Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szuperkoncerttel köszöntötték a brit uralkodót 2012. június 5. kedd 12:23 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szuperkoncerttel köszöntötték a brit uralkodót
London – Minden idők egyik legnagyobb szuperkoncertjével köszöntötték hétfő este a brit uralkodót trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából. A világsztárokat felvonultató több százezres népünnepélyre váratlan árnyékot vetett II. Erzsébet királynő férjének, Fülöp edinburghi hercegnek kórházi kezelést igénylő hirtelen megbetegedése.
.
Az idén 86 esztendős királynő 26 évesen, 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lett az Egyesült Királyság uralkodója. A központi ünnepségeket a hétfői és keddi rendkívüli munkaszünettel négynapossá hosszabbított mostani, első júniusi hétvégére szervezték.
.
.
A gyémántjubileumi hosszú hétvége egyik legkiemelkedőbb rendezvénye volt a hétfő esti szuperkoncert a Buckingham-palota előtti téren. A több mint kétórás megarendezvényen a brit és a nemzetközi pop-rock legnagyobb világsztárjai léptek fel. A sort Robbie Williams nyitotta, mintegy engedélyt kérve a nézőtéren helyet foglaló királyi családtól a szórakoztatásra a Let Me Entertain You eléneklésével.
.
.
Sir Cliff Richard 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte az uralkodót, majd mások mellett Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox és Kylie Minogue váltotta egymást a palota előtti téren kialakított körszínpadon.
.
Az éjszakába nyúló koncertet – az óvatos becslések szerint is legalább 250 ezres közönség egetverő üdvrivalgása közepette – Sir Paul McCartney zárta. Sir Paul olyan klasszikusokat szólaltatott meg, mint a Magical Mystery Tour, a Let It Be, az All My Loving, az azonos című James Bond-filmepizód főcímdala, a Live and Let Die, és végül a kritikusok által sokszor kinevetett, de a hétfő esti közönség által rajongva fogadott Ob-La-Di-Ob-La-Da.
.
.
Paul a Beatles képviseletében is jelen volt – az együttesből már csak ő és Ringo Starr vannak életben. A II. Erzsébet által a hatvanas években testületileg lovaggá ütött Fab Four több mint negyven éve feloszlott, de előtte 17 számuk került a toplista csúcsára. A BBC 2 hétfő délután sugározza a királynő 1952-es trónra lépése óta leggyakrabban játszott hatvan zenész számait.
.
A Beatles után Elvis Presley, Cliff Richard és Madonna következik a sorban. A hivatalos statisztika szerint Cliff Richard 124 száma jutott fel a negyvenes toplistára, és 14 került az élére, Madonna pedig több mint hatvanszor énekelte be magát a legkelendőbb negyven közé, írta a BBC portálja. Bár Rihanna csak 2005-ben debütált, tizedik helyezésével mégis megelőzte a 13-dikként végző Rolling Stonest, Mick Jaggerék ugyanis 1981 óta nem kerültek a legjobb tíz közé. Paul McCartney, akit a Beatles és szólókarrierje révén kétszer vettek a listára, a 11., George Michael saját dalokkal a 21., a Wham! tagjaként pedig a 43. helyet érte
.
.
A szuperkoncert legnagyobb meglepetést keltő záró mozzanata mindazonáltal az volt, amikor maga az ünnepelt jelent meg a színpadon a műsor összes részvevőjével együtt. II. Erzsébet királynő nem szólt ugyan az Admiralitás és a Buckingham-palota közötti híres Mall sugárúton összegyűlt, őt ünneplő többszázezres tömeghez, a megjelentek nevében azonban a királyi házaspár elsőszülött fia, a 64 esztendős Károly trónörökös köszöntötte megindító beszédben jól láthatóan könnyekig meghatódott édesanyját, megköszönve neki az elmúlt hatvan évben tanúsított példamutatását, és azt, hogy a britek „büszkék lehetnek arra, hogy britek”.
.
A londoni szuperkoncerten szinte a teljes királyi család jelen volt. Együtt énekelte a slágereket Károly trónörökös és két fia, Vilmos és Harry herceg, Vilmos felesége, Katalin hercegnő, sőt Paul McCartney minikoncertje alatt önfeledt éneklésre ragadtatta magát még Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága is, aki a királyi család társaságában ült a nézőtéren.
.
.
Hiányzott ugyanakkor a családtagok közül a 91 esztendős Fülöp herceg, az uralkodó férje, akit az udvar hétfő esti hivatalos bejelentése szerint kórházba kellett szállítani a windsori királyi rezidenciáról, „elővigyázatossági intézkedésként”, miután húgyúti fertőzést állapítottak meg nála. Az idős herceg előző nap felfázhatott, miután csaknem másfél órát állt fagyos szélben és szakadó esőben annak a hajónak a fedélzetén, amely őt, II. Erzsébet királynőt és a királyi család több más tagját szállította végig a Temze londoni szakaszán.
.
A gyémántjubileumi ünnepségsorozat egyik leglátványosabb mozzanata volt a Temzén rendezett flottafelvonulás, amelyben a királynőt és családját szállító hajó, a Royal Barge mellett ezer további különböző vízi jármű vett részt. A télies idő ellenére Fülöp herceg és az uralkodó a Royal Barge tetővel ellátott, ám minden oldalról nyitott felső fedélzetén állta végig a 12 kilométeres utat, és integetett a parton felsorakozott százezreknek.
.
.
Az edinburghi herceg alig fél éve sürgősségi kardiológiai beavatkozáson esett át szívkoszorúér-elzáródás miatt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Szuperkoncerttel köszöntötték a brit uralkodót, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Láttam pár előadót a TV -ben Az öszes énekes hamisan énekelt egészen Cliff Richard-ig bezárólag. Aztán már nem néztem, csak akkor amikor az operaénekes kezdett énekelni. Érdekes Ő nem volt hamis. Ja abszolut hallás..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  2. gyogyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Nekik legalább van egy közösen tisztelt jelképük! Felesleges ócsárolni őket. Magasan felettünk vannak emberi értékekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Órák óta nézegetem a képen azt a fehérruhásat. azt, azt, akinek olyan magasra sliccelt ruhája van. De nem akar az a ruha billenni. :)))
    Szerintem ti is azért nézelődtök. (Őszintén!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Gonosz:
    .
    - A Fehérruhás helyett vannak minőségi pornóoldalak, ott lehet nem csak ellibbenő minirucikat látni, :))))))
    .
    Na, de komolyan, azért ez az UK tényleg egy másik bolygó… éljen valaki itt egy darabig, terjedjen a tudása és az érdeklődése tovább, mint a kocsmai szintű vegetálás (eszek- alkoholizálok- alszok- robotolok – bambulok- analfabéta vagyok), és meglátja, hogy így van.
    .
    Itt érdemes élni, és lehet is. Persze, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha valaki dolgozik rendesen, az gond nélkül megél, ami pedig az általános mentalitást illeti… mondom, ez egy másik bolygó, nem az, ahol Közép- kelet Európa, pláne nem ahol magyarsztán található.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Na igen Eldrad, nekem is azért van kedvem nézegetni, mert ugye itt élek én is. Ha ott élnék, örülnék, hogy egyáltalán szelel. :))) Na de itt? Türelmes vagyok, hátha billen egyszer. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Hogy hol élsz te, az UK- ban?
    .
    Nocsak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyémántjubileum 2012. június 4. hétfő | AN

Történelmi látogatáson II. Erzsébet 2011. május 17. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos