Ronai and Ronai
AMERIKAI

Miért nem Horthy szobrát döntik le? 2013. szeptember 30. hétfő 0:01 | Bartus László

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Miért nem Horthy szobrát döntik le?

Budapest – A Szolidaritás ledöntötte Orbán Viktor szobrát, amely jobban hasonlít Sztálinra, mint Orbánra. A szobrot is úgy döntötték le, ahogy egykor a Sztálin-szobrot. De megint bakot lőttek: Magyarországot nem a sztálinizmus fenyegeti, hanem a két világháború közötti fasizmus. Orbán nem Sztálin, hanem Horthy reinkarnációja. Nemhogy a 10-est, de a céltáblát sem sikerült eltalálni. Ez az akció megint a levegőben pukkant el. Sajnos, ki fogják röhögni őket.

Ideje lenne eldönteni az ellenzéknek, minek tartja Orbán rendszerét. Ha diktatúrának, akkor miért indul egy operett-választáson? Ha demokráciának, akkor miért dönt jelképesen Sztálin-szobrot? Ha mégis diktatúrának tartja Orbán rendszerét, akkor meg kellene mondania, mi köze ennek Sztálinhoz? Mivelhogy Orbán diktatúrájának ideológiája nem a sztálinizmus, hanem a horthysta “keresztény-nemzeti” politikai katolicizmus. Államformája az alkotmányos katolicizmus, amely egyébként fasiszta ideológia. Csak rá kell nézni az előző “keresztény-nemzeti” kurzusra.

A Horthy-rendszer is meg akarta őrizni a demokratikus díszleteket, miközben demokráciáról szó sem volt. A diktatúrát a politikai katolicizmus ideológiájának megfelelően korlátok közé szorította. Néhány politkai gyilkosság azért belefért, és a végén egy kisebb deportálásba torkollott, de azzal mélységesen nem értettek egyet. Mussolini és Hitler barátai voltak, de nem szívből. Nem megölni akarják a zsidókat, azt csúnya dolognak tartják. Pláne a zsidó gyerekeket, tőlük még ötmilliárd forintot sem sajnálnak, hogy megemlékezzenek a cuki kis pofijukra, miután az elődeik gázkamrába vitték őket. Csak a szüleikről gondolják, hogy megérdemelték a gázt. De ők nem tették volna. Ők nem gyilkosok, csak rendes keresztény antiszemiták. Ők csak korlátozni akarják a zsidókat, és azokat, akik a zsidó liberalizmust szeretik a katolikus hitoktatás helyett.  Nem az életünket, csak a szabadságunkat és a pénzünket akarják. Erre van egy stramm kipróbált ideológiájuk. Alig ötven millió ember ennek az ideológiának a halálos áldozata, de nem adták fel, lehet még több.

Erre itt van a Szolidaritás, amely naponta hallhatja a “kereszténységről” szóló ultrakatolikus fasiszta dumát, és erre ledöntik az Orbánnak ábrázolt Sztálint. Nem értik, hogy mit mond  vezír? Pedig magyarul mondja, nem kell hozzá tolmács. Ha ezt tudja a Fidesz, rászervezi a Békamenet négyszázeezres tömegét, hogy besegítsen. A Sztálin-szobor ledöntésével ők is egyetértenek. Egyrészt nem akarnak totális diktatúrát, mint Sztálin. Arról nem tehetnek, hogy majd belecsúsznak, mert a felcsúti Nemzetvezető rákényszerül. De Sztálinról senkinek nem ő jut az eszébe. A Fidesz propagandája szerint azok személyesítik meg Sztálint, akik a szobrot döntötték. Lehet, hogy gratulálni fognak ahhoz, hogy a saját “jelképüket” ledöntötték.

Egy üzenetnek akkor van ereje, ha célba talál. A Sztálin-szobor ledöntése, bármilyen jó ötlet is Orbán-szobrot dönteni, nem talál célba. Azért nem, mert Orbán nem Sztálin. Döntöttek volna inkább nem Orbán-szobrot, hanem igazi Horthy-szobrot! Abban lett volna spiritusz. Annak van üzenete, az gyomorszájba talál. Lenne olyan üvöltés, hogy a koronán a kereszt kiegyenesedik. Nem ez lett volna a cél? A bálványdöntés? Itt most nem a sztálinizmus a bálvány, hanem a hamis kereszténységre hivatkozó horthysta fasizmus. Ezt kellene ledönteni. Ez az ellenzék azért alkalmatlan mindenre, mert forgolódik a játékpuskájával, és azt sem tudja, merre kell lőni. Miközben a másik oldalról ágyúval lőnek éles lövedéket.

De ez a baklövés nem meglepő. Pontosan beleilleszkedik abba a végzetes tévedésbe, hogy az ígéretesen indult Kónya-féle mozgalom “Szolidaritás”-nak nevezte el magát. A Szolidaritás a kommunizmus ellen harcolt. A mostani ellenfelek nem kommunisták, hanem fasiszták. A lengyel Szolidaritás hátterében a katolikus egyház állt, most pedig a katolikus egyházat kellene végre megtalálni és kilőni a rendszer hátterében. Ezzel ez a mozgalom ki is végezte magát. Komolytalan banda, akik nem tudják, mi ellen harcolnak. Azt már minősíteni sem lehet, hogy Bajnai Gordon ezt első ránézésre nem veszi észre, és összefog velük. Mitől is venné észre, amikor a mellette levő széken nem veszi észre a potenciális fasisztát, a katolikus elkötelezettségű Szigetvári személyében? Az már csak hab a tortán, hogy az egész előadás alatt el sem hangzik a “keresztény-nemzeti” kifejezés, viszont jóízűen kommunistáznak. Reménytelen bagázs.

Törnék össze nyilvánosan a “szent” korona másolatát! Vágnák ki a koronás címert használó magyar zászlóból a koronát! Ennek lenne értelme. Az ellen kell itt küzdeni, amit ezek megtestesítenek. De ezek a balfácánok maguk alatt vágják a fát, pontosabban, maguk alatt döntik a szobrot. A rendszer  érzékeny pontjára akarnak tapintani? Döntsenek Prohászka szobrot! Döntsenek Wass Albertet! Van belőle elég. Ezeket állította a Fidesz, nem Sztálin-szobrot. Ezzel tökön rúgnák őket, és talán az egyszeri magyar embernek is leesne, hogy a mi lópikula van itt. Hogy a szemét csendőrtollas rendszer, a papok mocskos világa jön itt vissza. Van, aki még emlékszik rá. Úgy utálták, mint a szart. A régi nyilasokat és fasisztákat leszámítva még 56-ban sem kívánta vissza senki, mert emlékeztek rá. Hát ezt kéne felidézni, hogy az milyen volt.

Nevetséges, hogy azzal az ideológiával itt újra érvényesülni lehet.

De mit lehet tenni? Hiába írja le az ember ezerszer, hogy kicsoda és micsoda az ellenfél. Nem értik. Kiváló magyar tudósok írtak erről könyveket. De nem olvassák el.

Sztálin-szobrot dönteni hülyeség, abszolút dilettantizmus. Ha rá akarnak lépni ennek a rendszernek a tyúkszemére, ha fel akarják ébreszteni az ellenállót a magyarban, akkor katolikus csuhát égessenek! A Donhoz halálba küldött magyarok százereinek fotóit mutogassák Horthy undorító pofájával együtt! Írják ki, hogy tömeggyilkos! Idézzék a katolikus egyház püspökeinek szövegeit, amelyekkel katasztrófába sodorták az országot! Ennek lenne értelme, ez betalálna. Ennek lenne visszhangja, és értékelhető eredménye is. De ezt nem merik, mert annyira hülyék, hogy ezeket a szent teheneket tisztelik. maguk is megeszik. A rendszer ideológiáját nem gyűlölik, hanem hajbókolnak előtte. Nem látják az összefüggést a “keresztény gyökerek”, “Szent István”, a “Szent Korona”, a katolikus egyház, a horthysta fasizmus, az alaptörvény és az Orbán-rendszer között. Vakok, süketek, bénák.

Nem lehetne, hogy ez az egész impotens, buta és korlátolt ellenzék egy emberként “mongyon le”? Ezek olyan hülyék, hogy azt már szoborba kellene önteni. Aztán ledönteni.

Csak lejáratnak bennünket. Sokkal jobb lenne, ha nem lennének.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 91 szavazatból)
Miért nem Horthy szobrát döntik le?, 4.7 out of 5 based on 53 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. gets
    2013. szeptember 30. hétfő
    19:56
    Éppen most hallom Rogánt, ha Orbán vállalt volna ilyen gyalázattal közösséget (Bajnait ekézve) …
    Hogy az istenbe van még ezeknek bőr a pofájukon????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  2. Szép kis ünnepnek ígérkezik az 56-os forradalom 57. évfordulója. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Most akkor jövőre kire szavazzak? Azt tudom, kire ne. Nem látok egyetlen, vagy több összefogott erőt sem, amelyik fel tudná venni a harcot a jelenlegi korbánnyal. Miért nem tanulnak tőlük? Erőszakos, nacionalista, keresztesháborút játszó banda, de azt tudomásul kellene venni, hogy a propagandájuk fényévekkel megelőzi a legbrutálisabb kommunista propagandát is. Minden lehetőséget kihasználnak, hogy elmondhassák a zembereknek, milyen jó is itt élni és az ország jobban teljesít. Na, ezt hiányolom a baloldal összességétől! Itt, egy vidéki kisvárosban semmi információ nem jut el a médiákon át. Tudom, hogy van DK meg E14 meg MSZP meg egyezkednek, de nem láttam egy 0,005 Ft-os nyomorult szórólapot, hogy ők mit akarnak, vagy hol lesz rendezvényük vagy valami. Lehet, hogy10000-ből 9900 a kukában landol, de ha csak 10 ember elmegy rájuk szavazni, már megért 50 vagy akár 5000 ft-ot. Egy ilyen ordenáré műbalhé engem nem győzött meg. Nem is értem, mire volt jó. Én nem ilyen baloldali vagyok. Na, jól kidünnyögtem magam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  4. balta-zár
    2013. szeptember 30. hétfő
    20:57
    A facebook tele van szórólapokkal, de ha nem regisztrálsz, akkor nézd meg a pártok honlapjait ott több kihelyezte a programját is. Pl.: http://portal.dkp.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dokumentumok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. A program: http://dk365.hu/kongresszus/data/dk_program.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Rövid program: http://dk365.hu/kongresszus/data/dk_33pont.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. manhattan2o13.o9.3o.17.37.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Most meg erről az epizódnak is kevés hungarocell-szobor döntögetéstől hangos ez a végtelenül szánalmas, pitiáner magyar közélet. Bajnai, a szocik, Elnyűtt, PM nem győznek elhatárolódni és magyarázkodni. A fingfűrészelők (politológusok) hörögnek és fel vannak háborodva…Komolyan, ez a legnagyobb bajunk? Hol voltak ezek a széplelkek, amikor a csürhe autókat borogatott, kukákat égetett, hetekig szart-hugyozott a Kossuth téren (Nemzeti Pisi-Kaki?)? Hol voltak, amikor akasztófáztak, amikor Gyurcsány Ferencet tetlegesség érte (nem a szobrát!), hol voltak, amikor leköpték (nem a szobrát?). Most komolyan – észnél vagytok? Egy sunyi, aljas diktátor szobra a legnagyobb gond? Egymással kell marakodni – egy performansz miatt? Seriously?? Tényleg szánalmas a baloldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. Egy cikk, amelynek minden mondata talált! De ki mossa 25 éve össze a létezett szocializmust a dühöngött nácizmussal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  10. Én nem akarom Sztálint védeni, mert egy diktátor volt, de a szobrát 56-ban ugyanaz a fasiszta csőcselék döntötte le, akik most Gyurcsány miniszterelnök urat köpik le a bíróság előtt! Így ezek a bohócok a fasisztákkal azonosulnak anélkül, hogy ezt tudnák! De igazából gyávák, azért nem merik Horthy szobrát ledönteni, vagyis nagyon igaz, amit Bartus úr annyiszor megírt, hogy ez egy álellenzék, akik átvették Orbán fasiszta rendszerének antikommunista ideológiáját. Persze, hozzátenném, hogy ez nem azt jelenti, hogy a kommunizmust elfogadjuk, hiszen most inkább egy demokratikus kapitalista társadalmat kellene építeni, ami a magyaroknak nem megy, mert elmaradottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  11. kitti, szept. 30., 22:34++++++++++++++++++++++++++++++
    A vekkeres kiszabadította ezt a szellemet a palackból – elég sokáig megtehettek bármit a tojásdobálástól a leköpésig, mindent.
    Egy normális nemzeti ünnepünk nem lehetett, Kosáry Domokosba is belefojtották a szót, de most felháborodik a narancsbrigád, hogy pfujjj?!
    Na, tényleg kell még belőlük egy-két kurzus, megérdemli ez a nép a vekkereséket, csak lopják ki a szemünket is, úgysem látunk…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. manhattan és gets++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Való igaz, hogy az emberek két hétnél korábbra sem igazán emlékeznek, mert itt volt a volt miniszterelnök bíróságon történt inzultusa és amit most láthattunk, az ég a Gyurcsány ég 2006-ból…ki emlékszik már ezekre?!
    -
    Én sem örülök, hogy idáig jutottunk, de lassan tényleg nem a pillangó jön elő az ellenzékből és akkor abból mi lesz?!
    -
    Cöfröfök majd okt 23-ra összekapják a nyalókáikat és megmutatják, hogy mennyire imádják a vekkeres, sallerosztó pávatáncost, na majd abban lehet gyönyörködni, az szép látvány lesz a sámánokkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Berágtak az Alzheimeresek a szobordöntésre, mert a Gyurcsányt a Dunába és az ég a Gyurcsány ég, ezeket már elfelejtették!
    - Mindig mondtam, hogy ezeknek a vakegereknek a haláluk az internet, hiszen ott minden megtalálható, az ő legnagyobb pechükre!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2789250-bekemenet-lesz-oktober-23-an?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Ber%C3%A1gtak%20a%20szobord%C3%B6nt%C3%A9sre%20%E2%80%93%20j%C3%B6n%20a%20B%C3%A9kemenet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Ildikó Rödönyi

    Elegem van az undorító, finnyás értelmiségi fanyalgásból! A baloldali “elit” elhatárolódási rohama bizonyítja, hogy ezek ugyan olyan álszentek és hazugok, mint a fidesz. Ráadásul gyávák, megalkuvók, széthúzóak és minden alkalmat megragadnak, hogy saját “szövetségeseiket” lejárassák, megfojtsák egy kanál vízben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. http://www.pupublogja.hu/2013/09/a-zsarnok-szobra.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. A mai ellenzék nem teheti meg, hogy csak a politikai felelősséget firtassa majd Orbán bukása után. Olyan bűntények történtek, amikkel szemben csak azok viselkedhetnek elnézően, akik nem akarják vagy nem tudják helyreállítani a demokráciát Magyarországon.
    http://magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/a-kem-aki-ott-se-volt-86777

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. A megoldás: DK, Gyurcsány, Bartus, Pupu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Köszöm a tippeket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. Szobrod már lehullott..

    Szobrod már lehullott, s kitörte a nyakát;
    ékesebben szólt ez, mint ezernyi plakát.
    Vazallusaid közt nagy a riadalom:
    ily gyors véget érhet a fideSS-uralom?

    Most, hogy láthattad a szobrodat ledőlni,
    Kell ehhez még pluszban bármit jövendölni?
    Kérdezd meg transzban a jó Sztálin atyuskát,
    hogy mitévő legyél: ragadjál-e puskát,

    és ádáz tűzharcban hullj el utoljára,
    látva, hogy megy füstbe bomlott elméd álma,
    vagy inkább csomagolj, s menekülj el Grazba,
    ahol visszavárnak a gumiszobádba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos