Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ottawa a romák őrizetbe vételét fontolgatja 2012. augusztus 20. hétfő 10:36 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ottawa a romák őrizetbe vételét fontolgatja
Toronto/Budapest – A kanadai szövetségi kormány kész megfontolni, hogy őrizetbe vegyék a roma menedékkérőket, amennyiben a legutóbbi intézkedésekkel nem sikerül korlátozni a menedékkérők számát, derül ki a The Canadian Press független hír- és sajtóügynökség birtokába került dokumentumokból, amelyeket több kanadai médium is ismertetett honlapján vasárnap.
.
A kanadai határőrség (CBSA) belső jelentése szerint határozottabb intézkedésre lehet szükség, ha az illegális menedékkérelmek kiválasztásának és elutasításának a folyamata nem elég gyors, és nem sikerül csökkenteni az európai roma kérelmezők számát. További elrettentő intézkedéseket tanulmányoznak, és ezek között van a menedékkérők őrizetbe vétele is. A jelentés még az előtt készült, hogy a konzervatív kanadai kormány júniusban megszigorította az úgynevezett hamis menedékkérőkre vonatkozó jogszabályokat.
.
Az új jogszabály felhatalmazná Vic Toews közbiztonsági minisztert, hogy nevezze meg a „hamis menedékkérőket”, hogy Kanadába érkezésükkor őrizetbe vehessék őket. A törvénymódosítást várhatóan az év végéig fogadják el.
.
Vic Toews hivatala nem közölte, hogy a minisztérium szándékozik-e ilyen intézkedéseket hozni. Szóvivője, Julie Carmichael csak annyit közölt, hogy a döntést a kanadai törvényeknek megfelelően hozzák meg.
.
Tavaly a legtöbb kanadai menedékkérő Magyarországról érkezett. Összesen 4442 magyar kérelmet iktattak, többségüket a kanadai hírügynökség szerint gyaníthatóan romák adták be. Szinte valamennyit elutasították vagy elálltak tőlük.
.
A CBSA jelentése szerint rövid távon a „leghatásosabb” megoldás a vízumkötelezettség bevezetése lenne ezen kelet-európai országok állampolgárai számára.
.
A határőrség jelentése szerint „egyes magyarországi kérelmezők lényegében azért utaznak Kanadába, hogy kihasználják a társadalombiztosítást, és részesüljenek az egészségügyi rendszer nyújtotta privilégiumokból”.
.
A Magyarországról érkező menedékkérők száma rohamosan megnőtt 2009 júniusa óta, amikor a kanadai kormány vízumkényszert vezetett be Csehország állampolgárai számára, ahonnan szintén számos menedékkérő érkezik Kanadába.
.
A jelentés szerint a magyar menedékkérők őrizetbe vétele azt jelentené, hogy a gyermekek is rács mögé kerülnének a szüleikkel együtt. A tavalyi év utolsó tíz hónapjában a torontói Pearson nemzetközi repülőtérre érkező közel 3000 ezer magyar menedékkérő háromnegyede családként érkezett.
.
Az állampolgársági és bevándorlási ügyek minisztériumának szóvivője, Bill Brown elektronikus levelében azt közölte, hogy a tárcánál számos tényezőt tanulmányoznak, mielőtt döntenének a vízumkényszer bevezetéséről, és hozzátette, hogy a minisztérium jelenleg „tanulmányozza” a magyarországi helyzetet.
.
Lorne Waldman, a Menekültek Jogait Védő Ügyvédek Szövetségének elnöke figyelmeztetett, hogy a törvény elfogadása esetén annak több rendelkezése ellentétes lehet az önkényes őrizetbe vételeket megakadályozó Jogok és Szabadságjogok Kanadai Chartájával. Egyes ország vagy földrajzi régió megcélozása azt eredményezné, hogy a törvényes menedékkérőket is őrizetbe vennék az illegális menedékkérőkkel együtt. Hosszú időre rács mögött maradnának, amíg az aktájukat tanulmányozzák, és lelki traumákat szenvednének el – figyelmeztetett.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.5/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 7 szavazatból)
Ottawa a romák őrizetbe vételét fontolgatja, 2.5 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Mr. V . Tows!
    Azon gondolattal mélyen egyetértve, hogy nem a néhány ezer ember eltartása gond, hanem azon szellem , mely megomlasztaná a tisztességes és dolgos kanadai felfogást- beengedése, csak helyeselni tudom, hogy megálljt parancsol egy szennyes áradatnak.
    Mindamellett, kérem Uram, segítsen, hogy ezen emberek, míg ott vannak, enni kapjanak, mert ha hazajönnek, valóban már arra sem fog telleni nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (37 szavazatból)
  2. Gonosz:
    .
    - Jól tudod, hiszen párszor már megbeszéltük ezt itt többen is, hogy az intézkedéstervezetet mi ösztönzi.
    .
    Nem a cigányok “cigánysága”, vagy a bőrszín. Hanem, hogy az utóbbi években a magyarországi cigányok nagyrészt a szervezett bűnözés keretein belül mentek ki. Vagy emberkereskedők, vagy az áldozataik. Tolvajok, rablók, erőszaktevők, stb.
    .
    Kanadai kormánynak pedig nem kötelessége a csupa nehézsúlyú bűnözőből álló magyarországi cigánymaffiát sem megtűrni, sem eltartani.
    .
    Nézd meg, kik voltak Kanada létezése óta a legnagyobb maffiaper elkövetői, és áldozatai, fél éve, hogy- ha jól tudom – jogerős ítéletek lettek az ügyben.
    .
    Cigányok, egytől egyig.
    .
    Kanadának az sem kötelessége, hogy a bevándorlásügy minden egyes cigány menedékkérő után egy rendkívül költséges bűnügyi és nemzetbiztonsági nyomozást vezessen le, mivel ez a népcsoport potenciális veszélyforrás, és kész.
    .
    Ezt nem én mondom, hanem az utóbbi évek kanadai bűnügyi vizsgálatai.
    .
    Így aztán, marad az egyetlen megoldás: egyet se beengedni. Nekem sem tetszik ez, de attól még ez van.
    .
    Ami a következetességet illeti, az más kérdés, mivel a cigány szervezett bűnözésnél egy jóval veszélyesebb problémával nem kezdenek semmit, ez pedig az iszlámnáci térnyerés Kanadában.
    .
    Ilyen erővel azokat is kivághatnák egy az egyben, és be sem kellene engedniük a továbbiakban egyet sem.
    .
    Ez az a tipikus helyzet, amikor nincs jó megoldás, csak rossz, rosszabb, és legrosszabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (38 szavazatból)
  3. Inkább a mai kormány tagjait kellene Kanadába “menekíteni”, akkor talán végre békesség lenne Magyarországon. Amíg ez az Orbán véle galeri marad hatalmon, addig csak a megosztottság, az ellenség-keresés lesz napirenden.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  4. Akkor majd jonnek az usa-ba, itt meg menedekjogot sem kell kerniuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  5. Eldrad, tökéletesen igazat adok neked, mint említettem, Kanada a szellemiséget nem akarja -helyesen- beengedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. A kanadai mekültek eltartása tényleg nagy kiadást jelent az országnak. Akiket megismertem mint menekülteket, szinte kivétel nélkül valamilyen mondvacsinált ürüggyel kérelmezték a menekült státuszt, és ezek közül kb csak 50% volt cigány. A nem cigányok közül a “kedvenc kifogások” a homosexualitás miatt való üldözés, vagy az erőszakos férjtől való menekülés, A cigányok körében leginkább a skinheadektől való bántalmazás az ürügy. A sok tisztességtelen Kanadát lenyúlni akaró állmenekültek miatt a ténylegesen rászoruló menekültek kerülnek hátrányos helyzetbe. Vajon miért nem Európai országokba menekülnek Magyarországról ? A válasz egyszerü, mert Kanada eddig nagylelküen kezelte a menekülteket. Amikor azonban a “menekült” visszaél a segítőszándékkal, akkor teljesen jogos Kanada feháborodása. Akinek ez nem tetszik, az számolja meg hogy Ő maga mennyit tett a menekültekért és mennyit költött Kanada rájuk. Azt hiszem a mérleg hova billenése egyáltalán nem kérdés senki számára. Kanada nincs könnyü helyzetben. Ismerösöm mesélte hogy pl a PG-töl 25%-ban bocsájtottak el embereket és még 25% lesz elbocsájtva. Sok cég van nehéz helyzetben, a magasan kvalifikált ujonnan bevándorolt munkaerő sem keres igazán jól, ha a fizetéseket és a megélhetést pl az USA-hoz vagy “normális” Európai országokhoz hasonlítjuk.
    A népcsoport bünőzőnek való tekintése azonban ellentétes Kanada antirasszista politikájával, nem népet hanem egyéneket büntet a jog és senkit sem lehet hátrányba helyezni a szine, vallása, vagy egyéb kisebbséghez való tartozása szerint. Valojában Kanadában a kisebbséggel szemben -igaz kismértékü de – pozitiv diszkrimináció van.
    A menekült státusz azzonali ottlakást biztosít, ha valaki hivatalosan akar bevándorolni akkor akár évekbe is telhet a dolog. A bevándorlás feltételei pedig egyre magasabbak, nyelvtudás, diploma, keresett szakma szakmai tapasztalattal stb stb. Ezért is választják sokan az illegális bevándorlást…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. Beleznay Balazs David

    Miert is tantorgott ki tobb tizezer Cigany? Csupan korbe kellene nezniok az itt hozzaszolo uriembereknek. Csupan tegnap volt egy megkiserelt kis-pogrom Cegleden. Egy hete Devecserben 1000 igaz Hazafi uvoltott a Halabuntetesert, majd koveket dobtak a Ghettok Cigany hazaira.
    Nem ujdonsag ez kerem, nem is nagy hir. Megszoktuk. Aztan meg ugye a gaz Ciganyok megerdemlik, mivel nem “Igazi” Magyarok…
    Magyar Cigany menekultekkel itt Kanadaban beszeltek-e azok akik olyan magabiztosan tudjak citalni a “tenyeket” miszerint a legtobbjuk bunozo vagy annak dolgozo atvert aki megerdemli maga sorsat?
    En talalkoztam sokkal itt Torontoban. Beszelgettunk is, egy asztalnal ettunk, megismertem sokukat. Ket hetig egy Parkdale-i magashazban dolgoztam ahol szinte kizarolag Magyar Cigany menekultek laktak.
    Es a sok pacalt, porkolt meg tyukhusleves kozben – melyet szivesen es mosolyogva talaltak fel nekunk pedig alig volt mibol – sok mindenrol beszelgettunk. Legfokepp munkarol, hiszen egyszeri munkasember a legtobbje akik majd 20 eve nem kellenek senkinek otthon. Hiaba targoncas, szenegeto, komuves, stb… Itt meg dolgoznak amit tudnak, femhulladekot gyujtenek, asztal alatt keves penzert, mexikoi immigransokat dolgoztato vallalkozokhoz zsokszor hajnalban, vagy keso estig.
    Es miert hagytak ott szuleik sirjait, kicsi hazaikat a ciganysoron? Mert szulofoldjukon betolakodoknak, idegenkent elik le napjaikat. Gyermekeik ugy nonek fel hogy megtanuljak ott nincs jovojuk mert kevesebbet ernek.
    Ezert hagyta ott szulofoldjet tobb ezer Magyar ember akiket hazajukban nem tartanak a Nemzet reszenek.
    Es az hogy Kanada konzervativ kormanya sajat alkotmanya szelleme elleneben probalja kiebrudalni oket? Ennek is van kerem hagyomanya, csak olvassanak az MS. St. Louis zsido menekultjeirol, az Indiai es Kinai immigransok kitaszitasarol, es meg sok mas Kanadai sikertortenetrol. Nekik is van tortenelmuk amivel szembe kellett hogy nezzenek, bar mint minden halando ember, tanulni nehezebb belole mint megismetelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (19 szavazatból)
  8. Létezik egy erősen ostoba játék, amikor eggyel kevesebb a szék, mint a játékos, és a cél, illetve a tét az, hogy egy adott jelre az addig lődörgő résztvevők tetszőleges módszereket alkalmazva elfoglaljanak egy széket, vagyis leüljenek. Egyvalaki értelemszerűen hoppon marad, kiesik a játékból.
    És a világ ezt a játékot játssza-játszatja a cigányokkal, a szabály csak annyiban módosul, hogy a cigányoknak eleve nincs esélyük nyerni, minthogy minden játszótárs őket üti-vágja, lökdösi.
    Nem vitatkozni akarok, mert minden érvet hallottam már.
    Csakhogy itt tülekszünk hét és félmilliárdnyian ezen a bolygón, természetes, hogy nagy a jövés-menés.
    Meg aztán, rémlik, hogy azt a pár őslakos-írmagot leszámítva, Kanadát is mintha csupa bevándorló népesítené be… Csakúgy, mint a föld szinte valamennyi országát. Ős-bevándorlók volnánk mindahányan, tisztelettel. És ehhez kellene igazítanunk azt a nagy “felső-középosztálybéli protestáns fehér férfi”-öntudatmellényünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  9. “…Ős-bevándorlók volnánk mindahányan, tisztelettel. És ehhez kellene igazítanunk azt a nagy “felső-középosztálybéli protestáns fehér férfi”-öntudatmellényünket…”
    .
    - Kanadában a cigánymaffia megjelenése és tevékenysége az egész társadalmat sújtja, nem csak a protestáns fehéreket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. “Kanadában a cigánymaffia megjelenése és tevékenysége az egész társadalmat sújtja, nem csak a protestáns fehéreket.”
    .

    Tegyék fel őket bombázó repülőre, oszt az Atlanti óceán felett zutty ki velük!
    Nekünk sem kell a bűnöző banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  11. Beleznay Balazs David

    Miert hagyta el tobb ezer Roma csalad Szulofoldjet? Csak olvassak el az itt leirt es fel-szavazott megszolalasokat.
    Ez a szellemiseg, ez a lekezelo es kovetkezetesen kitaszito gyulolet az oka, mely abbol a tevhitbol fakad hogy nekik tobb joguk van magukat Magyarnak tartaniuk, tobb joguk ven e Hazahoz.
    S ez kerem nem a Kuruc.info Nyilas velemeny portalja, hanem a Magyar liberalis web-journalism “fellegvara”.

    Ezert kerem alassan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Beleznay Balazs David

    Miert hagyta el tobb ezer Roma csalad Szulofoldjet? Csak olvassak el az itt leirt es fel-szavazott megszolalasokat.
    Ez a szellemiseg, ez a lekezelo es kovetkezetesen kitaszito gyulolet az ok, amely abbol a tevhitbol fakad hogy nekik tobb joguk van magukat Magyarnak tartaniuk, tobb joguk ven e Hazahoz.
    S ez kerem nem a Kuruc.info Nyilas velemeny portalja, hanem a Magyar liberalis web-journalism “fellegvara”.

    Ezert kerem alassan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. A csoro ciganyok itt is csak eszkozok. Kanada tul nagylelku volt, ezert megerte kihozatni a ciganyokat, majd elvenni toluk azt a penzt amit Kanada adott nekik. A szegeny embereket mindig bele tudjak rangatni bagoert a nagy buncselekmenyekbe. Egy ebedert belemennek abba, hogy nevukre irjanak cegeket, aruhitelt, eletbiztositast, autot, mobiltelefont, vagy utaznak Kanadaba…… Valoban ok a hibasak, es nem az a nehany goreny aki hasznot huz beloluk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nem nekünk tisztességes magyar állampolgároknak kell elmennünk Magyarországról hanem azoknak akik ezt a gyűlöletet keltik.Ott tartunk maholnap megöl bennünket ez a feneketlen gyűlölet amit táplálnak irántunk a jobboldali hívek.Orbánnak sikerült teljesen megosztani a magyarokat határainkon belül és kívül is.A magunkfajtáknak mindent, a magukfajtáknak a mindennapi megalázás és az egzisztenciális ellehetetlenítés a bérük. Ma a hazánkat nem érezhetjük hazának mert semmit nem kapunk abból amit egy HAZA nyújthat az állampolgárainak.Szomorú de ma itt tartunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. A Szolidaritás minapi flashmob-ján nem Ausztráliát, hanem Tongát kellett volna ajánlani ovinak és magukfajtájának, mert egyrészt távolabb is van, másrészt már két év óta oda udvarolt a külügy, hogy beszavazzanak az ENSZ BT-be. :(((((
    Tán még koronát is örökölhetne ez az ökör Tongán, bár arról tudtommal lekésett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Acigány térjen visza az eredeti származási hazájába,Indiába Banghladesbe, ahonnan jőtek,legye már békeség ,és ne legyen kiket mutogatni mert igen is mutatják őket,nem tudnak be ileszkedni a társadalomba,nem anyira vannak ők el kőlőnitve csak akarat kell hozája, és a sok éveken keresztűl valamit csak kellet volna hogy mutasanak ,.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. kedves romanov! nagy nevet választottál magadnak de borzaszto buta vagy !!!!!!!!!!!!!és magyarnak tartod magad ,de a cigányokat nem! nos először tanuld meg a magyar helyesirást,és csak utána véleményezz!!!!!!!! zenész

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Uniós polgár nem lehet menekült 2012. október 21. vasárnap | AN

Milliókba kerültünk Ottawának 2012. augusztus 1. szerda | AN

A torontói rabbik tiltakoznak a menekültek érdekében 2012. június 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos