Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kitiltotta Heller Ágnest a gimnázium fura ura 2013. május 31. péntek 13:01 Forrás: Fn24

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kitiltotta Heller Ágnest a gimnázium fura ura

Budapest – Heller Ágnes több Veszprém megyei középiskolában tartott angol nyelven előadást az etikáról. A tervek szerint a „turné” első állomása lett volna az almádi Magyar–Angol Tannnyelvű Gimnázium, de azt az intézmény vezetője nem engedélyezte.

Így végül a filozófus először Veszprémben beszélt angol nyelven az etikáról, majd Várpalotára látogatott, ahol a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában az „Etikáról és erkölcsről” címmel fejtette ki gondolatait.

Az almádi gimnázium igazgatója a veol.hu kérdésére azt mondta, valóban megkeresték a szervezők, ő saját hatáskörében döntött arról, hogy nem adnak helyt a rendezvénynek. Gránásiné Bácsi Tünde hozzátette: a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban érkeztek hozzá szülői vélemények, amelyek hatására hozta meg döntését, hogy ne tartsák meg az angol nyelvű órát.

A balatonalmádi gimnázium korábban azzal szerzett „hírnevet” magának, hogy az országos diákdemonstrációk idején „az ötvenes évekre jellemző módon” hallgatott ki tanárokat és diákokat. Decemberben a gimnázium tanárai és diákok szülei nyílt levélben kérték emiatt az intézmény vezetőjének leváltását Hoffmann Rózsától. Azt írták, Gránásiné Bácsi Tünde mint vezető és pedagógus hitelét vesztette, és a kialakult helyzetben a további magas színvonalú, eredményes oktatói-nevelői munkát a vezetésével nem látják megvalósíthatónak. A gimnázium diákjai felháborodásukat kifejezve december 19-én sorfallal fogadták tanáraikat az iskolánál.

Az igazgató december 20-án azt közölte, hogy a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ kérésére vizsgálódott a diákok és a tanárok körében a hallgatói tüntetésekkel összefüggésben. Az oktatási államtitkárság akkor bejelentette, tájékozódik a történtekről. Az MSZP és az LMP feljelentést tett az ügyben.

Végül jogellenes adatkezelés miatt háromszázezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) az iskolára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 50 szavazatból)
Kitiltotta Heller Ágnest a gimnázium fura ura, 4.0 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

106 Reader’s Comments

  1. halandor
    2013. május 31. péntek
    19:59 ,
    teljesen egyetértek++++

    rupcsi
    2013. május 31. péntek
    23:59
    szerintem első a vallásos nevelés, tehát rákérdeztek, így mindenki választott. hogy létezik etika is, mint választási lehetőség, az nem derült ki, szóval érdeklődés híjján el is marad…
    ez katasztrófa… érintettként írom, hogy szülőként is, gyerekként is borzasztó helyzetben vagyunk és nem tudom, hogy mi mást csinálhatnék, mint elmenni innen. így is minden nap van valami, ami annak ellenére,hogy jó a suli, szuper a tanítónéni, számunkra elfogadhatatlan “magyarkodás”.
    heller ágnes tisztelőjeként csak annyit mondhatok, hogy hajrá gondolkodás, hajrá heller ágnes és józan ész!
    és végre XXI. századot mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (34 szavazatból)
  2. percnyi emberke fontoskodása…ez az igazgatónő nő cselekedete..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  3. @hangyácska. Ez nekem is föltűnt.De nem lehet összehasonlítani B.L. és egy itt élő véleményalkotását.Ő ott van, mi meg itt.Azonkívül Heller Ágnes 84. Az érthetetlen- vagy nagyon is érthető-,hogy nem lépnek fel nyílt sisakkal csak kevesen. Ebben mi is benne vagyunk.Sajnos mi is fenntartói vagyunk ennek a rendszernek.Arra várunk, hogy majd valaki elkezdi.Nem lehet tudni mikor és mi vált ki valami az egész országra kiterjedő akciót. Talán egy Jan Palach tettéhez mérhető esemény. Úgy látszik az még belefér az emberek tolerancia küszöbébe, ami idáig történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  4. hangyácska
    Dehogy nem érted, csak nem akarod elhinni! Gyurcsánnyal kapcsolatban sokszor írtam már,hogy Ő már sok mindent megtehetne az őszödi után..
    Philip Marlowe a Heller Ágnes életkorára hivatkozik.
    Én meg azt mondom,hogy éppen azért lehetne neki nyílt sisakkal véleményt formálni.
    Ide vezethető vissza a további hivatkozása,miszerint mi is fenntartói vagyunk ennek a rendszernek..
    Ezzel már csak azért sem értek egyet ( nem a majré végett),mert egy kis emberekből álló társaságot minden zokszó nélkül inzultálnának (és most nagyon finoman fogalmaztam) de egy Heller Ágnes ( a név behelyettesíthető) kaliberű emberrel szemben azt nem mernék megtenni.
    Ráadásul a panelproli hogy merje kimondani azt,amit egy Heller Ágnes elmaszatol???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  5. @bumburi. Igazad van,ami Hellert illeti.Egy ilyen kaliberű személyiségnek nagyobb a mozgástere,ebből adódóan a felelőssége.
    Az,hogy mi is benne vagyunk a fönntartásban,az viszont tény,különben nem itt írogatnánk, álnéven.A “tett” olykor annyit jelentene, hogy például meg mered mondani a véleményed a homlokegyenest más véleményen lévő barátodnak, kockáztatva, hogy soha többet nem beszéltek ( ő is visszafogja magát).
    Állítólag Einstein mondta:Nem az a baj, hogy vannak gonosz, ártalmas emberek, hanem az, hogy hagyjuk.
    A kis emberektől nem várható el a saját és családja életét drasztikusan befolyásoló cselekedet.Ebből akkor lesz valami, ha a sok tapasztalat összeáll.Néhány hete volt egy írás az Indexen arról, hogy valahol Szabolcsban egy közmunkás panaszt tett, hogy nem engedték el a stratégiai fontosságú ároktisztításból orvoshoz és szabadságot sem adtak neki.Ki emlékszik rá.Egynapos hír.Ma még van vesztenivaló, ezért csak kivételesen önsorsrontók nyilvánulnak meg azonosíthatóan.Hidd el, rengeteg példát tudok, ami alátámasztja, hogy mi is a fönntartók vagyunk. Belegondoltál, hogy akkor is írogatnál-e névvel írásokat, ha a párod olyan munkakörben dolgozna, ahol családtagok megbízhatóságát is vizsgálják-bejelentés nélkül?Az éber rendőrség egy nap alatt megtalálta a Lézer minisztert kommentelő bloggereket. Ha ezt nézzük, tényleg eufémizmus Heller kijelentése, hogy Magyarországon demokrácia van.
    No, további szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  6. Heller Ágnes is filozófus, más szemszögből nézi a világot, és mint filozófus ezt teljes joggal megteheti, akkor is ha nem értünk vele egyet. Személy szerint én sem.
    Elég szomorú, hogy miután politikusaink nincsenek, akiket befolyásolhatnánk, (mert önjáróként mennek az általuk helyesnek tartott, jelenleg sehova sem vezető útjaikon ) a filozófusokat kritizáljuk és tőluk várjuk a megoldást. Ők nem gyakorlati emberek, nem fognak utat mutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  7. Philip
    Marlowe
    Tudod,én tudom,hogy mindenütt ott vannak.Itt is beazonosítottak már mindenkit. Szerintem.( ha igaz,hogy a legmodernebb technikával dolgozik a TEK)
    Ami a név nélküliséget illeti. Itt az van.Máshol a nevemmel írom a véleményemet. És azt sosem változtatom. Mármint a véleményemet.De szóban sem titkolom.
    És igen,belegondoltam… Egy életem van,nehogy azzal teljen már,hogy rettegek! Mit tudnak még elvenni tőlünk szerinted? Az önbecsülésünket? A kenyeret a szánktól?Munkahelyeket?
    Sokszor azt kívánom ennek az országnak,ha megteheti,mert hagyják,akkor tegye!!! Vegyen el mindent,mert nem érdemeljük meg! Mi hoztuk a saját fejünkre ezt a borzalmat.A hallgatásunkkal,- meg kimerem mondani,a gyávaságunkkal!
    Mi lenne velünk,ha mindannyian meglapulnánk?
    Már herótom van az óvatosságtól. NEM ÉRDEKEL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  8. A mai tanárok nem pedagógusok. Nem Embereket nevelnek, hanem a politikának akarnak megfelelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  9. Teljesen igazad van Bumburi
    nekem csak a lelkem maradt azt nem vehetik el én adom a nevemet is mellé azért melósok 82 % át ki nyirták az egy kulcsos adóval sima mezei szakmunkás vagyok DE nem Hülye a fidesz egy le néző ironikus soraiban jött mnt talpnyalokal a soraiban egyetlen egy ember nem végzet semmilyen két kezi munkát az náluk fel ér a virus fertözésel Csak le nézni tudják az embert ugye a lázár féle effektus A Budapestiek 80% is ilyen én tudom tapasztalatból vidéken más a helyzet Ahol egy politikus ki meri azt mondani hogy 47 ezerből jól meg lehet élni és a nép meg halgatt az Bunkó nép mert aki ilyet művelt nyugaton ki mer mondani azt a társadalom szét tépné na de ez magyarország Egy DESOPOTA akim elfelejtette honnan indult a Putribol az sütögeti a pecsenyéjét Na DE Kertész megirta

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  10. Fajzi Katinka
    teljesen igaza van szép hétvégét kívánok önnek és Bumburinak is . addig míg nem esik le nyírom a füvet .D.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  11. D Elemér
    +++++++++++++++
    Jó lenne,ha sokan gondolnák így mint ahogyan Te is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. @bumburi. Esélyed van rá, hogy névtelen hős legyél. Nicht ugri-bugri,aber langsam spazieren! Magától fog bedőlni a rendszer.
    Három év alatt Mo. csak leépült. Nincs egy olyan szegmense az életnek, amire azt mondhatnánk, hogy ez igen, ez jobb, mint korábban. Ezt ők is tudják és azt, hogy szájkaratéval csak ideig-óráig lehet elfedni a tényeket.Az idegességüket az mutatja,hogy már a legkisebb, sikernek vélt eseménybe is belekapaszkodnak( Orbán 2014-ben elinduló, harminc főt foglakoztató üzemek alapkövét rakja le, kéretlenül odatolakszik multik itteni fejlesztéseihez, mintha köze volna hozzá).De a legárulkodóbb, hogy nem bírják elviselni a gúnyt, a nevetségességet (Lézer, Papcsák,Navracsics,stb.stb.). Ugyan a legkevésbé sem érdekel, hogy mi lesz ezzel a vazallus haddal Cser-Palkótól Gulyás Gergelyig, de tényleg érdekes lesz majd, hogy fiatal emberek 0,0 szakmai tudással mi a rákot fognak csinálni, ha kiszalad alóluk a talaj.Érdekes dolgokat fogunk tapasztalni és gyanítom, hogy a 89-90-es rendszerváltáshoz hasonló jelentőségű változások lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  13. Philip
    Marlowe
    Nem akarok ilyen esélyt,ennek ellenére végzem a dolgom.
    A többiben meg legyen igazad, azt kívánom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  14. Ezt meg kell veletek osztanom.
    Egyre jobban közelítünk a Rákosi ötletekhez.
    És akkor ez még nem lenne diktatúra?
    Ezek után jön a kitelepítési javaslat?
    Egyre szebb és jobb nekünk! Hurrá!
    Így veheti el az Ön lakását is az állam
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_veheti_el_az_on_lakasat_is_az_allam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  15. Philipe Marlowe

    Azt ,hogy magától fog bedőlni a rendszer,ezt talán én képviselem a legerőteljesebben, kapok is néha a pofámre rendesen ,az elalélásra hajlamosoktó. Most nem akarom az unalomig ismételt feltételeket sorolni
    ( kül és belföldi) ,amelyekre ezeknek szükségük lenne a továbbéléshez.
    Ezek közül a feltételek közül egy sem adott. Nincs , nicsevo, nyente.
    Tényleg egyetlen dolgot nem tudnak felmutatni ,amiben úgy lennének sikeresek ,hogy abból az ország is profitálhatna. Csak és kizárólag a rablás és a klientúra épitésben sikeresek . De az is csak pürruszi és látszolagos,hiszen ordit róla a taplóság és a dilettantizmus.Nem működőképes, és nem is lesz. Kedves Philipe Welcome in the club!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  16. @Szenzor.Levették az oldalat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  17. Megyek, vágok valami füvet. Néhány nap alatt 15%-kal nőtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. Philip Marlowe, bocs, még valamit……

    Hogyan hasonlihatod össze a 90-es rendszerváltást ezzel a kafkai borzalommal . a legnagyobb különbség ,hogy akkor nem egy full-idióta kezében volt a kizárólagos hatalom . És azok persze hazudtak ,de még az 1/100 részét sem a mainak.
    Ezeknek már egyetlen szavuk se igaz., és már a látszatra se adnak. Amikor egy borostás,lombrosó arcú zsigó azzal handabandázik a tévében ,hogy a köztudottan erőszakos Bajnai(sic!!!!!!) anarchista gárdái döglött halakkal támadnak ,hát még én is kapkodom a fejemet. Egyszerűen nem hiszem el ,hogy ez sikeres lehet,ez nagyon vissza fog ütni rájuk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  19. Gondolom, az elmaradt angolnyelvü erkölcstan óra helyett a zigazgató, (szülői kérésre) felkéri Semjénurat az adott időbe a tanóra keretei közt, egy rovásírással sokszorosított hittan oktató brossúra szétosztására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  20. Világosan látszik az utolsó 10 kommentnél ,hogy két rohadék minuszolgat. Remélem tényleg kell nekik a lóvé. (gyógyszerre)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  21. Nem is 10 ,hanem pontosan 15 kommentnél , egyenleg= szavazatszám-2!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  22. Barry1
    Ne tiszteljétek már meg őket azzal,hogy figyeltek rájuk! Engem nem zavar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  23. bumburi

    Persze igazad van ,de hogy lehet valaki egy ilyen aljas, senkiházi rongy ember?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  24. Philip Marlowe
    Lehet hogy én rontottam el. Bocs

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_veheti_el_az_on_lakasat_is_az_allam_itt_az_uj_javaslat.555276.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  25. És mennyi ilyen van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  26. Barry1
    így van hagy minuszoljanak akkor is kis ipar művészeti edények a szemetet is is össze hordja a szél a strici banda minden hol megjelenik!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  27. @Szenzor.Ez már jó.Nagyon bíztató távlatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  28. Philip Marlowe
    Hogy is működött ez régen?
    Én is csak elbeszélésekből tudom, de megtetszett egy lakás valahol valakinek, hajnalban jött egy fekete kocsi a családért, másnap valahol valakinek a kezébe fújt a szél egy lakáskiutalást.
    A Vár meg a leendő királyi családunknak fog kelleni, ezért épül majd a múzeumi negyed. Azt nem vették el az I kerülettől, erre is jó ez a benyújtott szabadrablási törvényjavaslat. Ja és proaktiv írta a Balettintézetet is példaként.
    Különben fél füllel hallottam a rádióban, hogy a magyar választási rendszert kritizálta valaki Brüsszelből (nem emlékszem ki volt).
    Talán azt meg odafújta a szél!
    Ez a reményem, hogy a kötelezettségszegési eljárásból való kikerülésünk máshol még keményebb odafigyelést kényszerít az UNIO-ra.
    A fene gondolta, hogy mi még az EURÓPAI NÉPPÁRT-ra is milyen nagy hatással vagyunk. Kínlódhatnak, hogy mi fontosabb, a tisztesség vagy a többség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  29. Kecskeméti Károly

    HA eljutunk a választásig, egyetlen lehetősége marad az új köztársaságnak. Ha időben sikerül kívülről rákényszeríteni őket, hogy biztosítsák az abszolút korrekt, ellenőrizhető referendumot, amelyhez szervesen kapcsolódik a köztévé/rádió igazi pártatlansága legalább kora ősztől. Ezeknek hiányában szinte reménytelen….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  30. Az iskola Igazgatójának saját hatáskörben ki
    sebbségi komplexusa volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. @Kecskeméti Károly. A kalaptörvényben az van,hogy a választások tisztaságát megfigyelők – ELLENŐRIZHETIK. Ha engedjük.Nem olyan kispályások ezek, hogy mindent megmutatnak. Ne már!Magyarország egy szuterén(!) ország.Ha tiltakoznak,meg pampognak a megfigyelők,majd megvédjük magunkat(hazudunk,csalunk,ferdítünk,csúsztatunk,másokat vádolunk,stb.) oszt jónapot!
    Jogállami eszközökkel becstelen brigantik ellen- kicsi az esély.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  32. hangyácska
    2013. május 31. péntek
    22:47

    hangyácska, köszönöm!
    Helyettem válaszoltál, tömören és érthetően!
    ++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Philip Marlowe
    2013. június 1. szombat
    07:18

    “@hangyácska. Ez nekem is föltűnt.De nem lehet összehasonlítani B.L. és egy itt élő véleményalkotását.”
    Marlowe, ez mit jelent?
    B.L. nyilatkozhat ilyet, és mondjuk én nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Szenzor
    2013. június 1. szombat
    09:51
    Pont az elméleti embereknek kellene utat mutatni!
    A gyakorlat, tényleg nem az ő dolguk, de a fejlemények, mindig valamilyen filozófiai irányelv alapján történnek!
    A politikusaink is ezt papolják – lehet így nem kell meghozniuk, a saját életükre is kiható könyörtelen döntést – valószínűsíthetően nagy filozófusunk elvei alapján, hogy nálunk, demokrácia van.
    Sepper is ezt írja egy tanulmányában, de egyúttal ugyanebben a tanulmányában, meg is cáfolja!
    Marlownak igaza van, ez nem demokrácia, de addig, amíg ellenzéki politikusaink, és filozófusaink ezt annak látják és láttatják, addig nem lesz meg az az összefogó erő, amely az emberek szemét felnyitná a védekezésre, vagy támadásra, de akkor ne merjenek ránk mutogatva, a hátunk mögé bújni, és magunkra hagyni bennünket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  35. kecskeméti Károly

    Kedves Philip Marlowe, az említett aggályokon régóta túl vagyunk, immár közhely, a mai, itteni alapanyagokból csak förtelmes menü készíthető. Választáson részt venni csak akkor van (talán) értelme, ha KÜLFÖLDI NYOMÁSRA időben megszületnek a biztosítékai egy korrekt referendumnak. Ebben talán még reménykedhetünk, bár eléggé naiv várakozásnak tűnik. Egy biztos: a rezsim a kezdetektől a haza megmentőjeként harsogja magát, “nem lesz visszarendeződés!”- mondta az egyik alvezér a közelmúltban. Ha veszélyben érzik a trónt, átszervezik az államformát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Gyöngyi Péter
    2013. június 1. szombat 19:39
    Lehet hogy ebben a nagyon morbid helyzetben igazad van.
    A filozófusokat elvontabbnak , és látásmódjukban szabadabbnak tudom elfogadni.
    A politikusokat nem. A politikusnak konkrét feladata van, és a jelenben kell tevékenykednie a jövőért, és nem elemezgetnie és magyarázkodnia.
    Azt én sem értem, hogy az miért demokrácia Heller Ágnes szerint ahol megengednek (ha akarnak) demokratikus elemeket, csak a látszat kedvéért.
    Viszont sokkal okosabb mint én, és bátrabb mint én a nyolcvanvalahány évével.
    Tisztelem és elismerem hogy sokkal többet tesz mint mi, még ezzel a mondásával is.
    Üdv Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. Szenzor, félre ne érts, én Heller Ágnest, nagyra becsülöm, és a legmesszebb menőkig tisztelem, de azért ne keverjük össze a szezont a fazonnal!
    Hitler is demokratikus úton került hatalomra, de attól még megalkotta és megalkottatta azt a fasiszta rendszert, aminek Heller Ágnes is majdnem az áldozata lett!
    A Fidesz tényleg demokratikusan került hatalomra, de a 2/3 adta lehetőség – amelyet nagyrészt értelmiségieink áldásos tevékenységének köszönhető – diktatúrát kovácsolt eszmeiségük által.
    Ezt ma mindenkinek, aki egy kicsit is összefüggésekben próbál gondolkodni, ki kell mondania, diktatúra van!
    Egyben egyet értek, az elmélet, elmélet de akkor ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy akik az elméleteket alkotják, tanítják, akkor azt is vegyék észre, ha tanításaik életre kelve nyelvet öltenek.
    A konzekvenciát is le kell tudni vonni, és biztos vagyok abban, hogy egy olyan elme, mint Heller Ágnes is képes erre! ( Remélem! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  38. hogy tűrheti a külföld ezt a leplezetlen antiszemitizmust????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  39. tibajovics, mit kellene tűrnie, hisz ha Bajnai is azt mondja, nincs itt antiszemitizmus, mármint a kormányzat részéről, akkor mit kérsz számon rajtuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. @Gyöngyi Péter 19:26. Arra céloztam, hogy biztonságos távolságból könnyebben kimondja az ember a tutit.Nekünk meg itt az ugaron olyan bagatellekkel is foglalkozni kell, mint munkahely, egyebek.És bár jól esne, hogy egy könnyet ejtenek értem a messzi távolban, de azt a hajamra kenhetném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. Gyöngyi Péter
    2013. június 2. vasárnap
    05:46

    HVG.HU \
    ITTHON
    “Orbán a legnépszerűbb politikus, Gyurcsány a lista végén szerepel ”
    És még mondjátok azt, hogy a 2006-os vitában Gyurcsány győzött, bár ha egy emberre, egy egész hadsereget szabadítanak rá, akkor egyértelmű a végeredmény!
    Az öszödi beszédben, Gyurcsány ” sajnos ” a kőkemény igazságot mondta ki, ezért pusztulnia és nekünk pusztulnunk kell.
    Ez a pusztulás, többek között, a mi döntésünk eredménye is, csak nehogy bekövetkezzen az – ami nagyon erőteljesen mutatkozik – hogy rajtunk már nem segíthet senki.
    Én Barry1 írásait jónak tartom, de a velem kapcsolatos kritikájáról, csupán egy kérdés vetődött fel bennem: miben reménykedik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. Sajnos nem pontos az információ, amit a Naplótól átvettek. Ott is jeleztem már. Balatonalmádi helyett került Veszprémbe az előadás. A Balatonalmádi Magyar Angol Gimnázium 25 éves évfordulójára érkezett volna Heller Ágnes oda. Mivel az igazgató nem engedte, ezért az Amerikai Kuckó előadásaként került át a program a veszprémi könyvtárba. A várpalotai program a tervek szerint zajlott. Részletek és az előadás itt látható-olvasható: http://varpalotablog.hu/a-moralis-dontes-es-a-kovetkezmeny/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. Heller Ágnes jelenjen meg a gimnáziumban negyedikén és énekelje velük a barackfát. Ha akkor se engedik be, nehéz lesz hihetőt hazudni, vagy kiderül, hogy a nemzeti összetartozás csak egy gagyi szólam a “mindenki birka” jegyében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Mezriczky Beáta
    Bocsánat, de itt Balatonalmádiról írunk, mert oda nem mehetett Heller Ágnes, aki “csak egy világhírű filozófus”, Balatonalmádi angol-magyar nyelvű gimnáziumában nem adhatott elő.
    Hogy Veszprémben igen – az nem egy mellékes dolog, de nem is erről van itt szó.
    Mi lenne a tévedésünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. *
    Teljes joggal emelt kifogást Igazgató Bácsi Néni Heller Ágnes ellen, hiszen ő “n e m . k ö z é p i s k o l á s . f o k o n ” merészeli ” t a n i – t a n i ” az etikát, a filozófiát és egyáltalán, az életet.
    *
    Az a fid SS spiné és iskola izgató, Hellernek a lába nyomdokába sem léphet. Húzza gyorsan össze magát, kidurran, mint a varangy önteltségében.
    Tegyük hozzá, hogy ott, a balatonalmádi villák proletárjai, valószínűleg ezt várják a “nagy-tekintélyű” kormánypárttól kapott “nagy-tekintélyű” direktina-tól…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. ‘70-s években üldözték Heller Ágnest.
    A rendszerváltáskor hazajött, aztán mostanában megpróbálták pénzügyi lejáratását és lassan az ellehetetlenítését is megkísérlik.
    Miért félnek a 84 éves Heller Ágnestől?
    Ez már a vég, ha egy erős kormány ilyen félős!
    Igaza van Borinak a videóüzenetében, hogy félnek! És féljenek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Heller Ágnes kiváló filozófus.
    Nem tetszik a hatalmon lévő narancsos elvtársaknak?
    Van ilyen.
    Érthető, mivel a NER-ben nem a gondolkodó a menő. Auguste Rodin ilyen nevezetű szobrának nincs is helye a Kossuth téren. A “bégetőknek” áll itt a világ.
    No meg a másik: az, hogy zsidó.
    Nagy marhaság ez az antiszemitizmus.
    Viszont, itt egy remek zsidó szám:
    http://www.youtube.com/watch?v=J7wJjQOWK68

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Csacsicska Tamás
    2013. május 31. péntek
    19:15
    ..és látom magam előtt, hogy jövőre minden reggel elvonulnak a diákok a képek előtt és önként köpködik azt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. @Philip Marlowe
    2013. június 1. szombat
    07:18

    Csak egy aprónak látszó észrevételt tennék, ha megengedi: azt hiszem, nem az emberek toleranciaküszöbe, hanem a terjeszkedő, immár az agytörzs mélységében is vezérlő szerephez jutó félelem teszi mindezt. Ha durvább fogalmazást is megengednék magamnak, akkor a sarokba szorított, élet-halál harcra kényszerített állatról kezdenék beszélni, hogy világossá tegyem, mivé lett a Zemberek sokasága Junta Hunniában. Ez, természetesen, semmi esetre sem lehet mentség a tétlenségre, vagy épp a tudósításban bemutatott, álszent szervilisségre, csak részben magyarázza a jelenséget, amelynek a lényegét, úgy hiszem, valóban jól látja. Azt is sejti, hogy valójában nem vár itt senki senkire, semmire, legfeljebb ezzel vigasztalja a háborgó lelkiismeretét (s már ez is a jobbak közé emeli), és lapít, hátha a hajótörés “szerencsés” túlélői közt evickélhet partra, ahol aztán folytathatja az immár közös navigálással (bizony!) hullámsírba vezetett, elsüllyedt hajó fedélzetén tanultak szerint az ostoba önostorozást, persze, mások: a túlélésében lehetséges és nélkülözhetetlen partnerei hátára suhintva a korbáccsal. Hacsak… Bocs, valami baj van a lejátszómmal, itt mindig elakad, és nem megy tovább a lemez. Új lejátszót, vagy új lemezt vegyek? Mindkettőt? S ha nincs elég zsé? Részletre, hitelben? :) Ajjaj! Ahhoz önbizalom is kéne! Olyat hol, s főleg hogyan szerezzek? ;) :D Ne szorongjon nagyon, ha nem tudja a válaszokat, ezek mind költői kérdések, amelyek engem is zavarba hoznak! :)
    Ami pedig a Zemberek tűréshatárnak vélt jellemzőjét illeti, hadd említsek egy meglehetősen valószínűtlen, képzelt példát: ha Orbán (=a kormány) holnap keresztülnyomna egy törvényt a parlamenten, amely szerint az azonos nemű emberek éppolyan jogi feltételekkel és jogkövetkezményekkel köthetnek házasságot, mint a másneműek, akkor még a KDNP is megtalálná az esti réteszabálás módját, mert, mint tudjuk: aki nem lép egyszerre… :D
    Így valahogy működik az, a mifelénk fenemód plasztikusan viselkedő tűrésküszöb. :) Megjegyzem, a példa több okból is valószínűtlen, ezek egyike, hogy Orbán sajnos nem hülye ember, ahhoz mindenesetre elég értelmes, hogy a hatalmi szövetséget ne tegye kockára egy ilyen, számára valójában jelentéktelen ügy miatt. :)

    No, de, hogy Heller Ágnest nem beengedni az almádi kölykök közé! Mer’ a szülők így, meg úgy! Persze! na, gyerünk, közgyomláljuk ki annak az almádi giminek virágoskertjét, legalább a bejárat közelében!
    Há’, mé’? Ráérünk, égyre többen, mög égyre jobban, nem? Hát, azé’, éppen ebbül még akár baj is löhet előbb-utóbb! Tudja, amikó’ má’ nem csak “cigánybűnözés” lösz itten, hanem általános, hogy éhön né vesszön, mög né fagyjon a család, ha má’ elmönni nem tud innen, mer’ a kutyának sé köll, vagy félnek tőle, mer’ komondor. Tudja, az a magyar fajta, csöndbe’ támadó, alamuszi juhász, vagy mi, nnna, amelyiktől a farkasok is eloldalognak, ha tudnak. ;) :D
    Vagy – hátha így, némi derűvel jobban tetszik – olyanok vagyunk a nagy indulatainkkal, mint a székely süvölvény meg az apja, akik ekéznek a határban. A kölyök a lovat vezeti, az öreg meg az eke mögött görnyed. Köves a talaj, ki-kifarol az eke, és, bizony, egyelgeti a kukoricát. Az öreg a kölyköt hibáztatja, szidja, mint a bokrot, de az végül összeszedi minden bátorságát, és védekezik:
    - Nem én vagyok a hibás, hanem maga!
    - Miii?! Hogy mersz te velem ellenkezni? Bezzeg, ha én annak idején visszabeszéltem volna az apámnak…!
    - Magának nem is lehetett édesapja! – vág vissza elkeseredetten a kölyök.
    - Nem-e?! Különb, mint neked!

    Hát… :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Hogyan lehet még ez az izé hmmmm , illető igazgató ? Sztrakjoljon mindenki. Diák és tanár is . sZORíTSáTOK SAROKBA A POLITIKáT !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Heller Ágnes válasza Kumin Ferencnek 2013. október 26. szombat

Budai Gyula ismét árnyékra vetődött 2012. május 24. csütörtök

Bezárják a Szinyei Merse Gimnáziumot is 2011. május 5. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos