Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán a világ harmadik legköltségesebb vezetője 2012. augusztus 10. péntek 8:11 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán a világ harmadik legköltségesebb vezetője
Budapest – Az MSZP szerint bár Orbán Viktor a világ egyik legrosszabb miniszterelnöke, mégis az egyik „legdrágább”, legköltségesebb vezető politikusa, hiszen kormányfői fizetése és képviselői tiszteletdíja együttesen az átlagjövedelem nyolcszorosát teszi ki, és ennél arányaiban csak Barack Obama, az Egyesült Államok és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke kap többet hivataláért.
.
Erről Török Zsolt, a szocialisták szóvivője beszélt sajtóértesülésekre hivatkozva csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus három, egyenként százmillió forintos állami kiadást emelt ki, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a fideszeseknek a luxus, az embereknek pedig a megszorítás jut.
.
A szóvivő szerint ezek egyike a kormányfő fizetése és képviselői tiszteletdíja, amely közlése szerint négy év alatt mintegy 100 millió forintjába kerül az országnak.
.
Emellett ugyanennyit emészt fel a közmédia arculatváltása is – mondta Török Zsolt, aki az összeg nagyságát érzékeltetve hozzátette: ennyi pénzből a közmédia ötven, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottját tarthatta volna meg.
.
A szocialista politikus hozzátette, a kormány elfogadhatatlanul sokat, 100 millió forintot költ „futballpályák széléről érkező” politikai tanácsadókra is, ebből akár az összes hódmezővásárhelyi munkanélküli jövedelempótló támogatását fedezni lehetne.
.
Török Zsolt mindezekre hivatkozva a „rongyrázás” abbahagyására szólította a Fidesz, továbbá arra kérte a kormánypártot, fejezze be „saját haverjai zsebének tömését”, és inkább az embereken segítsenek. A szóvivő azt javasolta a választópolgároknak, hogy keressék fel a választókerületük kormánypárti képviselőjét és számoltassák el a kabinet költekezéseiről.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (35 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 37 szavazatból)
Orbán a világ harmadik legköltségesebb vezetője, 4.7 out of 5 based on 35 ratings

  • Hozzászólások(63)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

63 Reader’s Comments

  1. kekec, gondolhatod, hogy én is fel vagyok háborodva, hogy mekkora pénzt kap ez a gnóm az aljasságáért!
    az a borzasztó, hogy már lassan minden szót, kifejezést elkoptattam a két éve tartó sorozatos felháborodásomban, már nem találok szavakat a történések minősitésére!!
    egyébként kétféle törvénykezés van ebben az országban:
    ha maguknak vagyis kevesekről szól a törvényjavaslat, csupa jó dologról van szó, ha általánosabb, vagyis amibe mi tartozunk, az csak adóemelésről szól, új fizetnivalóról vagy az újabb jogfosztásunkat tervezik!
    ez az özvegyi javadalmazási törvényjavaslat pillanatnyilag mindössze egy embert érint, és ez Antall József özvegye.
    csökött agyammal fel nem foghatom most ennek időszerüségét, szükségességét, ezért megismétlem ujra a kérdésem:
    csak nem ennyire súlyos a zorbán állapotja???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. A harmadik legköltségesebb, de a legkártékonyabb, lgsumákabb, leghazugabb, legparanoidabb.
    Költözne bele a bubópestis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Luxus ovi.

    Felháborító, hogy luxusóvodát hoztak létre a kormánytisztviselők gyermekeinek – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja. Szerinte itt a gyermekek ráadásul nem szembesülnek azzal, hogy van, aki másképp, szerényebb körülmények között él, mint ők.

    A népnek luxus az óvoda, de a fideszesek gyermekeinek jár a luxusóvoda – jelentette ki a politikus, és rámutatott, hogy a 21. század elejének Magyarországán új nemesség létrehozása történik, mert az Orbán-kormány egy szűk társadalmi réteg kiváltságait erősíti.

    Elmondta, hogy egy átlagos vidéki óvodában 25, de inkább 33-35 gyermek kerül egy csoportba. Rájuk 2 óvónő, és két csoportra egy dajka jut, aki gyakran a takarítási feladatokat is ellátja. Ugyanakkor a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. által egy budai villában üzemeltetett luxusóvodában 12 fős, 2 óvónővel és egy dajkával ellátott csoportok, védőnő, orvos és logopédus segíti a gyermekek fejlődését. Mint Bangóné megjegyezte, “kívülről” 90 ezer forintba kerül ide bekerülni, viszont a kormánytisztviselők gyermekei 20-25 ezer forintért már igénybe vehetik az óvoda szolgáltatásait. Hozzátette, hogy a hírek szerint ráadásul a megszokott 16 ezer helyett az ide járók 60 ezer forintos állami támogatásra számíthatnak.

    A szocialista politikus felháborítónak és gusztustalannak tartja, hogy a kormány és a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. cáfolja, hogy luxusóvodát üzemeltetne, és kérte a kormányt, hogy tekintse ugyanolyan gyermeknek a vidéki óvodásokat is, mint a kormánytisztviselők gyerekeit. Bangóné kérdést is feltett, célzottan a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetői felé: igénybe fogják-e venni a luxusóvoda szolgáltatásait?
    (Stop.hu)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Egy öltönynél, egy pár cipőnél többet ő sem visz a végén el.
    ( Ha megkapja.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Képviselői mellékjövedelmek a magyar parlamentben:

    2010 2011
    Dr. Bohács Zsolt Fidesz ügyvéd 19 000 000 (éves) 22 166 000 (egész éves)
    Dr. Dorkota Lajos Fidesz egyéni ügyvédi iroda 40 000
    Dr. Dorosz Dávid LMP dr. Budavári Imre Ügyvédi Iroda, ügyvédjelölt 89 500 94 000
    Dr. Gaudi-Nagy Tamás Jobbik egyéni ügyvéd (vállalkozói kivét, illetve 2010.ben árbevétel) 280 000 100 000
    Dr. Gyüre Csaba Jobbik Dr. Tamás -Dr. Gyüre Ügyvédi Iroda 130 000
    Dr. Ipkovich György MSZP Dr. Ipkovich Ügyvédi iroda, ügyvéd 150 000 150 000
    Dr. Molnár Zsolt MSZP egyéni ügyvédi iroda, ügyvéd 1 100 000 815 000
    Dr. Papcsák Ferenc Fidesz Papcsák Ügyvédi Iroda, osztalék 51 282 656 (éves) 40 200 000 (éves)
    Dr. Rubovszky György KDNP egyéni ügyvéd 1 200 000 1 200 000
    Dr. Schiffer András LMP Schiffer és Társai Ügyvédi Iroda, osztalék 4 150 000 (eseti) 2 000 000 (eseti)
    Dr. Seszták Miklós KDNP magánügyvédi iroda, ügyvéd 25 000 000 (éves) 30 000 000 (éves)
    Dr. Staudt Gábor Jobbik Dr. Szirtes Edit ügyvéd, ügyvédjelölt 78 000
    Dr. Varga István Fidesz ügyvéd 600 000 700 000

    ” Azok is jól járnak a Fidesz győzelmével, akik nem ránk szavaztak….!”

    Hát még azok, akik a parlamenti sz*r kavarásból gazdagodtak meg !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Én emlékszem olyan miniszterelnökre is aki fizetését mindem hónapban egy-egy gyermekintézmény támogatására ajálotta fel, és olyanra is aki 1 Ft díjazásért látta el -nem ilyen silány, kártékony módon- a feladatát.
    Mecsoda különbség! De hát a magyar választóknak ez kellett, hát szeresség még egy darabig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Ebben nincs benne a felcsuti foci akadémiára forditott állami támogatás3-4 mliárd ez is az őpénze legfeljebb nem az ő nevén van.Ui.ne csodálkozzunk azon hogy a közgép melett a strabag is szerepel az állami megrendelések listáján hiszen a vidi stadion tele van strabak hirdetéssel.——-Már nem vagyok református és nem vagyok videoton szurkoló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. És akkor még nem is számoltuk a kárt, amit folyamatosan okoz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Tényleg, hallotta már valaki, hogy Orbán, vagy tettestársai közül bárki is egy forintot adott jótékony célra, esetleg a NOÉ állatotthonnak, ahol önkéntesek is segitenek, mégsem győzik, mert kevés a pénz és sok a kivert,elhagyott állat.
    Nem költői kérdés ez, hanem felkiáltás!
    Minden tiszteletem Gyurcsánynak és Bajnainak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Sajnos meggyőződtünk róla, hogy 2010-es szavazatunkkal sem javítottunk az ország és a becsületesen dolgozó, vagy dolgozni kívánó magyar állampolgár helyzetén. Csak az a problémám, hogy az elemzés Török Zsolt tollából származik. Már pedig a “baloldali” MDP-MSZMP-MSZP bizonyíthatott volna pl. 2002-2010 között, ám ezen időszakban, az SZDSZ-el közösen soha nem látott szakadékba taszította az országot. Mára oda jutottunk, hogy lassan nincs kire szavazni, mert szinte mindegyik pártban csalódtunk. Talán még a Jobbikban nem? Az Orbán Viktor miniszterelnök által kifundált kérdőívet is a szemétbe dobtam, mert fölöslegesnek tartottam a kitöltését. Semmit se kell kérdeznie, csak a választási ígéreteit kellene megvalósítania a Fidesznek, de a mai kommunikáció (internet) szintjén lassan mindannyian rájövünk, hogy ez szinte lehetetlen. Már a hülye is tudja, hogy 1989-ben nem volt rendszerváltás, csak az egyik nagyhatalom (Szovjetunió) átpasszolt bennünket egy másiknak (USA). Ugyanazok a ragadozók szívják a becsületes, dolgozó magyar állampolgár vérét, akik az átkosban tették, sőt a privatizációból, a nemzeti vagyon kiárusításából, “jogszerű” harácsolásból mára milliárdos oligarchákká nőtték ki magukat. Ők és családtagjaik uralják a közéletet, töltik be a jól jövedelmező, vezető állásokat, szavaznak sorsunkról – legalább 2/3 részt – az országgyűlésben, tartják kezükben a bíróságokat, a médiát. Lényegében az ő látványos, színházszerű iszapbirkózásuk zajlik az elbutított, végletekig kiszipolyozott, földönfutóvá tett magyar állampolgár előtt, mint annak idején Sztálin és Trockij, vagy Rákosi és Rajk László között. Ordasok püfölik ma is egymást, amihez a jó szándékú, békés magyar néptől várnak támogatást. A 2010-es népszavazás során húsosfazéktól ellökött ragadozók most Brüsszelben, Bécsben, Berlinben, Washingtonban áskálódnak, hazudoznak és szereznek pártfogókat nemzeti érdekünk szószólóival szemben, sőt már Clintonnét is megkérték, hogy járjon közben a fasiszta, náci, rasszista, antiszemita, trapista, pálpusztai, büdös, moslékzabáló, röfögő magyarsággal szemben. Elvégre mit akar a magyar saját hazájában? Nem halad az elszámoltatás, elbagatellizálták az ügynöklistát, szívósan ragaszkodnak a gazdagok jólétét szolgáló 16%-os, egykulcsos adóhoz, miközben lassan 4 millió ember éhezik, s az ország egyes régióiban a Neander-völgyi ősemberéhez hasonló, gyűjtögető életmódra kényszerül a lakosság. A hiteltörlesztések körül tornyosuló sötét felhőkről meg mintha tudomást sem szerezne a vezetés, igaz, nem az ő kormányzása alatt került sor a lakosság ily arcátlan becsapására. Nehéz ősz elé nézünk! S ami a legszomorúbb: nyíltan támogatják egy szinte kizárólag szaporodásból és bűnözésből élő népcsoport térhódítását, mely elől javait inkább hátrahagyva menekülni kényszerül az egyre elöregedő magyar vidéki lakosság. A kreatív, nyelveket beszélő, vállalkozó szellemű fiatalság – a lakosság legértékesebb része – pedig tömegesen hagyja el az országot, vállal munkát külföldön öt-hétszeres fizetésért, mivel itt alacsony fizetése mellett, magas adójával tíz- hússzoros jövedelmű oligarchákat, álláshalmozó, bratyizó politikusokat, üresfejű veterán pártnyugdíjasokat, szimuláns rokkantnyugdíjasokat (a lakosság számarányához viszonyítva nálunk van legtöbb a világon), dolgozni nem akaró, segélyből, szocpolból élő népes családokat kell eltartania, akikkel szemben csak kötelességei vannak, jogai egyre kevésbé. És még csodálkozunk, hogy fogytán a türelem, a szolidaritás és minimálisra csökkent az adózási morál.
    A Szeged útikönyvek szerzőjeként egyre kevésbé keresem fel városom korzóját, mert hajléktalanok, kötekedők, alkoholisták kéregetnek égő cigivel a kezükben, zöld-mozgalmárok gyűjtenek pénzt a veszélyeztetett jegesmedve, koala, tigris fennmaradása érdekében, nyelviskolák, pénzváltók, utazási irodák hirdetik magukat sétáló reklámemberekkel. Egy idő óta a hajléktalanok, cigányok is ívekkel a kezükben molesztálják az arra járókat. Ha nem akarok cikk-cakkban szlalomozni a város főutcáján és 20 méterenként fanyar mosollyal elhárítani a kellemetlenkedőket, inkább valamelyik mellékutcában közelítem meg úti célomat. A padsorokon üldögélő idősek pedig szinte valamennyien volt pártfunkcionáriusok, besúgók voltak, akik 10-15 éve édes semmittevéssel henyélik mindennapjaikat. Évek óta ugyanazt mesélik ugyanannak, mint egy papagáj – mára szellemileg teljesen leépültek. Egymásról mesélik, hogy melyikük kinek hol ártott, mennyit sikkasztott, hogy az enyémnél két -háromszoros nyugdíjjal mentek el, jóllehet fele olyan végzettséggel sem rendelkeznek. Értékteremtő munkásságukat pedig még nagyítóval sem igen lehetne kimutatni. És ilyen felfordult értékrendek mentén oktasson, neveljen, fegyelmezzen a pedagógus, hitesse el az összefüggéseket, disszonanciákat már 10 éves kortól észlelő diákkal, hogy van értelme a tanulásnak és hogy miként kellene viselkedni.
    Üdv: Ferenc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Kikapott a Loki 3:0-ra!!!!!!!!
    Kellenek a stadionok több milliárdért a vidéki focinak?
    Hofi kérdezte: Tudsz úszni? Nem! És, ha pénzt adok?!
    Dől a lé, oszt a foci ott van, ahol a vakondok is csak érdeklődik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. A CocaCola inkább Ausztriában bőviti termelői kapacitását, ott a törvények nem változnak, pláne nem visszamenőlegesen….
    Ez most akkor saller, koki +tockos a levelezősnek?!
    Olvastam a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban:
    mert ugye azokat segítették meg, akiknek volt pénzük, tehát segítségre sem szorultak volna, akik a törlesztőrészleteiket sem tudják havonta fizetni azok pedig beköltözhetnek Tündérország légvárába….
    Hát ezért mutatta magát csak zárt helyen az aug. 20-i ünnepségeken.
    Október 23-án vajon hova bujdokol a kordonbontó és az ő hű nyalókái?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. A Nestlé bővített, viszont bezárt az autóüléseket gyártó cég Jánosházán és Lentiben. Pedig a levelezős 1 millió új adófizetőt szeretne látni!
    Hát talán, ha elmenne munkanélküli hivatalokba – ott állnak sorban munkahelyért egymilliónyian, ők szivesen lennének az új adófizetők!
    Egy mondóka:
    Jobb volt Gyurcsány 100x, csak a fideszeseket mikor hazudtak, naponta kellett volna pofánvágni párszor….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos