Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Államformája magyaremberek 2013. április 11. csütörtök 20:49

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Államformája magyaremberek

Hiszik, nem hiszik, van ilyen államforma. Magyarország – a manapság dívó szóhasználat szerint – nem köztársaság, király nélküli királyság, hercegség, protektorátus, konföderáció, teokrácia, hanem így, egyszerűen, Magyarország. Bonyolultabban „magyar emberek”. E Magyarország Háztáji Gazdaság Állam egy Orbán nevű nemzetépítő kőművesmester (pártelnök, jópásztor, főkormányzó, munkafelügyelő) magánbirtoka, amelyen vendégül lát minket, s a vacsoránál „egy-egy szárnyat, combot” nyújt a párthíveknek. Elvben van a „magyar ember államnak” külügyminisztere, államtitkára, parlamentje, rendőrsége, pénzügyére és alkotmánya is. Valójában egy meghatározó akarat, szervező erő létezik benne. A nemzetet megtestesítő, két vagy talán már négyharmados felhatalmazással bíró Gazdakör. Minden más, ami szervezeti értelemben működik, már név szerint is nemzeti. Nemzeti a fejlesztés, az oktatás, az adóhivatal és az erőforrás.

Magyar Emberek Állam bizonyos értelemben köztársaság lenne, de ezen nem érdemes túl sokat szívózni, ez is csak a pávatánc része. „Mi magyarok”, sulykolja minden második mondatában a Brigadéros, mert a szokás, a hagyomány az állam fundamentuma. Minden, ami történik és történni fog, a nemzet lelkében, a sokat emlegetett „magyar valóságban” gyökerezik. Nem árt figyelembe venni ezt a 2010-es hangsúlyváltást. Az elmozdulást a demokráciától a „nemzet lelke” felé. A demokrácia, mint hivatkozási alap, lassan el is tűnik a közbeszédből. Hogy a Fidesz sosem szimpatizált a köztársasággal, kezdettől egyértelmű volt. A múltkor az aluljáróban bajuszos úr szegődött a nyomomba. Itt egy papír, írjam gyorsan alá, „álljak ki Magyarország mellett”. Valami rezsicsökkentésről volt szó. Ha nem vésem alá, elárultam jótevőmet és Magyar Ember Államot. Végül már minden pillanatban, a fürdőszobában, csók, borotválkozás, orrpiszkálás közben erősítem magamban a tudatot, amit a népszerű tévé-kvíz is erősen hangsúlyoz: „Magyarorszááág, szeretleeeek!” Az új állam vastörvénye, ami nincs az Alkotmányban rögzítve, mindent überel: a Simicska boldogulása. Ez mindent felülmúló nemzeti érdek. A Lajos fejlesztése nemzeti fejlesztés, minisztérium is szerveződött erre, a nemzeti fejlesztési, mert ahogy a Gazda fogalmaz, „kellenek a sikeres magyaremberek.” Magyarember Államból azért a köztársaság sem tűnt el teljesen. Politikai, lelki centrumában a Szentkorona áll, teste a kétharmados frakció. „Mi magyarok” ezt így szoktuk meg, ez az ízlésünk szerinti államforma. Mert „mi, magyarok” így, mi magyarok amúgy, mi magyarok elölről, vagy éppen hátulról szeretjük, ahogy pezsdül bennünk a vér. Hát így élünk Orbániában, mi alig-alig magyarok. Egy haldokló Respublika frusztrált gyermekei.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +52 ( 56 szavazatból)
Buják Attila: Államformája magyaremberek, 5.0 out of 5 based on 30 ratings

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. De vannak ám olyan magyarok is,akikről már cikkeket publikálnak neves orvosi szaklapokban. Ugyanis semmilyen magyarázatot nem találnak arra vonatkozólag,miként lehetséges az,hogy kizárólag magyar pácienseken végzett koponya C.T.vizsgálatok alkalmával,orbánc viktor, piros-fehér-zöld színekben játszó arcképmása jelenik meg a CT. készülék monitorján,háttérben egy villany,és gáz számlával. Sőt arról is hosszú tanulmányok jelentek meg,hogy magyarországi páciensek, jelentős számban, akár a mélykómából is visszahozhatóak,a kellő hangerővel lejátszott orbánc beszédekkel,ill. a hír, és tacho-tv bizonyos műsorainak bejátszásával. Ilyen ébresztések alkalmával ,az első mondatok :” A mér báncsák a magyart?”illetve a : “szeretünk viktor”. Általában a legtöbb páciensnek fogalma sem volt arról, hogy hol van, hogy hívják,férfi avagy nő,esetleg mindkettő,de a szeretünk viktor, minden esetben elhangzott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (41 szavazatból)
  2. Vicsi +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Megnézném azt a CT-t :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. “E Magyarország Háztáji Gazdaság Állam egy Orbán nevű nemzetépítő kőművesmester (pártelnök, jópásztor, főkormányzó, munkafelügyelő)”
    Ez olyan jó:))) Csányi, Demján, Széles benne a tszcsé elnökök. A karakter ránézésre illik. Főleg a Vidi páholyos képeken.Erről az Egészéges erotika c. film ugrott be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. Mi németek már utáljuk a ti magyarokat. Ingyenélő fajzat vagytok és a mi német pénzünkből akartok ingyellni. A mi német (európei) pénzünk nélkül a Magyarországotok már régen sivár puszta lenne, mert ami nálatok működik, az tulajdonképen minden német. Na és arról nem is beszélünk mi zsidók, hogy ti magyarok tehetségtelen rusta fajták vagytok, és irigyeltek bennünket, mert ti magyarok talán egy-két nóbel díjast tudtatok összehozni, a többi magyar nóbel díjast meg mi adtuk nektek, magyaroknak, és valahogy még a pénzt sem ti adtátok a kutatásaikhoz, hanem Amerikában érdemelték ki a tudásukkal. Mi európaiak már csak rööhögni tudunk a beképzeltségeteken, hogy ti mindent mindenkinél jobban tudtok, és mi kövessük apéldátokat.kTi magyarok állati büszkék vagytok a namzeti dicsőségetekre, de ilyen dicsőségtek utoljára akkor volt, amikor még tudtatok hátrafelé nyilazni, és nyereg alatt puhítottátok a húst. E dicsőségetek fényében végigraboltátok Európát. Azóta aztán mindenki megvert benneteket, tattár, török, német, orosz. Ennyi a ti dicsőségetek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  5. Na ja. Amikor a tatárok jöttek,az tényleg tragikus volt,véres,szörnyű,stb. De ha eleink tettek olyasmiket mint a tatárok,na az mi volt? Hát azt mifelénk úgy hívják: A kalandozások kora,ugye milyen romantikus elnevezés? Vót a véres tatárdúlás,meg oszt vót a kalandozások kora,ne tessenek összekeverni! Mi mások vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Akkor most Ork ban kalandozasok korabeli reinkarnacio?????A het vezir valamelyike????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Szerencsetlensegemre 1. Magyar vagyok (Magyar ember)
    Szerencsere : 2. egyre kevesebb kozom van Magyarorszaghoz.

    Vagyis vagyunk sokan olyan Magyarok (mitol magyar ? szulok, szuletesi hely, anyanyekv..), akik mar nem reszei a Magyar rendszernek.

    Lehet meg eveket elvesztegetni az eletunkbol de nenm egyszerubb most azonnal valtani. A kovetkezo kormany lehet hogy kicsit jobb lesz, de az elet lehet e jobb MO-n ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. “Magyarország Háztáji Gazdaság Állam egy Orbán nevű nemzetépítő kőművesmester (pártelnök, jópásztor, főkormányzó, munkafelügyelő) magánbirtoka, amelyen vendégül lát minket, s a vacsoránál”
    .
    Jó, akkor lépjünk egy lépéssel előre, merthogy igen tetszik nekem ez az írás, (őszintén mondom, nem szarkazmus) és rántsuk le a leplet a bűvésztrükkről.
    .
    Én nem tudom ez hogyan van nálam, de nem szeretek nézni bűvészmutatványokat, mert nemcsak, hogy azonnal átlátok a trükkön, de amikor elkezdi nagyjából már tudom, mi lesz a vége. Nem tudom miért, de így születtem ilyen vagyok kisgyerekkorom óta. David Copperfieldnek vannak a legócskább trükkjei mint például az eltüntetett szabadságszobor, vagy amikor átmegy a kínai nagyfalon. Kiköpött Orbán, nemde, ő is eltüntette a szabadságszobrot, a magyar szabadságot.
    .
    Copperfield egyszerűen csinálta, megvárta az éjszakát, sötétben leültette a közönséget egy nézőtérnek kiképzett pódiumra, két oszlop között nézték a kivilágított szabadságszobrot, aztán Copperfield függönyt eresztet le amely eltakarta azt, kicsit hülyéskedett szerepelt, felhúzta a függönyt és a valós hatalmas kivilágított szabadságszobor eltűnt az éjszakában. Megint leeresztette, megint marháskodott pár percig, felhúzta a függönyt és a szobor visszament. A hálás közönség olyannyira értékelte előadói művészetét, és utána annyi képtelenséget találgatott, hogy hogyan csinálhatta, hogy észre sem vette a valóságot, hogy a stáb Copperfield marháskodása alatt finoman, 180 fokkal elfordította a pódiumukat. A kínai nagyfalon való átmenetelését már le sem írom annyira primitív trükk volt.
    .
    Na nem ugyanezt teszi Orbán? Olyan primitív trükkökkel eteti a borzongásra, gyűlölködésre, és elégtételre vágyó csodaváró népet, hogy már azt sem veszik észre mi történik velük. De meddig tud egy pancser bűvészkedni? Amíg valaki el nem mondja, hogy mi történik a háttérben, le nem rántja a leplet a titokról. Ki tudja ezt megtenni, ki képes rá, és ki akarja? Ja, és ki akarja meghallgatni? Vagy a hálás közönség felszisszen, hogy “jaj, ne mond el akkor megölöd a poént és már nem tudjuk élvezni a mutatványt”? Huhh, szomorú egy történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Eagle:
    Ezek a bűvésztrükkök azért olyan hatásosak, mert mindig van elég “néző”, aki elhiszi, igényli sőt kiköveteli, hogy becsapják és megvezessék. A “bűvész” csak teszi a dolgát. Illúziót ad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Nincs itt semmi különleges. Ebben az országban volt már tenger nélküli lovastengerész is :) Üzentünk már hadat a világ legnagyobb országainak is. Meg is lett az eredmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Hiába no!
    Viktoriánus korszakot élünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Tessék csak gyorsan bajuszt növeszteni !
    Én szóltam !
    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. A működésük nagyon hasonlít, egy általuk el nem ismert egyházéhoz. (azt is utálom)
    Állandóan szervezkednek, saját hadseregeket alakítanak, belépésre buzdítanak, felvonultatnak, aláíratnak, miközben folyamatosan agyatmosnak. Ha beléptél, kilépésed szinte lehetetlen.
    Tovább is van, mondjam még?
    .

    Valamint egy az istenük Orbán Viktor.
    Bibliájuk az alaptörvény.
    Egyházuk minden állami intézmény. (lassan más nem is lesz.
    És rengeteg bíborosuk van, jó pénzért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  14. xxxxx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. A szerzöt csak annyival javitanam ki ,nagyon-nagyon magyarok orszaga
    ez az orszag.Egyszerü magyar nincs .Vagy libsi,komcsi, hazaarulo ,idegen-
    erdeket kiszolgalo arulo, vagy nagyon-nagyon magyar zember ,a mi kutyank
    macskaja.,aki mindent a legjobban tud ,mindig igaza van ,egyszoval melto
    a szeretett vezer seggnyalasara ,hajra nagyon-nagyon magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Nyalhat a sok viktoriánus,
    Ragyog a Nagy Viktori Ánus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. Eagle
    Mit kell itt holmi aláírással szarakodni. A múltkor én is aláírtam. Fő a bizalom!!!!!!
    .
    Dr Vaszil Vaszilievics Vaszilov, cim: Szaratov New York strasse 3612. 125/12 stb.
    .
    Jól megköszönték majd utána összesúgtak. Nézd már az USÁBAN is van Szaratov?
    Mondja a másik: nem jól olvasod Szaratovban van New York utca. Gondoltam.
    Milyen érdemes volt aláírni, legalább azon is vitatkozhatnak, hogy az USÁBAN,
    vagy Oroszországban szeretnék 10%-os rezsi csökkentést kérni.
    Valószínűleg el tudják intézni.
    .
    Kell ez az aláírás valamire? Kérnek személyi igazolványt is? Ellenőrzi valaki?
    BIZONYÍTANAK VALAMIT AZ ILYEN ZAKLATÁSOK?
    Sok hülye még a személyi számát is beírta! (listázás?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Eddig igen sokat írtunk a magyaremberek választási készülődéseiről.
    Volt már itt 99,9% is. Akkor még nem választhattak a TITKOS MAGYAREMBEREK.
    .
    Sajnos eddig még nem olvastam, hogy minek kell csupa fideSSesekből összeállítani a választás eredményeit összesítő szerveket:
    Na miért:
    VIGYÁZNI KELL ARRA IS NEHOGY 100%-NÁL TÖBB SZAVAZAT LEGYEN.
    Mivel lehetne ezt biztosítani?
    .
    NE HÜLYÜLJ MÁR!
    KI TUDJA MENNYI LESZ AKKOR A 100%?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Hét én már legalább 2 hete nagyon aggódtam azon, hogy remélem a kormány nem feledékeny. Mert, ha kb. 15 millióan vagyunk, (de ezt sem lehet tudni, mert szupertitkos információ a népszámlálás eredménye), szóval nagyon ciki lenne a választások napján, ha kiderülne, hogy szavaztunk 21 millióan. Kb. Vagy ki tudja?
    Amúgy azt hiszem a Hvg pereskedik az ügyben, hogy mondják meg, mennyi kettős állampolgár született 2010 óta. De egyenlőre azt mondták, hogy az állampolgárok védelme érdekében ez titkos.
    Nem értem miért kell “engem védeni”… és ennyire…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Amin már nem tudom, hogy röhögjek, vagy sírjak.
    http://facepress.hu/hirek/a-hazassag-erositi-a-ferfi-no-kapcsolatot-201304101344
    De ha hozzáveszem, az alap-törvény-könyvnek csúfolt cserélhető lapokból álló spirálfüzet meghatározását, hogy az élet a fogantatástól kezdődik, és volt olyan, hogy abortusztilalom, és a fogamzásgátló tabletta hiánycikk is lehet akkor már annyira nincs is kedvem röhögni.
    .
    Nem magyar elmehet, mélymagyar szaporodj.
    Majd a parlamentben a férfiak eldöntik, hogy mit és hogyan a nőknek!
    De legelőször is KUSS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos