Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szeptemberben tér vissza az IMF/EU-delegáció 2012. július 29. vasárnap 14:59 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szeptemberben tér vissza az IMF/EU-delegáció
Budapest – Szeptemberben tér vissza Magyarországra az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációja – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette: az IMF-fel való kapcsolat nem érzelmi kérdés, van, amikor tud segíteni az IMF, van, amikor nem. Szerinte 2010-ben nem tudott, mert sosem járult volna hozzá a multikat terhelő adók és a bankadó bevezetéséhez, valamint a nyugdíjrendszer átalakításához.
.
A héten fejeződött be az a mintegy másfél hetes tárgyalássorozat, amelynek keretében az IMF/EU tárgyalóküldöttsége magyarországi tárgyalásai során megbeszéléseket folytatott a miniszterelnökkel, Varga Mihállyal, a hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszterrel, főtárgyalóval, és Rogán Antallal, a Fidesz frakcióvezetőjével.
.
Az IMF/EU küldöttsége az elmúlt mintegy másfél hét során találkozott Pleschinger Gyulával, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával, Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a főváros és kereskedelmi bankok vezetőivel is. Ezen a héten szerdán az IMF képviselői tárgyaltak a hat szakszervezeti konföderáció vezetőivel.
.
Orbán Viktor ismét szembeállította „a nemzetközi pénzügyi szervezetek” és a magyar kormány „gondolkodását”, mert ők a pénzért felelősek, „mi pedig több mint tízmillió magyarért”. A diktátor szerint az IMF mindent helytelenít, amit mi méltányos közteherviselésnek gondolunk, és azt mondja, ha jól megy a bankoknak, akkor jól megy az egész gazdaságnak, de ha ilyen egyszerű volna az élet, akkor nemzeti kormányokra nem is lenne szükség. „Az IMF a kormány számára nem érzelmi kérdés, az IMF-fel való viszonyunk sem érzelmi kérdés, az a kérdés, hogy mire van szüksége az országnak”. Örül annak, hogy az IMF nem volt itt az elmúlt másfél-két évben, mert a kormány gazdaságpolitikájának több elemét biztosan nem tudták volna megvalósítani. Orbán Viktor úgy vélte: most már csak az a kérdés, hogy a tranzakciós illeték problémája ügyében megegyezésre tudnak-e jutni vagy sem.
.
Az IMF Magyarországon járt küldöttsége közleményében kitért arra: rövid távon kulcsfontosságú kihívás a magyar makrogazdasági és pénzügyi stabilitás fenntartása, és ezzel egyidőben egy robusztusabb növekedés alapjainak megteremtése, ami az életszínvonal javulásának szükséges feltétele. Thanos Arvanitis, az IMF-küldöttség vezetője aznapi nyilatkozatában rámutatott: a gazdaságpolitikának arra kell törekednie, hogy fenntartható módon haladjon előre a szükséges költségvetési konszolidációval, állítsa helyre a pénzügyi szektor szilárdságát, hozzon létre üzletbarátabb környezetet, és támogassa a strukturális reformok végrehajtását, építve az első Széll Kálmán Terv céljaira.
.
Az IMF véleménye az, hogy a nehéz külső és belső környezetben a reál-GDP várhatóan visszaesik 2012-ben, és csak mérsékelten növekszik 2013-ban. Thanos Arvanitis szerint az infláció és a maginfláció közelmúltbeli megugrására és a tartósan magas kockázati prémiumra tekintettel a jelenleg folytatott monetáris politika továbbra is megfelelő.
.
Pozitív, hogy végre elkezdődtek a hiteltárgyalások az IMF és az Európai Unió, valamint a magyar kormány között, de a kormány, ha akarta volna, már meg tudott volna állapodni a hitelkeretről – vélték az MTI által pénteken megkérdezett magyarországi elemzők.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 8 szavazatból)
Szeptemberben tér vissza az IMF/EU-delegáció, 4.2 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Még ki is mondja ez a hazaáruló, hogy ha itt lett volna az IMF, akkor nem tudta volna szétverni a magyar demokratikus jogállamot.
    Erről beszélünk itt már régóta, hogy azért paterolták ki az IMF-t, mert azok nem engedték volna meg ezt az ámokfutást, amit a gazdaságban és a jogrendszerrel műveltek.
    Most meg még ki is mondja, hogy ez volt az oka.
    Mint ahogy a pávatáncáról is eldicsekedett, amit csak egy igazi hülye tett volna meg, hogy bevallja: hazudok mindenkinek, és jól átbaszok mindenkit, mert én egy csavaros észjárású keresztény félázsiai szerzet vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (51 szavazatból)
  2. Erre Kormányra tényleg nincs is szükség, mert ez se nem nemzeti, se nem kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (52 szavazatból)
  3. Csökken a kávéfogyasztás is, ha ilyen ritkán és rövid időre látogatnak hozzánk. :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Bocs, hogy két helyre, de olyan sokáig gépeltem.
    .
    Nem baj. Majd fodor gábor és bolgárúr györgy elmondják az összes “ellenzéki” frekvencián, hogy orbán viktor milyen tehetséges és okos politikus. Azt nem tudom, hogy fodort ki és miért hívja meg bárhova, azt viszont sejtem, hogy az az ember valójában sosem lépett ki a fideszből, és akkor kedves vagyok vele, mert nem gondolom róla, hogy annyira irdatlanul ostoba, mint amilyennek a nyilatkozatai látszik. Teljesen hülye ember nem tudta volna szétverni az SZDSZ-t.
    .
    Nem olyan rég telefonált egy hallgató, hogy miért nem kért a Klubrádió az előző jogerős bírósági döntésnél azonnali végrehajtást, amelyet jogában áll kérni, és ha már egyszer jogi útra terelődött az ügy, akkor nem kell kedveskedni, és hogy ezt a Klubrádió ügyvédjének és Aratónak is megírta. Azóta született egy újabb jogerős bírósági döntés, majd Arató elmondta az ellenzéki ATV-n, hogy az ellenzéki Klubrádió nem kér bírósági végrehajtást, mert bíznak az NMHH jószándékában, és hogy “ennyi pofonból tanulnak végre”. Erre kaptak megint két hónap ideiglenes működési engedélyt, ami miatt ismét nem lesz hirdetőjük (az összes hirdetésben önmagukat reklámozzák, mert más nincs), de nem baj, mert majd a hallgatók beszopják újra a 65 millió forintos működési díjat, plusz a dolgozók fizetését és az egyéb működési költségeket, mert a Klubrádió bízik az eddigi pofonok erejében, és közben van pofájuk kalapolni.
    .
    Milyen pofonokról beszél? Ők vannak szopó ágon, az NMHH méltán röhög rajtuk, Aratóék meg direkt arra mennek, hogy bezárják őket és mártírok legyenek, a hallgatók meg majd bukják a pénzüket. Ennyire képesek, nem tudják a náci diktátort nevén nevezni, csak az önszopatás erejében reménykednek.
    .
    Na, orbán viktornak pont annyi esze van, mint amennyi a magyar nácik vezetéséhez és a baloldali vattaagyú értelmiség lenyomásához kell.
    .
    Volt egy másfél év, amikor Solymosi Frigyes köztudottan jobboldali professzor egymaga többet kritizálta orbánt, mint tamás g. miklós + babarczy eszterke + bolgár györgy együttvéve. Az utóbbi három inkább védte, fodor gabika meg nyílt levelet írkált, hogy kedves tehetséges harcostárs miniszterelnök úr. Solymosi ezzel ellentétben az állását kockáztatta. Nem vagyok oda érte, ahogy egyetlen jobboldali emberért sem, de egyedül több gerinc van benne, mint a felsorolt 5 ballib értelmiségben, és a fel nem soroltakban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  5. Antifülke ++++++++++++++++++++++++

    Nem lesz itt megállapodás.
    Nem is akar ov megállapodni.
    Már megállapodhattak volna, ha akart volna ov. De nem akart. Most se akar, csak könnyíteni akart a dolgán, legalább átmenetileg csökkenjenek a kötvényhozamok (a kibocsátott kötvények kamatai). Ha meg akarna ov állapodni, akkor nem húzná az időt. Ennyi. Minden szövege ellentmond annak a kifelé előadott szövegnek, hogy fontos számukra, vagyis ov számára a megállapodás. Nem Magyarország a fontos ov számára, hanem csak önmaga és önmaga hatalma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Mindjárt mondom:
    Tehát a Klubrádió Pávatáncol????
    Szerintem is!!!!
    De Én is:
    M Ilona műsorvezetése után nehéz lesz a megbeszre kapcsolni.
    Egy betelefonáló figyelmeztette is, hogy az ov védelme nem feladata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Két éve ezen agyal a magyar , hogy lesz e vagy nem meg ülepedés,ahelyett hogy elzavarta volna ezt a hazug csak magára és felebarátaira hajazó gané csürhét.Közben minden törvényt minden szabályt átírtak a saját szájuk ízérre ,a népre (birkák)hivatkozva.Szerintem és ezt szomorúan mondom meg is érdemeljük amit velünk művelnek.22 év után eljutottunk oda , hogy a politikusok azt hiszik nekik mindent szabad ,miránk csak mint mindenféle adónem befizetőjére van szükség ,ja meg nem árt ha az x-et is őnekik húzzuk , hogy tovább mossák az emberek agyát a hülyeségeikkel.Egy őszinte mondatukra nem emlékszem és nem tudom , hogy ki a fészkes fene adott nekik felhatalmazást erre a sok szemétségre.Kíváncsian várom az armagedont , vagyis az ország pusztulását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Mindjárt mondom: Fodor Gábor mintha ébredezni kezdene. Olgánál járt a héten, és rendesen kibukott a csuti őrült demokráciaellenes fenyegetőzésén. (Nézd meg az ATV archívumában, érdemes). Ettől függetlenül egyetértek, hogy az ú.n. baloldali-liberális ellenzék szart sem és, mert szart sem ért meg abból, hogy mire megy ki a játék. Legalábbis, a megnyilatkozásaikból ez derül ki. Szendam blogjában már megírtam, mi erről a véleményem. Hogy t.i. úgy viselkednek, mint az óvodás kisfiúk a homokozóban: körben állva azon vitatkoznak, hogy melyikük fütyülője hosszabb… Orbán meg röhög rajtuk, és napról napra többet enged meg magának. Miért is ne? Hiszen azt tapasztalja, hogy a nép nagy többsége nettó balfasz, a demokratikus ellenzék képviselői pedig harmatgyengék, töketlenek és – talán a DK kivételével – mindegyikük azt hajtogatja hogy majd ő egyedül megveri Orbánt. Hát persze, hogyne.! Aztán majd egymás után szépen felébrednek, és azt veszik észre, hogy a bilibe lóg a kezük, Orbán pedig közben egyenként megfojtotta valamennyiüket. Nem veszik észre – vagy azért, mert tök hülyék, vagy pedig nem is akarják észrevenni – hogy ha 2014-ben nem takarítják el ezeket a férgeket, itt egyhamar nem lesznek semmilyen demokratikus választások! És a 2014-es győzelem is nagyon-nagyon nehéz dolog lesz, ami “egyedül nem megy”! Úgy ám, tisztelt MSZP, LMP, Szolidarítás, 4K, és a többiek! Az átírt választási rendszer – választási regisztráció bevezetésével, a Kubatov-listákkal és a gyakorlatilag ellenőrizhetetlen határon túli levélszavazatokkal kombinálva – már most is szinte lehetetlenné teszi az Orbán-rezsim leváltását. Elég például a választói névjegyzék összeállításánál “tévedésből” kifelejteni az ellenzéki szavazók 20-%át, máris meglehet újra a Szent Kétharmad. (Utána legfeljebb megrántják a vállukat, mondván, “bocsika, tévedtünk egy picit, node csak az nem hibázik, aki nem dolgozik… Majd a következő választáson korrigáljuk a dolgot.”).

    Szóval, a 25. órában vagyunk. Vagy a 26-ikban… Utána pedig csak a forradalom marad. De ki fogja megvívni? A zemberek? Kétlem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  9. Sándor-: egyértelműen igen. És az összes publikusan műsort vezető/nyilatkozó klubrádiós puha p.cs. A vicc az, hogy így is bukják a lóvét, viszont a gerincet is.
    .
    Observer: aha, tök jó, ha valaki ébredezni kezd, miután háromszor átment rajta az úthenger. Már ha átment, mert szerintem szimplán a fidesznek dolgozik, akarva-akaratlanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Observer:
    Az Mszp mint a legeslegnagyobb kormányváltó erő, kezd új húrokon játszani.
    A fidesz körül sürög-forog: kellene egy kis megállapodás, jó lenne egy kis nagykoalíció, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Sándor: az egyik rémálmom a Fidesz-MSZP nagykoala. A másik még rettenetesebb: Fidesz-Jobbik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Sajnos az ellenzéki politikusok is csak az egyéni túlélésre játszanak. Nagy blama is lenne mondjuk húsz év parlamenti ücsörgés után egyszer csak kényszerből elkezdeni a versenyszférában dolgozni. Akkor már inkább bármilyen koalíció.
    Orbán arra játszik, hogy valahogy kibekkelje csőd nélkül, amíg Simor elnöksége lejár. Utána odateszi valamelyik csicskáját és szabad az út az MNB tartalékához, ott lehet majd igazán nagykanállal lenyúlni. Hiszen előre tíz évre titkosítottak minden jegybanki tranzakciót, akár közvetlenül a saját számláikra is utalhatnak. És mire a titkosítás feloldódik, a dolog jogilag már elévült, röhöghetnek nyíltan a képünkbe.
    Éppen az ilyenek miatt kívánom, hogy úgy végezze az egész kompánia, mint Chauchesku. Nekem már nem elég az, hogy simán leváltják őket és elmennek (akár durcásan is) nyaralni a vagyonukból a világ másik felére. Amennyi kárt emberileg és gazdaságilag már okoztak ennek az országnak, azért mindenképpen bűnhődniük kell!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Jesszus Máriám – kiáltott fel Juliska – elment az Orbán. Nyugodj meg vogasztaltuk.
    Már megint észrevehetted a kétfenekű beszédet a hazudozásával együtt.
    Ne örülj korán, valóban elment, amikor jött az IMF, de csak a lelassult gondolatai miatt szabadságra. Nem akar ilyen aljanéppel érintkezni. Hiszen ő a vezér!
    Szeptemberre visszatérve újból meg fogják beszélni megbizottaival , hogy miről fognak beszélni a következő megbeszélésen. Lehetne másik időhúzási ciklus?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. “mi pedig több mint tízmillió magyarért” hogy is van ez Victor. Külfödre is akarod szórni a pénzt, mert MO- csak ennél kevesebben laknak. A külföldi magyarokat ne ebből a pénzből támogasd, igaz ne is a sajátodból mert azt is csak innen loptad el.

    Népszámlálás szerint 9 982 000 fő (2011)[2] +/-
    Becsült 9 942 000[3] fő (2012. május)

    És amint látni egyre fogy. kb 40.000-el kevesebb egy év alatt. Legyen ebből 30% kivándorló a többi meg belehalt. Nem kell ide ellenség megszününk mi magunktól is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Decemberbe megmondtam más pennával irnak, szanirozás lessz!!,
    nem is akarnak megállapodást!!! Ez már Schmitt éjféli köszöntöjéböl
    kiderült, nem volt EU-zászlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    De a hattára viggyázzatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Szegesdrot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Observer:
    az egy Orbántalanított Mszp-Fidesz nagykoala még mindig nagyságrendekkel jobb lenne, mint egy Orbános Fidesz-Jobbik. Mert nagykoalára csak úgy kerülhet sor, ha a fidesz egyedül kisebbségben marad. Egyébként eszük ágában sem lesz az Mszp-vel vegyülni.
    De ha már rémálom: az az államcsőd utáni szükségállapotban történő rendeleti kormányzás szétkergetett parlamenttel, betiltott pártokkal és egy Orbán nevű államfővel. Aki csak “reméli” hogy erre nem kerül sor.
    Mit ne mondjak?! Ritkán értek vele egyet, de Én is remélem!
    Túlavasúti
    Mert nem értettük, hogy szexuális értelemben gondolta. Elég hosszas verbális orgazmusa van az elmenetel előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Egyébként meg talán még ide passzol a témák közül leginkább:
    http://nol.hu/gazdasag/20120728-felfordulat
    “Jelen írásunkban azt kívántuk bemutatni, hogy van – politikai elkötelezettségtől független – szakmai, makrogazdasági szempontokat érvényesítő alternatíva. A változáshoz a szakmai javaslatokból kiinduló, szakértők, munkavállalók és munkaadók részvételével folyó nyílt vita és közös gondolkodás kell. Ennek eredménye még a kormányt is meggyőzheti. Mi megtettük a kezdő lépést.”
    .
    Mennyi okos ember, aki hülyeségeket beszél! Ez az irány Orbán legmélyebb lényegéből fakad, tehát képtelen önként változtatni rajta. A gyógyuláshoz ugyanis betegségtudat kell. Viszont ő elköveti a legnagyobb hibát, amire már Sztálin is figyelmeztetett: “Elvtársak, ne dőljünk már be a saját propagandánknak!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. “A diktátor szerint az IMF mindent helytelenít, amit mi méltányos közteherviselésnek gondolunk …”
    Még hogy méltányos közteherviselés!
    Orbánc szerint mindent a gazdagoknak (neki és a fideSS haveroknak), a többieknek semmit! Még azt a kicsit is elvették, ami életben tartotta valamennyire a népet. Ez az ő közteherviselésük.
    Nagyon remélem, Ceausescu sorsára jut az egész fideSS bandával együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  19. Szerencsétlenek;
    Megint csak kiruccantak orbánisztánba kávézgatni …
    .
    A „Büszke Magyar nemzet”; Ez a sors amit kivívott magának …
    Kuncsorogni egy kis alamizsnáért, hogy a diktátort tovább éltethesse a kétharmad bagázsa.
    .
    A “mi farkunkkal verik a csalánt” az orbánisták míg a diktátor előtt térdelnek és hívekként imádkoznak lelki üdvösségükért! Idiótát választott ez a Nemzet magának lassan Istennek!
    Szerencsétlen nemzet lettünk! Egy olyan melyet el taposnak és melyért lassan nem kár!
    Szégyellem ezeket a szavakat de amelyik nemzet hagyja ezt az ostoba, tolvaj bandát mit is érdemelhet?
    Három részre szakadt nemzet;
    Míg egy fél: Béna Addig a másik fél; Ostoba …
    Csak egy kis maréknyi erő maradt amelyik cselekszik, felszólal, és „átlát” azon a szitán melyet az a Fidesz szőtt melyik egy terv része. Hogy melyik és milyen terv?
    Jobban tenné az EU. is ha ennek a „rákos” daganatnak az eltávolításán ténykedne és nem a jobb belátásra térítésre! Ha ezt megtennék, egy egész nemzet fordítana hátat a középkorba vezető útnak! Egy egész nemzet térne arra az útra mely egy fejlett világ felé vezetne, és indulhatna el több évtized tévelygés után, a haladás felé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Az országot 1899-1923 között 1.390.525 magyar hagyta el, leginkább munkaképes férfiak. Nem beszélve a vesztesként befejezett II. világháború újabb százezrekben mérhető emberveszteségével, gazdasági társadalmi következményeivel stb..
    Láthatjátok, milyen szerencse lett mostanra az akkori, családokat, nemzetet feldúló tragédiákból? A megtévesztett, magyar történelmet nem ismerő, vagy nem értő utódokat ma már remekül fel lehet használni egy hasonlóan alakuló, a munkaképes fiataljait és értelmiségét ugyanúgy elhajító rendszer fenntartásának megszavazására.
    Csak megszokásból idézem Kovács Imrét
    „ÍTÉLET ALATT VAGYUNK” – most már kezdem érteni, mit jelent ez a mondás ezen a földön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos