Ronai and Ronai
AMERIKAI

Osztrák könyv a fasizálódó Magyarországról 2013. április 6. szombat 14:50 Forrás: MTI

 • Hozzászólások(58)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Osztrák könyv a fasizálódó Magyarországról

Bécs, Budapest – A Die Presse című konzervatív osztrák napilap magyarországi autoriter tendenciákról írt egy könyvismertető kapcsán.

A konzervatív lap a “Nyíllal, kereszttel és koronával” című, a münsteri Unrast kiadónál megjelent kötetet ismerteti. Alig valaki akad – írta a cikk szerzője, Stephan Grigat -, aki kétségbe vonná a veszélyeket, amelyeket a német neonácik és a “német-népi diákegyletek által dominált” Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) rejt magában. Egy “klasszikus értelemben vett, többségképes, autoriter-népies mobilizálás” lehetőségét mégis sokkal inkább egy olyan országban kell keresni Griger szerint, mint Magyarország.

Összehasonlító országtanulmányokban az idegenellenesség és klasszikus antiszemitizmus terén “rendszeresen vezető helyen állnak” a magyarok – írta. Példaként említett egy adatot, amely szerint a lakosság 62 százaléka véli úgy, hogy a romák “bűnözésre hajlamosak”. A cikkíró megállapítása szerint a Fidesz “a még ellenzékben lévő, nyíltan antiszemita és rasszista Jobbikkal szembeni sietős engedelmességgel hajtja végre a társadalom autoriter átalakítását, hogy azt még az FPÖ is megirigyelhetné”.

A kötet szerzői, Andreas Koob és Holger Marcks újságírók, valamint Marsovszky Magdolna kultúrakutató egyrészt állampolitikai szinten a totalitarizmus vádját túlzónak tartják, mert úgy találják, hogy jelentősen korlátozottan, de továbbra is léteznek a demokratikus és jogállami szabályok, a társadalmi folyamatokat tekintve ugyanakkor “fasizálódásról” írnak – állt a könyvismertetőben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (27 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 37 szavazatból)
Osztrák könyv a fasizálódó Magyarországról, 4.4 out of 5 based on 27 ratings

Címkék:

 • Hozzászólások(58)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

 1. Serenic
  2013. április 6. szombat
  22:50
  “Az ellensegkepeket azok gyartjak, akik pl. ilyen kepeket mellekelnek hozza.”
  Förtelmes a logikád! Miért hiszed azt hogy itt gyártanak ilyen képeket,
  hiszen a képen lévők azért fényképezkedtek, hogy mutogassák magukat
  másoknak. Nem hinném, hogy álarcos bálra készülnek.
  Mond – szerinted – miért nem Lenin, Sztálin, vagy Rákosit utánozzák Hitler helyett?
  .
  Szerinted, ha nincs kép ők sincsenek? Vagy talán te is oda tartozol kép nélkül?
  .
  Rossz az aki olyan rosszat mutat be – nem csak gondol -, amit már a képen
  láthatók elkezdtek? Amikor Hitler még “csak” őrvezetőként viselt ilyen bajuszt,
  róla sem gondolták, hogy 50 millió halott lesz a vége! Nem csak azért utánozzák,
  mert tetszik nekik a volt fűrer ábrázata.
  A BAJUSZ UGYANIS OLYAN MAGYAR KARAKTER, AMI GÉPEDRŐL HIÁNYZIK!
  Nem gondolom, hogy csak a szövegszerkesztőddel van probléma, mert ha ilyen
  nyelven akarsz ennyire bírálgatni, könnyen hozzájuthatnál egy
  OpenOffice Portable v3.10 (magyar) változathoz csak le kellene töltened.
  Mivel hordozható nem is kellene attól tartanod, hogy
  meglátják a környezetedben milyen nemzethez tartozol. Nem szégyen az!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 2. A fotón látható Hitler bajuszú mélymagyar idióta és az alvilági gyilkos, náci söpredék deformált, szederjes képű vigyorgó pofája a jelenlegi magyarországi politika tömör esszenciáját tükrözi.
  Szeretettel ajánlom a józanul, reálisan gondolkodó AN olvasóinak –szellemi igényük megerősítésére –, Konrád György Kossuth és Herder-díjas ró 80 éves születésnapján készült riportot:
  http://www.youtube.com/watch?v=DLwWmJRhe6U&feature=player_embedded
  Feltétlenül nézzétek meg!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (5 szavazatból)
 3. Mi nem gyartunk ellensegkepeket,azt az “ellenseg” gyartja sajat maga…
  En annyira utalom mar hogy mindenki hulyenek nez!Hulyenek neznek a fasisztak,hulyenek neznek a nacik es hulyenek nez az entellektuel baloldal is!Konyorgom!Nem kell ahhoz agysebesznek lenni hogy az ember ertse es erezze mi folyik ma hazankban…Nagyon kivancsi voltam erre a konyvre(elismeresem,nem kis munka egy ilyet megirni)de ez a komment nem kellett volna ide,mert igy hitelet vesztette(szamomra).(Felteszem,ha valoban a konyv egyik irojanak a velemenyet olvashattuk!)Ezek a pofak itt a kepen,realis szemelyek,realis meggyozodessel egy irrealis orszagban..A fb.-on lassan magam leszek a magam ismerose,mert nem gyozom olvasgatni ezt a sok tudomanytalan,hazug szarsagot amivel nap mint nap teleszorjak ezek az ellensegkepek a fb. falam!Mar nem allok le senkivel vitazni,mert egy nacit meggyozni,gondolkodasat realis mederbe terelni,kb. annyit tesz,mint egy majomnak magyarazni az algebrat!Igy tehat csak egy megoldas marad,torlom oket mig el nem fogynak…Meg egy utolso megjegyzes!Ha engem egy magyar toltott kaposztaval vendegel meg,akkor felismerem a toltott kaposztat,mert korabban mar lattam olyat,kostoltam az izet,tehat fel tudom ismerni hogy az a toltott kaposzta es nem a rantott cukkini!En vagyok ra az ekes bizonyitek hogy Magyarorszag fasizalodik…Eddig egy nyugodt,bekes ember voltam,de most ahogy naprol napra novekszik a fasisztak es a nacik letszama,az eddig bennem latensen szunnyado partizan kezd kitorni!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 4. Bayer Zsolt: Söpredék.
  (Ez nem rossz állítás. Kár, hogy címnek látszik.)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 5. .
  .
  Izzi!
  -Helyettem is szólottál: 5 ********************************************** >>>…
  .

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 6. Mindenesetre ezzel a fejjel nem lehet egyszerű csajozni. :D

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 7. Sokkal pontosabb fasizmus helyett neonácizmust emlegetni. Azért neo, mert nem legyilkolja az ellenfeleit, mint Hitler,hanem csak emberileg, idegileg, pozicionálisan teszi őket tönkre, emellett törvényesíti a rablást, és az alapvető emberi jogok sárba tiprását.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (2 szavazatból)
 8. A fasizmust Mussolini teremtette, nácizmust Hitler. Sok a közös vonásuk (diktatúra, etatizmus, totalitarizus), de nagyon sok különbség. A holokauszt a nácizmushoz kötődik.
  Ne mossuk össze a kettőt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos