Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Wass Albert hívei rendeznek antiszemitizmus elleni konferenciát a Tom Lantos Intézetben 2013. szeptember 21. szombat 18:00

  • Hozzászólások(125)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Wass Albert hívei rendeznek antiszemitizmus elleni konferenciát a Tom Lantos Intézetben

A Wass Albert szobrokat el kell eltávolítani a magyar közterekről, és a fasisztákat dicsőítő fideszes politikusoknak és diplomatáknak is el kell tűnniük a közéletből.  Amíg ezek nem történnek meg, addig provokáció antiszemitizmus ellenes konferenciát rendezni Budapesten.

Sokunkat meglepett amikor Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt,  a Holokauszt 2014 Emlékbizottság vezetőjévé nevezték ki. Ő ugyanis 2010 júniusában Hódmezővásárhelyen Wass Albert szobrot avatott. (Erről szóló írásunk ide kattintva olvasható.)

Most pedig a Tom Lantos Intézet rendez konferenciát Zsidó élet és antiszemitizmus Európában címmel október első két napján, a megnyitóülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök is. Állítólag Budapestre jön Jáir Lapid izraeli pénzügyminiszter is, és képviseltetni fogja magát a Zsidó Világkongresszus (WJC), a Rágalmazás elleni Liga (ADL) és a Lelkiismeret Hívószava Alapítvány (ACF) is, amelyet a tekintélyes Athur Schneier rabbi vezet.  Összesen 200-300 résztvevőt várnak, ezek egyharmada külföldi.

Már megbocsássanak, de én ezt a rendezvényt nem az antiszemitizmus elleni harcról szóló konferenciának, hanem antiszemita provokációnak tartom!

A szervező Lantos Intézet társelnöke Gál Kinga, ő fideszes Európai Parlamenti képviselő is. Ugyanez a Gál Kinga tagja a 2007-ben alapított Wass Albert Védnöki Körnek, és büszkén említi, hogy Békésen ő avatta Wass Albert szobrát.  Ott meleg szavakkal méltatta Wass emberi nagyságát.

A fideszes Gál Kinga, a Lantos Intézet társelnöke Wass Albert szobrot avat.

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de Gál Kinga társelnöke annak a Holokauszt túlélőről elnevezett Lantos Intézetnek, amelyik antiszemitizmus elleni konferenciát rendez, miközben Gál asszony azt a fasiszta Wass Albertet magasztalja, aki zsidókat gyilkolt!  A dolog pikantériája, hogy Gál román állampolgárként látta meg a napvilágot 43 évvel ezelőtt, beszél románul, jól tudja, hogy Romániában is, ugyanúgy mint nálunk az Egyesült Államokban , Wass-t fasiszta háborús bűnösként tartják számon.

A fideszes szervezők számára most az a kérdés, hogy hány idős, tájékozatlan külföldi előadót tudnak „bepalizni” a rendezvényre, mert bizony ilyesfajta trükkökre épül az Orbán-kormány antiszemitizmus elleni harca.

Én a 83 éves Schneier rabbi válaszát várom, mert nem értem, hogy miért támogatja ezt a rendezvényt? Ő Holokauszt túlélő, igencsak tájékozatlannak tűnik, és szokatlanul készségesen hagyja magát becsapni.  Még azt is elhitte, hogy a Fidesz politikusai között nincsenek  antiszemiták.  Úgy tűnik, hogy az idős rabbi megtévesztésében Orbán miniszterelnök és Áder államelnök személyesen vettek részt.

Orbán Viktor megnyugtatta a 83 éves Schneier rabbit, hogy nincsenek antiszemiták a Fidesz-ben

Áder János államelnök is biztosította Schneier rabbit, hogy a fideszesek nem dicsőítenek fasisztákat

A Wass Albert szobrokat el kell eltávolítani a magyar közterekről, és a fasisztákat dicsőítő fideszes politikusoknak és diplomatáknak is el kell tűnniük a közéletből.  Amíg ezek nem történnek meg, addig provokáció antiszemitizmus ellenes konferenciát rendezni Budapesten.

Arthur Schneier rabbi elérhető   ACF – Appeal of Conscience Foundation

Tel.  (212) 535-5800  (New York)

Email: appealofconscience@msn.com

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +37 ( 41 szavazatból)
Lázár György: Wass Albert hívei rendeznek antiszemitizmus elleni konferenciát a Tom Lantos Intézetben, 4.4 out of 5 based on 20 ratings

  • Hozzászólások(125)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

125 Reader’s Comments

  1. “És azt is, hogy igenis minden embernek joga van hülyének lenni, többször is próbálkozni, és akkor is szeretjük és segítjük, mert a miénk, legfeljebb nem úgy nézünk rá, mint Herzl Tivadarra vagy Szenes Anikóra….:” jogászka! Rendben van! Azonban az izraeli pénzügyminiszter ne a mi kárunkra legyen hülye, mert ezzel amit csinál tönkreteszi a még itthon élő kevés magyar demokrata, köztük zsidó származású magyar demokrata munkáját. Ne fényezze a nemzetközi közvélemény előtt a fasiszta , náci Orbán kormányt ,ha szabadna kérnünk. Inkább maradjon otthon! Magánemberként szívesen látjuk Magyarországon, de a fasiszta Orbán kormány külső támogatójaként, fényezőjeként nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Úgy látszik, hogy a pofátlanságnak a Fideszben nincs határa. Ez az ügy annyira mocskos, hogy nem lehet megtisztítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. keddi
    2013. szeptember 23. hétfő
    11:10 A mocskot azok sem tudják majd lemosni magukról akik bármilyen módon asszisztálnak ehhez a gyalázathoz. Fasisztákkal, nácikkal nem kötünk kompromisszumot. Akik ezt nem tartják be azok nem tudják majd magukat tisztára mosni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Bajnai és Mesterházy sem akik együtt szerepeltek Rogán Antallal egy képmutató nagygyűlésen! Erre is emlékszünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ha a magyar zsidó szervezetek vezetőinek volna gerincük és bátorságuk bojkottálni az orbáni rezsimet ( akárcsak az álellenzéknek ) akkor – legalább is remélhetőleg – a külföldi zsidó szervezetek, valamint Izrael Állam se állna le – tőről metszett hungaristákkal bratyizni. Tehát először mindenképpen a magyar zsidó szervezeteknek kellene felhagyni a ‘44 előtti alattvalói mentalitással, de ők ezt még akkor se tennék meg ha az amerikai zsidó szervezetek, meg Izrael távol maradna, hiszen a társadalmi egzisztenciájuk függ a fasiszta rezsimtől. Ez az ország még más diktatúrákhoz képest is mélyebben van, itt még nagyítóval sem lehet valódi szervezett ellenzéket találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Walla!
    2013. szeptember 23. hétfő
    13:56 Azt, hogy a magyar zsidó szervezetek és a magyar állenzék mit csinál az köztudott és mélységesen megvetem Őket mert kiegyeztek Orbánnal. Azonban ez még nem ok arra. hogy Izrael kormánya és nemzetközi zsidó szervezek a fasiszta, náci kormánnyal parádézzanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Barátaim,

    Pontosan azt is próbáltam megfogalmazni amit Walla! Legelső sorban, amíg a magyar zsidók azt kürtölik szét a világban (kivétel ezalól – mostmár Édler Eszter, Hanti vilmos, korábban Dániel Péter), hogy Mo-n minden rendben, építjük és szépítjük a zsinagógáinkat erre még állami támogatást is kapunk, és ugyanmár nem kell olyan apró csínytevésekkel fennakadni, mint szappan a kerítésen, egy-két nem is olyan igazi pofon, amit pl. Dániel Péter is kapott a fasiszta gój motorostól a bíróság épületében, és DP feljelentést tett, hogy kiverték a fogát – becsatolta a fogorvosi igazolást is, és azt írta a bíróság, indoklásában, hogy pszichés okok miatt esett ki a foga, ezért a gój motoros nem marasztalható ebben az ügyben…vicces a kolléga (ha ilyet leírtam volna egyetemi dolgozatban, úgy rúgtak volna, ki, hogy a taknyomon csúszok, ha pedig már később a gyakorlatban írtam volna ilyet a Pesti Ügyvéd “pocsék iratok” rovatában szerepelek)…
    És mellette sem állt ki a magyar zsidóság, hogy ugyan vizsgálják már jobban ki ezt az ügyet, mert ez azért nem 8 napon túl gyógyuló sérülés, stb…
    A másik, továbbra is az a véleményem, hogy ez a rendezvény nem az izraeli kormány által támogatott rendezvény, és addig, amíg a magyarországi zsidók a boldog zsidók látszatát keltik, nincs is miért hivatalosan, diplomáciai szinten beleszólniuk, egyszerűen nincs joguk hozzá, mire fel, mire hivatkozással? Persze, hogy egyébként van véleményük, tudom, hogy így van…a hivatalos magyar zsidó szervezetek bagatelizálják a helyzetet, akkor Izrael kormánya hivatalosan mit tehet??? Ezt olyan jó volna, ha megértenétek…
    Harmadik Feleselőnek, Te mondtad, hogy nem vagy zsidó, ezért Rád nem is fognak vadászni a nyilasok, Téged nem kell kimenteni…ráadásul értelmesebbnek látszol, mint a mo-i zsidók többsége, hamarabb fogod felismerni, amikor már tényleg nincs más kiút, mint önként menekülni…

    Barátsággal, Jogászka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. jogászka
    2013. szeptember 23. hétfő
    16:29 Én nem vagyok zsidó, de ne gondold, hogy ha elmérgesedik a helyzet rám nem fognak vadászni a nyilasok. Én elkötelezett antifasiszta vagyok és véleményemet nem is titkolom. Engem is fenyegetek már meg gárdisták! Azt mondták, hogy zsidó bérenc vagyok mert a saját környezetemben felemeltem a szavam az antiszemitizmus ellen. Ne gondold hogy ez a fasiszta, náci rendszer csak a zsidókat, cigányokat stb fenyegeti. Azokat a magyarokat sem tűri meg a diktatúra akik nem hódolnak be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. jogászka
    2013. szeptember 23. hétfő
    16:29 Azért mert a magyarországi zsidó szervezetek megalkudtak az Orbán kormánnyal, a nemzetközi zsidó szervezeteknek és az Izraeli kormánynak nem kellene a rossz példát követni. Ezt kellene megértened, erről írtunk már többen is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Feleselő, Neked meg azt kellene megérteni amit már többször is hangsúlyoztam, és ami mellett többször is érveltem: ha a mo-i zsidók fényesen érzik magukat és ezt nap mint nap vidáman terjesztik is abban és abból a pöcegödörben/pöcegödörből, MILYEN OK alapján szóljanak be diplomáciailag akár egy hangyafasznyit is…NEM TEHETIK MEG, értsd már meg…hát ők (a mo-i zsidók) lennének a legjobban felháborodva… Te meg ezt értsd meg basszus, és tudod mit, pont ezért ne is védd őket, nem érdemlik meg, és hát ezt Te is megfogalmaztad, akkor mégis miért is harcolsz “ezekért” a mai napig???? Nem ismerlek, ha nickname-mel tevékenykedsz Mo-n, mint itt is, akkor semmi bántódásod nem eshet…ezt pontosan tudod…ugye nem akarod, hogy ezt feszegessük? nem bántásból, csak szeretnék tényszerű lenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  11. Feleselő,
    mint mondtam, teljesen érthető a felháborodás, ha én lennék akár az izraeli kormány, akár más külföldi zsidó szervezet helyében; az biztos, hogy a felcsuti neohorthysta, neohungarista, fasiszta maffiával legfeljebb csak a legkisebb technikai szinten tartanék diplomáciai kapcsolatot; DE tetszik nem tetszik a külföldi zsidóság kénytelen valamilyen kapcsolatot fenntartani a “hivatalos” magyar zsidó szervezetek vezetésével, amelyek viszont ( “jó” magyar hagyomány szerint ) ezt a szégyenletes politikát folytatják. Egyébként várjuk ki a végét, még az sem biztos, hogy minden korábban meghirdetett személy eljön; valószínűleg ez az esemény talán nem is fog akkora érdeklődés mellett zajlani mint a szintén erősen kritizálható, idén májusban Budapesten megtartott Zsidó Világkongresszus közgyűlés ahol szintén maga a nagys. felcsuti vezér hülyítette a közönséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Egyébként az is megjegyzendő, hogy magas rangú magyar kormánypolitikust a tavalyi Áder vizitet ( azt is csak a Wallenberg emlékév miatti kényszerűségből ) leszámítva a “fülkefrorradalom” óta nem fogadtak Izraelben, ellentétben más kelet-közép európai országok képviselőivel. Ha jól tudom Netanyahu például Prágában is járt és véletlenül sem Pesten. Amúgy érdekes, de nem meglepő módon már kevésbé reklámozottak Orbánisztán és az Iráni Iszlám Közt. közötti magas rangú diplomáciai érintkezések, tehát errefelé nemcsak a jobbikosoknak vannak kapcsolatai.

    http://www.hurryupharry.org/2010/11/19/hungarys-relation-to-iran-a-new-chapter/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. jogászka
    2013. szeptember 23. hétfő
    18:33 Én is szeretnék tényszerű lenni: Az izraeli kormányt senki és semmi nem kényszeríti, hogy bármilyen kapcsolatot fenntartson a fasiszta magyar kormánnyal. Én pedig a saját lakókörnyezetemben Nyíltan szembe megyek az antiszemita eszmékkel és az azokat terjesztő emberekkel, és nem parádézok fasisztákkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Az izraeli pénzügyminiszter pedig sajnos arra készül, hogy kormánya képviseletében a magyar fasiszta kormánnyal parádézzon! Ha nem érzed át az ebbeli csalódottságomat és felháborodásomat, sajnálom. Azonban én így érzek és ez a véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Egyébként 1989-1990-ben a rendszerváltáskor nem gondoltam volna, hogy 2013.-ban ilyen dolgokról fogunk vitatkozni. Akkor nem gondoltam volna, hogy több mint 20. év múlva ez a téma aktuális lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. “1992-ben jelent meg Csurka István dolgozata Néhány gondolat címmel, mely azonnal éles viták kereszttüzébe került, bírálói által antiszemitának minősített kijelentései miatt. Tom Lantos olyan súlyúnak ítélte a csurkai gondolatok következményeit, hogy egyenesen az amerikai kongresszus elé vitte az ügyet, miközben így nyilatkozott: „Naivitásnak tartom azt a nézetet, mely szerint a demokráciában minden nézet egyenlő értékű. … Két héten belül a kezdeményezésemre rendkívüli ülést tartunk képviselőtársaimmal a kongresszusban, amelyen megtárgyaljuk ezt a kérdést. Ennek az ülésnek kifejezetten a Csurka-dolgozat lesz a témája. A munkánkat közvetíteni fogja a televízió az egész országban. … Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy a kormány legnagyobb koalíciós pártjának alelnöke, Csurka úr ilyen nézeteket hangoztasson, anélkül, hogy az Egyesült Államok szenátusa ezt meg ne tárgyalja.” Tom Lantosról Forrás: Wikipédia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Feleselő.

    Szerintem ezt nem érdemes tovább ragozni.
    Aki ezt nem érti ,az NEM AKARJA érteni, teljes a MELLÉBESZÉLÉS .Kár a gőzért (meg másért is). Elkeseritő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. vikmeki
    2013. szeptember 23. hétfő
    23:11 Egyet értek! Elkeserítő és nem ragozom tovább! Aki érteni akarta az érti, aki nem akarja érteni annak hiába írjuk le százszor, úgysem akarja érteni, tehát nem érdemes tovább ragozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .

    .
    Feleselő és Kibic !
    .
    Elvileg, csak elvileg azonos a mérce… N e m . m é r h e t e d . a z o n o s . m é r c é v e l . azt, aki a p u s z t a . é l e t é é r t . (a történelmi tapasztalat alapján), és azt, aki csupán tényleg pillanatnyi érdek, vagy a karrier okán köt kompromisszumot !
    .
    Akkor a ti megítélésetek szerint elítelendők azok a zsidók is, akik a vészkorszak idején – gyermekeik és saját életüket mentve – ősei hitét és sok-évszázados korábbi áldozatait(!) feladva áttértek keresztény vallásra.
    .
    Ma ugyanis kezd az egésznek olyan . p o g r o m . s z a g a . lenni… !
    .
    A keresztény frazeológia szerint ezt a felsőbbrendű ( a kibicnek semmi sem drága) erkölcsiséget nevezik farizeusságnak, holott épp a kereszténység hagyta ott elsőnek a zsidó vallást, és hódolt be Rómának.
    .
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. #
    “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. szeptember 24. kedd
    10:25 Vagy nem érted, vagy szándékosan félremagyarázod azt amit írtam. Én nem ragozom tovább,mert aki érteni akarja az úgy is érti: elég világosan és egyértelműen fogalmazzam. Aki szándékosan nem akarja érteni vagy félre akarja magyarázni az úgy is azt teszi. Én magyarként nem parádézok fasisztákkal és az izraeli kormányt sem kényszeríti senki és semmi, hogy ezt tegyék. A véleményemet fentebb részletesebben is kifejtettem, lehet próbálkozni a félremagyarázással, csak nem érdemes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. A hazai zsidó vezetők azzal követik el a legnagyobb hibát, hogy kiegyeztek, megegyeztek az egyértelműen fasiszta Orbán kormánnyal. A korábbi zsidó vezetők is megtették ezt a a 30.-as években és a 40. -es évek elején. Mi lett a vége? Dunába lövés, gázkamra stb A fasisztákkal, nácikkal nem szabad kiegyezni! Ez egy nagyon rossz politika és ehhez sem Izraeli kormánynak, sem a nemzetközi zsidó szerveteknek nem kellene asszisztálniuk. Nem kellene ide jönniük, hogy a nemzetközi közvélemény előtt tisztára mossák az Orbán kormányt. Megtehetnék az is, hogy nem nyilvánítanak véleményt, de amit most tesznek az a legrosszabb amit tehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. “tisztelhölgyeimésuraim”! Én sem értem az írásodat. Feleselő arról ír amiről többen is írtunk.: Fasisztákkal, nácikkal nincs kiegyezés! Attól mert bizonyos magyar zsidó vezetők ezt a hibás politikát követik, nem kellene az izraeli kormánynak és a nemzetközi zsidó szervezeteknek is ez tenniük. Röviden ez a lényeg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. “tisztelhölgyeimésuraim”
    2013. szeptember 24. kedd
    10:25 A keresztényeknek és ez alatt nem a fidesz hű megélhetési keresztényeket értem, hanem a valódi keresztényeknek és zsidóknak egyformán szembe kellene szállni a nácizmussal és ennek első lépése, hogy semmilyen szinten és semmilyen formában nem szabad kiegyezni a nacikkal, fasisztákkal. A nácizmus és fasizmus ugyanis az alapvető emberi jogok ellensége. Ha ebben az alapkérdésben nem lesz a demokraták között egyetértés, akkor sajnos semmiben nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Természetesen evidensnek kellene lennie, hogy mindenféle nácizmussal, fasizmussal szemben csak zéró tolerancia elfogadható, amely a demokratikus jogállamiság egyik alapja. De akkor felmerül a kérdés, hogy az egész nyugati demokratikus világ ( és nemcsak Izrael Állam vagy a WJC, ADL stb. ) miért nem nevezi néven azt ami itt folyik. A FideSS például miért lehet tagja a jobbközép demokratikus pártokat tömörítő Európai Néppártnak? Az EU intézményei miért nem tudják – vagy inkább akarják – hatékonyabban számon kérni HÁZON BELÜL a demokratikus alapértékeket…? Miért bocsánatos bűn a legsötétebb ‘45 előtti fasizmus magyarországi rehabilitációja, miközben Görögországot és a többi mediterrán országot is szarrá szívatják az
    államadósságuk miatt…? Nem sül le a pofájukról a bőr ( szerintem nem ) az “árja” északi angol meg német burzsuj uraságoknak cinikus módon a “disznók” -ként olvasható http://www.en.wikipedia.org./wiki/PIGS_(economics) rövidítéssel illetni a mediterrán ( amely irányból anno pár ezer éve érkező civilizációs produktumok a növénytermesztéstől kezdve az írásig, vagy az időszámításig és egy sor más találmányig megteremtették azt amit ma kulturális értelemben Európának nevezünk ) régió országait, népeit…? Ha a demokratikus mediterrán országok a disznók akkor a magyar fasiszták micsodák…? Ebben ez általános ( hazai és nemzetközi ) erkölcsi nihilizmusban értelmezhető a külföldi zsidó szerveztek, vagy konkrétan Izrael hozzáállása is. Amúgy ha a felcsuti vezér kilépteti az országot az EU-ból egy 180 fokos keleti fordulattal, akkor nyilván változni fog a Nyugat hozzáállása is Orbánisztánhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. #
    Walla!
    2013. szeptember 24. kedd
    14:20 Az Európai Néppárt hozzálássa is felháborító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos