Ronai and Ronai
AMERIKAI

Damaszkusz bocsánatot kért Ankarától 2012. október 5. péntek 0:34 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Damaszkusz bocsánatot kért Ankarától
Washington – Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön megfelelőnek és arányosnak minősítette a Szíriára mért török válaszcsapást. Törökország, amelynek területét szerdán Szíria felől aknagránát-támadás érte, tüzérségi tüzet nyitott egy határ menti szír célpontokra, az ankarai parlament pedig felhatalmazta a kormányt, hogy a szomszédos országban zajló konfliktus átterjedése esetén katonai erőt alkalmazzon.
.
„Az mi értelmezésünk az, hogy a törökök válaszoltak” – mondta Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő, és méltatta a török kormány parlamenti felhatalmazását arra, hogy válaszoljon, ha az ország szuverenitását megsértenék a jövőben.
.
„A Törökország által adott válasz a mi szemszögünkből nézve megfelelő volt, és egyben azt célozta, hogy megerősítse az elrettentő hatást, hogy ilyen esetek a jövőben ne forduljanak elő. A válasz arányos is volt” – fogalmazott Nuland.
.
Csütörtöki török bejelentés szerint Szíria a New York-i ENSZ-képviseletén keresztül bocsánatot kért Ankarától a tüzérségi támadásért, amelyben az aknagránátok öt török polgári személy életét oltották ki. Besir Atalay török miniszterelnök-helyettes közölte: Damaszkusz megígérte, hogy hasonló incidensek a jövőben nem ismétlődnek meg.
.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa mindeddig nem tudott egyöntetű állásfoglalásra jutni az incidenssel kapcsolatban, amely török kérésre került a testület elé. A világszervezetből származó értesülések szerint Oroszország „felvizezte” a nyugati országok által kidolgozott határozattervezetet.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Damaszkusz bocsánatot kért Ankarától, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Mafene.
    A turkók nem tudtak Irakbók részt kikanyarítani a kurdok rovására ( nomeg a kőolaj is sok ott ) , hát most más projectbe kezdtek ?
    Csak hogy tuggyuk : alattomos népség az.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. Ez az egész aknagránátos szinjáték a Ny-i katonai titkosszolgálatok ócska trükkje,szándékosság,provokáció,katonai taktika áll a háttérben.A vak is látja,a süket is hallja,h.cs.Törökország felöl áramlik Szíriába a Líbiai,Szaudi,Bahreni fegyver+a csecsen és Ny-Európai iszlám “önkéntes harcos”,v.hogy a Szír Átmeneti Tanácsot brit,amerikai katonai tanácsadók segítik.stb.Maga a szír rezsim is követ el ócska szinjátékokat: Damaszkusz palesztinok lakta kerületébn robbantanak,az állami tv,rádió:”terroristák voltk”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  3. Kemsei Lajos
    Akkor ha nekifutnál még egyszer, és levezetnéd logikusan, hogy miből jutottál ezekre a következtetésekre…

    Ha nem csal az emlékezetem a dolog úgy kezdődött, hogy Szíria júniusban lelőtt egy török vadászgépet, a héten pedig a szíriai hadsereg lövedékei öt embert öltek meg egy határ menti török faluban. Gondolom a repülőgépet, aminek a lelövéséről azt nyilatkozták a szír illetékesek, hogy bár ne történt volna meg, aljas ármányból szintén a nyugati titkosszolgálatok követték el. Törökország a NATO tagja, az USA szövetségese. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az euroválság közepette más sem hiányzik Európának, mint egy háború a szíriai fronton, az amerikaiaknak meg az elnökválasztási kampány hajrájában pont egy ilyen beláthatatlan kimenetelű csetepatéba szeretnének belekeveredni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Nagy valoszinuseggel a Szireknek nincs koze a hatarincidensekhez. Annyira hianyzik nekik a torok beavatkozas mint birkanak a bollerkes.
    /
    Az latszik hogy a torokok nagyon eltokeltek. Mar tobb mint ket hete mennek a csapatok a hatarhoz a torok oldalon. Ugy nez ki a nemzetkozi beleegyezest is megkaptak az “onvedelemhez” A Britek Franciak is flottat kuldenek a tersegben legalizalva a nemzetkozi voltat a beavatkozasnak.
    Nem ketlem hogy Aszad raszolgalt hogy jol segberugjak, de a kerdes hogy mi lesz utanna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. commandante
    /
    /
    “Ha nem csal az emlékezetem a dolog úgy kezdődött, hogy Szíria júniusban lelőtt egy török vadászgépet,”

    /
    /
    Az egy olyan gep volt ami a nemzetkozi torvenyeket megszegve berepult a Szir legterbe es felderitest vegzett. Mondjuk mint ha valaki berepkedne Moszkva fole hogy kicsit kivancsiskodjon. Valszeg nem az elso eset volt a felderitesre a berepulesre es az utvonalra raktak e Szirek egy legvedelmi uteget. Azt nem tudtak ki repked, valszeg Izraelinek gondoltak igy amikor legkozelebb megjelent akkor odadurrantottak neki.
    Szoval a torokok abban a geplelovesben nyakig sarosak es a szirek csak azt tettek amihez joguk van.
    Furcsa de ez van !
    /
    /
    “a héten pedig a szíriai hadsereg lövedékei öt embert öltek meg egy határ menti török faluban.”
    /
    Csak azt tudjuk hogy aknaveto lovedekek voltak de azt csak a torokok allitottak hogy a szirek lottek. Az eg adta semmi okuk erdekuk nincs a szireknek hogy a torok hadsereget magukra zuditsak mert ugy mennenek at az orszagon mint fos a liban.
    /
    “Gondolom a repülőgépet, aminek a lelövéséről azt nyilatkozták a szír illetékesek, hogy bár ne történt volna meg, aljas ármányból szintén a nyugati titkosszolgálatok követték el.
    /Persze mert Izraelinek gondoltak kepzeltek. Viszont oket is meglepte a dolog hogy az izraelnek gondolt berepuleseket a torokok csinaltak.
    /
    “Törökország a NATO tagja, az USA szövetségese. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az euroválság közepette más sem hiányzik Európának, mint egy háború a szíriai fronton, az amerikaiaknak meg az elnökválasztási kampány hajrájában pont egy ilyen beláthatatlan kimenetelű csetepatéba szeretnének belekeveredni.”

    /
    Par a jelenletevel tunteto europai hadihajon ( es esetleg par bevetest is lerepulnek ) kivul europanak egy fillarjabe sem kerul. A gyozelem biztos es ez Obamanak is jol jonne mert kiutne iran fo szovetsegeset a tersegben es kello erejt mutatna fel. A kockazat nem abban van hogy leverik a szir kormanycsapatokat hanem hogy mi lesz utanna.
    a’la Irak – Afganisztan

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. ubul
    Damaszkusz mióta fekszik a tengerparton?
    A szír légtér nem a szárazföld felett kezdődik, tehát a Moszkva felett kémkedő gépeket felemlítő hasonlatod enyhén szólva is sántít. Ez, és más következtetéseid is meglehetősen leegyszerűsítőnek tűnnek.

    http://index.hu/kulfold/2012/06/26/torokorszag_haboruba_keverheti_budapestet/http://ircblog.usembassy.hu/2012/06/25/clinton-kulugyminiszter-a-szirek-altal-lelott-torok-repulogeprol/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Én nem tudom most mi is történt.,de azt tudom ,hogy Erdogan
    egy orbán szerű alak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orosz radar volt a szíriai gépen 2012. október 13. szombat | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos