Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jobbik kéri Szegedi-Meisels mandátumát 2012. július 30. hétfő 15:43 | AN Forrás: AN/MTi

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jobbik kéri Szegedi-Meisels mandátumát
Budapest – A neonáci Jobbik országos elnöksége hétfői ülésén ellenszavazat nélkül úgy döntött, hogy európai parlamenti képviselői mandátumának visszaadására szólítja fel Szegedi Csanádot – jelentette be Vona Gábor a tanácskozást követően.
.
A nyilas párt elnöke hozzátette: Szegedi Csanádot már értesítették a döntésről, akitől az elnökség keddig vár választ; ha az EP-képviselő nem mond le megbízatásáról, akkor etikai vizsgálatot indítanak párttagságával kapcsolatban.
.
Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a döntésnek semmi köze nincsen Szegedi Csanád zsidó felmenőihez; ezt bizonyítja szerinte az is, hogy zsidó származásának nyilvánosságra kerülése után választották meg Szegedit a párt borsodi elnökének. Nem emiatt szólítják fel a lemondásra az EP-képviselőt, hanem mert a néhány hete nyilvánosságra került – és a Jobbik elnökségének hétfői ülésén hitelesnek minősített – hangfelvételen Szegedi Csanád „uniós pénzeket ajánlott fel az elítélt és többször is a nyomozó hatóságok látókörébe került” – roma- és gengsztergyilkosságokkal kapcsolatba hozott – Ambrus Zoltánnak, aki zsidó származásával zsarolta őt, mondta a hungarista formáció első embere.
.
Ha belső pártharc állna a Szegedi Csanádot ért folyamatos támadások mögött, akkor miért most, miért nem mondjuk a tisztújító kongresszus előtt hozták nyilvánosságra a hangfelvételt? – vetette fel, jelezve: a Jobbik vezetésének az a gyanúja, hogy „az ügy egy titkosszolgálati akció része. A mi gyanúnk szerint a Jobbik oligarchabizottsággal kapcsolatos kezdeményezése és a párt – támadások ellenére is töretlen – népszerűsége állhat az akció háttérben – mondta Vona Gábor, aki hozzátette azt is: „az ügy profizmusa nyilvánvalóan nem Ambrus Zoltán szellemi terméke”.
.
Kérdésre válaszolva a pártelnök kijelentette, eddig sem és ezután sem fogják vizsgálni senkinek a származását a Jobbikban.
.
Szegedi Csanád pénteki hatállyal mondott le a Jobbikban betöltött funkcióiról – a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről –, és közölte, hogy a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.
.
Az ügy előzménye, hogy Novák Előd keddi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért állításával ellentétben már korábban is tudott zsidóságáról.
.
Szegedi Csanád még június végén – miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat – elismerte: anyai ágon zsidó. Egy szélsőjobboldali portálnak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről. Mint kiderült,édesanyja, Molnár Katalin eredeti neve Meisels, miután Bornstein (született Klein) Magdolna és Meisels Imre leányának született. A ma is élő nagymama, Klein Magdolna még Auschwitzot is megjárta.
.
Néhány hete azonban a Kettős Mérce blog egy olyan hangfelvételt publikált, amelyen állítólag Szegedi Csanád Ambrus Zoltánnal a jobbikos politikus felmenőiről beszélget még 2010-ben. Ambrus azt állítja, mindent “lepapíroztak”, még a haláltáborban a Klein nagymama csuklójára tetovált számot is. A blog szerint a hangfelvételen Szegedi Csanád azt állítja, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti források segítségével, amelyekből „teljesen legálisan” tudna neki juttatásokat biztosítani, ha Ambrus az információit ne hozza nyilvánosságra.
.
.
Szegedi Csanád múlt szerdán erre úgy reagált, 2010 őszén kétszer találkozott Ambrus Zoltánnal, és elismerte, hogy a kiszivárgott felvétel az első találkozón készülhetett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Ambrusnak a származásával kapcsolatos kijelentéseit nem vette komolyan. Szegedi Csanád hozzátette: az uniós források és a zsidó származásának témája egyáltalán nem biztos, hogy abban a sorrendben és olyan közelségben hangzott el, mint ahogy az a kiszivárgott felvételen hallatszik, ezért a felvételt vágottnak, manipulatívnak tartja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 6 szavazatból)
A Jobbik kéri Szegedi-Meisels mandátumát, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(74)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

74 Reader’s Comments

  1. “A családja is megérdemli a megvetést, mivel végig asszisztálták Csanádkának a saját családja ellen uszító, megélhetési-rasszista politikai pályafutását.” Jól keresnek a EU parlamenti képviselők! A pénzről szól ez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Nem tudom, látta-e Csanád a nagyanyja karján a számot.
    Nem tudom, mire gondol a nagyanyja, mikor hallja a “zsidózást.”
    Nem tudom, álmában mit hall, talán azt, hogy büdös zsidó, talán azt, hogy Achtung!
    Appel!
    Talán látja a füstölgő kéményt, amely unokája szerint nem is volt.
    Talán álmában újra fiatal lány, áll a vagonban, lépked a rámpán és nem tudja még mit jelent a szelekciónál a pálca intése, talán álmában száraz a torka, vizet kíván,…
    Talán mos elmeséli kisunokájának az igazságot.
    Talán.
    De azért csak köpködjetek. Fél ázsiai hordák származékai.
    Gyűlölködök. Ti sem érdemeltek mást. Lehet, hogy az Úr valahol készíti a tékozló fiú lakomáját. Nem tudom. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. #
    Gonoszka
    2012. július 31. kedd
    23:52 Hát az én megnézném magamnak amikor Szegedi Csanád változat antiszemita nézetein! Amikor nyilvánosságot kapott a zsidó származása akkor azt nyilatkozta, hogy ” Ugyanaz a Szegedi Csanád maradok aki voltam” Eszébe sincs változtatni a nézetein, ezek az antiszemita nézetek ugyanis nagyon jól jövedelmeznek, ennek köszönheti a jól jövedelmező politikai karrierjét! Te el tudod képzelni, hogy Szegedi Csanád őszinte megbánással a nagymamája iránt érzett tiszteletből, szeretetből jövőre részt vesz az Élet Menetén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Nekem nagyon élénk a képzeletem. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Akkor képzeld el azt is, hogy jövőre Szegedi Csanád Vona Gábor társaságában könnyes szemmel vesz részt az Élet Menetén és jelenlegi náci eszméiket megtagadva belépnek a magyar-izraeli baráti társaságba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Csanádka tökéletes kultuszminisztériumi (nem tudom most hogy hívják, gondolom van ilyen jellegű minisztérium) államtitkár lehetne a ma regnáló kormányban. Fasiszta, antiszemita, jellemtelen féreg belesimul a képbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. “A gondolataim az én szajháim, hálok velük, de nem veszem feleségül őket.”
    Diderot azért nagyobb ember volt Csanádkánál. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. #
    Gonoszka
    2012. augusztus 1. szerda
    09:22 Az ember a saját gondolataival bizony nagyon szoros házasságban él, azonban bizonyos gondolatoktól tudni kell elválni! Az, hogy Csanádnak sikerül e? Hát:….?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. #
    gagyimami
    2012. augusztus 1. szerda
    05:55 Emberi Erőforrás Minisztériuma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. F I G Y E L E M !
    https://www.google.hu/search?q=szegedcsan%C3%A1d&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&source=hp&channel=np
    vagyis Szeged Csanád egyházmegye
    .
    Itt látható az igazolás, hogy Szegedi Csanád valódi fajmagyar,
    hiszen születésekor már a NEVE IS EGY EGÉSZ RK EGYHÁZMEGYE lett.
    Kell ehhez magyarázat. Nem elég magyarnak lenni, annak is kell LÁTSZANI!
    (milyen jó ez a NET)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Mehet áldásért a pápához, aki Hitler katonája volt és éppen Magyarországon teljesített “szolgálatot”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Hát ennyit a faj-magyarokról! A kedves vezető is megmondta, hogy fél-ázsiai szedett-vedett népség vagyunk. Most már elhiszem amit valaki mondott, hogy a legrosszabb népség a zsidó antiszemita.
    Ez a cirkusz csak az Orbán kormány alatt lehetséges, mert egy normális demokráciában már régen betiltották volna ezt a kéményseprő ruhában vonulgató emberekből álló pártot. Egyrészről nevetséges, de egyes vidékeken félelmet keltő ez a unintelligens kompánia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Az EU-s zászlót égető Novák 3000 ezer eurót kapott Szegedi Csanádtól. Egyáltalán nem égő neki, hogy az EU ellen beszél, a választói ezzel bízták meg és az EU pénzétől pláne nem undorodik! Én pedig ezektől a lényektől undorodom, mert ezek is csak hülyitík a szavazóikat, akár a Fidesz a kettős beszéddel, hogy mennyire EU ellenesek, de egyik sem mond le arról a jövedelméről!
    Nem hallani a zászlóégetéssel kapcsolatban történik-e valami, vagy fágylat rá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. “A Jobbikból kilépett Szegedi Csanád az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával, Köves Slomóval találkozott – értesült a hvg.hu.

    A hvg.hu úgy tudja, a találkozót Szegedi Csanád kezdeményezte. Lapunk megkeresésére a politikus ezt megerősítette. Szegedi elmondta: magánemberként és politikusként kereste fel Köves Slomót. “Az elmúlt hónapokban olyan hatások értek, amelyeknek a feldolgozásához több emberrel is beszélnem kellett. Református lelkésszel, hagyományőrző barátokkal és a családdal is átbeszéltük az elmúlt időszak eseményeit. Úgy gondolom, hogy Köves Slomó a magyarországi zsidóság legautentikusabb képviselője, ráadásul az ő nagyszülei is sokáig eltitkolták előtte zsidó származásukat” – fogalmazott a politikus.

    Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. “Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt” – közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. “Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi” – mondta.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Gedeon 2012. augusztus 6. hétfő 00:07
    “valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi” – mondta”
    Csak az a kérdés milyen elvi alapon áll, mert annak a pártnak a tagja
    akik Prónai Pál, Ostenburg, Gömbös, Horthyi, Szálasi stb utódainak
    vallják magukat azok valami másféle hazafiságba elKÖTELezettetek.
    ENNYIRE JÓ EU KÉPVISELŐNEK LENNI ÉS AZ OTT KAPOTT PÉNZBŐL
    FEDEZNI AZ EU ELLENES TETTEKET?
    Nemcsak a hazafiság a BECSÜLET HÁNYZIK. Hiszen feni posztomban
    idézett név is mutatja családilag mire készitették fel. Lehet megmagyarázni?
    Ő egy ilyen megélhetési politikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. #
    Túlavasúti
    2012. augusztus 6. hétfő
    01:08 Szerintem a következő EU választásokon baloldali színekben indul! Még akár lehet a baloldal miniszterelnök jelöltje is! Vagy Izraelben folytatja politikai karrierjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Esetleg legközelebb elkíséri Dániel Pétert és közösen öntik le festékkel a Horthy szobrot! Ezek után én bármit el tudok képzelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. “Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt” Csanádka ez tényleg te vagy?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. “Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között” Milyen félreértésekre gondolsz Csanád? Másként látják a holokausztot amit a nemzeti radikális oldal ,nevezzük őket nyugodtan nácinak, igyekszik tagadni! Vagy Másként látják a fasiszta Horthy rendszert, esetleg Szálasi személyét?.” Vagy amikor a Jobbik szimpatizánsai mocskos zsidóznak az félreérthető? Ez az egész csak félreértés? “A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet” Párbeszéd a zsidók és nácik között?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Csanádnak nem a látványos auschwitzi útra kellene koncentrálnia. Segítsen a hazug, uszító kuruc infó felszámolásában. Akkor el fogom hinni, hogy nem csak a túlélési reflexe lépett működésbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Szegedi el fog menni a táborba, aminek a létezéséről eddig nem tudott, vagy csak annyit tudott, hogy tagadható?!
    Ideje meggyőződni, hogy létezett, ezért is volt az, hogy az amerikai tábornok odavitte a városka lakosságát, hogy látva láthassák, szagolhassák, ezért majd évtizedek múlva, ne tagadhassák le, örökre beléjük vésődött, még a szaga is, nemcsak a látványa!
    Remélem valakik majd javasolják Szegedi Csanádnak, hogy akkor egy téli, gyalogos emlékutat is szervezzen a Don kanyarba, a’ la Horthy, csupán azért, hogy láthassák, milyen körülmények között pusztult el a “haza védelmében” 250 ezer magyar katona. Talán elmúlna a Horthy-kultuszra való ingerenciájuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Gedeon – ez tényleg ő! Mindegyik ilyen, sőt, még ilyenebb!
    Akkora zűrzavar van a fejükben, ezért nem látnak ki belőle…
    A nagy magyarkodásuk pontosan a zavaros gondolataikat fedi le, de mindig kilóg a lóláb (valamivel mindig lebuknak), ezért szánalmasak!
    Viszont akik ezekre szavaztak sem jobbak tőlük, mert csak az elszámoltatás, cigányozás, zsidózás nem lehet egy ország vezetéséhez program!
    A hivatásos gépkocsivezetőknek, mielőtt a tanfolyamra jelentkeznek, nagyon komoly alkalmassági vizsgálatokon kell átesniük.
    Politikus pedig gyakorlatilag minden idiótából lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Fogadok,hogy nem adja vissza,eddig egyetlen képviselő nem tette meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Fogadok,hogy nem adja vissza,eddig egyetlen képviselő nem tette meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos