Ronai and Ronai
AMERIKAI

Uniós polgár nem lehet menekült 2012. október 21. vasárnap 21:17 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Uniós polgár nem lehet menekült
Toronto – A Kanadában menedékért folyamodó magyarok körében elterjedt a jóléti intézményekkel szembeni csalás, a kisszerű bűnözés, és a jelek szerint kifinomult, magyarországi központú művelet segíti és koordinálja a menedékesek mozgását – közölte a hét végén a kanadai határőrizet (CBSA) felderítési jelentéstervezetére hivatkozva a CBC News televízió.
.
A tervezet megállapította, hogy a legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma. Többségük azért folyamodik menekültstátusért, mert állításuk szerint etnikai kisebbség tagjaként üldöztetés éri őket hazájukban.
.
A dokumentum értelmében azonban Kanadának van alapja elutasítani a magyar menedékkérőket, mert Magyarország az EU tagállama, ezért állampolgárai, ha veszélyeztetve érzik magukat, az unió bármely más országába távozhatnak.
.
A jelentéstervezet arra a megállapításra jutott, hogy a kétoldalú vízumkényszer csökkentené ugyan a magyarországi menedékkérők számát, de az nem jelentene hosszú távú megoldást, mert az érintettek más európai országokból is benyújthatják folyamodványukat.
.
A dokumentum szerzői ehelyett azt javasolják, hogy gyorsítsák fel az EU-állampolgárok menedékkérelmének elbírálását. Az indítvány egybecseng a júniusban elfogadott új bevándorlásügyi törvénnyel, amely ezer napról 45 napra csökkentette a demokratikus országokból érkező menedékesek ügyének elbírálási idejét, s megvonta tőlük a fellebbezés jogát is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
Uniós polgár nem lehet menekült, 4.4 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Szellemes a cím.
    *
    A cikkíró helyében én a “menedékesek” kifejezés helyett a menekültek kifejezést használtam volna. A cigányok akkor is menekültek, ha fizikailag esetleg még nem bántották őket.
    Azonban a mentális bántalmazás Magyarországon már olyan méreteket öltött, amit normális ember elviselni képtelen. A hétköznapi megalázásokon túl a jobboldal terrorisztikus megnyilvánulásai állami segédlettel, kvázi a hivatalos félelemkeltés már-már mindennapos megnyilvánulásai. És ha ezt még tovább fokozzuk, akkor azt kell mondanunk, hogy ez a fajta terror válogatás nélkül érint öreget, fiatalt, felnőttet és . g y e r m e k e t .(!) egyaránt.
    Márpedig, akit ilyesfajta inzultus rendszeresen ér, az joggal menekül ebből “az Isten kalapja melletti bokrétából”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (44 szavazatból)
  2. (Még egy megjegyzés)
    *
    Azért “kvázi hivatalos” a félelemkeltés, mert a nyilasok felvonulásait
    az . á l l a m . e n g e d é l y e z i,a gyűlöletbeszédeiket pedig nem csak engedélyezi, de hallgatólag el is fogadja, sőt az állam vezetői hivatalos beszédeikben néha célozgatva (segélyek, munkakerülés stb) még rá is tesznek a tűzre egy-egy lapáttal.
    A náci-felvonulásokon az állam rendőrsége már csak a frontális összecsapásokat megakadályozandó tartózkodik a helyszínen.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (34 szavazatból)
  3. *
    A cigányok elleni merénylet sorozat tetteseinek tárgyalása 3-4 éve nem akaródzik ítéletbe fordulni.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (27 szavazatból)
  4. Az EU is ébredezhetne már az ilyen ügyekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  5. Menekültek, ja…

    “A Kanadában menedékért folyamodó…Magyarországról érkezett roma körében elterjedt a jóléti intézményekkel szembeni csalás, a kisszerű bűnözés…”
    Akárcsak itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (35 szavazatból)
  6. KORDON BLUED!
    Talán nem kellene a szövegkörnyezetből kiragadni egy-egy részletet, mivel az igencsak félrevezető! Ha csak a Csóri cigányok esetére gondolok, akik a menedékjoggal visszaélve pumpolták a francia államot, majd színesfém lopásért börtönbe kerültek, már megértem a kanadai álláspontot.
    Ami viszont a cigánygyilkosok perének elhúzódását illeti, abban maradéktalanúl egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Ha menekültként (a kanadai földre lépés első pillanatától, még mielőtt eldöntenék, hogy jogos-e a kérelem, vagy sem) nem jutnának annyi pénzhez (amiből a magyar átlagnál nagyságrendekkel jobban lehet megélni, anélkül, hogy egyetlen szalmaszálat arrébb kell mozdítani) erre az egész cécóra nem lenne semmi szükség. Amíg a kínálat túl csábító, addig a kereslet nem csökken.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Elfogyott a turelem. Kanadanak igaza van ! Lehet menni mashova is az unioban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. CommonSense
    Brüsszel környékére esetleg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Tapasztalatom szerint mar az usa-ba szivarognak be! El kell menni egy hetvegi Horvath-duo bulira, ott lehet veluk nagyobb letszamban talalkozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Roma? Nincs ilyen magyar szó.
    Ahogy az angolt sem hívjuk magyarul englishmannek, az osztrákot sem österreichernek, úgy magyarul a cigánynak a neve: CIGÁNY.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  12. Ahogy a fenti kommentárok értékeléseit elnézem, érdekes megosztottság ötlik a szemembe. Ugyanis eddig úgy gondoltam, hogy ezen a fórumon általában “baloldali” fórumozók szoktak megfordulni. Most azonban a plusz és mínusz “osztályzatok” aránya fordult meg. Csak nem azért, mert a téának cigányok az alnyai? Vagy egy kis rasszizmusért a baloldalon sem kell a szomszédba menni? Ejnye !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  13. Jo otlet! Az usa is atvehetne, hogy az eu-bol, itt elo illegalisokat ne fogadja be!
    Az usa nagyon vonzo a magyarok szamara, mert illegaliskent buntetlenul munkat vallalhat,dolgozhat, adot nem kell fizetnie es ha ugyesen hazudik meg orvosi ellatas is ingyenes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. Miert nem orultok hogy elmennek? Csak ide az USAba ne jojjenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. Hmmm. Sok oldalról kell megvizsgálni ezt a kérdést. Kordon Blued sok mínuszt kapott, de mondandójának legnagyobb része igaz. Másrészt Kanadának tökéletesen igaza van. A megélhetési menekült áradatnak gátat kell szabni.

    Épp pár napja gondolkodtam el rajta, hogy megkérdezem Admint: Mit tud Kertész Ákosról, jól van-e? Semmit nem hallottam Róla azóta, hogy eltávozott Magyarországról.

    Tisztelt Admin!
    Írjon pár szót Kertész Ákosról és üzenem Neki, hogy várjuk írásait, itt az Amerikai Népszaván!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Sőt, ha jól meggondolom Kordon Bluednek mindenben igaza van. Az állami segédlet kifejezésben főleg. A “Helyi téma” c. barna massza kavaró lapban olvastam,

    “Filmes attak Bajnai beszéde után” Filmet akar készíteni a hazugsággyár számára Dézsy Zoltán. Megint van a cikkben szokásos, gumilövedék, békés járókelők megtámadása, brutális rendőrtámadás bla-bla-bla. A randalírozó kockakövet dobáló, gyújtogatókról, kopasznyakúakról szó sem esik. Ezt a forgatást pedig a lepocskondiázott rendőröknek kell biztosítani. Mi ez, ha nem állami segédlet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Kedves „ex-navy!”
    Orbán Viktor a magyarok miniszterelnöke ugyan csak ahhoz a „családhoz” tartozik, akik a Kanadaiaknak problémát okoznak.
    Ennek következtében neki joga van az USA –ba is jönni és az itt található minden magyart bolondítani a magyarországi helyzetet illetően.
    Sajnálom, de ki kell jelentenem, ennek a „családnak” minden tagja mások terhére van!
    Még szerencse, hogy Orbánnal már szinte nem áll szóba senki! Ezt kellene a kanadai bevándorlókkal is csinálni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Kedves kormorán, megtisztelnél, ha az erre a fórumra vonatkozó “rasszista” bélyegzésedet megindokolnád.
    Köszike.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  19. Déja vu – Evian, 1938

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “Augusztusban bejelentették a több mint négyszáz embert érintő átszervezést, ezzel együtt a Belügyminisztérium megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni egységeit, illetve az NNI gazdaságvédelmi főosztályát is.”

    Mióta a maffia került hatalomba, az államot használja pajzsként, nem véletlenek a fenti cikkben szereplő átszervezések, megszüntetések. Egyre több rendőr hagyja el a pályát, a közbiztonság egyre romlik.A maffia után nem szabad nyomozni. Eljön az az idő, amikor már nem csak cigányok menekülnek oda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Kivancsi lennek, hogy mit takar a “kisszeru bunozes” kifejezes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ottawa a romák őrizetbe vételét fontolgatja 2012. augusztus 20. hétfő | AN

A torontói rabbik tiltakoznak a menekültek érdekében 2012. június 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos