Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország nem néz szembe a múlttal 2012. június 21. csütörtök 11:05 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország nem néz szembe a múlttal
Washington/Budapest – Magyarországnak Németországgal ellentétben sohasem volt bátorsága ahhoz, hogy szembenézzen a holokausztban viselt felelősségével, jelentette ki Randolph L. Braham professzor, a magyar holokauszt ismert kutatója a szerdán Washingtonban az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában megtartott előadásán.
.
A több mint kétszáz fős közönség előtt elmondott előadásában Braham a magyarországi „végső megoldás” okait vizsgálta a magyar zsidóság, a magyar politikai elit, a német vezetés, valamint annak szempontjából, hogy a szlovákiai gyakorlatból – tévesen – az üldözöttek azt a következtetést vonták le, hogy a nácik megvesztegetése révén elkerülhetik a sorsukat.
.
A professzor, akinek a magyar munkaszolgálatból megszökve sikerült életben maradnia, azt mondta, hogy Magyarországon a háború után a kommunista rezsim a szőnyeg alá söpörte a felelősség kérdését, ma pedig igyekeznek másra hárítani a felelősséget. Braham szerint a rendszerváltás utáni Magyarországon Antall József miniszterelnöksége óta a holokauszttal kapcsolatban az áldozatokra és azon kevés Igazakra szokás emlékezni, akik részt vállaltak az üldözöttek mentésében.
.
.
Vagonírozás előtt Kőszegen. A magyarok szövetségesként semmit sem értek, a németek megvetették őket mint hasznavehetetlen csatlóst, egyvalamiben azonban jeleskedtek: az emberirtás előkészítésében

„Kétszázezer magyar vett részt a végső megoldás végrehajtásában: csendőrök, rendőrök, köztisztviselők”, hangsúlyozta Braham. Kijelentette, hogy a zsidók összegyűjtését és halálba küldését a Horthy Miklós kormányzó által kinevezett vezetők vezényelték le, akiknek buzgósága a nácik igényeit és a haláltáborok kapacitását is túlszárnyalta. Megjegyezte: Magyarországon hajlamosak elfeledkezni arról, hogy Horthy személyesen ajánlotta fel Hitlernek azt, hogy 300 ezer zsidót szállíttat majd mezőgazdasági munkára.
.
Kiemelte, hogy Magyarország volt az első ország, amely 1920-ban zsidóellenes törvényt fogadott el. A 800 ezres magyar zsidóságnak a professzor összegzése szerint a 70-72 százaléka pusztult el.
.
Paul A. Shapiro, a Holokauszt Emlékmúzeumban működő kutatóközpont igazgatója az előadást felvezetve arról beszélt, hogy már 2008-ban aggodalmak vetődtek fel azzal kapcsolatban, hogy a modern Magyarországon – az antiszemita incidensek és erőszak elszaporodása mellett – újra megjelentek a nyilaskeresztes mozgalom jelképei és hogy az akkor ellenzékben lévő Fidesz nem csatlakozik ezek elítéléséhez. A professzor ugyanakkor elismerte, hogy a Fidesz szerepet játszott a budapesti Holokauszt Emlékközpont létrehozásában.
.
Shapiro szerint az aggodalmak a Fidesznek a hatalomba történt visszatérése után beigazolódtak. Emlékeztetett rá, hogy Sara J. Bloomfield, az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum igazgatója a múlt héten közleményben tiltakozott amiatt, hogy magyar kormány második világháborús fasiszta ideológusokat és vezetőket rehabilitál, és felszólította Magyarország vezetőit az antiszemitizmus és a fajgyűlölet egyértelmű elutasítására. A kutatóközpont igazgatója megemlítette, hogy az emlékmúzeum alapító elnöke Elie Wiesel a tendenciák elleni tiltakozásképpen lemondott magas magyar kitüntetéséről. (Bloomfield és Wiesel állásfoglalását Braham is üdvözölte.)
.
Az igazgató rámutatott arra, hogy a budapesti rezsim egyháztörvénye a vallási hit legitimitását nacionalista politikai akarat tárgyává tette. Úgy értékelte, a zsidók, Jehova tanúi és mások számára a holokauszt korának visszhangja nem is lehetne erősebb.
.
.
Randolph L. Braham professzor: a zsidók összegyűjtését és halálba küldését a Horthy Miklós kormányzó által kinevezett vezetők vezényelték le, akiknek buzgósága a nácik igényeit és a haláltáborok kapacitását is túlszárnyalta
.
Shapiro megfogalmazása szerint a kormány nem a véghezvivője a faji alapú erőszaknak, de nem is lép fel az ellen hatékonyan. „A felelősök bátorítást és felhatalmazottság érzését merítik a kormányzati üzenetek nacionalista és idegengyűlölő hangvételéből”, mondta.
.
Paul Shapiro rámutatott, hogy az elmúlt hónap leforgása alatt három holokauszt-emlékművet gyaláztak meg Budapesten. „A zsidó intézmények és a zsidó közösség tagjai elleni támadások gyakoriabbakká váltak, ami a véleményem szerint a kormánynak abból a törekvéséből fakad, hogy felülvizsgálja Magyarország holokausztjának történetét, az áldozatokat tegye felelőssé és felmentse az elkövetőket”, mondta.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 34 szavazatból)
Magyarország nem néz szembe a múlttal, 4.2 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(100)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

100 Reader’s Comments

  1. Kíváncsi vagyok, megszűnnének, vagy szimplán csak csökkennének-e a szoborgyalázások, ha a fideSS elhatárolódna tőle, ne adj’ isten még fel is lépne ellene. de amíg a Jobbik elől kell elszívni a levegőt, addig erre vajmi kevés esély van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. Magyarország (pontosabban annak jelenlegi vezetői és lakosságának nem elhanyagolható része) igenis SZEMBENÉZ a múlttal! És amikor megpillantja a múltat, elkezd örvendezni: “Jé, milyen gyönyörű a mi múltunk! Pont olyan, amilyennek a jelent és a jövőt is látni szeretnénk’ Akinek pedig ez nem tetszik, az le van szarva!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  3. Nyugatázsia.
    500 év kell még hogy utolérjük a britteket vagy svédeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  4. Randolph Braham tavaly mondta: “1944-ben a nyilaskeresztesek, a szélsőjobboldal térnyerése nem a semmiből történt; a két évtizedes, szisztematikus antiszemita propaganda terméke volt. Az 1919-es ellenforradalom után és a Horthy-éra alatt az antiszemitizmus egyre erősebben, egyre koncentráltabban volt jelen mind a kultúrában, mind az oktatásban, és szerves részévé vált a politikai ethosznak is.”
    .
    Most is ez zajlik! A Fidesz által pénzelt “Demokrata” és “Magyar Hírlap” több mint egy évtizede Horthyt és a nyilasokat dicsőitik és szisztematikus antiszemita propagandát folytatnak. A Fidesz ezt most már egyre koncentráltabban vezeti be a köztévékben, a kultúrában és az oktatásban. Most éppen Nyirő Józsefet és Wass Albertet vették be a tantervbe.
    .
    A “Magyar Demokrata” már 2004. február 5-én, ünnepi számban, 16 oldalon át dicsőitette a nyilasokat, “Európa hősei voltak” címmel. Korábban a Hitlerjugendet magasztalták és a “Vér és Becsület”-tel rokonszenveztek. 2004 közepén a Fidesz két volt oktatási minisztere, Pokorni Zoltán és Pálinkás József dícsérte a “Demokratát”!
    A “Magyar Demokrata” Orbán Viktor egyik kedvenc lapja:
    – a Demokrata volt az első szerkesztőség, ahova Orbán Viktor miniszterelnökként elment;
    – 2000 tájékán az Orbán-kormány elvett az MSZP-től több ingatlant és egyiket “pályázat” útján a Demokrata szerkesztőségének adta;
    – az Orbán-kormányzat megrendeléseivel a lap példányszámát 18000-ről 60000-re tudták emelni;
    – miniszterelnökségéről leköszönve, Orbán többször intézett felhívást híveihez, hogy fizessék elő a Magyar Demokratát;
    – Orbán médiaügyekben mindig konzultált a “Demokrata” főszerkesztőjével, aki a Fidesz rendezvényeinek is egyik leggyakoribb és legnépszerűbb résztvevője volt;
    – a “Demokrata” tulajdonosa és a főszerkesztője szervezte a “békemenetet” Orbán támogatására.
    .
    Semmi kétség ne legyen: Orbán és a Fidesz a nyilaspárti Demokratát a magukénak tekintik! És nem csak a Fidesz-vezetők bűnösök! A nyilasokat Európa hőseinek tituláló “Demokrata”-stáb mögé felsorakozott és ott menetelt a Fidesz-szimpatizánsok java. Sokan árpádsávos zászlókkal!
    .
    A Fidesz csak sunyiságában különbözik a Jobbiktól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  5. Ó dehogynem néznek szembe a múlttal. Csakhogy még a NOL-on is ilyen kancsal módon:
    http://nol.hu/lap/allaspont/20120621-bumerang

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  6. Tegnap egész álló nap izgatottan vártam Kövér válaszát Elie Wiesel szavaira. Hiába. Vagy ez a válasz? Hogy kussol? És a magyar sajtó miért nem kéri számon rajta hallgatását? Mondjuk Ti, az általam végtelenül nagyra becsült AN? He?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  7. motofocker – mert erre van másik cikk! Menj át oda.A kedvedért minek ismételjük magunkat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  8. Újabb provokáció a Prohászka emlékmű a fővárosban: http://nol.hu/belfold/20120621-angyalfoldre_almodott_emlekmu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  9. Révészem révészem vigyél át a vizen. Már amúltkor elismerésemet akartam
    kifejezni a június.2.”A Fidesz átmenetele – 2006″ c. irásodért. Sajnos a Horthyval
    kapcsolatos véleményeddel nem tudok egyetérteni. Ugyanis én egész másként
    értékelem a diktatúrát, hiszen éltem benne. Sajnos a háború utántól a mai napig
    “szüzruhás fehérlányok” módjára foglalkoztunk múltunkkal. Ugyan mondaná meg
    valaki milyen “baloldal” volt a Horthy rendszerben. Ha valaki nem tudná, nemzeti
    ünnepek előtt akkor is volt begyüjtés és a balodaliaknak vélt emberek állandó
    zaklatása. Az ÁVH nem csupán a KGB-től tanulhatott, méltó utódja volt Horthy
    politikai rendőrségének is. Csak éppen ezt szándékosan “elfelejtettük”
    feldolgozni. Nem jelent semmit az akkori komcsizás, hiszen az akkori rendszer
    - mint a mostani – mindenkit kommunistának bélyegzett aki nem állt mellette.
    Nem a rendszerváltozáskor keletkezett e szóhasználattal való megbélyegzés.
    Ez méltó folytatása az akkori terminológiának. De, ha már idáig jutottunk,
    ki tudná pontosan – mindenki által elfogadottnak – hol végződik a
    “nem diktatúra” állapota és hol kezdődik a “diktatúráé”? A feldolgozatlan anyag
    ismerete valószinűleg közelebb vinne mindnyájunkat a valósághoz.
    .
    EGYSZER MÁR VALÓBAN IDEJE LENNE SZEMBENÉZNI TELJES MÚLTUNKKAL!
    NEM A TÖRTÉNTEK MINDENKORI NAPI POLITIKAI SZEMLÉLETÉVEL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. Szerintem nem méltó ennek a kedves antiszemitának a szobrát eldugni a Lehel-térre. Most temetik be a Károlyi szobor helyén kiásott lyukat (úgy, hogy semmi nem történt a többhónapos gödörásáson és -betemetésen valamint a fák kiirtásán kívül), talán oda lehetne rakni.
    Esetleg bontsuk le a Parlamentet, és tegyük a helyére a szoborparkot, ahol történelmünk összes szégyenalakja ott állhatna együtt, még van bőven választék, tehát hajrá! Minél messzebbre kerüljük el a tisztesség diktálta bocsánatkérést és történelemszemléletet, annál jobb(an tönkretesszük magunkat).
    Végül is néhány milliárdból megvolna az egész projekt, a metró, a BKV, a gyermekélelmezés, az egészségügy stb. meg le van … hülyeségekre nem költ az adóinkból Tarlós úr és a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. “A magyarok szövetségesként semmit sem értek, a németek megvetették őket mint hasznavehetetlen csatlóst, egyvalamiben azonban jeleskedtek: az emberirtás előkészítésében”

    A mondat első fele tudomásom szerint nem igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  12. Úgy látom, hogy igen sokan nem veszik figyelembe azt az egyszerű összefüggést, hogy amit egy emberöltő alatt elrontottunk a nevelés terén, azt rendbehozni minimum két emberöltő szükséges. Vegyük azt figyelembe, hogy még egy emberöltő (kb. 25 év) sem telt el a “rendszerváltás” óta. Ez a ma náci eszmék felé sodródó nemzedék csak a két emberöltő alatt félrenevelt, visszafolytott gyűlölködésre hajlamos sikertelen emberek tömegéből kerül ki.
    Az a legszomorúbb, hogy a gyűlölet parttalan kitörésének nyitott kaput a jelenlegi kormányzó párt, összefogva a hatalomvágyó egyházakkal, ahol nem ritka az úszítás, valamint a hívők befolyásolása. Az új nemzedéket nem lehet ilyen alattomos módszerekkel tömegesen befolyásolni, ezért nálunk is törvényszerűen eljön a szembenézés ideje.
    A Németek sem a világégést követő évtizedben jutottak el a szembenézés eredményeként a megtisztuláshoz, és bár a fertőzés nagyobbrészben a világháborút követően megszünt (a nyugati megszállási övezetben), még most, több, mint 66 év elteltével is van táptalaja a náci eszméknek, mégpedig nem elsődlegesen a volt keleti blokkban. A nacionalizmus mindig újáéled, mert könnyebb másokat okolni a kudarcér, mint keményen dolgozni a sikerekér.
    Abban ne is reménykedjünk hogy ez az eszmei fertő magától elmúlik, főleg úgy, hogy a politikai hatalmi játszmának a lényege a megosztás, bármi áron.
    Az már az általános műveltség alacsony színvonalán múlik, hogy a gazdasági bajokat egy magát politikusnak hazudó csoport így megtudja lovagolni, és saját érdekében méginkáb kifosztani az országot, eltűrve bármely aljas eszmét e céljának megvalósítása érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  13. Nyugodtan szégyellheti magát az Európai Unió hogy ilyen náci, fasiszta és gyilkos múltú országot fogad el tagjai között! A magyarországi zsidók bevagonírozásában, deportálásában a magyar katonaság, és Szállasi önkéntesei vettek részt! Civilek, akik be is költöztek a deportáltak lakásába! Ez a gengszter társadalom tartja kezében az egész országot!
    Az EU és az USA pedig elnézi és elfogadja ezt a sok közönséges csibészt partnernak!
    Ebben az országban a közönséges háborús bűnösöknek állítanak emlékműveket! Európa szégyene!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  14. Magyarország, BÚJDOSS EL SZÉGYENEDBEN !!!
    .
    Ez a nyomorult ország, amíg ilyen mocsok gerinctelen fideSS-bagázs lesz kormányon, addig csak süllyedni fog a fertőben :-(((((.
    A mélység már a Mariana-ároknál is nagyobb :-(.
    Vajh, van-e még lejjebb is “élet” :-((( ???
    .
    Zsidó és holokauszt kérdésben pedig VAN POZITÍV ERKÖLCSI MAGASSÁG IS, mely úgy világít, mint a legfényesebb csillag a sötét éjben :-).
    .
    Talán ildomos lenne követnünk a II. világháborús Dánia példáját, élén V. (ha jól emlékszem) HARALD KIRÁLY-lyal és a dán néppel !!!
    Ők a királlyal az élen úgy védték meg a már megjelölésre kötelezett deportálandó zsidókat, hogy MINDENKI SÁRGA CSILLAGOS KARSZALAGOT HÚZOTT.
    Ott és akkor fuccsolt be a híres német tudomány :-).
    Mert amikor a nép nem hajlandó “közreműködésre” a megszálló hatalommal, (nem úgy, mint Horthy és az akkori magyar nép egy része), akkor már a megszálló hatalom is TEHETETLEN és ESZKÖZTELEN lesz velük szemben :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  15. Mindenképpen el kell mondani, hogy teljes legyen a deportálás időszakában
    meglévő helyzet.
    Ugyanis:
    “Civilek, akik be is költöztek a deportáltak lakásába!”
    Azok a civilek nem csak úgy “jószántukból” költöztek be az “elhagyott”
    zsidólakásokba, hanem jutalomként. Ugyanis létrehoztak egy központi
    szervet: az Elhagyott Javak Kormánybiztosságát. Ennek kirendeltségei
    működtek országszerte. A “tájékozottabb” lakosság alig várta azt a percet,
    hogy az általa kiszemelt – megfelelő – lakás kiutalására beadja igénylését.
    Pladányban kevés ilyen lakás volt. A többi lakást a FUTURA nevű
    termésbegyüjtö állami vállalat vette birtokba, mint gabonatárlót. Jellemzően
    valamelyik utcára nyiló ablakon keresztűl, plafonig töltötték a lakást búzával, melyek nagy része a háborús cselekmények során értéktelenné vált.
    Az elhagyott lakások nagyobb értékeit valamilyen központi helyre szállitották.
    A kevésbé értékes ingóságot szintén az Elhagyott Javak Kormánybiztossága
    kirendeltségétől lehetett – ingyen – kiigényelni. Némely ember szinte harcot
    vivott, hogy a megfenekelt lavor, vagy a rokka, szőnyeg az övé kegyen. (csak magyarázatként emlitem, az akkori helyzet jobb megismerésére, hogy akkor
    a kilyukadt lavort érdemes volt a drótostóttal megfenekeltetni, mert igy is kevesebbe került mint az új). Ez a művelet már akkor elkezdődött, amikor
    a deportálásra kijelölt tulajdonosaik még a gettóban voltak.
    A jobbszándékú emberek között ment hire, hogy némelyek miket “harácsoltak”
    össze abban az időben, hiszen voltak olyanok, akik még “üzleteltek” is az
    igy szerzett értékekkel.
    Nyilván az élők közűl az ilyen módon gazdagodtak nem dicsekedtek tetteikkel.
    Igy e műveletek feldolgozása máig is elmaradt. Hiszen gondold meg, a gettóba
    20 kg-os csomagot vihettek. Életük addigi munkája a lakásukban, üzletükben maradt.
    MA KI AKAR ILYEN SZÉGYENLETES DOLOGGAL FOGLALKOZNI KÖZÜLÜK, AMIKOR HORTHY KORÁNAK VISSZÁLLITÁSA FOLYIK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  16. “Ők a királlyal az élen úgy védték meg a már megjelölésre kötelezett deportálandó zsidókat, hogy MINDENKI SÁRGA CSILLAGOS KARSZALAGOT HÚZOTT.
    Ott és akkor fuccsolt be a híres német tudomány :-).”
    ..
    Nem egészen. A király nem húzott sárga csillagot, még kevésbé a nép, ellenben a dának összefogtak és majdnem a komplett zsidóságot egy nap alatt Svédországba szöktették, mielőtt a nácik deportálhatták volna őket.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  17. Túlavasúti
    2012. június 21. csütörtök
    14:27

    Hát Pesten nem volt így megszervezve, apám 14 éves volt a német megszállás idején, és olyan házban lakott, ahonnan sok zsidót átköltöztettek a nem messze lévő gettóba. Ő azt látta, hogy amikor kihajtották őket, a csőcselék rávetette magát az üresen álló lakásokra, és nagy dúlás közepette kifosztotta; az értékesebb darabok felett nem egyszer tömegverekedés közepette. A nyilas hatóságok vagy a rendőrség semmit nem tett ennek megakadályozására. Pesten sok esetben kibombázottakat telepítettek be zsidóktól elvett lakásokba, és ezek a kecók az övék maradtak 1945 után is, immár a komcsi jogállam nagyobb dicsőségére. Érdemes volna egy napon lakásügyileg is megnézni, ha már mostanában akkora divat a múlt meg az 1944-es állapotok visszaállítása, hány lumpenprolinak kéne most kitakarodnia olyan kecóból, amit a kedves nagyapja anno megkapott.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  18. Én is olvastam hogy a Dánok felvették a sárga csillagot, azt hiszem egy Sienkiewicz könyvben a címe valami “éjszaka” de már nem emlékszem pontosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. T. ricsi!
    .
    ricsi
    2012. június 21. csütörtök
    14:38
    .
    “a dának összefogtak és majdnem a komplett zsidóságot egy nap alatt Svédországba szöktették, mielőtt a nácik deportálhatták volna őket.”
    .
    IGEN, én is így tudom :-).
    DE ez már azután történt, amit én írtam az előzőekben.
    .
    .
    “Ők a királlyal az élen úgy védték meg a már megjelölésre kötelezett deportálandó zsidókat, hogy MINDENKI SÁRGA CSILLAGOS KARSZALAGOT HÚZOTT.
    Ott és akkor fuccsolt be a híres német tudomány :-).”
    .
    Legjobb történelmi ismereteim szerint PEDIG PONTOSAN EZ TÖRTÉNT.
    .
    V. Harald király a német -zsidókat érintő- deportálások hírére ELSŐKÉNT húzott sárga csillagos karszalagot és KILOVAGOLT A NÉP KÖZÉ, hogy PÉLDÁT MUTASSON NÉPÉNEK ebben a kérdésben.
    A nép pedig ezután csatlakozott hozzá kollektíve.
    A Svédországba menekítés megszervezése CSAK EZUTÁN KEZDŐDÖTT.
    .
    Tehát, ha már ilyen egyszerűen ellent akarsz mondani a történelmi tényeknek (és nekem), akkor javaslom, HOGY ELŐBB OLVASS UTÁNA és CSAK AZUTÁN kommentelj ebben a stílusban :-))).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  20. Kérem szépen , tisztelettel !
    Az , hogy mára ide jutottunk , az azért a ” szoc. – lib . ” “töketlenkedésnek ” is köszönhető !
    Igen , hagytuk , hogy így lehessen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  21. Amikor Antal Jozsef hivatalba lepett,mar akkor elkezdodott a szerecsen mosdatas,ez nem csak az Orban eraval kezdodott.
    A teljes tortenelem hamisitas,csusztatas,az az elmult 22 evnek tudhato be.
    Az,hogy 1944 ne ismetlodjek meg,az csak a magyar zsidosagon mulik,senki mason…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. “Paul Shapiro rámutatott, hogy az elmúlt hónap leforgása alatt három holokauszt-emlékművet gyaláztak meg Budapesten. „A zsidó intézmények és a zsidó közösség tagjai elleni támadások gyakoriabbakká váltak, ami a véleményem szerint a kormánynak abból a törekvéséből fakad, hogy felülvizsgálja Magyarország holokausztjának történetét, az áldozatokat tegye felelőssé és felmentse az elkövetőket”, mondta.”
    Paul Shafiro megállapítása pontos – és véleményem szerint – tényszerű! A Fidesz KDNP kormány törvénykezési szisztémája valamint egy adott témához való szemléletbeli hozzáállása is ezen alapszik! A borzasztó az, hogy amikor még lehetett volna tenni ellene valamit, azoknak,akiknek ezt fel kellett volna ismernie, nem ismerte fel! Hozzászólásaimat – amikor az értelmiségiek felelősségéről beszélek – mély hallgatás kíséri! Beszélgető műsorokban, összemosták a lehetségeseket a lehetetlenségekkel! Laboratóriumi eszközökkel,pipettával mérték ki, a megvalósíthatatlan megvalósíthatót, szinte állandóan figyelmen kívül hagyva azokat az objektív törvényszerűségeket, amelyet a történelem több ezer éve igazol és igazolt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. Fringe
    2012. június 21. csütörtök
    15:14
    “Az,hogy 1944 ne ismetlodjek meg,az csak a magyar zsidosagon mulik,senki mason”…..
    Miért gondolod,hogy ez csak a magyar zsidóságon múlik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Lopus, a legmesszebb menőkig egyetértek a véleményeddel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Már megbocsásson mindenki, de miért kell a szutykos, parazita, mutyibajnok Fidesz-kormányt egykalap alá venni a magyar emberekkel? A Választó 2/3 nem 3/3 !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  26. Gyongyi Peter!
    A magyar zsidosagnak meg kell tanulnia egyszer es mindenkorra,hogy meg kell vedenie onmagat fizikailag es szellemileg.
    Mas nem fogja,mint ahogy annak idejen sem tettek,es olbetett kezzel neztek vegig fel millio honfitarsuk lemeszarlasat.
    Ez igy kegyetlenul hangzik,de mar tele van a hocipom,az orokos nyavogassal sirassal,amikor olvasom vagy hallom,hogy jaj megint utottek a zsidot,jaj mar megint bantottak,es igy tovabb…….
    Egyszeruen senki nem fog a zsidosag oldalara allni,es megismetlodhet a tortenelem,de senkit nemj akarok latni lehajtott fovel masirozni megint a marhavagonok fele,….tehat a zsidosagnak kell lepni megpedig drasztikus modon ha nem akarjak a tortenelm megismetlodeset…..
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  27. Sommas, én pedig úgy tudom, hogy a sárgacsillag kitűzése, a karszalag stb. csak történelmi legenda, de nem vagyok történész.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  28. Fringe,
    A zsidóság jól teszi, ha megvédi magát, vagy legalább megpróbálja, de ez nem teszi súlytalanná a fasiszta és náci bűnszövetkezet tetteit, sem a bűnsegédi részvételt. Attól, hogy a zsidók (és egyéb fenyegetettek) védekeznek, még elsősorban a többség felelőssége a meghatározó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  29. ricsi 2012. június 21. csütörtök 14:43
    Nálunk ‘44 júniusában még nem voltak nyilasok.
    A fideSS jelenlegi törekvése a Horthy rendszer visszaállitására. Azt akarja elhitetni, hogy mindezt a németek csinálták.
    Azért irtam meg az akkori helyi történetet, hogy ezt a Horthy rendszer igy szervezte meg. Akkor még volt erre idő falunkban. A gettóból a vasutállomásra való menetet a magyar csendőrség – nem helybeli alakulata – szervezte.
    Sem a menet közben sem az állomáson egy német katona nem vett reszt az
    események alatt.
    Hiábavaló Horthy mentegetése. Valószinűleg akkor még nem kapta meg
    a nagyhatalmak figyelmeztetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  30. ricsi 2012. június 21. csütörtök 15:35
    A zsidók elleni ‘44-ben hozott intézkedések valóságban megtörténtek.
    Felejtsd el a legendát.
    -zsidó boltos jegyre árusitható cikket már a jegyrendszer bevezetése után
    nem árúsithatott
    -falunkban ‘44 januártól korlátozták a zsidók mozgásszabadságát
    -jegyre árusitott cikkekből a legkisebb fejadagra voltak jogosultak, még a
    gyermekek is
    -’44.március.19 után kb 1 héttel kötelezően előirták a meghatározott
    méretű, alakú és szinű sárgacsillag viseletét a ruházat előirt helyén. Tehát nem
    valamilyen formájú és szinű csillagnak látszó tágy meglétét és mindezt
    büntetés terhe mellett ellenőrizték is rendszeresen. Valószinűleg már
    előre legyártatták a csillagokat, hiszen – tudomásom szerint – egyszerre
    kapták meg mindnyájan.
    .
    Mindez nálunk nem a nyilas időkben, hanem a Horthy rendszer alatt történt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  31. Én nem értem ezt az egészet! Ez egy világtragédia volt ! Hogy a fenében van az, hogy a németek le tudták vonni a következtetéseket, az emberiség és önmaguk számára pozitív módon, és mi nem? Azt gondolom,hogy az asztal alá söpörni a témát, negyven éven keresztül, bűn volt, de azt is gondolom, hogy mindenféle elvi játékokkal szabadjára engedni egy ilyen gyilkos eszméhez tapadó indulatot,az még nagyobb bűn! Úgy is fogalmazhatnám, hogy az emberiség elleni támadás! Végre végig kellene gondolni a magyar értelmiségieknek, hogy laboratóriumban élnek pipetták között, vagy a való világban,sebezhetően!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  32. Gyöngyi Péter ; köszönöm , bár ne így lenne !…

    Fringe ; és a gyengébbek is – úgymint az öregek , betegek , gyerekek , kiszolgáltatottak , meg mindazok aki nem rendelkeznek kellő fizikai vagy politikai hatalommal ( sem ) ! És – vagy , nem képesek az érdekeik megfelelő védelmére ( sem ) !
    Hát , ez aztán a ” szebb jövő ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. T. ricsi!
    .
    ricsi
    2012. június 21. csütörtök
    15:35
    .
    “Sommas, én pedig úgy tudom, hogy a sárgacsillag kitűzése, a karszalag stb. csak történelmi legenda, de nem vagyok történész.”
    .
    Én nem “történelmi legendának”, hanem történelmi ténynek ismerem a szóban forgó eseményeket., melyek a valóságban is megtörténtek,
    .
    Csak gondolj bele, ha NINCS (nem lett volna) egy olyan, a dán népre erős befolyással rendelkező személy, mint V. Harald király, akkor megtörténhetett volna, hogy egy nép ENNYIRE EGYSÉGESEN kiálljion a saját zsidóságáért, Ugye, nem valószínű.
    Valakit követniük kellett, akinek véleményét fenntartás nélkül elfogadták.
    Márpedig (megint csak legjobb tudomásom szerint) V. Harald királyt nagyon szerette a dán nép.
    Egyébként nem nagyon jut eszembe másik olyan eset a világtörténelembem, amikor a zsidóság érdekei mellett egy másik, teljes népcsoport (mint ebben az esetben a NEM ZSIDÓ vallású dán nép) ENNYIRE EGYÖNTETŰEN KIÁLLT és megvédte őket az agresszoroktól.
    .
    Egyébként én sem vagyok történész, csak érdekel a történelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. T. CommonSense!
    .
    CommonSense
    2012. június 21. csütörtök
    15:00
    .
    Köszönöm a megerősítést :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Látta már valaki Köteles-Kövér László válaszlevelét Elie Wiesel részére?
    Lassan készül el a “nagy mű”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  36. Szemétláda, gyalázatos kormánya van Magyarországnak, amelyik úgy dörgölőzik a nácikhoz, hogy lassan már meg se lehet őket különböztetni egymástól. Horthy véresszájú antiszemita tábori püspökének szobrot állítani a Lipótvárosban (ahol annak idején ezreket lőttek a nyilasok a Dunába, és ahol még mai is számottevő zsidó közösség él) kb. akkor megaláztatás a zsidóknak, mintha disznóhúst árusító hentesüzletet nyitna valaki egy zsinagógában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  37. De talán pont ez a cél: alázni és megalázni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  38. Gyerekek, ezt nem értem! Ezeket a gondolatokat leminuszolni? Ez az érthetetlenségem is leminuszolás tárgyává lesz? A miértem is? Vannak olyanok,akik a miérteket negatívnak tartják? Vannak olyanok,akik az emberek gyáriasított kivégzését helyesnek,sőt felejthetőnek ítélik meg? Esetleg úgy gondolják, ezek a képek valótlanok, és ami megtörtént az nem történt meg,csak ócska hazugság? Esetleg azt gondolják,hogy a németek mazohisták, és a meg nem történteket felhasználva ötven éve kéjjel és örömmel szórják a hamut a fejükre? Hova jutott ez a világ? El vagyok képedve! Kedves beminuszolók, ne panaszkodjatok,ha bajban vagytok,vagy baj történt veletek,mert úgysem hiszem el,hazugságnak fogom tartani az egészet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  39. Fuj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Ezt már lehet értékelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Kedves Gy.Péter.
    Ne törd a fejed.
    Itt is mint mindenhol müködnek orbán vezér hivatásos
    kommentelöi.
    Egyrészt mert erre van pénz, másrészt,
    el kell hitetni mindenhol, mindenkor, minden eszközzel,
    a nép velük van.
    Tudják hogy hazugság, de nem baj.
    Költenek rá.
    Igy akarják hini, hát tesznek érte.
    És van az a magyar, akiszerint van az a pénz amiért
    megéri benyalni csontig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  42. “Kedves beminuszolók, ne panaszkodjatok,ha bajban vagytok,vagy baj történt veletek,mert úgysem hiszem el,hazugságnak fogom tartani az egészet!”
    Ez azért már nem semmi,hogy önmagam idézem, de visszaolvasva soraimat,lehet hogy azért nem lép semmit az ország, ez ellen a cinikus,kegyetlen, hatalom ellen semmit, mert már azt sem hiszi el amit a saját szemével lát,amit a bőrén érez? Azt hiszi,hogy amit lát és érez csak egy ócska dokumentum film, dokumentumnak álcázott hamisítás? Azt hiszi,hogy ami ma történik,az csupán egy rossz álom, és csak a felébredést várja? Csak bele ne pusztuljunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. ” Kedves beminuszolók, ne panaszkodjatok,ha bajban vagytok,vagy baj történt veletek,mert úgysem hiszem el,hazugságnak fogom tartani az egészet!”
    A nagy magyar mentalitást ismerve ők lesznek az elsők amikor ez a szemétláda maffiasereg megbukik, akik legjobban fogják döngetni a mellüket, hogy ők milyen ellenállók voltak!
    Lásd Mariska nevezetű 56-os prostituáltat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. ricsi
    2012. június 21. csütörtök
    15:35

    “Sommas, én pedig úgy tudom, hogy a sárgacsillag kitűzése, a karszalag stb. csak történelmi legenda, de nem vagyok történész.”
    Mert nem beszéltünk róla,eltűnik a történelem mocska,
    És ismétlődik meg minden újra és újra
    És ismétlődik meg újra!
    Mocsok és fertő
    Könny mázol vért
    Cinikus mosoly,kegyetlen tettre kész
    Vért iszol koccintva
    És nevetve nézed a vért
    Mocsok és fertő újra és újra
    Mert nem beszéltünk róla
    Ó nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. …Magyarország nem néz szembe a múlttal…
    A cim téves.
    nem Magyarország nem néz szembe.
    A jobb oldal nem néz szembe, és a jobboldal, nem Magyarország.
    Magyarnak is alig alig mondanám, mert amit elkövettek, :
    1. Belevitték az országot az elsö vlágháboruba.
    Az orzság telejes anyagi lepusztulása, területek elvesztése.
    2. Belevitték Horty senkiházi vezetésével a második világháboruba.
    Több százezer katona vezényelve a biztos halálba, a Don kanyarba,
    felszerelés és téli ruházat nélkül, a katolikus egyház áldásával kisérve.
    3. Hadat üzent a Szovjetunionak. Éppencsak sokszor nagyobb volt mint
    Magyarország.
    4. Hadat üzent Amerikának. Azt hiszem mint ha az is nagyobb lett volna
    már akkoriban is, mint mi.
    5. A zsidozás. És az a köztörvényes aljas gyáva viselkedés, aljas tettek amit
    velük szembe elkövettek, ugyan csak a kedves katolikus egyház
    aszisztálása mellett, csak ugy a szeretet jegyében.
    6. A két hábruban milliok teljes elszegényedése.
    A halálba küldött zsidok, a halálba küldött szerecsétlen Magyar
    katonák gyalázatos halála.
    Ez, mind kimeriti a nép irtás, hazaárulás tettét.

    Hát csak ennyivel kéne szembe nézni mindössze a kedves jobboldalnak
    .
    De miért is tenné, amikor most is ugyan ebben serénykedik,
    és láss csodát, ujra csak a katolikus egyház üdvözitö segédletével.
    Demokrácia lerombolva. Az ország gadasága szét dulva.
    A Zemberek millioi elszegényitve.
    A saját zebük ujra és ujra megtömve.
    Csak folytatják ott, ahol a hösi népnemzetikereszény
    Horty abba hagyta.Bár ö se joszántábol hagyta abba.
    Mindezt köszönhetjük egyetlen bünözönek.
    egy orbán nevü maffia vezérnek, aki szabadon garázdálkodhat,
    és a nép bambán bámulva hagyja.
    Csakhogy félre értés ne legyen.
    orbán sem azért teszi amit tesz, mert ö jobb oldali vagy bármilyen
    oldali lenne.
    Ö csak egy kistilü sima bünözö, aki eszközül használja a
    katolikus egyházat, és eszközül a parlamentet, a fideSSt.
    Eszközül a jobbikot, mögéjük bujva éri el hogy az országban
    minnél inkább eluralkodjon a kisemberekben miden téren
    a félelem, elkerülve ezzel a lázadást.
    És nem utolso sorban eszközül azt az értelmiséget, aki jobb
    oldalinak valja, hiszi, magát, és aszisztál ahoz a gyalázatos mindennapi
    hazudozáshoz, ami ma Magyarországon folyik, folytatva ezzel a soha nem
    létezett tisztességes erkölcsös, kereszténynek mondott szellemiséget.

    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. Jusuf !
    Magyarország tényleg nem néz szembe a múlttal! Az egész XX századi múltat beleértve! A két politikai tábor,farkasszemmel néz egymásra, és az emberek tájékozatlanságát felhasználva, saját politikai ambícióik érdekében tönkre teszik az országot! Eddig azt hittem csak ostobák! Ma már azt gondolom, hogy ezt az aljas játékot – elmossák a történelmet – tudatosan teszik! Az ország mi vagyunk! És mi hagyjuk,hogy tönkre tegyenek bennünket,pedig csak egy életünk van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Nos most a XIII. kerületben akarnak Prohászka szobrot állítani!!!
    Ennek az országnak vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Túlavasúti
    2012. június 21. csütörtök
    15:54
    .
    “Nálunk ‘44 júniusában még nem voltak nyilasok.”
    .
    Voltak, csak nem hatalmon. Amit én írtam, az már a gettósítás után történt, decemberben. Júniust nem említettem.
    .
    “A fideSS jelenlegi törekvése a Horthy rendszer visszaállitására. Azt akarja elhitetni, hogy mindezt a németek csinálták.
    Azért irtam meg az akkori helyi történetet, hogy ezt a Horthy rendszer igy szervezte meg. Akkor még volt erre idő falunkban. A gettóból a vasutállomásra való menetet a magyar csendőrség – nem helybeli alakulata – szervezte.
    Sem a menet közben sem az állomáson egy német katona nem vett reszt az
    események alatt.
    Hiábavaló Horthy mentegetése. Valószinűleg akkor még nem kapta meg
    a nagyhatalmak figyelmeztetését.”
    .
    Igaz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. “Csak gondolj bele, ha NINCS (nem lett volna) egy olyan, a dán népre erős befolyással rendelkező személy, mint V. Harald király, ”
    .
    Szerintem Haraldjuk a norvégoknak volt. A dán király X. Keresztély volt a második világháborúban.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Túlavasúti
    2012. június 21. csütörtök
    16:17
    (Szerkeszt)
    “ricsi 2012. június 21. csütörtök 15:35
    A zsidók elleni ‘44-ben hozott intézkedések valóságban megtörténtek.
    Felejtsd el a legendát.”
    .
    A hozzászólást nem értem. Biztos, hogy nekem intézted?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A zsidóellenes fröcsögés a közbeszéd része 2012. június 22. péntek | AN

Felavatták Horthy mellszobrát Csókakőn 2012. június 17. vasárnap | AN

Így is lehet: barátság a gettó két oldaláról 2012. június 4. hétfő | Les Gapay

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos