Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tarján András: Tanévnyitó értekezlet (2013/14 tanév) 2013. augusztus 29. csütörtök 20:55

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tarján András: Tanévnyitó értekezlet (2013/14 tanév)

 

 

Tisztelt nevelőtestület! Kedves kollégák!

Köszöntelek benneteket az első igazi nemzeti nevelőtestületi tanévnyitón!

Látom a kollégák szépen lebarnultak a paradicsomszedésben, szórólap-osztogatásban, de felhívom a figyelmeteket, ezentúl még engedéllyel sem vállalhattok másodállást!

Részt vettem az országos tanévnyitón, ahol az államtitkár asszony örömhírt jelentett be: szeptember elsején pedagógus fizetésemelés lesz! Ugyan, most csak az erre szánt összeg hatvan százalékát kapjuk, de ez is több mint a semmi. A fennmaradó negyven százalékot négy évre elosztva kapjuk meg. Szerintem ez így helyes, mert minden évben öröm ér bennünket, és nem fogjuk elfelejteni, kinek legyünk hálásak.

Természetesen a pedagógus bérek nem szökhetnek az égig (extra magas fizetések!), de hálából ezentúl ingyen túlórázhatunk, és munkaidőnkbe belefér a gyerekek nevelése egészen délután négy óráig.

Kedves kollégák!

Örömmel közlöm veletek, hogy megoldódott a pedagógusok szabadidő eltöltésének problémája is! Ezentúl harminckét órát töltünk együtt az iskolában. Erről jut eszembe, Sárikáék munkaközössége megszűnik. Az öt kolléga átveheti munkaviszony megszüntető papírjait, már átküldték a KLIK-ből.

Piroska azt kérdezed, ha négyig mindenki itt van, mikor mennek különórára, sportolni, játszani? Természetesen az esti órákban, hiszen a nap huszonnégy órából áll! Ha lenne néhány megátalkodott szülő, aki ezzel nem ért egyet, írjon nekem kérvényt, és majd meglátjuk.

Apropó szülők! Eddig találgatnunk kellett, ki melyik egyház hívője, ne adj’isten pogány. Nos, ez a gond is megoldódott!

Nekem is sokkal könnyebb lesz a munkám, hiszen nem kell a tatarozással, felújítással foglalkoznom, mert az nem lesz. Nem kell hülye újságírókkal beszélgetnem, nem kell új kollégákat fölvennem, mert egyrészt nincs rájuk szükség, másrészt, ha mégis, majd küldenek.

Tankötelezettség. O. Jóska, akit négyszer buktattunk, már nem jár ide, elmúlt 16 éves. Reggel láttam a posta előtt állt és egy néninek segített elkölteni a nyugdíját. Bizonyára, így dolgos munkáját szerető felnőtt lesz belőle.

Kollégák!

Az év folyamán valamennyien tagjai leszünk a Nemzeti Pedagógus Karnak. A Kar kidolgozza a pedagógus etikai kódexet, melynek szellemében valamennyien erkölcsös hazafias pedagógusok leszünk, nemcsak az iskolában, otthon is! Így válunk méltóvá a pedagógus I. besorolásra, és néhány év elteltével, aki jól viselkedik, akár pedagógus II. is lehet.

Szóval, mint hallottam: vége a habzsi-dőzsinek!

Befejezésül, eredményes munkát kívánok, hogy elősegítsük hazánk boldogulását. Ne felejtsétek el figyelmeztetni a gyerekeket, hogy hálás szívvel emlékezzenek meg vezetőinkről, és kérlek, hassatok oda, hogy minél több gyerek kapjon keresztény nevelést.

Hogy mondod? Aki nem keresztény? Az is!

Ja! Rózsika, hétfőre varrjatok székely zászlót, és legyen kitéve!

És! Marika, ugye az énekkar már jól tudja A kegyelmed árad című dalt?

Pistike már tanulja a Wass Albert verset.

 

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (76 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +120 ( 134 szavazatból)
Tarján András: Tanévnyitó értekezlet (2013/14 tanév), 4.8 out of 5 based on 76 ratings

  • Hozzászólások(52)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

52 Reader’s Comments

  1. PlagiPál és PlagiZsolt után még egy plagizálás de legalább az elején lebukott:
    http://www.168ora.hu/itthon/lemondott-egy-pilisi-iskolaigazgato-118108.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Ennyit az oktatásról és a pedagógusi életpályáról:
    Ez csak egy város, de gondolom másutt sem jobb a helyzet.
    http://www.pecsistop.hu/regio/tanari-eletpalya-csepuragas-kizsigereles-megalazas/1178513/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos