Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kevesebbet eszünk, ritkábban tankolunk 2013. április 4. csütörtök 18:30 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kevesebbet eszünk, ritkábban tankolunk

Budapest – A gazdasági csoda még várat magára, a tündérmese köszönőviszonyban sincs a valósággal. A kiskereskedelmi forgalom februárjában 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, amit alapvetően az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem (2,6 százalék), illetve az üzemanyag-kiskereskedelem (4 százalék) csökkenése befolyásolt.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint az előző havihoz képest lassult a forgalom visszaesése, különösen a nem élelmiszer jellegű termékek esetében, amelyek értékesítési volumene a januári 3,0 százalékról 0,3 százalékra mérséklődött. Az üzemanyag értékesítés csökkenése jelentősen, az élelmiszereké szerényen gyorsult a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Januárban az első közlés szerint 4,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 6,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,3 százalékkal csökkent az értékesítés volumene a naptárhatástól megtisztított adatok alapján. A felülvizsgált adatok alapján azonban a KSH a kiskereskedelmi forgalom januári csökkenését 2,6 százalékra, az élelmiszer-kereslet mérséklődését 2,8 százalékra módosította.

A kiskereskedelmi forgalom egy éve ugyancsak 1,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva annak ellenére, hogy az élelmiszerforgalom akkor 1,9 százalékos emelkedést mutatott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Kevesebbet eszünk, ritkábban tankolunk, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Őrjöngő Zsebdiktátor

    Városunkban több olyan -magyar nemzetiségű- gyerekről tudok, akiket azért kellett hét közben kollégiumi ellátásban részesíteni, mert otthon már szó szerint ÉHEZETT!
    Ismétlem, nem cigány gyerekekről van szó…
    orbánisztán 2013 . Ezt azt hiszem nem kell ragozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  2. Matolcsy – vagy vmelyik másik marionett – majd kiáll a pulpitusra, és azt mondja (ragyogó arccal, persze!): “Látjátok, mit meg nem teszünk értetek? A kiesett fogyasztás csak jót tesz! Most védve vagytok az elhízástól, és a környezetszennyezés szintje is esett!”
    Teljesíteni ezek nem tudnak, de Ph-D kurzusokon oktathatnák a bizonyítványmagyarázást a doktoranduszoknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Magyarország jobban teljesít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Ezt úgy hívják, hogy túlélés…
    Helyette én mindenkinek inkább a helyzet megoldását javasolnám.
    Minél tovább húzzuk, annál keservesebb lesz!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. A hivatalos magyarázat a szájjáratótól majd az lesz,hogy milyen takarékos a
    mi népünk,és okos is :telne neki benzinre,de gyüjt,hogy államkötvényt
    vehessen.És még nics vége ennek a folyamatnak…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Minderre egyetlen megoldás létezik;
    .
    - Elhagyni orKbánisztánt mindenkinek, aki meg tudja tenni, és külföldön letelepedni, dolgozni, tanulni, soha többé vissza nem menni.
    .
    Nem értem, ezek után hogy gondolhatja ezt bárki is másképp – a fitymesz- zombikat és kitartottakat leszámítva, de azok meg nem emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. Kerpács Winnetou

    “Látjátuk feleim szümtükhel mik vagymuk: isa por és homou vogy muk. Menyi milosztben terümtevé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Kerpács Winnetou

    Ugye a fenti sorokat nem kell senkinek magyarázni!! Hát ide süllyedtünk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Kerpács Winnetou (apám, az a nick…)
    .
    “..Hát ide süllyedtünk!…”
    .
    - Igen, és még lejjebb is van. Pár hónap, és látni fogjuk. A vége pedig, gyanítom, valamiféle Koszovo, vagy Albánia szint lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. Nem szeretem amikor sírtok! Vegyetek példát az északkóreai népről. Ők szabályosan éheznek de ki tudnak állni nemzetük nagyságáért. Hajlandók áldozatot hozni a hazáért és a nagy vezérért. Ti magyarok meg csak a hasatokért meg az autótokért sírtok. a multkor s milyen fegyelmezetlenek voltatok. Elindultatok a viharban, és utána nem tudtatok ahaza oltárán egy kicsit áldozni. Egy két nap Hóakadályban ülésért ekkora ramazúrit csapni, és okolni a vezetőiteket ahelyett hogy hálásak lennétek nekik mert olyan sokat dolgoztak értetek. A miniszterelnök úr is alig hogy kiszállt a repülőből, azonnal indult kamionosokat menteni. eHa ettől az önfeláldozástól sem tudtok meghatódni, milyen emberek vagytok? Én szégyellem magam. Egyébként pedig vegyétek tudomásul, akinek semmije nincs az annyit is ér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. az ellenzéki majomparádé figyelmébe ajánlom: addig ne merészeljenek a nép elé állni, amíg el nem kötelezik magukat a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése mellett!!!!!!!!! mert van stex rá bőven, csak ki kellene csikarni a parraghokból, szélesekből, leisztingerekből és a többi kártékony heréből. vissza a népnek a vagyonát, de azonnal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Mi 1 héten 1-szer megyünk vásárolni, tankolni akkor amikor muszáj, és annyit, amennyi feltétlen szükséges. A vásárlásnál is azt vesszük, ami az adott héten megéri. Közben esszük a tésztát, darával, krumplival, sajttal és túróval már nem is gondolunk rá, pedig nagyon-nagyon szeretnénk így is.
    Albániába is elmennék innét, éheznék is, csak ezt a sok szemétséget ne kelljen látni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  13. a sok nyafogó-panaszkodó sivalkodása nem érint meg. itt egy kiút van a 24 éves latrinából: ki az utcára mindannyian, legyen magyarország egy óriási tahrir=felszabadulás tér és vegyük vissza mindent, amit elcsórt-privatizált-megszorított ez az undorító rendszer, mert az a vagyontömeg a miénk! és népbíróság elé a rendszerváltó szutykalékkal pozsgaitól németh miklóson, bokroson át, egészen csutika-übükéig bezárólag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos