Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az AC/DC-t vetették be Irán ellen 2012. július 24. kedd 17:00 | AN Forrás: Mobilport.hu

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az AC/DC-t vetették be Irán ellen
Teherán – Az Apokalipszis Most-ból kölcsönzött támadást alkalmazott egy hacker az egyik iráni atomlétesítmény ellen, írja a Mobilport.hu.
.
„Remélem, nem sok olvasónak kell bemutatnom az AC/DC Thunderstruck című számát. A 22 éve megjelent metálszám azonban nemrég egy meglehetősen szokatlan helyen zendült fel teljes hangerővel: Irán nukleáris laborjaiban”, olvasható a portálon.
.
„Történt ugyanis, hogy – legalábbis az F-Secure belsős értesülései szerint – nemrég egy féregvírus jutott be az Iráni Atomenergia Ügynökség hálózatába, ahol is a hangszórókon emiatt egész éjjel maximális hangerőn szólt az AC/DC Thunderstruck nevű száma.”
.
„A hacker a népszerű Metasploit támadási csomagot használta a sebezhető rendszerek megtalálására, és annyira belerágta magát a rendszerbe, hogy a rendszer adminisztrátorai végül kettő (egy Natanz melletti és egy Kum melletti) létesítmény teljes áramtalanítása mellett döntöttek.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Az AC/DC-t vetették be Irán ellen, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Az AC/DC mióta metál? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Szerintem ez kacsa.
    Nem kell áramtalanítani , elég kihúzni a PC hátából a hangszóró maddzagját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. De le is lehet lőni a hangszórókat.
    ( Szovjet módszer , a Mávilháb idejéből. Hatlövetűvel.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Ha már úgyis ott járt, egy piszokkal elérhetett volna valami érdemibbet is, nem? Így csak aprópénzre váltotta a tehetségét. Kár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. rodriguez!
    Szerinted tán hip-hop, vagy esetleg glam…?

    “AC/DC ranked fourth on VH1’s list of the “100 Greatest Artists of Hard Rock” and were named the seventh “Greatest Heavy Metal Band of All Time” by MTV.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. @commandante: jah … mert az emmtíví azt mondta, értem :) 20 éve zenélek ilyen és ehhez hasonló stílusban, de ha zenész körökben ezt benyögném harsány röhögéssel jutalmaznának :) Hard Rock, Blues Rock, ezek illenek leginkább a bandára, ha már a metált is idekeverjük akkor nem tudom mi marad pl. egy AnthraX-nek :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Marcus Aurelius

    :-(
    .
    Azért jót tett volna a nemzeti büszkeségemnek, ha a prezentált zenei anyag pl. Kodály Zoltán “hétfokú olvasógyakorlatok” c. gyűjteményéből kerültek volna ki… abban is vannak nagyon szép dallamok, hátha javára váltak volna az araboknak is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. @rodriguez: Na, kérlek…! Legyen a kedvemért az Anthrax inkább trash metal. Ellenben roppantul örülök annak, hogy azok a hungarian hard & heavy zenész körök, akiknek te benyögnéd ezt, ilyen jókedvű fickók még akkor is, ha az emmtíví ranglistáit és stílussal kapcsolatos besorolásait bizonyos zenész körök nemigen szokták megkérdőjelezni, sőt leginkább a kiadóikkal egyeztetve adják meg a műfaji besorolásokat. Jah…, tudod előző mondatomban azokra a zenészekre és zenekarokra céloztam, akik rendszeresen szerepelnek azokon a listákon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. AC/DC jobb, mint Kodály. Angus forever!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  10. Marcus Aurelius nemzeti büszkesége ezek szerint alkalmas hackelésre? Amúgy miért szeretnéd, ha bizonyos szép dallamok javukra válnának az “araboknak”? Egyáltalán, hogy jönnek ide (oda) az arabok? Mert Iránban ugyan biztos akad belőlük is, de azért az irániak valójában inkább nemzeti büszke perzsák.
    Az AC/DC-t meg nem a szép dallamok miatt szeretjük, bár biztos ütős lenne szolmizálva is, mert tényleg jobb, mint Kodály.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Shopen ” Noctürnéjét ” kellett volna ….had művelőggyék a sok rongyfejű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Ugyan már, ez az egész – ha igaz, de igaz lehet – arról szólt, hogy megmutassák az iráni kétlábúaknak:
    .
    “Azt teszünk veletek, ott, és akkor, ahogy mi akarjuk”.
    .
    Hadd legyenek még idegesebbek, ez is a pszichológiai hadviselés egyik formája.
    .
    Bár, én inkább valami súlyos black metalt toltam volna a képükbe… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. taotológia
    .
    Igazn, nagyon igaz, hogy Iránban nem az arabok, hanem a perzsák… nehezen elnézhető melléfogás, (különösen annak tükrében, hogy nálam ez nem is újdonság…Ezt valamikor Gore Vidal: Teremtés című regényéből kezdtem el tanulgatni, nagyon hasznos könyv, ideje volna újraolvasni, bárkinek jó szívvel ajánlhatom). Ez a napi sajtó habzsolásával járó ártalom, az ilyenfajta felületes keverés…
    De azért Kodály zeneszerzői kvalitásait könnyelműen hátrébb sorolni… ez sem kisebb hiba, esetleg, mint amit én összehoztam. Megérdemel az öreg egy alaposabb megismerést, de ez csak egy életre a klasszikus zene felé fordulás keretében végezhető el igazán, hiszen igazán csak úgy helyezhető el, ha a környezetét is ismerjük. Flört nem érvényes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Gore Vidal: Creation
    New York 1981

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Illetve magyarul 1985, ford. Betlen János

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. én jobban örvendtem volna ha nemet Sanyi 3 órás prédikációja került volna halgátasra, mert akkor a kényelmet a haszonnal hoztak volna osze és valamennyien meg is tértek volna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Nem nagyon értem ezt az áramtalanítást, de ha megtörtént akkor nem a zene miatt, hanem a rendszer helyreállitása miatt tették. A hangoszorók elnémitásásra több egyszerűbb megoldás is lehetséges, párat már többen meg írtak előttem is.
    1. Megszüntetni a zene forrását. (hol lehetette maga a zene file tárolva ? link az internetre ? (lekapcsolni a külső internet kapcsolatokat/modemek lehetne az egyik megoldás)
    2. Ha minden számítógép csak a saját belső hangszoróját használja és a zene file is a gépeken van akkor tényleg le kell kapcsolni az összes ilyen gépet és egyenként ujratelepíteni. (pl Ghost image 20 perc)
    3. Ha nem a PC-k hangszoroi hanem központi hangszorók müködnek, akkor le kell egyszerüen kapcsolni a végerősítőket amik a hangszorókat müködtetik. A hangerősítők a számítógéptől elszeparált egységek lehetnek, vagyis lekapcsolásukkal csak a hangszorók némulnak el, a számítógépek azért nyomják a hangot, csak éppennem hallani.
    Van persze pár alternativ lehetőség is de a cikkből kapott info nem elég a pontos elemzéshez. Mindenestere ügyes megoldás, kár hogy csak ennyi kárt okozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Volt régebben egy HDD-t támadó virus. Leállította a Harddrive forgását, ezért megszünt a légpárna a fej és a lemezekk között és ebben az állapotban mozgatta a fejet. A fej a lemezeket felsértette így tönkretéve azokat. Azt hiszem az ujabb HDD azonal kiveszi a fejet ha leáll a forgás de azért lehetne valami más hardware hibát is okozni az irániak gépein. A centrifuga támadás sem volt rossz, de a villamos erőmüvek jobb célpont lehetne azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Háp-háp!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Vagy ezt :
    http://www.youtube.com/watch?v=VmffgIqlAYA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Ekkora hülyeséget, hogy az AC/DC (=váltóáram) összekeverik az AC/DC zenével. régen hallottam. Az meg csak hab a tortán, hogy perzsákat összekevernek arabokkal. A perzsa egy 5 000 éves, igen magas kultúrájú nép, és onnan, közülük vándoroltak Európába sok más nép mellett a németek, a lombardok, a horvátok is. Ez egy rasszista poszt, méltatlan a Népszavához.

    Igaz, a héten már Torkos Matild is forrásként használta Bartus urat a Magyar Nemzet Beobachterben, egyszóval minden megtörténhet. (Nevezett Torkos azt írta a Fenyő gyilkosságról, kétszer is, hogy fényes nappal lőtték le a nyílt utcán – a gyilkosság februárban történt, 18,15 körül, amikor a sötétség csak a Torkos agykoponya belsejében.)
    Ezt a szintet, kedves Népszava, meg kéne hagyni Torkos ápoltnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  22. Geyza, azt csakugyan Chopinnak írjàk, csak Kopennek ejtik !
    :)))) ( ha nem tucc fransziàúl, röhögök rajta helyetted is)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Ja-ja, nem arab, de nem is hasonlít az arabra !
    Mint ahogy a törököket sem lehet összetéveszteni az arabokkal, úgy az iràniakat sem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kőhídi Imre
    2012. július 25. szerda
    14:54
    .
    Írod, többek között: „Az meg csak hab a tortán, hogy perzsákat összekevernek arabokkal.”
    .
    Ez tényleg egy oltári hülyeség volt. Én követtem el, mentegetőztem is érte, még olyasmit is állítottam, hogy különös szégyennek könyvelem el, mivel alapvetően nem vagyok vaksötét a tárgyban.
    .
    Erre te: „A perzsa egy 5 000 éves, igen magas kultúrájú nép,…”.
    .
    Itt álljunk meg egy szóra. Egy hülyeséget nem úgy kell kijavítani, hogy helyreigazítás címén odaböffentünk egy még nagyobbat, csak úgy miheztartás végett.
    .
    5000 éves… ennek utána nézhettél volna.
    Az iráni felföld már 7000 évvel ezelőtt folyamatosan lakottá vált, erről az agyagművesség leletei tanúskodnak. De a mai perzsák ősei csak kb. az i. e. II. évezered végén, i.e. I. évezred elején vándoroltak be oda. Ekkor két irányból is lódultak abba az irányba népek, egyrészt a bevándorlók keleti ága a dél-orosz sztyeppékről, a Kaukázuson keresztül, másrészt a nyugati ág, trák-fríg keverékek, a Balkán-félsziget térségéből, kis-Ázsián keresztül. Nagyobbrészt ezek között voltak a későbbi perzsák ősei. Letelepült, városépítő életmódra a perzsák csak kb. az i. e. VII. században váltottak. A nagy Akhaimenida birodalom még csak ezután jelent meg. A névadó Akhaimenész (Hakhámanis) is ebben a században uralkodott.
    .
    Szóval 5000 éves perzsa kultúra nincs. Hülyeséget pedig nem egy másik hülyeséggel javítunk. Barátom.
    .
    De legalább ne így folytatnád.
    .
    Mert azt írod: „onnan, közülük vándoroltak Európába sok más nép mellett a németek, a lombardok, a horvátok is.”
    Hát, németek akkoriban még nem nagyon voltak, ahhoz minimum a népvándorlás utáni Európának a Nagy Károly frank császár utáni időit kéne megvárnunk. Inkább a „germánok” felelnének majd meg, valamikortól. A lombardok, helyesebben longobárdok, az egy germán törzs volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. És milyen kapcsolat van az ősi perzsák és a mostaniak között…?
    Tudomásom szerint a “valódi” perzsák mostanság Indiában és Angliában lelhetők fel leginkább, mert eredeti hazájukban nem volt maradásuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Jimbo
    .
    Hát, hallod, az lehet. A legvalószínűbb az, hogy az igazi perzsák lopakodó repülő szőnyeggé (vö. perzsaszőnyeg) változva, nehéz szívvel (gondold meg, így repülni) elhagyták a szülőföldjüket. :-( Mivel azonban jelenleg egy eléggé őrült vezető dúlja ott, ami dúlható, már tervezik, hogy ezeknek a rég elszállt perzsa testvéreknek állampolgárságot és persze majompárti üzemmódú szavazati jogot adnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Kőhidi imre:
    .
    - Most mit mondjak erre az eszement hőzöngésre, amit produkáltál?
    .
    „A perzsa egy 5 000 éves, igen magas kultúrájú nép,…”.
    .
    - Ahogy kitűnő kommentelő kollégám, “Marcus” írta, ez nettó baromság. Az ő megjegyzéséhez annyit tennék még hozzá, hogy az ókori perzsa nép elődjének tekinthető médek az ie. 10. század körül már ugyan ott figyeltek, de ennél korábbról nem tudunk semmit róluk.
    .
    Ez sem rossz, mert ez is 3000 év, de A, az nem 5000, B, az még nem volt “perzsa”, hanem “méd”.
    .
    Na, ez egy. Kettő:
    .
    “…onnan, közülük vándoroltak Európába sok más nép mellett a németek, a lombardok, a horvátok is…”
    .
    - Mármint, ezek a népek az “ötezer éves perzsiából” (WTF???) vándoroltak be Európába?
    .
    Barátom, te rajta vagy valami szeren, most komolyan? Hogy lehet ekkora baromságot írni, kb. mintha azt mondanánk, hogy a magyarok (nem a magyarok ősei, hanem a magyarok!!!) Sumeriából “vándoroltak be” a kárpát- medencébe valamikor akkor…! Bár, ez az elmebetegség nagyon népszerű az ezoterikus szeméttel kevert mélymagyar újnáci ideológiában, de tudományos minősége kb. annak felel meg…
    .
    Van egy kitünő egyetemi tankönyv, címe: Médek, perzsák, parthusok. Mérvadó szakirodalom, na, abból tessék alapvetően tájékozódni.
    .
    Értem én, hogy odáig meg vissza vagy a perzsáktól, de még a mai iszlámnáci iránért is, de ez már mégiscsak túlzás…
    .
    “…Ez egy rasszista poszt, méltatlan a Népszavához…”
    .
    - Mi a “rasszista”, hogy leírja a cikk, miként kerülték meg ismét az iráni kivervédelmi rendszereket mindenféle gonoszelnyomóimperialista Zusákok, meg zsidókok, vagy mi?
    .
    Idézz már egyetlen szájbatekert mondatot, ami ebben a cikkben van, és rászístá!
    .
    Kész, ez kész…
    .
    Rasszista… vagy az ACDC a rasszista?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Kitöltöttnek veszik az Elemző büntetését 2012. július 8. vasárnap | AN

Irán ki akarja húzni a gyufát 2012. június 22. péntek | AN

Megtámadták a Jobbik honlapját 2012. április 21. szombat

Nem sokra megy az Ügynökség Teheránnal 2012. február 7. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos