Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t 2013. március 10. vasárnap 1:13 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t

Budapest – Amerikai stílusú évértékelőt tartott az MSZP. Mesterházy Attila közel egy órán keresztül, papír nélkül osztotta Orbánt és ismertette pártja programját. A közönséget magyarul köszöntő Victor Ponta román miniszterelnök, aki a két nép megosztott múltjáról, de közös jelenéről és jövőjéről beszélt, nagy tapsot kapott.

Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltás felé – ezt mondta Mesterházy Attila a szocialista párt szombati fővárosi évértékelő nagygyűlésén. Mesterházy programjuk alappilléreinek az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos társadalompolitikát nevezte, és szólt arról is, hogy a szocialista kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél.

A pártelnök a Papp László Budapest Sportarénában tízezer szocialista párttag és szimpatizáns előtt elmondott csaknem egyórás beszédében a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Szerinte a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, “hazudtak, nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan”.

Kitért arra, hogy megújították az MSZP nemzetpolitikáját, belátva: jobban oda kell figyelniük, segíteniük kell a határon túl élő magyarokat, ehhez pedig jószomszédi viszonyra van szükség a környező országokkal. Ennek alapján hívta meg Victor Ponta román miniszterelnököt – jelezte.

Az MSZP programját ismertetve elmondta: nem követik el azt a hibát, hogy hamis, felelőtlen kampányígéreteket tesznek, de vállalják, hogy az emberek évről évre jobban fognak majd élni a szocialisták kormányzásának köszönhetően.

Botka László, a szocialisták választmányi elnöke kijelentette: “szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból.” A szegedi polgármester azt mondta: a Fidesz a múlt, a megújult és erősödő MSZP pedig a jövő.

Gúr Nándor alelnök azért bírálta a kormányt, mert a szegényektől elvesz, és a gazdagoknak ad, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pedig azért, mert a fiatalok jelentős részét megfosztja a tudás megszerzésének lehetőségétől. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes azt hangsúlyozta, hogy a szocialista párt “kijött a karanténból”, amelybe a 2010-es vereség után került, de még csak félúton van a választási győzelem felé.

A román kormányfő szerint a magyaroknak és a románoknak is látniuk kell, “tudunk együtt élni, lehetünk barátok, és tudunk együtt dolgozni a közös jövőnkért”. Lehet, hogy a múlt megosztotta a két országot, de a jelennek és a jövőnek közösnek kell lennie – tette hozzá.

Victor Ponta hangsúlyozta azt is, hogy a populizmus, a szélsőségesség és a demagógia egyaránt rossz a két népnek. Mint mondta, meggyőződése, hogy mind a Romániában élő magyar kisebbség, mind a Magyarországon élő román kisebbség jogait a lehető legnagyobb tiszteletben kell tartani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 20 szavazatból)
Mesterházy magabiztosnak mutatta az MSZP-t, 4.0 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Éppenséggel jókat mondott…
    Magabiztos is volt: “…az MSZP nélkül nincs kormányváltás!”
    Viszont, hogy úttörőkorom egyik szlogenjét idézzem: “A tettek beszélnek!”
    Ö S S Z E F O G Á S !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  2. Összefogás nélkül nem is fog menni.
    A fanatikus Orbán híveket egymagában egyik párt sem képes legyőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Vessetek követ rám, de falsnak érzem ezt az egész produkciót!
    10 000 ember, akik tagok, vagy szimpatizánsok…És mindezt a tömeget “tartalékolta” az évértékelőjére?
    Annyira optimista képet vázolt fel, hogy az már mesébe illő!
    Nem számolt azzal, hogy még ha nyernének is, az orbánoncok mindenhol ott maradnak ahol előtte voltak?Nem tanult az emútnyócév ellenzéki hozzáállásból?
    Nem számolt az ország kisemmizésével?
    .
    Az egy dolog, ha valaki erőt mutat, de ha tettekkel nem tudja alátámasztani, akkor semmit sem ér. Már pedig ezt az erőt mutathatta volna már az utcai demonstrációkon is, de valamiért nem tette!
    Az összefogást valahogy nem úgy értelmezi, mint aki tényleg össze akar fogni. Neki, és az mszp-nek van csak arra ereje, hogy megdöntse a kormányt?
    Erről mindig a Garas – Kern duója jut eszembe: Egyedül nem megy!
    Talán mutatni kellene már az összefogás erejét is!!!
    Végül, de nem utolsósorban… Vannak kiszólásai az énnel.Nagyon nem tetszik! Egy kormányváltásra aspiráló ne mondja azt egy párttal a háta mögött, hogy én!!! Mert Ő csak egy személy, aki megtestesíti a pártját,de anélkül semmi.
    Van már egy diktátorunk, klónok hiába aspirálnak a helyére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  4. Mesterházy nagyon optimistán vezette fel a programjukat. Kitűnő volt a rendezés (a la Ron Werber). Nekem is az jutott eszembe, hogy ekkora optimizmussal, tömeggel, akár a demonstrációkon is megmutathatták volna magukat. Miért nem tették? Akkor hol voltak?
    Na, de nem akarom lebecsülni a dolgokat, talán most március 15.-én kitesznek ők is magukért.
    Nem tetszett az egyes szám első személyben fogalmazott szöveg. Ez orbán stílusa és a többiek semmibe vétele. Ettől függetlenül nem beszélt rosszul.
    Ja! És nem olvasta, hanem fejből mondta.
    Bumburinak igaza van, egyedül nem fog menni a rezsim leváltása, csak összefogással, erről burkoltan valamit mondott a beszéde végén. Nyugodtan mondhatta volna, hogy mindannyian a demokratikus ellenzéki pártokkal. Persze értem én, hogy az Mszp itt saját magát helyezte előtérbe, való igaz az is, hogy a legnagyobb létszámú ellenzéki párt. De akkor sem lesz elég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  5. norbert
    Ne reménykedj a március 15.-ében!
    Akkor tennének ki magukért, ha az állami ünnepségen vennének részt, és ebből a 10 000 torokból hangzana az “Orbán takarodj”!!!
    De nem, mert KÜLÖN fognak ünnepelni, ahhoz már nincs bátorság, hogy erőt mutassanak, ez csak verbálisan értendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  6. bumburi
    A remény hal meg utoljára!
    Az állami ünnepségen ott lesz a Kubatov által megszervezett B közép, talán a Jobbik is, mint a fidesz alsótagozata, na meg a CÖF-ös birkamenetesek. Ki lesz hajtva oda a felcsúti egész gerincoszlopa.
    Én elégedett lennék, ha ez a 10 ezer mszp-s együtt ünnepelne az összes demokrata párttal, szakszervezetekkel, diáksággal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. norbert
    Bocs hogy kiábrándítalak. Nem fog! Mesterházy fényezi még az egóját a hívekkel egy darabig.Közben a tükör elé is beáll, és vállon veregeti magát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  8. Bumburi,
    Na, akkor szép kilátásaink vannak a jövőt illetően!
    A választásokig (ha lesz) azért még sok minden történhet, sok a bizonytalan, akik megcsömörlöttek ettől-attól, de senki nem akarja közülük azt, ami most van. Félnek az emberek, nem merik megmondani kit tartanak alkalmasnak arra, hogy a mai diktatúrát váltsa. Az Mszp-sek között sokan vannak Gyurcsány, vagy Bajnai pártiak, még ha jelenleg a híveinek is mondják magukat (vagy hallgatnak). Szóval én pillanatnyilag egy nagy katyvaszt érzek. Lehet, hogy ez kitisztul, de az idő fogy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  9. Nekem csak a pom-pom lányok hiányoztak a drogos Gáspár, meg a két vicces hoppmester mellé! Mesterházy beszél egyszemélyű diktatúráról!
    A DK, az MSZP, az Együtt jövő tavaszra összeborúl, mint falusi kocsma előtt a biciklik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  10. katayama
    Ami ékesen bizonyítja a mai állapotokat… Mert az ellenpont a szélsőség. Amit ugye Te sem akarsz?
    Ki akarhat egy olyan pártot, ahol a háttérben összeborulás van a bűnözőkkel?
    Vagy a párt pénztárnokokkal, a közös mutyiban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  11. Nem szeretem Mesterházyt, de most meg kell védenem, mert amit évértékelő nagygyűlés ürügyén csináltak, azt profi módon tetták. Saját hívei előtt így kell beszélnie egy pártelnöknek, s talán a vele nem szimpatizáló, de realitás érzékét nem elvesztett külső szemlélők előtt is.
    Számomra sem megnyerő a körülötte kialakuló mini-személyi kultusz, de be kell látnom, hogy a pártok élén karakteres vezetők állnak. A még csak alakuló félben lévő pártoknál természeretesnek vesszük, hogy Bajnaira istenként tekintenek az összefogni akarók, Jávorra pedig a ki tudja mekkora tábor, a DK-t pedig Fidesz-kreálmányként eleve Gyurcsány-pártnak tartja mindenki, pedig Ő nagyobb szerepet szán alelnökeinek. Miért ne legyen nevén nevezhető vezetője az MSZP-nek?
    Mesterházy beszéde kultúrált kormány és orbán-rendszer bírálat volt, de a jövőre koncentrált, ami rendkívül szimpatikus volt számomra. Az összefogást pedig – remélem csak addig, míg kézzelfighatóan, nem csak a közvéleménykutatók és a média képzeletében is megerősödnek- nem Mesterházy utasítja el, hanem Bajnai, Juhász és Jávor nem kíván vele egy asztalhoz ülni. Mesterházy úriember módjára kerülte az összefogás témáját, hogy ne kelljen neki nyilvánosan bírálni ezeknek az urakat, hogy ne kelljen reagálnia az ő nyilvános bírálatukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  12. Ajánlom Mesterházy Attilának, hogy olvassa el az Origón a a tegnapi sikeresnek mondott évértékelő után a rendezvényről megjelent tudósítást, és a tárgyban reggelig született több mint 100 hozzászólást.
    Messze nem állnak nyerésre, ezért bőven akad még tennivalójuk, persze ha egyáltalán labdába akarnak rúgni 2014-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  13. EdCarping
    Már megbocsáss!
    Nem lehet hogy Mesterházytól azért tartózkodnak Bajnaiék, mert nem akarnak még esélyes személyről beszélni, már ami a min. elnök jelöltet illeti?
    Ezt többször hangsúlyozták már. Ezzel szemben Mesterházy úgy viselkedik, mintha csak és kizárólag Ő lehetne a jelölt,és a pártja a befutó.Az “ÉN” pedig mindennél fontosabb a megnyilvánulásaiban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  14. katayama,
    mit szerettél volna látni? Árvalányhajjal díszített, matyómintás lajbikat, és pusztai betyárshow elemeket? Vagy dagályos nemzetieskedő semmitmondást vártál? Bár nem favorizálom az MSZP-t, de lássuk be, hogy hoppmesterek ide, hoppmesterek oda, egy gördülékeny, jól felépített több órás programmal álltak elő, melynek dramaturgiai csúcspontján Mesterházy beszéde állt. Igaz egy kicsit hosszúra sikeredett a pártelnök beszéde, és olykor vakvágányra is szaladt amikor elvitte a hevület, de az letagadhatatlan, hogy messze európaibb stílusú volt, mint a kormányzó koalíció bármelyik szócsöve.
    Ha ebben te egyszemélyi diktatúrát látsz, hát javaslom neked a szemorvost, de a legkevesebb az, hogy cserélj szemüveget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  15. commandante!

    Nem sokat tököltél, hamar eljutottál a személyiskedésig! Igaz, hagytál muníciót későbbre is, mert gyógyszert még nem ajánlottál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  16. katayama,
    láthatod úriember voltam, mert azt igazán nem mondhatod, hogy a rosszindulat vezérelt. Bár nyomokban tartalmazott némi személyes élt hozzászólásom, de meglehetősen karcosra sikeredett véleményedre vajon milyen választ vártál?
    És csak egy szerény kérdés az egyszemélyi diktatúrával kapcsolatban: Orbánról mi a véleményed, ha Mesterházyról ezt állítod?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. norbert
    Az EGYETLEN korábbi tüntetés, ahonnan nem utálták el őket, az az Operaház előtti volt. És akkor vagy 30 ezerrel emelték a létszámot, amikor rászervez/het/tek.
    Talán eddig nem érezték ahhoz elég erősnek magukat, hogy önálló tüntetést szervezzenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. commandante
    Messze nem állnak nyerésre “az origó olvasói körében” No de nem is ott akarnak nyomulni, azt meghagyják Bajnainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  19. kekec,
    igazad van, bár akár Bajnai, akár Gyurcsány F., akár a mostani MSZP minden mozdulatára előre tudható, hogy milyen reakciót várhatunk a fidesz, és szektás híveik felől. Előre megkomponált, unalomig szajkózott egyszerű szólamok hangzanak el évek óta, amik a felmerülő problémákra soha nem adnak választ, kizárólagosan csak a politikai ellenlábasok minden eszközzel való lejáratását szolgálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Éppenséggel nem néztem, mert biza lusta vagyok én az ilyen hosszantartókat végigülni, de azért valami csak lehetett benne, mert a különböző portálok híreinek kommentjeit elnézve ajobboldal nagyonberágott. Annak meg valami alapja csak lehet…
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. Az MSZP évértékelőjének a második felét láttam, így csak ehhez tudok hozzászólni.
    .
    A gyűlésen felszólalt Szergej Szatnisev (Európai Szocialisták Pártja elnöke) is, aki kimondta a lényeget (nem szórul szóra…):
    Nekünk bolgároknak is volt egy “orbánviktorunk” (mondta a nevét is…), aki ugyanúgy diktátorként viselkedett, és akit a nép néhány hónapja tüntetésen zavarta el. Utánanéztem hogyan is történt, íme:
    http://transform.hu/2-uncategorised/103-bulgariaban-rendszervaltast-kovetelnek-a-bolgar-baloldal-allasfoglalasa
    .
    Ezt a mondatot jól érzékelhetően észre sem vette és meg sem hallotta senki !!!
    .
    Ezután Mesterházy Attila lépett a pódiumra, hosszan beszélt mindenről, többek között a fidesz-kormány 2014-es választásokon lehetséges leváltásáról.
    .
    Kedves Demokraták!
    Mindenben igazatok van, és mégis mindannyian el fogtok veszni, ha a 2014-es választásokban hisztek, hogy ott válthatjátok le Orbánt!
    .
    A bolgár nép békés/vértelen tüntetéseken zavarta el diktátorát, nekünk is ezt kellene tennünk !
    Nekünk is!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  22. ui: természetesen az egyes országok sajátosságait is fegyelembe kell venni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. Kecskeméti Károly

    Reménykedtem, hogy legalább itten támogatóbb hozzászólásokat olvashatunk majd. Most azok, akik hónapok óta pontos diagnózist fogalmaznak az orbáni förtelemről, a nemzet halálról értekeznek, egy évvel a választások előtt az ellenzék eddigi legjobb üzenetű rendezvényét képtelenek a helyén értelmezni. Milyen könnyen elfeledkezünk arról, mekkora jelentőségű esemény előtt áll az ország, itt is előjönnek a kormányzó oldal MSZP-s sémái, a zsigeri ellenszenv. Mesterházy előadása egyszerre volt határozottan önkritikus és támogatható jövőképet rajzoló. Ez utóbbinál a súlypontokról beszélt és nem irreális, azonnali, kiadásnövelő témakörökről. Miután ezek jól illeszkednek a leendő partner szervezetek programjához, valószínűsíti a valódi együttműködés lehetőségét.
    Kérdezem az elégedetlenektől: mit vártak ettől az összejöveteltől? Nem voltak eléggé meggyőzőek a felszólalók? Összevetették ezeket más nagygyűlések beszédeivel? Hallhattak demagóg, irreális szólamokat?
    Persze, hogy nem elég jól beszélni, jól is kell kormányozni majd. De ahhoz bele kell ülni a vezetőülésbe. Ez viszont – ha lesz – csak a választások masszív megnyerésével lehetséges. Tele vagyunk jogos kételyekkel a megmérettetés körülményeivel kapcsolatban. Egy biztos, e párt nélkül nem sikerül elkezdeni építeni az új köztársaságot, egy megújult, hitelesebb MSZP-vel viszont annál inkább. Ezt a néhány órát én igen biztatónak érzem. Miért hát e fura fanyalgás, kedves kollégák? Nem rajongást, csatlakozást sürgetek, de józan fejű, elfogulatlan mérlegelést annál inkább.
    Személyi kultusz? A „huszonnégy órát dolgozom….” pl. nekem sem tetszett, de mecsoda különbség!! Felhívta az elnökséget maga mellé a mindenható bármikor az évértékelője végén, hangsúlyozva a csapatmunkát?!?
    Beszéljük meg!
    Nincs sok idő és helyzet van!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  24. Kecskeméti Károly++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Mesterházy Attila nem tetszik mert nagyobbnak mutatta magát, mint amilyennek tartják egyesek.
    Bajnai Gordon nem tetszik, mert gyengének mutatkozik és védekezik.
    Gyurcsány Ferenc nem tetszik, mert hatásosan amortizálták.
    Legjobb lesz nekünk a vekkeres, vele semmi gond nincs!)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  25. Kecskeméti
    Károly
    Ha Mesterházi ezt a beszédet egy konszolidált helyzetben adja elő, akkor megtapsolnám.Így nem tudom…
    Megdöbbentőnek tartom, hogy 10 000 embernek adott egy perspektívát a szavazásra,és annak megnyerésére.
    Orbán eltávolítására kellett volna buzdítania, és a tákolmány eltörlésére!
    MOST kellett volna elmagyarázni a híveinek, hogy ez amiben vagyunk alkotmányellenes! MOST kellett volna rámutatnia a hívek előtt, hogy tagadják meg mindazt, amit Orbán a regnálása óta művel!
    Lassan belátom, hogy ez az ország azért süllyedhetett le a szennybe, a bűzös mocsárba, mert gyáva politikusai vannak!
    Nem mernek szembeszállni egy diktatúrát bevezető agybajossal szemben!
    Nem merik kimondani, hogy eddig, és nem tovább!
    Demokratikus módszerekkel viszik bele az országot, egy illegitim választásba,és még csak fel sem fogják, hogy mit tesznek!
    Hiszik hogy megnyerik a választást! Én meg hiszem, hogy megássák a még látszólag megmaradt demokráciának a sírját!
    Fel kéne fogni végre, hogy itt nem nyerhet más, csak Orbán.
    Lehet hogy egyedül maradtam a véleményemmel, de az előjelekből kiszámítható, hogy nincs más alternatíva, – ha báván beleviszik az országot ebbe a választásba -mint az eljövendőben kussolni, és elviselni az igazi diktatúrát.
    A kidolgozott módszerek már megvannak a választási csalásokra, és nincs az a párt, legyen akár mennyi segítője, aki le tudná ezeket a 7 próbás gazembereket leplezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  26. Kecskeméti Károly

    Kedves “bumburi”, nem szívesen, de elkerülhetetlen emlékeztetnem, több hónappal ezelőtt megírtam az itthoniban, szerintem miért nem lesznek választások. És néhány napja idéztem B.L. okos javaslatát, hogyan lehetne MÉGIS kicsikarni egy tisztességes választást, a külföld bevonásával sarokba szorítani a rezsimet, amelyről ma megint megtudhattunk förtelmes részleteket.
    De egyelőre nem tudni BIZTOSAN, mit hoznak a következő hónapok. Nem azt tette az MSZP és az elnöke, ami a dolga, és ami megtehető e pillanatban? Mi lesz, ha a megfelelő nyomás hatására mégsem lesz reménytelen nem kékcédulás választásokra?! (Ismétlem, én is meglepődnék! De a legerősebb demokratikus párt aligha tehet mást, mint készül erre a lehetőségre is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  27. Ma is hét településen lesz választás!
    Ebben a zemútháromévben nem győznek s(z)avazni a zemberek.
    Mire eljön 2014. már nagyon elegük lesz a zembereknek.
    Most nem azer, de én abbn a zemútnyócévben nem hallottam ennyi lemondást, ennyi önfeloszlatást – de lehet, hogy csak rosszul emlékszem?
    Azt gondolom, ami a kormánynak nem igazán megy, az a településeken sem igazán megy. Az ígéretek hullanak vissza, méghozzá csőstül, mert tehetség meg nem volt hozzá…..
    Tényleg mindenki kicsit esztergomi?))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  28. bumburi!
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ x 1000
    A demokratikus ellenzék puha, de nagyon !!!
    Orbán diktatúrájában demokratikus választásokat tartani nem lehet, ergo így elzavarni sem!
    Mi ebben a bonyolult?
    .
    A Gyurcsány-kormány saját pártjától és a demokratikus normákat félresöprő ellenzéktől olyan támadásokat szenvedett el, hogy lebénult, a demokrácia meggyengült, hatalmi vákuum jött létre. Ennek csúcspontja az volt, amikor „apróhirdetésben” kerestek miniszterelnököt. A Gyurcsány-kormány későn ismerte fel, hogy ellenzéki támadás köpönyegébe bújtatott fasiszta puccs zajlik. Nem lépett fel azzal szemben a demokratikus rend erejével, és a puccshoz felhasznált szélsőjobboldali rohamcsapatokkal szemben sem mutatott kellő határozottságot. Ebből lett a Fidesz kétharmada, a Jobbik 14 százaléka. Ehhez társultak a félbemaradt reformok, a gazdasági válság, az életszínvonal csökkenése. Mintha csak közvetlenül egy háború után lennénk. Ez a demokrácia bukásához és a most létrejövő fasiszta állam kialakulásához vezetett. A tömegek bizalma megingott, és tekintélyelvű rend után kiáltott. A Fidesz a kétharmados parlamenti győzelem után befejezte a puccsot, felszámolta a jogállamot, eltörölte a demokratikus alkotmányt. Minden úgy halad, ahogy a múlt századi Európában. Sok tekintetben visszanyúlnak a Horthy-korszak tekintélyuralmi hagyományaihoz is, amelyek rehabilitációja most zajlik. Orbán fasiszta állama Gömbös Gyuláéra emlékeztet. Kívülről nézve ösztönös és tudatos jegyek keverednek egymással, de a vektorok egy irányba mutatnak. Magyarország a demokratikus köztársaságtól halad a fasiszta diktatúra felé, amelynek kiépítése megfeszített ütemben, rohammunkában zajlik.
    Ebből az következik, hogy egy szabad választáson bekövetkező demokratikus fordulatnak nem sok esélye van. Ha a nép elégedetlen, akkor a fasiszta Fideszt a náci Jobbik válthatja a hatalomban. A Jobbik a részleges törvényes kereteket is felrúgja, és totális diktatúrát vezet be. Ezt jó lenne megakadályozni.
    (Bartus László, 2011. május 18.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  29. Kecskeméti Károly
    2013. március 10. vasárnap
    14:56
    “Nem azt tette az MSZP és az elnöke, ami a dolga, és ami megtehető e pillanatban?”
    .
    Soha nem azt tette, és ma sem azt teszi!
    .
    1., Folyamatosan úgy tesz, mintha nem tudná mi a nagybüdös helyzet (ki nem ejtette a száján, hogy pl. önkényuralom van…). Ha tudja, akkor még rosszabb…
    Soha nem lépett és lép jót, pl. Bartus mostani javaslatát sem (, ha már ezt hoztad elő…),de pl. mi van a mostani ellenzéki kerekasztallal?…
    2., Saját tegnapi gyűlésén nem hallotta meg a már bevált receptet (Bulgária 2013 február…), vagy reagált-e a ma már harsogó demokratikus Európa hangjára?…
    3., A belpolitikai eseményekre (oktatás, kultúra, gazdaság, stb.) erőtlen válaszai vannak, valódi tüntetéseknek nem szervező ereje (álnáci tüntetésnek igen!!!)
    .
    Folytassam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Botka Laszlo megjelenese , beszede nekem nagyon szimpatikus, de az egesz rendezveny professzionalis volt ha igy folyatjak akkor van esely elzavarni a felcsuti tolvaj, arrogans, pokhendi , parasztjat meg a seggnyalo sisere hordajat akik kozott 1 normalis tehetseges embert nem latok ! Mindegyik a seggnyalasbol a vezer istenitesetol varja a feljebb jutasat azon a szarral bekent letran!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  31. telekis
    +++
    Néha úgy érzem, hogy bizony folytatni kell! És ne hagyd abba!Úgy gondolom, hogy tudatos félrevezetése zajlik a népnek. Mindkét oldalról!
    Orbán a maga aljas módszereivel, Mesterházy a problémát nem látni akaró, Bajnai a tesze – toszaságával, és Gyurcsány a maga vehemens, de ellehetetlenített igazával. Valahol nála van az igazság, csak ez a mindig vezetett nép nem meri elhinni, hogy lehetne szabad világban élnünk, tisztességesen, másokat nem megalázva.
    Ez a társadalom nem érett még meg a demokráciára,mert nem tudja mi az.Lehetne tanítani… Ehelyett a papok viszik megint tévútra az egész társadalmat.Ehhez még ha Erdőt megválasztanák pápának, lehúzhatnánk magunkat….Vagy fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  32. bumburi
    2013. március 10. vasárnap
    07:04
    .
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. bumburi
    2013. március 10. vasárnap
    07:04

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  34. Remélem a 2014-es választásokon 3/3-al nyer a mostani ellenzék. Ez ugyanolyan győzelem lenne, mint a FiseSS 2010-es győzelme.Ugyanis ök jelenleg 3/3-as hatalmat gyakorolnak. Első dolog a tákolmány módosításával az államigazgatás átalakítása. Aztán egy új alkotmány kidolgozása, ami visszaállítja a Köztársaságot, és mépszavazás az alkotmány megerősítésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  35. Mindenkinek!
    Sajnos kevesen értik, hogy itt most biztosra kellene menni…
    .
    Ugyanis -a modern demokráciákkal ellentétben- 2014-ben hazánkban nem csak valódi demokratikus elveket valló pártok igyekeznek megnyerni a választásokat.
    A Jobbik saját maga bevallottan nem demokratikus, a Fidesz pedig az elmúlt 3évi cselekedetei alapján nem az…
    .
    Pedig az EU-ban csak demokráciák lehetnek tagok!
    Pedig a magyar nép demokráciában akar élni!
    .
    Ma már egész Európa diktatúrában élőknek látja a magyarokat, ma már a magyarok 80%-a gondolja úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok.
    Ez lenne az a híres 2/3-ad?
    .
    Kedves demokratikus ellenzék!
    Honnan vették/veszik az újítást, hogy diktatúrában képzelik a demokratikus választásokat?
    Emlékeznek-e arra az orbáni mondásra, hogy jöhetnek idők, amikor nem lehet demokratikus módon kormányozni? (…ha odajut az unortodox gazdaság…)
    .
    Az Alkotmány betartása még a hatalmon lévőknek is kötelező !!!
    Ezért teljesen jogszerű lenne kimondni, hogy mivel diktatúra van, ezért a következő demokratikus választás időpontja nem 2014-ben van.
    Előszőr a demokráciát kell helyreállítani, utána lehet a pártok által megegyezett új időpontban megtartani a valódi demokratikus választásokat.
    .
    Nem is értem, hogy miért kell egy antidemokratikus választási szabályt más pártok összefogásával “kijátszani”, miért kell ilyesmikbe belemenni?
    Most akkor ezzel jól átvertük Orbánt?
    Szerintem ez így elég ovis! És nagyon-nagyon elméleti is…
    .
    Én úgy gondolom, ha valaki eljátszotta a becsületét, akkor azzal nem kell szóbaállni. Az élet más területein legalábbis így szokás.
    Miért kellene ezt -ebben az esetben is- másképp csinálni?
    .
    Tehát, más úton kell a valódi népérdeknek érvényt szerezni!
    Tutira kell/kellene menni !!!
    .
    Aki részt vesz a 2014-es választásokon, az nem csupán elvesztheti, hanem egyben legitimálja is azt.
    Jó ha ennek kockázatát bevállaljuk?
    Mert szerintem nem jó !!!
    .
    Tavaly december óta több tüntetés is lezajlott probléma mentesen, vér nélkül.
    Mi fog történni vagy mi történhet, ha 2014 után jönnek arra rá a tömegek, hogy a választásokon átverték őket?
    Mikor lenne jobb elzavarni Orbánt? Most vagy jövőre?
    Mire várunk?
    Diktatúrában a 2014.évi választás demokratikus pillanatára?
    .
    Mondom!
    Folyamatos és békés rendszerellenes tüntetéssel, és az EU-által legitimált támogatással kell elzavarni a diktatúrát !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  36. telekis
    Tökéletesen egyetértek+++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  37. Vonat Gábor azt mondta, ők nem demokratikus párt.
    Mit keresnek a képviselői akkor Brüsszelben (tudom, sokat!)?
    Ráadásul még zászlót is égetett az a sz..jancsi, akinek Szegedi Csanád eurót hallajtott!
    Ezek aztán megvezetik az EU ellenességükkel a buta lényeket, ők pedig jót röhögnek a sok megvezetett unióellenes hülyén….
    Ezek nem politikusok, ezek a politika vámszedői!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  38. telekis
    2013. március 10. vasárnap 17:26
    Sok mindennel egyetértek, de nem mindennel.
    .
    “Az Alkotmány betartása még a hatalmon lévőknek is kötelező !!!”
    Hát ezért szüntették meg, ami nincs, betartani sem kell!
    A helyette lévő alap-törvény-könyv, egy spirálfüzet melyben cserélhetőek a lapok szükség szerint.
    ..
    “Folyamatos és békés rendszerellenes tüntetéssel….”
    Csak legitimizáljuk a demokrácia létét, hiszen itt szabad tüntetni, mert…..
    .

    Persze ezzel együtt lesznek tüntetések, de békésen ez a hatalom nem adja meg magát. Itt egy kőkemény diktátor van, ki ha kell vérebeit engedi a tömegre.
    A tüntetés a demokrácia jellemzője.
    .
    És DIKTATÚRÁT DEMOKRATIKUS ESZKÖZÖKKEL MEGDÖNTENI NEM LEHET.
    (Csak ha hagyja magát)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  39. Kecskeméti Károly

    “Mindenkinek!
    Sajnos kevesen értik, hogy itt most biztosra kellene menni…”
    Kedves “telekis”, nagyon fontos felszólítás, az a baj, hogy a számtalan történés és figyelmeztetés ellenére nagyon kevesen érzik/értik, hogy a rendszerváltás utáni idők legdrámaibb hónapjai következnek. Rögzítsük a tényeket:
    1. A remélt “tiszta” országgyűlési választás reménye halott. Ami eddig történt a megtorpedózásában, már jóval több, amit a honi gyakorlat 2010-ig megszokott, illetve, amit egy bölcsen előrelátó EU játékszabályai megengednének.
    2. A demokraták reményei az itthoni, eddigi langyos reakciók és az EU tétlensége miatt a padlón.
    3. A szimpla bojkott abszolút öngól, a rezsim szembrebbenés nélkül folytatná a kurzust, immár még nagyobb felhatalmazását harsogva, a lehető legotrombább módon.
    4. Az egyetlen lehetőség a Bartus László által leírt és már többször idézett
    akció: a tekintélyes Nyugat által támogatott és MEGKÖVETELT korrekt referendum játékszabályainak kierőszakolása. (“Egy felháborodás margójára”, február 25.)
    Nincs több pont, nincs több idő, nincs ennél fontosabb kérdéskör és tennivaló!
    Iszonyatos lesz a következmény és a szégyenérzet, ha nem tesszük a dolgainkat végre kellőképpen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  40. Sem az Alkotmányban, sem az Alaptörvényben, és sem a Tákolmányban az állam demokratikus berendezkedését írásban/szövegben/látszatban nem tagadták meg.
    Ezt nyilván nem merték megtenni, egy eu-s tagállamban nem is lehet.
    Azonban a joggal visszaélésnek nagymesterei ők, így kifelé csak a látszat van.
    Ezt amúgy mára minden értelmes gondolkodó tudja/látja kül-és belföldön…
    .
    És itt van Mesterházyék, Bajnaiék és a többiek felelőssége!
    Az Ő feladatuk lenne, hogy nevén nevezzék a rendszert. Ne kerekasztalnál tárgyalgassanak, hanem a joggal elégedetlenek tüntetéseiben vegyenek részt.
    .
    Egy folyamatos békés tüntetés minden rendszert megrogyaszt, pl. egyetlen szösszenettől a romkocsmában egy “beszart” Orbánt láthattunk…
    .
    Pláne ha az ellenzék kijelentené: A választáson egyedül veszel részt Viktor! Milyen ciki lenne már az egy “demokráciában”, ki fogadná azt el komolynak, ugyan kik vennének azon részt?…
    .
    Ma már kijelenthetjük: Európa a demokratikus ellenzék mögött áll.
    Csak cselekedni kéne !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  41. Szenzor
    2013. március 10. vasárnap
    17:59
    “És DIKTATÚRÁT DEMOKRATIKUS ESZKÖZÖKKEL MEGDÖNTENI NEM LEHET.”
    .
    .
    Egyetértek! Itt már úri demokratákkal nem lehet elzavarni az OVist, vagy ha le is válthatnánk, akkor a bebetonozott kutyáival hamar megbénítanak bármilyen kormányt. Itt erő kell, mert csak azt értik meg, ha a betonba verjük őket és persze fejjel lefelé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Hagyjuk már ezeket az év értékelőket ez is csak egy Orbáni hülyeség.Értékeljen a nép a szavazó fülkében ,nekem senki ne magyarázza a bizonyítványt nem vagyok annyira hülye……………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Ezek alapvetően gyávák, és nagyon félnek a Zemberektől! Nem véletlenül kreálták a TEK-t, a parlamenti őrséget (bár ez utóbbi egy nevetséges társulat, szerintem csak a nyuszi képviselőkkel, meg a békés éhezőkkel szemben erősek. Abban a pillanatban, hogy erőt látnak, szanaszét futnának.). Szóval fosós banda ez, csak nincs bennünk magyarokban annyi puca, hogy rászánjunk egy-két hetet, amikor is milliónyian kiköltöznénk a Kossuth térre és környékére, nem engednénk ki őket a parlamentből. Ennyi elég is lenne! Igaz is, a parlamentet a budai várral összekötő menekülő alagutat is el kell zárni, nehogy arra lógjanak meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  44. Van egy nagyon nagy baj az MSZP-vel és azon belül is főleg Mesterházival. Ez az ürgevics elhitte saját magának, hogy ő jó miniszterelnöknek és ő tudja a tutit! Azt mondta a beszédében, hogy az MSZP nélkül nem lehet elzavarni az OVist, ami igaz is, de azt nem említette, hogy a többiek nélkül sem! Ez az ember nem fog lemondani a tervéről, hogy ő legyen a miniszterelnök. Sem Bajnai, sem más kedvéért. Ez az ember ugyanúgy, mint az OVis, meg van győződve róla, hogy csakis ő mentheti meg az országot, holott…..! Na akkor jól nézünk ki! Egy lehetőségünk maradt = térdre imához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  45. neroka

    Persze sok mindenben igazad van, de azért ne tedd meg a fidesznek azt a szivességet,hogy Mesterázyt orbánhoz hasonlitod. Megint ez az összemosás, relativizálás, ez nagyon nem jó. Évek óta csak kritizálom Mesterházyt, de most jó volt,ezt el kell ismerni.Talán most alakul valami . Nekem most először tetszett. Pláne ahhoz képest,hogy előző nap Bajnai milyen erőtlenül motyogott Kálmán Olgánál. A legfontosabb közlendője az volt,hogy nem lesz bosszú. Oké, egyetértek ,de itt folytatnia kellett volna,hogy ha bosszú nem is,de akkor mi lesz? Mindenki megtarthatja a nemzettől ellopott milliárdokat.? A levajazott földbérleteket???? Bármelyik műkörmös vagy tetőfedő netán Mészáros Lőrinc is?? Marad a lóvé simicskánál, papcsák megússza, kósa is. manyup,mol ,eon felejtő? Tényleg??? Jujj,de jó, de akkor minek a váltás,kedves “együtt” vagy mi a fene? Ki hatalmazta fel Mr. Soft Dick Bajnai urat,hogy már most mentességet igérjen az összes brigantinak??? Mi???
    Kicsoda??? Talán Juhász péter vagy a siffer? A Lendvay utcai “hősök” is menjenek a francba. Az egyik első és legfontosabb dolguk az volt ,hogy gyurcsányozzanak és vadaizzanak egyet. Aki igy beszél az nincs tisztában a demokrácia lényegével és az ellen a politikus ellen dumál, aki egyedüliként
    2006 óta kizárólag igazat mond. Ez a legnagyobb gondjuk most??? Meg ez a csomó “álcivil” farizeus Velük nem ,illetve igen, de pártlogó meg zászló nem ,illetve igen ,de beszéd az nem illetve… Normálisak ezek??? És észre sem veszik ,hogy közben orbánt segitik. Mire észbekapnak ,már késő lesz….. Meg is fogadtam (és kérem ,ha valaki egyetért,akkor csatlakozzon), hogy 2014-ben csak olyan formációra vagyok hajlandó szavazni ,aki nem gyurcsányozik. Félreértés ne essék ,ennek nincs köze a volt miniszterelnökhöz,de aki ilyet tesz az egyéb aljasságra is képes
    Ja ,hogy akkor marad a csuti tahó? Igy igaz .Beledöglünk??? Ja.
    Kedves honfitársaim! Kéretik ettől kellően besz@rni!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. Úgy tűnik a 16 %-os párt azt hiszi, hogy győzni fog.

    Pedig dehogy.
    Gyurcsány megmondta, hogy csak ha összefognak, s még akkor is húzós, hogy mi lesz a közös kormányprogram.
    Íme:

    http://www.youtube.com/watch?v=LC3jNjCWKpQ&feature=youtu.be

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  47. Kecskeméti Károly

    Kedves Barry1, nagyon fontos lenne, hogy ez az attitűd erősödjön a következő hónapokban. Itthon és külföldön is általános vélemény, az egyik legnagyobb gond az ellenzékkel, hogy képtelen NEM EGYESÜLNI, de az elvárható módon okosan együttműködni a vészhelyzetben. A maradék rokonszenvező, minimális média sem segít. (A legfrissebb példa a tegnap esti beszélgetés Mesterházyval az ATV-n.) Talán sikerül még időben felébredni.
    Persze lenne még javaslat, kikre ne szavazzunk a “Gyurcsányozókon” kívül. Azokra biztosan nem, akik nem közölnek részletes programot, benne a mutyizó, az adókkal trükköző közélet felszámolását, vállalva a kemény számonkérést, benne a visszahívásukat. És csak azokra, akik teljesen függetlenné alakítják a közmédiát, ahol végre leültethető egymással szembe és nyiltságra kényszeríthető kormányzat és ellenzék, és akik végre a méltó helyére emelik a költségvetésben az oktatást és a tudományos kutatást….stb.
    Kedves András, az egész rendezvény a honi és a szomszédokkal való összefogásról szólt. Nézze meg újra……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  48. Szolid 2o13.o3.o4.

    Szolid 2o13.o3.11.
    Nálam jobban senki nem kívánja, hogy ne legyen igazam,de!Laikus lelkemmel úgy látom, hogy itt csak “megélhetési” ellenzék van! Csak jusson egy szelet a finom tortából!Ugyanis politikusok, akik képzettek ennyi hiát nem létezik, hogy elkövetnek.Hiszen már a kiscsoportos óvodás is tudja, hogy egyedül nem győzhet le egy nagycsoprtos óvodást.Egyetlen remény a Bartus László által ajánlott lépés, ha van mégis ELLENZÉK! akkor megteszik!
    Sajnálom nekem Mesterházy olyan volt mint egy lámpalázas , első főszerepét játszó színész!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Miért lenne az baj, ha Mesterházy Attila lenne a Magyar Köztársaság miniszterelnöke?
    Bár már ott tartanánk….
    Ha tapasztalt szakembereket vesz maga mellé a kormányzásba, sikeres lehet.
    (Ha olyan is “sikeres” aki csupa kontárokkal vezeti a 3xbóvliba az országot és ráadásul az ég világon senkire nem hallgat!)
    Mesterházy mostanában kupálódik ki, neki is bele kell jönnie, és bele is fog jönni, fiatal és nagyon okos!
    Ugyanez a véleményem Bajnai Gordonról is, ő tárgyalóképes, elfogadják partnernek bármerre megy a világban, mert nem pávatáncol, az hogy mekkora szónok az a gyakorlattól is függ, ezt még neki is szoknia kell, eddig “csak” egyetemeken adott elő, ott más a stílus….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. Gyurcsány Ferencről azért nem írtam, mert ő már egy rutinos politikus és
    EGY IGAZI ÁLLAMFÉRFI, aki kijelentette, nem akar miniszterelnök lenni és most egy kicsit úgy néz ki, hogy háttérbe is vonult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos