Ronai and Ronai
AMERIKAI

Öt évtizedet ült a gyilkos bébiszitter 2012. August 15. Wednesday 17:59 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Öt évtizedet ült a gyilkos bébiszitter
Perryville, Arkansas – Az Egyesült Államok legrégebben bebörtönzött nőjének rabsága ért véget. A jelenleg 69 éves őrizetest szabadon engedték a perryville-i állami börtönből. „Csodálatos dolog az úton végigmenni és sehol nem látni szögesdrót kerítést”, nyilatkozta az Arizona Republicnak. „Szerencsés vagyok, annyira szerencsés vagyok.”
.
Betty Smithey szerencséje annak idején egy másik világban ért véget, akkoriban, amikor az embereket Kuba foglalkoztatta, aláírták az első atomsorompó-szerződést, levették az ENSZ állandó napirendjéről a magyar ügyet, és Kennedy volt az elnök.
.
1963. január elsején, húszéves korában ítélték el a 15 hónapos Sandy Gerberick meggyilkolásáért, akire ő maga vigyázott. Az ítélet életfogytiglan volt, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. A kormányzó így is kegyelmet adhatott volna korábban, Betty Smithey próbálkozott is, de az akkor hivatalban volt Fyfe Symington, később Janet Napolitano – jelenlegi belbiztonsági miniszter – nem írták alá a kegyelmi kérvényt.
.
.
Smithey visszaesőként fojtotta meg egy phoenixi otthonban  a gondjaira bízott gyereket. Korábban, 1959-ben egy Mitchell Johnson nevű kisfiút rabolt el. Később, a börtönben nem volt épp mintarab, négy alkalommal kísérelt meg szökést. Sandy Gerberick anyja, Emma Simmons évtizedekkel később, 1983-ban egy, a börtönbe küldött levelében megbocsátott a gyilkos nőnek.
.
Védője, Andy Silverman most végre jó hírt vihetett a 69 éves, már bottal járó nőnek: Jan Brewer jelenlegi kormányzó 48 évtől életfogytiglanig terjedhetőre szállította le büntetését, így a kegyelmi bizottság ajánlása nyomán most már szabadulhatott. Unokatestvérénél fog élni az arizonai Mesában. Smithey számos egészségi problémával küszködik; ezek egyike a mellrák. Silverman szerint védence közel ötven év börtön után „abszolút nem jelent fenyegetést a társadalomra”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
Öt évtizedet ült a gyilkos bébiszitter, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Kár, hogy nem döglött meg a cellájában. Akkor nem jelentene problémát a társadalom számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. Az arca, a szeme mindent elmond. Soha nem bíztam volna rá a gyerekemet, és még most sem, hogy ártalmatlanná nyilvánították.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Ez is Amerika!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  4. Az otven ev egy szep buntetes. Sajnos nalunk az ilyenek nem kapnak meg ennyit se.

    Azzal viszont vitatkoznek, hogy veszelytelen-e. Nyilvan egy felnottre veszelytelen, de egy 18honapos babat ugyanugy meg tudna olni most is. Az ilyen beteg elmek veszelyesek, mert sohase tudhatod, hogy mikor kattan valami, es akkor megint lecsap. Bar varhatoan mar nem el tul sokaig, en azert nem szivesen laknek a kornyeken egy kisgyerekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Arizona kormányzója beolvasott az elnöknek 2012. January 26. Thursday | RR

Arizona a Big Boyhoz fellebbez 2011. August 12. Friday | RR

Kormányzói vétó Arizonában 2011. April 19. Tuesday | AN

Ítélet az arizonai bevándorlótörvény ellen 2011. April 13. Wednesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos