Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyereknevelés palesztin módra 2012. július 12. csütörtök 18:37 | Rákócza Richárd Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyereknevelés palesztin módra
Gázaváros – Az óvodások, iskolások világszerte nyári táborokban kapcsolódnak ki ezekben a hetekben. Nincs ez másként a Gázai-övezetben sem, ahol e táborok egy részét a terrorszervezetek szervezik. A hatévesek megismerkedhetnek azzal, milyen kínzásokat foganatosítanak – már „oktatóik” szerint – az izraeli börtönökben, és a legbátrabbak ki is próbálhatják az ilyen kínzási nemeket. Egyenruha, fegyver, robbanóanyag, a mártíromság tisztelete és mindenekelőtt a „cionista megszállóval” szembeni olthatatlan, eszelős gyűlölet: az óvodások és kisiskolások szellemi megnyomorítása, jóllehet évek óta folyik, csak most kelti fel az „elnyomott palesztinokkal” általában szimpatizáló nyugati körök figyelmét. Néhányan azt mondják, ez így nem mehet tovább, a palesztin entitást nemzetközi nyomással rá kell kényszeríteni arra, hogy nevelési alapelveit gyökeresen változtassa meg.
.
A Hamasz gázai nyári táboraiban vallatószobát is berendeztek, no persze nem azért, hogy itt vonjanak kérdőre valakit, aki elcsámborgott valamerre, vagy netán tiszteletlenül viselkedett. Nem: ezekben a táborokban a célkitűzések közé tartozik, hogy az ifjúság felkészülhessen arra, ami – iszlamista pedagógusai szerint legalábbis – az izraeli börtönökben várja.
.
Maguk az izraeliek a legutolsók, akik azt állítanák, börtöneik szanatóriumok, ezzel szemben a hosszú börtönbüntetésre ítélt terroristák általában jó egészségi állapotban, kihízva és idegen nyelvekkel felvértezve hagyják el a zsidó fegyintézeteket. A Hamasz minderről nem beszél, állítja viszont – sőt, demonstrálja is –, hogy a szegény palesztin szabadságharcosoknak éles kések pengéin, sőt rozsdás szögeken kell végigmenniük elvetemült cionista kínzóik mulattatására. A táborokban megvan minden, mi szem-szájnak ingere: szűk folyosók, feketére festett falú kihallgatószobák, magánzárkák és hátrabilincselt kezű kirakatbabák. A palesztin nyári táborok szervezői semmit sem bíznak a véletlenre.
.
.
Amire a palesztin gyerekeknek – oktatóik szerint – fel kell készülniük
.
A palesztin bebörtönzöttek szenvedését mint alaptémát százféleképp variáló nyári táborok sokfelé megtalálhatók az egész Övezetben. Hithám ál-Mádhún táborfelelős az egyiknél elmagyarázza, hogy hat helyiségből álló börtönt alakítottak ki; az első a kihallgatószoba, ezen keresztül lehet a „börtönbe” bejutni, és itt magyarázzák el a kis táborlakóknak, milyen hősi ellenállást tanúsítanak az elfogottak, akik nem ismerik el az ellenük felhozott vádakat.
.
A táborokban példaként állítanak igazi „hősöket” is; egyikük a múlt hónap végén ötvennégyszeres életfogytiglanra ítélt Ibrahim Hámid, aki a Hamasz katonai szárnyát szervezte Ramalla városában, és kilencvenhat izraeli polgári személy haláláért felelős. Az oktatók nem győzik hangsúlyozni a tátott szájú hallgatóságnak, hogy Hámid semmi mást nem volt hajlandó elárulni a kihallgatóknak, csak a nevét.
.
A kihallgatószoba mellett több személyes cella van; a gyerekeket kiokítják arra, hogy a rabtársakkal vigyázni kell. Nem mindenki hős, sőt van, aki izraeli ügynöknek áll és megpróbálja a másikból kiszedni az információkat. A közös cella után következnek az igazi nyalánkságok: a magánzárka, a kínzókamra, a gyengélkedő, valamint a börtönudvar.
.
.
Az izraeli egyenruhába bújtatott, kipát viselő kisfiú az Iszlám Dzsihád óvodájában azt demonstrálja, miként nyomják be a cionisták a kihallgatott hazafiak fejét egy vödör vízbe
.
A nyári táborokat szervező terroristák egyike, Ahmed Rántiszi szerint nem egyszerűen arról van szó, hogy a gyerekeket felkészítik a rájuk váró szenvedésre, de – szerinte – a hazafias érzelmeket is maximálisan kihozzák belőlük, és megértetik velük, hogy „Palesztina” megvédéséért nagy árat kell fizetni.
.
A nyári táborba beíratott palesztin gyerekek katonai alapkiképzésen vesznek részt, rozsdás szögekkel, éles késpengékkel kirakott furnérlapokon sétálnak mezítláb, és természetesen a vallásoktatásukat sem hanyagolják el – hiszen mindez Allah nevében történik.
.
„Totálisan barbár cselekménynek” tartja a gyerekek szisztematikus Izrael ellen hergelését dr. Dán Siftán, a Haifai Egyetem égisze alatt működő Nemzetbiztonsági Tanulmányok Központjának vezetője azoknak a fotóknak láttán, amelyek az Iszlám Dzsihád egyik óvodájában készültek. Az iskoláskorba lépők egyenruhába bújva, játékfegyvereket lengetve kántálnak Izrael-ellenes szlogeneket. Az uniformis a Dzsihád fegyveres szárnya, az al-Kudsz brigádok egyenruhájának kicsinyített mása. A gyerekek egy része a Dzsihád alapítója, Fáthi Sakákhi fényképét mutatja fel.
.
Az óvodások idejekorán szokták a halál közelségét. Temetési ceremóniákat játszanak el, ezeken koporsóutánzatokat visznek, amelyeket különféle fegyveres frakciók zászlóival terítenek le. A zászlókon sáhídok (mártírok) arcmása is látható. Siftán szerint mindennek már semmi köze a hazaszeretethez, az egésznek az üzenete semmi más, mint Izrael totális elutasítása, a terror legitimálása és az áldozattudat elültetése – méghozzá olyan mélyre, hogy azt többé ne lehessen kiirtani. Mindez nem csak a nyári táboroknak, hanem általában a palesztin tananyagnak is szerves része – Gázában sokkal erősebben, mint a Nyugati Parton.
.
Itamár Marcus, a Palesztin Médiafigyelő alapító igazgatója szerint nincs valami nagy különbség a Hamasz és a nyugati parti Palesztin Hatóság oktatási metódusa között. „Ezek a dolgok sajnos mindennaposak. Nüansznyi különbségek vannak a programok között, az üzenet azonban ugyanaz – Izraelnek nincs joga létezni, illetve nem is létezik.
.
Az iskolások az 1948. és 1967. évi „megszállásról”, és arról tanulnak, hogy minden egyes izraeli város valójában palesztin, akkor is, ha tíz éve alapították. A földrajzórákon a tanárok ignorálják Izrael létezését. A táblához kihívott tanuló megmutatja a térképen, hogy Jafón vagy Haifán járt, és a tanár ezt úgy kommentálja, hogy milyen szép utazást tett Palesztina földjén. Arra a kérdésre, mi Palesztina legfontosabb kikötője, csillagos ötös a válasz, ha valaki Jafót mondja (ahová legfeljebb kiránduló- és halászhajók futnak be; a nagy forgalom már sok évtizede a haifai és asdodi mélyvízi kikötőben zajlik).
.
.
Al-Kudsz egyenruhás nagycsoportosok a Dzsihád óvodájában. Anya, én már nagyfiú vagyok!

A svájci, a brit és a norvég parlament képviselői nemrégiben vitatták azt meg, mit lehetne tenni a palesztin iskolarendszer befolyásolása érdekében. Marcus szerint ezt a problémát csak kívülről lehet megoldani, mert nemzetközi nyomás nélkül, önként a palesztinok soha nem fognak lemondani sajátos gyermeknevelési gyakorlatukról. Az egyik lehetséges megoldás az lehetne, ha elfogadnák azt az amerikai törvényjavaslatot, amely bizonyos pedagógiai elvek érvényesítéséhez kötné az oktatás segélyezését. Siftán azonban azon a véleményen van, hogy a változásnak éppen a gyökereknél kell elkezdődnie. „Csak maga a társadalom dönthet úgy, hogy változtat politikai kultúráján. A külső nyomás elfojthatja, moderálhatja a megnyilvánulásokat, de nagyon nehéz dolog a politikai kultúrát magát megváltoztatni.”
.
Siftán ezért pesszimista. Szerinte az arab kultúra egyáltalán nem áll valamiféle pozitív változások előtt, sőt, annak alapján, ami Egyiptomban történik, elmondható, hogy cseberből vederbe jut, a folyamatosan a gyűlöleten és egy virtuális világban felnevelt gyerekből pedig, mire felnő, egyszerűen kivész az a képesség, hogy reálisan lássa maga körül a dolgokat, vagy hogy felelősséget vállaljon esetleges szenvedéseiért. Ez később a politikai párbeszédben is meg fog mutatkozni – hiszen az így felnevelt generációtól józan ésszel már nem várható el, hogy tárgyalóasztalhoz üljön.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Gyereknevelés palesztin módra, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Soha nem voltak szimpatikusak és ez most csak megerősödött bennem.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  2. Ha erre költik a $ segélyeket, akkor egy centet sem szabad adni nekik semmire. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  3. Ricsi, Te nem olvasol engem.:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. És miket látnak a valóságban ezek a gyerekek? Na nem mintha helyeselném ezt a “tanítási” módszert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Gazemberek. És ezt az oktatást támogatja a kultúrált világ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  6. Ezt. Ebbe önti a milliárdokat az ENSZ, az EU, az USA és Izrael. A palesztinok a legsegélyezettebb nép a világon, ha egy főre kivetíted.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. Ugyebár, ezt a mocskot a különféle iszlámnáci szervezetek, de főleg a “palesztinok” évtizedek óta tolják, teljesen nyíltan. Média, táborok, még az esti mese is, minden.
    .
    Kérdés:
    .
    - Ebből a nemzetközi mainstream médiában miért nincs SOHA egy qrva szó sem, holott, az arab- iszlám világ egyik fő propagandaeszköze ás agymosó- gyerekőrjítő módszere ez?
    .
    Természetesen erre a kérdésre soha nem lesz válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  8. Kezdem érteni miért irtottak ki a történelem folyamán az egyes népeket az asszonyaikkal és a gyerekekkel együtt. Most azonban más időszakot éllünk. Az oktatással / felvilágosítással és a hazugságuk leleplezésével emberéleteket lehet megmenteni. Nem az Assagne féle kémkedés hazaárulásról bezélek hanem pl a sajtó szabadságról vagy a szabad vélemény nyilvánitásról. Ezek a dolgok a normális országokban jól müködnek igaz ott a kormány nem törekszik totális hatalomra, a kormány kimondott/ leirt célja az állampolgárok szolgálata, nem pedig elnyomása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  9. Ez támogatja a palesztin barát EU ? Persze mert nem ismerik az igazságot, vagy ha ismerik is akkor a gyülölet bennük izrael ellen, hogy ez a gyülölet még a lelkiismeret hangját is elnyomja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  10. Nyilvánvaló, hogy ezt az agymosási folyamatot le kéne állítani, mivel áldozatai csak nagy nehézségek árán (vagy semmilyen formában nem) lesznek képesek a zsidókkal való együttélésére, ám abban kétségeim vannak, hogy a segélyezés korlátozása vagy a belső, önálló reform ebben segítene; Előbbi esetben az izraeli-egyiptomi blokád miatt amúgy is senyvedő több százezer palesztint büntetné meg kollektívan, ami még akkor is bűn, ha tudjuk, 2006-ban ők választották maguknak a Hamászt. Utóbbi esetben történelmi példák mutatják, hogy teljes képtelenség az ilyen agresszívan gyűlölködő, mártíromságot nyújtó és önfelmentést biztosító ideológiát pusztán akarással, “szépen kéréssel” megváltoztatni; Képzeljük el, ha Berlin elfoglalása (avagy Hirosima és Nagaszaki lebombázása) után a szövetséges erők úgy döntöttek volna, hogy a megszállás helyett inkább külső nyomással kényszerítik rá a nácikat és a császárhű japánokat arra, hogy felejtsék el propagandájukat és hagyjanak fel a nép szisztematikus átprogramozásának kísérletével. Kétségtelen, hogy a nyilvánvaló vereség ellenére még hosszú évekig, akár évtizedekig is tovább élne, sőt talán fel is támadna a két tengelyhatalmi rendszer. Gázában ezért totális megszállásra van szükség ahhoz, hogy a terroristák által folytatott gyűlöletkampány megszűnjön, ugyanakkor alternatívát (= jobb életet) kell nyújtani a palesztinoknak, hogy ne legyen továbbra is “vonzó” nekik az effajta “ellenállás”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  11. CommonSense: “Kezdem érteni miért irtottak ki a történelem folyamán az egyes népeket az asszonyaikkal és a gyerekekkel együtt.”
    Na miért? Beavatnál? Mert én még mindig nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. Animebj
    2012. július 13. péntek
    05:05
    Kétszer is elolvastam a hozzászólásodat:) Mi ez a nagy pálfordulás? Ezt ugatjuk régóta, hogy mi folyik az arabok lakta övezetekben az arab gyerekek tanítása címszó alatt és csak leb@szást kaptunk, hogy képzeljük mi azt!
    Az izraeli börtönökben ( közeli ismerősöm 3 évet töltött ott) az arab terroristák kiemelt étkezést, művelődési lehetőséget és más kedvezményeket kapnak amit egy egyszerű izraeli nem kaphat meg. Havonta a Hamasz által küldött 2000 Shekelt is kézhez kapják. (lehet az összeg nem pontos, de inkább több mint kevesebb.) Sokan ott végzik el az egyetemi tanulmányaikat. Végezetül ha valaki nézte a Gilad féle fogolycsere akcióban kiszabadult terroristákról készült képeket, feltűnhetett, hogy kigyúrt hízott napsütötte hájas disznók szabadultak, ellentétben a földalatti lyukban tartott és csont-sovány Giladdal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  13. Nos ahol már ide jutott a gyermeknevelés, azt a népet és országot el kell törölni a föld színéről örökre. Ez már az emberi lét legalsó foka, amire nincs szükség ezen a bolygón.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  14. minas:
    .
    - Ezzel még nincs oda a probléma, mert az általános iszlámnáci elmebaj ugyanúgy megmaradna a Földön. Az iszlámnáci téboly pedig teljesen független Izrael lététől/ nemlététől, nézd meg, mit művel az iszlámhívő, létezésének kezdetétől fogva.
    .
    A gyerekek agymosott bevadítása sem új jelenség, évszázadokkal ezelőtt ugyanígy jellemző volt rájuk, gondoljunk csak pl. a janicsárképzésre, az pedig nem ma volt.
    .
    Itt bizony az iszlámmal van a baj, úgy mindenestől, ahogy ezt részletekbe menően kitárgyaltuk már az AN fórumon többször is.
    .
    Csak ezt a világ vezérei még nem akarják megérteni – mert akkor globális háborút kellene indítani az iszlám ellen, ezt pedig “humanitárius” és “emberjogi” okokból még most lehetőségként sem veszik figyelembe – még ha a katonai és adminisztrációs erő BŐVEN megvolna mindehhez.
    .
    Ráadásul, ez az egész szükségszerűen maga után vonná a Föld egy részének újragyarmatosítását is, annak minden következményével együtt (orosszal- kínaival való konfrontációt is beleértve), ez pedig szintén tabu – egyelőre, még ha ehhez is bőven megvolna a kellő katonai erő.
    .
    Na nem baj, egyszer eljön az Ébredés ideje. Csak azt nem tudom, mi kellene ehhez.
    .
    Érdekes, hogy ez a látszólag helyi jellegű, békés eszközökkel megoldhatatlan probléma milyen messzire mutat, nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  15. papírvágókés

    Minden diktatúra és terrorszervezet tudja h a kicsiknél kell elkezdeni az agymosást, h beálljanak aberrált eszméiket szolgálni a sorba, az “oktatóktól” kell törvényesen megszabadulni, nem az alacsony színvonalon élő népet kell kárhoztatni (minas). Láttad a képen a gyerekek arcát, gonosznak nem születik senki.
    Nálunk is nagy hangsúlyt fektetnek a gyereknevelésre, már a pintér-féle rendőrök is besegítenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. “az izraeli-egyiptomi blokád miatt amúgy is senyvedő több százezer palesztint büntetné meg kollektívan”
    .
    Senki nem senyved ott, Animebj. Nemzetközi statisztikák szerint a világ 8. legelhízottabb népessége a gázai. Nőknél asszem a negyedik. Százezer tonnaszám megy át a zabálnivaló, miközben nem dolgoznak. A blokád a fegyverekre vonatkozik. A közműveket az izraeli állampolgár fizeti, a célzott beruházásaikat az EU, az entitás működését meg Amerika. Miről beszélünk?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  17. RFarkas.
    A megszálló katonaság sok esetben amikor nem írtotta ki a megszállt népet azokat mint rabszolgákat nevelte. Az aszonyokat feleségül vették a gyerekeket pedi gelkezdték kiképezni vagy csak egyszerüen rabszolgának tartották.
    A rabszolga gyerekek azonban felnöttek és sok esetben fellázadtak a leigázó uraikkal szemben. 10 év elteltével a Leigázok már oregebbekl a gyerekek viszont jó erőben voltak. Az ilyen lázadásokat megelőzendő, irtottak ki a megalázott népeket.
    Nem tudom halottál e Joseph Kony-ról. Ő afrikába tart fel gyerekhadserget. Akik jól teljesítenek azokat kislányokkal jutalmazza meg, akik 6-7 évesen már prostituáltak. A kisfiuk 4-7 évesen már gyilkosok, embert kell őlniük vagy őket ölik meg. Ezt a Kony-t most kutatják fel amerikai és afrikai katonai segítséggel.
    Természetesen a hadserege a többezer főről megcsappant jelenleg pár százan tartanak ki mellette. Amiko teljhatalmon vol tfalvakat terrorizált, emberek ölt nőket erőszakolt meg, mindezt gyermek hadsereg támogatásával. Azóta több gyermek megmenekült, és átneveleésben részesültek. Sokaknak még évekig rémálma volt a szökés után. A gyerek megmentése fontos feladat, de amikor fegyver van a kezükben akkor ugyanolyan veszélyesek mint a felnött katonák. Ezek jutottak eszembe, amikor a gyerek agymosásról halottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Lehar is írt erről, de nem elég! Sokkal de sokkal többet kellene írni erről, mert elképesztően kevesen tudnak arról, hogy mi folyik a területeken. Nemrég az Emirátusokban dolgozó magyarok azt nem értették, hogy miért sérelmezem, hogy az arab országokban Izrael nem szerepel a térképen, helyette Palesztina van. Bár, mondjuk ilyen ország sosem volt, de ez legalább olyan ostoba viselkedés mint a nagy Magyarország térkép nézegetése. Azt jelenti, hogy az illetőnek teljesen eltorzult a valósághoz való viszonya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Avi:

    Nincs semmiféle “pálfordulásom”, csak a terroristák agymosását tartom halálos, több generáción át ható méregnek, ennyi. A börtönviszonyokról pedig annyit, hogy M.o. se hagyják, hogy unalmukban az őrök ellen forduljanak, vagy terveket szőjenek a szökésre, ezért kettős mércével méred az izraeli börtönök lakóit, ami még akkor is helytelen, ha a Hamászról van szó (mert ugye nincs olyan, hogy “tisztán hamászos börtön”, a szervezethez egyáltalán nem tartozó közönséges bűnöző is nagy valószínűséggel ugyanazt kapja, mint a terrorista).

    Igazából a zsidó állam -nagyon finoman fogalmazva- a dettó hülye:
    ..
    1.) Olyan személyeket tart el saját állampolgárainak pénzén, amelyeket bizonyos ideológiát követve pontosan csak őrájuk jelentenek veszélyt, más államoknál bűntetteikért megölnék őket.
    2.) Olyan személyeket enged el szabadon, amelyek ideológiai hátszelét adó szervezet állandóan és következetesen megtagadja Izrael létjogát, nem fog fegyverszünetet hirdetni, ha jobban jár nélküle, és ha van rá módja, ugyanúgy folytatni fogja a terrorizmust.
    3.) Ezekből a személyekből is olyan sokat és olyan különböző előélettel, ami kimeríti az arányosság fogalmát. Könnyebben értelmezve; egy közönséges kiskatonáért elenged egy nagy rakás hétpróbás tömeggyilkost, vagy azokat segítő elmebeteget.

    Izrael semmit se tanult a 2006-os libanoni harcokból, sőt akkor még ennél is mélyebbre süllyed, egy tucatnyi halott katona maradványaiért szabadon engedett úgyszintén egy rakás Hezzbollah harcost, köztük egy gyerekgyilkost is. Tudom, nem én élek ott, nem látom át a helyzetet, de ez logikailag akkor is nonszensz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. ezek jól hangzó vádak és csak a gyűlöletet szülik .
    a másik oldal az izraeli oldal is tesz folyamatosan
    a palesztinok ellen azokról miért nem irtok ?
    ez a hír vagy vád tényleg olyan fontos történés hogy címlapon kell feltünetni?
    tele vagytok gyűlölettel rossz akarással és arabok elleni antiszemitizmussal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  21. CommonSense, bocsánat, csak ironizáltam, nem gondoltam komolyan, hogy elmagyarázd. Isten őrizz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. hugo, arabok elleni antiszemitizmus? Az arabok tehát zsidók? Micsoda pech. Ugyanis az antiszemitizmus zsidóellenességet, zsidógyűlöletet jelent, meg ami még ezzel jár. Azonkívül nem minden muszlim arab, de minden bogár rovar, szóval a világ elég bonyolult hely, és én megértem, ha valaki, mint most te is, egy hamis térképpel a kezében elveszetten bolyong benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  23. hugo:

    Bár az arabok és a zsidók egyaránt a sémi nyelvet egy-egy ágát beszélő népcsoportból erednek, de az antiszemitizmus fogalmát már igencsak jó ideje az utóbbi etnikum elleni gyűlöletkeltésre használják. Abban igazad van, hogy ugyanolyan fontos lenne foglalkozni a palesztinok sérelmére elkövetett bűnökkel foglalkozni, amiért izraeli katonák, hivatalnokok vagy telepesek a felelősek, ám egyfelől ez nem államilag és társadalmilag támogatott (vagy tűrt) helyzet (különben mi volna az izraeli arabokkal?), másfelől pedig az oldal látogatói, hozzászólói előítélettől vagy anélkül, de úgy tűnik, nem fogják megkövetni a zsidó államot saját felelősségéért (legalább is a többsége nem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Animebj: “…az oldal látogatói, hozzászólói előítélettől vagy anélkül, de úgy tűnik, nem fogják megkövetni a zsidó államot saját felelősségéért…”
    Ha jól értem, te most azt rovod fel az oldal látogatóinak, hozzászólóinak (legalábbis a többségének), hogy előítélettől vagy anélkül, úgy tűnik, nem fognak ünnepélyesen bocsánatot kérni a zsidó államtól saját felelősségéért. Vagy csak melléütöttél, és valójában azt akartad írni, hogy nem fogják “megkövezni”? Ha így van, akkor még volna is némi értelme szavaidnak. De egyébként…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Rfarkas:

    Ha jól tudom, a megkövetni azt jelenti, hogy bocsánatot kér az áldozattól, felelősséget vállal tetteiért. Ha kiakarod forgatni az írásomat, tedd azt, de ettől még a világ nem lesz fekete-fehér. Mint minden népnél, úgy a zsidóknál is képtelenség, hogy előítélettől vagy rossz tapasztalatból ne létezne palesztin gyűlölő köztük, ne lenne bennük ugyanolyan emberi gonoszság, mint a többi nemzet fiában. Én csak azért nem teszek a palesztin antiszemitizmus és az izraeli zsidóság arab gyűlölete közé egyenlőségjelet, mert előbbi propagandisztikusan terjesztett ideológia, utóbbi legfeljebb szélsőséges vallási vagy világi kisebbségek nézőpontja (bár amilyen pártok vannak bent a knesszetben, nem hiszem, hogy ne lenne veszélyes az társadalom egészére). Aki ezt a logikát nem akarja követni, csak azt éri el, hogy felmenti az egyik felet, állandó áldozatként tünteti fel, ami ebből a több évtizedes konfliktusból igen nehezen lehetne igazolni, és védelmezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Animebj
    2012. július 13. péntek
    17:27
    Bocsi te nem ismered és nem ismerheted az izraeli börtönviszonyokat én viszont bár nem személyesen de közeli ismerősöm által (sajnos) pontosan tudom, hogyan tartják az arab bűnözőket az ottani börtönökben. Ennyi!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Amichaj:

    Ez egy fura magyar szokás: a térkép nem a tényeket ábrázolja, hanem vágyainkat. Éveken keresztül – de sokszor még mostanában is – a magyar térképeken az indiai-pakisztáni határ sokkal nyugatabbra volt, mint a valóságban, annyira, hogy e térképeken Afganisztán határos volt Indiával. A valóságban persze nem határosak. De a magyar térkép lényege az volt “Mo. nem ismeri el a határt ott ahol az van”. Pedig a térkép célja nem az, hogy elismerjen bármit is, hanem az, hogy bemutassa a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Animebj: “Ha jól tudom, a megkövetni azt jelenti, hogy bocsánatot kér…” Jól tudod, azt a kettőt leszámítva, hogy nem azt jelenti, hogy bocsánatot kér az áldozattól, és azt sem, hogy felelősséget vállal tetteiért, csak azt, hogy bocsánatot kér, méghozzá ünnepélyesen. Pontosan ezért szúrt szemet, amit elsőre írtál, hogy tudniillik “nem fogják megkövetni a zsidó államot”, azaz, nem kérnek tőle bocsánatot. Mert ezt jelenti, amit írtál. Sajnálom, de nagyon úgy fest, hogy te magad forgatod nemcsak ki, de minden irányba a saját szavaidat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. @ricsi 11:35
    Ki a ..som kutathatja a BMI indexet a WHO-n kivül?
    http://apps.who.int/bmi/index.jsp
    Az itteni adatokban nyoma sincs amiket írtál az elhízottságról.
    *
    Aztán meg ha beírom magyarul azt a szót, hogy “legsegélyezettebb”mind a két találat Hozzád vezet= gondolom van erről anyagod, dobnál egy linket erről ? Köszike.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Nna.
    A Jobbik kebelbarátai !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Rfarkas:

    Rendben van, nem voltam tisztába a fogalommal, és emiatt rosszul is jött ki az egész mondat, de ettől még átjött a gondolat, ugye? Valószínűleg igen, különben nem lovagolnál rajta, hanem megpróbálnád észérvekkel megvitatni velem. De legalább nem vagy lekezelő, mint “maxval”, aki a becenevemet se akarja leírni rendesen (és még érteni is nehezen lehet, mit akar a térképészettel elmagyarázni).

    Avi:

    Engem egyáltalán nem érdekel, hogy milyen körülmények uralkodnak az izraeli börtönökben (bár olvastam róla pár oldalt “A Hamasz fia” c. könyvben, amit amúgy nem ajánlok, mert a szerző egyszerűen képtelen a terroristaszervezetet alapító apjában meglátni a szörnyeteget), tőlem élhetnek skandináv luxusba, amerikai szigorba vagy orosz brutalitásba, csak az háborít fel, hogy a zsidó állam mégis miért nem látja be, hogy a terroristákkal való tárgyaláshoz először jól oda kellene csapni, különben azt fogják gondolni (joggal!), hogy a “cionista ellenségük” gyenge, és ezért nemhogy megbékélnének vele, de fegyverszünetet se fognak kötni, majd ahogy kedvük és lehetőségük adódik, újra hetekig-hónapig rakétázhatják a gázai blokád túloldalán élő zsidókat, ami normális esetben bőven benne van a háborús cselekmény fogalmában, főleg hogy fegyvertelen civilek a legfőbb célpontjai. Mégis, miért tartanak ennyire a világ véleményétől, amikor az kettős mércével mérve más konfliktusokról simán hallgat, így az ott elkövetett bűnöket teljesen elfogadottnak állítva be (ami részben igaz is, hiszen a háborúskodás gy.k. elkerülhetetlen velejárói az ártatlanokkal szembeni erőszak, a fosztogatás és az értelmetlen pusztítás).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. Rfarkas!
    nézz utánna az antiszemita szó jelentésének!!
    wikipédia : Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  33. ricsi:

    Nagy marhaság azt állítani, hogy a gázai lakosság a blokád utáni megnövekedett külföldi segélyezést követően jobban élne, mint előtte. A blokád soha és sehol nem jelentett felemelkedést, épp ellenkezőleg, a munkanélküliség, a frusztráció és a megalázottság miatt garantáltan csak rontja az életkörülményeket. Ezzel az erővel bátran írhatom, hogy a II. világháborúban a gettóban jobban éltek a zsidók, mint szabadon, mert az állam ellenszolgáltatás nélkül ellátta őket étellel, szállással és kezelni próbálta a jelentősen megnövekedett higiéniai illetve közegészégügyi kockázatokat kihasználó járványveszélyt. Ugye, mekkora marhaságot írok? Nos, Te is ugyanolyan hamisan, előítéletesen állítod azt, hogy a palesztinok nemhogy közveszélyes vadak, hanem élősködők is, mint M.o.-n a cigányok. Az ilyen körülmények mellett aztán még Izraelnek állj följebb, hogy többen állnak be valamelyik terrorszervezet soraiba azt gondolván, hogy ezzel elpusztíthatják az övezetet körülölelő falat, ám ezzel csak csapdába kerítik magukat, és minden más palesztint is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Ha egy ebtenyésztő a veszett kutyáit, akarom mondani, őrizzük meg az emelkedettségünket, :( – ebeit – továbbra is olyan féltő gonddal pátyolgatná, a többi eb között tartaná, táplálná – folyamatosan segélyekkel tartaná, ingyenélésre kondicionálná – mint azt pl. a nemzetközi szervezetek a palesztinokkal teszik – no azt az ebtenyésztőt igen hamar, teljes joggal hüyének néznék, és még csak nem is sajnálnák túlságosan, ha azt hallanák, hogy a veszett ebei – oh minő váratlan malőr – széttépték.
    Most akkor értett a dolgához vagy nem – a nagyhatalmi tényezők látják-e, ami kiveri a szemüket, vagy nem… Az ókorban (sőt a XV. században) már rég pontot tettek volna az ügy végére. Ld. pl. a sokkal ártatlanabb albigensek lemészárlását a XIII. sz. első felében.
    De elb#szni mindent lehet. A rendteremtés lehetőségét (és annak vonzatait) is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Animebj, Animebj (látod igyekeszem jóvátenni maxval tapintatlanságát), ha te anélkül használsz kulcsfontosságú fogalmakat, hogy tisztában lennél azzal, mit is takarnak, akkor hogy az öreg istenbe lehetne veled bármit is megvitatni, pláne észérvekkel? Hiszen akkor még az a faxni is előállhatna, hogy azt sem érted meg, amit én mondanék, mert lehet hogy pont annak az ötvenezer fogalomnak az egyikét használnám, amikkel véletlenül épp nem vagy tisztában. Egyébként az általad leírtaktól függetlenül érteni vélem a gondolatmenetedet, és ellenvéleményen vagyok. Pestis idején nem a szépészeti beavatkozások élveznek elsőbbséget. És az iszlámnáci terror a Föld pestise.
    .
    hugo, nem lesz abból bajod, hogy lezsidózod az arabokat? Nem venném a lelkemre. Csak mert biztos neked se esne jól, ha lemanysiznának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Animebj
    2012. július 14. szombat
    17:15
    +++++++++++++++
    “..és lőn világosság”
    Komolyan gratula :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Hugo
    El hugózhatnál már valamerrefele a nyakatekert elméleteiddel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  38. Rfarkas:

    Igazad van, hogy a mai modern világban rendkívüli veszélyt rejt magában egy ilyen széles bázist megszólítani képes, tömegpusztító fegyverek megszerzésére is hajlandó ideológia. Ám az iszlámfasizmus felszámolását nem azzal fogjuk elérni, hogy minden muszlimot/muzulmánt az ellenségünknek tekintünk, bebörtönözzük vagy megöljük, hiszen ezzel pont kifogjuk szolgálni a terroristaszervezetek propagandáját, hanem egyidejűleg harcolunk képviselőik ellen, kapjuk el nyugati híveit és térítőit, kezeljük a migrációt, valamint az anyaország politikai- és gazdasági helyzetét. Hogy mégis miért kéne nekünk tőlük száz vagy ezer km-re élő, saját nyomorukban, megalázottságukban dühöngő embereken segíteni, arra a II. világháború előtti Németország adja meg a választ, ahol nagyon hasonló szellemi mélyrepülés és életkörülmény-romlás előzte meg a nemzeti szocializmus felbukkanását, térnyerését majd győzelmét.

    Mert csak az arabokat gyűlölő állíthatja azt, hogy a muszlimok többsége egyetért a terrorizmussal. Lehet, hogy utálják az USA-t (mert elnyomóikat tartja a helyükön) és Izraelt (mert nem tűrik a közel-keleti régióban a más vallású államokat, leginkább a rossz emlékű keresztes háborúk és a gyarmati múlt miatt * ), de jobban utálhatják azt, ha mindennapi életük szerves részét képező spirituális- és életvezetési forrásukat, az iszlám vallást ártatlanok megkárosítására, terrorizálásra illetve megölésére használják fel. Ok, igaz ami igaz, akkor mégis miért hallgatnak cinkos némasággal? Nos, szerintem a hozzászólók közül egyikünknek se lenne bátorságára arra, hogy egy AK-47-es csövével farkasszemet nézve kimondja az igazságot az iszlámfasiszta terroristáknak. A katolikusok is szépen kibújnak az antiszemitizmus középkori terjesztése, a Vatikán belső hatalmi játékaik, korrupciója illetve a papok gyermekmolesztálási ügyeiből, mind ha nem mocskolnák be a kereszténységet ezek a bűnök. Láttatok ezres vagy százezres katolikus tüntetőket a Szent Péter-bazilika széles terén? Nem, mint ahogyan az iszlám hívei se fogják önszántukból Mekkában felhívni a figyelmet vallásukat kihasználó tébolyultakkal szemben.

    * OFF: Természetes, hogy minden nép vagy vallás közösséget alkotva saját sérelmeit előbbre valóbbnak tartja, mint hogy elismerje saját felelősségét. Az iszlám aranykort a hódítások hozták el, a keresztény Európa megerősödése, majd elvesztett területeinek visszahódítása, illetve a Közel-Keleten való térnyerése miatt fenyegetésnek értelmezik a muszlimok a zsidó államot és Amerika hatalmát, ám saját tetteikről szépen elfeledkeznek, vagy kiszínezve tanulják meg. Nem fogják elismerni, sőt nekik fog félreállni a szájuk, hogy az Ibériai-félsziget majd később a Balkán és a Magyar Királyság bekebelezése, az ott élők megalázása, kisemmizése és kiirtása miatt az európaiak felvilágosult, gyakorlatilag vallástalan életmódjuk alatt is ugyanúgy joggal fenyegetésnek értelmezik az észak-afrikai vagy közel-keleti vég nélküli migrációjukat.

    Ami pedig a nagyhatalmakat illeti; Az I. világháborúban jöttek létre a mai arab országot döntő többsége, akik nemcsak az európai gyarmattartóktól, hanem az őket megelőző, akár az ókorba is visszanyúló emléket őrző térségbeli nagyobb államoktól is tartottak, mint Törökországtól vagy Irántól, ennek ellenére az iszlámfasizmus nem ad választ arra, hogy ezekkel mit kezdjenek hívei. Igen, a legtöbb iszlámfasiszta terrorszervezet nemzetiségekre van szabva (lásd palesztin verziókat) illetve az al-Kaida az iszlámfasiszta iráni rezsimet is ellenségnek tekinti (vélhetőleg nemcsak a szunnita-síita ellentét miatt), de mégis mindig a nyugati keresztény hatalmakat vagy azok szövetségeseit fenyegetik, támadják, ami már kettős mércét jelent a “szabadságharcos” ideológiájuk mentén. De hát ugye tudjuk mi, hogy a kommunizmus az egyenlőségre törekedett, mégis valahogy mindig voltak egyenlőbbek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Az egy CommonSensét leszámítva (aki ki akarja irtani őket), alig ejt valaki is szót a börtönovik néhány éves, drámatagozatos növendékeiről. Ezekről az anyjuktól elszakított, pusztításra és pusztulásra szocializált kisfiúkról.
    Olvastam egy kirívóan hideg afganisztáni télről, amikor rengetegen megfagytak. Csak, ismétlem csak gyerekek és nők. Férfi, mit ad isten, egy sem.
    Nekem az a meggyőződésem, hogy amíg a nők helyzete az iszlámban olyan, amilyen, addig a világ túl sok jóra nem számíthat. Főleg nem, ha ez a fajta “nőpolitika” még egyes civilizáltnak mondott országok kereszténynek hazudott vezetői számára is bír valamelyes vonzerővel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. A világ – egyik – legaljasabb ténykedése: a fogékony gyermeki lelkeket vallási, etnikai és bármilyen más kirekesztő gyűlölettel megtölteni!
    Nem új dolog, gondoljunk a “gyermekek keresztes hadjárata”-ra [1212], ahol a szegény résztvevők azért nem szenvedtek vereséget, mert célhoz (Jeruzsálem) sem értek!
    A mai időkben már másképp történik. Ideológiailag feltöltik agyukat, fegyvert adnak kezükbe. Ha viszont a célcsoport visszalő (vagy előre, megelőző védekezés miatt), lehet hivatkozni arra: az ellenségnek kikiáltottak a “mi” gyerekeinket ölik!
    Ez, ceterum censeo: terrorizmus, annak is legalávalóbb fajtája!
    Persze, van fegyvermentes fajtája is: fekete ruhába öltözött, Árpád-sávo kitűzős apuka, nyakában fiával kiabál a meleg-felvonuláson. A gerek, minden rábeszélés nélkül gyűlöletet tanul a trágár, káromkodó szöveg mellé!
    Az iszlm vallás később alakult ki a zsidó vallásból – keresztény közvetítéssel.
    Az iszlám vallás is tiltja a gyilkosságot/ögyilkosságot ugyanúgy, mint a kereszténység, de ugyanúgy nem veszi figyelembe ezt a tiltást, mint a kereszténység. (A keresztény papok a világháborúkban megáldották a katonák fegyvereit – mindkét oldalon!)
    Ma is, a bibliai “Ne ölj!” parancsolat ellenére tábori lelkészek teljesítenek szolgálatot… Akiknek feladata az ellenség elpusztítására bíztatás, majd feloldozás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A gázai alagútbárók 2012. március 21. szerda | Rákócza Richárd

Izrael: rakétatűz alatt a déli országrész 2012. március 10. szombat | Rákócza Richárd

Kairó harca a csempészalagutakkal 2011. szeptember 4. vasárnap | AN

Kiutasította Ankara az izraeli nagykövetet 2011. szeptember 2. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos