Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vágják a fákat a budapesti Kossuth téren 2013. április 19. péntek 11:10 Forrás: AN

 • Hozzászólások(44)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Vágják a fákat a budapesti Kossuth téren

Budapest – A kép, amint az a táblák felirataiból is látszik, nem ma készült. Ma ugyanis a Kossuth téren kellett volna tiltakozni. Illés Zoltánnak, és mindenki másnak, aki számára nem csak szóban fontos a környezet védelme.

De ezúttal senki nem láncolta magát a kivágandó fákhoz. Illés Zoltán, aki ma már a környezet védelméért felelős államtitkár, ebben a pozíciójában már nem „bohóckodhat”. És az egykori Védegyletből kinőtt LMP sem tett semmit a Kossuth téri fák kivágása ellen. Pontosabban: utóbbiak tiltakoztak valamelyest. Szóban. Mert ma ez a divat Magyarországon.

Évekkel ezelőtt, amikor még mások voltak kormányon, csak a saját testükön keresztül engedték volna dolgozni a favágókat. És rendőrterrort kiáltottak, amint az ilyen esetekben illik.

Illés Zoltán, aki most már államtitkár, hallgat, Nem szólal meg a Fidesz sem, mely párt prominensei egyébként évekkel ezelőtt már négy-öt fa kivágásának megakadályozásáért is fellármázták a fél világot.

Most „csak” egy több évtizedes, amúgy egészséges hársfasor elpusztításáról van szó. Ezeket vágják ki Orbánék láncfűrészei, hogy a Kossuth tér visszakaphassa 1944-es arculatát. Mert úgy látszik, a kormány közelében is vannak olyanok, akik a vészkorszakra – 1944-et így szokás nevezni a magyar történelemben – nosztalgiával gondolnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 27 szavazatból)
Vágják a fákat a budapesti Kossuth téren, 5.0 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:

 • Hozzászólások(44)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

 1. fák sem kellenek, csak oligarcha puszta a tér közepére, a többi mehet a román tesóknak kp-ben

  http://nertars.blog.hu/2013/04/18/egymillio_euro_tokeseknek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_04_19&utm_campaign=index

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +17 (17 szavazatból)
 2. máté, máté…

  hol van ilyenkor mr. kocsis, a nagy környezetvédő ?

  http://www.fapuma.hu/terezapu/kepes_ifi/web_archiv/2318/csendes_tavasz.htm

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (13 szavazatból)
 3. Amikor a “piszok komcsik” mélygarázsépítés miatt ki akartak vágni néhány fát a Budapest, VI. kerületi Nagymező utcában, micsoda felzúdulás volt. Több napig őrjöngve üvöltöztek kígyót, békát a magukat “polgárinak”, és “civilnek” nevező felheccelt emberek. Ja, hogy történetesen az akkori polgármester, aki azóta elhunyt, éppen szoci volt. Most egy árva hangot nem hallunk, pedig valamivel nagyobb volumenű a rombolás. Ezzel a fakivágással a környezeti károk okozása mellett az a nagy baj, ha valami véletlen folytán 2014-ben az ellenzék megnyeri a választásokat, idővel az elfuserált törvényeket meg lehet változtatni, de az elpusztított régi fákat senki nem tudja fák pótolni.

  Most itt szándékoltan nem szólok a fákon fészkelő madarakban, és az éppen ebben az időpontban az első alkalommal kirepülő madárfiókákban végzett pusztításról. De az is megérne egy “misét” azzal együtt, hogy mitől környezetvédő az a senkiházi Illés Zoltán, aki párthűségből kussol, ezzel asszisztálva a politikai érdekekből végrehajtott, már – már háborús viszonyokat idéző rombolás láttán.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +36 (36 szavazatból)
 4. A pusztítás ugye a tér 44-es képének visszahozásáért folyik? Nem ártana konkrétan a hónapot is megjelölni, különben rakhatják a homokzsákokat, felállíthatják Vecsés határában a Sztálin-orgonákat, és esetleg meg kell kérni néhány amerikai B-52-es, vagy angol Liberator bombázót, hogy időnként körözzenek a tér fölött az autentikus hatás kedvéért. Vagy az csak ezután következik?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (30 szavazatból)
 5. Nem a fákat kellene kivágni, hanem azokat a döntéshozókat akik döntöttek a fák kívágásáról, ha parlamenti képviselő a képviselőségből, ha közszolga abból de úgy, de úgy, hogy élete végéig megemlegesse. Mit képzelnek ezek a szarjankók magukról? amit ültettek azt kivághatják, kivágásáról dönthetnek. FELJELENTENI, MEGHURCOLNI, a dilettánsokat, hogy nem fáj a szívük.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +30 (30 szavazatból)
 6. Azon csodálkozom, hogy az itt lakók nem tiltakoznak! Már mindenki meghülyült?
  Mert, hogy Illés Zoltán kussol, nem újdonság. A júdáspénz kapja rendesen.
  Ezek úgy állnak a dolgokhoz, mintha a Forum Romanum-ot építenék a jövő generációjának, pedig csak mementó lesz nekünk magyaroknak egy határtalan szégyenérzettel.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (21 szavazatból)
 7. Az ilyen esetek is világosan mutatják, hogy nincs ellenzék, csak “ellenzék” van.
  Egy igazi ellenzék elszántan, összehangoltan és következetesen lépne fel. Mivel nincs, Orbán megpróbál valamit, aztán ha felzúdulás van (többnyire nincs), akkor kicsit vár és újra megpróbálja. Másodjára már nem lesz ugatás.
  Így működik az egyszerhasználatos “ellenzék”.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (19 szavazatból)
 8. Ezek a szó szoros értelmében az oxygént is elveszik az emberektől. Az Illés együttes száma jut erről az eszembe… Ne vágj ki minden fát..
  Van aki fát ültet, van aki fát vág. Az erdőben az rendben is van, ha legálisan csinálják, de egy városban egészséges fákat kivágatni, na az maga a gonoszság.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (22 szavazatból)
 9. Ki a francnak kell az 1944-es tér ?
  Ezt nem kérdezte a diktátor a “népétől” az ostoba leveleiben.
  Neki nem volt elég akkora iroda sem az országházban,mint az elődeinek !!
  Ez az egész pénzkidobás csak arra jó,hogy a választás előtti tüntetéseket magakadályozza.
  Lehet,hogy Orbán nem cigány,de hogy aljasul cigánykodik,az biztos.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 10. Kedves Giap, mi a véleménye?
  Miről kedves Gonosz elvtárs?
  Hát erről a favágásról?
  Ja, erre gondol? Mit kíván? Megoldjam? Megoldjuk.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 11. Még a kettős mércét is kettős mércével mérik!
  Ha ellenük irányul valami az kettős mérce, ha ők tesznek valamit , akkor nincs olyan hogy kettős mérce.
  Ők tiltakozhatnak, az szabad, mert a nemzeti fák nem lehetnek ellenzékben.
  Na de ezek liberális fák voltak, kivághatóak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 12. Hja kérem, “ha ők csinálják, akkor… ha mi csináljuk, akkor…” – a klasszikus receptnél nincs jobb a néphülyítésre.
  Maguk az értékek (természeti vagy artifaktuális) le vannak…
  A kapzsiság, a pofátlanság és a hülyeség viszont “örvendetesen” stabil lábakon állnak…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 13. Olyan sivárrá teszik a Kossuth teret, mint az egész országot. Hallgat mindenki…Az őrök meg akik vannak bőven,őrzik a hallgatást. Így kell ezt!
  Nincsenek még eléggé elszemtelenedve…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +18 (18 szavazatból)
 14. Szerintem valamit keresnek amit 2006-ban eldugtak a téren csak olyan piások voltak hogy már nem emlékeznek hova, valami kompromittáló orbáncról, hát ezért ilyen fontos feltúrni mindent :(
  Ja meg a zemberek is ezt akarják, biztos a rezsicsökkentős papíron volt apróbetűvel !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Köszönjük ellenzék jól dolgoztok, mehettek kapálni idétlenek!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 15. Náluk, a szomszéd 4 emeletes házon egyszer csak megjelent egy hatalmas állványzat… Majd hamarosan egy, a ház homlokzatával azonos méretű, úgy 2000 m2-es óriás molinó, Illés Zoltán hatalmas fényképével, hátterében a FidSS által oly sokat támadott, ám tagadhattlanul Demszky büszkeségét hirdető Combinó villamossal. A választások idején – mert ez akkor történt – mégiscsak jóljött nekik “egy kis magunknak tulajdonított és kisajátított dicsőség”…Nem számít, a súlyos városkép rontás sem, Illés igazán nem a zöld eszme, hanem a pofátlan plagizálás egyik jelképes alakja.
  És még egy kis csemege az ügyhöz. A társasházra eröltetett komoly, masszív vas állványzat, mintegy másfél évig ott éktelenkedett a belváros egyik fekventált környékén úgy, hogy a házon egy árva karcolást nem ejtettek se építők, sem pedig bontók, majd lebontották, mintha ott sem lett volna… Hát, többek közt Ilyesmiben is közreműködik ez a “zöldséges” mesemondó, Illés Zoltán…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +14 (14 szavazatból)
 16. “Magyarország megújul ” – és ebből a Kossuth tér sem maradhat ki.
  Vandál barmok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (22 szavazatból)
 17. Illés Zoltánt hagyjuk, ismereteim szerint csak egy menekült. érdekes viszont, hogy amikor a Margit-szigeten rendezték az úszó EB-t, milyen sikongás volt a fidesz és megfizetett helótai által sokkal kevesebb fa kivágása vagy újra ültetése miatt. Most hol vannak az úszó EB megnyitása alatt mocskos módon tüntető ganajtúrók, vagy ennek a rezsimnek mindent szabad? Hölgyeim és Uraim! Ez nem ország. Ez valami egészen más. Nem tudom mi, de Ady Endre ír valami támaszkodót:
  Te álmos, szegény Magyarország,
  Vajjon vagy-e és mi vagyunk?
  Vajjon lehet-e jobbra várni
  Szemünk és lekünk fáj bele
  Vajjon felébred valahára e szolganépek Bábele?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +20 (20 szavazatból)
 18. Ezek mindent tönkretesznek. Mi meg hagyjuk.
  E szerint a cikk szerint végre megmozdulnak az ellenzékben.
  Bár a fákról lemaradtak… és nem minden rózsás.
  De én bízom benne.
  http://fn.hir24.hu/itthon/2013/04/19/bajnai-fricska-orbannak/

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 19. Na de kérem, hát ez a hársfasor igazi komcsi alkotás!!!
  :) :((((((((((((((

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 20. Elmentem megnézni. Hát, mit ne mondjak? Ezek, a nagynemzeti idióták teljes vandalizmust hajtottak végre a Kossuth téren. Még hogy beteg fák? Beteg ezeknek az agyuk, de az nagyon!
  Javasolnám, hogy alakítsanak ki ezen a szent helyen egy karámmal körbekerített óriási disznóólat, a traktoros főszervező hozasson fel többszáz disznót, hogy a ganajtúró testileg és lelkileg otthonosan érezhesse magát!
  Szégyelje mind magát!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (16 szavazatból)
 21. Na jó, ezt is elviccelitek. Ilyenek vagytok.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 22. Nahát! Sohasem hittem volna, hogy a Kossuth térből Hortobágyi Pusztát
  akarnak alkotni!
  Csak azt tudnám minek az “eredeti állapotára” hasonlít az említett tér az
  újonnan ültetett csenevész vesszőkkel.
  .
  Kis fácskám, mi leszel, ha nagy leszel?
  Ne akadékoskodjon már, én igen is a Tisza szobron túlnövő fa leszek.
  .
  Na ez semmiképpen nem fog hasonlítani a Hortobágyra, hiszen itt
  a déli szélén már fásítanak. Vagy a fizeSS egy újabb ezredfordulót
  is akar létrehozni. De Tisza még élt akkor, hol volt még akkor a szobra?
  .
  Ahogy a fényképen is látszik, vizsgázik Illés Zoltán!
  Tárgy: Környezetvédelmi Ismeretek.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 23. Csacsicska Tamás

  Kövér retteg. Minden fától… amire felkerülhet a kötele.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (19 szavazatból)
 24. Csacsicska Tamás! Megelőztél! Való igaz, az egész fitymass bagázsnak elég lett volna a hely a fákon.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 25. Illés Zoltán képes volt azt mondani az egyik híradóban, hogy amikor a parlamentet építették nem voltak ott azok a fák, ezért ki lehet vágni azokat.
  A parlament építésekor!! Megáll az ész, és ennek az embernek nem sül le a képéről az a vastag bőr!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (15 szavazatból)
 26. Tiltakozzanak a fàk, ha nem tetszik nekik valami !
  :(

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 27. hangyácska
  2013. április 19. péntek 19:45
  tetszik a gondolatmenet.
  Mielőtt valaki megszületett. nem volt, és ezért?..
  Nem folytatom, mindenki gondol, mire gondol.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 28. Kinek akarnak ezek még megfelelni? A Jobbik kiröhögi őket. A vitéz nagybányai meg majd ha lenéz az égből, hülye hungarista vagy primitív nyilas ötletnek tartja az egész marhaságot.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 29. Szenzor,

  Illés Zoltán egyszerűen nem tudta, hogy mit mondjon, valami olyan sületlenséget hordott össze, hogy az elképesztő.
  Először arról beszélt, hogy korábban nem voltak fák és az eredeti állapot visszaállítása a cél – eddig a 44-es állapotról volt szó – majd azt bizonygatta, hogy pótolják majd a kivágott fákat, részben itt, részben más kerületekben.

  Vajon melyik fideszes kandallójában végzik majd ezek a szerencsétlen fák?

  Az ég legyen tivéletek,
  Kossuth téri fák. (bocsánat Kosztolányi)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 30. Gyilkosok! Most a fákat. aztán az állatokat és végül az embereket……..
  Primitív vidéki tahók: Rogán-Illés-Wachsler, kívánom mindegyiknek hogy sírja felett soha ne legyen egy árnyékot adó fa.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 31. Délután hallottam, hogy a Kossuth tér a jövőben A Nemzet Főtere lesz.
  Az ész megáll és ácsorog.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (10 szavazatból)
 32. Babits Mihaly: Becsuletesen gondolkozni kotelesseg,de keves.Idoben kell gondolkozni!!!!!!! Hol vannak a becsuletesen gondolkozok ilyenkor????Vagy mar az egesz orszag agya lopisi ????

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 33. Na-Ki ! Nem akarnak ezek megfelelni senkinek!!!! Az elet.halal urainak hiszik magukat. Azok is!!!! Hagynak oregasszonyt megfagyni akinek nem tellt a telen tuzelore mert vagy eszik vagy melegedik.Gyerekek eheznek emberek szegenyednek cask ok elnek jobban naprol napra.Sotetsegbe viszik az orszagot

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 34. Már a fákat is lecserélik. Biztosan nem voltak kellően nemzetiek és balra is hajlottak ágaik.
  A környezetvédők bénaságából viszont itt is az látszik, hogy a fülkeforragalmárok a korain”liberalizmusuk” elhagyása óta, módszeresen mindent átpolitizáltal. A köz ügyeit felületesen szemlélők pedig ebből azt látják, hogy az ország dolgai miatt csak ők aggódnak és csak ők képesek tenni. Ugyanis jogosan feltehető kérdés, hogy hol van most, és ki a baloldali környezetvédő, hol vannak és mit csinálnak a ballibárilis kormányok volt környezetvédelmi miniszterei, államtitkárai, s ha léteztek egyáltalán, az ő aktivistáik?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +8 (8 szavazatból)
 35. A Kossuth téri fák kivágását biztonsági okokból rendelte el a Vezér. Csavaros kalkulációjával biztosítani akarja a FideSS Székház védelmét, nehogy a józanul gondolkodó ellenzék benyomuljon a Székházba és a megkergült vezérkarra húzzanak kényszerzubbonyt.
  .
  Köztudomású, hogy a röfögő horda a felgyorsult degeneratív mutációjuk miatt újra vissza akar menni a fákra. Emberek! Ne hagyjátok a fákat kivágni! A földön komoly problémát okoznak a zemberek a fasizálódó hazánkban.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 36. Kedves talalom,
  B–52 Stratofortress bombázók nem voltak Magyarországon, már csak azért sem, mert 1955-ben álltak hadrendbe. Országunkat B–17 Flying Fortress, és B-24 Liberator – mindkettő amerikai – bombázók szórták. Amerikaiakon kívül még szovjetek bombáztak. Ez csak a történelmi hitelesség kedvéért.
  .
  A Kossuth tér 1944-es állapotát viszont teljesen jogosan kérdőjelezed meg. Kellenek a Parlament körül felállított légvédelmi ütegek is?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 37. Báthory Ödönke

  A Nemzet Főtere lesz! Nyilván itt lesz még a Nemzet Díszburkolata és a Nemezt Gyepje is. Előtte a Nemzet Villamosmegállója, északi részén a Nemzet Mélygarázsa. Lehet, hogy jövőre újra kéne nyomatni az 1944-es naptárakat? Hátha az lesz érvényben.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (6 szavazatból)
 38. Kedves Tibor! Köszönöm a pontosítást, tényleg nem vagyok ennyire járatos a légierődök történetében. De az Enola Gray (amelyik az atombombát dobta Hirosimára), az nem B-52-es volt?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 39. a fideSSnyikek mindenhol ezt művelik…

  http://nol.hu/belfold/20130219-tiborczra_panaszkodnak

  Az új földesuraknak mindent szabad?

  Minden jel arra mutat, hogy engedély nélkül vágat fát más erdejében, természetvédelmi területen Orbán Ráhel barátjának családja.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 40. talalom,

  Enola Gay B-29 és Little Boy volt a kedves kis bomba neve

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 41. talalom,
  Mire visszakeveredtem ide, már zorka válaszolt. Enola Gay a repülőszemélyzet által adott neve a B–29 Superfortress nehézbombázónak. Ez volt az amerikaiak utolsó hadrendbeállított 4 légcsavaros nehézbombázója. Ezt már a B–52 Stratofortress követte, amely 8 db sugárhajtóművel volt szerelve.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 42. *
  Tegnap már be is jelentették, hogy mostantól a Kossuth teret ” a Nemzet Központi Tere” néven nevezik.
  *
  Figyeljétek meg, hogy hamarosan milyen sorsra jut a Liszt Ferenc-téri Ady szobor.
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 43. Na-Ki ! [21,25]
  *
  Ne akard enyhíteni és bagatellizálni ezt a valójában TRAGIKUS helyzetet !
  Az “a vitéz nagybányai, ha lenézne az égből” – ahogyan ezt jópofáskodva itt előadod – egyáltalán nem röhögne rajtuk sőt, inkább a tenyerét dörzsölgetve, már a Kossuth szobor kivágását követelné, mert mit is keres egy liberális szobra a nemzet főterén ?! Dörögné. Különben is, mostantól már nem is Kossuth tér – bibibííííí…. – A kommunista József Attiláról már nem is beszélve !
  *
  Hol van ilyenkor “az ellenzék”, aki legalább a tér átnevezése miatt megszólalhatna !!!??? Jaaaaaaaa, hogy az meg a megérdemelt heti pihenőnapját fogyasztja, valahol a telkén… Persze, hát ők is csak munkavállalók. Hisz hétvégén az irodaházuk is zárva…
  MSZP-sek, nem kéne mondjuk az ügyelet fogalmát ismét feltalálni ? …Hogy mégis legyen, aki ilyenkor legalább hivatalból üvöltsön !!!??? (Legfeljebb ő majd kap ügyeleti, vagy túlóra pótlékot… Ugye milyen bonyolult…)
  - Azért a mentségükül annyit mégis felhoznék, hogy nem véletlenül teszi az
  [ezentúl csak simán így:] SS** az ilyen és az ehhez hasonló – közvélemény robbantó – bejelentéseit a hétvégére…
  Ki van ez ügyesen találva, kérömszépen…
  *
  És kérem (!), hogy ne mondja senki, hogy “fasizálódó”… – Fasiszta !!!
  *
  *
  *
  ** SS = Sutzstafel = Sunyi Suttyók

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 44. KORDON BLUED
  2013. április 21. vasárnap
  07:19
  „Figyeljétek meg, hogy hamarosan milyen sorsra jut a Liszt Ferenc-téri Ady szobor.”
  .
  Nem meglepő, amit írtál. Véleményedet megerősítem Ady saját levelével. Figyeljétek a dátumát és az aktuális tartalmát.
  .
  ADY DÖBBENETES GONDOLATAI 111 ÉVVEL EZELŐTT :
  .
  “Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra. Látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor. Látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.
  .
  Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
  .
  Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!”
  .
  Ady Endre
  Nagyváradi Napló – 1902. január 31.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos