Ronai and Ronai
AMERIKAI

Rátesi Margit: Magyarország meghülyült? 2013. augusztus 14. szerda 2:12

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Rátesi Margit: Magyarország meghülyült?

Magyarországon meghülyültek az emberek. Legalábbis majdnem a fele, pontosan 42 százaléka – amint arról egy felmérés tanúskodik. Ennyien gondolják ugyanis hazánkban, hogy nem a megválasztott kormány, parlament, államigazgatás, ne adj’ isten, maga a polgár intézi hazánk és a saját ügyeit, hanem egy közelebbről meg nem nevezett „háttérhatalom”, közelebbről meg nem nevezett célokkal.

Lehetne mindezt néhány – a mai körülmények között jelentős állami összegekkel is támogatott – idiótának tulajdonítani. Csakhogy az ember a legszűkebb környezetében is szembesül a „megcáfolhatatlan” tényekkel. Az egyik fiatal rokon szerint fölösleges minden erőfeszítés – ezalatt főként a rendszeres munkát érti –, mert a háttérhatalom már régen eldöntötte a sorsodat – ezalatt a kiirtástól a lassú éhhalálig terjedő skála alapján választhatsz. A másik közeli hozzátartozó újonnan szerzett számítógépes ismereteivel lázas értekezéseket hallgat a laptopon a háttérhatalom aljasságairól – ő egyszerűbb lélek, szilárd meggyőződése, hogy a haza (sőt a HAZA) első embere ellenében esküdtek össze a valakik.

Aztán felhívod a régi, bár nem túl gyakran hívott barátot, és megdöbbenve értesülsz tőle, hogy a 30 milliós deviza hátterű hitelének, a szerződésben vállalt feltételeknek megfelelő visszafizetését a háttérhatalmak követelik. Mégpedig azért, mert olcsón akarnak hozzájutni az ingatlanához, így felvásárolva az ivóvizét (mellesleg olyan helyen van az egyébként teljesen megalomán óriásház, ahol „saját” vizet úgy 800 méterről lehetne fakasztani). Ja, és kecskét tart, meg nyulakat – a fővárosi telkén –, mert hamarosan megtiltják a háttérhatalmak, hogy „amagyarember” élelemhez jusson.

Riadtan kapkodom a fejemet. Van valaki, aki érti, hogy hogyan süllyedtünk idáig?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (62 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 99 szavazatból)
Rátesi Margit: Magyarország meghülyült?, 4.3 out of 5 based on 62 ratings

  • Hozzászólások(111)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

111 Reader’s Comments

  1. Tamás Csacsicska

    Rém egyszerűen: ahogy az IMF emelni akart volna valamit, vagy ahogy csökkenteni akarta volna a nyugdíjakat – kiplakátolva ezerrel.
    .
    A magyar mindig is azt gondolta, hogy a rádió-tv hírek hitelesek, amit a tv mond, vagy ami az óriás plakátokon megjelenik, az a frankó. Mert ezek a dolgok “hivatalosak”. És ami hivatalos, az igaz.
    .
    Hinni mindig sokkal könnyebb, mint fárasztó módon gondolkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  2. Ez a félázsiai mentalitás, amit a Nagy és Kedves Vezető is bevallott hogy ez az ami uralja népét. A gyanakvás, mindig mindenben a hátsó szándékok keresése, mindig mások a hibásak mindenért, és persze azok a mások mondjuk ki hogy a zsidók, ez a mániájuk. Közben higgyék el, azok is akik eme sorokat olvassák és magukra ismernek ebben a jellemzésben, a zsidókat nem érdekli hogy mi van Magyarországon. Maximum mint kuriózum mert sok amerikai zsidónak vannak magyarországi gyökerei. De hogy a víz kéne, meg hogy oda akarnak költözni ezerszám, na itt kezdődik a paranoia.
    De ha ez jó nekik akkor ahogy ez mondják, váljék egészségükre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  3. A szóban forgó megállapításhoz nem is kell felmérés.
    Elég csak elmenni a legelső kocsmába.
    És, aki madárnyelven is ért: a verebek ezt már régen csiripelik.
    Csip csirip, csip csirip …
    Hihetetlen !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. Nem új dolog ez. ‘94-ben kórházban voltam, és már akkor terjesztettek valami irományt, hogy felsőbb hatalmak eldöntötték ( akik ugye zsidók) hogy a magyar népet leigázzák a bankokon keresztül, mert hazánk “víz nagyhatalom” és szükség lesz a tulajdonunkra.
    Ezért lett aztán a “magyar föld nem eladó”! Hogy aztán ez kinek mennyi pénzt hozott, azt nehéz lenne eldönteni.
    Rájátszott aztán erre nagyon sok minden. Elsősorban a butaság, amit egyesek nagyon ügyesen ki is használnak úgy a parlamentben, mint napjainkban az utcán, csoportba fejlődve,a devizahitelesek megmentőjeként.
    Orbánnak nem sok munkájába telik már az oktatás lezüllesztése,mert amit eddig vetett,az napjainkban fordul termőre.
    És akkor jön a régi nóta… Mi nem tehetünk semmiről, mert a “háttérhatalmak” már mindent eldöntöttek,,és nekünk ehhez szavunk sem lehet!
    Jézusom!
    Miről beszélnek ezek?
    Nem veszik észre, hogy az egykori tömeggyűléseken zászlórengeteg árpádsávok átvedlettek Koppány zászlóvá?
    Nem veszik észre, hogy a Nagy Imre temetésén a kis anarchista fióka mit, és hogyan mondott?
    Nem veszik észre, hogy 360 fokot fordult Ő maga,és ideológiája?
    És akkor sorolhatnám az okosságait, amivel ezt buta magyar népet egymás ellen fordította tudatosan, előre kitervelt szándékkal!
    Mondhatnám az egyes emberek, de az ÉRTEMISÉG szerepét is ebben a kialakult helyzetben, hogy szégyenletes a hallgatásuk. Szégyenletes ennek az ideológiának az elhallgatása,de személyes szégyene mindegyiküknek külön külön, hogy nem nyitották ki a szájukat időben, hanem csak lapítottak.Hogy nem fordították termőre a tudásukat, felvilágosítva a tudatlan 100 ezreket,milliókat!
    Ezért jutottunk el erre a pontra.
    Mert a magyar mindig hárít! Ő nem, csak más. Más politikus, más bank, az unió,más hatalom…
    És akkor eljutunk arra a pontra, hogy ezért nem büntethető egy magyar sem, csak elszenvedője “idegen hatalmak” játszmájának…
    Ügyes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  5. Magyarország nem most hülyült meg, hanem hülye maradt csak egy ideig ügyesebben titkolta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (53 szavazatból)
  6. Defoe a “Londoni Pestis” című szociográfiájában azt írja,hogy a legnagyobb pusztulás idején kerestek a legtöbbet a kuruzslók. Hiába volt a közvetlen tapasztalat a “gyógymódok”, pirulák, elixírek hatástalanságáról, az üzlet ragyogóan működött. No persze ez még a sötét középkor öt évszázaddal ezelőtt.
    A halálfélelem minden racionalitást felülírt.
    Magyarország talán belebetegedett az egzisztenciális rettegésbe és doktorok helyett csodadoktoroknál áll sorba a halálos adagért.

    kocc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. A háttérhatalom uralkodik, de mégis a 2/3-ad szavazta meg a magyar földet nem, de azért mégis eladó földtörvényt.
    Hol volt akkor a lakosság 42%-a?
    hülye nép volt mindig is ez a magyar, mindig két pofára zabálta a szenzációt, asztaltársaságoknál én már ritkán kezdek bele a felvilágosító beszédekben, mert látom, hogy a magyar emberek többsége nem képes a saját hitéről lemondani, azaz, hogy lehet mégsem a láthatatlan erők miatt van a nagyszar, hanem a maga beleszarása miatt.

    Nem csoda, hogy ilyen népszerű ma a meséket kitaláló Szaniszló…
    mondj egy igazságot, utána a két hazugságot is igazságként könyveli majd el a hallgatóság, permetezés, zsidók, háttérhatalom, rotcsild etc…

    Nekem régóta van egy olyan elméletem, hogy a magyar nem életképes ebben a modern világban, neki tényleg a puszta kell, egy lóval és egy íjjal, hogy utána elvehesse ami neki kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  8. Nincs újdonság, csak egy újabb szinoníma a liberális, és karvalytőke helyett.
    .
    Háttérhatalom=zsidók.
    .
    Ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. Bar nem akarnék vitatkozni a cimmel « Magyarorszag meghülyült » , de egy gyors google keresés utan arra az eredményre jutottam, hogy ez nem teljesen egyedülallo dolog.
    .
    Pont a Le Monde közölt hasonlo eredményt : 22 % teljesen biztos abban, hogy nem a kormany kormanyoz az orszagban, hanem hattérhatalmak.
    Egy következö 29% ha nem is teljesen igy, de hasonloan latja. Az összesen 51 %.
    .
    http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/05/03/la-moitie-des-francais-croient-aux-theories-du-complot_3170348_3224.html
    .
    Az amerikai közvéleménykutatas zerint :
    .
    Poll: 28 Percent of U.S. Believes Conspiracy Seeks World Government
    .
    A baj, hogy a kérdéseket nem egyforman tették fel, igy ezek a közvéleménykutatasok nem összehasonlithatoak, de mégis latszik, hogy nagyon is jelen van a gondolkodasmodokban.
    .
    Az is kérdés, hogy ez a 42% vajon teljesen meg van-e erröl gyözödve vagy sem?
    .
    A kommunista éra alatt nem kellett ezzel foglalkoznunk, az allam gyartott nekünk egy egységes és igen vilagos összeesküvés elméletet.
    .
    Bar egyesek mar kezdtek ettöl eltérni bizonyos neo-pogany, neo-saman elméletekkel. A keleti gondolkodas is nagyon divatos volt Magyarorszagon.
    Be kell valljam, hogy jomagam is tanuja voltam egy asztal- tancoltatas széansznak a 80-as évek végén (a saman különleges földöntuli erejének illusztralasa végett), amelyet leendö reformatus lelkészek rendeztek (sic). Persze ez a demonstracio, vagy inkabb annak hianya engem nem tudott meggyözni, de voltak akik ugyanezt az élményt masképp élték meg, tul fiatal és megszeppent voltam ahhoz, hogy tiltakozasomat eröteljesebben fejezzem ki.
    .
    Természetesen a zsido összeesküvés elmélet gyökerei nem ujkeletüek,visszanyulnak a jakobinus mozgalomhoz.
    .
    Memoirs Illustrating the History of Jacobinism : Augustin Barruel
    .
    A szerzö arrol ir, hogy a francia forradalmat is a «zsidok» iranyitottak a hattérböl.
    Miért? Egyszerüen azért, hogy a katolicizmus erkölcsi tanait dugaba döntsék.
    .
    És itt el is érkeztünk a katolicizmushoz. És persze a fasizmushoz is, amely az ilyen elméletek melegagya és iranyitottan manipulalja ezzel a tömegeket, amelyek természetesen is hajlanak az összeesküvés elméletek elfogadasara.
    .
    Carl Gustav Jung archetipusok-rol beszél, ugyanigy egy «kollektiv- tudatalatti» -rol is. Az egyéneket egy ilyen, ha nem is hattérhatalom, de egy emberfeletti, «ös» pszichikai erö predeterminalna.
    .
    Szoval ezek az elméletek burjanzank minden formaban. Az egyaltalan nem meglepö, hogy Magyarorszagon ilyen szamok jöttek ki. Ennek az ellenkezöje lepett volna meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Úgy tűnik, a magyarok többsége elkapta a ragályos kórságot, a Führer terjesztette fertőző agyorbáncot.
    Aki teheti, meneküljön! Itt rendes, normális életre kilátásunk nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  11. *
    Ne felejtsük egyes hatalmas igazságtalanságok fényre derülésekor a “hívőknek” azt a közismert védekező reflex mondatát, hogy erről Rákosielvtárs, biztosan nem tud, avagy erről Torgyándoktor, hátmég Orbánviktor biztos, hogy nem tud… Ezek mögött a történések mögött valami rejtett összeesküvés rejlik… Bizony.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    A bizonygatás dilemmája
    .
    Az is benne van ebben a bűnbakot kívülről kereső mentalitásban, hogy az illető(k) nem tudja elviselni, hogy akkor, amikor erre a rezsimre, nézetre stb tette le voksát, ő(ők) ennyire hülye és vak nem lehetett, mint valójában volt. Azért szőnek tehát többek közt összeesküvés elméleteket, hogy a maguk egykori és vélt igazába kapaszkodhassnak a legegyszerűbb és épp ezért a legócskább trükkel, ami úgyis csak ideig-óráig hatékony, mert előbb utóbb ez is elbukik, mint maga a kiinduló elméletük.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. Igen, jóléti országokban, fejlett társadalmakban is jelen vannak az effajta összeesküvés- elméletek, ott is vannak agyhalottak. Ami a különbség ezek, és Mo, meg a hasonlóak között:
    .
    1, Mo- n hivatalosan 42%, valójában szerintem kb. 80% “hisz” ebben a baromságban. Nem lehet olyan helyre bemenni, olyan emberrel beszélni – kortól, nemtől, társadalmi státustól függetlenül, hogy ne ezeket az állatságokat hallanánk vissza. Azért 42, pláne 80 % nem 28…
    .
    2, Állami szinten egyetlen jóléti állam sem támogatja az effajta idiotizmust, Mo- n pedig maga a kormánymaffia segít rá, hogy ez a pestis még jobban fertőzze a Zemberek agyát.
    .
    3, Más az alapvető ok. Egy jóléti államban ha valaki ilyeneket vizionál, az többnyire túl sok hülyeséget olvasott, és belebolondult (ami nem zárja ki, hogy egyébként az illető magasan múvelt a szakmájában).
    Mo- n pedig egyszerűen lúzer a nép nagy része, még ha egy jómódú vállalkozóbűnözőről van szó, akkor is.
    Ennek a lúzerségnek rengeteg oka van, (volt már itt cikk erről), de lényeg, hogy ahol így vannak a dolgok, bárhol a világon, hajlamos a nép nagy része tömegesen ilyeneket hallucinálni.
    .
    Sehol nincs ez másképp, ahol a nép nagy részének a nemzettudata, általános mentális állapota kellően deformált. Ha meg erre az államhatalom tesz rá egy lapáttal rendszeresen, az eredmény borítékolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  14. És még ez:
    .
    - Hibát mindig másra hárítani. Hiba elkövetését be nem ismerni. Ha valaki esetleg felhívja a hibára a figyelmet, akkor hangosan rikácsolni, hogy zsidó, hazaáruló, anyád, stb. A tökéletesség téves tudata.
    .
    Mindez tipikus generátora az ilyen összeesküvés- elméleteknek, de ez persze csak egy ok a sok közül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  15. Eldrad, ez igy van.
    .
    Érdekesképpen valahol hallottam, hogy pont a fidesz köreiben alacsonyabb az igy gondolkodok rétege. (nem tudom, hogy pontosan hogyan készült a felmérés, hasonloan én is a 80% -ot realisabbnak érzem).
    .
    Ez lenne a kivétel, ami erösiti a szabalyt, vagy ezek bennfentes emberek, akik tudjak, hogy Viktor itanyit mindent?
    .
    Valami nem stimmel, mert Orban szocsövei éjjel-nappal az idegen hatalmakrol regélnek, hogyan lehet csak 42 % az eredmény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  16. Orbant és szocsöveit akartam irni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. miaszösz:
    .
    “..jomagam is tanuja voltam egy asztal- tancoltatas széansznak a 80-as évek végén (a saman különleges földöntuli erejének illusztralasa végett), amelyet leendö reformatus lelkészek rendeztek…”
    .
    - Tudod, mit? Még ha ref. lelkészek rendezték, akkor sincs ezzel gond alapvetően, ez lehetne egy érdekes szubkultúra része.
    .
    Csakhogy MO- n ez kezdettől összenőtt a nyilas mozgalom újraéledésével, és az olyan faji felsőbbrendűség igazolására tett kísérletekkel, mint pl. hogy a magyar a Sziriuszról jött, vagy a Pleiádokról, mindenki magyar a világon, csak még nem tudják, Jézus magyar volt, a Föld- csakra központ (WTF?????) MO-n van, amit ugye, mindenki el akar foglalni, stb.
    .
    Mo- n ez a baj az ilyenféle szellemtáncokkal, meg hasonlóakkal, ami nagy kár, mert ha nem így lenne, még én is látogattam volna ilyen rendezvényeket.
    .
    Itt, ahol most élek, hagyománya van a szellemtáncoknak, varázslásnak, termékenységi pogány rítusoknak, de senki nem gondolja, hogy ez a hely, ország lenne a világ közepe, a csakraáradat, meg a tököm tudja, még mi, amit a Zidegenek meg a Zsidókok, na és a Bankok jól el akarnak foglalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  18. «Itt, ahol most élek, hagyománya van a szellemtáncoknak, varázslásnak, termékenységi pogány rítusoknak, …»
    .
    Azért mert ez nem a british kultura rész. Extern aramlatokrol van szo, igy egymassal jol megvannak. De a magyarorszagi neo-samanizmus az identitas keresés központjaba került. A jobik hivöknél a samanizmus az antiszemitizmus kiegészitésévé valt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. A magyar igenis világszínvonalon van, sőt, lekörözte az USA-t is!
    http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2013/08/us-state-fair-bans-rodeo-clown-who-mocked-obama.html
    Missouriban az állami vásárról véglegesen kitlitottak egy Obamát karikírozó bohócot, mert “sokak szerint tiszteletlen volt Obamával szemben”. Lehet, hogy pénzbüntetést is fog kapni.
    Emlékszünk: annak idején Bush kigúnyolása nem volt probléma, tele volt vele az amerikai sajtó. Ennek a szólásszabadságnak vége.
    Mi előbbre járunk: nálunk már törvény védi a politikusok “becsületét”.
    Lehet, hogy ezek olvassák Orbánt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. A jelenség szerintem komplex: – az egyszeri ember az átláthatatlan, de létező problémák tengerében EGYSZERŰ megoldást keres. “Összeesküvés”. Az összeesküvést persze úgy kell megmagyarázni, hogy lehetőleg egy csoport legyen a hibás. Ahhoz viszont mindenféle össze nem függő dolgot kell egy kalap alá venni. (“Az 1848-as vörös forradalmat köztudottan a zsidó bankár támogatta.”) És az, hogy logikailag össze nem egyeztethető dolgokat mosnak össze, ill. nemzsidókat kriptozsidóznak le a konzisztencia látszatának fenntartásához, az csak még értelmetlenebbé teszi az egészet. A végén már saját Szabó Albertjük is zsidó lesz… Az egyszerű magyarázat aberratio ictusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Egyik nap egy jelenleg Kanadában élő volt kollégám megosztott a FB-n egy Papp Lajos( kissé megzavarodott sámán ,ex -szivsebész) cikket ,hogy szézhúznak a magyarok , és Mária országa meg szivcsakra etc….. . ez engem azért is lepett meg ,mert ez a volt kollégám egy tanult, normális roma származású valaki.
    Én viccesen visszairtam neki angolul, hogy D…….. kám, nem ittál egy túl sokat?
    Mire egy másik (itthoni) kommentelő nekem ugrott,igy kezdve:
    ” Na ,ide figyelj!!!, és levágott valami zavaros hadovát , Monus Áronról , a cion bölcseiről, zsidó világösszeesküvésről. hitler jól látta a dolgokat ,de azért
    Auswitz kicsit(sic!) túlzás volt és a zsidók raklapokon vitték az aranyat Amerikába, pedig ha hitlernek adják ,akkor minden szép és jó lett volna európában , és talán még Holocaust sincsen.”
    Hát kb . igy. Egyszerűen elképesztő ez az irtózatos tudatlanség ,embertelenség , és tényleg nem kevesen vannak .
    Igy ,ismeretlenül nekem ugrik ,egy félig tréfás megjegyzés miatt , ami nem is neki szólt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  22. Engem ebben az egész zsidó-világösszeesküvésben csak az bosszant, hogy engem kihagytak belőle. Nem is értem, hogy miért. Zsidó létemre miért vagyok én szegény? Sehol egy raklap arany, sehol egy bankház! Ez igazságtalan és méltánytalan! Hol kell reklamálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  23. “..az egyszeri ember az átláthatatlan, de létező problémák tengerében EGYSZERŰ megoldást keres…”
    .
    - Naná.
    .
    Főleg, ha az egyszeri Zember félanalfabéta, gazdasági- tudományos- politikai műveltsége pedig a nullával egyenlő. És ezen az sem segít, ha teszem azt, magas iskolája van, mert akkor meg úgynevezett szakbarbár.
    .
    Aki nem, az ne vegye magára, de a többség ilyen. Alapvető ismeretek hiányában képtelen értelmezni a világot, így a legótvarabb ostobaságokat is kanyar nélkül elhiszi. Ha ez párosul egy elképesztően primitív össz- népi gyűlölködéssel, akkor annak az eredménye ez a hivatalos 42%, ami szerintem valójában 80.
    .
    Most hogy magyarázzak el egy fél- vagy egész analfabéta, és/ vagy az állat érzelmi – értelmi szintjén vegetáló ősembernek egy komplex gazdasági, társadalmi, társadalompszichológiai jelenséget? Mert némelyik esetben ilyenekkel kellene szót érteni. Ami természetesen lehetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  24. emigrant:
    .
    “…Nem is értem, hogy miért. Zsidó létemre miért vagyok én szegény…”
    .
    - Ne hazuggyá má iten! Szegény zsidó nincs, az csak álca, hogy ezzel is elvehessék a vizet, meg a pénzt! Már épül a vezeték is, de ez szupertitkos!
    .
    :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  25. Na látjátok?
    .
    Papp lajos kitűnő példa, hogy ez a háborodott őrület nem feltétlenül hülye bunkóknak készül, és nem csak ezeket fertőzi. Papp l. a Zország egyik leghíresebb sebészorvosa volt, most meg nézzétek, mi lett belőle.
    .
    Gyakorló elmebeteg, klinikai eset. Neki nem szívsebész kellene, hanem agysebész. Én magam is ismerek személyesen középiskolai tanárokat, hatvanas, hetvenes éveikben (szóval, a tanári elithez tartoztak), akim ugyanilyenekké váltak;
    .
    - Sumér magyar ősök, Sziriuszi származás, Zsidó világösszeesküvés a magyar kiirtására, elvezetik a vizet, orKbán a Szabadságharcos hérosz, jön a szívcsakra a Földből, aminek központja Mo, Zusákok felrobbasztoitták a Zikertornyokat hogy elvehessék a Zolajat, a magyar nyelv híres professzorok által (????) bizonyítottan felsőbbrendű, az angol meg alsóbbrendű, mert az angolban még arra sincs szó, hogy “Haza” (nincs a …), bezzeg a magyarban, stb.
    .
    És ezeket konkrétan egy történelemtanártól, meg egy angol- orosz tanártól hallottam. Az utóbbi az óráin terjesztette ezeket a beteg őrültségeket (angol meg orosztanítás helyett), amiért egy idő után el is vették tőle a tanórákat.
    .
    Ilyenekkel próbáljon valaki szót érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  26. Eldrad: Igazad lehet! Valaki olyan jól álcázott engem szegénynek, hogy magam is elhiszem. Lehet, hogy zsidónak is csak álcáztak. Ügyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  27. A probléma nem az, hogy egyes orgánumok, köztük a kitüntetett, de mégsem kitüntetett Szaniszló Ferenc ilyen marhaságokat terjesztenek például az ECHO TV-ben, hanem az, hogy ezzel a fidesz malmára hajtják a vizet. Orbánék taktikája az ellenségkép gyártás, mindig az éppen aktuális ellenséggel szemben lehet harcra mozgósítani a népet. Ha valaki a harci kürtök, és a dobszó hallatára nem áll be a sorba, az máris nemzetárulónak van kikiáltva.
    Pontosan abból a kottából játsszák ezt a zenét, mint a hidegháború idején, amikor két nagyhatalom feszült egymásnak. Minden hír a “béketábor”, és a “gonosz imperialisták” szembenállásáról szólt, minden ennek a harcnak volt alárendelve. Most a háttérhatalmak, és láss csodát, ismét az imperialisták és a karvalytőke a főellenség. Persze mégis van némi különbség a 40 évvel ezelőtti helyzethez képest. Ma már van a boltban banán, strandpapucs, meg autoszifon, viszont lassan nincs már az embereknek pénze arra, hogy megvásárolják akár az alapvető élelmiszereket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  28. ufós pataky meg a fénylények és az orbáni hálaadó- ez ma a “jobb”oldalon az irányadó,
    etetik a román tesókat , orbán rendszeresen jár át uszítani, hergelni az ottani csáseszku-ivadékokat, lóvé meg nem számít, magyar adófizető állja,
    innen meg mindenki elmenekül, olyan frankó hely lett Magyarország

    http://marosvasarhelyi.info/hirek/4-milliard-forintot-ad-orban-viktor-az-erdelyi-egyetemeknek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Orwell.1984: A tudatlanság erő….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. És ez ég mind nem elég :
    Éhesek is vagyunk !
    ( Hungria vagy mi..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. A látványpolitizálás legkártékonyabb fajtája,amit ez a társaság itt művel.Semmilyen szempontból sem tartható.Kérdés,hogy gazdasági vagy politikai okokból fog összeomlani.Gazdasági oldalról ott van az alacsony hozzáadott értéket produkáló iparágak tömege a minimálbéren foglalkoztatott, betanított munkásokkal. Társadalmi oldalon pedig a közoktatás lezüllesztésével az alapoktatástól az egyetemi oktatásig, amelynek ideológiája a miniszterelnök sovány munkatapasztalatai alapján: Nem az ördögtől való,ha valaki tizenöt évesen dolgozni kezd.Az pedig tragédia,ha a közoktatásért felelős államtitkár,az ország egyik legjobb egyetemének volt rektora azt mondja, a művészet nem állít elő értéket.(Két eset lehet, egyik rosszabb,mint a másik.Vagy komolyan gondolja,vagy csak a félhülye főnöke igényeinek akar megfelelni.A ráadás:végleges elbutulása előtt szeretne egy rendes nyugdíjat elérni,bármi áron. Magyar értelmiség.).Kíváncsi lennék, hogy 100-200 év múlva hogyan fogja az utókor értékelni ezt a “Magyarország jobban teljesít!” korszakot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  32. Azt nem tudom megmondani, hogy háttérhatalmak irányítják e Magyarországot és az Orbán kormányt, és ha ez igaz akkor kik azok, egyszerűen mert erre bizonyíték kell és sem bizonyíték sem erre vonatkozó megbízható információ nincs. Ezzel együtt azért kizárni ezt a lehetőséget nem helyes, ugyanis az ellenkezőjére sincs megdönthetetlen bizonyíték és így inkább információt kellene keresni.
    .
    Az viszont, hogy Orbánnak a szó szoros értelmében az agyára ment a hatalom, biztosan merem állítani, azzal együtt, hogy valószínűleg nem a maga szárnyain repült ilyen magasra és most is kölcsönszárnyakon repdes, — aminek általában zuhanás a vége — valamint, az hogy annyira buta és primitív, hogyha nem is egy külső összeesküvő hatalom de egy magyar belső hatalmi mechanizmus vezeti vagy pontosabban megvezeti ezt a fajankót, kihasználva beteges gőgjét, nos ezt igenis valószínűsítem, egyszerűen mert ez az ember annyira buta, erőszakos rosszindulatú, hogy egyszerűen lehetetlen elképzelni róla, hogy a fejéből az ostoba, durva , primitív aljasságon kívül bármi kipattan.

    .
    Márpedig kipattanni látszik, ugyanis Orbán karrier technikája és országromboló aljassága igen kifinomult, tapasztalatokon, bejáratott tanokon, gyorsan reagáló mind a fasiszta, mind a katolikus vallási, mind a szektás, és maffiózói profi bűnözői módszereket felhasználó technikát mutat amihez viszont egy ilyen aberrált fajankónak agya egyszerűen kevés.
    .
    Vagy valóban háttérhatalmak irányítják, vagy ” csak ” kidolgozzák neki és megvezetik a törtető beteg vadbarmot, ez esetben viszont csak addig amíg hatalmi mámorában megeszi amit elé tesznek, de ha nem és főzni kezd a maga receptje szerint akkor ez esetben már arra is kidolgozott módszer van, hogy milyen betegségben vagy balesetben fog elhunyni, ha már megtette amit várnak tőle és többre nem képes..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  33. Az, aki abban hisz, hogy Magyarországot valamilyen “titokzatos háttérhatalom” (vagy nevezzük akárminek) irányítja, kormányozza, ezzel tulajdonképpen felmenti a hivatalos kormányt és kiszolgálóit a felelősségük alól, hiszen “szegény OV és a többiek nem tehetnek semmit sem, nem ők a hibásak.”
    Pedig ez a mindenki által ismert és közismert valóságos maffia tulajdonképpen túszul ejtette az országot és a népet. Engem is, Téged is és mindenkit. Hiába nem szavaztunk rájuk. Akkor is benne vagyunk az útszélen hagyandók pixisében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  34. Az emberek 60 százaléka (legalább) mérhetetlenül egyszerűen fogja fel a világot. Magasabb rendű összefüggésekben képtelen gondolkodni. Észérvekkel meggyőzni nem lehet. Gondolkodását a frusztráció vezérli, és ezzel képtelen szembenézni. Ez a réteg tulajdonképpen “vegetatív szinten” éli az életét. (Eszik, alszik, wc-re jár, szaporodik, és – ha szerencséje van -dolgozik valahol.) És a legnehezebb az ilyen emberek torkán valami “bonyolult” gondolatot letolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  35. Prezsbiter 2013. augusztus 14. szerda 17:13 “szegény OV és a többiek nem tehetnek semmit sem, nem ők a hibásak.” – mondja tehát a közhülye. Ez tökre emlékeztet a náci Németország “deistáira”, akik így sóhajtoztak: “Szegény Hitler! Éjt nappallá téve dolgozik Németországért, és nem is sejti, mit követnek el a nevében.” – Szakasztott ugyanez a pszichózis! Ugyanolyan logikai(?) minta…
    Ijesztő!
    (Persze, már 2002-ben is hallottam: “Nem Orbán a hibás, csak rossz tanácsadói voltak!”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  36. Alkalmasint tévedésben él a szerző. Amióta az ókori görögországban rájöttek, hogy a szavazatok megvásárolhatók, azóta mindig is valamiféle háttérhatalom uralkodik. Egyébként egy valós demokráciában is. Ott NÉPnek hívják ezt a háttérhatalmat.
    Ugyanakkor mindig is voltak informális hatalmi ágazatok, melyek akár a látszólagos hatalmi hierarchián belül, akár azon kívül is befolyásolták a döntéseket. A szürke eminenciások fogalma sem új.
    Valamilyen szinten ilyen lehet különben akár a média is. Még akkor is, ha vannak olyan tulbuzgók, akik a büntetlenség biztos tudatában bármit megtesznek a hatalom látszó birtokosa érdeében. A diáktüntik alatt szinte minden ujságíróetikai normát megsértő rádiós néni ellen pl. Nem emlékszem a MUOSZ állásfoglalására.
    Szóval igazándiból az a 42% azt jelenti, hogy 58% vagy nem válaszol, vagy nem gondol bele (akár önvédelemből) a hatalmom valós természetébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  37. Eldrad: Nekem azt mondta egy jobbikos, hogy kamionokkal hordják a vizet. Még a röplapot is megmutatta szegény. Most értettem meg. Ózdon azért zárták el a vizet, mert kell Izraelnek. A vak is látja az “összefüggést”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  38. 1. Nem az emberek nem hülyültek meg, csak a mi ismereteink bővültek.
    .
    2. Az a 42 százalék két, egymástól független ok együttes fennállása miatt vélekedik így:
    .
    Az ország vezetése (a kormányzat) neki nem tetszően cselekszik, láthatóan kárt okoz neki.
    ÉS
    Nem tudja elképzelni, hogy ezt az ország vezetése (a kormányzat) magától és tudatosan, megfontoltan teszi. Számára ez felfoghatatlan, nem akarja elhinni.
    .
    Ezen kívül persze szerepet játszhat a kormányzat és a papagájszolgálat megtévesztő tájékoztatása, a média elrablása, az alattomos suttogó propaganda és gyűlöletkeltés, megtetézve a náci eszmék terjedésével, de ez mind csak hab a tortán. A lényeg az emberek megingathatatlan bizalma a választott kormányzat hazafias elkötelezettségében. Az emberek nem olyan hülyék, mint látszik, csak tájékozatlanok, tanulatlanok, képzetlenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. Egy ismerősöm aki történelem szakos tanárnak készült mesélte, hogy a főiskolai tanár az óráin milyen előadásokat tartott. Ez még a jobbik megalakulása előtt jóval történt. Amiről mesélt az kb megegyezik azzal amit ma a szélsőséges jobbik terjeszt.Sajnos a jobbik egyre több embert vezet félre a sok hülyeségével.A probléma, hogy a főiskolákon, egyetemeken megengedett az ilyen nézetek terjesztése, a fiatalok befolyásolása, megtévesztése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  40. @girbegurba.ó 18:40.” Az emberek nem olyan hülyék, mint látszik, csak tájékozatlanok, tanulatlanok, képzetlenek.” + naivak. Például abban a tévhitben vannak,hogy a vezetőik napi huszonnégy órában az ő megelégedettségükért küzdenek,áldozatokat vállalnak,lemondanak a saját boldogulásukról,csakhogy szeretett népük boldoguljon.És még azt is hiszik,hogy maguktól el fognak menni,ha panasz lesz ellenük.És nem veszik komolyan-harminc év Kádár rendszer után-ha a mostani nyűvesek ki is mondják, hogy meg akarják kötni több generációra az utánuk következők kezét.Ami,ha birkákról van szó, működhet is.Ha viszont dől a mutatvány,akkor mindegy,hogy dajcstompit 15 vagy 20 évre nevezik ki akárkinek.
    Ami még eszembe jutott a témáról.Ennek a vircsaftnak szvsz. az az alapja,amiből kiindultak,hogy az emberek többsége nem jogász,nem politológus.Egyszerűen nincs fölkészülve rá,ha tudatosan átvágják.Ennyire szándékosan és tudatosan szerintem még nem tévesztették meg a magyar népet.És amikor arról hallok,hogy a közismereti tárgyakat megszüntetik a szakképző iskolákban,akkor az azt jelenti,nincs is szükség rá,hogy a proletárok gondolkozzanak.
    Kevés az,ami optimizmusra ad okot.Hogy nem lesz banánköztársaság Magyarország.Ha cinikus akarnék lenni, pl. a környező országok: Románia,Szlovákia.A demokratikus berendezkedésük talán mintaként hat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. Philip Marlowe,
    Igen, így van.
    Abban biztosak lehetünk, hogy ez az ókori (vagy csak középkori) berendezkedés életképtelen. Ezzel csak vegetálni lehet.
    Európa beavatkozni nem fog, mint ahogy szépen tűrte a dél-európai fasiszta államok hosszas regnálását is. Annyi várható tőle, hogy megvonja a bizalmat, és vele együtt a támogatást a magyar fasiszta rendszertől.
    De hogy mikorra okoz ez teljes pénzügyi és politikai összeomlást, azt nem tudom megjósolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. girbegurba
    Mi magyarrok nagyon értünk a vegetáláshoz. Sajnos.
    Ja és a mindenkivel szembe meneteléssel, a veszteshez való csatlakozáshoz.
    Mert ki ha nem mi!!!!!!!!!!!!!!
    És a hadüzenethez, a szomszédba rohangáláshoz, a kormányszintű lopáshoz amit már nem is tudom minek hívnak.
    .
    Ami nem megy az a szembenézés saját múltunkkal, mert olyan nincs és nem lehet, hogy mi magyarrok valamit nem jól csinálunk, vagy csináltunk.
    Ha valakiből istent csináltunk, akkor az ISTEN is.
    Mert mi MAGYARROK……………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. Persze az se komplett és szakmailag tisztességes egészen, aki efféle sugalmazó kérdést föltesz vagy föltetet. (Ez ténybeli ismeretek híján csupán egy vélemény. A Political Capital tisztességes neve viszont érthetetlen, hogyan kerülhetett egy ilyen bornírt vizsgálattal? összefüggésbe.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. @NaKi.Erre reflektálni kéne,de most elszólított a kötelesség.Viszont/ámde,majd holnap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Miert sulyedtunk idaig ?
    A valasz egyszeru !
    - Ha hiszunk az osszesekuves elmeletekben, es abban hogy minden ellenunk dolgozik, akkor ez “osszehoz” bennunket mert van egy vagy tobb kozos ellenseg.
    Ilyen pl a zsidosag, Bill Gates, a Harp program, a permetezo repulogepek, az UFOK , az elelmiszer ipar, a gyogyszergyarak es az orvostudomany (meg a negy evszak)

    - A sikertelenseget egyszeru megmagyarazni. ( nem rajtunk mulik)
    - Nem kell feleloseget vallalni a tetteinkert (ugyis mindegy)
    - Nem kell szegyenkezni ha feladunk valamit vagy nem tartunk ki a vegsokig.

    Teny az hogy a profit erdekeben nagyon sok ceg kart okoz a lakossagnak de ez inkabb nemtorodomseg mint tervezett nepesseg irtas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Prezsbiter
    2013. augusztus 14. szerda
    17:13

    “Az, aki abban hisz, hogy Magyarországot valamilyen “titokzatos háttérhatalom” (vagy nevezzük akárminek) irányítja, kormányozza, ezzel tulajdonképpen felmenti a hivatalos kormányt és kiszolgálóit a felelősségük alól, hiszen “szegény OV és a többiek nem tehetnek semmit sem, nem ők a hibásak.”
    —-

    Ugyan miért mentené fel? Attól Orbán és a kormány felelőssége még fennáll. Ez nem katonaság, hogy bocsánat de én csak parancsot hajtottam végre. Ők meggazdagodtak, raboltak, jól meg lettek fizetve érte. Ha öltek ugyan miért mentené őt, ha azzal védekezik, hogy ő csak bérgyilkos . De ha irányították akkor jobb ha köp a Hágai bíróságon, hogy ki volt a megbízó, mielőtt a megbízói elteszik láb alól vagy eszét veszti a börtönben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Orbán-kormány-maffia és diktatúra !!!!!!!:-( :-( :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Istenem-Istenem: mit nem adna ez a bizonyos 42% (meg a maradék), ha Anglia, vagy Amerika, esetleg Ausztárlia elfoglalná Magyarországot…
    .
    Az a baj, hogy eszükben sincs!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Helyesen: Ausztrália. Elnézést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos