Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az EU további szigorította a Szíria elleni szankciókat 2012. július 24. kedd 10:27 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az EU további szigorította a Szíria elleni szankciókat
Brüsszel – A Szíria elleni szankciók szigorítását határozták el az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei hétfőn Brüsszelben. A miniszterek úgy döntöttek, hogy huszonhat személlyel és három céggel, illetve szervezettel bővítik az utazási és pénzügyi szankciókkal sújtott szíriaiak listáját, továbbá szigorítják a fegyverembargó ellenőrzését is a közel-keleti országba tartó szállítmányokon.
.
A döntés értelmében az uniós tagországok kormányainak gondoskodniuk kell arról, hogy az európai repülőtereken, kikötőkben és felségvizeken ellenőrizzék azokat a hajókat vagy repülőgépeket, amelyek Szíriának szánt fegyverek vagy egyéb tiltott eszközök szállításával gyanúsíthatók.
.
Összesen már a 17. szankciószigorításról van szó a damaszkuszi rezsim ellen, amely a nemzetközi figyelmeztetések ellenére nem enyhíti a kemény fellépést polgárai ellen, és az országban folyamatosan nő a harcok halálos áldozatainak száma.
.
A külügyminiszteri találkozóról a magyar sajtót tájékoztatva Martonyi János azt mondta, a most megerősített fegyverszállítási tilalom az ellenzékre is vonatkozik, de az utóbbit közös nyilatkozatuk szerint minden más területen támogatásban részesítik. Ezek közül kiemelte a humanitárius teendőket és a kommunikációt.
.
Martonyi János jelezte: a következő napokban esedékes tájékoztatás alapján el kell dönteni azt is, hogy Magyarország tarthat-e még személyzetet damaszkuszi nagykövetségén, vagy erre már nincs lehetőség. „Humanitárius, konzuli segítségi okokból szeretnénk ott maradni. Hogy ott tudunk-e maradni, azt most nem tudom megmondani”, fogalmazott.
.
Kérdésre válaszolva jelezte azt is, hogy szükség esetére kész az evakuálási terv.
.
Mint mondta, a nagykövetség már eddig is segített embereknek, akik el akartak menni az országból, és méltatta a személyzet „egészen kivételes” helytállását. Emlékeztetett továbbá arra, hogy jelenleg a magyar nagykövetség látja el Nagy-Britannia, Ausztrália és Kanada képviseletét is.
.
Egyértelműen kiderült a nyilatkozatokból, hogy a miniszterek már készülnek a mostani rezsim utáni időszakra is, beleértve az újjáépítést. Jelezték, hogy gondolni kell a humanitárius helyzetre és a menekültekre is.
.
A találkozó után a brit William Hague elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szíriai vezetés bármilyen körülményre hivatkozva vegyi fegyverekkel fenyegetőzik. Damaszkusz a nap folyamán „nem zárta ki”, hogy külső beavatkozás esetén ilyen fegyvereket vetne be az országban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Az EU további szigorította a Szíria elleni szankciókat, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. És mire az országból menekülők létszáma eléri a több mint háromszázezer főt, és a halottak száma meghaladja a harminc ezret, az Európai Unió vezetése még azt is kész kijelenteni, hogy ejnye, ejnye!
    Hát most mondja valaki hogy az EU nem tesz meg mindent az élet és a demokrácia védelmében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos