Ronai and Ronai
AMERIKAI

Helyreigazít a királyi tévé 2012. szeptember 11. kedd 20:02

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Helyreigazít a királyi tévé

New York – Helreigazítási kérelemmel fordult lapunkhoz az MTVA jogi igazgatósága a Magyarország-Izrael labdarúgó mérkőzés közvetítésével kapcsolatban megjelent hírünk kapcsán. A hír idézte egy izraeli blogger bejegyzését, amelyben ő már közölte az MTVA álláspontját, miszerint a Magyar Televízió 1-es csatornája ugyanazt a képet és hangot közvetítette Magyarországra és Izraelbe egyaránt. Az izraeli néző azonban azt állította, hogy párhuzamosan nézte a két közvetítést, és két különböző képet látott. A bloggernek küldött levelében az MTVA nem ugyanazt állította, amit az Amerikai Népszavábak írt. A bloggernek műszaki hibákra hivatkozott, nekünk viszont a közvetítési jogokra.

Az izraeli válogatott himnusza alatt antiszemita tüntetés zajlott a stadionban, hátat fordítottak az izraeli himnusz közben, palesztin és iráni zászlókat lobogtattak, a stadion majdnem az egész mérkőzés alatt a “Moscskos zsidók” rigmustól visszhangzott, a magyar nézők Baba szappant mutogattak az izraeli játékosoknak, a holokauszttal gúnyolódva. Egy izraeli blogger azt állította, hogy az Izraelben közvetített képek mást mutattak, mint ami a Magyar Televízióban volt látható. Feltételezte, hogy az MTVA sugározta a két különböző képet. Blogbejegyzésére az MTVA levélben műszaki problémákra hivatkozott, az Amerikai Népszavának küldött levelében viszont arról tájékoztatnak, hogy a különbség oka az volt, hogy a külföldi közvetítés jogát más társaság vette meg. A különbség okát és tartlamát nem tudjuk, nem ismerjük. A helyreigazításból nem derül ki, hogy az Izraelben látott képeket ki rögzítette és továbbítrotta, csupán annyi, hogy külföldi jogok más cégnél voltak. Azt ma sem tudjuk, hogy az izraeli himnusz alatti vágóképeket technikailag ki rögzítette, ki vágta, ki keverte és ki továbbította. A helyreigazítási kérelemből azt tudjuk meg, hogy az MTVA jogilag nem felel érte.

Az izraeli blogger és az MTVA vitája tekintetében készséggel közöljük az MTVA újabb álláspontját.

2012. augusztus 24-én megjelent cikkében az Amerikai Népszava internetes kiadása valótlanul állította egy internetes blogban megjelent cikkre hivatkozva, hogy 2012. augusztus 15-én a Magyar Televízió M1-es csatornáján sugárzott magyar-izraeli futballmérkőzés élő közvetítésekor az MTVA más képeket sugárzott a magyar és másokat az izraeli nézőknek.

Az MTVA a kérdéses sportközvetítés csupán magyarországi jogait vásárolta meg, amelyek kizárólagosan a magyar közvetítésre vonatkoztak. A Magyarország területén kívül fennálló jogokat a Sportfive értékesítette. Következésképpen az MTVA felelőssége teljes mértékben kizárt annak tekintetében, hogy a Sportfive a jelet kinek és milyen formában továbbította a kérdéses labdarúgó mérkőzés közvetítésének alkalmával.

Feltételezhető, hogy az izraeli blogger, akinek személyes beszámolóját közöltük, nem volt tisztában azzal, hogy a hazai és a külföldi jogokat ki birtokolja, és a különböző képek nem az MTVA-tól származnak, ha ez így van. Ez azonban a mai napig nem világos. A blogger tévedése esetén és annak közlése miatt az MTVA-tól és az érintettektől elnézést kérünk.

A közvetítést nem érintő antiszemita megnyilvánulásokkal kapcsolatos lesújtó véleményünket azonban fenntartjuk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +15 ( 15 szavazatból)
Helyreigazít a királyi tévé, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Ha jól értem, az MTVA meghamisított képeket sugárzott, amikből nem derültek ki a nézőtéren tapasztalható botrányos megnyilvánulások – és kikéri magának, hogy az ő manipulált adása azonos lenne a manipuláció nélküli közvetítéssel.
    Hogy is mondjam: őszinte beismerés és egyben szánalmas agyi szegénységi bizonyítvány, közismert nevén: dilifelpni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. bocs: DILIFLEPNI

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Tessék???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Ennek jó lenne utána nyomozni. Nyilván több kamera és mikrofon volt a helyszínen, és a közvetítő válogatott közülük.
    .
    Lehet, hogy az MTVA kétféleképpen válogatott? (Hazai célra így, külföldre úgy?)
    Avagy lehet-e, hogy az MTVA az összes jelet átadta, és a másik cég válogatott? Csak ez utóbbi esetben lehet ártatlan az MTVA. Ekkor elképzelhető, hogy a másik cég nem engedte tovább a közösség elleni izgatást megvalósító anyagot.
    .
    “A Magyarország területén kívül fennálló jogokat a Sportfive értékesítette.” Ez kereskedelmi tevékenység, nem a jelek közti szakmai válogatás.
    Mi történt valójában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. Kár a szóért – kekec egy szóval jellemezte helyesen : MTVA <– "DILIFLEPNI"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Milyen érdekes,hogy a mostani válogatott meccsen,és a Videoton Európa-liga meccsen is a vendég szektornál a Tek-esek “vigyáznak” a szurkolókra!!
    Ez nem tűnt fel senkinek!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Még a Dzsudzsák is összeölelkezett az egyikkel a gólja után!:-)
    Ez a legalja…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Ettől az egésztől eltekintve, kinyalhatja a s…ggem az egész mtv, a tetves országával együtt.
    .
    Ezzel a bloggerrel, meg az AN- el szívódnak, ahelyett, hogy azt az állat alatti szemétséget vágnák a magyar társadalom pofájába, ami abban a koszvadt stadionban ment az izraeli himnusz, és a mérkőzés alatt.
    .
    És mindehhez magyarsztánban egyetlen felelős személynek, egyetlen egyetlen társadalomszervező erőnek nincs különösebb, de inkább semmilyen szava.
    .
    Na, ezért átkozom az egész országot. Ahol ilyesmi megtörténhet, ráadásul, többségi társadalmi belenyugvással, az menjen a pokolba.
    .
    És most tök mindegy, hogy a zsidót ótvarozták, ugyanilyen szubhumán dolog lenen, ha bármilyen más népet vette volna a mocskos pofájára a Mélymagyar.
    .
    A rothadék mtv meg hőbörög, hogy aznemisúgyvolt.
    .
    Forduljanak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  9. eldrad, ne kapd fel a vizet…, hisz koztudott a mondas…, magyar seggbe, magyar lof@aszt… ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  10. Azt.
    .
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Kedves
    Eldrad,
    2012. szeptember 11. kedd
    22:36

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Eldrad
    “Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni” (Marcus Aurelius)
    ” Nézd legott. Komédiának s múlattatni fog.” (Madách)
    Az Ember tragédiája nagyon aktuális mű! Főleg magyar embereknek. Egy tragikomédia, ami nálunk történik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. kruzoer
    Triplán (hogy szorosan álljon! Amíg finom vagyok és úrinő. Egy kicsit megviselt, hogy végigszenvedtem a Rétvárit Olgánál. Meg kellett állapítanom, hogy Olga nem úriember. Az ugyanis bizonyos dolgokhoz csipesszel sem nyúlna, ő meg puszta kézzel próbálta virtuálisan megfogni azt a házatlancsigát. És közben egyszer sem hányta el magát! Le a kalappal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. KEKEC te is?
    .
    Láttam a Kálmán Olgát a FIDESZ aunt Sally-jével, Rétvári Bencéjével. Régen RÖHÖGTEM olyan TÉRDCSAPKODÓAN jót. Köszönöm drága Olga, de hát könnyő dolga volt.
    .
    Az Aunt Sally egy angol fogalom, vásárok, pub-ok gúnyos céltáblája. Politikai Aunt Sally az, akit a pártja kiszolgáltat a médiának, hogy ő vigye el a balhét. Hát ilyen volt pl. a Schmitt Pált interviewoló Obersovszky Péter is akit immár közröhely zárja ki, hogy valaha is, bárkit is interviewoljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Közkivánatra az előbbi hozzászólásomhoz – jó mulatást:
    .
    http://atv.hu/cikk/video-20120911_retvari_bence
    http://www.youtube.com/watch?v=6ZNffWfdIg4
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. MTVA – Bármit mondanak : hazugság.
    EZ a legjobb közelítés. Hiszen kinek van kedve minden egyes állításuknak utánajárni ? Lehet hogy néha mondanak igazat , ( a nagyaszámok törvénye értelmében ) de ezek gyakorlatilag felfedhetetlenek az általános hazugság-áradatban. Legcélraveteőbb minden állításuknak az ellenkezőjét venni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Emlékszik valaki egy felelősre is?Itt olyan nincs.Ha találnak,az max.a portás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Vajon mi várható el egy olyan ország hivatalos televíziójától amely országnak a miniszterelnöke egy Orbán nevű erkölcsi nulla (!!!) aki nagy nyilvánosság előtt kijelenti, hogy „ ne azt nézzék hogy mit mondok, hanem azt hogy mit csinálok.”
    Úgy tűnik Orbánnak sikerült saját arculatára átalakítania azokat, akiket kinevezett magasabb beosztásokba! Bár az is lehet, hogy akiket nem tudott saját elvtelenségével és értéktelenségével megfertőzni, azokat ki sem nevezik felelős pozícióra!
    Igen, figyelni fogjuk hogy a felelőségrevonás folyamán a jelenlegi pozícionáltak közül melyik pártszolgálatos erősíti majd meg elkötelezettségét egy rongyember és politikája mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Figyeljétek a számat, mert csalok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Nem lehetne az egyszerűség kedvéért megtudni a Sportfive-tól a valós történetet? Így a levegőben lóg a ki nem derült igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Nem nézek focit, de a magyar-izraeli mérkőzés elejét kíváncsian vártam, márt csak az előre beharangozott “összezár a csőcselék” hírek miatt is.
    Ha a magyar nézők nem látták, hogy az izraeli himnusz alatt, az iráni zászlót lengető népség hátat fordított a pályának és nem hallották a zsidózást, annak oka az lehet, – amit én akkor okos szervezésnek véltem – hogy a csőcselék nem szétszóródva, inkább szoros közelségben, talán egy szektorban(?) foglalt helyet.
    Nos, ezt könnyű a több irányból dogozó kamerákkal, mikrofonokkal kikerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. lehar:
    .
    “…könnyű a több irányból dogozó kamerákkal, mikrofonokkal kikerülni….”
    .
    - Igen, ésm pont ezzel van a baj, mármint, a kikerüléssel, és az elhallgatással.
    .
    Mintha mi sem történt volna.
    .
    A gyermeteg trükk persze azonnal lebukik, a botrány persze azonnal kitör. Erre magyarsztán nevezetű tr…gyadomb tévés vezérei, reprezentánsai hőbörögni kezdenek, hogy “azonnalkérjenekbocsánatot” – mármint a sértettek, és hogy “aznemisúgyvolt, azt nemláttaakamnera, azottsem volt”.
    .
    Nem az, hogy ezt a gyalázatot kitárgyalnák, nem az, hogy belevágnák az ország pofájába ezt a szégyent, nem, hanem “azonnalkérjenekbocsánatot” (a sértettek, továbbra is).
    .
    A lakosság nagy része meg mintha ezzel egyet is értene – sőt, együtt hőbörögnek, hogy a mocskoszsidó már megint báncsa a magyartot.
    .
    Ezért írtam, kissé indulatosan, hogy kiny…lhatja a s…ggem az egész ország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Az UK- ban pár éve volt EGY hasonló magatartás, a focicsőcselék részéről. Az az “inkább lennék paki, mint zsidó”- című náci ordítás.
    .
    Akkora balhé lett belőle, hogy hetekig ment a sajtóban, de a legfelsőbb politikai körök is megszólaltak az ügyben többször is.
    .
    Na, ott nem volt elhallgatás, nem volt alattomos sunnyogás, főleg nem a sértettekre való áthárítás.
    .
    Ott az egész ország együtt szégyenkezett a mocskos nácik miatt; azóta sem volt hasonló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Tori 00,40!
    .
    AZ ÖRDÖG VERI A FELESÉGÉT.
    A Rétvári interjú utolsó negyedében Olga a fideszes képviselő primitív parlamenti hozzászólását firtatta a családon belüli erőszak kérdésében, melyben az a közérdeklődésre is számot tartó, és nemcsak bulvár csemege rejtőzködik, hogy Orbánról már hosszú évek óta az a hír járja, hogy ő is v e r i – legalább is verte – a . f e l e s é g é t. Így azonnal érthetővé válik a “fiatal demokraták” elutasító álláspontja azzal szemben, hogy a családon belüli erőszakot a Btk-án belül válasszák külön az egyéb erőszaktól, vagyis szerepeljen külön, a társadalmi veszélyességét kifejező tételként a törvénykönyvben…
    Mert hát – Isten őrizz – ha egy erre az esetre vonatkozó paragrafus netán életbe lépne, a mai visszamenőleges Fidesz joggyakorlat alapján a miniszterelnökünk még utólag is perre fogható is lehetne.
    Így aztán, hadd verjék csak tovább azok a korhelyek az asszonyaikat, úgysincs reá § …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Eldrad!!!!!! Minden eggyes szavaddal maximálisan egyetértek és teljesen azonosulok veled.SánáTová ve Haagsameach

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. iksz:
    .
    - Sajnálatos, hogy ilyesmiben kell “egyetértenünk”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Bármit mond a MTVA vezetése, csak két eset lehetséges.
    Vagy hazudnak, vagy cenzúrázták a közvetítést, és egy lebutított változat jutott el a hazai “nagyérdeműhöz”!
    Szerintetek van-e a nullánál több esélye annak, hogy akár egy hivatalos személy, vagy kormánypárti politikus igazat mondjon ebben az ügyben?
    .
    A kérdés természetesen költői volt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a mai Magyarországot kizárólag a hazugság, és a tényeket megmásító kormánypropaganda uralja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A konkrét ügyet természetesen nem ismerem, de személyes tapasztalatok alapján mondhatom, hogy a múltban többször előfordult, hogy sporteseményeket saját stábbal (kamerák, közvetítőkocsik, stb) közvetítettek külföldi tévék, a magyar fél csak a technikai hátteret biztosította (áram, közvetítővonal, stb).
    Jelen esetben viszont “a jel” továbbításáról beszélnek, ami azt feltételezi, hogy minden kamera képét átadták és a külföldiek saját rendezője, technikusai választották ki, hogy ebből mit adnak adásba (a helyszínen vagy otthon?). Nekem ez szokatlannak és értelmetlennek tűnik, de nem lehetetlen (az a bizonyos unortodoxia, ugye…).
    Az azért érdekes, hogy kétfelé kétféleképpen magyarázkodnak. A lényeg viszont az, hogy befelé, minket megkíméltek a valóság megismerésétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Eccerű a helyzet: Az MTV az összes felvétel közül azt adja adásba, ami a jelenlegi hatalom megközelítéséből kedvező. Az összes többi kamera felvételét, amelyekből látható lenne a teljes valóság, azt eltitkolják. Így lehet elérni, hogy amit nem mutattak be, az nem is létezett.
    Ócska bolsevik trükk.
    Ha meg véletlenül mégis bekerült valami olyan, ami kellemetlenné válik, azt utólag kivágják. Fényképeken Visszarionovics mellől is utólag tűntek el, akik kényelmetlenné váltak.
    Nincs új a nap alatt, csak a technika fejlődött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Heisler hazudik a közgyűlés tagjainak 2014. február 12. szerda | Bartus László

A Mazsihisz bojkottja nem zsidó ügy 2014. február 9. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos