Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann Rózsa nem költözik Ócsára 2013. április 23. kedd 10:08 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann Rózsa nem költözik Ócsára

Budapest – Olcsóbb, takarékosabb államot ígértek annak idején Orbánék. Karcsúbb minisztériumokat és azt, hogy jól gazdálkodnak azzal a pénzzel, ami egyébként nem az övék, hanem az ország adófizető polgáraié.

Nos, az állami rongyrázás korábban soha nem látott méreteket öltött. A legtöbbet Balog Zoltán minisztériuma költ vezető munkatársai ellátására. Lakhatnának az ócsai lakóparkban is, ott mostanában sok üres lakás van, de ez a megoldás valamiért nem vetődött fel.

A legnagyobb lakást Répássy Róbertnek bérli az állam, de jut a jóból Giró-Szász András kormányszóvivőnek is.

A legújabb összesítés szerint kilencven állami vezetőnek engedélyezte Navracsics Tibor, hogy adófizetői pénzből autózzanak, nem számolva az államtitkárokat, minisztereket és miniszteri biztosokat, akiknek külön rendelet garantálja az autóhasználatot. Hivatali lakást három, lakásfenntartási térítést hét államtitkár kap – derül ki abból a parlamenti honlapon közölt válaszból, amelyet a miniszter Józsa István MSZP-s képviselő kérdésére adott.

A legtöbben, tizennyolcan az Emberi Erőforrások Minisztériumából (Emmi) jogosultak gépkocsi használatára, köztük a tárca mind a tizenhárom helyettes államtitkára, négy miniszteri biztos és a miniszteri kabinetfőnök.

A közigazgatási és igazságügyi tárcánál tíz helyettes államtitkár és négy miniszteri biztos kap autót. A fejlesztési és a gazdasági minisztériumban is a helyettes államtitkárok, a miniszteri biztosok és a miniszteri kabinetfőnökök járhatnak hivatali autóval, míg a Vidékfejlesztési Minisztériumban kilenc, a Belügyminisztériumban nyolc, a külügyi tárcánál hét, a honvédelminél pedig négy állami vezető.

A Miniszterelnökségen tíz vezetőnek engedélyezett gépkocsihasználatot Navracsics Tibor: kilenc helyettes államtitkárnak és a kormányszóvivői feladatot miniszterelnöki biztosként ellátó Giró-Szász Andrásnak.

Az összesítésben nem szerepelnek a miniszterek, az államtitkárok és a kormánybiztosok, mert őket az állami vezetők juttatásairól szóló kormányrendelet szerint megilleti a személyes gépkocsihasználat. A helyettes államtitkároknak, a miniszteri kabinetfőnököknek, a miniszteri és miniszterelnöki biztosoknak viszont a közigazgatási miniszter engedélyezheti azt.

A Miniszterelnökség tavaly szeptemberen ugyanakkor azt közölte, hogy az állományából huszonegyen jogosultak gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót. Az állami vezetőkön kívül tanácsadók és főosztályvezetők is.

Az állami vezetők többség havonta 3000-8000 kilométert tehet meg autójával térítésmentesen. Ennél kevesebbet csak a külügyi tárcánál dolgozók, többet, tízezer kilométert pedig a Miniszterelnökség alkalmazottai. A legtöbbet Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára használhatja hivatali gépkocsiját, neki havi 15 ezer kilométert engedélyeztek.

Hivatali lakást három államtitkár használhat: Répássy Róbert igazságügyi államtitkárnak egy 158, a területi közigazgatásért felelős Szabó Erikának pedig egy 147 négyzetméteres ingatlant biztosít a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára egy, a tárca tulajdonában álló 54 négyzetméteres lakást használ.

Lakásfenntartási térítést hét államtitkár kap: az agrártárcánál V. Németh Zsolt és Poprády Géza, a fejlesztésinél Völner Pál és Hegmanné Nemes Sára, az Emminél Hoffmann Rózsa, Halász János és Kovács Zoltán.

A legnagyobb – 194 négyzetméteres – ingatlan Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárt illeti meg, ennek bérleti díja havi 220 ezer forint. Ennél többe, 230 ezer forintba kerül ugyanakkor Hoffmann Rózsa közoktatási és Halász János kulturális államtitkár 72, illetve 57 négyzetméteres lakásának havi díja, míg a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkáraként dolgozó Poprády Géza 69 négyzetméteres lakásáért 259 ezer forintot fizet az állam.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Hoffmann Rózsa nem költözik Ócsára, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Há mé ‘ ?
    Gyó hely az.
    Miurunk akarattyából gyött létre !
    Akkó” ménemjó neki ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Ingyenélők!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. 57nm-havi 230 rugóért?! Mi van ott?! Arany bidé? Vagy “Budapest, U R drunk, go home!” vagy itt valami nem stimmel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  4. És ezeknek volt pofájuk az előző kormány kapcsán pofátlan jövedelmekről, pofátlan végkielégítésekről pofátlanul pofázni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (40 szavazatból)
  5. Szabad rablás, Orbán engedélyével, és útmutatásával.Ráadásul aljas eszközökkel, és indokokkal, a mi pénzünkből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  6. Kívánok az egész orKbán- prostituált bandának nagyon hosszú életet – súlyos betegségben, évtizedeken át tartó szenvedésben, családtagjaik megnyomorodását is végignézve.
    .
    Élvezzék úgy az összetarhált milliárdjaikat.
    .
    Áh, skacok… ez már tényleg kész. A dühroham kerülget…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  7. Így könnyű megélni havi 47 ezer forintból és 100 milliós vagyonra szert tenni.
    Ott van Pesten egy jó fekvésű munkásszálló, ki kellene pofozni és mindenkinek jutna 26 m2. Előny is lenne, mert a Parlamenti ülések után éjszaka is tudnák egymást anyázni !!!
    Különbben meg egyszerű számtan a magas bérleti összeg: 260 ezernek 130 a fele !!! Na ez a valós bérleti díj a maradékon meg osztoznak a haverral kitől bérlik .
    Így van pénz is meg albérlet is arra a néhány napra még Pesten dőzsölnek ugyanakkor ez másnak 6 havi bére. A fityissss erre mondja, hogy nincs kettős mérce !!! Meg is állapították, hogy az országban az élet klasszikus, mármint 100000 embernek klassz a többinek meg kusssssssssssssss !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  8. ALJAS RABLÓ GAZEMBEREK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. Emberek! Ne számoljátok a lakások négyzetmétereit és a potya kilométereket. Hagyjátok a négyzetgyökök és a köbgyökök kalkulációit, mert akkor kínkeserves migrént kaptok, hogy az országban a jobb sorsra méltó munkásemberek milyen kis helyen is elférnek.
    .
    A nemzet degeneráló Vezér szavait ne vegyétek komolyan, hisz jól tudjátok, hogy csavarosan gondolkodik. Vagyis: ”… jól gazdálkodnak azzal a pénzzel, ami egyébként nem az övék, hanem az adófizető polgáraié.”
    .
    Képzeljétek el, mi lenne, ha az Ország Esze rosszul gazdálkodna az összekuporgatott pénzetekkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. Rózsika nem akar költözni. Nem azért lett katolikussá, hog y államtitkár lehessen és
    a szociális lakóparkban még templom sincs. Különben is Pesten dolgozik. Így vagy
    naponta kell Ócsán korán kelni, vagy lakástámogatás jár neki.
    Arról már nem is szólva, mikor végezhetne MEDITÁCIÓT ilyen elfoglaltság mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Nem értelek Titeket. Mert megérdemlik, annyi jót tesznek a magyar “zemberekkel”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. Ugye, ugye, hiányoznak az állami bérlakások! Én azokban szállásolnám el a képviselőket! 50-100nm, és a szokásos lakbért tessék kifizetni a fizetésből! A képviselői stb. bérből telne rá! Engem sem kérdez meg a munkáltatóm, mennyibe kerül bejárnom dolgoznom és mibe kerül a szállás!
    Kicsi ez az ország, az állami Audikkal meg gyorsan és időben lehet akár naponta is ingázni! Tolvaj banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Amúgy sem értettem soha, minek ekkora lakás egy olyan állami tisztviselőnek, aki csak munka miatt tartózkodik Pesten, és a hosszú munkanapok után mi a fenét csinálhat 150nm-en, amit nem lehet 50nm-en megtenni? Örüljön, hogy a sok gond között még pihenni is akad ideje, még akkor is, ha ebbe a lakásba a családja is beköltözik (amit megint nem értek, mert ha a munkája ideköti és a családját is elhozza, akkor vegyen/béreljen saját lakást/házat, ne közpénzből dorbézoljon)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  14. Nem költözik Ócsára a Raúzsika? És ha kecskét is tarthatna? Ez már csak elég vonzó perspektíva egy ilyen puritán asszonyságnak nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Ettől a tolvaj bandától “leállamosítanám” az összes létező összeharácsolt, elsikkasztott ingó és ingatlan vagyonát, beköltöztetném egytől egyig őket az ócsai luxus lakóparkba. Természetesen a saját maguk által vásárolt, üzemeltetett járműveikkel, nem ám az audikkal. Családonként kapnának 47.500,- (azaz Negyvenhétezerötszáz 00/100) forintot, hozzá nagyvonalúan egy kecskét, valamint gombatermesztésre alkalmas, mindannyiuk részére egy közös fészert.
    Hogy otthonosan érezzék magukat, ám legyen nekik grátisz egy sertéshízlalda, benne vasvellával, gumicsizmában és zsíroskalapban az a szellemi vezető, akinek szavait, igéit eddig is könnyes szemekkel, áhitattal itták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  16. “Hoffmann Rózsa nem költözik Ócsára ” – pedig neki még az is túl elegáns hely lenne……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Szolid 2o13,o4.23.
    Clarita 2o13,o4.23.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Tudja valaki, az említetteknek mi az eredeti lakóhelyük? Tudtommal csak azoknak jár lakás, vagy lakásfenntartási támogatás, akik egyébként vidéki lakosok.
    Kizárt dolog, hogy mindegyikük vidéki lakos lenne, esetleg a nagyon távoli agglomerációs övezetből lennének kénytelenek beautózni, ezt pedig nem lehet elvárni naponta szegényektől.
    Kár, hogy az ócsai lakópark csak most készült el, milyen szerencsés dolog lett volna felajánlani ott egy lakást Schmitt Pálnak, mert úgy-e “ami jár,az jár” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Hoffmann Rózsa budapesti lakos régóta, nem most lett az. Lakása is volt, iskolaigazgatóként nem bérelt neki senki ingyenlakást.
    Ócsán jó helye lenne, megkapná a távolsági buszbérlete árának 86 %-át, mint más, kicsit gyalogolna is a buszmegállóig – arany élete lenne a nagy semmi közepén. Már nincsenek kisgyerekei, akiknek óvoda vagy iskola kellene. Pesten bevásárolhatna, vihetné haza Ócsára. Úgy, mint a többi aglomerációból ingázó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Ez nem rongyrazas, ez hütlen kezeles 150000km-ig havonta adofizetök penzenek , lenyulasa elpredalasa,ilyen modon, peldatlan alavalosag. Ha csak autopajan autozna negy hetig, minden munkanapon, teljes munkaidöben, megszakitas nelkül, semmi dugo, eltereles, pihenes, wc, egyeb tevekenyseg, akkor talan összejönne 150000km havonta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. egy egyszerű ember,ha a munka otthonától távolabbra szólítja,maga gondoskodik lakásról és maga fizeti jóval kevesebb pénzből,mint amit ez a nő hazavisz.szégyellhetnék magukat,szétlopják az országot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. még az is olcsóbb lenne,ha a parlamenti napokon szállodai szobát foglalnának azoknak,akik 100 km-nél távolabb laknak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Akkor beszélhetnénk a járások kialakítására költött pénzekről, itt nem az alkalmazottak bérére gondolok, mert az egyenlő a nullával. Mit szóltok ahhoz hogy a járási vezető kijelentette a dolgozóknak, hogy nem csak selejt bútorokat (amit már kicseréltek) hanem a selejt dolgozókat is áthelyezték a járási hivatalokba???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos