Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy maradék realitásérzékét is elveszítette 2012. december 22. szombat 11:30 Forrás: MTI, AN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy maradék realitásérzékét is elveszítette

Budapest – Nem mostanában kattant be a Fideszes körökben Kusza Szemnek becézett gazdasági miniszter. A baj jelei már korábban is mutatkoztak, ám a Magyar Hírlapnak adott interjújában újabb jelét adta, hogy nagy a baj.

Nem csak azért, mert azt mondta, hogy növekedési fordulat előtt állunk – ki legyen optimista, ha nem a gazdasági miniszter? A tündérmesét is betudnánk egyszerű hazugságnak – politikustól nem áll távol az ilyesmi. Hanem, mert most azt találta ki, és azzal házal a médiában, hogy az IMF ránk akarja erőszakolni a pénzét.

Matolcsy György szerint a belföldi monopóliumokat üzemeltető néhány külföldi nagyvállalatnak meg kell értenie a felelősségvállalás fontosságát, el kell fogadnia a kormányzat rezsiköltség-csökkentő törekvéseit, és nemzeti érdek az energetikai monopóliumok visszaszerzése.

Az interjúban Matolcsy György beszélt arról, hogy ötszörösére, 2,5 milliárd euróra nőtt 2010-től a magyarországi kínai befektetések értéke, és a következő hat hónapban jelentős kínai befektetéseket jelentenek be.

Magyarország iránt a bizalom felépült, a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír – mutatott rá a miniszter, aki szerint a jelenlegi kormánynak sosem volt szüksége az IMF-hitelre, csak védőhálóra, és ez utóbbiról szívesen tárgyalnak. “A nézetkülönbség abból adódik, hogy ránk akarják tukmálni a pénzt, nekünk meg nem kell” – mondta a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy ő lesz-e márciustól a nemzeti bank elnöke, Matolcsy György elmondta: ilyen felkérést nem kapott, és remekül érzi magát a jelenlegi munkakörében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 23 szavazatból)
Matolcsy maradék realitásérzékét is elveszítette, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Hogyan lehet elveszíteni azt, ami sose volt???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Ránk akarják tukmálni a pénzt, nekünk meg nem kell, Matolcsy szerint.
    Ha az IMF pénzt akar adni, nem ugrunk félre, Orbán szerint.
    Nem tudja a jobbkéz, mint akar a balkéz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Báthory Ödönke

    “kapósak a magyar állampapírok” -jó duma. Csak az felejti hozzátenni, hogy mekkora kamattal bírja csak elsózni azokat. Illetve hogy ezzel mekkora kamatterhet tesznek az utánukjövők nyakába.
    Utánuk a vízözön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. jav: mit akar a balkéz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Szerintem pedig, nem veszítette el a realitásérzékét.
    Sőt! Ért ő a közgazdaságtanhoz., hogyne értene…
    Direkt deviáns, ez a dolga!
    Vegyük észre!!
    A Fidesz nem egy párt, hanem egy gazdasági/meggazdagodási vállalkozás!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Hogy a bánatban lenne más a realitásérzéke akár ennek a kancsal baromnak, akár a felcsúti gazdájának?
    Ők, akik a nagy sámán, Papp Lajos és a hibbant, ufók által túlvilágot látott Pataki Attila süket, tébolyodott látomásait ültetik ránk. Ezt megfűszerezve egy kis Mein Kampf-al, Benito sikerélményeivel, mint kötelező hitvallással.
    Aki egy kicsit gondolkodik, az látja, hogy elmebetegek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  7. Hát igen… Annyira tukmálják, hogy hónapok óta szóba sem állnak a kormánnyal. Ez bizonyára valami unortodox tukmálás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  8. Valóban kancsal a jóember, de nem ez a legnagyobb hibája.
    -

    Azt hiszem a 168ora onlineon olvastam, hogy azt is mondta, párhuzamosan azzal, hogy az IMF megzavarodott és mindenképpen elhatározta, hogy rákényszerít minket a kölcsön felvételre, a nemzetközi nagyhatalmak magyar bankpánik és gazdasági összeomlás tervét kovácsolták ki és ő Matolcsi mentette meg a magyar gazdaságot. Hogy mi volt ez a terv azt nem részletezte mert rendkívül titkos dolog senkinek nem szabad megtudni, főleg nem a nemzetközi nagyhatalmaknak, de majd egyszer elmondja , azzal együtt, hogy milyen zseniálisan védte ki.
    -
    Nem semmi. Most meg azért tárgyalnak régóta az IMF el, hogy meggyőzzék őket, hogy nekünk nem kell a pénzük.
    -
    Csak azt nem értem és ezt megmagyarázhatná, hogy miért kell nekünk ezen már egy éve tárgyalni, amikor világban tucatjával vannak országok, akiknek szintén nem kell az IMF pénze, de azoknak nem kell erről évekig tárgyalni, egyszerűen fel sem merül a kérdés. Én úgy tudom az IMF nem házal, hogy vegyenek fel tőle kölcsönt, de ha szóba kerül és egy ország azt mondja nem kéri, akkor annyiban marad a dolog, és az elutasító ország nem küldi az IMF nyakára a követeit, Fellegi, Varga sorozatban, hogy újra és újra elmagyarázza nekik, hogy mennyire nem kell a pénz.
    .
    Ez olyan mintha a nő minden áldott este hívás nélkül feljönne a lakásomra, levetkőzne és hosszasan kifejtené, hogy ő nem fog soha belenyugodni, hogy rákényszerítsem magam, ő nem fog nekem soha lefeküdni, majd egész oldalas hirdetéseket jelentetne meg a napilapokban amin pucéran pózol szétvetett lábakkal, azzal a felirattal, hogy nem leszek e tiéd utálok dugni.
    .
    Ezek a szerencsétlenek annyira hülyék, már fel sem képesek ismerni mennyire groteszk az egész létük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. “következő hat hónapban jelentős kínai befektetéseket jelentenek be.”
    Kína elkezdte felfalni a világot, de mi rizsszem vagyunk ebben a világban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. “Ma, 1834. október 3-án csodálatos kalandban volt részem. Reggel, mihelyst felébredtem, szólítottam Mavrát. Fantasztikus! Odahozta a csizmámat. Kérdeztem, hány óra? Tíz óra múlt. Erre elkezdtem sietni az öltözködéssel. Bevallom, egyáltalán be sem mentem volna a minisztériumba, ha csak egy percre is előre láthatom azt a savanyú képet, amit az osztályvezetőnk vágott. Csak egy idő múlva szólalt meg: hé, te, Popriscsin, miféle zűrzavar van mostanság a kobakodban? Mi? Úgy dolgozol, mint akinek nincs ki mind a négy kereke! Olyan zagyvaságokat művelsz, hogy az ördög sem ismeri ki magát az irományaidban. Hát nem látod? Címzések kis betűvel, nem írsz se dátumot, se iktatószámot! Iktatószámot! Hhh! Majompofa! Egyszerűen féltékeny rám. Féltékeny rám, mert én ülök a kegyelmes úr előszobájában és én hegyezem ki a tollakat. Ja igen. Igaz viszont, hogy nálunk a szolgálat roppant előkelő. Mindenütt olyan tisztaság van, amilyenhez foghatót másutt nemigen találni, az asztalok mind mahagóniból, az ember minden főnökének “Ön”. Hát igen, én bevallom, én már régen otthagytam volna a minisztériumot, ha a szolgálat nem volna olyan előkelő.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  11. Ő remekül érzi magát, csak az Istenadta Nép retteg, éhezik, haldoklik, és állandó hányingere van ezektől a banditáktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. A kulfoldi monopoliumoknak el kell fogadnia a nemzeti felelosseg vallalas fontossagat! Ez Orban szerint abbol all , hogy az allam visszavasarolja kolcsonbol ezeket a nagy professzionalisan uzemelo cegeket magas kamatozasu deviza hitlelbol. O berakja a sameszeit vezeto poziciokba akik tudjak mikor hol kell hirdetni mega milliardokert , ki orizze a szekhazakat , letesitmenyeket, ki fejlessze a softwareeket, ki takaritson, melyik ceg uzemelteti tarta karban az irodahazaikat , kitol bereljek a letesitmenyeket, kitol vasaroljanak, ki legyen az uzemi orvos,kik uljenek az igazgato tanacsokban es eg sorolhatnam! A lenyeg Orban , Simicska zsebebe vandorol minden , es meg a kontroll is az o kezeben van! Mennyi penzbe kerul ez a magyaroknak azt elkepzelni sem tudjak a lenyeg az igy lopjak el egy nemzet jovojet, jelenet, multjat, ehhez asszisztal a nep minden nap ,aki ehhez asszisztal mind BUNOS!!!!! Rettenetes nagy a baj Orban irgalmatlanul erosodik anyagilag , raadasul vajaz a nacionalistakra , fasisztakra, egyarant! Szerintem a jobbik mogott valojaban Orban all o penzeli oket!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Matolcsyt elfelejtettem o csak egy pici mellekszereplo akinek 2 kerekkel kevesebb van raadasul nagyon naiv elvakult naracs partkonyves elvtars.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Qsasem a takony szinonimája. :(
    Ne foglalkozz vele, ha nem akarod magad összekenni. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. A kinai befolyásnak a rizs lesz az ára.

    Orrba-szájba enni kell majd a rizst.

    Én nem szeretem, mert zsibbad tőle a könyököm.

    Ilyenkor mi van?

    Ui: minden ami kinai általában szar, silány, mindegy milyen csak legyen, mert ugye a munkásosztály igényei …..

    Ha nem jelentkeznék, mindenkinek minden topikon

    Boldog Karácsonyt kivánok

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  16. “a következő hat hónapban jelentős kínai befektetéseket jelentenek be.

    Magyarország iránt a bizalom felépült, a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír – mutatott rá a miniszter”
    .
    A két félmondat együttesen ellentmondás a négyzeten. A világpiac bizalma és a – feltételezett – kínai befektetések messze nem kompatibilisek egymással.
    .
    A Matolcsy szerint legkapósabb “forint állampapír” nem devizában, ill. euróban kerül elszámolásra és a (külföldi nagy)befektetők birtokába?
    Ha igen, akkor a kamatszinten kívül már csak a forint árfolyamváltozása döntheti be az effajta hitelfelvételt visszafizetését. A kötvénykibocsátás ugyanis azonos a fix lejáratú, fix határidejû hitelfelvétellel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. A4mutyipeti az oroszokkal tárgyal. Most a hazai oldalakon tapsolnak, örömködnek.

    Senki nem vitatja, hogy kell az oroszokkal az üzlet, csak pár évvel ezelőtt ezért mást hazaárulónak neveztek!
    Kínaiakkal is kell az üzlet, de erről is a fenti megállapítás igaz!

    Az elvakultak akkor is tapsikoltak, most az ellenkezőjéhez is tapsikolnak, na ez ami undorító! Gerincük nincs, az már tuti!

    Az az érv, hogy ami rossz az országnak, az jó a Fidesznek, az akkoriban nagyon tetszett a fideszeseknek, most minden szégyenkezés nélkül szeretnék, ha elfelejtenénk, hogyan is gondolkodtak a hazaszeretetről!
    Nagyon sokan vagyunk, akik nem felejtjük el, milyen galád egy ellenzék volt a Fidesz nyócéven keresztül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. matolcsy szövege inkább valamiféle elszólásnak tűnik. Nemsokára kiderül mi volt ez a pávatánc az IMF-el. Kínai befektetésektől lesz majd itt felvirágzás? Inkább a kínai, azeri, arab pénzek, mint az EU/IMF? Milyen áron? ” Eladom neked ezt az országot, ha garantálod, hogy én leszek itt a te örökös helytartód”.(?)
    Nyiltan szembekerülve az EU-val miféle bizalomra számíthat egy ilyen tetves hátbaáruló kormány a pénzpiacokon és a nemzetközi világban? Úgy tűnik, Kínával a háta mögött most nagyszájúak lesznek. Baromira rácsellózunk erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Megint 240 a frank. Nem olyan rég 231 is volt. Köszönjük szépen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. “Magyarország iránt a bizalom felépült”-ekkora hülyeséget csak egy ilyen tudatlan senki tud mondani.Sajnos két év mulva az ország teljesen a romokban fog heverni,és a következő kormánynak igen nehéz dolga lesz,kivéve ha teljesen elszámoltatják a jelenleg ingyen élőket( teljes kormány aparátust,a fizetett segnyalókat,szervezeteket).Ha nem ez történik akkor ugyan az helyzet áll elő mint Meggyesi idején,az elszámoltatás elmaradt és az igéreteket meg meg kellett tartani( pld. béremeléseket),miközben a korábbi tolvaj banda tovább harácsolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Kuszaszem a feledékenysége mellett, mert ugye az IMF-hez ő fordult segítségért, és ugye várják a kínai és azeri tőkét, és miközben a recessziót is növekedésnek látja, kivételesen és merő véletlenségből igazat mondott. Kijelentette, hogy hazánk nagy gazdasági fordulat előtt áll. Azt kell mondjan, hogy igaza van. A kormánynak valamint Orbán jobbkezének köszönhetően sajnos még a fordulat ELŐTT vagyunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Miért valaha volt neki?Mióta ismerhetjük nem a valóság talaján állt valahol lebegett a föld és az ég között.Akkora badarságokat hordott össze, de legalább jókat lehetett rajta röhögni.Csak közben tönkrement szegény kis hazánk és az már nem nevetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Ezt a F……SZ jankót ha meglátom felfordul a gyomrom, ha pedig eszembe jut H…..vásárhelyi paródiája amit ott előadott egyenesen kiakadok. Nem értem, hogy hogy lehetett azt az osztályon aluli dumát hallgatni, nyilván a hallgatóság süket volt, és nem hallotta, hogy miről beszél, mert nem láttam fel állni, és kivonulni senkit sem. Vagy gyanítom fizetett hallgatóság volt. lézer Lázár próbált jópofáskodni. A lényeg megtörtén a város adósság egy részét az állam átvállalta amit mi fizetünk meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  24. Matolcsynak realitásérzete sosem volt, így annak maradékát sem veszíthette el. Áldásos tevékenységét Antall és Boros miniszterelnökök tanácsadójakét kezdte, aminek következménye az un. Bokroscsomag volt; majd folytatta az I.Orbán-kormány alatt, a baráti kőrnek az Széchenyi tervével I. osztott milliárdjaival és a lakástámogatási rendszerével alapozta meg az ország végzetes eladósodását. Amit pedig 2010 után művel, a magyar tulajdonviszonyok durva, maffiózó-módszerekkel zajló átrendezése, melynek szükségszerű eredménye a társadalmoi megbékélés végzetes aláásása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. Szerintem “a felelöségvállalás fontosságát”a gazdasági miniszteri posztot betöltő személynek kellene megérteni méghozzá nagyon gyorsan.És abba kellene már hagyni az álmodozó tündérmeséket,helyette egy kis közgazdaságot kellene tanulnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. UNDORODOM ettől a BANDÁTÓL, a banda jelző még hízelgő is. Csak nem akarom az ünnepi vacsora előtt a gyomromat elrontani. Mint már többször említettem, intellektuális bűnözők. Tudásukat arra használják mint egy svédasztalos terítéket lerabolják, oszt jó napot. A fidesz már csirájában bűnben fogant. A bűnüket már mester fokra emelték. Aki egy picit is gondolkodik az látja, hogy a fidesz a káoszban anarchiában ismeri ki magát, és igyekszik is azt teremteni. Állandó ellenség kép keresés, legyőzni, harcolni, szabadság ki vívás jellemzi retorikáját. Tudjuk a 2006-os események mögött a fidesz állt. A sok talp és seggnyaló a sarzsi reményében a kül. bizottságokban az akkor regnáló hatalom nyakába varrta a bűnöket. Amiért egyes jól szereplők meg is kapták jutalmukat, Balsai, Budai,Hende,Kövér. Remélem valamennyien egyszer még Hágában fogják végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Felhívnám a kedves olvasók figyelmét, hogy a magyar állampapírokat nem külföldiek, hanem az OTP és a Takarékbank (a takarékszövetkezetek közös szervezete) vásárolgatja. Az állam az elmúlt hónapban mindkét bankban jelentősen növelte a tulajdoni részét – tulajdonrésze az OTP-ben elérte a tulajdonosi szavat maximumhoz szükséges mértéket, a Takarékbankban pedig az államé lett nem kevesebb, mint a tulajdon egyharmada.
    .
    Igaz tehát, amit Orbán nyilatkozott a minap: a magyar állampapírokat a lakosság finanszírozza – éppen csak a lakosság nem tud arról, hogy mindez az említett bankokban elhelyezett betétjeiből és az ott tartott számlapénzéből történik.
    .
    A megoldás persze így is unorthodox, de nevezhetnénk egyszerűen orbáni piramisjátéknak. És ezért feszít Orbán mellett teljes mellszélességgel Csányi Sándor, az OTP Elnök-vezérigazgatója. Ők ketten pontosan tudják, mire megy ki a játék. Nem más ez, mint a Fidesz békekölcsön akciója, csak nem annyira nyilvánvaló a megoldás, mint Rákosi idejében volt. Itt még az „önkéntes” békekölcsön jegyzése sem történik meg, inkább beszélhetünk „tudattalan jegyzésről”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Csacsika
    Ez nagyon érdekes. Ha jól értem, ez azt is jelenti, hogy ha bedől az állam, és az állampapírok értéktelenek lesznek, akkor az OTP és a Takarékbank is bajban lesz.
    Mit jelent az, amit írtál:
    “Az állam … tulajdonrésze az OTP-ben elérte a tulajdonosi szavat maximumhoz szükséges mértéket”
    ?
    Gondolom, a “szavat” az szavazat akar lenni, de még úgy sem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. vigyazo
    “ha bedől az állam, és az állampapírok értéktelenek lesznek, akkor az OTP és a Takarékbank is bajban lesz.”
    .
    Még rosszabb: azok a betét- és számlatulajdonosok lesznek komoly bajban, akik a megtakarításaikat ezeknél a – stílszerûen nemzetinek vélt – pénzintézeteknél biztonságban tudták vagy tudják.
    Kínos lesz az ébredésük, de akkorra már bekövetkezik a ´nincs tovább´.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Nem az a legnagyobb baj hogy mit hazudnak politikusok, hiszen ezek az emberek kisebbségben vannak. A baj az szerintem, hogy ezek a hazugságok és demagógia valójában a mai magyar átlagembernek a gondolkodásmódját és lelkivilágát tükrözik. Ezért volt “kétharmad” és ezért nem kergette el ezeket az idiótákat még senki. Orbánékat nem lehet szétválasztani azoktól a korlátolt emberektől akik őket támogatják. Az én tapasztalatom az hogy a Fidesz támogatók maguk is tudják hogy hazugságokat hallanak, de mivel az alternativát nem hajlandók mérlegelni, direkt elzárkóznak mindenféle más információtól. Egy fideszes ismerős igy fogalmazott: “nem érdekel ha Orbánék lopnak, hazudnak, az se érdekel, ha a gazdaság összeomlik, csak az érdekel, hogy Orbán hajlandó fityiszt mutatni az IMF-nek, zsidóknak, bankoknak, multiknak, EU-nak”. Hát ezért mondja a Matolcsy amit mond…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Hungarian citizen

    canuck democrat: ahogy mondod. De akkor miert a nagy csodalkozas, hogy ezert a nepert nem tuntetni jar az ertelmiseg, hanem elhagyja ezt a fos orszagot a hulye nepevel egyutt? Mindig mondtam: orban nyiltan gyalazott meg mindent, ami szent es demokratikus mar 1998-2002 kozott is, tehat a kedves magyarok ennek 100%-os tudataban szavaztak meg ismet, sokkal verszomjasabban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. nagy andrás:
    Remek találat! Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Vigyázó:

    Jól látod a helyzetet. Ha az állam bukik, mindkét bank kritikus helyzetbe kerül.A betéteseik is.
    .
    Az érthetetlen mondat helyesen: bármekkora is az állam tulajdonrésze a bankban, a közgyűlésen nem lehet nagyobb szavazati aránya, mint 10 százalék. Viszont tudni kell, hogy a 10% igen jelentős részarány és a közgyűlési többséghez szükséges szavazatok most már lényegében a magyar állam, az OTP vezetői és Csányi Sándor birtokában vannak.
    .
    A szavazati többséghez nem szükséges 50 százalék + 1 szavazat, mert a részvények jelentős része kis befektetők birtokában van, akiknek szavazata lényegében „elvész”. Azért, mert meg sem jelennek a közgyűlésen, vagy nem is szavazhatnak, vagy a szavaztuk százezred százalékban mérhető. Így a bank menedzsmentje – a magyar állam hallgatólagos jóváhagyásával – lényegében azt tesz, amit akar. Például felvásárolja az államkölcsön kötvényeket.
    .
    A kockázat a visszafizetéskor jelentkezik majd – ki tudja, akkor már hol lesz Orbán? Ez tipikusan a Kaya Ibrahim féle módszer nagyban. Ma lenyúlunk, amit csak tudunk – majd Ibrahim visszafizeti, már ha megtaláljátok… Ehhez persze kell Csányi, meg az, hogy a PSZÁF befogja a szemét, a fülét és a száját. Előbbi úr csókos (a magyar fútból nagy doyenje), az utóbbi szervezet meg állami felügyelet alatt áll (vigyázzban). És ha az MNB is Fidesz kézbe kerül, akkor már kérdezősködni sem fog senki. Főként ezért kell az MNB-t kézbe kaparintani!
    .
    Még kritikusabb a helyzet a Takarékbank esetében. Csak megemlítem, hogy Orbán az elmúlt napokban nyilatkozott arról, hogy a Takarékbankhoz tartozó takarékszövetkezetekben 600-800 milliárd forintnyi kihelyezhető forrás van. Rá pár napra az állam bevásárolta magát a Takarékbankba, majd egy újabb Orbán nyilatkozat szerint már a lakosság finanszírozza a magyar állampapírokat. Végül is mindent elmondanak, csak kevesen tudják összerakni a mozaikot.
    .
    És éppen csak a lakosság nincs tisztában azzal, hogy a betétjei, banki befektetései milyen célokat szolgálnak… Persze arra nincs remény, hogy ezek a bankok a gazdaságot finanszírozzák – mert az állam elszívja előlük a fenti bankok forrásait – nagyjából ennyit a növekedés esélyeiről
    .
    A külföldi befektetőkről szóló híradások nettó hazugságok. A befektetők nemcsak a hozamokat nézik, hanem a befektetések kockázatát is. A kettőnek egyensúlyban kell lennie. A befektetők márpedig alaposan tájékozódnak, nem mindegy nekik, visszakapják-e a pénzüket? Orbán közismert hazudozó – nála sokkal szavahihetőbb adósoknak sem adnak kölcsönt a „spekulánsok”. A „spekuláns” ugyanis csak Selmeczi Gabika szerint hülye, mohó, kapzsi (zsidó) – a valóságban ezek okos emberek, akiknek a szakmája a kockázatok elemzése. Biztos buktába senki sem fektet be.
    .
    Egyetlen kérdésre kell választ kapniuk a „spekulánsoknak”: ha egy ország gazdasága hanyatlik, vagy stagnál, a költségvetése pedig hiányának maximumát nyaldossa – akkor miből fogja ez az ország az adósságát visszafizetni? A csökkenő gazdaság csökkenő adóbefizetéseiből, vagy a költségvetési hiány növekedéséből??? Több kérdése normális befektetőnek (spekulánsnak) már nincs is. Veszi a kalapját, mielőtt levette volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Hihetetlen, hogy győz az előítélet, a primitív gondolkodás, az agresszió, mindenki minket akar, a mi földünket, a mi vizünket, nem is ez a mocskos banda a legelszomorítóbb ebben az országban, hanem ez a primitív gondolkodású, agresszív nép, aki ezt a förtelmet az országra szabadította. Élhetetlen hely, nem ejtek könnyet, ha nem látom többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Egy ismeretlen előd:
    Berzevicynek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja. Ennek a legnépesebb osztálynak fogyasztása által ingereltetik a belföldi termékek előállítása. Ez ad életet a belföldi iparnak és forgalomnak, ami azután a külkereskedelem bővebb folyásában is érvényesül. Ahol a szűkös állapotok által lenyomva úgyszólván nem létezik a gazdaság, ott a fogyasztás és a forgalom alapjának ingadozása folytán az arra fektetett ipar, kereskedelem és a közjólét is csak tengődik. A jövedelmi felesleg sem fordítható egészen az adózás céljaira, mert sorsának javítására mindenki törekszik, s öregsége, betegsége és baleset beálltának esetére, továbbá, hogy gyerekeinek valamit hagyhasson, valamely takarítmányt meg akarna takarítani. Másként magán vagy közgyarapodás nem is lehetséges, különösen nem akkor, ha az iparosodásnak ez az egyetlen ingere elvétetik tőle. Az adózó, ezen helyzetének nyomása alatt az állam minden működése bizonytalanná, nehézzé és akadályozottá válik. A köz és magán gyarapodás lehetetlen lesz, az adófizetés pang, hátralékok keletkeznek, lanyhul a szorgalom és felszaporodik a nyomor. (Berzeviczy Gergely: Magyarország kereskedeleméről és iparáról. Első megjelenés: 1796. 212 év, nem elég megtanulni, vagy elég elfelejteni? Megjelent a Magyar Forumban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. papirvagokes
    Nono! Ne általánosíts. A jelenlevők mindig kivételek, és még:
    Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,

    s tudjuk, miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,

    de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,

    és csecsszopók, akikben megnő az értelem,

    világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,

    míg jelt nem ír hazánkra ujból a béke ujja,

    s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.
    (túl fogjuk élni ezt is. túléltük a törököt, tatárt, túl fogjuk élni az orbáncot és az orbánjárást is!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. és nem, El Tolcsy még nem vesztette el “minden” maradék realitásérzékét! Különben nem küzdenének azért, hogy a hallgatókat, akik minimum 6 év múlva, tehát a következő ciklus végén kerülnek ki az egyetemről – röghöz kössék!
    Ez nyílt beismerése annak, hogy szerintük sem lesz még 6 év múlva sem olyan a gazdasági helyzet, hogy érdemesebb legyen itthon maradni!
    Azaz ez a realitásérzék bizonyítéka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Senki ne vegyen magyar allampapirt! Nemetet kell venni bar ott szar a kamat mert ok nem piramis jatekban gondolkoznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Matolcsyval csak egy baj van. Az agya is kancsal,azért csinál mindent fordítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. “…Matolcsyval csak egy baj van. Az agya is kancsal…”
    .
    - Nem.
    .
    Az vele a baj, hogy élve született.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Kedves kekec, teljesen igazad van a vers gyönyörű, a gondolatok és érzések csodálatosak a költeményben, Radnótiban, sok magyarban, jogos a túlélésbe vetett hit, de e csodálatos sorok írójának is csak a hite maradt meg, ezt a hitet vihetjük magunkkal mi is ebből az őskáoszból, ami ebben az országban uralkodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Havi tőbb millio frt-ért jól bohockodik az udvariBOLOND .
    Ti meg acsarkodjatok a koncon (ha jut) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Eldrad
    2012. december 23. vasárnap
    11
    +++++++++++++++++++++++++
    Ahogy mondani szokták fején találtad a (szeg)fejet. Kicsit pöszén beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. A kormány azért néz mindenkire “ferde szemmel”, mert már kínai befolyás alatt áll. Nemsokára beindul majd a rizstermesztés, ami már egyszer megbukott ebben az országban. Nem baj, mert majd az önéletrajzunkat azzal kezdhetjük, hogy “én már egészen kis gyermekkorom óta szeretem a rizst.”
    Egyébként meg az egész gazdaság kusza, miért pont a miniszter ne lenne az. Persze kérdés: melyik volt előbb…?
    Bocsi, hogy ennyi blődséget írok össze, de az ember már belefáradt a sok hihetetlen baromságba, amit ezek csinálnak országszerte. Pedig jól orrba kellene őket vágni (képletesen?), mert tudjuk, hogy Orbánék csak az erőből értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. “Senki ne vegyen magyar allampapirt! ”
    Kösz, hogy szóltál! Még szerencse, hogy most kenyérre kellett a fölös pénzem (hiába, a többnapos ünnep, ugye).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. A magyarok 83 százalékának NINCS megtakarítása. A nincs azt jelenti, hogy semmi sincs, hónapról hónapra élnek.
    .
    Ami a kínaiakat illeti: nem hinném, hogy érdemleges termelő beruházást hoznának Magyarországra. Kínában azért mégiscsak olcsóbb a termelés, sokkal. Nem lenne racionális egy ilyen döntés.
    .
    Ha beruháznak valamibe, akkor az logisztika és szállítás lehet – hogy közelebb kerüljenek az EU-hoz. Ez azonban nem fogja megrengetni a magyar gazdaságot, mert az ilyen jellegű tevékenység nem igényel sok helyi munkaerőt. És hát aki dolgozott már kínainak – az tudja, mit jelent ez…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Csacsicska
    Köszi a magyarázatot, így tisztább a kép.
    kekec
    Tényleg igaz: ha 4-5-6 év múlva Magyarország egy sikrertörténet főszereplője lesz, akkor vajon miért félnek, hogy a diplomások el akarnak menni?
    Nálad a pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos