek raktárba kerülnek.
    Kövér régi szívfájdalma, hogy egy történelmi véletlen folytán kényszerű társbérletben vannak az Országgyűlés épületében a miniszterelnökséggel, a kormányfő szűkebb stábjával. Ez semmilyen szempontból nem egészséges, és jó lenne, ha minél előbb végleges megoldást találnának; ezzel a Fehér Házban, azaz a Képviselői Irodaházban is meg tudnák oldani azt a problémát, hogy a képviselőknek több munkatárssal kell a jövőben dolgozniuk – mutatott rá.
    Több lehetőség van, az is elképzelhető, hogy év végére el tudják hagyni az épületet. A metróbejárat felett lévő épületről azt mondta: „nagyon fáj a foguk” rá, de a tulajdonviszonyai zavarosak, és nem világos, mikor lesz úgy az Országgyűlésé, hogy abba egyúttal be lehessen költözni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Megint egy cikk.. és megint nem tudok okosabbat írni…
    2014 április…!!
    De most őszintén…. milyen más lehetőség van…???????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Menjen innen, menjen innen sutyorogta az orra alatt Orbán Gyurcsánynak, amikor az odaadta a felvételeket, mondta Gréczy Zsolt.
    Ilyen ez a bátor ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (64 szavazatból)
  11. filmcom 2013. szeptember 10. kedd 10:12
    “De most őszintén…. milyen más lehetőség van…???????????????????????”

    Elmenni, messzire!
    Szerintem 2014-ben 3 lehetőség van.

    Fide$$ nyer – durvább lesz, mert elszáll az agyuk még jobban.
    jobbik nyer – durvább lesz, mint a fide$$
    demokrata oldal nyer – zavargások lesznek és minden szinten ellenállás a 9 éves talpnyalók hadával

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  12. Ha már ott volt, le is fejelhette volna. :)
    Viccet félretéve, GyF most kemény volt, de hol van az ellenzék???

    Tisztelt Pipacs!

    Teljesen igazad van, Bajnai még azzal is jobban járt volna, ha kiszáll és összevereti magát. Gyáva népnek nincs hazája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (46 szavazatból)
  13. Ferenczi Krisztina for President!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. reftno, sajnos most már tudom! Szimpatikus volt öszöd miatt, hogy végre az asztalra csapott, meg más tettei miatt is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  15. Ja igen, és ha 2006 előtt felállt volna, akkor talán minden más lett volna!
    És ha az őszi események idején is az asztalra csapott volna, meg ha Orbánt kordonbontáskor letartóztatta volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  16. Orbán egy mocskos fasiszta diktátor! Remélem elnyeri majd méltó jutalmát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (37 szavazatból)
  17. Grezó 2013. szeptember 10. kedd 11:28

    Senkit nem kell isteníteni, őt sem. Megérik a pénzüket általában a politikusok.Neki is megvan a maga hibája. Ezt tartom a legnagyobbnak, hogy nem állt fel idejében, azaz nem ismerte fel, hogy azzal a bagázzsal nem lehet.
    De sajnálom, mert Feró talán! részese lehetett volna egy olyan politikus generáció kialakulásának, ahol inkább bevállalják, hogy elk..ták. Látod, ehelyett az kell, hogy a szemibe hízelegjenek a zembereknek.
    -
    Amilyen a nép, olyanok a vezetőik. Sajna be kell látni kisebbség az országnak jót akaró egyenes ember. Én is beláttam. Elhúztam a belem, mert nem kellettem, ha igazat és az egyeneset mondtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  18. Hát igen…..
    Megint láthatjuk, mi a különbség Gyurcsány és Mesterházi/Bajnai között. Sajnálom Bajnait, de aki a buszról nem mer leszállni Felcsúton, az mehet a süllyesztőbe.
    .
    És igen, emiatt a különbség (ég-föld) miatt ma az MSZP elutasította a DK javaslatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (54 szavazatból)
  19. Fönt azt írtam, az a kérdés, hogyan tovább. Most azt írom, hogy sehogyan.
    Tovább készül a választásokra, az mszp-vel nem sikerült tárgyalás után.
    Rohanunk 1000-el a vesztünkbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  20. “meg ha Orbánt kordonbontáskor letartóztatta volna!”
    Az ugyanaz lett volna, ami most van.
    Nem az ő dolga volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  21. Gyurcsány egy karakán politikus akit ezzel a sunyi patkány színésszel össze sem lehet hasonlítani .
    A demokratikus kormányzás nagyon macerás ahhoz olyan képességek kellenek ami Gyurcsányban Bajnaiban vagy Mesterházyban is meg vannak ezzel szemben Orbán nem képes másokat meghallgatva másokkal egyeztetve csak a személyi kultuszon alapuló önkényuralmi módon kormányozni .

    A Fidesz választóknak és akik nem mentek el választani be kellene végre látni ,hogy egy selejtes egyént segítettek a hatalomra .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (48 szavazatból)
  22. A DK Önállóan indul a választásokon. Ők is rész vesznek és nem bojkottálják, ezt ma jelentették be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  23. Vajon ez a rühes banda a választásokig még mit talál ki? Lesz-e egyáltalán válsztás??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  24. orbán mindíg ilyen “bátor” volt, már 2006-ban is, jól feltüzelte az imádóit aztán a golyóálló masinájába ugorván, valószínű otthon nézte, ahogy verik őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  25. Gyurcsány legalább úgy viselkedik, ahogy egy politikustól elvárható, ellentétben Bajnaival. Utóbbi lehet, hogy jobban ért a gyakorlati gazdaságirányításhoz, de nem vezetőnek való alkat. Gyurcsány leader, Bajnai manager. Gondolom, a DK-ban is voltak/vannak viták a választási indulást illetően, mert ha jól emlékszem, egy-másfél éve (talán több is, nem emlékszem pontosan) Debreczeni József, aki akkor már DK színekben volt, indítványozta a bojkottot. Persze nem magukra vonatkoztatva, hanem mintegy társadalmi felhívás gyanánt. Lehet úgy vannak vele, hogy tisztában vannak az esélytelenségükkel, de legalább addig is verik a tam-tam-ot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  26. Grezó!
    ” meg ha Orbánt kordonbontáskor letartóztatta volna!”
    Gy. F. nem 0./nulladik/ Viktor, hogy bárkit letartóztasson, vagy letartóztathasson! Független bíróság döntött, hogy a kordonbontás társadalmi veszélyessége alacsony. /Vagy valami ilyesmi. Már nem emlékszem, hogy kapott-e valamilyen büntetést, vagy pedig felmentették./ Most láthatjuk csak igazán, mekkorát tévedett a bíróság! Ekkor kapott 0. Viktor vérszemet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  27. A filmek feltöltését követő fél napban az FB-s megosztások száma meghaladta a 100 000-et.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  28. No, el tudom képzelni, hányszor nézte meg az Örökös MiniElnök azt a két videót. Kb. annyiszor, ahányadik ő a “Viktor” nevű királyaink sorában (nulla).
    Megjegyzem: szerintem kezdhetjük összekészíteni a börtöncsomagokat úgy a juhásznak, mint a károsult néninek is. … Ahogyan én EZEKET ismerem, a felségsértés és a hazaárulás nem marad majd büntetlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  29. Vajon ki védi meg a nénit és a juhászt, mert ezektől nem lesz nekik nyugtuk. Meg sem tudjuk ha történik velük valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  30. idáig süllyedtem akaratom ellenére, hogy azt mondjam: hajrá Gyurcsány!
    úgy tünik, ő ez egyetlen ebben az országban, aki erősebb a csuti menekültnél, akitől még tart az a gazember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  31. Orbán a filmből megbizonyosodhatott arról, hogy a hűbéresei végrehajtják a parancsait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  32. “Úgy, hogy svábbogár 15 -féle csírának ad helyet a testében” És az egyik csira Andy Vajna nemrég olvastam jelek arra mutatnak, hogy a Trafikmutyi elöszülöttje, na meg ugye a sasmadárhoz is köze van. Remélem csak remélni tudom, hogy a kormánytagjai ülnek be elsönek, mert kicsit rozsdás! ( 2001-ben is volt egy ilyen madara 18 halott, árlatlan emberek haltak meg /forrás USA)
    Müszaki hiba-elöregedett madárka :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  33. Balogh de nem balga

    Sokadszorra sem tudok mást mondani, hogy T. Mesterházy és Bajnai hol vagytok? Nyírjátok csak a Gyurcsányt, ez a kenyeretek, amit az Orbántól kaptatok, háláljátok meg rendesen.
    Lehet, hogy sokan már nem, de én még emlékezem, hogy a Mesterházy még egykoron i-vel íratott. Ez is sokat jelent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  34. A jelenlegi Magyar élet minden napjára esik legalább egy Fideszes mocsokság.
    Az ember gyomra kevereg, felfordul azok hallatán.
    Nem akarom hinni amit látok, de egyre jobban azt mondom:
    Ennek bizony nem lesz jó vége.
    .
    Más:
    Elnézést a hosszas bemásolásért, sajnos nem találtam linket az említett cikkhez)
    .
    Orbánt elemezte a világ egyik legfőbb lapja, a The Guardian
    .
    Orbán Viktorral kezdődött és végig Orbán Viktor elemzése uralta a brit The Guardian augusztusi cikkét, amelyet Ian Traynor jegyzett. A The Guardian a világ egyik leghíresebb és a bolygó egyik legtöbbet idézett lapja.
    .
    A The Guardian Orbán Viktor szülőfalujával, Felcsúttal kezdi, ahol – mint írja – az 1800 lakosú településen keménykalapos magánbiztonsági őrök biztosítása mellett épül a hatalmas labdarúgó-stadion. Mellette a falu házai és kertjei eltörpülnek. Orbán Viktort labdarúgó-fanatikusnak nevezik, aki törvényt változtatott azért, hogy megkönnyítse az ilyen fejlesztéseket. “Megalománia? Hiúságprojekt? Vagy csak a változásért tett következő meglepő lépés?” – teszi fel a kérdést a cikkíró, mintha nem tudná a választ.
    .
    A The Guardian feltárja, hogy Orbán új alkotmányt és új törvények százait adta, naponta születnek törvények, az adózási rendszer megváltoztatásával pedig üzleti befektetéseket kódolt, valamint hogy a sporttámogatások az adóból levonhatók legyenek. Az eredmény egy olyan aranybánya lett – írják -, hogy az üzleti érdekeltségek az összes sportadomány felét fordították Orbán falujára, ami megdöbbentő.
    .
    Ebből is nagyjából látható – írja a The Guardian -, hogy Orbán Viktor visszaél a helyzetével, hogy egy olyan rendszert építsen ki, ami állandósítja a hatalmi befolyását (vagy hatalmát). Idézik Molnár Pétert – Orbán Viktor egykori üzlettársát, Fidesz-alapítót, Orbán Viktor egykori szobatársát, civil polgárjogi aktivistát -, aki azt mondja, hogy Orbán tettei nagyon tisztán látható hatalmi koncentráció és cél arra, hogy mindenről egyedül ő dönthessen.
    .
    De – figyelmeztet a The Guardian – kelet- és dél-Európában egyre inkább megjelennek a megválasztott populista erőemberek, akik az állami megfélemlítés, a megosztás, az ellenzék démonizálása, a média kritikus hangjának elnémítása eszközeivel élnek. Példákként az orosz Vlagyimir Putyint és a török Recep Tayyip Erdoğan-t említik, kitérve még egy romániai és egy csehországi eseményre is. A cikk eztán azzal folytatja, hogy amíg a különböző országok a politikájukban rendkívül sokat változnak, addig az erőember vezetők – feltűnően hasonló jegyekkel – gyakran folyamodnak hasonló taktikákhoz.
    .
    A kétharmados többséggel Orbán bármit meg tud tenni, amit akar – konstatálja a világhírű brit napilap. De az ő bohóckodása sok konfliktust okozott neki Brüsszellel – írják. Tettei ahhoz vezettek, hogy az Európai Unió egy különleges monitoring eljárást kezdeményezett Orbán akcióinak megfigyelésére. Az események azt okozták, hogy kezdeményezzenek egy az Európai Unió 28 tagállamában realizált demokratikus ellenőrzési rendszert, amely büntetéseket is képes kiszabni.
    .
    A tekintélyelvű nacionalizmus hangja járja át az Orbán-kormány kommunikációját – írja a The Guardian. Orbán választási győzelme után egy Fidesz-nyilatkozat új társadalmi szerződésként értelmezte a földcsuszamlásszerű győzelmet.
    .
    A The Guardian cikkírója a magyar Parlament előtti tér-átépítést a török Erdoğan park-átépítése közötti hasonlóságokkal említi.
    .
    Orbán és Erdogan pluralizmussal [leegyszerűsítve többpártisággal - a szerk.] szembeni idegenkedése élénken érzékelhető a médiában – írják. Orbán Viktor a haverjaival készített olyan törvényeket, amely a média homogenizálásához [egyszínűvé tételéhez - a szerk.] vezetett, a magánmédiumok pedig olyan hűséges üzletemberek és oligarchák kezeiben összpontosulnak, akik a vagyonuk érdekében kormányfüggőek és bátortalanok arra, hogy kritikusak legyenek vagy a társadalmi stb. szabályok megőrzéséért és megalkotásáért kiálljanak. Továbbá Orbán olyan ellentmondásos médiatörvényt alkotott, amely minden hírtermelést centralizált és egyarcúvá tett (homogenizált) az állami televíziókban, a rádióban és az MTI-ben – fogalmazta meg a világ egyik legnevesebb lapja.
    .
    További módszerek a lojalitás megkövetelésére és a másként gondolkodás megbüntetésére, hogy adóellenőröket alkalmaznak az üzleti vezetők és magánszemélyek megfélemlítésére és a kormányzati szerződések és licencek odaítélésére.
    .
    A The Guardian példaként a trafikmutyit hozza fel, megállapítva: Orbán a dohánytermékek eladásában egy olyan új rendszert hozott, amivel 40 ezer kicsiny családi vállalkozást lerombolt és olyan 5 ezer licencet adott ki, amiről – írja a The Guardian – a kritikusok és a független újságírók mondják, hogy a kormány cimboráit jutalmazták és a kormány iránti lojalitást vásárolták meg.
    .
    Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökről azt írják, hogy Orbánisztán tipikus példájaként jellemezte a felcsúti futballstadion építését. Bodoky Tamásról kapcsán pedig elmondják, hogy nevéhez az atlatszo.hu honlap fűződik és oknyomozó újságíró, aki “tiszta feudalizmus”-ként írta le a felcsúti futballprojectet, amely mögött Orbán áll.
    .
    .
    A cikkből az összefoglalót fordította Molnár F. Árpád.
    .
    2013.09.10., Budapest, Hungary.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  35. Polgari Bünszövetsegnel ilyen ügyek termeszetesek, megteszik mert megtehetik. A vilag legeröseb MAFFIAJA minden a kezükben van, Rendörseg, Katonasag, Ügyeszseg, Birosag, Titkosszolgalatok Futbalhuliganok, stb.
    Magyarorszag gazdasagi vagyonarol nem is beszelek. Maffia alaptörvenye
    büntetlenseget garantal, biztosit tagjainak barmi aron is eri el. Maffia kormanynak csak egy nepfelkeles, forradalom vethet veget ,ahol lesznek aldozatok minden oldalon, artatlanok is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  36. Szamos es ilyen , ehhez hasonlo peldaval talalkoztam, nem csak a fidesz de az MSZP kepviselok kozott is. Amikor a videki kepviselo ki akarta terjesztenia birtokat, atment a szomszedba es megfelemlitette az idos embereket, hogy adja el neki a foldet. Ez nem politikai ugy hanem egyszeruen koztorvenyes bunozes, amit most eppen politikusok kovetnek el. Az ilyenfajta megfelemliteseket csak bunszervezetekkel lehet lekovetni mert egy egyedul allo fenyegetot csak jol elvernek es kesz. Itt azonban allamilag szponzoralt rablokrol van szo. Es meg a az utodott OV hivta haza Torontoban az ott elo magyarokat. HULYE aki visszamegy, rabszolganak ! Aki viszont uralkodni megy vissza az PATKANY !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  37. Iszonyúan telítve vagyok már ezzel a sok mocsoksággal, amit Orbán és bandája szünet nélkül produkál, de ez a történet, ami olyan kimondhatatlanul pitiáner, kisszerű…… mit ne mondjak, remek választás volt Tiborcz István, mint Ráchel férje!
    Olyan ember, aki százmilliókat birtokol képes egy szerencsétlen idős embernek 20 ezret ajánlani a milliós értékű földdarabért……. ha véletlenül tisztességes ember lenne, kizárt, hogy benősülhetett volna ebbe a családba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  38. bruckenbacker kapitány

    Ha 1 ezer Ft-ot elcsal egy adózó akkor meghurcolhatják, Ha emögött a milliárd szó áll hajbókolnak előtte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. A MÓDSZEREK NEM VÁLTOZNAK , MERT AZ ÉLŐLÉNY IS UGYANAZ ! A FILMEN LÁTOTTAK HASONLÍTANAK AHHOZ AHOGYAN ELSŐ URALKODÁSA IDEJÉN TÖNKRETETTE ZARÁNDOK JÁNOST a kormányzati apparátus segítségével ! -Apja vetélytársát a kőbányák üzletben !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. bolygó, pontosan így van! Kende Péter könyvében ez is elolvasható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Vanek úr
    Sehol a világban nincs olyan kormány, amit egykori koleszosokból álló csoport vezetne – ebben világelsők vagyunk és ők jól teljesítenek, haverok buli,
    fanta-sztikus gazdagodással!
    Ez Orbaltanisztán, Unortodoxia, ha úgy tetszik egyeseknek még Tündérország is, de leginkább a Szotyialista Focializmus Köz(gép)társasága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Na ebből látszik. hogy az aki kommunistázik, degradál mindenkit, aki nem dolgozik (természetesen olyan intenzitással mint Ők) az nem erre a világra való! Kérdésem, ha mindenki olyan gátlástalan tolvaj lenne mint Orbán Viktor, mi maradt volna a szarházinak, aki kommunista múltját (apja múltját) megtagadva megbecstelenítette saját hitvallását (KISZ) vagy megbecstelenítette saját magát, mert Ő már minden volt: liberális, demokrata, liberálisdemokrata, kommunista gyűlölő, egyház gyűlölő (térdre csuhások)! Ettől az embertől mindent várhatunk, még azt is amit tegnap hazudtolt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. Elgondolkodtam, és kicsit kihallatszik, kiíródik belőlem.
    -ha GyF és a DK meghirdetné, hogy a 2014-es választásra csak egy-két dologban kell megállapodni: 1./ El kell zavarni a jelenlegi kormányt, ennek kell alárendelni a választási együttműködést. 2./ Az új parlament első törvényeként a választási törvényt kellene átírni és meghatározott időn belül kiírni a kétfordulós választást. Akkor már megméretkezhetnek a pártok a valós támogatottság megállapítása érdekében.
    És az új parlament az alaptörvény helyett újra Alkotmányozna, törekedve az állam és az egyház szétválasztására, a Köztársaság és a demokrácia helyreálításával. Ezért hajrá DK, hajrá Gy.F.
    Aztán felébredtem, mert rájöttem, hogy ébren álmodozok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Lenne miért szégyenkezni:
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/02/titkoljak-kik-a-felbalatonnyi-allami-fold-hasznaloi/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos