Ronai and Ronai
AMERIKAI

Cenzúrázták a Sötét zsarukat 2012. június 1. péntek 1:35 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Cenzúrázták a Sötét zsarukat
Peking – Kivágták a helyi cenzorok szerint Kínára rossz fényt vető részeket a távol-keleti országban mozikba kerülő Men in Black – Sötét zsaruk 3. című sci-fiből.
.
A Daily Telegraph online beszámolója szerint mintegy 13 perccel kurtították meg a produkciót az éles szemű cenzorok: megvágták azt a jelenetet, amelyben Will Smith titkos ügynökként kitörli a körülötte álló kínaiak fejéből a földön kívüliekkel kapcsolatos emlékeket, és az a két jelenet is nem kívánatos lett, amelyben alienek kínai éttermi munkásként tűnnek fel.
.
A Kínába eljutott amerikai kasszasikereknek számolniuk kell a hasonló beavatkozásokkal. A Karib-tenger kalózai egyik epizódjából eltűntek a kínai kalózok, a Mission: Impossible egy részéből pedig egy párbeszéd kínai utalásai repültek.
.
.Miközben kínai koprodukcióban egyre több nagy költségvetésű amerikai film születik, az alkotóknak számolniuk kell azzal, hogy – hacsak kedvező színben nem tüntetik fel a kínai szereplőket – a produkció fennakadhat a kínai állami cenzúrán. A filmesek tapasztalata szerint a tabuk sora olyan hosszú, hogy mindet tekintetbe venni szinte képtelenség. Egy alkalommal azért kellett kicserélni egy szereplő nevét, mert az egykori kínai vezető, Teng Hsziao-ping becenevével egyezett, idézte a kínai produkciókkal foglalkozó Robert Caint, a Pacific Bridge Pictures partnerét a brit napilap online kiadása.
.
Cain ugyanakkor hozzáfűzte, hogy a cenzorokkal is lehet tárgyalni, különösen, ha egy film árnyaltabban bánik a karakterekkel és észlelhető bizonyos egyensúly a rossz és a jó kínai hősök között.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Cenzúrázták a Sötét zsarukat, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Megette a fene az olyan országot , népet , nacsalnyikságot , akiknéll kiveszett a humor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. A mi Attilánkat is brutális hódítóvezérnek tartják (és végső soron az is volt), mégse megyünk neki semmiféle negatív ábrázolásának, mint amilyen a mongol harcos primitív, vadállati sztereotípiája. Iránban a “300″ vágta ki a rezsimet, mert szinte homoszexuálisnak mutatták be I. Xerszesz perzsa királyt (aki amúgy a valóságban is a hadjáratok sikertelenségei elől az köznapi örömökbe menekült), seregét pedig a Gyűrűk Ura orkjai is szívből üdvözölnék, de azt senki se érdekli, hogy állandóan antiszemita-, Amerika-ellenes kampányt folytat, vagy más, akár saját országában található vallási-, etnikai-, szexuális kisebbség ellen uszít.

    Ez a diktatúrák egyik jellemzője, az ellenség legkisebb szurkálódását, célozatlanságát is halálos bűnnek állítják be, ha azzal saját despotizmusukat fenntarthatják. Ez egy olyan társadalomban, mint amilyen a nacionalizmustól átitatott kínai is, súlyos tudathasadáshoz vezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  3. Még 15 év a kínaiaknak a legkisebb gondja is nagyobb lesz mint ez a mostani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Animebj. Attila nem volt magyar, és köze sem igen volt a magyarokhoz, legalább is kumutathtaóan. kb 500 évvel a magyarok előtt támadta a Római császárságot,amikor még mi hát a fene tudja hol voltunk. A magyarság kutatók ázsiáról beszélnek másuk az Uralról, bizonyítékok pedig hiteltelenek, sőt nevetségesek. Nagyon érdekes hogy pl a Koreaiak azt tanulják az iskolákban hogy rokonok a magyar néppel, de nem tudni hogy milyen forrásból veszik ezt az infót. Szemely szerint minden olyan állítást amit csak úgy “adhoc” tálalnak megkérdőjelezek, mert rengeteg tévedés/hazugság jelenik meg a médiákban.
    Az Attila név nem csak a magyarban hanem a Törökben is előfordul. Iránban egyetlen Attiláról halottam Attila Peciani egy népszerű Iráni szinész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  5. CommonSense:

    Ettől még mi úgy tanuljuk, hogy a hunok és a magyarok között mély rokonság van, még ha genetikailag bebizonyították, hogy sokkal több bennünk a szláv, mint az ázsiai vérvonal, ez fizimiskára is jól kitűnik. De a nyugati történelmi emlékezet is úgy hivatkozik ránk, mint hátrafelé ügyesen nyilazó, de fosztogató, ártatlanokat gyilkoló lovasnép örököseire, ezen pedig az se változtat, hogy régóta szerves részei vagyunk a kontinens történelmének, kultúrájának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ürügy a kuruc.info az internetes cenzúrára 2013. május 13. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos