Ronai and Ronai
AMERIKAI

„A magyarok nem mennek ki éjszaka” 2012. augusztus 7. kedd 15:51 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„A magyarok nem mennek ki éjszaka”
Wellington/Budapest – Az új-zélandi kormányfő szerint az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok nem járőröznek éjszakánként, s emiatt az elmúlt években jelentősen nőtt a terrortevékenység az általuk ellenőrzött területen, ugyanakkor nem tartja értelmét a pressziónak, mert a magyarok szerinte úgyis menthetetlenek. A budapesti Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nem tartja igazságosnak a magyar katonákat ért vádakat, ezért határozottan visszautasítja azokat, konkrétumokra azonban nem tér ki.
.
John Key új-zélandi miniszterelnök hétfőn bírálta az Afganisztánban szolgáló magyar csapatokat, mert azok nem járőröznek éjszakánként. Azt állította, hogy emiatt az elmúlt években jelentősen nőtt a felkelői tevékenység mértéke az általuk ellenőrzött területen, írta keddem a Stuff új-zélandi hírportál. „A magyarok nem mennek ki éjszaka. Lehet, hogy Budapesten igen, de Afganisztánban nem”, fogalmazott Key.
.
A miniszterelnök azután bírálta a magyar csapatokat, hogy vasárnap két új-zélandi katona életét vesztette és hat megsebesült Afganisztánban a tálib lázadókkal vívott összecsapásban.
.
A budapesti honvédelmi tárca válaszában kifejtette: a magyar vezetésű bagláni tartományi újjáépítési csoport az ISAF által megfogalmazott követelményeknek megfelel, s magas színvonalon teljesíti feladatait, amit a közelmúlt szövetségesi elismerései is alátámasztanak. Sajnálatosnak nevezték, hogy a magyar katonákat ért bírálat nélkülözi azt a szövetségesi, bajtársi szellemet, amelyet a Magyar Honvédség minden körülmények között meg kíván őrizni a jövőben is.
.
A minisztérium rámutatott: a magyar tartományi újjáépítési csoportnak – a nyilatkozattal ellentétben – nem feladata a tálib ellenállás fészkeinek felszámolása, azt az erre a feladatra létrehozott (amerikai, német és afgán) harccsoportok végzik. Az újjáépítési csoport feladata a tartomány fejlesztési feladatainak irányítása és koordinálása, amit a magyar katonák kiválóan látnak el, írták. Hozzátették: tevékenységüknek köszönhetően a tartományban közel százezer ember életminőségét javítva fejlődött az oktatás, az egészségügyi ellátás, a mezőgazdaság helyzete és jelentős fejlesztések történtek az infrastruktúra terén is.
.
A szintén Baglán tartományban tevékenykedő magyar-amerikai műveleti tanácsadó- és összekötő csoport az elmúlt években sikeresen készítette fel az afgán hadsereg rábízott zászlóalját az önálló feladat-végrehajtásra, és közös tevékenységüknek köszönhetően a tartomány biztonsági helyzete javult, állította a tárca.
.
A minisztérium kitért arra is, hogy a tárca és a Magyar Honvédség együttérzését fejezi ki az Afganisztánban elhunyt új-zélandi katonák bajtársainak és családtagjainak. Felidézték, hogy korábban Magyarország is megtapasztalta már bajtársai elveszítésének fájdalmas érzését. „Továbbra is értékesnek tartjuk a két szomszédos tartományban szolgálatot teljesítő tartományi újjáépítési csoportok közötti egyeztetéseket és együttműködést”, húzták alá.
.
A 140 fős új-zélandi erők a közép-ázsiai ország Bámiján tartományában teljesítenek szolgálatot, amely a magyar csapatok által ellenőrzött Baglán tartománnyal szomszédos. Az új-zélandiak szerint a tálibok bagláni bázisaikról hajtanak végre támadásokat bámijáni célpontok ellen, ezek felszámolása pedig a magyarok feladata lenne. A vasárnapi támadás miatt az új-zélandi csapatok ezután Baglánban is végeznek majd őrjáratokat.
.
Az új-zélandi kormányfő ugyanakkor azt is elmondta, hogy Wellington sem a magyar kormánynál, sem a NATO-nál, sem pedig az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF) parancsnokságánál nem fogja kérelmezni a magyar hozzáállás megváltoztatását. „Ez egy jogos kérdés, de a magyarok álláspontja nem változott, mióta itt vannak. Úgyhogy nem gondolom, hogy bármit is megváltoztatna, ha akár közvetlenül, akár közvetve nyomást gyakorolnánk a magyarokra”, jelentette ki Key TV3 új-zélandi tévécsatorna Firstline című műsorában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
„A magyarok nem mennek ki éjszaka”, 3.7 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Nem zörög a haraszt … :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  2. Kérdezzék meg azt a magyar parancsnokot aki az emlékezetes támadáskor (2 éve) amikor a hazatérő katonákat megtámadták elsőként hagyta faképnél a rábízott alakulatot és iszkolt vissza a táborba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. “Magyar Honvédség nem tartja igazságosnak a magyar katonákat ért vádakat, ezért határozottan visszautasítja azokat, konkrétumokra azonban nem tér ki.”

    Háát,.. most kimennek a sötétben vagy nem mennek ki? Nem visszautasitani kell, hanem megadni az idöpontokat, hogy mikor vannak kint. Oszt szégyenkezzenek azok a csúnya zellandiak. Persze, hogy ha csak a sörtöl szabadulni mennek ki iccaka,… hát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Nincs se időm, se kedvem “eldradosan” utánanézni, hány új-zélandi és hány magyar katona van kint, és hogy mennyi tartalékja van a megszálló NATO erők derékhadának a tartomány biztosítására és a Talibánnal való harcra, de legyen annyi esze a szigetországnak, hogy ezt az elvesztett háborút nem lehet majd azzal megfordítani, hogy a besülő fegyverű, rossz autójú és lukas csizmás ugarbunkóját (=magyart) kivezénylik a nyílt terepre, ráadásként az éjszaka után. Még a jenkik se képesek többre, mint támaszpontjaik és a legnagyobb afgán települések között járőrözni, a többi terület mind vagy a haduraké vagy a táliboké.

    Persze ez nem menti fel a Honvédséget a rossz szolgálattól, mert ha akarta volna, bármelyik magyar kormány tudott volna tenni úgy, ahogy a lengyelek is, akik megnövelték és modernizálták is erejüket a hatékonyságért.

    Na mindegy, még 2 év, és újra minden a régi lesz Afganisztánban, újra sharía, újra megkövezés, még nagyobb korrupció, még mélyebb nyomor, és még több tálib. Egy lényeg; Maradjanak határon BELÜL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  5. Majd hülye lesz havi fél milláért lelövetni magát.

    Nevezhetik őket bárminek, akkor is csak zsoldosok.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. topi mackó
    2012. augusztus 7. kedd
    16:59
    A havi 500 ezer csak mese. 230 ezret kapnak kézhez az egyszerű katonák. A tisztek az más tészta. Viszont az előzőekben leírtam a kint lévő tisztek bátorságát és harcias hozzáállását. A baka azért megy ki és kockáztatja a bőrét mert itthon 80 ezret keres nettóban, az pedig igaz, hogy több mint elégséges a megélhetéshez (47ezer), viszont a habzsi-dőzsihez még nagyon kevés :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. Kedves Gets, Eldrad!

    Már nem emlékszem melyiketek kért tájékoztatást , illetve forrásokat „Fúziós reakror” illetve ilyen alapon működő erőmű, illetve kísérleti berendezés ügyben.
    Tekintettel arra, hogy ennek a témának egészen rendkívüli stratégiai jelentősége van, csak olyan közlemények vagy leírások látnak napvilágot, amelyek megépített, építés alatt álló, méretüknél, vagy más okból a nyilvánosság elől nem rejthetők el.
    Az első fúziós kísérletek híre a Szovjet fizikusoktól származott, de miután – az akkori technika és technológia állása szerint ipari termelésre alkalmas berendezést nem lehetett létrehozni, már nem volt titok. Az ő kísérleteik a torusz alakú reaktor kamrával folytak. A berendezésük ugyan nem termelt energiát, (állítólag) de a fúziós energia keletkezésének fizikáját elméleti síkon annak alkalmazási nehézségeivel együtt elég eredményesen tárták fel.
    Később mind Európában, mind az USA területén megépültek modell értékű berendezések, melyek – ha igen rövid ideig is, – működtek, bizonyítva az elvek helyes felismerését, valóság alapját.
    Az USA fúziós erőművének sorsáról – azon kívül hogy már termelő célú rendeltetéssel épül – nem sok biztosat tudunk azon kívül, hogy épül.
    Az Európaiak elég széles nemzetközi összefogással már egy 400 – 450 MW teljesítményű erőművet építenek francia országban, Cadarache városka mellett. Típusa ITER. (Ennek tervezett költsége 15 millárd (!) € de már 16 nál tartanak.)
    Ugyen csak nemzetközi összefogással készek a kiviteli tervei egy 1500 MW teljesítményű erőműnek is, három helyet ki is jelöltek az építésére, de ennél további döntés még nem született.

    Az elképesztően bonyolult és igen drága áramtermelő berendezések rengeteg csúcstechnológiai komponens együttműködését igénylik, de a termelés nyersanyaga rendkívül olcsó, és a számítások szerint 1,5 – 2 millió évre elegendő található a földünkön. Nagy előnye hogy radioaktív hulladék szinte alig termelődik, szemben a hagyományos uránnal működő erőművekkel.

    Használható szakirodalom:
    - John Wesson: The Science of JET. The achievemets of the scientists and
    Engineers who worked on the Joint European Tours
    1973 – 1999 (p.189)
    - IPP Summer University Physics.(Max-Planck-Institut für
    Plasmaphysik) Sept. 26 – Sept. 30, 2005.

    - Magyar ismertető anyag: EFDA szerző. A fúziós
    Energiatermelés minden vonatkozásáról.(Magyar opció!)

    Kedves Gets, Eldrad, ha ez az anyag kevés, búvárkodjatok magatok is! Van még sok, a témába illő írás, de elég nehéz beszerezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  8. a magyar katona éjjel alszik, pihen, h másnap friss legyen. Oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Hende Csabát kellene kiküldeni éjszaka járőrözni. Soha többé nem látnánk. Szerencsénkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Ne is menjenek ki = éjszaka a sötétben nem lehet újjáépíteni! :-))))) A katonáknak ez a dolga nem? Az újjáépítés! Persze , miután szétlőttek mindent, jöhet az újjáépítés. Milyen jól állnánk, ha a világ összes katonasága csak az újjáépítéssel foglalkozna a szétverés helyett!!!! No, de az akkor nem a Föld nevű bolygó lenne és nem embernek hívnák az ilyen inteligens lényeket! :-(((((((
    Máshonnan nézve: mi a lóxart keresünk mi ott? Kell nekünk mindenbe beleütni az orrunkat, aztán meg nyavalygunk ! Nekünk minden szarban részt kell vennünk, nekünk mindenről meg kell mondani a véleményünket, aztán meg csak csodálkozunk miért is vágnak állandóan orrba, miért is utálnak világszámban!. Nélkülünk is ugyanide jutott volna a nagy nemzetközi rárohanás, a tálibok nélkülünk is ugyanúgy visszajönnének, nem kellünk mi oda. Ha magasabb IQ-val rendelkeznének az illetékeseink, akkor simán meg lehetett volna győzni a NATO vezetést, hogy sokkal jobban járnak, ha mi csak itthonról drukkolunk nekik, mert ha mi odamegyünk akkor abban nem lesz sok köszönet, még ránk is vigyázniuk kell nehogy miattunk kerüljenek xarba! (még nagyobba):-))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. “Máshonnan nézve: mi a lóxart keresünk mi ott?”
    .
    Néróka, ne idegesítsd már ilyen későn az embert! Tagja vagyunk egy szövetségi rendszernek, és elég szégyen, hogy amióta tagja vagyunk, folyton kibújunk minden kötelezettség alól. Orvoscsoport, építőcsoport, járőr – ez nagy lóf@sz! harcoló alakulatokkal kéne jelen lenni, főleg, hogy van elég ember, aki jelentkezne zsoldosnak.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. “A magyarok nem mennek ki éjszaka”
    Szerencsés emberek. Még jó a prosztatájuk. Vigyázni is kell rája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Nem tudom,hogy a képen a mieink vannak -e,-de az biztos,hogy a kezükben nem kőmíveskanál,vízmérték,ásó vagy kalapács van………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Moped
    A kezükben lévő tárgyakkal csak álcázzák a kőművees szerszámokat.
    Be kell csapni a céltáblát. Nehogy visszalőjön, mert akkor van igazán baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Amin Bej ugyan magyarázzad már miért van ” elveszítve ” az Afgán háború ?
    ( Azért mert a te végetérhetetlen amerika-gyűlöleted úgy szeretné , attól még az nem úgy van. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  16. Moped:

    A baseball sapkáikból ítélve magyaroknak kéne lenniük, fegyvereik pedig dísznek vannak, úgy tudom, hogy igazi hungarikumként gyakran nem működnek, ami semmilyen szituációban sem jó, a táliboktól hemzsegő területek esetén különösen. Persze lehet, hogy azóta már kaptak normális fegyvert és gépjárműparkot, de szomorú, hogy a gyengébb NATO-szövetségeseire mindig kevesebbet költ Amerika, mint az arab diktatúráikra, akik mindig a legújabb high-tech arzenált kapják kézhez annak ellenére, hogy gyakorlatilag csak saját népük ellen viselnek hadat (igaz, Szíriában az is bőven elégnek látszik).

    Gei Zá:

    Az afgán háborút eddig a világtörténelemben senki se tudta megnyerni. Most is hiába minden erőlködés, hogy megsegítsék a nyomorgók millióit, hiába a tálibokkal szembeni harc, ha a kivonuláskor mindkettő egy az egyben ugyanúgy visszatér, mintha mi sem történt volna több, mint tíz év alatt. Egyszer a HVG-ben azt olvastam, hogy múlt hónap vége felé egy afgán tábornok nagy marék tisztjével közösen átállt a Talibánhoz. Tudhatott valamit, nemde? A hadurak nyíltan üzletelnek is velük drogportékájukkal, így nyerve a tálibok állandó anyagi forrást váratlan támadásaikhoz, terrorakcióikhoz és persze az afgán rendfenntartók közé való beépüléshez. Azt is jól tudjuk, hogy a kabuli tolvaj se fog egyetlen pennyt az afgán rászorulókra költeni, a nyugati segélymilliókat bőröndben viszi ki az országból valamely arab olajmonarchiába, így ha vége a NATO megszállásának, ő és családja (na és persze haveri köre) már a tuti biztos helyről figyelhetik majd honfitársaik mélybe süllyedését, és ami még ebben az igazán döbbenetes, hogy nyílt korrupcióját el is nézik abban a hiszemben, hogy úgyse találnának jobbat nála, aki kitudna egyezni a könyörtelen, állig felfegyverzett helyi önkényurakkal, akire “hallgatna” a törzsi társadalom béklyóiban élő “nép”. Ez nem Amerika-gyűlölet, csak a vereség leírása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Ez nem vita kerdese. Annyi helikopter, bigeye, muhold, es minden NATO istennyila van kint, hogy ha azok latnak akar 1 magyar katonat is, aki esetleg 3 meterre eltavolodik a barakkjatol vegtelen batorsagaban 6-10 honap alatt, akkor nem tesznek ilyen kijelentest. De nem lattak.
    Persze a biciklis Don-kanyari sikereink ota sok mindent megengedhetunk magunknak ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  18. Tudom hogy ez egy bonyolult szituáció, de Animebjnek teljesen igazat kell hogy adjak. Az afgánokat sem a Brit Birodalom, sem a Szovjet birodalom nem tudta legyőzni. A szovjetek részben ezért is omlottak össze.
    Milyen ország az ahol csak egy nemzetközi katonai beavatkozással lehet megakadályozni azt hogy ne süllyedjenek vissza a kőkorszakba? És ha sokan úgy gondolják hogy ez a visszasüllyedés az ő nemzeti szuverén érdekük, akkor mit lehet tenni ellene?
    Mellesleg egyetlen egy magyar és más katona életét sem éri meg hogy ott vannak, ezt mindenki tudja hogy előbb-utóbb ki kell vonulni, nem maradhatnak ott évtizedekig. És valóban, ahogy kimennek, a tálibok olyan gyorsan foglalnak vissza mindent amilyen gyorsan vezetni tudják a Toyota pick-up-jaikat.
    Ne is menjenek ki éjszaka, inkább majd menjenek élve haza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Erre nem kapnak fizetést, csak reggel 8- délután 4-ig. Jobb állásokban mások vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. “Hozzátették: tevékenységüknek köszönhetően a tartományban közel százezer ember életminőségét javítva fejlődött az oktatás, az egészségügyi ellátás, a mezőgazdaság helyzete és jelentős fejlesztések történtek az infrastruktúra terén is.”
    hát legalább ott képesek erre és müködik a dolog, bár nem tudom, ha a másik oldalt megkérdezném, ők mit mondanának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Miért van az, hogy az új-zélandi miniszterelnöknek jobban elhiszem amit mond, mint a magyar honvéd “elvtársak” mosakodását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy éjszaka is kimennek a magyar katonák!!!Amiért felelősség terheli a nagyeszű minisztert is!
    A felszerelésük ugyanis nem kevés kívánni valót hagy maga után.
    Lehet itt okosakat irkálni, a tények mások. Csak ennyit akartam megjegyezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Most itt az ok, hogy megsértődjünk, és a katonáinkat haza hívjuk.
    “Az ellenség meg se tudja,
    hogy a magyar hiányzik a csatából,,,,”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Gabor:
    .
    Kérlek, figyelj jól. Érdekes dolgok következnek.
    .
    „…Az afgánokat… a Szovjet birodalom nem tudta legyőzni. A szovjetek részben ezért is omlottak össze…”
    .
    - A szovjet azért nem tudta legyőzni az afganisztáni bandákat, mert végig a háború során a tökéletes dilettantizmus jellemezte a hadjáratot. Kezdettől fogva téves stratégiai- taktikai célkitűzések, nem megfelelő alakulatok bevetése, tervszerűségnek gyakran nyomát sem lehetett látni. Logisztika nulla, szállítási kapacitás a szükséges minimum töredéke volt (most még rosszabb).
    .
    Annak a szovjet haderőnek a vezetése egy semmihez nem értő, eszeveszetten korrupt vízfej volt, a helyi parancsnokok pedig többet törődtek a helyi szervezett bűnözés és kábítószerkereskedelem kézbentartásával, mint a csapataik vezetésével.
    .
    Ilyen körülmények között pedig nem hogy egy afganisztán- jellegű terepen nem tudják megvetni a lábukat, de még Timur és csapata is kemény feladat lett volna nekik.
    .
    A Szovjetunió összeomlásának ehhez éppúgy nem volt semmi köze, mint az 56- os magyar forradalomnak.
    A CCCP azért omlott össze, mert egyrészt az amerikai fegyverkezési verseny teljesen tönkretette (főleg az SDI program), mert gazdasága mindig is mesterségesen fenntartott, realitásokkal köszönőviszonyban sem lévő szörnyszülött volt, és mert olyan szinten volt korrupt, hogy önmagát ítélte halálra.
    .
    Na, ez egy.
    .
    Kettő:
    .
    „…Milyen ország az ahol csak egy nemzetközi katonai beavatkozással lehet megakadályozni azt hogy ne süllyedjenek vissza a kőkorszakba…”
    .
    - Nem jó kérdés, mert eleve kőkorszaki körülmények között voltak. A nemzetközi beavatkozás nem is az életmódjuk miatt történt, hanem mert ez a terület adott bázist és hátországot a világtörténelem egyik legelborultabb tömeggyilkos terrorszervezetének, a nemzetközi iszlámnáci terrorbandának, az al- kaida vezérkarának, valamint ezek helyi banditáinak.
    .
    Ezek célja pedig, saját folyamatos proklamációik szerint nem kevesebb, mint a teljes civilizált világ elpusztítása, és a globális iszlám kalifátus létrehozása, kb. olyan mintára, amit afganisztánban létrehoztak. Ennek a realitása persze nem sok, de hatalmas károkat okoztak már az egész világnak ezen ideológiából kiindulva – nézze meg mindenki, mit művelnek ezek az állatok és elvbarátaik szerte a keresztény, hindu, buddhista világban – szóval, ez nem csak amerikai probléma, ha valami hülye esetleg ezt vizionálná.
    .
    Három:
    .
    - Az agyhalott kedvéért, aki megint valami USA- vereséget vizionált afganisztánban: EZREDJÉRE, de akkor is leírom:
    .
    A szövetséges erők (tehát nem csak a Zusákok) KATONAI STRATÉGIAI CÉLKITŰZÉSEI a következők voltak:
    .
    1, A háborút áthelyezni az ellenség területére, az ellenség erőit ott lekötni. Pipálva, megvalósult, nem is akárhogy.
    .
    2, Az engedélyezett taktika, és fegyverzet alkalmazásával maximális károkozás az ellenségnek, 3, az ellenség szervezettségének szétverése, megszüntetése, f4, orrásaik pusztítása.
    Pipálva, az al kaida megszűnt létezni szervezett egységként, erőik elpusztultak, felmorzsolódtak. Nemzetközi forrásaik nagyrészt elapadtak. Akik azóta bármiféle merényletet elkövetnek bárhol a világon (UK, Spanyolo, Malayzia, Indonézia, Kína, Oroszo, stb), nem „al- kaida tagok”, mert ilyen már nincs, csak azért ordítják ezt a hülyeséget, mert ez menő, az ostoba sajtó meg beveszi azonnal.
    .
    5, Területek pacifikálása, lehetőség szerint. Ez részben sikertelen, de nem a katonai erő miatt, az bőven megvan ehhez. Hanem a jelenleg uralkodó liberális politikai szemlélet miatt, ami nem hagyja a katonákat dolgozni.
    .
    Nnna.
    .
    Ez bizony katonai győzelem, nem is akármilyen, az 5. pontot leszámítva. A fő probléma, hogy ennél tovább kellene lépni, de ahhoz el kellene felejteni a liberális hadviselés és politika művelését, és vissza kellene térni a 17. századi hadviselési módszerekhez – mai technológiával.
    .
    Ennek viszont még nem jött el az ideje, de el fog jönni egyszer.
    .
    Higgye el mindenki, az UK- ban pl. ezt senki nem gondolja másképp, aki valaha is volt katona, és/ vagy konyít valamit ehhez az egészhez.
    .
    Sajnos, a sivatagi iszlámnáci szubhumán, és ezek népsége ilyen ellenség. Egyedül a felperzselt föld taktikája, amivel eredményt lehet elérni velük szemben.
    .
    Kérek mindenkit, ezeket a szempontokat vegye figyelembe, és hagyjuk már azt a barom állatságot, hogy hát a Zusákok hogy „kikaptak” mindenhol…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. A magyar katonákról afg. ban, vagy bárhol:
    .
    - Aki az utóbbi 10 évben volt katona, az tudja, mi okozza ezt a problémát.
    .
    Van pár száz, jól képzett magyar katona, pl. különféle felderítők, pár lövészzászlóalj, de ennyi. A többi az valóban egy értéktelen kenyérpusztító banda, de aki erről többet akar tudni, EZT nézze meg:
    .
    http://hetkoznapihonvedelem.wordpress.com/2010/09/25/kalman-karoly/
    .
    Ennél hitelesebb és jobb összefoglalót nem lehet találni ebben a témában.
    .
    És sajnos, gyakran nem a megfelelő embereket küldik oda, hanem akik nem nagyobb az ismeretsége. Rengeteg a missziókban szolgáló, de semmirekellő, rosszul képzett semmirekellő, de azért ott vannak.
    .
    Mert csókjuk van, mert haverjuk a mittudoménmilyen ezredes, mert a rokona az őrnagy, mert az alakulatparancsnoka jóban van a helyi vezérekkel, stb.
    .
    Fizikailag- szellemileg teljesen alkalmatlan senkik mennek gyakran missziókba, még afganisztánba, vagy irakba is, pedig ezek kiemelten veszélyes helyek.
    .
    A magyar honvédség nevezetű erkölcsi- szakmai hulla kb. olyan, mint az országa, minden szempontból. Szervezetlen, eszeveszettül korrupt. Képzetlen senkik rabolják le, akik egyben a döntéshozók is, hatalmas vízfej, stb, míg a pórnépnek semmi nem jut.
    A pórnép évente egyszer, max. kétszer megy lövészetre rongyos, alkalmatlan gyakorlóban, lábáról leszakadó bakancsban, enni a terepen nem kap (lejárt szavatosságú, nyers fos állagú konzerv ugyanis nem élelem), ahol ellőhetnek 6 lőszert fejenként.
    .
    A kiképzési feladatok nagy része el van sumákolva még a missziós felkészítéseken is, a vezetés már század szinten is teljesen szét van esve.
    .
    Nagyon kevés kivétel van ezek alól, nagyon kevés a jó harctéri, vagy adminisztratív munkakört betöltő parancsnok, de azok meg önmagukban nem fognak tudni tenni semmit azzal szemben, amiről Kálmán Károly beszél.
    .
    Na, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  26. Szerintem a jóravaló magyar NATO katonák egyszerűen nem akarják letaposni a védett virágokat. Éjszaka, sötétben k…a nehéz ám észrevenni egy eltévedt bánáti bazsarózsát, vagy valami kipusztulás fenyegette afgán húsevő növényt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. bajao 2012. augusztus 8. szerda 09:42
    A jelentős fejlődés nálam mindig problémát okoz. A probléma gyökere ott van,
    hogy mihez képest? Mert amikor itt a túlavasúton megvette valaki a második
    Tv-t, az már +100%-os fejlődést jelentett, de mondható úgy is hogy a
    túlavasút Tv állománya 200%-ra nőtt. De mi van akkor, ha még számszerűsiteni
    sem lehet sem a bázist, sem az eredményt.
    Hiszen Afganisztánban:
    “Az újjáépítési csoport feladata a tartomány fejlesztési feladatainak irányítása és koordinálása, amit a magyar katonák kiválóan látnak el”
    vagyis katonáink egy egész tartomány fejlesztési feladatait irányitják és koordinálják. Miért kel ehhez az éjszakai kijárási tilalom alatt kimenni?
    Hiszen akkor nincs mit irányitani és koordinálni. (tehát vittem is, nem is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. csiszár istván

    Vannak , akik itt is táplálják az afgánok legyőzhetetlenségének a mítoszát.

    Holott az afgánokat katonailag mind a Brit Birodalom , mind a Szovjetunió , mind pedig a NATO legyőzte.

    Az igazi és legnagyobb bajt egyrészt a civil és korrupt politikusok és üzletemberek jelentik , akik leállnak üzletelni a muzulmánokkal ; másrészt pedig a nyugati civilizáció beteges politikai “korrektsége”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Sziriát ne emlegessétek egy napon Afganisztánnal.Majd a “felkelés”
    győzelme után!!!(Ott is lesz egy kis saria,megkövezés, keresztények gyilkolása egy csipetnyi
    dzsihad,ahogy kell. Bármibe lefogadom,hogy a világ még ezerszer visszasirja
    Aszadot (aki sohasem volt Kadhafi vagy Szaddam szerű figura!!!!)
    A felesége is egy civilizált (és nagyon csinos!!!) ember.
    Egyszerűen nem vagyok képes felfogni,hogy a világ miért támogatja ezt
    az Al-kaidás csürhét. (Allah ahkbar!)Mellesleg Egyiptomban is hasonló a szitu !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Barry1.Tökéletesen igazad van.Arra kiváncsi lennék ha a felkelők ha győznének ők milyen emberiesség ellenes dolgokat művelnének.Persze az már nem lenne ugymond hirérték mint amit most asszad tesz valószinüleg mindenki elforditaná a fejét.De ez egy ilyen világ csak az érdekek fontosak.Ez hasonló ahhoz mint Jéna napalmbombázása volt ahol semmi katonai célpont nem volt és kinhalált halt több mint százezer ember de ők nem számitottak mert csak a győzteseknek vannak áldozatai mindenki más nem ember.De nem baj egyszer majd mindenkit megitéltettetnek és elnyeri méltó büntetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. lássuk be, mindig minden ugyanugy kezdődik és folytatódik!
    Amerika kijelöli ki lesz az éppen aktuális ellenség, ki éppen a neki nem tetsző demokrata, és mily véletlen, ott éppen nagy olajkincs is van.
    aztán vagy bevonul vagy ha nem, akkor jól megkeverik a lekit, egy kicsit kiürül a fegyverraktár is, egy kicsit adunk a népesség alakulásának is, hogy nehogy már tulnépesedjen a föld.
    aztán amikor már halomra lőtték egymást az összeugrasztott hülyék, vagy aki élve maradt elindul európa fele, akkor Amerika megkapja a potya olajat, Európa pedig állja a bevándorlók ellátását, elhelyezésének költségeit, ócsó olajat azonban nyet!
    vagy tévednék valamiben?
    mindig ugyanaz a történet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. Orbán legújabb kudarca ez, mert ugyebár a magyar egy harcos nemzet, éjszaka viszont már fosnak:-P?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  33. bajao.Látom még vannak tisztán látó emberek de majd mindjárt jön Eldrad és megmagyarázza hogy valami nem stimmel az agyunkal mert mi zseblámpával nézzük meg hogy ég e a villany.Viccet félretéve tényleg mindig szinte ugyanazok a folyamatok játszódnak le kicsit gyanus már ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. Kakas! A felkelők nem a győzelem után fognak szörnyű vérengzéseket végrehajtani,hanem már eddig is azt csinálták (pl: elfogott kormánykatonák
    eleven megnyúzása stb….) Egy szir barátom szerint(soha nem szerette Aszadot)
    ma már ő ,a családja és a szirek többsége is Aszad (1 sz-el!!!!)párti Nagyon
    félnek a “felkelőktől”!Nézd meg az Aszad párti tüntetőket(Egy csadoros nőt sem látsz.)Nézd meg az ellenzéki tüntetéseket! Mintha Kabulban ették volna fel.
    Azért ez jelent valamit!Egyébként az egyiptomi hadsereg ma helikopterekről
    támadta az iszlamista fegyvereseket a sinai félszigeten Aapúúú! Kezdődik!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Alapvető tévedések vannak itt. Mélységesen eggyetértek a magyar parancsnokkal és katonákkal, hogy az esztelen USA afganisztáni ámokfutásást nem akarják megtámogatni még pár áldozattal. Egyáltalán nem a megszállással van bajom hanem annak a filizófiájával. Így nem lehet háborúzni, sem az USA sem más hadseregek nem arra vannak kiképezve, hogy éjnek idején terrorista orvlövészeknek kitéve járőrözzenek, vagy pokolgép robbanjon mellettük. Ezek a hadseregek az ellenfél élőerejének a pusztítására vannak kiképezve és felszerelve, a mostani doktrína alapján mindezt nem tehetik hanem valamiféle hamis humánus morálnak kell megfelelni, ami védtelenné teszi őket az (igen helyesen) semmiféle morált nem gyakorló lesből támadó ellenséggel szemben. Nem véletlen, hogy maguk az USA katonák is kivannak pszichologiailag készülve Afganisztántól. Ha az Új Zélandi miniszternek gondja van, menjen ki az éjszakába a tálib puskák célkeresztjébe és járőrözzön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. köszönöm KAKAS!
    amig csak lehet, tiltakozom az agymosás ellen, a fejemet sosem kalaptartónak használtam, még télen sem hordok sapkát.
    sokan megéltek az én memóriámból, bár tudnék felejteni, de nem lehet, mert mindig van valami őrület, ami eszembe juttat valamit, sok mindent.
    egyszerüen az életem során tapasztaltakat, átélteket mondom el, vetem össze a mával, sokat tanultam és hallottam a környezetemtől, a barátaimtól és ismerőseimtől, amit ők megéltek, tapasztaltak és azt elmondom a világnak.
    gondolom még nagyon sokan igy vannak ezzel.
    igaz, az is előfordul, hogy csak ülök, mint a nyuszika, reszelem a körmömet és hülyeségeket beszélek, és nem félek ha meg akarnak győzni!
    nosza rajta, ha igaza van az illetőnek, mindig hagyom magam megdumálni, de ha nem, akkor vitatkozom vele, ez ilyen egyszerü.
    jóéjt-jóreggelt mindenkinek! üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. jól van, látom, az aktuális h.lyegyerek (“kakas”) sokat megértett abból, amit eddig írtunk neki többen is. De a cimborája sem különb. OK, szerintem pályázzatok meg valamilyen nevesebb euro- atlanti politológiai, hírelemzői, vagy kutatói állást.
    .
    A barátaitoktól, meg a haveroktól szerzett “információk” köztudott, hogy minden tanulásnál, tudományos és kutatói munkánál többet érnek.
    .
    Kretének… de frankón.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. kedves bocshogyélek!
    akkor talán az operettkatonáknak haza kéne gyönni, igaz kevesebb dollárjuk lenne, de nem égetnének bennünket, ez ilyen egyszerü!
    benn ülnek a négy fal között, allergiásak a fegyverropogásra, de a dolcsi jól jön nemdebár?
    Kádár megmondta brezsnyevnek, hogy nem ad katonát afganisztánba, mert nekünk semmi bajunk az afgánokkal és brezsnyev tudomásul vette, most miért is vagyunk ott? ki nem mert ellentmondani?
    itthon nincs kiképzés, hol a jófenében tanulták volna meg ezek, hogy mit jelent katonának lenni?
    vagy olyanok mentek ki, akik sok amerikai filmet néztek, és ők is azt hitték csak filmforgatás lesz az életük, dől a zsozso, viszont a tálibok csak statiszták lesznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Sajnos ez nem annak a kerdese, hogy akarjuk-e, hogy meghaljon a magyar katona, vagy sem. Ez a kuldetesunk, ezert kapunk penzt, ez a parancs. Ha ezt egy katona nem teljesiti, az dezertalas. Ha egy egesz szazad nem, az zendules. Egyedul a NATO nagylelkusegenek es nagyvonalusaganak koszonhetjuk, hogy:
    - Meg bent vagyunk a NATO-ban, es vedenek minket
    - Meg nincs ugy hazazsuppolva onnan a magyar tabor, hogy rajtunk rohog a vilag
    .
    Ha teszemazt holnap lerohannak minket a bodobacsok, es a NATO segitsegunkre siet, de mondjuk pont a kekszinuek nemzete adja az ejszakai orseget, aminek nincs kedve kimenni, ezert reggelre mindenkit lemeszarolnak a bodobacsok, akkor mi mit mondanank?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Eldrad:

    Tanulságos egy félóra volt megnézni a videót, kösz.

    csiszár istván:

    Nem az “afgánok” legyőzhetetlenek, hanem a területet, ahol a törzsek élnek, nem lehet a klasszikus birodalmi módszerekkel összefogni és egy kézbe tartani. Az gondolom Te is tudod, hogy földrajzilag mennyire lehetetlen egy hely és hogy ott a klánért való lojalitás előbbre valóbb, mint magáért az egész országért, továbbá azt is, hogy a Talibán legnagyobb része a pastuk közül kerülnek ki. Ebből adódóan soha sem lehet megbízni egy vadidegen megszállónak egyetlen afgánban sem, hogy ő kész lenne családja és klánja helyett az ország jövőjéért dolgozni vagy akár harcolni, még akkor se, ha ez a megszálló történetesen nem terrorizálja és gyilkolja válogatás nélkül népét, hanem milliárdokat költ már azért, hogy kórházakkal, iskolákkal és egyéb infrastrukturális fejlesztésekkel olyan szintre emelje az életszínvonalát, amelyet magától teljesen képtelen lett volna. Ahogy többen megjegyezték az afgán élethelyzetről, hogy lehet, hogy nappal az ISAF-ban szolgál az afgán fegyveres, de este már a táliboknak adja le a drótot vagy készül merényletre nála gerincesebb “honfitársaival” és a NATO katonákkal szemben.

    Barry1:

    Bár én is kezdek szépen lassan lemondani arról, hogy a szíreknek jobb lesz majd, mert valóban egyre inkább előtérbe kerül az iszlámfasizmus és már most is gyilkolnak ők is fegyvertelen alavitákat, de azért nem süllyedek olyan mélyre, hogy felmentsem Aszadot több mint tízezer ártatlan civil haláláért. Ki a f@szt érdekli, hogy milyen az asszonya, vagy hogy mennyire nyugatias, ha egyszer egy tömegmészáros? Hát persze, hogy kezdenek visszatáncolni a rezsimhez, miután belátták, az nem enged vasmarkából (köszönhetően orosz és kínai szövetségeseinek) és hogy az al-Kaida maga és ideológiája is megfertőzte a liberális demokráciáért folytatott forradalmat, ezzel elbizonytalanítva a szíreket saját harcuk iránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Mielőtt még tovább taposnák itt a hozzászólásukkal honfitársaink becsületét, helytállását, kérdeznék valamit.
    Mi köze van annak az új-zélandi katonák halálához, hogy Magyar katonák éjszaka nem járőröznek, hiszen a két tábor, jóval odébb van egymástól, a magyarok , Baghlan tartomány, Pol-e Khumriban, albán és horvát katonákkal egy táborban (biztos azok is félnek éjszaka) míg az új-zélandi, Bámiján tartományban lévő Da Abe városban teljesítenek szolgálatot.
    Tehát ha Hatvanba nem járőröznek a katonák, (mert lusta gyáva népség) nem is érdemes őket megtámadni, inkább megtámadunk Pesten egy objektumot.
    Az sem mellékes, míg az új-zélandi csapat SAS katonákból áll, addig a Magyar kontingens, Tűzszerész, ellátó, és orvosi alakulat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Eldrad.Tudod amikor én a rokonaimnál voltam telaviv ramat gan városrészében és kicsit felöntöttem a garatra és merev részegen feküdtem a ramat melletti zöld övezetben semmi utólagos kellemetlenség nem ért.Tehát nem vittek be feleslegesen gyomormosásra hogy majd szépen rámverjék a költségeket.Hasonló eset megtörtént velem jordániában is ahol egy petra melletti oázisban kicsit tulzásba vittem a vizipipázást mert ugye ha az ember kér kevernek egy kis “különleges”dohányt.Nos ott amikor látták hogy “elszált ” az agyam szépen raktak fölém egy kis sátrat nehogy megaszalódjak a napon és mikor magamhoz tértem minden rendben volt.Mindez miért érdekes?Nos azért mert én közelről is ismerem a zsidó és arab embereket.Soha nem a médiának hiszek hanem amit megtapasztalok.Sokaknak itt fogalma sincs mi a valós helyzet sziriában vagy afganisztánban.Itt csak egy valami van.Mindenkinek biztositanak egy médiafelületet ahol a világnézetének megfelelően kitombolhatja a hülye irásaival magát mert amit nem csak itt máshol is sokan meggyőződésből vagy korrektnek tartott forrásból igaznak hisznek produkálhatja saját ostobaságát.Ez is végülis egy szórakoztató ipar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Hamond:
    .

    “…Mi köze van annak az új-zélandi katonák halálához, hogy Magyar katonák éjszaka nem járőröznek…”
    .
    - Elég világosan le van írva a cikkben, látod, nem csak félig- meddig kell elolvasni.
    .
    A többit megtudod az általam leírtakból, valamint a Kálmán Károly riportból, hogy “mi a baj a magyar katonákkal a missziókban”.
    .
    kakas:
    .
    - Jól van, tudom, ez is tipikus. Most jön, miután ezerszeresen ki lettél pörgetve, hogy te arrafelé “közelről” ismersz mindenkit, évekig éltél ott, bejártad a fél világot, így aztán te vagy az Atomász… ehhez képest olyan ótvar baromságokat irkálsz folyton, hogy közröhej tárgya vagy már rég.
    .
    Komolyan, ha megkérlek, kopj le innen, azzal a kommentelők többségének az óhaját is átadom, hidd el. Ne legyél már olyan, mint a száraz kutyagumi, hogy le sem lehet vakarni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Eldrad
    2012. augusztus 9. csütörtök
    09:17
    Én el olvastam a cikket, a kérdésem továbbra is fenn áll
    A tálibok olyanok mint a hangyák, ki tudja honnan bújhatnak elő, most az hogy az ” Az új-zélandiak szerint” honnan, honnan nem, főként éjszaka, kicsit nevetséges, de kell egy bűnbak, mert nehogy már egy SAS alakulat elrontson valamit. (szerintem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Animbej!

    Teljesen egyetértek veled,abban,hogy nem jó diktatűrában élni,én sem szeretnék.
    DE!!!!! Ha csak KÉT választásom van,akkor inkább a Lukasenko mint a Pol Pot!!!
    A ” felkelők”
    legalább annyira felelősek a sok tizezer halottért,mint a rezsim
    A külső pedig igenis számit. Emlékezz a Kadhafiék által utcára hajtott(lefizetett)
    lumpenekre!Aszadnak mit kellett volna csinálni? Bocs, megjött az Al kaida,hát akkor… én mennék is….. na hello.Végképpen nem értem,hogy te és mellesleg a világ többsége(sajnos)miért ilyen toleráns az iszlamista szemetekkel szemben?Majd rájöttök ti is, de akkor már késő lesz. Egyébkent eszem
    ágában sincs Aszadot védeni,de hát ezek a tények

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüskés partnerség 2012. július 6. péntek | AN

Az internet forradalmasítja a dzsihádot 2012. június 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos