Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az iráni gázszállítások is leállnak 2012. október 5. péntek 0:01 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az iráni gázszállítások is leállnak
Brüsszel/Teherán – Az iszlám rendszer atomfegyverkezésére adott újabb válaszként az Európai Unió tagállamai immár földgázt sem vásárolnak Irántól. A döntést hivatalosan az uniós külügyminiszterek október 15-i luxemburgi ülésén fogadják el.
.
Az újabb szankció érzékenyen érintheti Teheránt, amelynek gazdasága az idén példa nélküli nyomás alatt van. Az iráni hivatalos fizetőeszköz, a riál a héten omlott össze; a fővárosban több helyütt spontán tüntetők csaptak össze rohamrendőrökkel az egyre növekvő ínség miatt.
.
Az Egyesült Államok még 1995-ben tiltotta meg az amerikai cégeknek – néhány humanitárius kivétellel –, hogy iráni cégekkel kereskedjenek, vagy iráni energiahordozók kitermelésébe invesztáljanak. Az Európai Unió csak jóval később, az iráni atomfegyverkezés egyértelművé válása után, 2010-ben tiltotta meg, hogy európai-iráni energetikai vegyesvállalatok jöjjenek létre, kőolajat pedig egészen idén július elsejéig vásárolt Teherántól.
.
Az iráni gáz Törökországon keresztül érkezik Európába, ahol azerbajdzsáni gázzal keverik, mielőtt továbbszállítanák. Egyes brüsszeli vélemények szerint az új intézkedés magában hordozza a veszélyt, hogy elidegeníti Törökországot, amelynek kulcsszerepe van abban, hogy az Unió ne függjön kizárólag az orosz energiahordozóktól. Az újabb Iránnal szembeni bojkotton a törökök is veszítenek, de EU-források szerint ez a kockázat még mindig inkább megéri, mint hagyni, hogy Irán csakugyan kifejlessze az atomfegyvert.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Az iráni gázszállítások is leállnak, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Egyes rohatt nepperek a hasznuk reményébe fegyvereket adnának a gyermekek kezébe is.
    ( Fegyver = atombomba , gyermek = gyermekded gondolkodású muszlim idióta.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Tik-tak-tik-tak … :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Embargós az iráni gáz 2012. október 15. hétfő | AN

Bezárt a bazár 2012. október 3. szerda | Rákócza Richárd

Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos